Den store Kinarejsefra Beijing til Shanghai

En rejse til det klassiske Kinas favoritter: Beijing, den Kinesiske Mur, Terrakottahæren, sukkertopsbjergene langs Li-floden og storbyen Shanghai. Her oplever du en helt anden verden på alle kulturelle områder.

En rejse til Kina er en kontakt med en helt anden verden, både kulturelt og sprogligt. Den store Kinarejse er vores mest omfattende rundrejse i Midtens rige med besøg i Beijing, ved den Kinesiske mur, hos Terrakottahæren udenfor Xian samt en bådtur ud for sydkinesiske Guilin. 

REJSEFAKTA

Lande: Kina

Rejselængde : 14 dage

Gruppens størrelse: 20-25 personer

Visum kræves: Ja

HØJDEPUNKTER

 • Akrobatik og storbymylder i Shanghai
 • Longjis risterrasser
 • Terrakotta-hæren
 • Bådtur på Li-floden
 • Akrobater og storbyliv i Shanghai

Dagsprogram
marts 2017

Dag 1 - Afrejse mod Beijing
Den spændende rejse mod Midtens Rige påbegynder idag med afrejse fra Danmark.

Dag 2 - Himlens tempel og velkomstmiddag i Beijing
Du ankommer til Beijing relativt tidligt på dagen. Efter vi har passeret told og pasmyndighederne i lufthavnen, mødes vi af rejselederen, som er klar til at give os en dybere indsigt i Kina de kommede 2 uger.Den første dag besøger vi Tian Tan, Himlens tempel. Templet regnes for at være Kinas mest ansete religiøse bygning, et arkitektoniskt mesterværk og derudover en Unesco verdensarv. Det ligger i en af Beijings største parker. Parken er velbesøgt og vi ser her masser af mennesker gennemføre gymnastikøvelser. Det kan f.eks. være tai chi, sværddans eller tango. Derefter kører du til hotellet for indcheckning og en så er der en stund ledig til et lille hvil efter dagens rejse. Om aftenen venter en kinesisk velkomstmiddag.

Dag 3 - Den Kinesiske mur
Dagens udflugt går til den Kinesiske Mur. De ældste dele blev bygget af forskellige hertugdømmer allerede i 600-tallet f.Kr. Da det kinesiske rige senere blev forenet i år 221 f.Kr, under Qin Shi Huang, begyndte man at lænke sektionerne sammen til en sammenhængende mur.Det siges, at flere end 300.000 slaver arbejdede med det i ti års tid. I dag er muren over 6.000 km lang. Den er uden tvivl et af verdens underværker, og det er meget få oplevelser der kan måle sig med en gåtur på den Kinesiske Mur.Om aftenen har du mulighed for at opleve den specielle kunstform som vi i vest kalder pekingopera. Dens virkelige navn er jingju, og den er, fra sin lokale oprindelse i Beijing, blevet meget populær i hele landet. Det er farverigt og højlydt, med mange slagtøjsinstrumenter, skinger sang og indslag af dans og akrobatik. Det er her i Beijing man skal opleve den! Operaaftenen er en valgfri ekstra udflugt, der bestilles og betales direkte til rejselederen. (Prisen er mellem 285-300 yuan afhængigt af valg af siddeplads).

Dag 4 - Himmelske Freds plads, Den Forbudte by og Sommerpaladset
Idag besøger vi Den Himmelske Freds Plads, omgivet af regeringsbygninger, Folkets Store Hal og Mao Zedongs mausoleum. Beijing er en ejendommelig by, der har været hovedstad i over 700 år. Trods det store indbyggertal, cirka 14 millioner, har de centrale dele stadig en vis landsbykarakter. Den klassiske Beijingbebyggelse med lave huse og indergårde blandes med moderne skyskrabere. Tilsammen danner de en kvadratisk opbygget by, hvor den ange Freds Avenue udgør hovedpulsåren.Den Himmelske Freds Plads ligger i direkte tilslutning til Beijings største seværdighed Den Forbudte By. Det er et 72 hektar stort rektangulært område med imponerende paladser, pavillioner og haver. Med et vist vemod besøger vi det Indre Palads, der var kejserens private del og "fængsel for livet". Der levede han, omgivet af konkubiner, prinser, eunukker, præster og ministre. Alene til madlavningen i Den Forbudte By krævede det 5.000–6.000 kokke!I løbet af dagen besøger vi det luksuriøse Sommerpalads i Beijings nordvestlige del. Paladset har været ødelagt, men er blevet genopbygget under forskellige perioder, og minder nu først og fremmest om kejserdømmets sidste dage i begyndelsen af 1900-tallet.
I den periode hvor enkekejserinden Cixi styrede, var hun her tit gennem sommermånederne og nød freden rundt om søen og de smukke pavillioner.Om aftenen skal vi spise Pekingand, eller Beijingand, en ret med aner fra det tidlige 1200-tal. Da tilberedningen er meget kringlet og kræver en stor ovn, er det ikke mange kinesere der laver Pekingand derhjemme. Man går i stedet på restaurant og lader kokken tranchere anden direkte ved bordet.

Dag 5 - Fridag i Beijing
Fridag til egne oplevelser i Beijing. Du kan eventuelt besøge det berømte Silkemarked eller de gamle bydele- hutongerne. Du kan også leje en taxi til en billig penge, eller besøge nogle af de mange velassorterede varehuse.TEMAs rejseleder i Kina kender Beijing og har oplevet byen vokse gennem mange år. Du kan få mange anbefalinger til, hvad man kan foretage sig, 

Dag 6 - Hurtigtog til Xian og byrundtur
Tidlig morgen forlader vi Beijing med højhastighedstog og rejser videre til den tidligere hovedstad Xian. Toget passerer nyopførte byer og landbrugsområder. Dalene omkring Xian hører til Kinas ældste bosættelser med levn fra neolitisk tid, 6.000 år før Kristi fødsel.Under det mægtige Tang-dynasti blev Xian udbygget til en skakternsmønstret by indenfor kraftige fæstningsmure. Byen var engang den østlige hovedstad langs Silkevejen, en blomstrende og åben epoke i Det himmelske Rige. Få byer i Kina kan måle sig med Xians arkæologiske arv. I dag hersker der en febrilsk byggeaktivitet i Xian og man fører byen frem mod en mere "grøn" fremtid. 

Eftermiddagen er afsat til at bestige bymuren, der er 12 km i omkreds og tilstrækkelig bred til tosporet trafik. 

Dag 7 - Terrakottahæren og Tangdans
Terrakotta-hæren vogter over gravstedet for Qinshihuangdi, kejseren der forenede Kina. Den er et af verdens mest ejendommelige og betydningsfulde arkæologiske fund. Stedet ligger cirka 30 km fra Xian og blev opdaget ved en tilfældighed i 1974.
Kejser Qinshihuangdi  skulle efter sigende have bestilt gravbyggeriet allerede i begyndelsen af hans regeringsperiode omkring år 210 f.Kr.
Til dette værk benyttede han hundredtusindvis af arbejdere og kunstnere, der skulpturerede den næsten 8.000 mand store "hær" i naturlig størrelse. Nogle generaler er 1,95 cm høje. Aftenens middag nyder vi under en Tangdans forestilling  En uforglemmelig opvisning! Blandt de forskellige herskere, der har regeret i Xian, var Tangdynastiet (618–907) det på mange områder rigeste. Den danse- og musikstil som dengang blev udviklet, vidner om epokens fredelige og stilfulde kultur.

Dag 8 - Fra Xian til Guilin
Vi fortsætter vores rejse med fly til provinsen Guanxi, der er en af Kinas fattigste. Til gengæld er den rig på smuk, uberørt natur. Området omkring Guilin betragtes som et af Kinas smukkeste. En gang i tidernes morgen var landskabet en havbund. 
De vandlevende dyrs kalkholdige skaller har efterladt sig aflejringer, der med årene er blevet presset sammen og hærdet til kalksten. Bevægelser i jordoverfladen har sidenhen, sammen med erosionen, skabt det magiske landskab som vi ser i dag. Grønne små bjerge rejser sig som sukkertoppe i alle retninger. Det subtropiske klima gør vegetationen ekstra frodig. Landskabet er et af de mest klassisk kinesiske, og er afbildet i kunst fra mange forskellige epoker.Med bus kører vi cirka to timer nord for Guilin, til et landskab, der med menneskeskabte landbrugsområder er blevet mere end fantasifuldt. Fra lang afstand kan bjergene ligne store smukke muslingeskaller med sine spiraler af terrasser, der snor sig langs bjergenes stejle sider. Bjergenes navn, Long Ji, betyder dog "dragens ryggrad". 

Det sidste stykke til vores indkvartering for natten, foregår til fods op ad mange trapper
(ca. 30 minutters gang, der er lokale bærere som kan med bærestol kan transportere dig op. Det koster ca. 300-350 yuan og betales direkte i kontant til bæreren). Til denne overnatning medbringer vi en let overnatningstaske, gerne en rygsæk. Din større bagage er blevet transporteret direkte fra Guilins lufthavn til vores hotel for de efterfølgende to nætter. I Longji kan vi nyde stilheden og den smukke natur. 

Dag 9 - Guilin
Om morgenen kan du besøge risterrasserne på "Dragens rygrad" igen, og uanset tidspunkt på året er det et fantastisk naturskønt sted. De sammenkædede terrasser varierer i sine farver i takt med årstiderne. Om foråret fyldes terrasserne med vand og bjergsiderne bliver bestrøet som med spejle. Når sommeren kommer er der grønne nuancer af bølger langs skråningerne. Og til efteråret kommer den gule farve, der bliver smuk gylden, når risen er høstet.Foruden den naturlige farverigdom, er Longji også et godt sted at møde den varierede rigdom af Kinas minoritetskulturer. Her lever primært Zhuang- og Yaofolket, hvis kvinder klæder sig i unikke og farverige klæder.Vi kommer frem til vores hotel midt i centrum af Guilin i løbet af eftermiddagen. Derefter har du tid til at gå rundt i det charmerende centrum og gå en skøn tur ved gågaden eller flodpromenaden. På aftentid byder Guilin på et herligt lys og et folkeliv.

Dag 10 - Bådtur på Li-floden
Et af rejsens højdepunkter er dagens udflugt med båd på floden Li. Fra dækket kan du se bønder i stråhatte, kvinder der vasker tøj, vandbøfler der slukker tørsten, bambusflåder og sampaner (små både). Det hele indrammet af den slags natur vi genkender fra kinesiske tuschtegninger. Bådturen afsluttes cirka 80 km nedenstrøms fra Guilin ved den lille byYangshou.Med en over 1.400 år lang historie, byder Yangshou på masser af traditionel kultur. Forskellige etniske minoriteter som Yao, Hui og Zhuang har alle beriget helheden med deres egne sædvaner. En specialitet fra området er Osmanthusvinen. Den er lavet på blomster og er sød i smagen som vesterlandske dessertvine.

Om eftermiddagen får du tid på egen hånd til at udforske den farverige gade West Street. Den er et udsøgt miks af urgamle traditioner og udenlandske indflydelser. Borgerne i byen kalder den derfor "Den globale by". Sidst på eftermiddagen returnerer vi med bus til Guilin. 

Dag 11 - Fly fra Guilin til Shanghai
Vi flyver nu videre i Midtens rige til østkysten og Shanghai. Under vores dage i Shanghai får vi et godt indtryk af byen. Blandt andet ved, som i dag, at følge det berømte strøg The Bund langs floden Huangpu. Dens fashionable stil er et produkt af kolonitiden, og den fungerer stadig som en magnet på både byens borgere og turisterne.På den anden side af vandet ser man Shanghais nyeste bydel, Pudong, med sin fantastiske, futuristiske arkitektur og nogle af Kinas og verdens højeste bygninger.  Den højeste af alle er Shanghai Tower med sine 632 meter. Når lysene tændes i denne skyline på aftentid, får du endnu en dimension af Shanghai som du ikke må gå glip af.

Dag 12 - Den gamle by og akrobater
Om formiddagen går vi en tur gennem det gamle og fortsætter derefter ind i Yu-haven. Den blev bestilt og anlagt af en velbjerget mandarin under Ming-dynastiet. Vi befinder os nu i de gamle kvarterer med et fantastisk mylder af smalle stræder, tehuse, boligrønner og små butikker.Derefter er eftermiddagen fri til egne eventyr. Vi kan blandt andet anbefale de gamle franske kolonikvarterer French Concession, eller Taikang Lu. Lave bygninger omkranser gårde, torve og stræder i en arkitektur med tydlige europæisk inspiration. Her bliver man fascineret af atmosfæren, og der er masser af gallerier, små butikker, cafeer og restauranter.Dagen afsluttes med et imponerende akrobatikshow, der får dig til at tabe pusten mere end en gang.

Dag 13 - Fridag i Shanghai og afskedsmiddag
Dagen er fri til egne aktiviteter i Shanghai. Måske vælger du at shoppe i Nanjing-gaden. Vi kan absolut anbefale et besøg på Shanghai Museum, smagfuldt indrettet og overskueligt arrangeret med udsøgt porcelæn fa forskellige dynastier, tuschtegninger, bronze- og sølvgenstande m.m. Eller måske vælger du en dagsudflugt til nogle af de ”watertowns”, der ligger i udkanten af Shanghai. TEMA-rejselederen har flere aktuelle tips, der let kan fylde din dag.Om aftenen mødes hele rejseselskabet for en fælles afskedsmiddag. Nu kan vi sammenfatte og sammenligne vores indtryk og oplevelser fra en indholdsrig rejse.  

Dag 14 - Hjemrejse fra Shanghai
To ugers rejse gennem Kina er nu ved sin ende. Fyldt med nye kundskaber om Midtens Rige, og måske også en overfyldt rejsekuffert. Bussen kører os nu retur til Shanghais lufthavn for hjemrejse til Danmark.

På denne rejse har du nu set det klassiske Kina og måske har du lyst til næste gang at opleve et andet Kina med Taiwan, Macau & Hong Kong.
Vi har samlet disse fantastiske steder på en ny og spændende rejse  "Taiwan - det andet Kina" 

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly t/r Danmark- Kina
• Samtlige indenrigsflyvninger
• Samtlige overnatninger
• 12 x morgenmad
• 7 x frokost
• 6 x middag
• Entreer ifølge program
• TEMA-rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1

Afrejse fra Danmark. Flymåltider indgår.

Dag 2

Ankomst til Beijing. Udflugt til Himlens tempel. Middag ingår. Fire overntaninger på hotel i Beijing.

Dag 3

Udflugt til den Kinesiske mur. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 4

Byrundtur i Beijing med Den Forbudte by. Udflugt til Sommerpaladset. Morgenmad. frrkost og middag med Pekingand indgår.

Dag 5

Fridag i Beijing. Morgenmad indgår.

Dag 6

Hurtigtog Beijing – Xian. Besøg på bymuren. Morgenmad og let frokost på togrejsen indgår. To overnatninger på hotel i Xian.

Dag 7

Udflugt til Terrakottahæren. Aftenudflugt med Tangdans. Morgenmad, frokost og middag indgår.

Dag 8

Indenrigsfly fra Xian – Guilin. Busrejse Guilin – Longji. Besøg ved Longjis risterasser. Morgenmad og middag indgår. En overnatning på et mere enkelt hotel i Longji.

Dag 9

Busrejse Longji – Guilin. Morgenmad og frokost indgår. To overnatninger på hotel i Guilin.

Dag 10

Bådtur på Li-floden gennem sukkertopslandskabet fra Guilin til Yangshuo. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 11

Fly fra Guilin – Shanghai. Byrundtur i Shanghai. Morgenmad og middag indgår. Tre overnatninger på centralt beliggende hotel i Shanghai.

Dag 12

Besøg i Yu Yuan og akrobatikshow. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 13

Fridag. Morgenmad og afskedsmiddag indgår.

Dag 14

Shanghai – Danmark. Morgenmad og flymåltider indgår.

Kina

Befolkning 1.323.600 000 Landets areal 9.600.000 km² Valuta Yuan Religion Buddhisme, taoisme og konfucianisme (udøves ofte parallelt), minoriteter af kristne og muslimer. Sprog Kinesisk (med flere meget forskellige dialekter). De fleste minoriteter har desuden deres egne sprog.

Mere om rejsen

I grundprisen indgår

Flyrejse København-Beijing, Shanghai-København. TEMAs danske eller svenske rejseleder, del i dobbeltværelse, måltider, udflugter, entreer og rejsens transporter ifølge dagsprogrammet.

Ønsker du at bestille rejsen uden flyrejse Danmark T/R, kan det i nogle tilfælde lade sig gøre. Kontakt os for mere information.
Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.

Observere

I kinesiske lufthavne er det ikke tilladt at medbringe alkohol, vand eller andre drikkevarer i håndbagagen, når man passere sikkerhedskontrollen. Man kan medbringe flydende medicin, men vær forberedt at den bliver åbnet og kontrolleret af sikkerhedspersonalet. Efter sikkerhedskontrollen kan man så købe drikkevarer og tax-free. Vær også opmærksom på at uåbnede flasker med væske kun må være i den indcheckede bagage. Lightere og magneter må heller ikke medbringes. Vær forberedt på at der er streng kontrol ved sikkerhedskontrollen.

Valuta:

Kinesiske Yuan Renmibi (RMB) også kaldet yuan.
1 yuan = 10 jiao = 100 fen.De mest almindelige kreditkort accepteres af større hoteller samt i større butikker og på restauranter.

For mere information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et veklsingskontor.

Når du beregner dine lommepenge, så husk på, at Kina er et eldorado for shopping. Måltidsdrikke til de fælles måltider indgår ikke i rejsens pris.

Klima og beklædning:

På internettet finder du udførlige klimaoplysninger over de fleste rejsemål og områder der besøges på turene. Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.weatherbase.com eller www.bbc.com.

Næsten hele Kinas klima styres af monsunvindene og luftfugtigheden er meget høj om sommeren. I vintersæsonen kan dagene være kølige.

Påklædning og udstyr:

Atmosfæren på hotellerne er relativt uformel, selv på de bedre hoteller. Om dagen går man i løst og afslappet tøj. Det er vigtigt at medbringe gode sko med lav hæl og gummisål.

Udstyret er naturligvis afhængig af årstiden. Om sommeren rejser man i let bomuldstøj (hotellernes vaskeservice fungerer hurtigt og godt). På de tidlige forårsrejser samt om efteråret bør du medbringe en trøje eller en let jakke. Regn forekommer, så medbring en regnjakke eller en paraply.

Rejsetasken skal være rimelig holdbar, da den ofte i forbindelse med flyrejserne udsættes for en ublid behandling. Der er masser af shoppingmuligheder, så det er næsten uundgåeligt, at du har mere bagage på hjemrejsen, end ad du rejset ud. Det kan være en fordel at medbringe en ekstra, sammenklappelig taske.

Elektricitet:220 volt. Stikkene er anderledes end i Danmark, medbring derfor en adapter.

Vaccinationer:Hos Danske Lægers Vaccinations Service, som har klinikker i hele landet, kan du altid få opdateret rådgivning og relevante vaccinationer.
Tlf.: 70 25 40 80.
Hjemmeside: www.sikkerrejse.dk
E-mail: info@sikkerrejse.dk

Drikkepenge:

I denne rejse indgår visse fælles drikkepenge, eksempelvis til bagagebærere, chauffører, eventuelle lokale guider samt til serveringspersonale ved fælles måltider.

Ønsker du derudover at vise din påskønnelse i form af ekstra drikkepenge, er det selvfølgelig op til dig. TEMAs rejseleder kan give dig råd om, hvilke beløb der er passende.

Øvrigt:

Busserne i Kina er af god kvalitet, men holder ikke altid samme standard som i Skandinavien.

Hotelinformation

Afrejser

Dato Flyg-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
2018-07-01

Flyinformation

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Beijing
2018-07-01
21:00
2018-07-02
11:55
SAS, 995
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Copenhagen
2018-07-14
13:20
2018-07-14
18:45
SAS, 998
14 dage Den store Kinarejse København 19790 DKK Forespørgsel
2018-07-15

Flyinformation

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Beijing
2018-07-15
21:00
2018-07-16
11:55
SAS, 995
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Copenhagen
2018-07-28
13:20
2018-07-28
18:45
SAS, 998
14 dage Den store Kinarejse København 19880 DKK Forespørgsel
2018-09-09

Flyinformation

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Beijing
2018-09-09
21:00
2018-09-10
11:55
SAS, 995
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Copenhagen
2018-09-22
13:20
2018-09-22
18:45
SAS, 998
14 dage Den store Kinarejse København 19990 DKK Forespørgsel
2018-09-23

Flyinformation

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Beijing
2018-09-23
21:00
2018-09-24
11:55
SAS, 995
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Copenhagen
2018-10-06
13:20
2018-10-06
18:45
SAS, 998
14 dage Den store Kinarejse København 19990 DKK Forespørgsel
2018-10-17

Flyinformation

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Beijing
2018-10-17
21:00
2018-10-18
11:55
SAS, 995
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Copenhagen
2018-10-30
13:35
2018-10-30
18:20
SAS, 998
14 dage Den store Kinarejse København 19390 DKK 1 ledige pladser Bestil
2018-10-21

Flyinformation

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Beijing
2018-10-21
21:00
2018-10-22
11:55
SAS, 995
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Copenhagen
2018-11-03
13:35
2018-11-03
18:20
SAS, 998
14 dage Den store Kinarejse København 18990 DKK 6+ ledige pladser Bestil
2019-03-03

Flyinformation

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Beijing
2019-03-03
21:05
2019-03-04
13:05
SAS, 995
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Copenhagen
2019-03-16
13:35
2019-03-16
18:20
SAS, 998
14 dage Den store Kinarejse København 18990 DKK 6 ledige pladser Bestil
2019-03-17 14 dage Den store Kinarejse København 18990 DKK 6 ledige pladser Bestil

I vores rejser indgår altid

 • Fly & hotel
 • Serviceafgifter
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • TEMAs rejseleder
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser