Vandreferie i det skotske højlandmed de Indre Hebrider

Vandreferie i Skotlands smukke vildmark med bjerge og lyngklædte heder. Bo i fiskerbyer og smag på whisky, nyd stilheden og den skotske gæstfrihed på fastlandet og de indre Hebrider.

Skotland er en del af Storbritanniens "smukke vildmark", ikke mindst de nordvestlige dele med de såkaldte Highlands og øgrupperne Indre og Ydre Hebrider. Dette er fiskerbyernes, de snoede kystvejes og whiskydestilleriernes region. Vores rejser tager dig med på naturskønne vandringer, både på fastlandet og på øerne, hvor du kommer tæt på alt fra alpelignende bjerglandskaber til marskområder og orkideenge.

REJSEFAKTA

Lande: Skotland, Storbrittanien, Storbritannien

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 18-21 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Højlandenes landskab
 • Vulkanøen Eigg
 • Vandretur på øen Skye
 • Mulighed for hvalsafari
 • Hovedstaden Edinburgh

Dagsprogram

Dag 1 - Mod det skotske højland
Med rutefly rejser du fra Danmark til Skotland og Edinburgh.I lufthavnen mødes du af TEMAs rejseleder og bussen, der kører dig til Ballachulish på vestkysten, hvor vi bor de to første nætter. Efter ankomsten er dagen fri frem til middagen.

Dag 2 - Vandring i Glen Nevis
Ballachulish ligger for foden af Storbritanniens højeste bjerg, Ben Nevis, 1.343 m.o.h. Her begynder vi rejsens første vandring.Indledningsvis følger vi Nevisdalen langs River Nevis. Efter et stykke tid kommer vi ud af løvskoven, og dalen er dækket med tørvemark og lyngklædte heder. Et stort vandfald er med til at skabe en skøn harmoni. Foruden lyng finder vi klitplanter som gul snerre, vibefedt og benbræk. Måske ser vi strømstær og bjergvipstjert i floden. Rejsens første picnic tilberedes, og du kan nyde en stund med mad og landskab, inden vi vandrer ud af dalen.Om eftermiddagen kører vi et kort stykke langs Caledonian Canalder forbinder vest- og østkysten med hinanden, med blandt andet Loch Ness som en delstrækning. Kanalen blev åbnet for bådtrafik i 1822.

Dag 3 - Vandring på Eigg
Tidlig afrejse med bus langs en af Skotlands smukkeste vejstrækninger, der fører os til Hebriderne, "Road to the Isles". Vi standser ved Glenfinnan, hvor den skotske tronarving Bonnie Prince Charlie engang steg i land og fik klanerne til at forenes i et oprør mod englænderne. Måske kan du forestille dig sækkepibernes lyde gjalde fra bakkerne, når du tænker tilbage til 1745, da oprøret startede.I det lille fiskerleje Arisaig tager vi færgen ud til vulkanøen Eigg. Med de rigtige forudsætninger, kan vi se havfugle som små skrofer, havsuler, stormfugle og skarver. Sæler, delfiner og mindre hvaler er heller ikke udsædvanlige i disse farvande.Vandreturen på øen bringer os forbi de få huse, hvor der er fastboende, ca. 60 personer, og videre over græsengene. Måske får vi selskab af får, når vi dækker op til picnic, med kysten og skærgården omkring os.

Dag 4 - Vandring på Skye
Efter tidlig morgenmad rejser vi videre nordpå mod Skye, den største af de Indre Hebrider, der betragtes som den smukkeste i hele skærgården. Fra Mallaig tager vi færgen (ca. 30 min) "over the sea to Skye", som det hedder i den kendte skotske ballade. Skye byder på dramatisk og meget afvekslende natur.Norske vikinger erobrede Hebriderne i 800-tallet, og styrede derefter øerne i 400 år. Selv om de formelt tilhørte Skotland, blev de efterfølgende styret i et par århundreder af klanen McDonald – ”Lords of the Isles” – med sæde netop på Isle of Skye.I dag venter en af rejsens lange vandreture, ca. 18 km. Vi vandrer langs dalen Glen Sligachan, der krydser det mægtige Cuillin Hills, og på dagens vandretur nyder vi det alpelignende bjerglandskab og de små bjergsøers skønhed. På turen kommer vi til at se mange af de karakteristiske planter i højlandet. Det er Skotlands yngste bjergområde, skabt af vulkanske sten.Vi overnatter på fastlandet overfor Skye i Kyle og Lochalsh.

Dag 5 - Vandring i The Black Cuillins
Dagens vandretur, der også foregår på Skye, starter med en stigning på næsten firehundrede højdemeter ved Black Cuillins. Fra det højeste punkt er der panoramaudsigt over en stor del af det centrale Skye. Derefter fortsætter ruten af snoede stier ned mod skovområdet i Glen Brittle.Picnic'en tilberedes på de orkidérige enge i slutningen af vandreturen. Ikke langt herfra, bag et skovområde, ligger Talisker Bay, der har givet navn til destilleriet af samme navn. Selve distilleriet ligger i den lille by Carbost. Vi afslutter dagen med en rundtur, hvor vi kan se resultatet af tørv, granit, vand og kyst, som vi har vandret rundt i, i nogle dage. Tidspunkt på dagen for whiskysmagningen kan variere, og alternativt destilleri kan også tilbydes.
Vi forlader nu Skye og fortsætter rejsen nordpå til det smukke Gairloch, hvor vi skal bo i to nætter.Gairloch var allerede i 1800-tallets viktorianske epoke kendt for din skønhed. Navnet er egentlig en fælles betegnelse for en række byer, der ligger langs kysten i det imponerende og naturskønne kystområde. Rejsen går lange snoede veje med havvige, småsøer og bjerge.

Dag 6 - Vandring rundt om Loch Kernesary
På den vilde nordvestkyst af det skotske højland er der meget at opleve, se og nyde. Vi holder derfor formiddagen fri, og anbefaler at dem, der elsker havet, tager ud på en bådtur for at se hvaler, sæler, marsvin og mange forskellige havfugle.Efter frokost vandrer vi et stykke udenfor Gairloch rundt om den naturskønne Loch Kernesary. Det er en naturskøn og let vandretur uden egentlige højdeforskelle. Vil du hvile benene, er der om eftermiddagen mulighed for i stedet at besøge den botaniske have Inwerewe Garden (valgfri udflugt der koster ca. 9 GBP).

Dag 7 - Edinburgh
Er du morgenfrisk, gennemføres en kort, lettere vandretur fra hotellet inden morgenmaden. Ellers møder du op til morgenmad, hvorefter turen går tilbage til hovedstaden, hvor en kort byrundtur er på programmet.Edinburgh er festivalernes by, og der er tit nogle arrangementer i denne charmerende by.

Dag 8 - Hjemrejse
Hjemrejse med rutefly til Danmark.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Flyrejse t/r København - Edinburgh
• Samtlige overnatninger
• 7 morgenmad
• 5 frokost
• 6 middage 
• 1 whiskysmagning
• 1 billet til Edinburgh Tattoo (Gælder kun på afrejsen den 17 august 2017)
• Entreeer og udflugter ifølge program
• TEMA-svenske rejseleder

REJSEFAKTA

Skotland

Befolkning 5.2 millioner
Landets størrelse 78 772 km²
Valuta Pund (£) (GBP)
Religion Church of Scotland (32.4%), katoliker (15,9%), øvrige kristne (5,5%), og øvrigr mindre samfund/ ikke religiøse
Sprog engelsk, gaelisk, skotsk 

Storbritannien

Befolkning 50.1 millioner Landets areal 130.395 km² Valuta Pund (£) (GBP) Religion 72% kristne, muslimer 3%, hinduer 1% jøder 0,5% samt minoriteter af sikher, buddhister m.fl. Cirka 15% af britterne er efter sigende ateister. Sprog Engelsk

Mere om rejsen

I grundprisen indgår

Flyrejse Danmark - Edinburgh t/r, busrundtur og udflugter, del i dobbeltværelse, måltider ifølge rejsefakta, entreer samt TEMAs svensktalende rejseleder.

Ønsker du at bestille rejsen uden flyrejse Danmark T/R, kan det i nogle tilfælde lade sig gøre. Kontakt os for mere information.
Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.

Obs:På afrejsen den 17/8-2017 har vi i rejsens pris, inkluderet billet til The Royal Military Edinburgh Tattoo.
Valuta:

I rejsen indgår måltider ifølge rejsefakta. Du skal regne med udgifter til måltidsdrikke, kaffe, forfriskninger og drikkepenge. Danske kroner kan veksles i Skotland. Du sparer dog tid, hvis du medbringer engelske pund. De fleste kreditkort kan benyttes i kontantautomater.

Klima og beklædning:

Vejret er omskifteligt i Skotland og pludselige regnbyger er ikke usædvanligt, derfor bør du medbringe regntøj. Vandreområderne er ofte bløde, og vi anbefaler derfor gode vandresko. Man klæder normalt om til middag.

Valuta:

Læs om udstyrsråd her

Hotelinformation

Afrejser

Dato Flyg-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
2018-07-05 8 dage Vandreferie i det skotske højland København 12885 DKK 6 ledige pladser Bestil

I vores rejser indgår altid

 • Fly & hotel
 • Serviceafgifter
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • TEMAs rejseleder
 • Se dagsprogrammet

Andre Vandreferier