De store højdepunkter i Peru

Der er ikke bare den højtstående Inkakultur, som har sat sig spor i Peru. Her findes også fantastiske skatte som den overdådige kirke i Andahuaylillias. Vi besøger Inkaernes hovedstad Cuzco, ser saltmarkerne ved Maras og de flydende øer med Urosfolket i Titicacasøen. En togrejse til den glemte by Macchu Picchu er endnu et højdepunkt på denne rundrejse til de tidligste indianerkulturer og samtidig nutidens Peru.

REJSEFAKTA

Lande: Peru

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 11 dage

Gruppens størrelse: 15-24 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Byrundtur i Lima
 • Cuzco
 • Udflugt til Moray og Maras
 • Togrejsen til Macchu Picchu
 • Bådfærd på Titicaca

Dagsprogram
2019 - 2020

Dag 1 - Afrejse til Peru.

Afrejse om morgene med fly via Amsterdam med kurs mod Sydamerika og Lima. Du ankommer om aftenen lokal tid.

Dag 2 - Byrundtur i Lima.

Om formiddagen tager vi en kortere byrundtur i det centrale og koloniale Lima. I den hyggelige bydel Miraflores, hvor vi bor, stopper vi ved udsigtspladen Parque del Amor, hvorfra man har en flot udsigt ud over Stillehavet.

Under byrundturen i Perus hovedstad får vi et godt indtryk af denne sydamerikanske metropol. Vi besøger nogle af byens  mest spændende steder, blandt andet  Huaca Pucllana, der er et arkeologisk område beliggende midt i centrum. Her havde den såkaldte Limakultur sit hovedsæde fra circa 200 e.Kr. Midt i centrum besøger vi også paladset Casa Aliaga, der tilhørte Limas grundlægger Jeronimo de Aliaga y Ramirez.

Byrundturen afsluttes  med en opfriskende cocktail på et kendt kunstgalleri, hvorefter vi får frokost. Så er eftermiddagen fri frem til aftenens besøg på Larco museet, som indeholder en af Latinamerikas største samliger, selvfølgelig med fokus på Peru. Efter museumsbesøget nyder vi en delikat middag på museets restaurant.

Dag 3 - Flyrejse til Cuzco, Inka'ernes hovedstad.

Idag skal vi flyve indrigsfly på til højlandet og inkaernes gamle hovedstad Cusco. 

Vi starter dog dagen på det lokale frugt- og grøntmarked, hvor vi beundrer og smager på alle de eksotiske frugter og grøntsager.  Derefter stifter vi bekendtskab med det peruvianske køkkens nationalretter, ceviche og lomo saltado. Det peruvianske køkken har under de senste år erobret verden. Det er et elegant og velafbalanceret køkken, som byder på spændende smagsindtryk og smukke anretninger. Det er tydeligt at der er influencer fra det kinesiske og japanske køkken, hvilket giver mening når man tænker på den store indvandring der har været til Peru fra disse lande. Idag findes der peruianske restauranter i de fleste hovedstæder på verdensplan.

Vi nyder den frokost vi lige har tilberedt, og derfra kører vi til lufthavnen og fortsætter rejsen mod Cosco.

Byen er en mærkelig sammenblanding af inkaarkitektur og spansk kolonialstil. På ingen andre steder i Peru er Inkariget så nærværende som i Cuzco, hvor gamle bygningsmaterialer fra Inkariget iblandes i den hvidkalkede byggestil fra koloniperioden. Selv folkelivet i Cuzco bidrager til at gøre de forgagne tider nærværende. Der er mange indianere blandt byens befolkning.

Aftenen er fri til egne aktiviteter.

Dag 4 - Madlavning og byrundtur i Cuzco. 

Idag kigger du nærmere på den spændende by Cuzco, som er opbygget ovenpå ruinerne af Inkabyen. Byen var oprindeligt planlagt med omrids som lignede en puma, som var en af Inka'erne helligste dyr.

Vi starter dagen med et besøg i San Pedro, madmarkedet, hvor vi får en kort introduktion til det peruvianske køkken. Vi lærer os at tilberede to af køkkenets kulinariske højdepunkter, og derpå spiser vi frokost. 

Eftermiddagen har fokus på Cuzco's indianske og koloniale perler. Vi starter med et besøg i Koricancha (også kaldet Soltemplet), som vidner om Inkafolkets avancerede byggekunst. Idag er bare en brøkdel af templet bevaret, men spanierne beskrev det i sin tid som overnaturligt smukt og umuligt at beskrive. Herfra går vi til katedralen ved Plaza de Armas, hvor der findes mange udsøgte religiøse malerier i den såkaldte Cuzcostil. 

Sidenhen kører vi med bus ud til Sacsahuaman med de enorme stenmure. Visse af stenene, som sirligt er indsat i de 360 Meter lange mure, vejer over 30 Ton. Fæstningen kunne let forsvares af en håndfuld soldater mod en langt overlegen fjende, specielt da murene nogle steder er tredobbelte, og med 21 bastioner udlagt symmetrisk.

På sin tid var Cuzco kontinentets største by, og havde kunnet sammenlignes med Cairo, Athen og Rom. Desværre rejser mange turister hurtigt gennem byen på sin færd mod Macchu Picchu, og går helt glip af alt hvad Cuzco har at tilbyde. Idag ser byen helt anderledes ud, end da spanierne ankom i 1532, men de store ruiner der omgiver byen, og så den velbevarede spanske kolonialby omkring det centrale torv Plaza de Armas, gør byen til en af de smukkeste byer i hele Amerika.

Inden vi tager tilbage til hotellet stopper vi ved et kunsthåndværkscenter, hvor du kan beundre håndarbejde i sølv- og træ. 

Om aftenen har vi fælles middag med opvisning af musik og dans.

Dag 5 - Planteskole og gourmetsalt.

Idag forlader vi Cuzco og rejser Nordpå mod Urubamba, hvor vi overnatter på et hyggeligt hotel.

Ovenfor Urubamba beliggende på bjergskråningerne findes to meget spændende steder, Moray og Maras. Vi starter ved Moray, som længe vakte forundring blandt arkeologerne. Under 1930'erne fandt man her store koncentriske cirkelbyggerier, som vi idag ved fungerede som planteskole og eksperimentarium for fremædling af forskellige afgrøder, blandt andet majs, kartofler og kokabusken. Fagfolk formoder at Inka'erne på denne måde lykkedes med at forudsige, hvor store afgrøder en given mark i regionen ville give. 

Landskabet heromkring er frodig landbrugsjord, hvor dyrkningen af majs og kartofler er dominerende. Det hele indrammes af sneklædte bjergtoppe. Vi forbløffes over datidens kundskaber og nyder områdets skønhed. Sidenhen kører vi et par Kilometer videre mod Maras, hvor man stadigvæk fremstiller salt på samme måde, som man har gjort det siden urmindes tid. Saltet herfra er meget populært og anvendes af gourmetkokke over hele Peru. Efter dette spændende besøg nyder vi en god frokost på en lokal restaurant.

Om eftermiddagen besøger vi Ollantaytambo, som på sin tid var en strategisk vigtig borg ved den helige Urubambaflod. Borgen blev forsvaret med held af Manco Incas krigere mod spanieren Pizarros gentagne angreb år 1536. Fra stedet har man en fantastisk udsigt ud over den lille by ved sidenaf, som også hedder Ollantaytambo. Her har husene og gadebilldet ikke ændret sig siden inkatiden.

Dag 6 - Heldagsudflugt til Macchu Picchu.

Det er en af rejsens højdepunkter som står på programmet idag, nemlig heldagsudflugten til Macchu Picchu med smalsporet jernbanetog.

Togrejsen tager circa 1 ½ time frem til Macchu Picchu, og den følger Urubamba flodens løb mod lavlandet gennem en fantastisk smuk dalgang omgivet af høje bjerge. Nogle af de højeste topper er snedækkede året rundt. Toget kører til det lille samfund Aquas Caliendes, hvor vi skifter over til minibusser, der kører os op til det arkeologiske Macchu Picchu. Byen var inkaernes sidste holdepunkt, og den lå gennem århundrederne gemt i Andernes tætte vegetation, indtil at forskeren Hiram Bingham snublede over ruinerne år 1911. De næstfølgende år blev stedet undersøgt af en arkelogisk ekspedition fra Yale universitet.

Eftersom at conquistadorerne aldrig fandt Macchu Picchu, beliggende på sit utilgængelige fæste over Urubambafloden, så finder du idag byen i en forbløffende god stand. Trapper, paladser, templer, terasser, tårne og kildespring vidner om Inka'ernes højtstående kultur.

Efter en uforglemmelig oplevelse kører vi tilbage til Aquas Caliendes til frokost, og så tager du toget og derpå bussen retur til Cuzco.

Dag 7 - Busrejse til Titicaca.

Dagen byder på en spændende busrejse mod verdens højest beliggende navigerbare sø, Titicaca, hvor vi skal bo to nætter i byen Puno ved Vestbredden af søen.

Vi stopper flere gange undervejs blandt andet i den lille by Andahuaylilias, som er kendt for sin kolonial arkitektur. Mest kendt er den smukke kirke San Pedro de Andahuaylillias fra starten af 1600 årene. Mange besøgende imponeres over det som kaldes Sydamerikas Sixtinske Kapel.

Sidenhen fortsætter vi til det spændende arkeologiske område i Racchi, som er kendt for sit Viracochatempel. 

Naturen har også meget at byde på undervejs, og vi kommer højere og højere op. Landskabet bliver mere og mere barskt, og vi stopper ved rejsens højeste punkt ved Abra La Raya på 4338 MOH.

Herfra er der ikke langt til en af rejsens virkelige højdepunkter ved Titicacasøen. Først skal vi dog igennem byen Juliaca. Hvis Cuzco er en af Peru's og Amerikas smukkeste byer, så er Juliaca nok en af kontinentets grimmeste. Her er der ikke mange færdigbyggede huse, og mange armeringsjern stikker ud af tagene og bliver med tiden medtagne af rust. Ikke en smuk by men sikkert spændende. Støvet ryger over de uasfalterede gader, og byen har ry for at være et center for smugling mellem Peru og Bolivia.

Dag 8 - Bådfærd på Titicacasøen.

Idag tager du en bådfærd på verdens højest beliggende farbare sø. Vi starter med at tage til Taquileøen, som nu er optaget på UNESCO Verdensarvslisten på grund af kulturen, tekstilerne og de mundtlige traditioner derude, som går tilbage til før Inkatiden. Vi besøger Huayllano indianerne og lærer om håndarbejde og landbrug. Besøget på Taquile afsluttes med en traditionel frokost. Så sejler vi til Urosindianernes flydende sivøer, hvor du kan mærke at du står på gyngende grund. Her ser du hvordan folket bor i ganske enkle sivhytter. Selv hverdagsbådene som anvendes til fiskeri, er bygget af siv.

Frem til middagen er resten af dagen fri til egne aktiviteter. Man mærker i kroppen at vi er på høj højde, og aktivitetsniveauet må tilpasses derefter.

Dag 9 - Flyrejse til Lima.

Idag vender vi tilbage til Lima, hvor rejsen startede. Efter indregistrering på hotellet er resten af dagen fri til egne aktiviteter frem til middagen. Byen har mange spændende museer som kan udforskes, og rejselederen giver gerne gode råd. Gå eventuelt omkring i kolonitidens Lima og besøg Torre Tagle paladset med arkitektur fra 1700 årene.

Om aftenen samles vi til fælles afskedsmiddag.

Dag 10 - Hjemrejse.

Fri frem til afrejsen mod lufthavnen.

Dag 11 - Hjemkomst.

Flyrejse via Amsterdam til Danmark.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejse Danmark - Lima t/r
 • Samtlige overnatninger
 • 9 x morgenmad
 • 6 x frokost
 • 4 x middag
 • Entreudgifter ifølge program
 • Indenrigsflyvninger Lima - Cuzco og Puno - Lima
 • Tema rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1.

Danmark - Lima. Flyrejse og bustransport til hotellet. Flymåltider indgår. To overnatninger på hotel i Lima.

Dag 2.

Byrundtur og besøg på Museo Larco Herrera. Morgenmad, frokost og middag indgår.

Dag 3.

Lima - Cuzco. Besøg på marked og madlavningskursus. Bustransport og siden indenrigsflyvning til Cuzco. Morgenmad og frokost indgår. To overnatninger på hotel i Cuzco.

Dag 4.

Madlavningskursus og byrundtur i Cuzco. Morgenmad og aftensmad med traditionel musik og dans indgår.

Dag 5.

Cuzco - Moray, Maras og Ollantaytambo. Busrejse circa 90 Km. Morgenmad og frokost indgår. En overnatning på hotel i Valle Sagrado.

Dag 6.

Urubamba - Macchu Picchu - Cuzco. Besøg ved Macchu Picchu. Togrejse og bustransport. Busrejse circa 120 Km. Togrejse circa 1 ½ time. Morgenmad og frokost indgår En overnatning på hotel i Cuzco.

Dag 7.

Cuzco - Andahuaylillas - Puno, busrejse circa 390 Km. Morgenmad, frokost og middag indgår. To overnatninger på hotel i Puno.

Dag 8.

Udflugt på Titicacasøen med øerne Taquile og Uros. Helpension indgår.

Dag 9.

Puno - Lima. Bustransport til lufthavnen og indenrigsflyvning til Lima. Morgenmad indgår. En overnatning på hotel i Lima.

Dag 10.

Lima - Danmark. Bustransport til lufthavnen og flyrejse. Morgenmad og flymåltider indgår.

Dag 11.

Ankomst til Danmark.

Peru

Befolkning: 32,5 millioner

Landets areal: 1 285 216 km² 
Valuta: Sol
Religion: Katolicisme, små minoriteter af protestanter og udøvere af traditionelle indlandske religioner.
Sprog: Spansk, quechua og aymará er officielle sprog; spanska er størst, det største indianersprog er quechua

Vigtigt om rejsen

I prisen indgår:

Flyrejse Lima - Danmark t/r, busudflugter samt del dobbeltrum, måltider ifølge dagsprogrammet, entreudgifter og samtlige udflugter ifølge dagsprogrammet samt rejseledelse fra TEMA.

Valuta:

Medbring en mindre rejsekasse til de første dage i US$, gerne en del småsedler. For det meste kan man anvende kredit- og betalingskort på hotellerne, restauranter og i de større butikker. Man kan hæve penge i de fleste hæveautomater med Visa og Mastercard. Udover dette så skal man veksle til lokal valuta på plads.

De udgifter du kan forvente er til de måltider, som ikke er inkluderet i rejsens pris. Derudover tilkommer drikkevarer (også til inkluderede måltider), forfriskelser, ekstra udflugter, drikkepenge og indhandling af souvenirer. Normale måltidsdrikkevarer er øl, vin og læskedrikke / vand. Peru producerer glimrende vine.

Apropos indkøb så byder Peru på glimrende klæder i lama- og alpackauld. Deudover findes meget håndarbejde, lædervarer, sølv-og guldsmykker samt de smukke såkaldte retablos, som er alterskabe fra Ayacuscoprovinsen. Tænk på dette når du beregner rejsekassen for rejsen.

De almindeligste bank- og kreditkort accepteres i de fleste større butikker. Kontomater findes.

For mere information om valuta og kurs, kontakt bank- eller vekslingskontor.

Drikkepenge:

Drikkepenge indgår ikke i rejsens pris. Vi anbefaler dig at beregne rejsekassen med 50,- US$ per person til drikkepenge til bagagebærere, serveringspersonale, buschauffører og lokalguider med mere. Rejselederen indsamler på plads og fordeler på passende vis.

Klima:

Klimaoplysninger og vejrudsigter finder du på respektive vejrsites. Gode sider er www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no

Påklædning og pakning:

Oppe på Altiplano'en vedTitcacasøen og i Cuzco om aftenen, kan det være godt at medbringe en varm trøje. Luftkonditionerede lufthavne, fly og busser er også steder, hvor en varm trøje gør nytte. Generelt er stemningen i byerne informel, og slips anvendes stort set bare af forretningsfolk under kontorstid. 

I dagens løb er det mest bekvemt at være klædt i letsiddende bomuldstøj eller lignende.

Medbring gerne en kikkert. Myggemiddel til besøget i Macchu Picchu (jungleklima). Medbring evt. også vådservietter. Du uindviger maveproblemer hvis du vasker hænderne ofte.

Gode vandresko til byvandringerne og gåture i ruinområder, hvor der ofte er ujævne brostensbelægninger.

Højderne:

Ved Titicacasøen på circa 4000 MOH og ved Cuzco på 3310 MOH kan du mærke højden ved et let tryk for panden og over brystet, en let hovedpine og åndingsbesvær. Dette er helt normalt, og kan lindres med drúesukker tabletter, som kan indhandles i Peru. Først og fremmest håndterer du højdesygen ved at holde et roligt tempo og undgår hastige bevægelser.

På grund af den tynd luft er solen meget stærk oppe på højplateauet. Du bør medbringe solhat, solcreme og læbestift med høj beskyttelsesfaktor (25+).

OBS:

Hvis du har hjerte- eller kredsløbsproblemer, så bør du konsultere egen læge inden afrejse.

 Lommetyve:

I de større byer er lommetyve meget almindeligt forekommende. Tema rejselederen informerer yderligere om dette. Deponer din rejsekasse i hotellets safe-box, og hold godt i din tegnebog. Hav aldrig penge eller værdisager i lommerne. Armbåndsure og smykker bør aftages inden besøg i større byer eller blandt folket. 

Øvrigt: 

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.


Hotel/overnatning

Afrejser

Dato Flyg-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
2020-11-10 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2020-11-10
06:00
2020-11-10
07:25
K L M, 1124
Amsterdam
Lima
2020-11-10
12:35
2020-11-10
19:15
K L M, 743
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Lima
Cusco
2020-11-12
16:15
2020-11-12
17:36
Lan Chile, 2063
Juliaca
Juliaca
2020-11-18
10:11
2020-11-18
11:45
Lan Chile, 2088
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Lima
Amsterdam
2020-11-19
21:05
2020-11-20
15:20
K L M, 744
Amsterdam
Copenhagen
2020-11-20
16:45
2020-11-20
18:10
K L M, 1133
11 dage De store højdepunkter i Peru København 29 950 DKK 4 ledige pladser Bestil
2021-02-16 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2021-02-16
06:00
2021-02-16
07:25
K L M, 1124
Amsterdam
Lima
2021-02-16
12:35
2021-02-16
19:15
K L M, 743
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Lima
Cusco
2021-02-18
16:15
2021-02-18
17:36
Lan Chile, 2063
Juliaca
Juliaca
2021-02-24
10:11
2021-02-24
11:45
Lan Chile, 2088
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Lima
Amsterdam
2021-02-25
21:05
2021-02-26
15:20
K L M, 744
Amsterdam
Copenhagen
2021-02-26
16:45
2021-02-26
18:10
K L M, 1133
11 dage De store højdepunkter i Peru København 30 250 DKK 4 ledige pladser Bestil
2021-03-02 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2021-03-02
09:55
2021-03-02
11:25
K L M, 1126
Amsterdam
Lima
2021-03-02
12:35
2021-03-02
19:05
K L M, 743
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Lima
Cusco
2021-03-04
16:25
2021-03-04
17:46
Lan Chile, 2063
Juliaca
Juliaca
2021-03-10
13:26
2021-03-10
15:00
Lan Chile, 2096
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Lima
Amsterdam
2021-03-11
21:05
2021-03-12
14:55
K L M, 744
Amsterdam
Copenhagen
2021-03-12
16:45
2021-03-12
18:10
K L M, 1133
11 dage De store højdepunkter i Peru København 29 350 DKK 2 ledige pladser Bestil
2021-03-16 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2021-03-16
06:00
2021-03-16
07:25
K L M, 1124
Amsterdam
Lima
2021-03-16
12:35
2021-03-16
19:15
K L M, 743
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Lima
Cusco
2021-03-18
16:15
2021-03-18
17:36
Lan Chile, 2063
Juliaca
Juliaca
2021-03-24
13:14
2021-03-24
14:48
Lan Chile, 2096
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Lima
Amsterdam
2021-03-25
21:05
2021-03-26
15:20
K L M, 744
Amsterdam
Copenhagen
2021-03-26
16:45
2021-03-26
18:10
K L M, 1133
11 dage De store højdepunkter i Peru København 29 850 DKK 4 ledige pladser Bestil

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.