PatagonienFra Buenos Aires til Ildlandet

Patagonien er opdelt mellem Chile og Argentina, og rummer et meget varierende klima og landskab. Naturscenerierne er blandt vor jords smukkeste og mest særegne. Mange rejsende, eventyrere, fotografer og forfattere valfarter hertil. Rejsen fører os til de mest fantastiske steder såsom Perito Moreno, Torres del Paine, Ildlandet og Ushuaia. Rejsen indledes og afsluttes i tangoens hovedstad Buenos Aires.

REJSEFAKTA

Lande: Argentina, Chile

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 15 dage

Gruppens størrelse: 15-26 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Buenos Aires
 • Los Glaciares - Perito Moreno
 • Torres del Paine
 • Ushuaia, verdens mest sydligt beliggende by
 • Ushuaia - verdens sydligste by

Dagsprogram
2020-21

Dag 1 - Afrejse til Argentina.

Afrejse fra Danmark til Bueno Aires.

Dag 2 - Tangoens hovedstad.

Ankomst til Buenos Aires, hvor Temas rejseleder venter med bussen. Dagens program afhænger af ankomsttidspunktet. Hvis ankomsten er tidlig nok indledes umiddelbart med en rundtur i denne smukke storby, der blev grundlagt i 1600-tallet. Byen ligger mellem Pampas i syd og Rio de la Plata i nord. 

Buenos Aires gamle centrum har stadigvæk bevaret den gamle rudeternede byplan. I løbet af århundrederne har bydel efter bydel vokset til, alt efter som indvandringen er øget. Det er disse barrios som rummer en stor del af byens charme.

Byen ligner ikke rigtigt nogen anden sydamerikansk by, da dens selvbevidste indbyggere virker som at have en stor ambition om, at byen skal være mere europæisk end Europa selv. Vi ser nogle af byens vigtigste attraktioner som Casa Rosada, katedralen, de elegante overklassekvarterer i Recoleta og havnekvarteret La Boca. 

Resten af dagen er fri til egne aktiviteter frem til vi samles igen til velkomstmiddagen. 

Dag 3 - Fri dag.

Fri dag i Buenos Aires. Her findes noget at se for alle interesser. Hør med rejselederen. Tema tilbyder ekstraaktiviteter, se faktateksten.

Dag 4 - Flyvning til Patagonien.

Tidligt om eftermiddagen flyver vi til byen El Calafate, og flytiden er circa tre timer. Vi ankommer sent hen på eftermiddagen. Bemærk at flytiderne kan ændres med kort varsel.

El Calafate, kaldet Calafate, ligger syd for søen Lago Argentino i provinsen Santa Cruz i det argentinske Patagonien. Byen er det naturlige udgangspunkt for rejser til Nationalparken Los Glaciares.

Efter indchecning på hotellet er resten af aftenen fri til egne aktiviteter.

Dag 5 - Perito Moreno, den talende gletcher.

Hele dagen bruges i nationalparken Los Glaciares, hvor Perito Moreno gletscheren findes. Den er en af landets største attraktioner. Første stop gøres på et udsigtspunkt med en enestående udsigt mod Perito Moreno gletscheren, som er circa en kilometer bred og 80 meter høj. Det skal være en af de sidste gletschere i verden, som stadigvæk "lever". Den fortryllende stilhed afbrydes af og til af et bulder, når istapper eller en ismur styrter ned i havet og flyder væk som et isbjerg. Det er ikke usædvanligt at besøgende sidder her i timevis, fortryllede af sceneriet. Mange gange bryder betragterne ud i klapsalver, når gletscheren "taler". For at fuldbyrde dagen tager vi ud på en "gletscherkrydning" på circa en time, på Lago Argentino og frem til Perito Morenos sydside.

Dag 6 - Gletschersøer og isbjerge.

Idag ser vi flere af de mest kendte gletschere i området under vores bådfærd fra Punta Bandera, som ligger circa 50 kilometer fra Calafate. Fartøjet fører os forbi isbjerge med farvenuancer der skifter fra snehvide til dybblå. Vi kommer frem til Uppsala gletsheren, der er opkaldt efter den svenske universitetsby.

Inden vi rejser tilbage til hotellet gives der tid til frokost. Sent om eftermiddagen er du tilbage i Calafate.

Dag 7 - Fra Argentina til Chile.

Efter morgenmaden forlader vi Calafate og begynder busrejsen mod Puerto Natales i Chile, hvor vi overnatter. Rejsen tager circa 4 til 4 ½ timer. Det specielle og barske landskab spænder sig til horisonten i øst og Andesbjergene i vest. Her glimrer mennesket med sit fravær. Patagonien er virkelig en af Amerikas ødemarker.

Vel fremme i den lille by Puerto Natales indregistrerer vi os på vores hotel.

Da de første europæere kom hertil mødte man de  kawesqa indianere, som havde levet her i tusindvis af år. De europæiske indvandrere var fortrinsvis tyskere, englændere, walisere, skotter, kroater, grækere, italienere og spaniere. Dengang var fåreavl og uld stedets primære indtægtskilde. Idag har turismen fået en vigtig rolle i den lille bys økonomi. Pueto Natales har en befolkning på rundt regnet 21 000 indbyggere.

 Resten af dagen og aftenen er fri.

Dag 8 - Gigantiske dovendyr og Unesco Verdensarven Torres del Paine.

Hvis noget naturområde skulle kaldes for Patagoniens store juvel eller krone, så vil valget helt sikkert falde på Nationalparken og Unesco Verdensarven Torres del Paine, som ligger circa 60 kilometer nord for Puerto Natales. Hertil skal vi idag, men først tager vi en afstikker og besøger Milodongrotten undervejs. Dette naturfænomen udgøres af tre grotter. Den største af disse, som er 200 meter dyb, blev opdaget år 1896. Her fandt man hud, bendele og andre rester af et nu uddødt pattedyr, Milodonen (mylodon darwini). Denne var en planteædende og i slægt med dovendyret og myreslugeren, men enorm i sammenligning med disse. Den kunne veje op til 3 ton. Hvorfor den udryddedes for circa 10 000 år siden ved vi ikke, men det skyldes sikkert flere faktorer. Forskere spekulerer på, om vulkanudbrud og klimaforandringer har forårsaget det. 

Efter et kortere cafestop fortsætter vi til nationalparken Torres del Paine. Her kan man om ikke andet forundres over hvor smukt naturen frembringer sine kunstværker. Laguna Amarga og Porteria Sarmiento. Langsmed vejen ser vi søerne Nordenskjöld og Pehoe, og med lidt held også grupper af guanacos og nanduer. Vi stopper flere gange og tager korte gåture til smukke steder som Salto Grande. Ved Camping Pehoe stopper vi for frokost på egen hånd, og har en fantastisk udsigt over de såkaldte Peinehorn, Cuernos del Paine.

Derefter fortsætter rejsen til Gray gletscheren. Herfra tager vi en gåtur på circa en time over floden Pingo, hvor en hængebro bringer os frem til Mirador Gray, hvor vi ser udsigten over søområdet fyldt med isflager fra Paine Grande gletscheren. 

Sent om eftermiddagen er vi tilbage på hotellet i Puerto Natales.

Dag 9 - Kosmopolitisk by.

250 kilometer syd for Puerto Natales ligger havnebyen Punta Arenas, som er dagens mål. Punta Arenas er hele områdets vigtigste by, og regnes for jordens vigtigste havn for rejser til Antarktis. Ikke mindre end 15 nationer har basishavn her,og over 30 har baseret sin polarforskning ved det Internationale Antarctic Center og Magallanes universitetet. Dette universitet kommer i fremtiden til at huse over 500 forskere. Takket være dette kategoriseres byen som et vidensskabscenter med høj kompetence. 

Purta Arenas ligger mellem de to største ferskvandsreservoirer i verden, Antarktis og Campos de Hielo Sur.

Før Panamakanalen åbnedes i 1914, var Punto Arenas den vigtigste havn mellem Stillehavet og Atlanten. Dette skabte forudsætningerne for den kosmopotilliske atmosfære, som stadigvæk råder her, og som stærkt har bidraget til den europæiske fornemmelse i byens centrum.

Punta Arenas er den største by i det chilenske Patagonien med sine circa 120 000 indbyggere. Livskvaliteten fremstår som den bedste i hele landet. 

Nattelivet er også videnom kendt, og derudover kan man nyde handelslivet med det bedste udbud i hele Chile takket være skattereduktionen i den såkaldte zona franca.

Byens økonomi er baseret på søfart, fårehold samt olie- og naturgasudvinding.

Aftenen er fri til egne aktiviteter.

Dag 10 - Indianernes og ildens land.

Idag går rejsen mod jordens sydligst beliggende by Ushuaia i Ildlandet. Den lille by på omkring 60 000 indbyggere er beliggende ved Beage kanalen, som er opkaldt efter det skib som Charles Darwin sejlede ombord på i år 1832.

Ildlandet, Tierre del Fuego, er opdelt mellem Argentina og Chile og består af flere øer, hvoraf den største er Isla Grande de la Tierra del Fuego, og på den ligger Ushuaia.

Det var portugeseren Fernao de Magalhaes (Ferdinand Megellan) som under spansk flag var den første europæer på disse breddegradderr år 1520. Øerne var beboede af jægre og samlere med eksotiske navn: selk'nam, alakaluf og vagan. De ernærede sig opå overfloden af land- og havsdyr, skaldyr og fisk. Ved havsbredden lavede de ild for at tilberede deres fangst. Disse bål sås langt ud til havs, og derfra fik øhavet sit navn. Idag er disse sydlige indianerstammer blot et minde, med en lige så tragisk historie som på så mange andre steder i Amerika. 

Rejsen er lang, og der er mange muligheder for at sove lidt undervejs. Landskabet virker uendeligt med sin strenge og øde skønhed. Det er naturligvis den enestående natur, som er den store attraktion ved Ildlandet. Følelsen af at befinde sig på en af jordens udposter er stærk, og vi er på rejsende fod i løbet af det meste af dagen.

Sent hen på eftermiddagen er vi fremme i Ushuaia. De første europæere som slog sig ned her blandt vaganindianerne var britiske missionærer. Den mest kendte af disse var Thomas Bridges, som byggede det første hus i Ushuaia i løbet af 1870'erne.

Lucas Bridges, Thomas søn, skrev sidenhen en meget interessant bog om sin far og sin opvækst blandt indianerne. Hanlærte sig at tale vagan lige så vel, som han snakkede sit engelske modersmål.

Idag bor der omtrent 60 000 indbyggere i byen, og forttrinsvis ernærer sig af fiskeri, fåreopdræt, olie- og naturgasudvinding og økoturisme.

Efter ankomst og indregistrering på hotellet er eftermiddagen og aftenen fri til egne eventyr. Fælles middag om aftenen.

Dag 11 - Ildlandets Nationalpark og straffefangernes tog.

Den eneste nationalpark på Ildlandet, Parque Nacional de la Tierra del Fuego, ligger 12 kilometer vest for Ushuaia nær grænsen. Her kommer vi tæt på en hård og mange gange fjendtlig virkelighed. Men naturen byder på en stor skønhed.

Vi kommer til Lapataia bugten og Rocasøen, og beundrer den canadiske bævers dygtige byggerier. Bæveren blev introduceret her år 1948. Samtidigt hopper nærmest tamme kaninier omkring os, og disse har blivet noget af en plage på Ildlandet. 

Her lærer vi mere om den typiske flora og fauna, som på visse måder minder om vores egen nordiske natur, når man ser bort fra endemiske og unikke dyrearter. 

Efter besøget i nationalparken stiger vi på "toget til verdens ende". Dette tog transporterede i gamle dage straffefanger fra Ushuaia til skovene vest for bebyggelsen. Her skulle de hugge tømmer og brænde. Idag rejser man 7 kilometer på denne smalsporede jernbane, og mindes en fortid der ikke ligger alt for langt tilbage i tiden, mens toget fører os gennem det fantasipirrende og smukke landskab.

Resten af dagen er fri til egne aktiviteter.

Dag 12 - Fri dag ved verdens ende.

Fri dag i Ushuaia til egne  eventyr.

Dag 13 - Tangoshow.

Flyrejse til Buenos Aires. Ved ankomst har vi fri tid frem til middagen. Aftenen afsluttes med en tangoforestilling med middag hvor drikkevarer indgår.

Dag 14 - Hjemrejse.

Fri formiddag frem til afrejsen. Transport til lufthavnen og flyrejse hjem.

Dag 15 - Hjemkomst.

Ankomst til Danmark.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejse t/r Buenos Aires.
 • Samtlige overnatninger.
 • 13 x morgenmad.
 • 1 x frokost.
 • 3 x middage.
 • Entreudgifter ifølge program.
 • Tema rejseleder.

REJSEFAKTA

Dag 1.

Danmark - Buenos Aires. Flyrejse til Buenos Aires. Flymåltider indgår.

Dag 2.

Ankomst og transport til hotel. Flymåltider og middag indgår. To overnatninger på hotel i det centrale Buenos Aires.

Dag 3.

Fri dag. Morgenmad indgår.

Dag 4.

Buenos Aires - El Calafate. Transport til lufthavn og flyrejse. Morgenmad indgår. Tre overnatninger på hotel i El Calafate.

Dag 5.

Heldagsudflugt i nationalparken og bådfærd på Lago Argentino. Morgenmad indgår.

Dag 6.

Gletscherkrydstogt. Bustransport 100 kilometer. Morgenmad og frokostpakke indgår.

Dag 7.

El Calafate - Puerto Natales, busrejse circa 272 kilometer. Morgenmad indgår. To overnatninger på hotel i Puerto Natales.

Dag 8.

Heldagsudflugt til Torres del Paine med Milodongrotten. Bustransport circa 115 kilometer. Morgenmad indgår.

Dag 9.

Puerto Natales - Punta Arenas, bustransport 248 kilometer. Morgenmad indgår. En overnatning på hotel i Punta Arenas.

Dag 10.

Punta Arenas - Ushuaia, bustransport 625 kilometer. Morgenmad og middag indgår. Tre overnatninger på hotel i Ushuaia.

Dag 11.

Udflugt til Ildlandets Nationalpark, bustransport 30 kilometer. Togrejse. Morgenmad indgår.

Dag 12.

Fri dag. Morgenmad indgår.

Dag 13.

Ushuaia - Buenos Aires. Transport til lufthavn og flyrejse. Morgenmad og middag med tangoshow indgår. En overnatning på hotel i Buenos Aires.

Dag 14.

Buenos Aires - Danmark. Transport til lufthavn og flyrejse. Morgenmad og flymåltider indgår.

Dag 15.

Ankomst Danmark.

Argentina

Befolkning 44 millioner
Landets areal 2 766 890 km²
Valuta Argentinsk peso (ARS)
Religion Majoriteten er katoliker
Sprog Det officielle sprog er spansk. Italiensk og nogle indianersprog, f.eks. guaraní, tales også.

Chile

Indbyggertal 18 milloner
Landets størrelse 756 945 km²
Valuta Peso
Religion Katolicism, flere protestantiske bevægelser
Sprog Spansk er officielt sprog; de mest dominerende indianersprog er quechua og mapuche 

Vigtigt om rejsen

I Grundprisen indgår:

Flyrejse Buenos Aires t/r via Amsterdam, øvrige transportstrækninger ifølge program, del i dobbeltrum, måltider inklusiv flymåltider ifølge rejsefakta. Temas rejseledelse, entreudgifter, samtlige udflugter ifølge programmet om ikke andet angives.

Programændringer:

På visse afrejser anvendes andre, men modsvarende hotel, hvilket ikke påvirker dagsprogrammet. Ændringer i programmet kan også forekomme, og da meddelser Tema herom i god tid inden afrejse.

Ekstraudflugter:

Bus og bådudflugt til Tigredeltaet. Halvdagsudflugt.

Vi rejser gennem Buenos Aires nordlige dele til Tigre, hvor vi går ombord på en katamaranbåd og sejler rundt i Paranas spændende floddelta og kanalsystem. Her ser man en helt anden side af Buenos Aires, med øer, små fiskelejer og elegante sommerresidenser.

Pris: Circa 34 US$ per person, betales kontant til lokalguiden.

Drikkepenge:

Fælles drikkepenge indgår ikke i denne rejse, udover til bagagehåndteringen på hotellerne og på lkufthavnene i Argentina. Øvrige drikkepenge til eksempelvis fælles måltider, chauffører og lokalguider indgår ikke. Derfor anbefaler vi at du beregner rejsekassen med 80,- US$ per person til drikkepenge. Rejselederen indsamler på plads og fordeler på passende vis.

Klimaet:

Årstiderne er omvendte på den sydlige halvkugle. Foråret varer fra august til oktober og sommeren fra december til marts. Efteråret kommer i april til maj og vinteren er i månederne juni til august. Vores rejser går under deres sommer, men beroende på højden over havet og de sydlige breddegrader kan vejret være koldt. 

Info om aktuelt klima findes bedst på diverse vejrsites, såsom:  yr.no, cnn.com og bbc.com

Påklædning og udrustning:

Holdbare og letvaskede klæder i bomuld passer godt til dagsudflugterne. En vindtæt jakke og en varm trøje kan af og til behøves under tidlige morgener og kolde aftener. 

Stemningen på vores hoteller er ret så informel. Medbring solbriller, kamera, ekstra mindeskort og glem ikke din oplader. Hvis man medbringer mange elektriske apparater, kan en grenkontakt være nyttig at have med.

Et regnsæt og en paraply kan være godt at have med.

Vaccinationer etc:

Kontakt egen læge inden afrejse om nødvendige vaccinationer. Rejsen foregår hele tiden i malariafrit område.

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotel/overnatning

Afrejser

Dato Flyg-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
2020-11-12 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
London
2020-11-12
18:20
2020-11-12
19:25
British Airways, 819
London
Buenos Aires
2020-11-12
22:10
2020-11-13
09:10
British Airways, 245
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Buenos Aires
El Calafate
2020-11-15
08:30
2020-11-15
11:45
Lan Chile, 7732
Ushuaia
Buenos Aires
2020-11-24
10:00
2020-11-24
13:20
Aerolineas Argentinas, 1879
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Buenos Aires
London
2020-11-25
14:15
2020-11-26
06:35
British Airways, 244
London
Copenhagen
2020-11-26
08:40
2020-11-26
11:35
British Airways, 814
15 dage Patagonien København 37 390 DKK 4 ledige pladser Bestil
2021-01-21 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
London
2021-01-21
18:20
2021-01-21
19:25
British Airways, 819
London
Buenos Aires
2021-01-21
22:10
2021-01-22
09:10
British Airways, 245
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Buenos Aires
El Calafate
2021-01-24
08:55
2021-01-24
13:40
Aerolineas Argentinas, 1872
Ushuaia
Buenos Aires
2021-02-02
10:00
2021-02-02
13:20
Aerolineas Argentinas, 1879
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Buenos Aires
London
2021-02-03
14:15
2021-02-04
06:35
British Airways, 244
London
Copenhagen
2021-02-04
08:40
2021-02-04
11:35
British Airways, 814
15 dage Patagonien København 37 990 DKK 4 ledige pladser Bestil
2021-02-04 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2021-02-04
19:15
2021-02-04
20:45
Lufthansa, 831
Frankfurt
Buenos Aires
2021-02-04
22:15
2021-02-05
08:00
Lufthansa, 510
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Buenos Aires
El Calafate
2021-02-07
07:45
2021-02-07
11:00
Aerolineas Argentinas, 1846
Buenos Aires
El Calafate
2021-02-07
08:00
2021-02-07
11:22
Lan Chile, 7732
Ushuaia
Buenos Aires
2021-02-16
09:25
2021-02-16
12:55
Lan Chile, 7743
Ushuaia
Buenos Aires
2021-02-16
10:00
2021-02-16
13:20
Aerolineas Argentinas, 1879
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Buenos Aires
Frankfurt
2021-02-17
18:05
2021-02-18
11:20
Lufthansa, 511
Frankfurt
Copenhagen
2021-02-18
12:20
2021-02-18
13:45
Lufthansa, 828
15 dage Patagonien København 38 790 DKK 4 ledige pladser Bestil

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.