Den store CanadarejseFra Montreal over bjerge og gletchere til Vancouver Island

Naturen er i fokus med Niagaras vilde vandmasser og den uendelige prærie til Calgary. De karge bjerges storslåethed med de høje bjergstoppe og de smaragdgrønne søer og de vide vidder. Kulturen er også stærk, og spænder fra rå nybyggerkultur til finslipen fransk arkitektur. Her oplever vi vidt forskellige ting, som dog her en forenende faktor - gæstevenligheden.

REJSEFAKTA

Lande: Canada

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 17 dage

Gruppens størrelse: 20-25 personer

Visum kræves: Ja

HØJDEPUNKTER

 • Det gamle Quebec, UNESCO Verdensarv
 • Det storslåede Niagara vandfald
 • Iskalotten Columbia Icefield og Glacier Skywalk
 • Kelowna med vinfarme
 • Vancouver Island med hvalsafari og smukke Victoria

Dagsprogram
Sommer 2019

Dag 1 - Ankomst til Canada.

Vi flyver den kortest mulige rute via Reykjavik til Candas 2. største by Montreal. Efter den lange flyrejse har vi kun bustransporten til vores centralt beliggende og gode hotel, Le Centre Sheraton tilbage. Efter middagsmaden gælder det bare om at akklimatisere sig og nyde en god nats søvn. 

Dag 2 - Montreal. 

Idag lærer vi denne by nærmere at kende, og dens tradition med "Le Bon Vivre", som de siger i den franstalende del af Canada. Man tiltales her altid først på fransk, man hvis man ikke klarer dette, så slår lokalbefolkningen straks over til engelsk. Stilte og menuer er alle tosprogede. 

Trods at De Olympiske Lege afholdtes her i 1976, og på trods af de mange festivaller her, er byen stadig ganske ukendt blandt turismen. Formodentligt kan du ikke hjemmefra identificere et karakteristisk bygningsværk fra Montreal, men her findes både Biodome og Biospehre, som karakteristisk og moderne står i kontrast til den gamle havn Vieux Port og byens Notre Dame kathedral. 

Efterrmiddagen og aftenen er fri til egne aktiviteter. Det er let at findes rundt i byen, givet at den har et meget retlinet gademønster og mange bydele med hver sin egen karakter, Udover den franske bydel findes der også en Chinatown, et Little Italy og et Quartier Latin. Måske havner du i The Village til aftenens middag? Her findes byens største udbud af restauranter på Rue Sainte Catherine, som også¨er prydet med guirlander og "Gay Pride" flag. Montreals gamle bydel Vieux Montreal er dog nok den mest charmerende og attraktive bydel for besøgende udefra. 

Dag 3 - Gananoque og de 1000 øer. 

Også idag følges vi langs med Skt. Lawrencefloden, dog mod Sydvest denne gang. Landskabet er grønt. Vel fremme ved lille Gananoque tager vi ud på en bådfærd til hjertet af de 1000 øer. Dette naturskønne område tillokker kanadenske og internationale turister, som fisker her, ror i kajak og deltager i alle mulige udendørsaktiviteter. 

Ved frokosttide er vi fremme ved Kingston, hvor Skt. Lawrence har sin kilde ved Ontario søen. Det var på denne plads at franskmændene etablerede sin handelsstation og byggede Fort Frontenac, så de kunne kontrollere samhandlen og kontakten med den oprindelige befolkning. 

Om eftermiddagen rejser vi langs med Ontario's Nordlige kyst, og tidligt om aftenen er vi fremme i Canada's største by Toronto. Byen er landets financielle og handelsmmæssige hovedstad, og præges idag af en meget moderne og nærmest futuristisk arkitektur. Her sakl vi bo de næste tre dage. 

Dag 4 - Toronto. 

Efter morgenmaden giver vi os ud på byrundtur i Toronto. Vi kommer højt op ved CN Tower og så Downtown, hvor forlystelses- og finanskvarteret findes. Undervejs ser vi havnen og Lawrence Market, hvor masser af lokale delikatesser sælges. Måske et passende sted at spise frokost? Her findes masser af indkøbsmuligheder, og måske tilbringer du eftermiddagen i Eaton Centre eller Bloor-Yorkvilles shoppingområder? 

Den som ønsker at komme op i CN Tower kan gøre det mod en lille afgift. Heroppe kan man få en ekstraordinær oplevelse på "Edge Walk" på ydersiden af tårnet 356 meter over havet. Hvis man ike vil udfordre sine grænser, kan man også bare nyde en middag i restrauranten med 360 graders udsigt over byen (bestilling af bord en nødvendighed).  

Dag 5 - Niagara vandfaldene. 

Idag er målet for dagens udflugt verdens mest kendte vandfald ved Niagara Falls. Navnet er egentligt en samlingsbetegnelse for en serie på tre vandfald mellem Erie og Ontario søerne. Mellem disse tre vandfald findes verdens højeste vandgennemstrømningshastighed, og det er dette som medvirker til, at vandfaldene er så imponerende. Naturens skue her tiltrækker årligt omkring 30 mio besøgende. Det største af vandfaldene er "Horseshoe Falls" i Canada. Under dagens udflugt besøger vi også Niagara-on-the-Lake, som er en fotogen 1800-tals by, der ligger på det sted hvor Niagarafloden begynder sit løb mod vandfaldene 

Vi er tilbage i Toronto ved aftenstide, hvor resten af aftenen er fri på egen hånd. 

Dag 6 - Calgary. 

Idag flyver vi over prærien til den næste provins på rejsen, Alberta, hvor vi finder OL-byen Calgary. Byen var vært for OL i 1988. Sortfodsindianerne har holdt til i området her i over 11.000 år, men den moderne storby opstod først efter den britiske kolonisering. Trods at byen idag er en storby, er den mest kendt for sin øko-turisme og så selvfølgelig skisporten, givet de høje bjerge i nærheden. Hockey holdet Calgary Flames er byens hjemmehold, og samler en trofast fanskare. 

Efter et besøg i byen kører vi op i de omgivende bjerge og frem til Banff, hvor vi skal bo de næste to dage. 

Dag 7 - Bannf. 

Her bor vi på ca. 1500 MOH, og vi omgives af den storslåede natur. Dagens udflugt leder os ind i Banff's Nationalpark og ved Minnewanka søen kan vi formentlig se bjergene spejle sig i vandet. Så tager vi tovbanen Banff Gondola op på Sulphur Mountain, og tager en kortere vandring deroppe frem til en udsigtsplads, hvor udsigten over omgivelserne er fantastisk. Hovedattraktionen her er naturens storslåethed, men vi kan også beundre Fairmont Banff Springs Hotel, der ligner et slot. 

Aftenen har du fri i Banff. Der findes restaurant på hotellet, og derudover findes der masser af restauranter på den gade, Banff Avenue, hvor hotellet ligger. 

Dag 8 - Columbia Icefield. 

Denne dag skal vi udforske den mest sceniske vej i de canadiske bjerge, The Icefield Parkway. Der er en god chance for at du ser dyrearter som Bighorn Sheep, bjergsgeder, elg, bjørn og hjort ved bredderne af de søer som vi kører forbi. Vi stopper ved Columbia Icefield, og kommer ud på Glacier Skywalk. Columbia Icefield er en isbræ som er 325 Kvadratkilometer stor, og indtil videre er der permanent isdække her. 

Efter besøget her kører vi videre mod Emerald Lake, hvor vi skal overnatte på Emerald Lake Lodge. Undervejs stopper vi ved skisportsstedet Lake Louise. 

Dag 9 -Emerald Lake Lodge.

Hele dagen kan vi nyde denne herlige lodge beliggende lige ned til Emerald Lake. Naturen er direkte tilgængelig udenfor døren. Slap af, sov ud eller deltag i nogle af alle de aktiviteter som udbydes.

Dag 10 - Yoho National Park. 

For Cree indianerne er "Yoho" et udtryk for respekt. Og her i området har man en ekstra respekt overfor naturen. Gletschere har her formet søer, klippevægge og vandfald. Her er indtrykkene stærke, fra floderne som højlydt fosser forbi og til skovene der stille omgiver os. Snart kommer vi frem til Glacier Nationalpark, hvor Rogers Pass ligger. Det var her at jernbaneforbindelsen på kryds af landet endelig fuldbyrdedes. 

Om eftermiddagen ændrer naturen og landskabet igen karakter, og nu befinder vi os i landbrugsområder. Til sidst kommer vi frem til Kelowna ved Okanagan søen. 

Dag 11 - Kelownas vinmarker. 

Okanagan dalen strækker sig ud over 250 Km, og dens klima passer perfekt til vindyrkning. Jordbunden er varieret og mikroklimaet giver stor spændvidde. Idag besøger vi to vingårde, og lærer os mere om canadensisk vin. Den ene gård er stolt over sin icevine, som fremstilles af druer der hænger på sine ranker frem til den første frostnat. 

På den anden gård har man fokuseret på at fremstille økologiske og biodynamiske vine. Her smager vi vinen og spiser frokost. 

Eftermiddagen kan nydes på vores fine spahotel, hvor man ved godt vejr kan svømme i svømmepølen eller sejle ud med kajak på søen i en af hotellets kajakker.  

Dag 12 - Vancouver Island. 

Nu kommer vi helt ud til landets Vestkyst via Coquihalla Highway, som fører os på på 1300 meter højde inden vi kommer ned til havsniveauet, og går ombord på færgen i Tsawwassen . Færgerejsen til Vancouver Island tager ca. 1 1/2 time, og her kan man bare nyde havet og øerne som passerer forbi. Når vi er fremme på øen er kørevejen kort til provinshovedstaden i British Columbia, Victoria. 

Dag 13 - Victoria. 

Byen er navngivet efter den daværende britiske dronning, og stedet har en spændende historie, som du lærer nærmere at kende under dagens løb. Vores byrundtur tager os fra den indre havn forbi Parlamentet og BC Museum og til Beacon Hill Park og byens andre seværdigheder. 

Om eftermiddagen kan det anbefales at nyde "Afternoon Tea" på luksushotellet The Empress. Du man sikkert også fristes til en gåtur i havnen og langsmed kysten. 

Dag 14 - Fastlandet og Vancouver. 

Efter morgenmaden forlader vi hotellet og tager færgen over til fastlandet og British Columbias største by Vancouver. Her besøger vi Granville Island, Lions Gate Bridge og Canada Place ved Waterfront'en. Måske tager du tilbage hertil under morgendagens fridag, og udforsker havneområdet og byens skønhed. Byrundturen tager os også forbi Stanley Park, som er lige så stor som hele byens centrum. Parken er et populært udflugtsmål for byens indbyggere, når de vil til stranden, spise picknick eller bare løbe sig en tur. 

Om aftenen begiver vi os til en restaurant og nyder her afskedsmiddagen efter to fine uger. 

Dag 15 - Fri dag i Vancouver. 

Vancouver er tæt på naturen og samtidigt en mangekulturel by. Nyd byen på en gåtur eller besøg nogle af de mange museer eller gallerier. De som elsker naturen kan opsøge Grouse Mountain i udkanten af byen. 

Dag 16 - Hjemrejse. 

Så flyver vi hjem og siger farvel til dette venlige og smukke land. Vi håber du har nydt turen og ønsker dig en behagelig hjemrejse. 

Dag 17 - Hjemkomst. 

Hen om formiddagen er du tilbage i Danmark. 

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejse t/r Danmark
 • Samtlige overnatninger
 • 15 x morgenmad
 • 1 x frokost
 • 3 x middag
 • 2 vinsmagninger
 • Smagsprøver under byvanding i Quebec
 • Entreeudgifter ifølge programmet
 • Banff Gondola
 • Bådfærd 1000 Islands på Skt. Lawrence floden
 • Glacier Skywalk
 • TEMAs rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1.

Flyrejse Danmark - Montreal via Reykjavik. To overnatninger på hotel i det centrale Montreal.

Dag 2.

Byrundtur i Montreal med besøg i Notre Dame Basilikaen. Morgenmad og middag indgår.

Dag 3.

Montreal - Toronto, 540 Km. Bådfærd på Skt. Lawrence floden. Morgenmad indgår. Tre overnatninger på centralt beliggende hotel i Toronto.

Dag 4.

Byrundtur i Toronto. Morgenmad indgår.

Dag 5.

Heldagsudflugt til Niagaravandfaldene. Morgenmad indgår.

Dag 6.

Flyrejse Toronto - Calgary. Byrundtur i Calgary. Transport til Banff, 130 Km. Morgenmad indgår. To overnatninger på hotel i Banff.

Dag 7.

Heldagsudflugt til naturen omkring Banff. Morgenmad indgår.

Dag 8.

Banff - Yoho Nationalpark, 95 Km. Icefield Parkway og Glacier Skywalk på Columbia Icefield. Morgenmad indgår. To overnatninger i Yoho National Park.

Dag 9.

Hel dag ved Emerald Lake Lodge. Morgenmad indgår.

Dag 10.

Yoho Nationalpark - Kelowna, 400 Km. Besøg i Yoho og Glacier nationalparkerne. Morgenmad indgår. To overnatninger på hotel i Kelowna.

Dag 11.

Dagsudflugt med vinsmagninger. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 12.

Kelowna - Victoria, 470 Km. Coquihalla Highway og færge til Vancouver Island. Morgenmad indgår. To overnatninger på hotel i Victoria.

Dag 13.

Byrundtur i Victoria, morgenmad indgår.

Dag 14.

Victoria - Vancouver, 115 Km. Besøg i Butchart Gardens og byrundtur i Vancouver. Morgenmad og middag indgår. To overnatninger på hotel i det centrale Vancouver.

Dag 15.

Fri dag. Morgenmad indgår.

Dag 16.

Hjemrejse. Morgenmad indgår.

Dag 17.

Hjemkomst Danmark.

Canada

Indbyggertal
33,4 millioner. Landets areal
9.976.140 km2 Valuta
Canadiske dollar (CAD) Sprog
Engelsk 59,3% , fransk 23,2% (officielle sprog) - ialt tales der cirka hundrede sprog i Canada Religion
Katoliker 45 %, protestanter 36 %, græsk-ortodokse, jøder, muslimer, sikher, hinduer m.fl. Statsstyre
Konstitutionelt monarki

Vigtigt om rejsen

I prisen indgår

Flyrejse Vancouver - Danmark t/r, busudflugter samt del dobbeltrum, måltider ifølge dagsprogrammet, entreudgifter og samtlige udflugter ifølge dagsprogrammet samt rejseledelse fra TEMA.


Valuta

Canadiske Dollar (CAD)

De almindeligste bank- og kreditkort accepteres i de fleste større butikker. På visse hoteller må du opgive kreditkortsnummeret ved checkind, som sikkerhed for minibaren og telefonen.  Kontomater findes.

For mere information om valuta og kurs, kontakt bank- eller vekslingskontor.


Øvrigt

I rejsen indgår de inkluderede måltider. Derudover må du beregne ca. 20-30 CAD per måltid. Medregn også udgifter til drikkevarer, souvenirer, drikkepenge med mere.

El er 110 volt som i USA.Man behøver adapter, da stikkontakterne er anderledes end de europæiske. Apropos mobiltelefon, så undersøg hvilke vilkår som gælder for din udbyder.


Drikkepenge  

Drikkepenge er snarere reglen end undtagelsen i Canada. Mange ansatte i servicebranchen tjener en minimal løn, og overlever på drikkepengene. Beregn ca. 15 % oveni regninger på restauranter og ved taxikørsel. Dertil kommer 12 % moms på alle varer i British Columbia. 

Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. Istedet anbefaler vi dig at beregne 80 CAD per person til chauffører, restaurantpersonale og diverse guider. Beløbet indsamles på plads af TEMA rejselederen og fordeles på passende vis.


Klima

Sommeren i Vancouver strækker sig til slutningen af september, og gennemsnitstemperaturen er på 15 grader. På Vancouver Island møder vi det åbne hav, og stærke vinde forekommer. Godt regntøj anbefales under bådudflugter og ved besøg i nationalparkerne. 


Klimaoplysninger og vejrudsigter finder du på respektive vejrsites. Gode sider er www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no  

Påklædning

Gode vandresko til byvandringerne og nationalparksbesøgene anbefales.Man klæder oftest om inden aftensmåltidet og restaurant besøg.


Bemærk

På Icelandair er måltider ikke inkluderet i flybilletten, og flyselskabet tilbyder istedet mad og drikkevaresalg ombord. Mere information kan læses på flyselskabets hjemmeside.

Når du circa tre uger inden afrejse har modtaget din flybillet og dit bookingnummer / bookingreferencenummer, kan du gå ind på Iceland Airs hjemmeside og forudbestille samt betale mad ombord. 
Hotelinformation

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose