Vandreferie i det skotske højlandmed de Indre Hebrider

Velkommen med til fiskelejernes, kystvejenes og whiskydestilleriernes Skotland. Naturskønne vandringer, både på fastlandet og på de Indre Hebrider. De norske vikinger erobrede Hebriderne under 800-årene e.Kr. og styrede øerne i 400 år. Rejsen fokuserer på øen Skye, som nok er den smukkeste af øerne. Vi er tæt på alt fra bjerglandskaber til tørveenge og orkidee-marker. Derudover får vi en whiskysmagning med undervejs.

REJSEFAKTA

Lande: Skotland, Storbrittanien

REJSETYPE: Vandreferie - sværhedsgrad 2, moderat

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 15-22 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Højlandenes landskab
 • Vulkanøen Eigg
 • Vandretur på øen Skye
 • Vandringen ved Loch Ness
 • Hovedstaden Edinburgh

Dagsprogram
2020

Dag 1 - Mod de skotske højlande.

Vi rejser fra Dabnmark med rutefly til Skotland og Glasgow (visse afrejser til Edinburgh).

På lufthavnen møder Tema's rejseleder og bussen, som kører til Fort Willam på Vestkysen. Her overnatter vi de første to nætter. Efter ankomst er der fri frem til middagen serveres.  

Dag 2 - Vandring ved Loch Lomond.

Lige nord for Glasgow ligger den smukke sø Loch Lomond, som er den største sø i Storbritannien. Ugens første længere vandring begynder med at gå opad, ad bakkerne ved Beinn Dubh ovenfor Glen Striddle Horseshoe. Vel oppe på græsmarkerne på bakketopperne nyder vi udsigten over søen og de over 60 øer i Loch Lomond. Hvis vejret er klart ser man hele vejen til Arrocharbjergene. 

Sidenhen fortsætter rejsen om eftermiddagen til Fort William, hvor vi skal bo de næste to dage.

Dag 3 - Vandring i Glen Nevis.

Fort William ligger ved Storbritanniens højeste bjerg, Ben Nevis på 1 343 MOH. Det er her vi starter på dagens vandring.

I starten følger vi Nevisdalen langs med floden Nevis. Efter et stykke tid kommer vi ud af bladskoven, og dalgangen åbner sig med tørvejord og lyngklædte heder. Et mægtigt vandfald bidrager til at skabe skønharmoni. Udover lyng findes vi andre tørvejordsplanter så som Gøgeurt og Benbræk. Måske ser du bækørred i floden. Rejsens første picknick frokost serveres, og vi nyder maden og landskabet inden vi vandrer ud af dalen.

I eftermiddagens løb kører vi en rundtur med bussen i de smukke omivelser ved Fort Willam. Her findes Caledonian Canal, som forbinder Øst- og Vestkysten med hinanden, og som Loch Ness er en del af. Kanalen åbnes for første gang for bådtrafik i 1822. Umiddelbart nord for Fort Willam samledes tusindvis af allierede soldater under Anden Verdenskrig, og trænede i det skotske terræn.

Dag 4 - Vandring på Skye.

Efter tidlig morgenmad rejser vi Nordpå mod Skye, som er den største af de Indre Hebrider. Øen anses også for at være den smukkeste af hele øgruppen. Fra Mallaig tager vi færgen (30 min) "over the sea to Skye", som det lyder i den kendte skotske folkesang. Skye byder på dramatisk og meget omvekslende natur.

Norske vikinger erobrede Hebriderne i løbet af 800-tallet e.Kr. og styrede derefter øerne i 400 år. Selv om øerne sidenhen formelt hørte ind under Skotland, styredes de i et par århundreder af klanen McDonald - "Lords of the Isles" - med hovedsæde på Skye.

Idag venter en af ugens længere vandringer, på cirka 18 Km. Vi vandrer langs med dalgangen Glen Sligachan, som krydser de mægtige Cuillin Hills. Det alpelignende bjerglandsskab og de små søer byder på en gnistrende skønhed. I løbet af vandringen ses mange af de for højlandet karakteristiske planter. Dette er Skotland's yngste bjergområde, skabt af vulkansk aktivitet.

Vi overnatter på fastlandet lige overfor Skye i Kyle of Lochalsh.

Dag 5 - Vandring i The Black Cuillins.

Dagens vandring, også på Skye, starter med en stigning på næsten 300 højdemeter ved Black Cuillins. Vandringen tager sit udgangspunkt ved skovområdet Glen Brittle og følger sidenhen åen Allt Dearg Beag. Frokosten nydes med udsigt over åen, som går gennem mange vandfald langs med vandrestien.

Om aftenen nyder vi endnu en overnatning i Lochalsh.

Dag 6 - vandring ved Loch Ness.

Rejsen fortsætter ind i landet og til området ved Loch Ness. Her går vi idag 12 af de totalt 118 ½ kilometer af The Great Glen Way. Vandrestien Great Glen Way går fra kyst til kyst over højlandet, og forbinder Fort William og højlandets hovedstad Inverness med hinanden. Stien følger den naturlig forkastningssprække i Great Glen, som strækker sig over Skotland. Vandringen går ad skovveje og byder på rigtig fine udsigter over Loch Ness. 

Om vi ser monstret eller ej, sover vi godt i Inverness om natten. 

Dag 7 - Edinburgh.

Hvis du er morgenfrisk laver vi en lettere og kort vandring med udgangspunkt fra hotellet inden morgenmaden. Ellers ses vi efter morgenmaden, hvor rejsen går tilbage til Edinburgh. Det er en længere busrejse der venter, men vi laver et hyggeligt stop i byen Pitlochry. Her finder vi Skotland's, og sandsynligvis verdens, mindste destilleri, Edradour. Her har vi rundvisning og smagsprøve, inden vi fortsætter færden mod hovedstaden.   

Ved ankomsten dertil laver vi en kortere byrundtur i bus gennem denne smukke byen med tilnavnet "Nordens Athen".  

Edinburgh er festivallernes by, og oftest sker der et eller andet i denne charmerende metropol. Hvis din rejse sammentræffer med The Royal Edinburgh Tatoo, så inkluderer Tema billetten til den fantastiske forestilling i slottets gårdplads.   

Dag 8 - Hjemrejse.

Hjemrejse med rutefly til Danmark.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Flyrejse t/r København - Edinburgh
• Samtlige overnatninger
• 7 x morgenmad
• 4 x frokost
• 6 x middage 
• 1 whiskysmagning samt destilleribesøg
• 1 billet til Edinburgh Tattoo (når denne afholdes under afrejsen 5 august 2020)
• Entreudgifter og udflugter ifølge program
• TEMA's rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1.

Danmark- Glasgow. Byvandring. Middag indgår. En overnatning på hotel i Glasgow.

Dag 2.

Glasgow - Fort William, 160 kilometer. Vandring ved Loch Lomond 11 ½ kiometer. Morgenmad, picknick frokost og middag indgår. To overnatninger på hotel i Fort William.

Dag 3.

Vandring i Glen Nevis, 8 kilometer. Morgenmad, picknickfrokost og middag indgår.

Dag 4.

Mallaig - Kyle of Lochalsh, bus 110 kilometer, færge 30 minutter. Vandring på Skye i Sligachandalen mod the Red Cuillins, 18 kilometer. Lettere morgenmad, picknickfrokost og middag indgår. To overnatninger på hotel i Kyle of Lochalsh.

Dag 5.

Vandring på Skye, 8 Km. Morgenmad, picknickfrokost og middag indgår.

Dag 6.

Kyle of Lochals - Inverness, bustransport 150 kilometer. Vandring ved Loch Ness, 12 kilometer. Morgenmad og middag. En overnatning på hotel i inverness.

Dag 7.

Inverness - Edinburgh, 250 kilometer. Vandring i Perth 3 ½ kilometer. Besøg på destilleri med smagsprøve. Morgenmad indgår. En overnatning i Edinburgh.

Dag 8.

Hjemrejse til Danmark. Transfer til lufthavnen. Morgenmad indgår.

Skotland

Befolkning: 5,3 millioner
Landets størrelse: 78 772 km²
Valuta: Pund (GBP)
Religion: Kristendom 53,8 %, muslimer 1,4 %, de resterende tilhører forskellige religiøse samfund eller er ikke religiøse.
Sprog: Engelsk, lavlandsskotsk, skotsk gaelisk

Storbritannien

Befolkning: 65 millioner 

Landets areal: 130.395 km² 

Valuta: Pund (£) (GBP) 

Religion: 72% kristne, muslimer 3%, hinduer 1% jøder 0,5% samt minoriteter af sikher, buddhister m.fl. Cirka 15% af britterne angives som ateister. 

Sprog: Engelsk

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår:

Flyrejse Danmark - Glasgow t/r, busrundtur og udflugter, del i dobbeltværelse, måltider ifølge rejsefakta, entreer samt TEMAs rejseleder.

Ønsker du at bestille rejsen uden flyrejse Danmark T/R, kan det i nogle tilfælde lade sig gøre. Kontakt os for mere information.
Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.

Obs: 

Når der afholdes The Royal Edinburgh Tatoo inkluderer vi billetten til denne aften i rejsens pris. 

Drikkepenge:

Drikkepenge indgår ikke i rejsens pris. Istedet anbefaler vi dig at beregne ca. 15 GBP per person til chauffører, serveringspersonale m.fl. Tema's rejseleder samler ind under rejsens løb, og fordeler pengene på passende vis.

Valuta:

I rejsen indgår måltider ifølge rejsefakta. Du skal regne med udgifter til måltidsdrikke, kaffe, forfriskninger og drikkepenge. Danske kroner kan veksles i Skotland. Du sparer dog tid, hvis du medbringer engelske pund. De fleste kreditkort kan benyttes i kontantautomater.

Klima og beklædning:

Vejret er omskifteligt i Skotland og pludselige regnbyger er ikke usædvanligt, derfor bør du medbringe regntøj. Vandreområderne er ofte bløde, og vi anbefaler derfor gode vandresko. Man klæder normalt om til middag.

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.


Læs om udstyrsråd her

Hotel/overnatning

Kommentarer

Hotelstandarden i Skotland varierer og rummene kan opleves som små og spartansk indrettede. Undenfor byerne, specielt oppe i højlandet, er hotellerne ofte af den gamle type. Visse hoteller har ingen bagagebærere.

I Inverness anvender vi, udover Mercure, følgende hoteller:

MacDonald Aviemore Hotel; afrejsen 5 august 2020

Craigmonie Hotel Inverness; afrejserne 26 juli 2020 og 30 august 2020


Afrejser

Dato Flyg-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
08-07-2021 8 dage Vandreferie i det skotske højland København 16 450 DKK 4 ledige pladser Bestil
23-07-2021 8 dage Vandreferie i det skotske højland København 15 990 DKK 4 ledige pladser Bestil
05-08-2021 8 dage Vandreferie i det skotske højland København 17 550 DKK 4 ledige pladser Bestil
27-08-2021 8 dage Vandreferie i det skotske højland København 16 650 DKK 4 ledige pladser Bestil

I alla våra resor ingår

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Noga utvalda flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Trygghet genom resegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Vandreferier

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.