Vandreferie i det skotske højlandmed de Indre Hebrider

Velkommen med til fiskelejernes, kystvejenes og whiskydestilleriernes Skotland. Vores rejse fører dig ud på naturskønne vandringer, både på fastlandet og på øerne. De norske vikinger erobrede Hebriderne under 800-årene e.Kr. og styrede øerne i 400 år. Rejsen fokuserer på øen Skye. Du er tæt på alt fra bjerglandskaber til tørveenge og orkidee-marker. Derudover når du at være med til en whiskysmagning.

REJSEFAKTA

Lande: Skotland, Storbrittanien

REJSETYPE: Vandreferie - sværhedsgrad 2, moderat

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 20-22 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Højlandenes landskab
 • Vulkanøen Eigg
 • Vandretur på øen Skye
 • Mulighed for hvalsafari
 • Hovedstaden Edinburgh

Dagsprogram
Sommer 2019

Dag 1 - Mod de skotske højlande

Du rejser fra Skandinavien med rutefly til Skotland og Edinburgh. 

På lufthavnen mødes du af Tema's rejseleder og din bus, som bringer dig til Ballachulish på Vestkysen. Her overnatter vi de første to nætter. Efter ankomst har du fri frem til middagen serveres. 

Dag 2 - Vandring i Glen Nevis 

Ballachulish ligger ved foden af Storbritanniens højeste bjerg, Ben Nevis på 1 343 MOH. Det er her vi starter på rejsens første vandring.  

I starten følger vi Nevisdalen langs med floden Nevis. Efter et stykke tid kommer vi ud af bladskoven, og dalgangen åbner sig med tørvejord og lyngklædte heder. Et mægtigt vandfald bidrager til at skabe skønharmoni. Udover lyng findes vi andre tørvejordsplanter så som Gøgeurt og Benbræk. Måske ser du bækørred i floden. Rejsens første picknick frokost serveres, og vi nyder maden og landskabet inden vi vandrer ud af dalen.  

I eftermiddagens løb kører vi en kort stund langs Caledonian Canal, som forbinder Øst- og Vestkysten med hinanden, og som Loch Ness er en del af. Kanalen åbnes for første gang for bådtrafik i 1822. 

Dag 3 - Vandring på Eigg 

Dagen starter tidligt med en busfærd langs med en af Skotland's smukkeste strækninger, "Road to the Isles", som fører os ud til Hebriderne. Vi holder pause ved Glenfinnan, hvor den skotske tronarving Bonnie Prince Charles i sin tid gik i land, og derpå lykkedes at forene de skotske klaner til oprør mod englænderne. Måske kan du høre sækkepiberne gjalde mellem bakketoppene, når du drømmer dig tilbage til 1745, hvor oprøret begyndte. 

I det lille fiskeleje Arisaig tager vi færgen ud til vulkanøen Eigg. Hvis vejret er godt kan du se rigeligt med søfugle såsom stormmåger, svartbag og mange flere. Sæler og delfiner og af og til mindre hvaler er heller ikke usædvanlige i disse farvande.  

Vandringen på øen leder os forbi de fåtallige huse, hvor øens ca. 60 indbyggere bor, og videre ud over græsmarkerne. Måske får vi selskab af får inden vi dækker op til picknick, med kysten og skærgården som omgivelse. 

Dag 4 - Vandring på Skye 

Efter tidlig morgenmad rejser vi Nordpå mod Skye, som er den største af de Indre Hebrider. Øen anses også for at være den smukkeste af hele øgruppen. Fra Mallaig tager vi færgen (30 min) "over the sea to Skye", som det lyder i den kendte skotske folkesang. Skye byder på dramatisk og meget omvekslende natur. 

Norske vikinger erobrede Hebriderne i løbet af 800-tallet e.Kr. og styrede derefter øerne i 400 år. Selv om øerne sidenhen formelt hørte ind under Skotland, styredes de i et par århundreder af klanen McDonald - "Lords of the Isles" - med hovedsæde på Skye. 

Idag venter en af ugens længere vandringer, på cirka 18 Km. Vi vandrer langs med dalgangen Glen Sligachan, som krydser de mægtige Cuillin Hills. Det alpelignende bjerglandsskab og de små søer byder på en gnistrende skønhed. I løbet af vandringen ser du mange af de for højlandet karakteristiske planter. Dette er Skotland's yngste bjergområde, skabt af vulkansk aktivitet. 

Vi overnatter på fastlandet lige overfor Skye i Kyle of Lochalsh. 

Dag 5 - Vandring i The Black Cuillins 

Dagens vandring, også på Skye, starter med en stigning på næsten 400 højdemeter ved Black Cuillins. Fra det højeste punkt har du panoramaudsigt over en stor del af det centrale Skye, som det er værd at dvæle ved en stund. Sidenhen fortsætter ruten på bugtende stier ned mod skovområdet Glen Brittle. Picknick frokosten serveres ved de orkidee-rige enge i slutningen af vandringen.  

Vi forlader Skye og fortsætter rejsen Nordpå til det smukke Gairloch, hvor vi overnætter to nætter. Gairloch var allerede under 1800-årenes Victorianske periode kendt for sin skønhed. Navnet er egentligt det fælles navn for et antal landsbyer, som ligger langs med kysten i dette imponerende og naturskønne område. Vi kører langs med bugtende veje med havbugte, småsøer og bjerge.  

Dag 6 - Vandring omkring Loch Kernesary 

På den vilde Nordvestkyst af det skotske højland er der meget at se, at opdage og nyde. Vi lader derfor formiddagen være fri og anbefaler den der elsker havet, at give sig ud på en bådtur for at se hvaler, sæler, marsvin og de mange forskellige søfugle. 

Efter frokost vandrer vi et stykke udenfor Gairloch omkring den natursmukke Loch Kernesary. Det er en smuk og enkel vandring uden de store højdeforskelle. Hvis du ønsker at hvile dine vandreben, er det muligt at besøge den botaniske have Inwerewe Garden istedet (frivillig udflugt som ca. koster 9 GBP). 

Dag 7 - Edinburgh 

Hvis du er morgenfrisk laver vi en lettere og kort vandring med udgangspunkt fra hotellet inden morgenmaden. Ellers ses vi efter morgenmaden, hvor rejsen går tilbage til Edinburgh. Det er en længere busrejse der venter, men vi laver et hyggeligt stop i byen Pitlochry. Her finder vi Skotland's, og sandsynligvis verdens, mindste destilleri, Edradour. Her har vi rundvisning og smagsprøve, inden vi fortsætter færden mod hovedstaden.  

Ved ankomsten dertil laver vi en kortere byrundtur i bus gennem denne smukke byen med tilnavnet "Nordens Athen". 

Edinburgh er festivallernes by, og oftest sker der et eller andet i denne charmerende metropol. Hvis din rejse sammentræffer med The Royal Edinburgh Tatoo, så inkluderer Tema billetten til den fantastiske forestilling i slottets gårdplads.  

Dag 8 - Hjemrejse 

Hjemrejse med rutefly til Skandinavien.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Flyrejse t/r København - Edinburgh
• Samtlige overnatninger
• 7 x morgenmad
• 4 x frokost
• 6 x middage 
• 1 whiskysmagning samt destilleribesøg
• 1 billet til Edinburgh Tattoo (når denne afholdes)
• Entreudgifter og udflugter ifølge program
• TEMA's svenske rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1

Danmark- Edinburgh. Bustransport fra Edinburgh til Ballachulish, 230 Km. To overnatninger på hotel i Ballachulish. Middag indgår.

Dag 2

Vandring i Glen Nevis, 8 Km. Morgenmad, picknickfrokost og middag indgår.

Dag 3

Ballachulish - Kyle of Lochalsh, 110 Km. Færge Arisaig - Eigg t/r. Vandring på Eigg 6-8 Km. Morgenmad, picknickfrokost og middag indgår. En overnatning på hotel i Mallaig.

Dag 4

Mallaig - Kyle of Lochalsh, bus 110 Km, færge 30 min. Vandring på Skye i Sligachandalen mod the Red Cuillins, 18 Km. Lettere morgenmad, picknickfrokost og middag indgår. En overnatning i Kyle of Lochalsh.

Dag 5

Vandring på Skye, 8 Km. Bus til Gairloch, 150 Km. Morgenmad, picknickfrokost og middag indgår. To overnatninger i Gairloch.

Dag 6

Vandring i Gairlochområdet, ca. 8 Km. Fri formiddag. Morgenmad og middag inkl.

Dag 7

Vandring i Gairlochområdet, ca. 4 Km. Gairloch - Edinburgh, 360 Km. Besøg på destilleri med smagsprøve. Morgenmad indgår. En overnatning i Edinburgh.

Dag 8

Hjemrejse til Danmark. Transfer til lufthavnen. Morgenmad indgår.

Skotland

Befolkning: 5,3 millioner
Landets størrelse: 78 772 km²
Valuta: Pund (GBP)
Religion: Kristendom 53,8 %, muslimer 1,4 %, de resterende tilhører forskellige religiøse samfund eller er ikke religiøse.
Sprog: Engelsk, lavlandsskotsk, skotsk gaelisk

Storbritannien

Befolkning: 65 millioner 

Landets areal: 130.395 km² 

Valuta: Pund (£) (GBP) 

Religion: 72% kristne, muslimer 3%, hinduer 1% jøder 0,5% samt minoriteter af sikher, buddhister m.fl. Cirka 15% af britterne angives som ateister. 

Sprog: Engelsk

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår:

Flyrejse Danmark - Edinburgh t/r, busrundtur og udflugter, del i dobbeltværelse, måltider ifølge rejsefakta, entreer samt TEMAs svensktalende rejseleder.

Ønsker du at bestille rejsen uden flyrejse Danmark T/R, kan det i nogle tilfælde lade sig gøre. Kontakt os for mere information.
Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.

Obs: 

Når der afholdes The Royal Edinburgh Tatoo inkluderer vi billetten til denne aften i rejsens pris. 

Drikkepenge:

Drikkepenge indgår ikke i rejsens pris. Istedet anbefaler vi dig at beregne ca. 15 GBP per person til chauffører, serveringspersonale m.fl. Tema's rejseleder samler ind under rejsens løb, og fordeler pengene på passende vis.

Valuta:

I rejsen indgår måltider ifølge rejsefakta. Du skal regne med udgifter til måltidsdrikke, kaffe, forfriskninger og drikkepenge. Danske kroner kan veksles i Skotland. Du sparer dog tid, hvis du medbringer engelske pund. De fleste kreditkort kan benyttes i kontantautomater.

Klima og beklædning:

Vejret er omskifteligt i Skotland og pludselige regnbyger er ikke usædvanligt, derfor bør du medbringe regntøj. Vandreområderne er ofte bløde, og vi anbefaler derfor gode vandresko. Man klæder normalt om til middag.

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.


Læs om udstyrsråd her

Hotelinformation

Afrejser

Dato Flyg-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
2019-08-29 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2019-08-29
09:30
2019-08-29
10:55
K L M, 1126
Amsterdam
Glasgow
2019-08-29
12:05
2019-08-29
12:40
K L M, 1281
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Edinburgh
Amsterdam
2019-09-05
13:25
2019-09-05
16:00
K L M, 1282
Amsterdam
Copenhagen
2019-09-05
17:00
2019-09-05
18:20
K L M, 1133
8 dage Vandreferie i det skotske højland København 13 890 DKK Forespørgsel
2020-07-01 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2020-07-01
06:00
2020-07-01
07:25
K L M, 1124
Amsterdam
Glasgow
2020-07-01
09:30
2020-07-01
10:00
K L M, 1473
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Edinburgh
Amsterdam
2020-07-08
17:30
2020-07-08
20:00
K L M, 1290
Amsterdam
Copenhagen
2020-07-08
21:05
2020-07-08
22:30
K L M, 1139
8 dage Vandreferie i det skotske højland København 14 350 DKK 4 ledige pladser Bestil
2020-07-22 8 dage Vandreferie i det skotske højland København 14 990 DKK 4 ledige pladser Bestil
2020-08-05 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2020-08-05
09:30
2020-08-05
10:55
K L M, 1126
Amsterdam
Edinburgh
2020-08-05
12:05
2020-08-05
12:40
K L M, 1281
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Edinburgh
Amsterdam
2020-08-12
13:25
2020-08-12
16:00
K L M, 1282
Amsterdam
Copenhagen
2020-08-12
17:00
2020-08-12
18:20
K L M, 1133
8 dage Vandreferie i det skotske højland København 16 150 DKK 4 ledige pladser Bestil
2020-08-26 8 dage Vandreferie i det skotske højland København 15 390 DKK 4 ledige pladser Bestil

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet
 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.