Skotland - whisky, slotte og Hebrider

Fra højlandets lyngmarker med græssende får til romantiske borge og de Indre Hebrider. Rejse i kelternes og vikingernes fodspor og langs The Whisky Trail. Besøg Glasgow, Druidernes ø Iona og Isle of Skye. Se Loch Lomond, Storbritanniens største sø. Led efter Nessie i Loch Ness, og afrund rejsen i vidunderlige Edinburgh. Edinburgh byder på sit storslåede slot og "Old and New town", som er med på Unescos Verdensarvsliste. Under et par afrejser i august måned inkluderes biletten til den storslåede musikoplevelse med The Royal Edinburgh Military Tattoo.

REJSEFAKTA

Lande: Skotland, Storbrittanien

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 15-26 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Bådtur til Staffa og Iona
 • Udflugt på Isle of Skye
 • Naturen i højlandet
 • Whiskysmagning undervejs
 • Edinburgh Military Tattoo

Dagsprogram
sommer 2021

Dag 1 - Ankomst Skotland og byrundtur i Glasgow.

Vi flyver rutefly fra Danmark til Edinburgh. På lufthavnen venter Temas rejseleder og bussen, som kører direkte til Glasgow. 

Byen var i 1980'erne meget forfalden og kriseramt, men udviklingen er vendt takket være en stor satsning på kultur. Den viktorianske arkitektur er blevet pudset op, slumområderne er renoverede og den positive udvikling har slået rod. Vi ser dette og meget mere på byrundturen.

Dag 2 - Loch Lomond og Argyll.

Loch Lomond er Storbrittaniens største sø, og den følger vi på vejen mod Tarbet, hvor vi svinger vestpå og ind i Skotlands hjerteregion, i det forhenværende kongerige Dal Riata, som idag kaldes Argyll. Snart er vi fremme ved Inverary Castle, som er Campbells klanens stærke fæstning og har været det i mange århundreder. 

Herfra kører vi videre mod vest og kysten, hvor vi kommer frem til Oban, der kaldes "The Seafood Capital of Scotland". Her er vi de næste to dage.

Dag 3 - Mull, Iona og Staffa.

Dagen dedikeres til en skøn udflugt til to eller forhåbningsvis tre af de geologisk spændende og usædvanligt smukke øer i havet ud for Skotlands vestkyst. En færgerejse på circa 45 minutter fører os ud till Mull i de Indre Hebrider, hvorfra vi køres med bus tværs over øen til byen Fionnport. Herfra tager vi, hvis vejret tillader det, ud til den lille perle af en ø, Staffa, som er opbygget af basalt. Her ser vi blandt andet grotten Fingal's Cave.

Efter circa en time fortsætter rejsen mod Iona, som er en smuk grøn ø med hvide sandstrande ned til ddet krystalklare Atlanterhav. Iona er de gaeliske folks helligste sted, en ø der tilbedes både for sin skønhed og sin interessante historie. Iona har længe været anset som en hellig plads. Kelterne kaldte øen for Innisnam Druidneach, "Druidernes ø". Her gennemgik hellige mænd forskellige religiøse og mystiske indvielser. Sidenhen blev øen kristendommens vugge for de britiske øer. Det første kristne kloster grundlagdes år 563 af munken Columba. Han var lyst i band på Irland, og vejledt af gud fandt han frem til denne strenge og smukke plads. Columba og hans munke byggede oprindeligt et kloster af træ, og under 1300-tallet erstattedes det af en stenbygning. I begyndelsen af 1900-årene lå klosteret hen som ruiner, men det er nu blevet restaureret og genoprettet. Iona Abbey er idag et populært pilgrims- og turistmål.

Hvis vejret er for dårligt til at besøge Staffa, så tager vi istedet færgen direkte til Iona.

Dag 4 - Isle of Skye.

Idag fortsætter rejsen nordpå, langs den flotte havfjord Loch Linnhe. Fremme ved Fort William, som er en populær turistby, er vi ved foden af Storbrittaniens højeste bjerg Ben Nevis. Herfra følger vi den smukke "Road to the Isles" mod Mallaig hvorfra vi tager færgen circa en halv time "over the sea to Skye", som det står skrevet i en populær skotsk folkesang. Isle of Skye anses for at være den smukkeste af Hebriderne, hvilket bliver tydeligt under eftermiddagens busrejse, hvor øens fantastiske natur kan nydes. 

Norske vikinger erobrede Hebriderne i iløbet af 800-årene efter Kristus, og styrede dem i circa 400 år. Selv om øerne sidenhen formelt har hørt under Skotland, styredes de gennem et par århundreder af klanen Mcdonald, der var de såkaldte "Lords of the Isles", og de havde sit hovedsæde på Skye. En anden af områdets mægtige klaner var Macleod, og denne klans overhoved nr 30 residerer idag på Dunvegan Castle. Vi besøger klanslottet og nyder derudover mere af Skyes natur og spændende historie, inden bussen tager os over broen til fastlandet og til Kyle of Lochalsh, hvor vi overnatter.

Dag 5 - Loch Ness og Inverness.

Så gr rejsen mod Inverness, som er det skotske højlands hovedby. Byen ligger ned til Skotlands mest kendte sø, Lovh Ness. Berømmelsen er baseret på de gentagne pålidelige men udokumenterede rapporter om søens kendteste beboer, Lochness monstret "Nessie". Loch Ness er en forholdsvis stor sø, 37 kilometer lang, 16 kilometer bred og 183 meter dyb. Den danner den naturlige grænse mellem Nord- og Sydskotland. 

Vi overnatter på hotel i Inverness.

Dag 6 - Whisky Trail.

Dagen starter med en udflugt mod Speyside, som er et af de skotske whiskydistrikter. Her kan du lære dig lidt om den ædle whiskey brygge kunst. På et af de mest kendte destillerier langs "The Whisky Trail" oplever du hvordan denne gyldne drik fremstilles. Du smager naturligvis også på produktet. Ad snoede bjergveje fortsætter rejsen sidenhen mod The Grampian Mountain. Vi ser et glimt af Balmoral Castle, som er den britiske kongefamiles højt elskede sommeresidens i de skotske højland.

I byen Braemer, som er mest kendt for sine meget populære "Highland Games", stopper vi og spiser frokost, inden rejsen fortsætter gennem bjergpasset "The Devils Elbow", og ned i dalgangen Glen Shee til Blairgowrie. Lidt længere sydpå kommer vi gennem byen Perth og så kører vi over Firth of Forth ad en af Europas længste hængebroer.

Om eftermiddagen er vi fremme ved målet for dagens rejse, Edinburgh. I tidsrummet 6–28 august (2021) afholdes det kendte Edinburgh Military Tattoo, med fantastiske skuespil og farvestrålende parader. Billeten indgår i rejsens pris og uddeles på plads af Temas rejseleder.

Dag 7  - Edinburgh.

Formiddagen er dedikeret til en rundtur i Skotlands smukke og spænnende hovedstad Edinburgh. Du besøger eksempelvis slægten Stuarts forhenværende magtbase på Edinburgh Castle. Her opbevares de skotske kronregalier.

Eftermiddagen er fri til at gå omkring på egen hånd, og måske besøge et museum eller fristes til at handle blandt butikkerne langs Princes Street.

Om aftenen kan man deltage i en skotsk aften, hvilket bliver en festlig afslutning på rundrejsen (pris 80 GBP, bestilles og betales på plads). 

Dag 8 - Hjemrejse.

Denne dag går hjemrejsen med rutefly til Danmark.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly t/r København- Edinburgh
• Samtlige overnatninger
• 7 x morgenmad
• 1 x frokost
• 3 x middag
• Udflugter og entreer ifølge program. Entrebillet til Edinburgh Tattoo på afrejserne 12 og 19 august 2022.
• TEMAs rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1.

Danmark - Edinburgh - Glasgow, bustransport 70 kilometer. Byrundtur. Middag indgår. Overnatning på hotel i Glasgow.

Dag 2.

Glasgow - Obn, bustransport 200 kilometer. Morgenmad indgår. To overnatninger på hotel i Oban.

Dag 3.

Bådfærd. Bustransport 140 kilometer. Morgenmad indgår.

Dag 4.

Oban - Isle of Skye - Kyle of Lochalsh. Bustransport 260 kilometer. Lettere morgenmad og middag indgår. Overnatning på hotel i Kyle of Lochalsh.

Dag 5.

Kyle of Lochalsh - Inverness, bustransport 150 kilometer. Helpension indgår. Overnatning på hotel i Inverness.

Dag 6.

Inverness - Edinburgh, bustransport 250 kilometer. Morgenmad indgår. To overnatninger på hotel i Edinburgh.

Dag 7.

Byrundtur i Edinburgh. Morgenmad indgår.

Dag 8.

Edinburgh - Danmark. Morgenmad indgår.

Skotland

Befolkning: 5,3 millioner
Landets størrelse: 78 772 km²
Valuta: Pund (GBP)
Religion: Kristendom 53,8 %, muslimer 1,4 %, de resterende tilhører forskellige religiøse samfund eller er ikke religiøse.
Sprog: Engelsk, lavlandsskotsk, skotsk gaelisk

Storbritannien

Befolkning: 65 millioner 

Landets areal: 130.395 km² 

Valuta: Pund (£) (GBP) 

Religion: 72% kristne, muslimer 3%, hinduer 1% jøder 0,5% samt minoriteter af sikher, buddhister m.fl. Cirka 15% af britterne angives som ateister. 

Sprog: Engelsk

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår

I grundprisen indgår: Flyrejse Danmark - Edinburgh, t/r, busrundtur og udflugter, delt dobbeltværelse/kahyt, måltider i henhold til rejsefakta, entreer samt TEMAs skandinaviske rejseleder.

Valuta:

Pund (GBP)

Måltider indgår i rejsen i henhold til rejsefakta. Udgifter, du skal regne med, er drikkevarer til måltiderne, kaffe, forfriskninger og drikkepenge. Danske kroner kan veksles i Skotland. Du vil spare tid, hvis du har engelske pund med. De mest almindelige kreditkort fungerer i de fleste pengeautomater til kontanthævning.

Drikkepenge:

Fælles drikkepenge indgår ikke i rejsens pris. Beregn derfor rejsekassen med 15,- GBP til drikkepenge til chauffører, serveringspersonale, lokalguider, bagagebærere med mere. Beløbet indsamles på plads af rejselederen, som fordeler på passende vis.

Klima og beklædning:

Vejret er skiftende i Skotland, og det er ikke usædvanligt med pludselige regnskyl. Det kan være praktisk at have regntøj med. Man klæder som regel om til middag.

The Royal Edinburgh Military Tattoo:

Edinburgh Military Tattoo foregår mellem den 5–27 august 2022.

Hvis du tager med på vores afrejser i august, inkluderer vi billetten til denne mindeværdige oplevelse i borggården på Edinburgh Castle.

Bemærk:

Andre hoteller end de angivne kan anvendes, selvfølgelig af samme standard.

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotel/overnatning

Kommentarer

Andre hoteller end de angivne kan anvendes, selvfølgelig af samme standard.

Afrejser

Dato Flyg-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
13-08-2021 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2021-08-13
06:00
2021-08-13
07:25
K L M, 1124
Amsterdam
Edinburgh
2021-08-13
12:20
2021-08-13
12:55
K L M, 1475
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Edinburgh
Amsterdam
2021-08-20
17:30
2021-08-20
20:00
K L M, 1290
Amsterdam
Copenhagen
2021-08-20
21:05
2021-08-20
22:30
K L M, 1139
8 dage Skotland - whisky, slotte og Hebrider København 17 490 DKK 4 ledige pladser Bestil
20-08-2021 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2021-08-20
06:00
2021-08-20
07:25
K L M, 1124
Amsterdam
Glasgow
2021-08-20
09:25
2021-08-20
10:00
K L M, 1475
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Edinburgh
Amsterdam
2021-08-27
17:30
2021-08-27
20:00
K L M, 1290
Amsterdam
Copenhagen
2021-08-27
21:05
2021-08-27
22:30
K L M, 1139
8 dage Skotland - whisky, slotte og Hebrider København 17 250 DKK 4 ledige pladser Bestil
03-09-2021 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2021-09-03
06:00
2021-09-03
07:25
K L M, 1124
Amsterdam
Edinburgh
2021-09-03
09:25
2021-09-03
10:00
K L M, 1473
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Edinburgh
Amsterdam
2021-09-10
17:25
2021-09-10
19:55
K L M, 1290
Amsterdam
Copenhagen
2021-09-10
21:05
2021-09-10
22:30
K L M, 1139
8 dage Skotland - whisky, slotte og Hebrider København 17 390 DKK 5 ledige pladser Bestil
13-05-2022 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2022-05-13
06:00
2022-05-13
07:25
K L M, 1124
Amsterdam
Glasgow
2022-05-13
09:25
2022-05-13
10:00
K L M, 1473
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Edinburgh
Amsterdam
2022-05-20
17:25
2022-05-20
19:55
K L M, 1290
Amsterdam
Copenhagen
2022-05-20
21:05
2022-05-20
22:30
K L M, 1139
8 dage Skotland - whisky, slotte og Hebrider København 18 150 DKK 6 ledige pladser Bestil
15-07-2022 8 dage Skotland - whisky, slotte og Hebrider København 18 990 DKK 6 ledige pladser Bestil
12-08-2022 8 dage Skotland - whisky, slotte og Hebrider København 20 750 DKK 6 ledige pladser Bestil
19-08-2022 8 dage Skotland - whisky, slotte og Hebrider København 20 390 DKK 4 ledige pladser Bestil
02-09-2022 8 dage Skotland - whisky, slotte og Hebrider København 17 750 DKK 6 ledige pladser Bestil

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.