Den store Vietnamrejsefra Hanoi via Halong til Saigon

Tag med og oplev Vietnams tidsløse charme, fra søernes by Hanoi via skærgården i Halongbugten til storbypuls i Saigon. I løbet af to uger lærer vi om folket, der med generte og nysgerrige smil byder os velkommen, og indvier os i deres kultur og fantastiske mad. Det bliver en indholdsrig rejse på land og floder, til havs og under jorden – nede i Cu Chi-tunnellerne. 

REJSEFAKTA

Lande: Vietnam

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 14 dage

Gruppens størrelse: 20-25 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Halongbugtens sukkertopsbjerge
 • Hoi Ans verdensarvslistede gamle bydel
 • Cu Chi, det underjordiske tunnelnetværk
 • Vietnamesisk madlavninsgkursus
 • Heldag i Mekongdeltaet med bådfærd og besøg hos lokalbefolkningen

Dagsprogram
Sommer 2019

Dag 1 - Afrejse fra Danmark.

Vi flyver med Qatar Airways mod Doha. 

Dag 2 - Ankomst Hanoi. 

Efter midnat bytter vi fly i Doha og fortsætter mod Hanoi i Nordvietnam. Her møder du din TEMA rejseleder. Allerede under rejsen fra lufthavnen til det centralt beliggende hotel oplever vi det myldrende folkeliv, både i landsbyområderne i forstæderne og inde i selve centrum. Alle virker til at være på vej nogensted hen, alle virker til at have en opgave. 

Den første aften i Vietnam nyder vi en fælles velkomstmiddag, som bliver en intropduktion til det vietnamesiske køkken. 

Dag 3 - Byrundtur i Hanoi. 

Hanoi med de mange søer er Vietnam's politiske hovedstad. Trods at byen vokser så det knager, så har den stadigvæk hovedsageligt landsbykarakter. Tusindvis af motorcykler og knallerter myldrer sammen med lige så mange rickshaw'er blandt fodgængerne i en usandsynlig sammenblanding. Bortset fra de modernere dele af byen virker byen til at stå stille i kolonitiden. Stemningen er på en og samme tid drømmeagtig og virkelig. 

Formiddagens byrundtur tager dig til centrum for den gamle kolonibebyggelse og boligområder med smukt ornamenterede ældre huse. Vi ser også senere tidsperioders bygninger med deres stive russiske stil. Pagoder og helligdomme ser du, blandt andet "Litteraturens Tempel". Selvfølgelig besøger vi Ho Chi Minh museet og området omkring præsidentpaladset. Ho var Vietnam's landsfader og symbol for frihedskampen, og mausoleet påminder dig om et stykke historie, der ikke ligger så langt tilbage i tiden, og som berører de fleste. Under byrundturen tager vi en fælles vietnamesisk frokost.   

Om eftermiddagen oplever vi andre sider af byen fra en cykeltaxi. Turen leder os forbi Hoan Kiem søen, hvor det smukke Ngoc Son tempel troner på en ø ude i vandet. Førhen var Hanoi en handelsby, hvor hver enkelt varegruppe havde sin egen gade. Gadenavnene er bevaret, trods at de gamle handlende måske er flyttet videre. Så vi kører forbi gaderne Sugar-, Tin- og Paperstreet blandt andre. Vi kommer også forbi det hyggelige Dong Xuan marked.   

Om aftenen samles vi og tager til en kulturoplevelse med tusindårige aner. Vi ser Water Puppet Theatre, som er en dukkeforstilling, hvor trædukkerne ser ud til at danse på vandet.   

Dag 4 - Sejlads i Halong bugten. 

Om morgenen kører vi Østpå til Halongbugten med de mange smukke øer, der pryder dette øhav. Halongbugten er definitivt et af Sydøstasiens smukkeste og mest mærkværdige områder. På transporten gennem den Røde Flods frodige delta ser du det traditionelle landbrug, hvor moderne maskiner endnu ikke har gjort sit indtog. Området præges af rismarker og små inddæmmede søer, hvor lotuser og åkander blomstrer.    

Der venter masser af smukke indtryk ude i Halongbugten, hvor vi tager en bådfærd med junke mellem høje kalkstensklipper med brante vægge. I tusindvis af år har vandet slidt på klipperne, og dermed skabt fantastiske grotteformationer. Vi besøger en af bugtens smukkeste grotter, eksempelvis Thien Cung og / eller Dau Go.   

Vi får serveret en god frokost med havets delikatesser ombord, omgivet af de imponerende klippeformationer, og derpå sejler vi videre til Halong hvor vi overnatter og får serveret middag. 

Dag 5 - Til det centrale Vietnam. 

Vi kører ad den moderne og hurtigere vej tilbage til Hanoi, hvorfra vi flyver med indrigsfly circa 1000 Km Sydpå til Da Nang, som er en mellemstor by beliggende circa halvvejs mellem Hanoi og Saigon. 

I Da Nang lå USA's største flybase under Vietnamkrigen, og det gør at stedet stadigvæk har et mere vestligt præg end resten af landet. Herfra fortsætter vi Sydpå langsmed kysten for at komme frem til den historiske by Hoi An, som er landets ældste by og også kaldes for "Vietnams vugge". Her skal vi bo de næste tre dage. 

Dag 6 - Landsbyerne ved Hoi An og den gamle bydel. 

Idag begiver vi os ud til landsbyområderne udenfor Hoi An, hvor befolkningen ernærer sig med landbrug og fiskeri. Vi kommer til at opleve begge dele. Vi tager en bådudflugt på floden Thu Bon. Hvis du har lyst kan du selv prøve at ro en rund, kurvelignende båd bygget af bambus, hvilket er ganske svært! Til frokost får vi serveret vietnamesisk "hurtigmad" nemlig Banh Mi, på en enkelt madservering i Hoi An. Banh Mi kan oversættes som vietnamesisk brød, og retten er egentligt en fyldt baguette. Med andre ord er retten en blandning mellem vietnamesisk og fransk køkken.  

Om eftermiddagen udforsker vi Hoi Ans gamle kvarterer. Byens centrum er helt bilfri, så man får virkelig lyst til at slendre rundt mellem butikker, kunstgallerier og gamle bygninger. Hoi-An forblev helt urørt under Vietnamkrigen, da byen var isoleret på grund af afbrudte jernbanespor og en opdæmmet flod. Stadigvæk idag virker byen som hørende hjemme i en anden tidsalder. De velbevarede handelshuse i byen påminder om den tid, hvor japanske, franske, kinesiske og indisk købmænd bosatte sig i Hoi-An. Det er let at forstå hvorfor byen har fortjent at optages på UNESCO's Verdensarvsliste.    

Dag 7 - Vietnamesisk madlavning. 

Idag har du mulighed for at lære dig mere om vietnamesisk kogekunst. Du både smager og tillaver retterne. Vi indleder dagen med et besøg på det lokale marked. Omgivet af farver, dufte og masser af indtryk iagttager vi livet fra en cafe, inden det bliver tid for os at selv interagere med de handlende ogh indkøbe de ingredienser vi behøver til madlavningen. 

Derefter går vi ombord i en båd og driver sagte med strømmen til en lille restaurant ved flodens bred. Der besøger vi urte- og grøntsagshaven, hvor vi lærer os om basisingredienserne til Hoi Ans og Vietnams specialiteter. Så bliver det tide for kokken at demonstrere sine færdigheder, hvorefter vi så skal forsøge at efterabe kokkens kunstfærdighed. Selve madlavningen tager circa to timer. Når lektionen er færdig bænker vi os og nyder de retter vi har tilberedt. Det bliver med garanti en sjov, lærerig og kulinarisk mindesværdig formiddag. 

Eftermiddagen og aftenen står siden til egen disposition. Måske nyder du at slappe af ved svømmepølen, eller direkte nede ved havet. Du kan også bruge tiden til egne eventyr i Hoi An. 

Dag 8 - Fri formiddag og kejserbyen Hue. 

Efter morgenmaden udregistrerer vi os fra hotellet, og fortsætter til Marmorbjergene med disses fantastiske templer, spektakulære grotter og udsigten over de evigt brusende bølger langs stranden Non Nuoc. Vi stopper ved denne strand, spom under Vietnamkrigen kaldedes for China Beach. Stedet var en populær plads for de amerikanske soldater, og her kunne de komme til hægterne efter mindre skader fra striderne. 

I Danang besøger vi Champa museet, som anses som Vietnams fornemmeste historiske museum. Museet domineres af genstande fra den såkaldte Champakultur, som var en tidlig, forfinet og dannet civilisation med rødder i Indien. Champakulturen har sat stort præg på Vietnams sydlige og mellemste dele. 

Busrejsen videre til Hue går over bjerge og dybe dale, og byder på mange smukke udsigter. I det fjerne ser man det Sydkinesiske hav. Idag er der ikke bevaret særligt meget af af den gamle kejserby Hue, men man kan fortsat ane byen fordums skønhed. Store dele af byen ødelagdes under Vietnamkrigen under den såkaldte Tet offensiv.  

Om aftenen nyder vi en fælles middag, med egnsspecifikke retter fra Hue. 

Dag 9 - Kejserbyen Hue og Parfymefloden. 

Dagen indledes med en bådtur på Huongfloden, som også kaldes for Parfymefloden. Undervejs passerer du Thien Mu Pagoden, hvor du sikkert ser de buddhistiske munke i sine saffrangule klæder og novicerne der pussler om Bonsai-haven. Vi kommer også forbi kejserpaladset, der blev opført efter forbillede fra den Forbudte By i Peking. Vietnam blev regeret fra Hue's kejserpalads i circa 150 år, og berettelserne om Nguyen-dynastiet er betagende. 

Sent om eftermiddagen flyver vi til Saigon (ca. 1 times flyvning) og indregistrerer os på et fint og centralt beliggende hotel. I Saigon er klimaet betragteligt varmere og fugtigere end i Nordvietnam. Saigon, som nu hedder Ho Chi Minh City, er landets største by, landets økonomiske centrum og den vigtigste handelsby i Saigonflodens delta.  

Dag 10 - Cu Chi tunellerne. 

Om formiddagen forlader vi storbyen, og kører ud på landet til området nær grænsen til Cambodia. Under formiddagen besøger vi de berømte og berygtede Cu Chi tunneller, som blev bygget og anvendt af den Nordvietnamesiske FNL hær før og under Vietnamkrigen. DEt er en oplevelse at besøge disse Kilometerlange tunneller, som på visse steder er bygget i tre etager med sove- og konferencerum samt hospital og mere. Nogle af tunnellerne blev gravet direkte ind under de amerikanske baser, hvilket gjorde det muligt at foretage snigangreb og hurtige retræter.    

Vel tilbage til tilbage til Saigon,hvor vi besøger Krigsmuseumet Museum of War Remnants, som førhen var kendt som The Museum of American and Chinese War Crimes, eller Museum of War Atrocities. Sidenhen besøger vi resten af byen og ser seværdighederne så som Præsidentpaladset, Notre Dame Katedralen og Central Market.  

Om aftenen har du tid på egen hånd til at udforske mere af Saigon med forlystelsesområder og gode restauranter.  

Dag 11 - Mekongdeltaet. 

Dagens udflugtsmål er Mekongdeltaet. Vi forlader Saigon tidligt om morgenen og rejser til deltaet, der anses for at være Veitnams "risskål". Landskabet byder på en mangfoldighed af grønnuancer, afbrudt af flodkanaler. Her spiller livet på vandet huovedrollen i folkets hverdag. Vi tilbringer hele dagen her, omgivet af både, pramme og flydende markeder.  

Vi tager også en kortere gåtur gennem denne for os anderledes virkelighed. Når man går omkring her får man masser af lydindtryk, dufte og smagsoplevelser med på købet. Der gøres en kortere pause ved en cafeservering, hvor vi smager på vietnamesisk kaffe, inde vi fortsætter over broer og langsmed kanaler. Ved en lille landsby oplever vi arbejdet omkring rismøllen, hvor rien forarbejdes. Sidenhen opdager vi mere af Mekongdeltaet ombord på en båd, hvor vi også lærer os en hel del om kokosnødden og smager forskellige kokosprodukter.  

Dagens frokost bliver også en oplevelse med servering af store fisk, de såkaldte kæmpegurami (Elephant Ear Fish). Disse bliver til små kunstværk når de friteres, og derudover smager de godt. Hele dagen tilbringer vi her blandt hverdagen i Vietnams Mekongdelta. 

Vi er tilbage på hotellet sent om eftermiddagen, og aftenen er fri til egne udflugter. 

Dag 12 - Ho Chi Minh med Cholon og Cao Dai. 

Idag udforsker vi andre dele af Saigon på en byrundtur, hvor du ser mere af denne myldrende og kosmopolitiske handelsby. I sammenligning virker Hanoi som en gammeldags og underudviklet landsbysump. 

Vi besøger Jade - kejserens pagode, som også er kendt som Skildpaddens pagode, hvilket er en af byens helligste steder. Her hersker Mahayana-buddhismen, som er meget fremherskende i hele Vietnam. Derpå fortsætter vi til Cholon, som er den kinesiske bydel, med sin egen historie, handelsliv og spændende bygningsværker. I løbet af dagen ser vi også et lille tempel tilhørende den særegne Cao Dai sekt, der som kendemærke har strålende farver og en filosofi, der kombinerer alle de store verdensreligioner til en syntese. 

Der bliver også tid på egen hånd denne dag, inden vi samles om aftenen og tager en frydsning på Saigonfloden med afskedsmiddag ombord.  

Dag 13 - Hjemrejse. 

Om morgenen og formiddagen har du tid til egne aktiviteter. Du disponerer over dit rum frem til kl. 15.00, hvorefter det bliver tid til at køre til lufthavnen, hvor hjemrejsen påbegyndes. 

Du flyver igen via Doha, hvor man kan strække lidt på benene, inden næste fly afgår mod Danmark.  

Dag 14 - Hjemkomst. 

En indholdsrig og spændende rejse til fascinerende Vietnam har nået sin ende, og du er hjemme i Danmark. Vi takker for denne gang og byder dig velkommen tilbage til TEMA.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly t/r Danmark - Vietnam
• Samtlige indenrigsflyvninger
• Samtlige overnatninger
• 11 x morgenmad (fra januar 2020, 10 x morgenmad).
• 8 x frokost (fra januar 2020, 6 x frokost).
• 5 x middag
• Entreudgifter ifølge program
• TEMA rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1.

Flyrejse Danmark - Doha. Flymåltider indgår.

Dag 2.

Flyrejse Doha - Hanoi. Velkomstmiddag indgår. To overnatninger på centralt beliggende hotel i Hanoi.

Dag 3.

Byrundtur i Hanoi med bus og cykeltaxi. "Water Puppet Theatre". Morgenmad og frokost indgår.

Dag 4.

Hanoi - Halong, bustransport 200 Km. Bådfærd i Halong bugten. Helpension indgår. En overnatning på hotel i Halong.

Dag 5.

Halong - Hanoi, bustransport 200 Km. Flyrejse Hanoi - Da Nang, 1 T 15 Min. Morgenmad og middag indgår. Tre overnatninger på hotel i Hoi An.

Dag 6.

Udflugt til landområderne samt bådfærd og byvandring i Hoi An. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 7.

Besøg på marked og madlavningskursus. Fri eftermiddag og aften. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 8.

Busrejse Hoi An - Hue med besøg på China Beach og i Da Nang. Helpension indgår. En overnatning på hotel i Hue.

Dag 9.

Udflugt i Hue med bådfærd på Parfumeflode. Flyrejse Hue - Saigon, 1 T 20 Min. Morgenmad og frokost indgår. Fire overnatninge på centralt beliggende hotel i Saigon.

Dag 10.

Udflugt til Cu Chi tunellerne og besøg ved Museum of War Remnants. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 11.

Udflugt på Mekongdeltaet. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 12.

Byrundtur og flodkrydsning i Saigon. Morgenmad og middag indgår.

Dag 13.

Flyrejse Saigon - Danmark. Morgenmad og flymåltider indgår.

Dag 14.

Hjemkomst Danmark.

Vietnam

Befolkning
84 402 966 Landets areal
329 560 km² Religion
Religioner er buddhisme (65-70 %), katolicism (ca 8 %), konfucianism, daoism, caodai og hoa hao. Sprog
Officielt sprog er vietnamesisk

Dagsprogram
Vinter 2019/20

Dag 1 - Afrejse fra Danmark.

Vi flyver med Qatar Airways mod Doha. 

Dag 2 - Ankomst Hanoi. 

Efter midnat bytter vi fly i Doha og fortsætter mod Hanoi i Nordvietnam. Her møder du din TEMA rejseleder. Allerede under rejsen fra lufthavnen til det centralt beliggende hotel oplever vi det myldrende folkeliv, både i landsbyområderne i forstæderne og inde i selve centrum. Alle virker til at være på vej nogensted hen, alle virker til at have en opgave. 

Den første aften i Vietnam nyder vi en fælles velkomstmiddag, som bliver en intropduktion til det vietnamesiske køkken. 

Dag 3 - Byrundtur i Hanoi. 

Hanoi med de mange søer er Vietnam's politiske hovedstad. Trods at byen vokser så det knager, så har den stadigvæk hovedsageligt landsbykarakter. Tusindvis af motorcykler og knallerter myldrer sammen med lige så mange rickshaw'er blandt fodgængerne i en usandsynlig sammenblanding. Bortset fra de modernere dele af byen virker byen til at stå stille i kolonitiden. Stemningen er på en og samme tid drømmeagtig og virkelig. 

Formiddagens byrundtur tager dig til centrum for den gamle kolonibebyggelse og boligområder med smukt ornamenterede ældre huse. Vi ser også senere tidsperioders bygninger med deres stive russiske stil. Pagoder og helligdomme ser du, blandt andet "Litteraturens Tempel". Selvfølgelig besøger vi Ho Chi Minh museet og området omkring præsidentpaladset. Ho var Vietnam's landsfader og symbol for frihedskampen, og mausoleet påminder dig om et stykke historie, der ikke ligger så langt tilbage i tiden, og som berører de fleste. Under byrundturen tager vi en fælles vietnamesisk frokost.   

Om eftermiddagen oplever vi andre sider af byen fra en cykeltaxi. Turen leder os forbi Hoan Kiem søen, hvor det smukke Ngoc Son tempel troner på en ø ude i vandet. Førhen var Hanoi en handelsby, hvor hver enkelt varegruppe havde sin egen gade. Gadenavnene er bevaret, trods at de gamle handlende måske er flyttet videre. Så vi kører forbi gaderne Sugar-, Tin- og Paperstreet blandt andre. Vi kommer også forbi det hyggelige Dong Xuan marked.   

Om aftenen samles vi og tager til en kulturoplevelse med tusindårige aner. Vi ser Water Puppet Theatre, som er en dukkeforstilling, hvor trædukkerne ser ud til at danse på vandet.   

Dag 4 - Sejlads i Halong bugten. 

Om morgenen kører vi Østpå til Halongbugten med de mange smukke øer, der pryder dette øhav. Halongbugten er definitivt et af Sydøstasiens smukkeste og mest mærkværdige områder. På transporten gennem den Røde Flods frodige delta ser du det traditionelle landbrug, hvor moderne maskiner endnu ikke har gjort sit indtog. Området præges af rismarker og små inddæmmede søer, hvor lotuser og åkander blomstrer.    

Der venter masser af smukke indtryk ude i Halongbugten, hvor vi tager en bådfærd med junke mellem høje kalkstensklipper med brante vægge. I tusindvis af år har vandet slidt på klipperne, og dermed skabt fantastiske grotteformationer. Vi besøger en af bugtens smukkeste grotter, eksempelvis Thien Cung og / eller Dau Go.   

Vi får serveret en god frokost med havets delikatesser ombord, omgivet af de imponerende klippeformationer, og derpå sejler vi videre til Halong hvor vi overnatter og får serveret middag. 

Dag 5 - Til det centrale Vietnam. 

Vi kører ad den moderne og hurtigere vej tilbage til Hanoi, hvorfra vi flyver med indrigsfly circa 1000 Km Sydpå til Da Nang, som er en mellemstor by beliggende circa halvvejs mellem Hanoi og Saigon. 

I Da Nang lå USA's største flybase under Vietnamkrigen, og det gør at stedet stadigvæk har et mere vestligt præg end resten af landet. Herfra fortsætter vi Sydpå langsmed kysten for at komme frem til den historiske by Hoi An, som er landets ældste by og også kaldes for "Vietnams vugge". Her skal vi bo de næste tre dage. 

Dag 6 - Landsbyerne ved Hoi An og den gamle bydel. 

Idag begiver vi os ud til landsbyområderne udenfor Hoi An, hvor befolkningen ernærer sig med landbrug og fiskeri. Vi kommer til at opleve begge dele. Vi tager en bådudflugt på floden Thu Bon. Hvis du har lyst kan du selv prøve at ro en rund, kurvelignende båd bygget af bambus, hvilket er ganske svært! Til frokost får vi serveret vietnamesisk "hurtigmad" nemlig Banh Mi, på en enkelt madservering i Hoi An. Banh Mi kan oversættes som vietnamesisk brød, og retten er egentligt en fyldt baguette. Med andre ord er retten en blandning mellem vietnamesisk og fransk køkken.  

Om eftermiddagen udforsker vi Hoi Ans gamle kvarterer. Byens centrum er helt bilfri, så man får virkelig lyst til at slendre rundt mellem butikker, kunstgallerier og gamle bygninger. Hoi-An forblev helt urørt under Vietnamkrigen, da byen var isoleret på grund af afbrudte jernbanespor og en opdæmmet flod. Stadigvæk idag virker byen som hørende hjemme i en anden tidsalder. De velbevarede handelshuse i byen påminder om den tid, hvor japanske, franske, kinesiske og indisk købmænd bosatte sig i Hoi-An. Det er let at forstå hvorfor byen har fortjent at optages på UNESCO's Verdensarvsliste.    

Dag 7 - Vietnamesisk madlavning. 

Idag har du mulighed for at lære dig mere om vietnamesisk kogekunst. Du både smager og tillaver retterne. Vi indleder dagen med et besøg på det lokale marked. Omgivet af farver, dufte og masser af indtryk iagttager vi livet fra en cafe, inden det bliver tid for os at selv interagere med de handlende ogh indkøbe de ingredienser vi behøver til madlavningen. 

Derefter går vi ombord i en båd og driver sagte med strømmen til en lille restaurant ved flodens bred. Der besøger vi urte- og grøntsagshaven, hvor vi lærer os om basisingredienserne til Hoi Ans og Vietnams specialiteter. Så bliver det tide for kokken at demonstrere sine færdigheder, hvorefter vi så skal forsøge at efterabe kokkens kunstfærdighed. Selve madlavningen tager circa to timer. Når lektionen er færdig bænker vi os og nyder de retter vi har tilberedt. Det bliver med garanti en sjov, lærerig og kulinarisk mindesværdig formiddag. 

Eftermiddagen og aftenen står siden til egen disposition. Måske nyder du at slappe af ved svømmepølen, eller direkte nede ved havet. Du kan også bruge tiden til egne eventyr i Hoi An. 

Dag 8 - Via China Beach til Saigon.

Efter morgenmaden udregistrerer vi os fra hotellet, og fortsætter til Marmorbjergene med disses fantastiske templer, spektakulære grotter og udsigten over de evigt brusende bølger langs stranden Non Nuoc. Vi stopper ved denne strand, spom under Vietnamkrigen kaldedes for China Beach. Stedet var en populær plads for de amerikanske soldater, og her kunne de komme til hægterne efter mindre skader fra striderne. 

I Danang går vi sidenhen ombord på indenrigsflyet til Saigon (circa 1 T), og indregistreres os der på et godt og centralt beliggende hotel.  I Saigon er klimaet betragteligt varmere og fugtigere end i Nordvietnam. Saigon, som nu hedder Ho Chi Minh City, er landets største by, landets økonomiske centrum og den vigtigste handelsby i Saigonflodens delta.

Dag 9 - Cu Chi tunellerne. 

Om formiddagen forlader vi storbyen, og kører ud på landet til området nær grænsen til Cambodia. Under formiddagen besøger vi de berømte og berygtede Cu Chi tunneller, som blev bygget og anvendt af den Nordvietnamesiske FNL hær før og under Vietnamkrigen. DEt er en oplevelse at besøge disse Kilometerlange tunneller, som på visse steder er bygget i tre etager med sove- og konferencerum samt hospital og mere. Nogle af tunnellerne blev gravet direkte ind under de amerikanske baser, hvilket gjorde det muligt at foretage snigangreb og hurtige retræter.    

Vel tilbage til tilbage til Saigon,hvor vi besøger Krigsmuseumet Museum of War Remnants, som førhen var kendt som The Museum of American and Chinese War Crimes, eller Museum of War Atrocities. Sidenhen besøger vi resten af byen og ser seværdighederne så som Præsidentpaladset, Notre Dame Katedralen og Central Market.  

Om aftenen har du tid på egen hånd til at udforske mere af Saigon med forlystelsesområder og gode restauranter.  

Dag 10 - Mekongdeltaet. 

Dagens udflugtsmål er Mekongdeltaet. Vi forlader Saigon tidligt om morgenen og rejser til deltaet, der anses for at være Veitnams "risskål". Landskabet byder på en mangfoldighed af grønnuancer, afbrudt af flodkanaler. Her spiller livet på vandet huovedrollen i folkets hverdag. Vi tilbringer hele dagen her, omgivet af både, pramme og flydende markeder.  

Vi tager også en kortere gåtur gennem denne for os anderledes virkelighed. Når man går omkring her får man masser af lydindtryk, dufte og smagsoplevelser med på købet. Der gøres en kortere pause ved en cafeservering, hvor vi smager på vietnamesisk kaffe, inde vi fortsætter over broer og langsmed kanaler. Ved en lille landsby oplever vi arbejdet omkring rismøllen, hvor rien forarbejdes. Sidenhen opdager vi mere af Mekongdeltaet ombord på en båd, hvor vi også lærer os en hel del om kokosnødden og smager forskellige kokosprodukter.  

Dagens frokost bliver også en oplevelse med servering af store fisk, de såkaldte kæmpegurami (Elephant Ear Fish). Disse bliver til små kunstværk når de friteres, og derudover smager de godt. Hele dagen tilbringer vi her blandt hverdagen i Vietnams Mekongdelta. 

Vi er tilbage på hotellet sent om eftermiddagen, og aftenen er fri til egne udflugter. 

Dag 11 - Hjemrejse. 

Om morgenen og formiddagen har du tid til egne aktiviteter. Du disponerer over dit rum frem til kl. 15.00, hvorefter det bliver tid til at køre til lufthavnen, hvor hjemrejsen påbegyndes. 

Du flyver igen via Doha, hvor man kan strække lidt på benene, inden næste fly afgår mod Danmark.  

Dag 12 - Hjemkomst. 

En indholdsrig og spændende rejse til fascinerende Vietnam har nået sin ende, og du er hjemme i Danmark. Vi takker for denne gang og byder dig velkommen tilbage til TEMA.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly t/r Danmark - Vietnam
• Samtlige indenrigsflyvninger
• Samtlige overnatninger
• 11 x morgenmad (fra januar 2020, 10 x morgenmad).
• 8 x frokost (fra januar 2020, 6 x frokost).
• 5 x middag
• Entreudgifter ifølge program
• TEMA rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1.

Flyrejse Danmark - Doha. Flymåltider indgår.

Dag 2.

Flyrejse Doha - Hanoi. Velkomstmiddag indgår. To overnatninger på centralt beliggende hotel i Hanoi.

Dag 3.

Byrundtur i Hanoi med bus og cykeltaxi. "Water Puppet Theatre". Morgenmad og frokost indgår.

Dag 4.

Hanoi - Halong, bustransport 200 Km. Bådfærd i Halong bugten. Helpension indgår. En overnatning på hotel i Halong.

Dag 5.

Halong - Hanoi, bustransport 200 Km. Flyrejse Hanoi - Da Nang, 1 T 15 Min. Morgenmad og middag indgår. Tre overnatninger på hotel i Hoi An.

Dag 6.

Udflugt til landområderne samt bådfærd og byvandring i Hoi An. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 7.

Besøg på marked og madlavningskursus. Fri eftermiddag og aften. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 8.

Flyvning Hue - Saigon, 1 T 20 Min. Morgenmad og middag indgår. Tre overnatninger på centralt beliggende hotel i Saigon.

Dag 9.

Udflugt til Cu Chi tunellerne og besøg ved Museum of War Remnants. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 10.

Udflugt på Mekongdeltaet. Helpension indgår.

Dag 11.

Flyrejse Saigon - Danmark. Morgenmad og flymåltider indgår.

Dag 12.

Hjemkomst Danmark.

Vietnam

Befolkning
84 402 966 Landets areal
329 560 km² Religion
Religioner er buddhisme (65-70 %), katolicism (ca 8 %), konfucianism, daoism, caodai og hoa hao. Sprog
Officielt sprog er vietnamesisk

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår:

Flyrejse Danmark – Hanoi/Saigon tur/retur, øvrige transporter ifølge program, del i dobbeltværelse, TEMAs danske eller svenske rejseleder, måltider, udflugter og entreer ifølge dagsprogrammet, hvor intet andet er anført.

Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.

OBS:

Flyrejserne indenrigs i Vietnam bestilles lokalt af vores samarbejdspartner på rejsemålet. Billetterne til disse flyvninger modtager du på rejsemålet. Ved indcheckning for afrejse fra Danmark anbefaler vi, at du har rejsens dagsprogram/dagbog indenfor rækkevidde, for at kunne vise hvor og hvilken dag du forlader Vietnam. Dette da visumfrie ophold i Vietnam for skandinaviske statsborgere er 14 dage.

Obs! Max. vægt for indchecket bagage på indenrigsflyvningerne er 20 kg (plus max. 7 kg håndbagage) – de internationale flyvninger med Thai Airways tillader dog 30 kg.

Valuta:

Dong (VND).

De mest almindelige kreditkort accepteres i de fleste butikker. Der findes hæveautomater.

For mere information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.

Klima:

På Internettet finder du udførlige klimaoplysninger over de fleste rejsemål og områder der besøges på turene. Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.weatherbase.com eller www.bbc.com.

Påklædning og udstyr:
I de nordlige dele af Vietnam kan det være relativt køligt om natten og tidligt om morgenen i månederne december og januar, så en varm trøje/jakke kan være nødvendig. For det meste går man med avlt, let tøj med lange ærmer, som beskytter mod den stærke sol samt mod insektstik. En paraply og let regntøj anbefales.

Drikkepenge:

I denne rejse indgår ingen fælles drikkepenge. Vi anbefaler at du beregner rejsekassen med 60,- US$ per person til drikkepenge, eksempelvis til bagagebærere, chauffører, eventuelle lokale guider samt til serveringspersonale ved fælles måltider. Beløbet indsamles af rejselederen på plads og fordeles på passende vis.

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotelinformation

Afrejser

Dato Flyg-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
2019-10-24 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Bangkok
2019-10-24
14:25
2019-10-25
06:00
Thai Airways, 951
Bangkok
Hanoi
2019-10-25
07:45
2019-10-25
09:35
Thai Airways, 560
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Ho Chi Minh City
Bangkok
2019-10-05
20:10
2019-10-05
21:35
Thai Airways, 557
Bangkok
Copenhagen
2019-11-06
00:50
2019-11-06
06:35
Thai Airways, 950
14 dage Den store Vietnamrejse København 20 350 DKK Forespørgsel
2020-01-02 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Stockholm
2020-01-02
14:25
2020-01-02
15:35
SAS, 406
Stockholm
Doha
2020-01-02
16:25
2020-01-03
00:35
Qatar Airways, 168
Doha
Hanoi
2020-01-03
02:55
2020-01-03
13:30
Qatar Airways, 976
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Ho Chi Minh City
Doha
2020-01-12
19:15
2020-01-12
23:55
Qatar Airways, 971
Doha
Copenhagen
2020-01-13
01:35
2020-01-13
06:20
Qatar Airways, 161
12 dage Den store Vietnamrejse København 19 990 DKK 6+ ledige pladser Bestil
2020-01-30 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Bangkok
2020-01-30
13:50
2020-01-31
06:20
Thai Airways, 951
Bangkok
Hanoi
2020-01-31
07:45
2020-01-31
09:35
Thai Airways, 560
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Ho Chi Minh City
Bangkok
2020-02-09
20:10
2020-02-09
21:35
Thai Airways, 557
Bangkok
Copenhagen
2020-02-10
00:50
2020-02-10
06:35
Thai Airways, 950
12 dage Den store Vietnamrejse København 19 990 DKK 6+ ledige pladser Bestil
2020-02-20 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Bangkok
2020-02-20
13:50
2020-02-21
06:20
Thai Airways, 951
Bangkok
Hanoi
2020-02-21
07:45
2020-02-21
09:35
Thai Airways, 560
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Ho Chi Minh City
Bangkok
2020-03-01
20:10
2020-03-01
21:35
Thai Airways, 557
Bangkok
Copenhagen
2020-03-02
00:50
2020-03-02
06:35
Thai Airways, 950
12 dage Den store Vietnamrejse København 19 950 DKK 6+ ledige pladser Bestil

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.