Vejen til Samarkanden rejse langs Silkevejen

Langs Silkevejen blev der fragtet guld, krydderier og silke fra Kina til Middelhavet allerede 100 år før Kristus. Rejsen går langs den mest betydningsfulde strækning til de tidligere handelsbyer Khiva, Bukhara og sagnomspundne Samarkand, men også til Tasjkent. Pragtfulde moskeer, paladser, mosaikker, farverige markeder og bazarområder er blot nogle eksempler på det, du oplever på din rejse i karavanernes spor.

REJSEFAKTA

Lande: Uzbekistan

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 10 dage

Gruppens størrelse: 20-25 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Bazaren i Tasjkent
 • Chivas middelaldercentrum
 • Bukhara, metropolen langs Silkevejen
 • Samarkand – De blå moskeers by
 • Registantorvet og Bibi Khanum

Dagsprogram
2022

Dag 1 - Afrejse modTasjkent
Afrejse fra Danmark til Tasjkent via Istanbul. Du ankommer efter midnat, og efter pas- og visumkontrol samt told, mødes du af rejselederen udenfor lufthavnsbygningen. Herfra kører vi i bus til vores hotel for indcheckning.

Dag 2 - Byrundtur i Tasjkent og afrejse til Khiva
Morgenen er ledig så du kan komme dig ovenpå den lange flyrejse. Dagen indledes med en velkomstfrokost, derefter tager vi på en byrundtur blandt Tasjkents mest interessante steder og attraktioner. Blandt disse regnes tunnelbanen, der betragtes som en af verdens smukkeste, det enorme og farverige marked Chorzubazaren og Selstændighedstorvet. Sidst på eftermiddagen flyver vi vestpå til byen Urgench, hvorfra vi fortsætter med bus til Khiva. Khiva er en af landets bedst bevarede middelalderbyer, med en atmosfære, der kunne være hentet i Tusinde-og-en-nat. Et sted kan man læse, at den middelalderlige bystruktur er så velbevaret, at livet er ligesom presset ud af byen, der består af to dele, den indre, Ichan Kala og den ydre, Dishan Kala. Om aftenen spiser vi middag på hotellet i Khiva.

Dag 3 - Byrundtur i Khiva
Hele dagen er afsat til en byrundtur i Khiva, denne fascinerende by der ligesom Bukhara og Samarkand var en af Silkevejens metropoler i Middelalderen. Her oplever vi nogle af den muslimske verdens mest ejendommelige og smukke bygningsværker. Blandt andet besøger vi Djumamoskeen fra 900-tallet, Islam Kodja-minareten og Kelte-Minar. Til frokost får vi serveret nogle usbekiske specialiteter på en traditionel restaurant. Indflydelserne er mange og kulturarven rig – persisk, mongolsk, kinesisk, russisk og koreansk. Om eftermiddagen fortsætter vi med at udforske Khivas gamle bydele. Derefter har du lidt tid på egen hånd inden vi igen mødes til en fælles traditionel middag.

Dag 4 - Gennem Kyzyl Kum-ørkenen til Bukhara
I dag venter en lang men interessant busrejse fra Nukus til Bukhara gennem dele af Kyzyl Kum-ørkenen, der med sine 300.000 km² regnes som den ellevte største ørken på jorden. Men trods sin titel falder der dog en mindre mængde nedbør, der gør det muligt at holde dyr som får, geder, kameler og dromedarer. Kyzyl Kum gemmer også på store fund af guld, uran og kobber. Verdens største guldmine ligger efter sigende i Uzbekistan. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til den hellige by Bukhara. Dens oprindelse og historie går tilbage til legendernes og myternes verden. Ifølge arkæologer blev byen grundlagt cirka 500 f.Kr. Men antagelig er den meget ældre. Bukhara anses som en af Silkevejens vigtigste byer, og her bor vi i tre nætter. Resten af dagen er fri til egne aktiviteter frem til middagen.

Dag 5 - 6 - Den hellige by Bukhara
Vi tilbringer to hele dage i Bukhara, der helt klart er en af denne rejses absolutte højdepunkter. Her findes ikke kun nogle af de mest seværdige monumenter. Bukhara udmærker sig også ved at have rigtig flot håndarbejde – er der nogle steder du kan gøre et godt køb, så er det her. Derfor bliver vi lidt længere, så du får tid til at se dig omkring på egen hånd.  Vi passerer Bukharas vigtigste seværdigheder, blandt andet Ismail Samani- mausoleet, Arken, Bolo Khaus-moskeen og  Poi Kalon, der er en samling arkitektoniske mesterværker i de centrale dele af den gamle by. Endvidere ser vi flere af de vigtigste gamle handelshuse og bazarer, hvor silke, bomuld, krydderier, juveler og meget andet skiftede ejermænd i byens storhedsperiode. Vi besøger også et krydderi- og temarked, samt et Hudjum- silkevæveri med tæppeproduktion. Dag 5 og 6 i Buchara indeholder to spændende halvdagsturer som begge afsluttes med en fælles frokost. Eftermiddagene er derefter fri til egne oplevelser og gåture i byen.

Dag 7 - Vejen til Samarkand
Efter morgenmaden tager vi afsked med Bukhara og sætter kompasset i retning mod en af denne rejses  højdepunkter, Samarkand ”De blå moskéers by” . På vejen dertil tager vi et stop i Gijduvan, som har en eget anerkendt keramikfabrik. Samarkands historie går tusindvis af år tilbage i tiden, og den er med største sandsynlighed lige så gammel som Babylon og Rom. Byens virkelige glansperiode indtraf, da Timur Lenk kom til magten i slutningen af 1300-tallet. Trods sit voldsomme rygte var Timur følsom over for skønhed, og han finansierede flere meget kostbare bygninger i Samarkand, hvoraf mange stadig eksisterer. Timur Lenk blev også kendt for at tiltrække de største og bedste arkitekter og kunstnere til at forskønne byen, som han elskede så meget. Vi starter byrundturen med Registantorvet, der for mange er det virkelige ikon for Samarkand. Det var magtens officielle centrum. Lige så storslået er Bibi Khanum fra samme epoke, moskeen der var sin tids største. Vi når også at besøge Centralasiens mest farverige bazar, hvor man kan købe frugt, krydderier, søde sager og brød. Om aftenen spiser vi middag på en lokal restaurant. 

Dag 8 - Byrundtur i Samarkand
Vi afsætter hele formiddagen til Samarkand, der byder på den ene skønhedsoplevelse efter den anden. Blandt andet besøger vi gravmonumentet Sjachi-Zinda med de fantastisk smukke mosaikfacader og den enorme moské Bibi-Khanym fra slutningen af 1300-tallet.
Efter frokost får du tid til at gå rundt på egen hånd i den gamle handelsby. Om aftenen står den på traditionel mad, plov, der indledes med en lektion i hvordan man tilbereder denne nationalret. Det er en risret med kød (oftest lam) der tilberedes med grøntsager og krydderier på én og samme pande – ikke helt ulig den valencianske paella.

Dag 9 - Samarkand - Tasjkent
I dag sætter vi atter kursen mod Tasjkent, stedet hvor rejsen tog sin begyndelse for ti dage siden. Forhåbentlig har du oplevet en uforglemmelig rejse, der har udvidet dine horisonter, og måske gjort dig endnu mere nysgerrig på denne del af verden. Når vi kommer til hotellet, har du fri indtil vi mødes til afskedsmiddagen.

Dag 10 - Afrejse fra Usbekistan mod Danmark
Tidlig afrejse fra hotellet mod lufthavnen. Flyrejse til Danmark via Istanbul.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly t/r Danmark-Usbekistan
• Indenrigsfly i Usbekistan
• Visum inkl. visumomkostninger
• Samtlige overnatninger
• Flymåltider indgår på ud- og hjemrejse
• 9 x morgenmad
• 8 x frokost
• 8 x middag
• Entreudgifter ifølge program
• TEMAs rejseleder

REJSEFAKTA

Uzbekistan

Indbyggertal: 32,39 millioner 

Landets areal: 447.400 km². 

Valuta: UZS (uzbekistansk som) 

Religion: Islam og kristendom. 

Sprog: Uzbekisk. Russisk tales også blandt forskellige folkegrupper.

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår

Flyrejse Danmark - Tasjkent via Istanbul t/r, samt indenrigsflyvning i Uzbekistan og øvrige transporter ifølge program, indrejsevisum( gruppevisum), del i dobbeltværelse, måltider ifølge rejsefakta, TEMAs svenske rejseleder, entreer og samtlige udflugter ifølge program, hvor intet andet er oplyst.

Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.

Visum:

Der kræves ikke visum for nordiske medborgere for et besøg på op til 30 dage. Dok kræves flyselskabet komplimenterende oplysninger. OBS: Dit pas skal være gyldigt minimum 6 måneder efter HJEMKOMSTEN!

Valuta:

Sum (UZS). Landets valuta kan kun fås i banker, vekslingskontorer og i visse hæveautomater i Tasjkent. Sum kan ikke købes uden for landets grænser. Den nemmeste valuta at veksle er amerikanske USD og derefter EUR. Da denne rejse stort set inkluderer alt - udflugter, entreer og måltider - har du kun brug for kontanter til måltidsdrikke, souvenirs og eventuelle drikkepenge i rejsens løb. Du skal ikke forvente at kunne betale med kreditkort. Det er rimelig nemt at veksle dollar i løbet af rejsen og på hotellerne.

Der er flere muligheder for at handle i løbet af rejsen. Se herunder under Øvrigt. Til dette formål er USD den bedste valuta at medbringe. Veksel til små sedler, det kan være svært at benytte store sedler som 100-dollarsedler.

Ret generelt kan man sige, at 15 USD om dagen er hvad du har brug for. Men så er evt. shopping ikke inkluderet. Når det gælder shopping kan det ofte lade sig gøre at betale med USD eller EUR, men til småting som drikkevarer, slik, postkort m.m. er det bedst at benytte den lokale valuta. Iøvrigt koster en øl ca. 10,- danske kroner og en flaske lokal vin ca. 15,- kroner pr. flaske.
Valutaen kan ikke veksles tilbage, og må ikke udføres af landet.

Ved ankomsten skal du udfylde to ens deklarationsblanketter (på indførsel af kontanter og værdisager som computer, telefon, kamera etc), som du ikke bør miste, da de skal fremvises ved hjemrejsen - begge to.
Det er vigtigt at du udfylder dem så korrekt som muligt. Det er ikke noget problem at indføre valuta, men man bør oplyse hvor meget.

Klima og beklædning:

Klimaet i Uzbekistan er kontinentalt og følger årstiderne, men med mildt vejr både forår, efterår og vinter. Sommerens varmeste måneder er juli og august, og de koldeste er januar og februar. I september og oktober, hvor TEMA rejser, er klimaet behageligt varmt med dagstemperaturer på 20-28 grader. Nogle aftener kan der være køligt. Medbring praktisk tøj og sko.

Drikkepenge:

I denne rundrejse indgår ingen fælles drikkepenge. Vi anbefaler derfor at du beregner rejsekassen med circa 65 US$ per person i drikkepenge til bagagebærere, chauffører og eventuelle lokalguider, men også til serveringspersonale ved fælles måltider. Rejslederen indsamler dette beløb på plads og fordeler på passende vis.

Øvrigt:

Vi anbefaler, at du medbringer et lille rejseapotek med de mest almindelige "præparater" mod hovedpine og diarré.
Bakteriefloraen er anderledes end vi er vant til, men mange unødvendige maveinfektioner kan undgås, ved at benytte håndsprit før måltiderne. Det kan du nemt få fat i på et apotek herhjemme.

I Uzbekistan drikker man gerne te, og man har en veludviklet tekultur. I modsætning til hjemme i Danmark, drikker man meget lidt kaffe, som desuden ikke er af særlig god kvalitet. Derfor anbefaler TEMA, at dem der skal have deres daglige kaffe, medbringer nescafe, kogt vand er ikke noget problem at få fat i.

Observere

Der er naturligvis mange muligheder for at fotografere på denne rejse. Du bør dog være opmærksom på, at det ikke er tilladt af fotografere lufthavne og jernbanestationer uden tilladelse. Man bør heller ikke fotografere politi og militær. Spørg guiden, hvilke regler der gælder.

I løbet af rejsen vil du få mulighed for at handle lokale varer. Her er meget smukke bomulds- og silkevarer, orientalske tæpper og keramik. Vi besøger flere lokale bazarer, her kan du købe kunsthåndværk som keramik, håndknyttede tæpper og traditionelle klædedragter, og det er som regel billigere end i butikkerne.

Elektricitet: Uzbekistan har ligesom Danmark 220 volt vekselstrøm. Stiktyper varierer meget, så medbring for en sikkerheds skyld et adaptersæt, der har flere typer stik at vælge imellem.

Hotel/overnatning

Afrejser

Dato Fly-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
11-05-2023 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2023-05-11
18:30
2023-05-11
22:45
Turkish Airlines, 1786
Istanbul
Urgench
2023-05-12
01:30
2023-05-12
07:10
Turkish Airlines, 262
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tashkent
Istanbul
2023-05-20
09:05
2023-05-20
12:15
Turkish Airlines, 369
Istanbul
Copenhagen
2023-05-20
15:50
2023-05-20
18:05
Turkish Airlines, 1785
10 dage Vejen til Samarkand København 18 250 DKK Alt optaget
09-09-2023 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2023-09-09
19:25
2023-09-09
23:40
Turkish Airlines, 1786
Istanbul
Tashkent
2023-09-10
00:55
2023-09-10
07:20
Turkish Airlines, 368
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Urgench
Istanbul
2023-09-18
08:20
2023-09-18
10:35
Turkish Airlines, 263
Istanbul
Copenhagen
2023-09-18
11:50
2023-09-18
14:10
Turkish Airlines, 1781
10 dage Vejen til Samarkand København 19 750 DKK 4 ledige pladser Bestil
20-09-2023 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2023-09-20
19:25
2023-09-20
23:40
Turkish Airlines, 1786
Istanbul
Tashkent
2023-09-21
00:55
2023-09-21
07:20
Turkish Airlines, 368
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Urgench
Istanbul
2023-09-29
08:20
2023-09-29
10:35
Turkish Airlines, 263
Istanbul
Copenhagen
2023-09-29
11:50
2023-09-29
14:10
Turkish Airlines, 1781
10 dage Vejen til Samarkand København 19 150 DKK 2 ledige pladser Bestil

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.