Vejen til Samarkanden rejse langs Silkevejen

Langs Silkevejen blev der fragtet guld, krydderier og silke fra Kina til Middelhavet allerede 100 år før Kristus. Rejsen går langs den mest betydningsfulde strækning til de tidligere handelsbyer Khiva, Bukhara og sagnomspundne Samarkand, men også til Tasjkent. Pragtfulde moskeer, paladser, mosaikker, farverige markeder og bazarområder er blot nogle eksempler på det, du oplever på din rejse i karavanernes spor.

REJSEFAKTA

Lande: Uzbekistan

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 10 dage

Gruppens størrelse: 20-30 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Bazaren i Tasjkent
 • Chivas middelaldercentrum
 • Bukhara, metropolen langs Silkevejen
 • Samarkand – De blå moskeers by
 • Registantorvet og Bibi Khanum

Dagsprogram
2024 – start fra Khiva

Afrejser i 2024

Dag 1 – Afgang til Urgench via Istanbul
Afgang fra Danmark til Urgench via Istanbul. Ankomst den følgende dag tidligt om morgenen. Flytiderne kan ændre sig afhængigt af, hvilken måned turen finder sted.

Dag 2 – Ankomst til Urgench
Efter pas- og visumkontrol og told bliver du mødt af rejselederen uden for lufthavnsbygningen. Herfra går bussen til Khiva, som ligger 30 km væk. Vi tjekker ind på et centralt beliggende hotel, spiser morgenmad og får tid til at hvile et par timer, inden vi spiser frokost og begynder turens første spændende byrundtur.

Khiva er en af landets bedst bevarede middelalderbyer, med en atmosfære som fra Tusind og én nat. Man kan læse et sted, at den middelalderlige bystruktur er så velbevaret, at livet er blevet presset ud af byen, som nu består af to dele; den indre, Ichan Kala og den ydre, Dishan Kala.

Senere på aftenen spiser vi fælles aftensmad.

Dag 3 – Toget til Bukhara
Vi fortsætter, hvor vi slap dagen før, og fortsætter med at udforske Khiva, denne fascinerende by, der ligesom Bukhara og Samarkand var en af silkevejsmetropolerne og velrenommerede handelssteder i middelalderen. Her finder du nogle af de mest unikke og smukkeste bygninger i den muslimske verden. Du skal blandt andet besøge Djumamoskeen fra det 9. århundrede, minareterne Islam Kodja og Kelte Minar.

Byrundturen rundes af med frokost. Senere på eftermiddagen stiger vi ombord på toget til Buhkara, vores næste destination. Aftensmaden tager vi med i form af en "madpakke".

Rejsen går gennem Kyzylkum-ørkenen, der med sine 300.000 km² regnes for den ellevte største ørken på jorden. Men på trods af dens tilnavn falder der en mindre mængde nedbør hvert år, hvilket gør det muligt at holde husdyr som får, geder, kameler og dromedarer. Kyzylkum skjuler også store forekomster af guld, uran og kobber.

Omkring midnat ankommer vi til den hellige by, Bukhara, hvis oprindelse og historie går tilbage til legendernes og myternes verden. Ifølge arkæologer blev byen grundlagt omkring 500 år f.Kr. Men den er nok meget ældre end det. Bukhara regnes for en af Silkevejens vigtigste byer, og du skal bo her i tre nætter.

Dag 4 – 5 – Den hellige by Bukhara
To hele dage i Bukhara, som uden tvivl er et af højdepunkterne på denne tur. Her findes ikke bare nogle af de mest interessante monumenter i landet; Bukhara skiller sig også ud ved at have rigtig godt håndarbejde. Hvis der er et sted hvor du kan finde gode tilbud, så er det her. Vi bor i Bukhara i tre nætter og har to hele dage, hvilket også giver os lidt mere tid til at gå lidt rundt på egen hånd.

Vi besøger Bukharas vigtigste seværdigheder og arkitektoniske mesterværker, blandt andet: Samaniden, Chasma Ayub, Ark-fortet, samt moskeerne Bolo Khauz og Poikalon. Efter frokost, som vi nyder på en traditionel restaurant, fortsætter byrundturen til et krydderi- og temarked. Vi får også tid til traditionel dans og musik, inden vi vender tilbage til hotellet.

Den følgende dag fortsætter vi med at udforske Bukhara med Chor-Bakr World Heritage Site, Emir's Palace Sitorai Mohi Hosa og det gamle jødiske kvarter.

Efter frokost er dagen fri til at udforske byen på egen hånd.

Dag 6 – Vejen til Samarkand
Vi siger farvel til Bukhara og sætter kompasset mod et af turens helt store højdepunkter, Samarkand "De Blå Moskeers By". Busturen går via G'ijduvonn, hvor vi holder ind ved en meget kendt keramikfabrik, hvor de ikke kun laver keramik, men også bager traditionelt brød.

Samarkands historie går tusinder af år tilbage og er bestemt lige så gammel som Babylon og Rom. Byens virkelige glansperiode begyndte dengang Timur Lenk kom til magten i slutningen af det 14. århundrede. På trods af sit voldelige ry havde Timur et svagt hjerte for skønhed, og han finansierede flere meget dyre bygninger i Samarkand - hvoraf mange stadig står. Timur Lenk blev også kendt for at tiltrække de bedste arkitekter og kunstnere til at forskønne den by, han virkede til at elske så meget. I dag besøger vi blandt andet Registan pladsen, som for mange er Samarkands egentlige vartegn, og som repræsenterer byen på postkort og fotografier. Dette var det officielle magtcentrum.

Turen til Samarkand tager omkring 4 timer, så vi regner med at ankomme lige før kl. 16. Efter tjek ind på hotellet tager vi en tur til den fantastiske Gur Amir, Timur Lenks gravsted fra det 15. århundrede.

I morgen vil vi afsætte hele dagen til denne sagnomspundne by. Aftenen slutter med middag.

Dag 7 – Hel dag i Samarkand
Samarkand byder på den ene skønhedsoplevelse efter den anden. Vi afsætter hele formiddagen til Samarkands historiske og monumentale bygninger. Efter frokost besøger vi Samarkand Craft Center, hvor vi blandt andet kan se traditionel kunst og kunsthåndværk. Om aftenen vil der være traditionel mad, plov, efterfulgt af en lektion i, hvordan man tilbereder denne nationalret. Det er en risret med kød (som regel lam), der tilberedes med grøntsager og krydderier i en og samme gryde – ikke ulig den valencianske paella.

Dag 8 – Samarkand og toget til Tashkent
Efter morgenmaden fortsætter vi med at udforske Samarkand og besøge det, vi ikke havde tid til den foregående dag. Et af højdepunkterne er Registan pladsen. Ikke mindre storslået er Bibi Khanum fra samme tidsalder, moskeen, der var den største på sin tid. Vi har også tid til Siab Bazaar-markedet inden frokost.

Inden afgang med eksprestoget til Tasjkent vil der være tid til at besøge den historiske bymidte på egen hånd. Togrejsen tager godt to timer. Efter transfer og tjek ind serveres middag. Resten af aftenen er fri.

Dag 9 Byrundtur i hovedstaden
Vi tilbringer hele dagen i Tashkent, hvor vi ser nogle af de mest interessante monumenter og Grand Bazaar Chorsu. Her kan du finde alt, hvad sæsonen har at byde på. Byen er både moderne og historisk, og til sidst runder vi dagen og turen af med en afskedsmiddag.

Dag 10 – Ankomst til Danmark
Transfer og fly til Danmark via Istanbul.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly t/r
• Bustransfer
• Samtlige togrejser
• Samtlige overnatninger
• Flymåltider indgår på ud- og hjemrejsen
• 8 x morgenmad
• 8 x frokost
• 8 x middage
• Entré udgifter ifølge program
• TEMA-rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1
Danmark – Urgench. Nat fly via Istanbul. Ankomst tidlig formiddag til Urgench den efterfølgende dag.

Dag 2
Urgench – Khiva. Bustransfer 30 km. Byrundtur i Khiva. Helpension indgår. En overnatning på hotel i Khiva.

Dag 3
Khiva – Bukhara. 450 km. Fortsættelse af byrundturen i Khiva. Togrejse til Bukhara. Morgenmad, frokost og madpakke til togrejsen. Tre overnatninger på hotel i Bukhara.

Dag 4 – 5
Heldagstur begge dage i Bukhara. Helpension begge dage + traditionel dans og musik på dag 4 indgår.

Dag 6
Bukhara – G’ijduvon – Samarkand. 240 km. Besøg på keramikfabrik og eftermiddagstur til Gur Amir. Helpension indgår. To overnatninger på hotel i Samarkand.

Dag 7
Heldagstur i Samarkand med b.la. Registan pladsen. Helpension med traditionel ”plov”, nationalretten, til middag.

Dag 8
Samarkand – Tasjkent. Fortsættelse af byrundturen i Samarkand med silkevæve- og tegnestue. Togrejse (ca. 2 timer og 10 min). Helpension inklusive afskedsmiddag. En overnatning på hotel i Tasjkent.

Dag 9
Byrundtur i Tasjkent med Chorsu Bazaar. Helpension.

Dag 10
Transfer og flyrejse til Danmark via Istanbul. Ankomst i løbet af eftermiddagen.

Uzbekistan

Indbyggertal: 32,39 millioner 

Landets areal: 447.400 km². 

Valuta: UZS (uzbekistansk som) 

Religion: Islam og kristendom. 

Sprog: Uzbekisk. Russisk tales også blandt forskellige folkegrupper.

Dagsprogram
Sommer 2018

Dag 1 - Afrejse mod Tasjkent

Afrejse fra Danmark til Tasjkent via Istanbul. Du ankommer efter midnat, og efter pas- og visumkontrol samt told, mødes du af rejselederen udenfor lufthavnsbygningen. Herfra kører vi i bus til vores hotel for indcheckning.

Dag 2 - Byrundtur i Tasjkent og afrejse til Khiva 

Morgenen er fri så du kan komme dig ovenpå den lange flyrejse. Dagen indledes med en velkomstfrokost, derefter tager vi på en byrundtur blandt Tasjkents mest interessante steder og attraktioner. Blandt disse regnes tunnelbanen, der betragtes som en af verdens smukkeste, det enorme og farverige marked Chorzubazaren og Selstændighedstorvet. Sidst på eftermiddagen flyver vi vestpå til byen Urgench, hvorfra vi fortsætter med bus til Khiva. Khiva er en af landets bedst bevarede middelalderbyer, med en atmosfære, der kunne være hentet i Tusinde-og-en-nat. Et sted kan man læse, at den middelalderlige bystruktur er så velbevaret, at livet er ligesom presset ud af byen, der består af to dele, den indre, Ichan Kala og den ydre, Dishan Kala. Om aftenen spiser vi middag på hotellet i Khiva.

Dag 3 - Byrundtur i Khiva 

Hele dagen er afsat til en byrundtur i Khiva, denne fascinerende by der ligesom Bukhara og Samarkand var en af Silkevejens metropoler i Middelalderen. Her oplever vi nogle af den muslimske verdens mest ejendommelige og smukke bygningsværker. Blandt andet besøger vi Djumamoskeen fra 900-tallet, Islam Kodja-minareten og Kelte-Minar. Til frokost får vi serveret nogle usbekiske specialiteter på en traditionel restaurant. Indflydelserne er mange og kulturarven rig – persisk, mongolsk, kinesisk, russisk og koreansk. Om eftermiddagen fortsætter vi med at udforske Khivas gamle bydele. Derefter har du lidt tid på egen hånd inden vi igen mødes til en fælles traditionel middag.

Dag 4 - Gennem Kyzyl Kum-ørkenen til Bukhara 

I dag venter en lang men interessant busrejse fra Nukus til Bukhara gennem dele af Kyzyl Kum-ørkenen, der med sine 300.000 km² regnes som den ellevte største ørken på jorden. Men trods sin titel falder der dog en mindre mængde nedbør, der gør det muligt at holde dyr som får, geder, kameler og dromedarer. Kyzyl Kum gemmer også på store fund af guld, uran og kobber. Verdens største guldmine ligger efter sigende i Uzbekistan. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til den hellige by Bukhara. Dens oprindelse og historie går tilbage til legendernes og myternes verden. Ifølge arkæologer blev byen grundlagt cirka 500 f.Kr. Men antagelig er den meget ældre. Bukhara anses som en af Silkevejens vigtigste byer, og her bor vi i tre nætter. Resten af dagen er fri til egne aktiviteter frem til middagen.

Dag 5 - 6 - Den hellige by Bukhara 

Vi tilbringer to hele dage i Bukhara, der helt klart er en af denne rejses absolutte højdepunkter. Her findes ikke kun nogle af de mest seværdige monumenter. Bukhara udmærker sig også ved at have rigtig flot håndarbejde – er der nogle steder du kan gøre et godt køb, så er det her. Derfor bliver vi lidt længere, så du får tid til at se dig omkring på egen hånd. Vi passerer Bukharas vigtigste seværdigheder, blandt andet Ismail Samani- mausoleet, Arken, Bolo Khaus-moskeen og Poi Kalon, der er en samling arkitektoniske mesterværker i de centrale dele af den gamle by. Endvidere ser vi flere af de vigtigste gamle handelshuse og bazarer, hvor silke, bomuld, krydderier, juveler og meget andet skiftede ejermænd i byens storhedsperiode. Vi besøger også et krydderi- og temarked, samt et Hudjum- silkevæveri med tæppeproduktion. Dag 5 og 6 i Buchara indeholder to spændende halvdagsturer som begge afsluttes med en fælles frokost. Eftermiddagene er derefter fri til egne oplevelser og gåture i byen.

Dag 7 - Vejen til Samarkand 

Efter morgenmaden tager vi afsked med Bukhara og sætter kompasset i retning mod en af denne rejses højdepunkter, Samarkand ”De blå moskéers by” . På vejen dertil tager vi et stop i Gijduvan, som har en eget anerkendt keramikfabrik. Samarkands historie går tusindvis af år tilbage i tiden, og den er med største sandsynlighed lige så gammel som Babylon og Rom. Byens virkelige glansperiode indtraf, da Timur Lenk kom til magten i slutningen af 1300-tallet. Trods sit voldsomme rygte var Timur følsom over for skønhed, og han finansierede flere meget kostbare bygninger i Samarkand, hvoraf mange stadig eksisterer. Timur Lenk blev også kendt for at tiltrække de største og bedste arkitekter og kunstnere til at forskønne byen, som han elskede så meget. Vi starter byrundturen med Registantorvet, der for mange er det virkelige ikon for Samarkand. Det var magtens officielle centrum. Lige så storslået er Bibi Khanum fra samme epoke, moskeen der var sin tids største. Vi når også at besøge Centralasiens mest farverige bazar, hvor man kan købe frugt, krydderier, søde sager og brød. Om aftenen spiser vi middag på en lokal restaurant.

Dag 8 - Byrundtur i Samarkand 

Vi afsætter hele formiddagen til Samarkand, der byder på den ene skønhedsoplevelse efter den anden. Blandt andet besøger vi gravmonumentet Sjachi-Zinda med de fantastisk smukke mosaikfacader og den enorme moské Bibi-Khanym fra slutningen af 1300-tallet.

Efter frokost får du tid til at gå rundt på egen hånd i den gamle handelsby. Om aftenen står den på traditionel mad, plov, der indledes med en lektion i hvordan man tilbereder denne nationalret. Det er en risret med kød (oftest lam) der tilberedes med grøntsager og krydderier på én og samme pande – ikke helt ulig den valencianske paella.

Dag 9 - Samarkand - Tasjkent 

Efter morgenmaden fortsætter vores eventyr i Samarkand, hvor vi besøger de monumenter vi ikke fik med under gårdagen. Vi når også at besøge Siab Bazaren inden frokosttid. I løbet af eftermiddagen stiger vi på expresstoget til Tasjkent, som tager os til byen på et par timer. Forhåbentlig har du oplevet en uforglemmelig rejse, der har udvidet dine horisonter, og måske gjort dig endnu mere nysgerrig på denne del af verden. Når vi kommer til hotellet samles vi til en fælles afskedsmiddag.

Dag 10 - Hjemrejse mod Danmark 

Tidlig afrejse fra hotellet mod lufthavnen. Flyrejse til Danmark via Istanbul.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly t/r
• Bustransfer
• Samtlige togrejser
• Samtlige overnatninger
• Flymåltider indgår på ud- og hjemrejsen
• 8 x morgenmad
• 8 x frokost
• 8 x middage
• Entré udgifter ifølge program
• TEMA-rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1.

Danmark-Tasjkent. Natteflyvning via Istanbul. Ankomst efter midnat.

Dag 2.

Ankomst og transport til hotellet. En overnatning i Tasjkent.

Dag 3.

Byrundtur i Khiva. Helpension indgår. En overnatning på hotel i Khiva.

Dag 4.

Khiva-Bukhara, 450 Km. Morgenmad, lettere frokost og middag indgår. Tre overnatninger på hotel i Bukhara.

Dag 5 og 6.

Byrundturer. Helpension indgår.

Dag 7.

Bukhara-Gijduvan-Samarkand, 300 Km. Helpension indgår. To overnatninger på hotel i Smarkand.

Dag 8.

Byrundtur. Helpension med traditionel plov-middag.

Dag 9.

Samarkand-Tasjkent. Byrundtur om formiddagen. Togrejsen med exprestog. Helpension med afskedsmiddag. En overnatning på hotel i Tasjkent.

Dag 10.

Transport til lufthavnen og flyrejse til Danmark via Istanbul. Morgenmad og flymåltider indgår.

Uzbekistan

Indbyggertal: 32,39 millioner 

Landets areal: 447.400 km². 

Valuta: UZS (uzbekistansk som) 

Religion: Islam og kristendom. 

Sprog: Uzbekisk. Russisk tales også blandt forskellige folkegrupper.

Dagsprogram
2024 – start fra Tasjkent

Afrejser 2024: 16/5

Dag 1 – Afrejse til Tasjkent via Istanbul
Afrejse fra Danmark til Tasjkent via Istanbul. Ankomst den efterfølgende dag tidligt på formiddagen. Flytiderne kan blive ændret alt afhængig af hvilken måned der er afrejse.

Dag 2 – Ankomst og byrundtur i hovedstaden
Efter pas – og visumkontrol og tolden, bliver du mødt af rejselederen udenfor lufthavnsbygningen. Herfra kører bussen til vores hotel. Vi tjekker ind på et centralt beliggende hotel, spiser morgenmad og hviler et par timer før frokosten, hvorefter vi indleder rejsens første spændende byrundtur med de interessante moderne og historiske seværdigheder som byen har at byde på. Vi starter i den store Bazar Chorsu. Her kan man finde alt hvad sæsonen har at byde på. Afslutningsvis runder vi af med en velkomstmiddag.

Dag 3 – Vejen til Samarkand
I dag forlader vi hovedstaden og rejser videre med eksprestoget til det sagnomspundne Samarkand. Rejsen tager omkring to timer. Efter ankomsten starter vi direkte med en spændende byrundtur.

Samarkands historie går tusinder af år tilbage og er bestemt lige så gammel som Babylon og Rom. Byens virkelige glansperiode begyndte dengang Timur Lenk kom til magten i slutningen af det 14. århundrede. På trods af sit voldelige ry havde Timur et svagt hjerte for skønhed, og han finansierede flere meget dyre bygninger i Samarkand - hvoraf mange stadig står. Timur Lenk blev også kendt for at tiltrække de bedste arkitekter og kunstnere til at forskønne den by, han virkede til at elske så meget. I dag besøger vi blandt andet Registan pladsen, som for mange er Samarkands egentlige vartegn, og som repræsenterer byen på postkort og fotografier. Dette var det officielle magtcentrum.

Dag 4 – En hel dag i Samarkand
Samarkand byder på den ene skønhedsoplevelse efter den anden. Vi afsætter hele formiddagen til Samarkands historiske og monumentale bygninger. Om aftenen vil der være traditionel mad, plov, efterfulgt af en lektion i, hvordan man tilbereder denne nationalret. Plov er en risret med kød (som regel lam), der tilberedes med grøntsager og krydderier i én gryde – ikke ulig den valencianske paella.

Dag 5 – Bustur til Bukhara
Vi siger farvel til Samarkand og sætter kompasset mod Bukhara, hvis oprindelse og historie går tilbage til legendernes og myternes verden. Ifølge arkæologer blev byen grundlagt ca. 500 år f.Kr. Men det er nok meget ældre end det. Bukhara betragtes som en af de vigtigste byer på Silkevejen. Her bliver vi i tre nætter.

Busturen går via Gijduvan, hvor vi holder ind ved en meget kendt keramikfabrik. Her brænder de ikke kun ler for at lave keramik, men bager også traditionelt brød i ler ovne.

Aftenen slutter med middag.

Dag 6–7 – Den hellige by Bukhara
To hele dage i Bukhara, som uden tvivl er en af rejsens højdepunkter. Her findes ikke bare nogle af de mest interessante monumenter i landet; Bukhara skiller sig også ud ved at have rigtig godt håndarbejde. Hvis der er et sted hvor du kan finde gode tilbud, så er det her.

Vi ser Bukharas vigtigste seværdigheder og arkitektoniske mesterværker, blandt andet: Samanid, Chasma Ayub, Ark fort, Bolo Khauz, Poikalon og Chor-Bakr verdensarvsmoskeer, Emirpaladset Sitorai Mohi Hosa og det gamle jødiske kvarter. Vi besøger også et krydderi- og temarked. Vi får også tid til traditionel dans og musik en af dagene.

Dag 8 – En rejse gennem Kyzylkum
I dag venter en rejse gennem Kyzylkum-ørkenen, der med sine 300.000 km² regnes for en af de største ørkener på jorden. Men på trods af dets 'tørre' tilnavn falder der en mindre mængde nedbør hvert år, hvilket gør det muligt at holde husdyr som får, geder, kameler og dromedarer. Kyzylkum skjuler også store forekomster af guld, uran og kobber.

Tidligt om aftenen ankommer vi til Khiva. Resten af aftenen er fri indtil den fælles middag.

Dag 9 – Tusind og én nat
Khiva er en af landets bedst bevarede middelalderbyer, med en atmosfære som fra Tusind og én nat. Denne fascinerende by var ligesom Bukhara og Samarkand en af silkevejens metropoler og velrenommerede handelssteder i middelalderen. Man kan læse et sted, at den middelalderlige bystruktur er så velbevaret, at livet er blevet presset ud af byen, som nu består af to dele; den indre, Ichan Kala og den ydre, Dishan Kala. Her finder vi nogle af de mest unikke og smukkeste bygninger i den muslimske verden. Vi besøger blandt andet Djuma-moskeen fra det 9. århundrede, samt minareterne Islam Kodja og Kelte Minar.

Dag 10 – Afgang via Istanbul og ankomst til Danmark
Tidlig afgang til lufthavnen i Urgench. Bustransfer 30 km.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly t/r
• Bustransfer
• Samtlige togrejser
• Samtlige overnatninger
• Flymåltider indgår på ud- og hjemrejsen
• 8 x morgenmad
• 8 x frokost
• 8 x middage
• Entré udgifter ifølge program
• TEMA-rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1
Danmark – Tasjkent. Natfly via Istanbul. Ankomst tidligt på formiddagen den efterfølgende dag.

Dag 2
Ankomst til Tasjkent. Byrundtur. Morgenmad, frokost og velkomstmiddag indgår.

Dag 3
Tasjkent – Samarkand. Togrejse til Samarkand, c. 2 timer og 10 min. Byrundtur i Samarkand. Helpension indgår. To nætter på hotel i Samarkand.

Dag 4
Heldagstur i Samarkand. Helpension med traditionel ”plov”, nationalretten, til middag.

Dag 5
Samarkand – Gijduvan – Bukhara. Bus 240 km, ca. 4 timer. Helpension. Tre nætter på hotel i Bukhara.

Dag 6–7
Byrundtur begge dage. Helpension + traditionel dans og musik en af dagene indgår.

Dag 8
Bukhara – Khiva. Bus 450 km. Helpension. To nætter på hotel i Khiva.

Dag 9
Byrundtur i Khiva. Helpension.

Dag 10
Khiva – Urgench. Hjemrejse via Istanbul.

Uzbekistan

Indbyggertal: 32,39 millioner 

Landets areal: 447.400 km². 

Valuta: UZS (uzbekistansk som) 

Religion: Islam og kristendom. 

Sprog: Uzbekisk. Russisk tales også blandt forskellige folkegrupper.

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår
Fly Danmark – Uzbekistan (Urgench/Tasjkent) via Istanbul t/r, transport ifølge. program, delt dobbeltværelse, helpension med morgenmad, frokost og aftensmad hver dag ifølge rejsefakta, TEMAs rejseleder, indgange og udflugter ifølge program, medmindre andet er angivet.

Flyruter og flyvetider
BEMÆRK, de planlagte flytider kan ændre sig i løbet af sæsonen med tidligere eller senere ankomster. Vi tilpasser programmet derefter, så alle punkterne i program udføres bedst muligt.

Drikkepenge
Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. TEMAs rejseleder indsamler USD 65 pr. person ved starten af turen, og fordeler ligeligt til chauffører, portører og restaurantpersonale ved fællesspisninger og lign.

Valuta
Sum (UZS). Landets valuta kan kun fås i lokale banker, vekselkontorer eller i nogle få pengeautomater i Tasjkent. Sum kan ikke skaffes uden for landets grænser. Valuta, der går godt og er lettest at veksle, er primært USD/amerikanske dollars og sekundært EUR/euro. OBS! Undgå gamle sedler, generelt accepteres kun udfoldede sedler.

Da denne rejse stort set inkluderer alt, som udflugter, entréudgifter og forplejning, skal du kun bruge kontanter til drikkevarer og udgifter til dine egne indkøb og drikkepenge (se information under Drikkepenge) under turen. Forvent ikke at kunne betale med betalingskort eller kreditkort. Det er ret nemt at veksle dollars i løbet af rejsen og på hotellerne.

Der er flere muligheder for at handle på turen. (Se nedenfor under afsnittet Vær opmærksom på) Til dette formål er USD den bedste valuta at benytte. Brug gerne små sedler og ikke for mange store sedler såsom $100-sedler og derover.

Generelt kan man sige, at $15 om dagen er en rettesnor for, hvad du har brug for pr. dag. Så er enhver form for shopping dog ikke inkluderet. Når det kommer til shopping, er det ofte fint at betale med USD eller EUR, men for små ting som drikkevarer, slik, postkort osv., kan det betale sig at betale med den lokale valuta. En øl koster i øvrigt omkring 15 DKK og en flaske lokal vin ca. 30 DKK pr. flaske. Valutaen kan ikke veksles tilbage og må heller ikke tages ud af landet.

Klima og tøj
Klimaet i Usbekistan er kontinentalt og følger årstiderne, men med mildt vejr i både forår, efterår og vinter. De varmeste måneder om sommeren er juli og august, og de koldeste er januar og februar. I løbet af september og oktober, hvor TEMAs ture finder sted, er klimaet behageligt varmt med dagtemperaturer på 20–28 grader. Nogle aftener kan blive lidt kølige. Medbring behageligt tøj og sko.

Øvrigt
Vi anbefaler at medbringe et lille rejseapotek med de sædvanlige "præparater" mod hovedpine og diarré. Medbring gerne en væskeerstatning som Resorb eller lignende. Bakteriefloraen er anderledes, end vi er vant til. Men mange unødvendige maveinfektioner kan undgås ved at bruge almindelig håndsprit før måltider. Disse er let tilgængelige på dit hjemmeapotek.

For andre spørgsmål vedrørende sundhed eller vaccinationer, kontakt din læge eller vaccinationscenter.

Vær opmærksom på
Der gives naturligvis mange muligheder for at tage billeder på denne tur. Du skal dog være opmærksom på, at lufthavne og banegårde ikke må fotograferes uden tilladelse. Politi og militært personel må heller ikke fotograferes. Spørg venligst din rejseleder, hvad der gælder.

I løbet af rejsen vil vi have mulighed for at handle lokale varer. Her kan du finde meget smukke bomulds- og silkevarer, orientalske tæpper og keramik. Vi besøger flere lokale bazarer, Her kan du købe kunst og kunsthåndværk som f.eks. keramik, håndlavede tæpper og traditionelt tøj, og det er som regel lidt billigere her end i butikkerne.

Hotel/overnatning

Kommentarer

Alternative hoteller nedenfor på følgende afgange:

Hotellerne til afgange i 2024 vil snart blive vist.

Afrejser

Dato Fly-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
02-05-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2024-05-02
19:25
2024-05-02
23:40
Turkish Airlines, 1786
Istanbul
Urgench
2024-05-03
01:15
2024-05-03
07:00
Turkish Airlines, 262
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tashkent
Istanbul
2024-05-11
09:00
2024-05-11
12:15
Turkish Airlines, 369
Istanbul
Copenhagen
2024-05-11
16:20
2024-05-11
18:35
Turkish Airlines, 1785
10 dage Vejen til Samarkand København 21 750 DKK Forespørgsel
16-05-2024 10 dage Vejen til Samarkand København 22 750 DKK 1 ledige pladser Bestil
12-09-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2024-09-12
19:25
2024-09-12
23:40
Turkish Airlines, 1786
Istanbul
Urgench
2024-09-13
01:05
2024-09-13
07:00
Turkish Airlines, 262
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tashkent
Istanbul
2024-09-21
09:00
2024-09-21
12:15
Turkish Airlines, 369
Istanbul
Copenhagen
2024-09-21
16:20
2024-09-21
18:35
Turkish Airlines, 1785
10 dage Vejen til Samarkand København 20 590 DKK Forespørgsel
10-10-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2024-10-10
19:25
2024-10-10
23:40
Turkish Airlines, 1786
Istanbul
Tashkent
2024-10-11
00:55
2024-10-11
07:20
Turkish Airlines, 368
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Samarkand
Istanbul
2024-10-19
05:40
2024-10-19
08:50
Turkish Airlines, 373
Istanbul
Copenhagen
2024-10-19
11:50
2024-10-19
14:10
Turkish Airlines, 1781
10 dage Vejen til Samarkand København 23 790 DKK 2 ledige pladser Bestil
17-10-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2024-10-17
19:25
2024-10-17
23:40
Turkish Airlines, 1786
Istanbul
Tashkent
2024-10-18
00:55
2024-10-18
07:20
Turkish Airlines, 368
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Samarkand
Istanbul
2024-10-26
05:40
2024-10-26
08:50
Turkish Airlines, 373
Istanbul
Copenhagen
2024-10-26
11:50
2024-10-26
14:10
Turkish Airlines, 1781
10 dage Vejen til Samarkand København 22 990 DKK 2 ledige pladser Bestil

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.