Den store ThailandsrejseSiams skatte fra nord til syd

Få lande kan måle sig med Thailands udbud, fra storslåede sceniske udsigte, det omvekslende køkken, tempelpragten og de kilometerlange sandstrande. Sammen udforsker vi Siams skatte, en rejse til alle vores favoritsteder. På rejsen fra Chiang Mai, via de teakskovsdækkede bjerge til Chiang Dao og den "Gyldne Trekant" ved Chiang Rai og Mekong-floden. I hovedstaden Bangkok besøger vi det gamle kongepalads, Smaragdbuddhaens tempel og færdes på kanalerne i Thonburi. Her forstår vi hvorfor byen kaldes for "Østens Venedig". I syd frister den urgamle regnskov i Nationalparken Khao Sok, hvor vi tager en bådfærd på Chaew Lan søen, som modsvarer Halong Bay (Vietnam) eller Guilin (Kina). Afslutning med afslapning ud til Andamanerhavet i stille Khao Lak.

REJSEFAKTA

Lande: Thailand

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 14 dage

Gruppens størrelse: 16-26 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Chiang Mai - Nordthailands kulturelle hjerte
 • Besøg ved imponerende templer i Chiang Rai og Bangkok
 • Bådfærd på forskellige vandveje
 • Khao Sok nationalpark med Cheow Lansøen
 • Sol og bad i Khao Lak

Dagsprogram
2021-22

Dag 1. Afrejse

Afrejse fra Danmark.

Dag 2. Ankomst til Chiang Mai

Velkommen til Thailand og Chiang Mai, som er provinshovedstad for det nordlige Thailand. Denne sagnomspundne by ligger på et højplateau omgivet af udløberne til Himalayabjergene. Klimaet er tempereret og bakkekammene dækkes af tropisk vegetation og blomster. Denne charmerende by kaldes af thaierne for "Nordens rose", og byen rummer både det gamle og det nye. Småbyens hyggelige stemning blandes med storbyens udbud af forlystelser og restauranter.

Efter tidlig ankomst til hotellet er der mulighed for at hvile og akklimatisere sig til varmen og tidsomstillingen. I løbet af dagen tager vi en kortere byvandring i Chiang Mais hippe Nimmanhemin-område, og får et overblik over hvad byen tilbyder. Den som har lyst til at gå videre kan følge med rejselederen og besøge Wat Suan Dok (circa 4 kilometer frem og tilbage), som er et levende templeområde med et buddhistisk universitet. Her kappes hvidkalkede og gyldne pagoder om at stræbe mod himlen. Her begravedes i gammel tid kongerne over Nordthailand. Fælles velkomsmiddag om aftenen.

Dag 3. Chiang Mai

Om morgenen tager vi til Lille Indien og Chinatown i Chiang Mai. Her ligger tøj- og guldbutikker dør om dør. Vi besøger Warorotmarkedet med tøjhandlerne, frugtsælgere og ikke mindst blomsterhandlere. En tur i samlor (cykeltaxi) tager os ind i den gamle bydel. Her besøger vi Wat Chedi Luang, med det delvist ødelagte tempeltårn. Dette var for det gamle Chiang Mai et gigantisk monument, som vidnede om både buddhistisk fromhed og politisk storhed. Vi ser de tre kongers monumenter, og lærer sidenhen mere om nordthailandsk kultur og livsstil i det lille folkloremuseum i den gamle bydel. Frokosten idsg består af en typisk madret fra området, nudelcarry suppen Khao Soi, som stammer fra både det kinesiske og burmesiske køkken.

I løbet af eftermiddagen er der mulighed for at udforske området på egen hånd. Byen har en stolt kulturhistorie, og de lokale pointerer ofte at området var udbygget flere århundreder inden hovedstaden Bangkok. Byen var hovedsæde for det nordthailandske rige Lanna fra det 13. århundrede, og lå på den sydlige Silkevej. Takket være byen etniske sammenblanding, håndarbejdstradition og nyskabende kreativitet, har Chiang Mai fået en særplads blandt Unesco monumenterne. Byen er blevet samlingssted for jet-settere og digitale nomader, og på Nimmahemin gaden trænges prisbelønnede kaffebarer med små ølbarer, steakhouses og sushirestauranter. Her ligger også gågaden "One Street Nimman", som har fokus på design.

Chiang MAi er delvist en fodgængervenlig by, så hvorfor ikke udforske den til fods? DEr er masser af muligheder for såvel thaimassage og for handel på nogle af byens mange markeder og stormagasiner. Udforsk mere af den gamle by med dens baggårde, bymur og voldgrav. Overalt stråler hellige templer og der er aldrig langt til en seværdighed.

Byen byder desuden på et af Sydøstasiens største nattemarkeder. Om aftenen kan man tilmelde sig til en traditionel Kantoka aften med dans og traditionelle madretter. Hør rejselederen for mere information.

Dag 4. Rejse over bjergene til Chiang Rai

Dagens første stop er i "Stjernernes by" Chiang Dao, hvor vi besøger den hellige grotte, som folk valfarter til. Grottesystemet byder på en labyrint af underjordiske grottetempler med buddhistiske helligdomme. Der skal findes over 100 grotter, som strækker sig over 10 kilometer ind i bjerget. Det er dog bare få grotter som er åbne for almenheden.

Sidenhen fortsætter vi til det lille samfund Thaton, hvor vi hvis vandstanden tillader det, klatrer ombord på en traditionel thailandsk langbåd på floden Kok. Er der for lidt vand fortsætter vi med bussen istedet. Så kommer vi frem til Chiang Rai, somvar hovedstad for "De 1000 rismarkers land", Lannariget som kom før nutidens Thailand. Rejsen går gennem et bakket kalkstenslandskab, og vi kommer forbi landsbyer og marker med Drageøjefrugt og Tangeriner. Aftenen er fri til egne oplevelser. Her anbefales et besøg på byens nattemarked. Gå heller ikke glip af Khun Chalermchais guldfarvede klokketårn, som kl 19, 20 og 21 forvandles til et lys og lydshow.

Dag 5. Tempelpragt og besøg på børnehjem

Idag forestår et besøg på Wat Rong Khun, som er et blændende hvidt tempel. Templet er enestående og opsigtsvækkende malet i hvidt og med hvidmalet glasmosiak, og derved et moderne og utraditionelt buddhistisk tempel skabt af en kendt thailandsk kunstner, Khun Chalermchai Kosipipat. Her blandes traditionel buddhistisk kunst med en nutidig vision af himlen og helvedet, som leder tankerne til en thailandsk variant af La Sagrada Familia i Barcelona. 

Dagen byder også på et besøg i "Hjemmet for et nyt liv", hvor børn fra bjergstammerne får hjælp til uddannelse. Ban Chivit Mai, som skolen hedder på thai, har også stiftet et bageri i Chiang Rai, hvor børnene trænes i erhverv, samtidig med at en vigtig indtægt ledes til skoledriften. Iløbet af dagen ser vi også den 23 etager høje statue af Guan Yin, som er blevet en del af bybilledet.

Dag 6. Pragtfuld park og den gyldne trekant

Efter udregistrering fra hotellet begiver vi os til endnu et helligt tempel, Wat Rong Seua Ten, også kaldet det blå tempel. Dette tempel opbyggedes på ruinerne af et gammelt tempel af lokalbefolkningen, og alting var klart år 2016. Skaberen er en af eleverne til Khun Chalermchai, og templet er blev en del at Chiang Rais "Art Route". I løbet af dagen besøger vi den overvældende og smukke kongelige park Doi Tung, hvor vi udover blomsterprakten også har mulighed for at beundre trætoppene på en vandring i regnskovsmiljøet.

Sidenhen kører vi til det såkaldte treriges-punkt, hvor Thailand, Burma og Laos mødes. Stedet kendes også som den gyldne trekant, på grund af den smugler handel, som gennem århundrederne har givet lukrative indkomster til området. Slutmålet for dagsetappen er Chiang Khong, hvor vi spiser en fælles middag.

Dag 7. Bjergfolket Lahu og flyrejse sydpå til Bangkok

Efter morgenmaden venter et besøg i en landsby hvor Lahu folket bor. Her lærer vi om deres tradiotioner og livsstil. Herpå kører vi til Chiang Rais lufthavn og flyver til storbymylderet i Bangkok, som også kaldes for Krungthep, hvilket betyder Englenes by. Faktisk kan vi byde velkommen til den by i verden, som har det længste stednavn ifølge Guiness Book of Records.

Eftermiddagen og aftenen er fri til at udforske denne mangesidede storby. Bangkok er Thailands kontrastrige hovedstad, en pulserende verdensmeteropol som ikke lader nogen urørt. Mudderet, heden, de store varehuse, klongerne (de små kanaler), templerne, tagbarerne og Chinatown samt et enormt udbud af restauranter og barer.

Dag 8. Østens Venedig og Smaragdbuddhaens tempel.

Efter at den gamle hovedstad Ayuttaya blev ødelagt under en burmesisk invasion, indså Siams konger at den gamle handelsby aldrig kunne genopføres. Men i den nye hovedstad langsmed kongernes flod Chao Phraya ville man alligevel genskabe en del af Ayuttayas pragt med gyldne templer og glitrende glasmosaikker. Det nye kongepalads blev et strålende eksempel på traditionel thailandsk arkitektur, med kinesiske influenser og sidenhen også vesterlandsk påvirkning. Et besøg i kongepaladset og templet Wat Phra Kaew med smaragdbuddhaen kan man ikke gå glip af. Det er et eksotisk, østerlandsk og nærmest drømmelignende palads. 

Vi begiver os også ud på hovedstadens kanalsystem, for at se mere af livet langsmed floden. Udflugten på floden er en blanding af højt og lavt, rigt og fattigt og giver et stedvist forvirrrende indtryk. Kanalerne har altid været en vigtig del af bangkok-boernes liv. Det var først i det 19. århundrede at Bangkok fik sin første vej. Stadigvæk idag kan man se omsejlende nudelsælgere i små sampan både, som sejler dyttende afsted og forsøger at sælge sine varer ved husene. Stilheden forstyrres af og til af en "Longtail boat" som kommer drønende forbi, præcis som vist i James Bond filmen "Manden med den gyldne pistol" med Roger Moore.

Også idag er der tid til at udforske hovedstaden på egen hånd. Vi anbefaler et besøg på silkekongen Jim Thomsons museum. Eller hvorfor ikke nye en drink på en chic tag-bar langsmed floden?

Dag 9. Sydpå til Surat Thani

Idag flyver vi længere sydpå, til Surat Thani "De gode menneskers by", som ligger på Thailands østkyst. Fremme i havnen i Surat Thani går viombord på en såkaldt langbåd og tager en bådtur på Tapifloden, som er sydthailands længste flod. LAngsmed floden ser vi dagliglivet udfolde sig på flodbredderne, hvor husene er bygget på pæle ude i vandet. Måske ser vi også varaner sole sig i sandet blandt de vajende siv og kokospalmerne.

Eftermiddagen er fri til at udforske Surat Thani på egen hånd. Om aftenen anbefaler vi et besøg på det lokale madmarked, som anses at være et af landets bedste.

Dag 10. Tropisk regnskov og bådfærd på Cheow Lan søen

Om morgenen rejser vi til Khao Sok National park, som er et æresfrygtindgydende jungle område med tropisk regnskov. Området er landets største sammenhængende skovområde. Eftermiddagen anvendes på Cheow Lan søen, hvor vi tager på bådfærd. Her og der stikker karstformationer op, og giver hel området en følelse af sagnlandskab. Vel tilbage på den afslappende lodge er der tid til afslapning. Her i den tropiske regnskov har dyr og planter tilpasset sig, enten til en mørk tilværelse på skovbunden eller til et liv højt oppe blandt trækronerne. Regnskovens mægtige kroner dæmper den stærke sol, og cikaderde "synger" fra vegetationen, hvilket skaber en magisk stemning sammen med frøernes koncert, som blusser op af og til.

Dag 11. Kanotur og afslapning i Khao Lak

Dagen indledes med en kanotur på Khao Sok floden, som bugter sig frem mellem spændende og flotte kalkstensformationer. For millioner af år siden var dette en del af et stort koralrev langs kysten. 

Efter kanoturen begiver vi os videre mod slutmålet for dagsrejsen i Khao Lak. Langs vejen stopper vi ved udsigtspunktet og mindestavlen for den tsunami som ramte området så hårdt år 2004. 

Khao Lak byder på kilometerlange sandstrande omgivet af palmer og casuarinatræer. DE i naturen indplacerede hoteller giver en følelse af afsondrethed, uforstyrrethed og af idyll. Solstole er bare tilladt på korte strækninger af stranden tæt på hotellerne, og der findes ingen høje bygninger. I det lille samfund findes også restauranter, markedspladser og tilbud om massage.

Dag 12. Khao Lak

Fri dag. Om aftenen samles vi til fælles afskedsmiddag.

Dag 13. Hjemrejse

Fri dag frem til afrejsen tillufthavnen og hjemrejsen til Danmark.

Dag 14. Hjemkomst

Ankomst til Danmark.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Flyrejse til Chiang Mai og fra Phuket til Danmark
• Samtlige overnatninger (tidlig indcheckning ved ankomst og sen udcheckning ved afrejse)
• 11 x morgenmad
• 8 x frokost (heraf en frokostpakke)
• 4 x middag
• Entreudgifter ifølge program
• TEMAs rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1

Flyrejse Danmark - Chiang Mai. Flymåltider indgår.

Dag 2

Ankomst Chiang Mai og bustransport til hotellet. Velkomstmiddag inkluderet.

Dag 3

Chiang Mai. Cykeltaxi i den gamle by. Eftermiddag på egen hånd. Morgenmad og frokost inkluderet.

Dag 4

Chiang Mai - Chiang Rai, circa 250 kilometer. Udflugt til Chiang Dao grotten. Bådfærd på Kok-floden til Chiang Rai. To overnatninger på hotel i Chiang Rai. Morgenmad og frokost inkluderet.

Dag 5

Chiang Rai. Tempelpragt og besøg på børnehjem, circa 50 kilometer. Morgenmad og frokost inkluderet.

Dag 6

Chiang Rai - Chiang Khong, circa 200 kilometer. Tempelbesøg og tre-rige mødet. En overnatning i Chiang Khong. Helpension inkluderet.

Dag 7

Chiang Khong - Chiang Rai - Bangkok. Formiddagen med bjergfolk på Lanjila lodge. Flyrejse Chiang Rai - Bangkok. Fri eftermiddag i Bangkok. To overnatninger på hotel i Bangkok. Morgenmad inkluderet.

Dag 8

Bangkok. Grand Palace og kanalfærd. Morgenmad og frokost inkluderet.

Dag 9

Flyrejse Bangkok - Surat Thani. Bådfærd på Tapifloden. En overnatning på hotel i Surat Thani. Morgenmad og frokost inkluderet.

Dag 10

Surat Thani - Cheow Lan Lake - Khao Sok, circa 170 kilometer. Udflugt i Khao Sok National park. Helpension inkluderet. En overnatning på hotel i Khao Sok.

Dag 11

Khao Sok - Khao Lak, circa 70 kilometer. Kanotur på Khao Sok floden. To overnatninger på hotel i Khao Sok. Morgenmad og frokost inkluderet.

Dag 12

Khao Lak. Fri dag til sol og bad. Morgenmad og afskedsmiddag inkluderet.

Dag 13

Fri tid frem til afrejse til lufthavnen. Sen udregistrering fra hotellet. Flyrejse Phuket - Danmark. Morgenmad og flymåltider indgår.

Dag 14

Hjemkomst.

Thailand

Befolkning: 67 millioner 
Landets areal: 514 000 km²
Valuta: Bath
Religion: Buddhister 94 %, muslimer 4 %, konfucianere, kristne og øvrige 2 %. 
Sprog: 
Flere dialekter af Thai, kinesiske dialekter, malayisk, khmer og flere.

Vigtigt om rejsen

I prisen indgår:

Flyrejse Danmark - Chiang Mai, Phuket - Danmark, busudflugter samt del dobbeltrum, måltider ifølge dagsprogrammet, entreudgifter og samtlige udflugter ifølge dagsprogrammet samt rejseledelse fra TEMA.

Valuta:

Thailandske Bath (THB).

De almindeligste bank- og kreditkort accepteres i de fleste større butikker. Kontomater findes.

For mere information om valuta og kurs, kontakt bank- eller vekslingskontor.

Drikkepenge:

Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. Istedet anbefaler vi dig at beregne 1500 THB per person til chauffører, restaurantpersonale og diverse guider. Beløbet indsamles på plads af TEMA rejselederen og fordeles på passende vis.

Klima:

Thailand har tropisk klima. Regnen falder fortrisvis i perioden maj-juni og igen september-okotober. I periodernes start falder nedbøren i korte men heftige eftermiddagsbyger. I september og oktober kan det blive mere langvarig regn.

Klimaoplysninger og vejrudsigter finder du på respektive vejrsites. Gode sider er www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no

Påklædning:

Lette klæder anbefales med lange ærmer, som beskytter mod stærk sol og også insekter. Gode sko til gåture i nationalparker og på tempelområder anbefales. Glem ikke badetøj. Tag også en paraply og let regntøj med.

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotel/overnatning

Afrejser

Dato Flyg-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
30-10-2021 14 dage Den store Thailandsrejse København 27 050 DKK 6 ledige pladser Bestil
21-12-2021 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Bangkok
2021-12-21
13:50
2021-12-22
06:20
Thai Airways, 951
Bangkok
Chiang Mai
2021-12-22
07:50
2021-12-22
09:10
Thai Airways, 102
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chiang Rai
Bangkok
2021-12-27
13:35
2021-12-27
14:55
Thai Airways, 2133
Bangkok
Surat Thani
2021-12-29
07:40
2021-12-29
09:05
Thai Airways, 2251
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Phuket
Bangkok
2022-01-03
21:25
2022-01-03
22:50
Thai Airways, 212
Bangkok
Copenhagen
2022-01-04
00:50
2022-01-04
06:35
Thai Airways, 950
14 dage Den store Thailandsrejse København 33 350 DKK 6 ledige pladser Bestil
12-02-2022 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Bangkok
2022-02-12
13:50
2022-02-13
06:20
Thai Airways, 951
Bangkok
Chiang Mai
2022-02-13
07:50
2022-02-13
09:10
Thai Airways, 102
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chiang Rai
Bangkok
2022-02-18
13:35
2022-02-18
14:55
Thai Airways, 2133
Bangkok
Surat Thani
2022-02-20
07:40
2022-02-20
09:05
Thai Airways, 2251
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Phuket
Bangkok
2022-02-25
21:25
2022-02-25
22:50
Thai Airways, 212
Bangkok
Copenhagen
2022-02-26
00:50
2022-02-26
06:35
Thai Airways, 950
14 dage Den store Thailandsrejse København 29 550 DKK 6 ledige pladser Bestil

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.