Japan- fra Tokyo til Hiroshimaen rejse gennem Solens rige

I Japan værner man om traditionerne i templer, zen-haver og tehuse. Samtidig skaber nationen det nyeste indenfor mode, design og elektronik. Vores rejse viser landets mange ansigter, fra storbymylder til meditative alpelandskaber og gamle kejserbyer. Fra Tokyo rejser vi over bjergene til Kanazawa og derefter videre til Kyoto, Hiroshima og Osaka.

REJSEFAKTA

Lande: Japan

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 12 dage

Gruppens størrelse: 15-26 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Kanazawa med geishadistriktet
 • Shogunens borg Nijo i Kyoto
 • "Shinkansen" det bekvemme hurtigtog
 • Miyajima-øen
 • UNESCO Verdensarven Shirakawa-go

Dagsprogram
2021-22

Dag 1 - Afrejse til Solens Rige
Så er det tid til afrejse mod Solens rige! Du  flyver via Helsingfors med Finnair direkte til Tokyo og Narita International Airport

Dag 2 - Tokyo
Ankomst til Tokyo om formiddagen. Vi tager bussen ind til bydelen Shinjuku og området omkring Tokyos nye rådhus. I dette område spiser vi frokost og så besøger vi observatoriet i Kenzo Tanges futuristiske rådhus. Bygningen er blevet sammenlignet med en gotisk katedral og en datachip. Herfra styres og administreres Tokyo.I klart vejr er der en fantastisk udsigt over Tokyos Manhattan herfra. Shinjukuområdet, hvor rådhuset ligger, inspirerede instruktøren Ridley Scott til film som 'Black Rain' og 'Bladerunner'. Værelserne på hotellet er tilgængelige fra kl. 14.00, og vi regner med at være fremme her hen på eftermiddagen.

Dag 3 - Byrundtur i Tokyo
Tokyo er en gigantisk storby med mange ansigter. Myldrende menneskestrømme på vej til og fra arbejde; motorveje i flere etager, men også store parker, hvor gamle helligdomme skjuler sig i stilhed under træernes tætte løv. Vi indleder dagen med et besøg på fiskemarkedet Michiko, hvor der er masser af små gader og stræder. Ud over fersk fisk sælges her også tørret tang og spiseklare anretninger. Man finder også køkkenknive og porselæn. Derefter besøges Hamarikyu-parken, som er en af byens mest imponerende parker. Den blev først anlagt under Edo-perioden, og i Asakuna findes noget af Edos gamle sjæl bevaret. Førhen var Asakusa byens forlystelseskvarter med kabukiteatre og geishahuse. Blandt områdets højdepunkter er Kannon-templet med den fem etager høje pagode og Nakamise-arkaden med butikker der sælger alt fra kimonoer til riskager. Byrundturen afsluttes i den kendte bydel Ginza, hvor der er kollosale varehuse og et fantastisk folkeliv. En promenade på Ginza har været et begreb i Japan siden 1700-årene. Idag har kvarteret fået en ny opblomstring,og er meget attraktivt for japanere med kapital. Her ligger blandt andet Sonys og Nissans hovedkvarterer.

Dag 4 - Fridag i Tokyo
I dag bestemmer du selv, hvad du har lyst til at foretage dig. "Intet nyt under solen", hører man nogle gange, men det gælder ikke for Tokyo. Byen rummer flere universer, og det er umuligt at lære denne kontrastfyldte kæmpeby at kende på nogle dage. Men lad os anbefale nogle muligheder til dem, der ikke rigtig har bestemt sig.En af Tokyos store attraktioner er Uenoparken. Her finder du flere vigtige museer, ikke mindst Nationalmuseet. Det kejserlige palads, omgivet af vældige voldgrave, er et besøg værd, og det gælder også for Meji helligdommen, der opførtes til minde om kejser Meji. Du kan også afveksle med lidt vesterlandsk kunst på netop museet for Vesterlandsk kunst. Er du her om foråret er du måske heldig og se de populære kirsebærtræer blomstre.For de teknikinteresserede er det bydelen Akibara det drejer sig om. Langs hovedgaden Chuo-dori finder du det meste og nyeste indenfor elektronik og digital teknik.Det unge og trendy Tokyo er Shibuya. Her finder du god shopping og et sent natteliv.TEMA-rejselederen har mange flere tips.

Dag 5 - Shinkansen og bo på ryokan
Med "Shinkansen", det berømte japanske supertog, går rundrejsen nu til Nagoya, hvor vi skifter til lokaltog for at fortsætte mod Takayama. Strækningen er kendt som en af Japans smukkeste togrejser, og vi kører op i bjergene, langs floder og teplantager. Takayama ligger midt i det japanske alpelandskab. Disse dele af Japan var for bare nogle årtier siden temmelig isolerede store dele af året, og derfor findes her stadig en gammel håndarbejdskultur. På en rundtur besøger vi et museum med Takayamas førende skatte, de flere hundrede år gamle kortagevogne, der vises frem under byens populære festival.Vi besøger også Takayama Jinya, den eneste stadig eksisterende bygning af sin slags i Japan. I shogunatets glansdage blev Hida-distriktet administreret fra denne bygning, der mere minder om et slot end et kontor. Vi overnatter på et traditionelt japansk "hotel" –  ryokan. Her smager vi på Japans pendant til haute-cuisine, kayseki ryori. De mange småretter præsenteres meget æstetisk og synes aldrig at ende.

Dag 6 - Eventyrbyen Shirakawa-go 

I dag går turen med bus langs en visse steder meget smuk vej, ned mod den japanske vestkyst. Især om efteråret eksploderer naturen i farver. Vi passerer Shirakawa-go, en by med en eventyragtig arkitektur. Husenes halmtage har en meget stejl vinkel, såkaldt "gasho-zukari". Den specielle byggemåde skyldes de ofte meget snerige vintre heroppe i bjergområderne.Sent på dagen kommer vi til Kanazawa. Om aftenen besøger du måske Kanazawas nye, imponerende stationsbygning med et utroligt vandur og en stor japansk port. Som så mange andre japanske togstationer, er bygningen også et varehus, der er spækket med butikker og restauranter.

Dag 7 - Samurajer og geishaer

Omgivet af rige landbrugsområder og under et fremsynet lederskab af den meget velhavende familie Maeda, blev Kanazawa i 1600- til 1800-tallet en vigtig by. Kulturen udviklede sig og her blev opført et stort antal overdådige bygninger, hvoraf mange stadig findes. Nagamachi er et samuraidistrikt med typiske smalle, kringlede gader. Her besøger vi samuraifamilien Nomuras hus med den smukke lille have. 

Ved floden Asanogawa er der et velbevaret historisk geishadistrikt. Der er mulighed for at besøge en "okiya", der stadig er i brug om aftenen, og som fungerer som muesum om dagen. Her får vi en introdution til geishaernes hverdag.Kanazawas absolut førende seværdighed er dog Kenroku-en, en af Japans tre smukkeste landskabsparker. Her finder du alle de seks egenskaber, der anses som væsentlige til en fin parkplanlægning: bredde, højtidelighed, omhyggelige arrangementer, kølighed (tilstedeværelse af vand), alder og et indbydende udseende.Om eftermiddagen fortsætter rejsen med tog mod Kyoto.

Dag 8 - Kyoto og Shoguns borg

I Kyoto findes de mest elegante templer, paladser og haver i hele landet. Her er også en forfinet kultur og livsstil. At komme fra Kyoto betragtes som noget af det mest noble i Japan. Kyoto er også søsterby med Paris. Byen blev aldrig bombet under anden verdenskrig.Vi besøger borgen Nijo, bygget i 1603. Den omkranses af en voldgrav og kraftige mure, men indenfor ligger shogunens palads bygget i træ. Paladsets berømte "nattergalegulv" skulle advare shogunen mod potentielle lejemordere – kropsvægten aktiverer en mekanisme under gulvbrædderne, der medfører, at gulvet kvidrer. Paladset ses flere gange i filmen Shogun.

Kinkakuji, den gyldne pavillion, er nok den mest kendte af Kyotos flere end 1.600 templer. Bygningen er helt dækket med bladguld og har en dramatisk historie, da den blev brændt ned af en gal munk, for derefter at blive bygget op igen. Ryoanji er en anden af byens verdensarve. Den tørre zenhave er noget af en gåde med sine sten, revede grus og omkransede mur.

Et besøg i helligdomme Fushimi Inari afslutter dagen. Her tilbedes frugtbarhedsguden Inari og hans sendebudsræve. I århundreder har mennesker doneret penge til shinto-prote, der er bygget sammen til en utrolig korridor med 10.000 orange toriporte oppe på bjerget. Korridoren er kendt fra "Mit liv som Geisha", og er en af de mest kendte seværdigheder i hele Japan.

Dag 9. Fri dag i Kyoto

Dagen står til egen rådighed, så man kan udforske Kyoto der er en by som har meget at tilbyde. TEMAs rejseleder har tips og gode råd til hvad som kan opleves.

Dag 10 - Hiroshima og Miyajima

Om formiddagen rejser vi med hurtigtoget til Hiroshima. Kl. 08.15 den 6. august 1945 standsede urene i Hiroshima. Store dele af byen blev udslettet af en atombombe, og navnet Hiroshima blev for evigt ætset ind i alle mennesker sjæl. Vi besøger naturligvis Peace Memorial Park ligesom museet med billeder og genstande, der minder om den forfærdelige ødelæggelse. Industrihallens ruin og dens kuppel er bevaret som et symbol på alle krigens rædsler.

Hen på eftermiddagen tager vi på udflugt til Miyajima øen og Itsukushima templet. Den store røde torji-port her er blevet et symbol for hele Japan. Hele tempelområdet er utroligt smukt, og giver indtryk af at flyde på havoverfladen.

Dag 11 - Osaka

Om morgenen fortsætter vi videre til Japans tredjestørste by, Osaka. Her har du mulighed for at opleve den pulserende Dotonborigade med alle sine restauranter og neonskilte.

Dag 12 - Hjemrejse fra Japan og ankomst til Danmark
Hjemrejsen til Danmark starter fra Osakas lufthavn Kansai, der ligger på en kunstig ø. Om aftenen samme dag er du hjemme i Danmark.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly t/r Danmark- Japan
• Samtlige overnatninger
• 9 x morgenmad
• 4 x frokost
• 2 x middag
• Alle udflugter og entreudgifter ifølge program
• TEMAs rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1
Afrejse fra Danmark.

Dag 2
Ankomst til Tokyo. Det nye rådhus. Frokost indgår. Tre overnatninger på hotel i Tokyo.

Dag 3
I Tokyo. Byrundtur med Tsukiji fiskemarkedet, Asakusa m m. Morgenmad indgår.

Dag 4
Fridag i Tokyo. Morgenmad indgår.

Dag 5
Tokyo - Nagoya - Takayama. Togrejse. Morgenbuffet og middag indgår. Rundtur i Takayama. En overnatning på Ryokan-hotel i Takayama.

Dag 6
Takayama - Shirakawago - Kanazawa. Busrejse. 150 km. Morgenmad og frokost indgår. En overnatning på hotel i Kanazawa.

Dag 7
Besøg i Kanazawa med Nagamachi og Nomuras residens. Kanazawa - Kyoto. Togrejse. Morgenbuffét indgår. Tre overnatninger på hotel i Kyoto.

Dag 8
I Kyoto med byrundtur til Nijo, Kinkakuji og Ryoanji. Morgenbuffet og frokost indgår.

Dag 9
Fri dag til egne aktiviteter. Morgenmad indgår.

Dag 10
Kyoto - Hiroshima. Togrejse. Besøg ved Peace Memorial Park. Morgenmabuffet og frokost indgår. En overnatning på hotel i Hiroshima.

Dag 11
Udflugt til Miyajima og Itsukushima-templet. Hiroshima - Osaka. Togrejse. Morgenbuffet og middag indgår. En overnatning på hotel i Osaka.

Dag 12
Afrejse fra Osaka. Morgenbuffet indgår. Ankomst til Danmark.

Japan

Befolkningstal 127 millioner
Landets areal 377 835 km²
Valuta Yen
Religion 54 % er shintoister, 40 % buddister, 0,7 % kristne og 4,7 % opgiver andre trosamfund, f.eks. shamanism
Sprog Japansk
Statsform Konstitutionelt monarki

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår
Flyrejse med Finnair Danmark – Tokyo og retur fra Osaka. Bus og togrejser i Japan ifølge programmet, delt dobbeltværelse, måltider i henhold til rejsefakta, entréudgifter og udflugter, hvis andet ikke er anført, samt TEMAs skandinaviske rejseleder.

Valuta
Yen (JPY).
Kreditkort kan benyttes mange steder, men kan ikke tages for givet. Der findes hæveautomater på 7/11 og Citibank. Vil du veksle kontanter, så fungerer USD eller EURO bedst.

Du betaler selv for drikkevarer til måltider (øl, vin, mineralvand eller måske sake) samt for de måltider, der ikke indgår ifølge Rejsefakta. Der er alle muligheder for at indtage disse måltider uden større udgifter på mindre restauranter, hvor japanerne selv kommer.

Drikkepenge er stadig et forholdsvis ukendt begreb. Når du regner ud, hvor mange penge, du skal have med, så tænk på, at Japan er et eldorado for den shoppinginteresserede: kameraer, elektronik, cd'er, tøj, antikviteter, ure, lakarbejder, dukker, perler, samuraisværd, kimonoer med mere.

Drikkepenge
Drikkepenge forekommer sjældent i Japan og generelt forventes man ikke at betale ekstra ved eksempelvis restaurantbesøg. Det er dog almindeligt at give drikkepenge til chauffører og lokalguider. Vi anbefalere derfor, at du beregner 2000 Yen til drikkepenge per person. Dette beløb indsamles på plads af TEMA rejselederen, som så fordeler på passende vis.

Mundbeskyttere
I japansk hverdag udvises respekt og hensyn. Selv før covid-pandemien var mundbeskyttere meget almindelige. Hvis du er let forkølet, tager du rutinemæssigt en mundbeskytter i Japan. Selvom der ikke er nogen streng lov, der siger, at mundbeskyttelse er obligatorisk til enhver tid, bør mundbeskyttelse medbringes på turen for at blive brugt, når det forventes. Lokale regler og applikationer gælder! Selv når myndighederne slækker på kravene i visse sammenhænge, ​​bruger størstedelen af ​​japanerne dagligt mundbeskyttere.

Klima og beklædning
På Internettet finder du udførlige klimaoplysninger over de fleste rejsemål og områder der besøges på turene. Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.weatherbase.com eller www.bbc.com.

Klimaet varierer meget fra det snerige Hokkaido i nord til de sydlige deles nærmest subtropiske vejrforhold. Højden over havet kan indebære betydelige temperaturforskelle. Tag for en sikkerheds skyld varmt tøj med til besøg i bjergområderne. Der falder temmelig meget regn i store dele af året. Du bør have paraply eller en let regnfrakke med på rejsen.

Påklædning
Om sommeren og først på efteråret anbefales let og køligt bomuldstøj på rejse- og udflugtsdagene. På de sene efterårsrejser kan en jakke eller frakke være god at have med.

Vaccinationer
Hos Danske Lægers Vaccinations Service, som har klinikker i hele landet, kan du altid få opdateret rådgivning og relevante vaccinationer.

Tlf.: 70 25 40 80.

Hjemmeside: www.sikkerrejse.dk

E-mail: info@sikkerrejse.dk

Observere
Obs! du skal bruge flade stikkontakter samt adapter til 100 volt, hvis du skal lade batterier op. Der findes WIFI på stort set alle hoteller.

Hotellet i Takayama er et traditionelt japansk såkaldt Ryokan, en anderledes oplevelse. Middag og morgenmad indtages siddende på gulvet, og "sengene" er madrasser på gulvet. Andre måltider kan eventuelt også spises siddende på gulvet.

Til overnatningerne i de japanske alper dag 5 og 6 samt i forbindelse med overnatningen i Hiroshima dag 10 bør du medbringe en letpakket overnatningstaske (kan også købes undervejs), da hovedbagagen transporteres direkte til Kyoto respektive Osaka.

Hotel/overnatning

Afrejser

Dato Fly-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
04-04-2023 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2023-04-04
11:50
2023-04-04
13:15
K L M, 1128
Amsterdam
Tokyo
2023-04-04
17:35
2023-04-05
16:20
K L M, 861
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Amsterdam
2023-04-15
18:35
2023-04-16
05:10
K L M, 868
Amsterdam
Copenhagen
2023-04-16
07:20
2023-04-16
08:40
K L M, 1125
12 dage Japan- fra Tokyo til Hiroshima København 36 450 DKK Forespørgsel
06-06-2023 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2023-06-06
11:50
2023-06-06
13:15
K L M, 1128
Amsterdam
Tokyo
2023-06-06
17:35
2023-06-07
16:20
K L M, 861
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Amsterdam
2023-06-17
18:35
2023-06-18
05:10
K L M, 868
Amsterdam
Copenhagen
2023-06-18
07:20
2023-06-18
08:40
K L M, 1125
12 dage Japan- fra Tokyo til Hiroshima København 34 650 DKK Forespørgsel
18-06-2023 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Helsinki
2023-06-18
12:25
2023-06-18
14:55
Finnair, 954
Helsinki
Tokyo
2023-06-18
18:30
2023-06-18
13:50
Finnair, 061
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2023-06-29
22:25
2023-06-30
05:30
Finnair, 068
Helsinki
Copenhagen
2023-06-30
07:25
2023-06-30
08:05
Finnair, 951
12 dage Japan- fra Tokyo til Hiroshima København 35 475 DKK 6 ledige pladser Bestil
20-10-2023 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2023-10-20
09:50
2023-10-20
11:20
Lufthansa, 825
Frankfurt
Tokyo
2023-10-20
14:15
2023-10-21
09:50
Lufthansa, 716
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Munich
2023-10-31
10:00
2023-10-31
14:15
Lufthansa, 743
Munich
Copenhagen
2023-10-31
15:55
2023-10-31
17:30
Lufthansa, 2442
12 dage Japan- fra Tokyo til Hiroshima København 39 950 DKK 6 ledige pladser Bestil
31-10-2023 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Zürich
2023-10-31
09:30
2023-10-31
11:25
Swiss International Air Lines, 1267
Zürich
Tokyo
2023-10-31
13:00
2023-11-01
10:05
Swiss International Air Lines, 160
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Munich
2023-11-11
10:00
2023-11-11
14:20
Lufthansa, 743
Munich
Copenhagen
2023-11-11
15:55
2023-11-11
17:30
Lufthansa, 2442
12 dage Japan- fra Tokyo til Hiroshima København 38 450 DKK 4 ledige pladser Bestil
27-02-2024 12 dage Japan- fra Tokyo til Hiroshima København 32 050 DKK 4 ledige pladser Bestil
19-03-2024 12 dage Japan- fra Tokyo til Hiroshima København 38 950 DKK 4 ledige pladser Bestil
26-03-2024 12 dage Japan- fra Tokyo til Hiroshima København 39 050 DKK 6+ ledige pladser Bestil
30-03-2024 12 dage Japan- fra Tokyo til Hiroshima København 37 190 DKK 6+ ledige pladser Bestil
02-04-2024 12 dage Japan- fra Tokyo til Hiroshima København 39 190 DKK 1 ledige pladser Bestil
04-06-2024 12 dage Japan- fra Tokyo til Hiroshima København 33 190 DKK 6 ledige pladser Bestil

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.