Japan- fra Tokyo til Hiroshima

I Japan værner man om traditionerne i templer, zen-haver og tehuse. Samtidig skaber nationen det nyeste indenfor mode, design og elektronik. Vores rejse viser dig landets mange ansigter, fra storbymylder til meditative alpelandskaber og gamle kejserbyer. Fra Tokyo rejser vi over bjergene til Kanazawa og derefter videre til Kyoto og Hiroshima. 

REJSEFAKTA

Lande: Japan

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 12 dage

Gruppens størrelse: 18-26 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Kanazawa med geishadistriktet
 • Shogunens borg Nijo i Kyoto
 • "Shinkansen" det bekvemme hurtigtog
 • Miyajima-øen
 • UNESCO Verdensarven Shirakawa-go

Dagsprogram
21/10- 2016 til 31/10- 2017

Dag 1 - Afrejse til Solens Rige
Så er det tid til afrejse mod Solens rige! Du  flyver via Helsingfors med Finnair direkte til Tokyo og Narita International Airport

Dag 2 - Tokyo
Ankomst til Tokyo om formiddagen. Vi tager bussen ind til vores hotel og afleverer bagagen. Derefter kan de der har lyst, tage metroen (for egen regning ca. 20,-) og besøge observatoriet i Kenzo Tanges futuristiske rådhus. Bygningen er blevet sammenlignet med en gotisk katedral og en datachip. Herfra styres og administreres Tokyo. I klart vejr er der en fantastisk udsigt over Tokyos Manhattan herfra. Shinjukuområdet, hvor rådhuset ligger, inspirerede instruktøren Ridley Scott til film som 'Black Rain' og 'Bladerunner'. Værelserne på hotellet er tilgængelige fra kl. 14.00, og rejselederen kan give dig tips til, hvordan du kan tilbringe resten af dagen.

Dag 3 - Byrundtur med Kejser paladset
Tokyo er en gigantisk storby med mange ansigter. Myldrende menneskestrømme på vej til og fra arbejde; motorveje i flere etager, men også store parker, hvor gamle helligdomme skjuler sig i stilhed under træernes tætte løv. På vores sightseeingtur ser vi det Kejserlige palads, der er omgivet af mægtige voldgrave. Her bor kejser Akihito og hans hustru Michiko. Vi besøger Meji-helligdommen, opført til minde om kejser Meji (1867-1912). Han anses i højeste grad for at have bidraget til Japans forvandling fra et lukket feudalt samfund til en moderne nation. I Asakusa er noget af det gamle Edos sjæl bevaret. Asakusa var tidligere det førende forlystelsesområde med sine kabukiteatre og geishahuse. Nogle af områdets højdepunkter er Kannon-templet med den fem etager høje pagode og Nakamisearkaden med butikker, der sælger alt fra kimonoer til riskager. Rundturen afsluttes i det berømte Ginza med de kæmpestore varehuse og det fantastiske folkeliv. Siden 1800-tallet har det været et begreb, at gå en tur på Ginza. Området har fået en renæssance og er blevet super trendy for japanere med købekraft. Her ligger bl.a. Nissans og Sonys hovedkvarter.

Dag 4 - Fridag i Tokyo
I dag bestemmer du selv, hvad du har lyst til at foretage dig. "Intet nyt under solen", hører man nogle gange, men det gælder ikke for Tokyo. Byen rummer flere universer, og det er umuligt at lære denne kontrastfyldte kæmpeby at kende på nogle dage. Men lad os anbefale nogle muligheder til dem, der ikke rigtig har bestemt sig. En af Tokyos store attraktioner er Uenoparken. Her finder du flere vigtige museer, ikke mindst Nationalmuseet. Du kan også veksle med lidt vesterlandsk kunst på netop museet for Vesterlandsk kunst. Uenoparken er også kendt for at huse en del af Tokyos hundredetusinder af hjemløse, der samles her om aftenen for at sove. Er du her om foråret er du måske heldig og se de populære kirsebærtræer blomstre. For de teknikinteresserede er det bydelen Akibara det drejer sig om. Langs hovedgaden Chuo-dori finder du det meste og nyeste indenfor elektronik og digital teknik. Det unge og trendy Tokyo er Shibuya. Her finder du god shopping og et sent natteliv. TEMA-rejselederen har mange flere tips.

Dag 5 - Shinkansen og bo på ryokan
Med "Shinkansen", det berømte japanske supertog, går rundrejsen nu til Nagoya, hvor vi skifter til lokaltog for at fortsætte mod Takayama. Strækningen er kendt som en af Japans smukkeste togrejser, og vi kører op i bjergene, langs floder og teplantager. Takayama ligger midt i det japanske alpelandskab. Disse dele af Japan var for bare nogle årtier siden temmelig isolerede store dele af året, og derfor findes her stadig en gammel håndarbejdskultur. På en rundtur besøger vi et museum med Takayamas førende skatte, de flere hundrede år gamle kortagevogne, der vises frem under byens populære festival. Vi besøger også Takayama Jinya, den eneste stadig eksisterende bygning af sin slags i Japan. I shogunatets glansdage blev Hida-distriktet administreret fra denne bygning, der mere minder om et slot end et kontor. Vi overnatter på et traditionelt japansk "hotel" –  ryokan. Her smager vi på Japans pendant til haute-cuisine, kayseki ryori. De mange småretter præsenteres meget æstetisk og synes aldrig at ende.

Dag 6 - Eventyrbyen Shirakawa-go
I dag går turen med bus langs en visse steder meget smuk vej, ned mod den japanske vestkyst. Især om efteråret eksploderer naturen i farver. Vi passerer Shirakawa-go, en by med en eventyragtig arkitektur. Husenes halmtage har en meget stejl vinkel, såkaldt "gasho-zukari". Den specielle byggemåde skyldes de ofte meget snerige vintre heroppe i bjergområderne. Sent på dagen kommer vi til Kanazawa. Om aftenen besøger du måske Kanazawas nye, imponerende stationsbygning med et utroligt vandur og en stor japansk port. Som så mange andre japanske togstationer, er bygningen også et varehus, der er spækket med butikker og restauranter.

Dag 7 - Samurajer og geishaer
Omgivet af rige landbrugsområder og under et fremsynet lederskab af den meget velhavende familie Maeda, blev Kanazawa i 1600- til 1800-tallet en vigtig by. Kulturen udviklede sig og her blev opført et stort antal overdådige bygninger, hvoraf mange stadig findes. Nagamachi er et samuraidistrikt med typiske smalle, kringlede gader. Her besøger vi samuraifamilien Nomuras hus med den smukke lille have. Ved floden Asanogawa er der et velbevaret historisk geishadistrikt. Der er mulighed for at besøge en "okiya", der stadig er i brug om aftenen, og som fungerer som muesum om dagen. Her får vi en introdution til geyshaernes hverdag. Kanazawas absolut førende seværdighed er dog Kenroku-en, en af Japans tre smukkeste landskabsparker. Her finder du alle de seks egenskaber, der anses som væsentlige til en fin parkplanlægning: bredde, højtidelighed, omhyggelige arrangementer, kølighed (tilstedeværelse af vand), alder og et indbydende udseende. Om eftermiddagen fortsætter rejsen med tog mod Kyoto.

Dag 8 - Kyoto og Shoguns borg
I Kyoto findes de mest elegante templer, paladser og haver i hele landet. Her er også en forfinet kultur og livsstil. At komme fra Kyoto betragtes som noget af det mest noble i Japan. Kyoto er også søsterby med Paris. Kyoto blev aldrig bombet under anden verdenskrig. Vi besøger borgen Nijo, bygget i 1603. Den omkranses af en voldgrav og kraftige mure, men indenfor ligger shogunens palads bygget i træ. Paladsets berømte "nattergalegulv" skulle advare shogunen mod potentielle lejemordere – kropsvægten aktiverer en mekanisme under gulvbrædderne, der medfører, at gulvet kvidrer. Paladset ses flere gange i filmen Shogun. Kinkakuji, den gyldne pavillion, er nok den mest kendte af Kyotos flere end 1.600 templer. Bygningen er helt dækket med bladguld og har en dramatisk historie, da den blev brændt ned af en gal munk, for derefter at blive bygget op igen. Ryoanji er en anden af byens verdensarve. Den tørre zenhave er noget af en gåde med sine sten, revede grus og omkransede mur. Et besøg i helligdomme Fushimi Inari afslutter dagen. Her tilbedes frugtbarhedsguden Inari og hans sendebudsræve. I århundreder har mennesker doneret penge til shinto-prote, der er bygget sammen til en utrolig korridor med 10.000 orange toriporte oppe på bjerget. Korridoren er kendt fra "Mit liv som Geisha", og er en af de mest kendte seværdigheder i hele Japan.

Dag 9 - Miho
I dag tager vi til Miho museet. Mihoko Koyama, grundlægger af den åndelige bevægelse Shumei, havde en vision om at bygge et museum til sin private samling af tekander. Det blev noget større end som så. Muséet, der er skabt af arkitekten Pei, rummer en stor samling af kunstskatte, og er et af Japans mest moderne arkitektoniske mesterværker. Bygningen harmonere smagfuld med naturen i den omkringliggende nationalpark.

Dag 10 - Hiroshima
Om formiddagen rejser vi med hurtigtoget til Hiroshima. Kl. 08.15 den 6. august 1945 standsede urene i Hiroshima. Store dele af byen blev udslettet af en atombombe, og navnet Hiroshima blev for evigt ætset ind i alle mennesker sjæl. Vi besøger naturligvis Peace Memorial Park ligesom museet med billeder og genstande, der minder om den forfærdelige ødelæggelse. Industrihallens ruin og dens kuppel er bevaret som et symbol på alle krigens rædsler.

Dag 11 - Via Miyajima-øen til Osaka
Vi tager på en udflugt til Miyajima-øen og Itsukushima-templet. Den store, røde torii-portal er blevet et velkendt symbol for Japan. Hele tempelanlægger har en stor skønhedsværdi, og synes at flyde på havoverfladen. Om eftermiddagen fortsætter vi videre til Japans tredjestørste by, Osaka. Her har du mulighed for at opleve den pulserende Dotonborigade med alle sine restauranter og neonskilte.

Dag 12 - Hjemrejse fra Japan og ankomst til Danmark
Hjemrejsen til Danmark starter fra Osakas lufthavn Kansai, der ligger på en kunstig ø. Om aftenen samme dag er du hjemme i Danmark.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly t/r Danmark- Japan med Finnair
• Togrejse "Shinkansen" mellem Hakone og Nagoya
• Alle øvrige fælles transporter iflg. program
• Samtlige overnatninger
• 9 x morgenmad
• 5 x frokost
• 2 x middag
• Alle udflugter og entreer ifølge program
• TEMAs rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1

Afrejse fra Danmark.

Dag 2

Ankomst til Tokyo. Resten af dagen fri tid. Tre overnatninger på hotel i Tokyo.

Dag 3

I Tokyo. Byrundtur med Kejser Paladset, Meji-templet, Asakusa m m. Morgenmbuffet og frokost indgår.

Dag 4

Fridag i Tokyo. Morgenmad indgår.

Dag 5

Tokyo - Nagoya - Takayama. Togrejse. Morgenbuffet og middag indgår. Rundtur i Takayama. En overnatning på Ryokan-hotel i Takayama.

Dag 6

Takayama - Shirakawago - Kanazawa. Busrejse. 150 km. Morgenmad og frokost indgår. En overnatning på hotel i Kanazawa.

Dag 7

Besøg i Kanazawa med Nagamachi og Nomuras residens. Kanazawa - Kyoto. Togrejse. Morgenbuffét indgår. Tre overnatninger på hotel i Kyoto.

Dag 8

I Kyoto med byrundtur til Nijo, Kinkakuji og Ryoanji. Morgenbuffet og frokost indgår.

Dag 9

Besøg på Mihomuseet. Morgenbuffét og frokost indgår.

Dag 10

Kyoto - Hiroshima. Togrejse. Besøg ved Peace Memorial Park. Morgenmabuffet og frokost indgår. En overnatning på hotel i Hiroshima.

Dag 11

Udflugt til Miyajima og Itsukushima-templet. Hiroshima - Osaka. Togrejse. Morgenbuffet og middag indgår. En overnatning på hotel i Osaka.

Dag 12

Afrejse fra Osaka. Morgenbuffet og flymåltider indgår. Ankomst til Danmark.

Japan

Befolkningstal 127 millioner
Landets areal 377 835 km²
Valuta Yen
Religion 54 % er shintoister, 40 % buddister, 0,7 % kristne og 4,7 % opgiver andre trosamfund, f.eks. shamanism
Sprog Japansk
Statsform Konstitutionelt monarki

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår

Flyrejse med Finnair Danmark - Tokyo og retur fra Osaka. Bus og togrejser i Japan ifølge programmet, delt dobbeltværelse, måltider i henhold til rejsefakta, entréudgifter og udflugter, hvis andet ikke er anført, samt TEMAs skandinaviske rejseleder.

Valuta:

Yen (JPY).

Kreditkort kan benyttes mange steder, men kan ikke tages for givet. Der findes hæveautomater på 7/11 og Citibank. Vil du veksle kontanter, så fungerer USD eller EURO bedst.

Du betaler selv for drikkevarer til måltider (øl, vin, mineralvand eller måske sake) samt for de måltider, der ikke indgår ifølge Rejsefakta. Der er alle muligheder for at indtage disse måltider uden større udgifter på mindre restauranter, hvor japanerne selv kommer.

Drikkepenge er stadig et forholdsvis ukendt begreb. Når du regner ud, hvor mange penge, du skal have med, så tænk på, at Japan er et eldorado for den shoppinginteresserede: kameraer, elektronik, cd'er, tøj, antikviteter, ure, lakarbejder, dukker, perler, samuraisværd, kimonoer med mere.

Klima og beklædning:

På Internettet finder du udførlige klimaoplysninger over de fleste rejsemål og områder der besøges på turene. Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.weatherbase.com eller www.bbc.com.

Klimaet varierer meget fra det snerige Hokkaido i nord til de sydlige deles nærmest subtropiske vejrforhold. Højden over havet kan indebære betydelige temperaturforskelle. Tag for en sikkerheds skyld varmt tøj med til besøg i bjergområderne. Der falder temmelig meget regn i store dele af året. Du bør have paraply eller en let regnfrakke med på rejsen.

Påklædning
Om sommeren og først på efteråret anbefales let og køligt bomuldstøj på rejse- og udflugtsdagene. På de sene efterårsrejser kan en jakke eller frakke være god at have med.

Vaccinationer:
Hos Danske Lægers Vaccinations Service, som har klinikker i hele landet, kan du altid få opdateret rådgivning og relevante vaccinationer.
Tlf.: 70 25 40 80.
Hjemmeside: www.sikkerrejse.dk
E-mail: info@sikkerrejse.dk

Observere

Obs! du skal bruge flade stikkontakter samt adapter til 100 volt, hvis du skal lade batterier op. Der findes WIFI på stort set alle hoteller.

Hotellet i Takayama er et traditionelt japansk såkaldt Ryokan, en anderledes oplevelse. Middag og morgenmad indtages siddende på gulvet, og "sengene" er madrasser på gulvet. Andre måltider kan eventuelt også spises siddende på gulvet.

Til overnatningerne i de japanske alper dag 5 og 6 samt i forbindelse med overnatningen i Hiroshima dag 10 bør du medbringe en letpakket overnatningstaske (kan også købes undervejs), da hovedbagagen transporteres direkte til Kyoto respektive Osaka.

Hotel/overnatning

Afrejser

Dato Flyg-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
2020-11-08 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Helsinki
2020-11-08
13:15
2020-11-08
15:55
Finnair, 954
Helsinki
Tokyo
2020-11-08
17:30
2020-11-09
10:00
Finnair, 073
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2020-11-19
11:45
2020-11-19
15:00
Finnair, 078
Helsinki
Copenhagen
2020-11-19
17:40
2020-11-19
18:25
Finnair, 959
12 dage Japan- fra Tokyo til Hiroshima København 42 050 DKK 6 ledige pladser Bestil
2021-03-23 12 dage Japan- fra Tokyo til Hiroshima København 44 750 DKK 6 ledige pladser Bestil
2021-03-27 12 dage Japan- fra Tokyo til Hiroshima København 44 790 DKK 2 ledige pladser Bestil
2021-04-06 12 dage Japan- fra Tokyo til Hiroshima København 39 490 DKK 6 ledige pladser Bestil
2021-06-08 12 dage Japan- fra Tokyo til Hiroshima København 38 650 DKK 6 ledige pladser Bestil
2021-11-06 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Helsinki
2021-11-06
13:10
2021-11-06
15:50
Finnair, 954
Helsinki
Tokyo
2021-11-06
17:30
2021-11-07
10:00
Finnair, 073
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2021-11-17
11:45
2021-11-17
15:00
Finnair, 078
Helsinki
Copenhagen
2021-11-17
17:45
2021-11-17
18:30
Finnair, 959
12 dage Japan- fra Tokyo til Hiroshima København 38 550 DKK 6 ledige pladser Bestil
2022-03-22 12 dage Japan- fra Tokyo til Hiroshima København 40 450 DKK 6 ledige pladser Bestil
2022-03-26 12 dage Japan- fra Tokyo til Hiroshima København 40 490 DKK 6 ledige pladser Bestil
2022-04-05 12 dage Japan- fra Tokyo til Hiroshima København 39 550 DKK 6 ledige pladser Bestil
2022-06-07 12 dage Japan- fra Tokyo til Hiroshima København 35 890 DKK 6 ledige pladser Bestil

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.