Hokkaidomed Sapporo, Hakodate og Tokyo

Rejsen går til Japans Nordø, Hokkaido. Vi ser et mindre besøgt hjørne af Japan, med byerne Aizu, Hakodate, Noboribetsu og Sapporo. Vi betages af samuraikulturen og det japanske køkken, når det er som bedst. Højhastighedstoget tager os fra Tokyo gennem det Nordlige Honshu og gennem verdens næstlængste togtunnel, som ligger 100 M under havbunden. Sådan ankommer vi til Hokkaido!

REJSEFAKTA

Lande: Japan

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 11 dage

Gruppens størrelse: 15-25 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Samuraibyen Aizu
 • Togrejse under havet
 • Onuma Nationalpark
 • Nordøens hovedby Sapporo
 • Byrundturen i Tokyo

Dagsprogram
2018

Dag 1 - Afrejse til Tokyo. 

Så er afrejsedagen oprunden. Du flyver til Japan via Helsingfors med Finnair direkte til Tokyo og Narita International Airport, hvor rejseleder og bus venter på dig. Ankomst dagen efter.


Dag 2 - Ankomst til hovedstaden. 

Hvis du ankommer tidligt til Tokyo, griber vi chancen og tager direkte ud på en kortere byrundtur, eftersom hotelrummene først er klare ca. 15.30. Først kommer vi til Meiji Jingu, der er opført som mindesmærke over kejser Meiji (1867-1912). Det var ham som satte gang i Japans åbning mod omverdenen, og forvandlede landet fra en feudal nation til et moderne land. Helligdommen er beliggende i en smuk og skovbevokset park i det centrale Tokyo. Derpå besøger vi observatoriet i Kenzo Tanges futuristiske rådhus. Bygningen er beskrevet som værende en blanding af en gotisk katedral og en datachip, og den skal have inspireret instruktøren Ridley Scott til filmene "Black Rain" og "Blade Runner". Hvis vejret er klart kan du få en fantastisk udsigt over Tokyos "Manhattan" herfra. Efter indregistrering på hotellet har du fri frem til aftenens velkomstmiddag. Du kan få råd og gode ideer fra din rejseleder til hvad du kan gøre i byen frem til da, hvis du ønsker at lave egne udflugter. 


Dag 3 - Byrundtur med frokost og Sumobrydning. 

Tokyo er en enorm storby med mange facetter. Der er menneskemylderet på vej til og fra arbejde, moterveje i flere etager og også store parker med gamle helligdomme, som er bortgemte blandt træernes grenværk. I Asakusa oplever man noget af det gamle Edo's atmosfære. Asakura var tidligere et forlystelsesområde, med kabukiteatre og geishahuse. Blandt områdets seværdigheder findes Kannon templet med sin fem etager høje pagode og Nakamise arkaden, hvor butikkerne sælger alt fra kimonoer til sake og riskager. På Edo-Tokyo museet bliver vi indsatte i Tokyos spænnende historie. Frokosten tager vi på en lokal og populær restaurant, hvor der også foregår sumobrydning. Vi går nok ikke sultne derfra, eftersom vi bliver budt på sumobrydergryde. Efter frokost tager vi til det kejserlige palads, som er omgivet af store voldgrave. Her bor Kejser Akihito og hans hustru Michiko. 

Aftenen er fri til egne aktiviteter. 


Dag 4 - Hurtigtog og samuraier. 

Nu forlader vi hovedstaden og fortsætter længere Nordpå, men forbliver indtil videre på hovedøen Honshu. Inden afrejsen skal du pakke din håndbagage, så du har hvad du behøves til de næste 1 1/2 dag, inklusive en overnatning. Resten af bagagen, de store kufferter, får egen transport frem til hotellet i Hakodate, hvor vi overnatter Dag 5. På hurtigtoget er bagagefaciliteterne begrænsede, og stor bagage er derudover meget upraktisk at slæbe på under togrejserne. På denne måde slipper vi for megen besvær! 

Efter en kort køretur er vi fremme ved togstationen, hvorfra vi rejse med Shinkhansen, det japanske hurtigtog. Vel fremme i Koriyama venter bussen, og derefter er der ca. 1 1/2 times kørsel til samuraibyen Aizu Wakamatsu, som er en mindre by med ca. 125.000 indbyggere. Byen er kendt for sin smukke natur med Bandaibjerget og Inawashirosøen. Mest kendt er dog byens samuraikultur, og menneskerne herfra har rygte for at være ærlige, pålidelige og meget traditionsbundene. Mere end på andre pladser i Japan tilogmed. Frokosten idag er en lokal specialitet, wanko soba, som er baseret på nudler. Sushi er ikke hverdagsmad i Japan, hvad mange tror. Hvis der er noget der kan kaldes hverdagsmad i landet, så er det netop nudler. Disse fpår man oftest til morgenmad, frokost og middag i forskellige former - tykke og tynde, nogle gange i bouillon, andre gang med dip og så med eller uden tilbehør såsom fisk, kød, skaldyr eller grøntsager. Nudlerne kan være tilberedt af hvede eller boghvede, og navnet på retten varierer efter hvilken type der er tale om: ramen, yakisoba, soba og somen. Den første nudelrestaurant med michelinstjerne åbnede for nylig i i Tokyo. Dagens ret er boghvedenudler, soba. 

Vi besøger sidenhen den enorme slotsborg Tsurugajyo og et samuraihjem. Vi når også forbi et lokalt sakebryggeri inden vi rejser videre til Koriyama, hvor vi igen hopper på Shinkhansen til byen Moroika længere oppe mod Nord. Morioka ligger der, hvor de tre floder Kitakami, Shizukuishi og Nakatsu mødes og løber sammen. Aftenen er fri til egne aktiviteter. 


Dag 5 - Togtunnel under Stillehavet. 

Vi har bare en kort gåtur fra hotellet til togstationen, og kører videre til kystbyen Aomori, der er lige så stor som Morioka. Hvert år i august måned afholder man en stor festival, Nebuta Matsuri, her. Denne er kendt vidt og bredt i Japan for sine parader, musik og dans. Vi besøger Nebuta museet, som er dedikeret til netop denne festival. Vi oplever også en shamisenkonsert - shamisen er et tre-strenget instrument. Efter frokost venter en spændende undersøisk togrejse gennem verdens næst længste tunnel, Seikantunnellen. Af tunnelens totalt 53 Km ligger de 23,3 Km under havet, 100 Meter under havsbunden. Tunnellen blev planlagt og bygget mellem 1946 og 1988, hvor den endelig åbnede for togtrafik. Den 26/3 2016 inviedes hurtigtoget Shinkansen, som nu forbinder de to store øer Honshu og Hokkaido. 

I løbet af formiddagen ankommer vi til Hakodate, som er Hokkaidos trediestørste by. Inden vi kommer til hotellet besøger vi den imponerende borg Goryokaku, der er bygget som en femtakket stjerne. Bygningen var færdigkonstrueret i 1800-årene, og er et kuriosum i Japan, eftersom den er inspireret af fransk militærarkitektur. Om aftenen tager vi tovbanen op til Mount Hakodate, hvorfra vi har en fantastisk udsigt over byen. Derefter er resten af aftenen fri. 


Dag 6 - Morgenmarked og Onuma Nationalparken. 

Dagens første besøg bliver på Hakodates morgenmarked, som er en fryd for øjet. Havets alskens produkter og også frugt og grøntsager findes her. Japanernes meget rige madkultur vises virkelig frem her. Lige udenfor Hakodate ligger Onuma Nationalparken, der anses som en af Japans smukkeste maturområder takket være sine mange øer, der forbindes med hinanden via broer. Landskabet formedes i forhistorisk tid efter et enormt udbrud fra vulkanen Komagatake, som stadigvæk er aktiv, og hvis omrids dominerer landskabet. 

Dagens mål er Noboribetsu, som er kendt for sine helsebringende bade samt de varme kilder og gejserne her. Inden vi indregistrerer os på vores hotel, som forøvrigt også har haft kejserparret boende, besøger vi et velbesøgt "frilandsmuseum" Jidaimura, hvor den såkaldte Edoperiode (1603-1868) er i fokos. Her har man rekonstrueret et lille samfund med "ægte" gader og bygninger fra perioden. Om aftenen serveres en lidt anderledes middag. 


Dag 7 - Ainufolket og en vulkansø. 

Sapporo er provinshovedstad på Hokkaido, og mål for dagsrejsen. På vej dertil har vi et fuldpakket program med Djævledalen, Toyasøen og Ainumuseet. De japanske øer rummer mange aktive vulkaner og Djævledalen, Jigokudani, er et stort krater med en diameter på 450 M, hvor vi tydeligt ser den vulkanske aktivitet. Her ryger det, bobler og stinker som om, at Helvedets porte er nær. Lake Toya er en del af Nationalparken med samme navn, og også et af landets smukkeske naturscenerier. År 2008 afholdt Japan GG8 mødet på et af luksushotellerne her. Vi nyder udsigten ned mod søen og øerne nedenfor. 

Ainu er minoritetsfolket og den oprindelige befolkning på Hokkaido, og tidligere beboede Ainuerne store dele af øen. Man anser at der idag findes ca. 20.000 efterkommere, og Ainusproget er så godt som uddødt. Et lille fåtal taler sproget, og nogle af de unge forsøger at lære det. Der findes nok ikke mere end 50 nulevende, som taler det. Men mindet og historierne lever videre, og på Ainumuseet kan vi lære os mere om dette folkeslag, som også findes på Kamchatka på den russiske ø Sakhalin Nord for Hokkaido. Sent om eftermiddagen er vi fremme i Sapporo på det hotel, hvor vi skal bo de næste tre dage.


Dag 8 - En olympiadeby med egen nudelsuppe. 

Idag skal vi pakke bagagen om igen, da vores store bagage sendes i forvejen til hotellet i Tokyo, hvor vi skal bo den sidste nat inden hjemrejse (Dag 10). Vi tager selv returrejsen med hurtigtoget Shinkansen, og pakker nu håndbagagen til at vare to de næste to dage.Sapporo er en ret så ny by, der blev grundlagt under 1800'årenes anden halvdel. Tidligere styredes Hokkaido fra Hakodate. Klimaet minder om det nordiske. År 1972 kom de Olymiske Vinterlege hertil, og det var nok første gang at byen kom i internationalt fokus. Idag er Sapporo Japans femte største by med næsten tre Mio indbyggere. 

I løbet af denne dags heldagsudflugt i Sapporo bliver vi mere bekendte med byen, og besøger blandt andet byens stolthed, Odoriparken og Aka-Renga, Det Røde Teglpalads, der tjener som sæde for provinsregeringen. Vi indleder dagen med at besøge byens store markedsplads, som er en fryd for alle sanseevnerne. Store mængder af fisk og skaldyr oplagt på japansk maner i alle mulige uimodståelige opsætninger. Midt i sømandskvarteret Suskino blandt de smalle gader ligger Sapporos mest kendte nudelrestaurant. Hertil valfarter nudelenthusiaster, ikke bare fra Japan, men fra hele verden, for at nyde ramen nudelsuppe, som er specialiteten herfra. Du kan tage frokost her på egen hånd, hvis du ønsker. 


Dag 9 - Sildemillionærer og whisky i verdensklasse. 

Otaru er et mindre fiskeleje, som er blevet et populært udflugtsmål beliggende lige udenfor Sapporo. Fra slutningen af 1700'årene og frem til midten af 1900'årene var byen en fremgangsrik fiskeri- og handelshavn. Der var også herfra, at Hokkaidos første jernbane havde sit udgangspunkt. Otagu Unga havnekanalen er idag et attraktivt kultur- og forlystelseskvarter, som tiltrækker besøgende fra nær og fjern med sine museer, håndarbejdsboder, restauranter og forretninger, som er indkvarterede i de pietetsfuldt renoverede lagerbygninger fra gamle dage. 

Lige udenfor centrum ligger Nishin Goten, som er en såkaldt sildeplads. Store formure blev opbygget på sildefiskeriet, som pågik her frem til 1950'erne, hvor sildebestanden var udpint. Sildepaladset som vi besøger er et museum over sildefiskeriet, og de mennesker som ernærede sig af det. En sinteressant pointe er, at hovedparten af sildene anvendtes som gødning på markerne i Hokkaido. 

"Made In Japan" var ikke altid et kvalitetsmærke, men idag er det anderledes. Den japanske kultur er meget perfektionistisk, og det præger alt som produceres i landet. Dette gælder også for japansk whisky, der af kendere regnes for blandt de bedste whisky's i verden. Der er mulighed for at besøge Nikka Destillery, som er en af landets mest kendte whiskyproducenter. Det er ikke altid muligt at besøge destilleriet, men vi gør et forsøg. Før returrejsen til Sapporo har du fri tid på egen hånd til at gå rundt i denne hyggelige lille by. Der er også lidt ledig tid på hotellet i Sapporo, inden vi samles til afskedsmiddagen, som vi tager på en lokal restaurant i gåafstand fra hotellet. 


Dag 10 - Shikotsukosøen og Shinkansen. 

Idag forlader vi Hokkaido og Sapporo, men dagen indledes med en halvdagsudflugt til den smukke Shikotsuko-sø, inden vi derpå rejser til togstationen Shin-Hokodate-Hokuto. Her har vi igen pladser på super-expresstoget Shinkansen for rejsen til Tokyo, som tager ca. 4 1/2 time. Fremme i Tokyo mødes vi af bussen som kører os til hotellet. Aftenen er fri til egne aktiviteter. 


Dag 11 - Hjemrejse. 

Afrejse fra Tokyo til Danmark via Helsingfors. Du ankommer til Danmark sent om eftermiddagen, eller tidligt om aftenen.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejse t/r Danmark til Japan
 • Flymåltider indgår.
 • Samtlige overnatninger.
 • 9 x morgenmad.
 • 6 x frokost.
 • 3 x middag.
 • Entreudgifter ifølge program.
 • TEMA rejseleder.

REJSEFAKTA

Dag 1.

Danmark - Tokyo. Diverse flymåltider indgår.

Dag 2.

Ankomst Tokyo. Transport til hotel. Morgenmad på flyet og velkomstmiddag indgår. To overnatninger på hotel i Tokyo.

Dag 3.

Heldagsudflugt i Tokyo med sumobrydning. Morgenmad og frokost med sumobrydning indgår.

Dag 4.

Tokyo - Koriyama - Aizu - Wakamatsu - Morioka. Byrundtur i Aizu. Bus og siden togrejse med JR Super Express. Morgenmad og frokost indgår. En overnatning på hotel i Morioka.

Dag 5.

Morioka - Aomori - Hokkaido, Hakodate. Byrundtur i Aomori og aftenudflugt i Hakodate. Morgenmad og frokostpakke indgår. En overnatning på hotel i Hakodate.

Dag 6.

Hakodate - Onumaparken - Noboribetsu. Besøg på morgenmarked i Hakodate. Morgenmad og middag indgår. En overnatning på hotel i Noboribetsu.

Dag 7.

Noboribetsu - Sapporo, med blandt andet Djævledalen, Toyasøen og Ainumuseet, busrejse ca. 180 Km. Morgenmad og frokost indgår. Tre overnatninger på hotel i Sapporo.

Dag 8.

Heldagsudflugt i Sapporo med centralmarkedet, regeringspaladset, Odoriparken og Kanuki-Kojis underjordiske indkøbscenter. Morgenmad indgår.

Dag 9.

Udflugt til Otaru med whisky destilleri. Helpension indgår.

Dag 10.

Hurtigtog til Tokyo og sidenhen transport til hotellet. Morgenmad og frokost indgår. En overnatning på hotel i Tokyo.

Dag 11.

Tokyo - Danmark. Transport til lufthavn og flyrejse. Ankomst Danmark. Morgenmad og flymåltider indgår.

Japan

Befolkningstal 128.085.000 millioner Landets areal 377.835 km² Valuta Yen Religion 54% er shintoister, 40% buddister, 0,7% kristne og 4,7% opgiver andre trosamfund, f.eks. shamanism Sprog japansk Statsform Konstitutionelt monarki Kejser:Akihito Premierminister: Shinzo Abe

Vigtigt om rejsen

I prisen indgår:

Flyrejse Japan - Danmark t/r, busudflugter samt del dobbeltrum, måltider ifølge dagsprogrammet, entreudgifter og samtlige udflugter ifølge dagsprogrammet samt rejseledelse fra TEMA.

Valuta:

Yen (JPY)

De almindeligste bank- og kreditkort accepteres ofte, men det kan ikke tages for givet at de accepteres! Kontomater findes på SevenEleven og Citibank. Det kan være klogt at medbringe kontanter, såsom US$ eller Euro.

For mere information om valuta og kurs, kontakt bank- eller vekslingskontor.

Rejsekasse:

Drikkepenge er stadigvæk et relativt ukendt fænoment i Japan. Når du beregner rejsekassen, så betænk at Japan er et handelsmekka, specielt indenfor: kameraer, elektronik. CD-skiver, tøj, antikviteter, lakarbejder, dukker, perler, samuraisværd, kimonoer og meget mere.

Du dækker selv omkostninger til drikkevarer under de fælles måltider, samt de måltider som ej indgår i programmet. Der er mange muligheder for at gå på restauranter til en rimelig pris under rejsens gang.

Klima:

Klimaoplysninger og vejrudsigter finder du på respektive vejrsites. Gode sider er www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no

Klimaet varierer betragteligt fra det sneklædte Hokkaido til de subtropiske dele af landet i Syd. Ligeledes indebærer højden over havsniveauet store temperaturforskelle. Der falder rigelig nedbør under størstedelen af året.

Påklædning:

Gode vandresko til byvandringerne, hvor der ofte er ujævne brostensbelægninger. Man klæder oftest om inden aftensmåltidet og restaurant besøg.

Medbring en varm trøje og en jakke til besøget i bjergområderne i Hokkaido, specielt under efterårs- og forårsrejser. Et regnslag eller decideret regntøj kan være godt at medbringe.

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Obs:

Du behøver en adapter for 100 V hvis du vil oplade batterier, mobiler mm. Der forefindes trådløst internet på stort set alle hoteller.
Hotelinformation

Afrejser

Dato Flyg-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
2018-10-16 11 dage Hokkaido København 38 180 DKK Forespørgsel
2019-04-30 10 dage Hokkaido København 32 945 DKK 2 ledige pladser Bestil
2019-07-11 10 dage Hokkaido København 36 540 DKK 4 ledige pladser Bestil
2019-10-01 10 dage Hokkaido København 33 570 DKK 4 ledige pladser Bestil

I vores rejser indgår altid

 • Fly & hotel
 • Serviceafgifter
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • TEMAs rejseleder
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose