Weekend i Edinburghmed The Royal Edinburgh Military Tattoo

En forlænget weekend med kultur, musik og det storslåede The Royal Military Tattoo i slotsgården ved Edinbourgh Castle. Sammen besøger vi slottet, og der bliver får også tid til at udforske byen på egen hånd. Uden for Edinburgh, besøger vi Rosslyn Chapel, kendt fra Da Vinci-mysteriet. Og på det billedskønne destilleri Glenkinchie beliggende bare en halv times kørsel fra Edinburgh skal vi smage på whisky. Lammermuir Hills forsyner destilleriet med vand og man fremstiller her en tør Edinburgh Malt.

REJSEFAKTA

Lande: Storbritannien, Skotland

REJSETYPE: Storby og weekend - Rundrejse

Rejselængde : 4 dage

Gruppens størrelse: 15-22 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • The Royal Edinburgh Military Tattoo
 • Udflugt til Rosslyn Chapel
 • Skotsk aften med musikunderholdning
 • Destilleribesøg og whiskysmagning
 • Centralt beliggende hotel

Dagsprogram
2024

Dag 1 – Edinburgh i festivalernes måned
Så er det tid til at tage afsted til en af Europas mest spændende hovedstæder. Fra de atmosfæriske brostensbelagte gader i den gamle bydel til de smukke georgianske alléer i den nye by. Edinburgh er en by med kontraster. Her blandes shopping, historie og parker med et bredt udvalg af restauranter og caféer.

Edinburghs specialitet er festivaler, og de finder sted hele året rundt. August er dog den måned, hvor de fleste og bedste ting sker i byen. Det er nu at den internationale bogfestival finder sted i 2 uger. Edinburgh Art Festival har udstillinger og aktiviteter omkring gallerier og offentlige rum hele måneden. The Fringe, som det hedder, handler om teater, stand-up comedy, musik og shows. Forestillinger kan ses langs hele Royal Mile og på forskellige etablissementer. I et par år har der været et program på Free Fringe på omkring 500-600 forestillinger i løbet af måneden, der er helt gratis!

Men den måske mest kendte og ikoniske er The Royal Military Tattoo, som har fundet sted hvert år siden 1950. Over 200.000 mennesker kommer årligt fra hele verden for at overvære det 90 minutter lange show.

TEMAs rejseleder møder dig i lufthavnen i Edinburgh denne torsdag, og du får tid til at slå dig ned på det centralt beliggende hotel tæt på alt.

Den første aften vil der være musik og sang serveret sammen med mad og drikke på traditionel vis. En rigtig skotsk velkomst med andre ord!

Dag 2 – Whisky, Rosslyn og Tattoo
Edinburgh er en skøn by med smukke omgivelser. Efter morgenmaden tager vi afsted til den landlige idyl for at nyde den mest skotske drik, livets vand – whisky. Hos charmerende Glenkinchie får du en rundvisning i destilleriet og en smagsprøve på deres Glenkinchie Single Malt.

Vi går til det sagnomspundne Rosslyn Chapel. Grundstenen blev lagt i 1446, og kapellet er stadig privatejet beliggende på jarlen af Rosslyns jord. Det er et meget smukt arkitektonisk mesterværk. I 2005 blev en sekvens i filmen Da Vinci-koden optaget her, og i dag kommer besøgende fra hele verden hertil. Rosslyn Chapel er nu den femte største attraktion i landet, der bliver kåret som en femstjernet historisk attraktion af VisitScotland.

Vi spiser en fælles frokost på et andet historisk sted. Golf Tavern er en smukt restaureret pub og restaurant fra 1456. I dag betragtes det som en av Edinburghs ældste puber, og der er masser af charme og karakter i enhver afkrog. I løbet af eftermiddagen har du tid til på egen hånd at opdage mere af, hvad Edinburgh har at byde på.

Om aftenen mødes vi igen for at tage til Edinburgh Castle og borgens gård. Det er tid til The Royal Military Tattoo. Sækkepiber, trommer og fanfarer fra fem militærenheder. Dans, humor og et rigtigt festfyrværkeri er også en del af denne spektakulære aften. Et af de varige indtryk er dog normalt den mere stille optræden af The Lone Piper.

Dag 3 – Edinburgh Castle
Med over 4.500 historiske fredede bygninger er Edinburgh verdenskendt for sin smukke arkitektur. Byen er opdelt i to områder: Old Town med middelalderborgen og New Town med neoklassiske bygninger og den velkendte Royal Mile. Sammen har de siden 1995 været på UNESCOs verdensarvsliste, og det er nemt at forstå selv som lægmand, når man går rundt i byen. Om morgenen tager vi tilbage til Edinburgh Castle for at lære mere om byens historie og blive fortryllet af en interessant tur gennem slottet.

Eftermiddagen er fri til dine egne opdagelser, underholdning og shopping i denne fantastiske by. Til aften har vi sørget for at booke en middag sammen på en hyggelig restaurant nær vores hotel i Edinburgh.


Dag 4 – See you again, soon!
En dejlig weekend i Edinburgh er ved at være slut, og afhængig af tidspunktet for din hjemrejse, har du måske tid til at nyde en morgentur gennem denne perle af en by.

Vi ses måske igen, hvis du drømmer om at opdage mere af landet en anden gang.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly t/r Skandinavien – Edinburgh
• 3 overnatninger
• 3 x morgenmad
• 1 x frokost
• 2 x middag
• Skotsk aften med sjov, mad og vin
• Byvandring og privat rundvisning i Real Mary Kings Close (kun november og december)
• Billet til Edinburgh Tattoo (kun augusti)
• 1 whisky prøvesmagning
• Entré udgifter og udflugter ifølge program
• TEMA rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1
Fly Skandinavien – Edinburgh. Skotsk aften. Middag indgår. Tre overnatninger på centralt beliggende hotel i Edinburgh.

Dag 2
Besøg på Glenkinchie destilleri. Udflugt til Rosslyn Chapel. The Royal Military Tattoo. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 3
Omvisning på Edinburgh Castle. Morgenmad og middag indgår.

Dag 4
Fly Edinburgh – Skandinavien. Morgenmad indgår.

Storbritannien

Befolkning: 65 millioner 

Landets areal: 130.395 km² 

Valuta: Pund (£) (GBP) 

Religion: 72% kristne, muslimer 3%, hinduer 1% jøder 0,5% samt minoriteter af sikher, buddhister m.fl. Cirka 15% af britterne angives som ateister. 

Sprog: Engelsk

Skotland

Befolkning: 5,3 millioner
Landets størrelse: 78 772 km²
Valuta: Pund (GBP)
Religion: Kristendom 53,8 %, muslimer 1,4 %, de resterende tilhører forskellige religiøse samfund eller er ikke religiøse.
Sprog: Engelsk, lavlandsskotsk, skotsk gaelisk

Dagsprogram
2022

Dag 1 - Edinburgh i festivalmåneden
Så er det endelig tid til din rejse til en af Europas mest spændende hovedstæder. Fra stemningsfulde brostensstræder i den gamle bydel (Old Town) til de smukke georgianske avenuer i New Town, er Edinburgh en kontrastrig by, der blander shopping, historie og parker med et bredt udvalg af restauranter og caféer. Edinburghs specialitet er festivaler og de finder sted hele året. August er dog den måned, hvor vi synes det meste og bedste foregår i byen. Det er der, i løbet af to uger, at den internationale bogfestival finder sted. Edinburgh Art Festival har udstillinger og aktiviteter rundt om i gallerier og på offentlige steder, hele måneden. The Fringe, som den kort og godt kaldes, handler om teater, stand-up-comedy, musik og shows. Langs hele Royal Mile og forskellige andre steder er der optrædener. I et par år har der været en liste over Free Fringe, dvs ca 500-600 optrædener i løbet af måneden som er gratis! Men det nok mest kendte og legendariske er The Royal Military Tattoo, der har været afholdt hvert år siden 1950. Over 200.000 mennesker kommer årligt fra hele verden for at opleve det 90 minutter lange show.TEMAs rejseleder møder i lufthavnen i Edinburgh. Det centralt beliggende hotel ligger tæt på det hele. Den første aften bliver der musik og sang, serveret med mad og drikke på traditionel vis. Et behørigt skotsk velkommen med andre ord

Dag 2 - Whisky, Rosslyn og Tattoo
Edinburgh er en smuk by, og det er omgivelserne også. Efter morgenmaden tager vi ud på landet for at nyde den mest skotske af alle drikke, livets vand Whisky. På det hyggelige Glenkinchie Destilleri bliver vi vist rundt, og besøget afsluttes med en smagsprøve af Glenkinchie Single Malt.

Derefter tager vi ud for at besøge Rosslyn Chapel. Grundstenen blev lagt i 1446, og kapellet er stadig i privat eje på Greven af Rosslyns land. Det er et arkitektonisk mesterværk og meget smukt. I 2005 blev en sekvens i Da Vinci mysteriet indspillet her, og de besøgende kommer i dag langvejs fra.Rosslyn Chapel er nu også blevet den femtestørste seværdighed i hele landet, der af VisitScotland er blevet udnævnt til en femstjernet historisk attraktion. 

Vi spiser derefter en fælles frokost på den stemningsfulde The Golf Tavern, som har rødder tilbage til midten af 1400-årene. Puben ligger ved Bruntfield Links og var i slutningen af 1700-årene klubhus for golfbanen. 

Om eftermiddagen er der tid på egen hånd til at opleve mere af hvad Edinburgh har at tilbyde. Om aftenen mødes vi alle for at begive os til Edinburgh Castle og dens borggård, hvor det er blevet tid til The Royal Military Tattoo. Sækkepiber, trommer og fanfarer fra fem militære enheder. Dans, humor og et flot fyrværkeri er også en del af den spektakulære aften. Et af de varige indtryk fra aftenen plejer dog at være den stille opførsel af The Lone Piper.

Dag 3 - Edinburgh Castle og Café Royal

Med sine over 4500 beskyttede bygninger er Edinburgh verdenskendt for sin smukke arkitektur. Byen deles op i de to bydele Old Town og New Town. Old Town er området omkring slottet, og New Town har de mange neoklassiske bygninger og The Royal Mile. Alt sammen blev år 1995 optaget på Unescos Verdensarvsliste, hvilket er let at forstå når man går omkring og nyder byen. Om formiddagen vender vi tilbage til Edinburgh Castle, for at lære mere om byens historie og for at deltage i en rundvisning på slottet. 

Eftermiddagen er fri til egne eventyr, med indkøb, fornøjelse og beundring af denne fantastiske by. Den sidste aften markerer vi med at tage afskedsmiddag på Michaels Steak & Seafood. Michael Neave er en dygtig edinburgenser som bare var 21 år gammel da han åbnede sin første restaurant. Nu 7 år senere driver han to meget populære restauranter som har fokus på nærproduceret mad og drikke

Dag 4 - See you again, soon!

En herlig weekend i Edinburgh har nået sin ende og afhængig af hjemrejsetiden, vil der måske tid til endnu en gåtur gennem denne perle af en by. Velkommen tilbage til at opleve endnu mere af landet.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly t/r Skandinavien – Edinburgh
• 3 overnatninger
• 3 x morgenmad
• 1 x frokost
• 2 x middag
• Skotsk aften med sjov, mad og vin
• Byvandring og privat rundvisning i Real Mary Kings Close (kun november og december)
• Billet til Edinburgh Tattoo (kun augusti)
• 1 whisky prøvesmagning
• Entré udgifter og udflugter ifølge program
• TEMA rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1.

Flyrejse Danmark - Edinburgh. Skotsk aften med middag indgår. Tre overnatninger på centralt beliggende hotel i Edinburgh.

Dag 2.

Besøg på Glenkinchie Destilleriet. Udflugt til Rosslyn Chapel. The Royal Military Tattoo. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 3.

Rundvisning på Edinburgh Castle. Morgenmad og middag indgår.

Dag 4.

Edinburgh til Danmark. Morgenmad indgår.

Storbritannien

Befolkning: 65 millioner 

Landets areal: 130.395 km² 

Valuta: Pund (£) (GBP) 

Religion: 72% kristne, muslimer 3%, hinduer 1% jøder 0,5% samt minoriteter af sikher, buddhister m.fl. Cirka 15% af britterne angives som ateister. 

Sprog: Engelsk

Skotland

Befolkning: 5,3 millioner
Landets størrelse: 78 772 km²
Valuta: Pund (GBP)
Religion: Kristendom 53,8 %, muslimer 1,4 %, de resterende tilhører forskellige religiøse samfund eller er ikke religiøse.
Sprog: Engelsk, lavlandsskotsk, skotsk gaelisk

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår
Fly Skandinavien – Edinburgh t/r, busrundtur og udflugter, delt i dobbeltværelse måltider i følge dagsprogram, entré udgifter samt TEMA rejseleder.

TEMAs gruppestørrelse
For TEMA er rejsen og den rejsende i fokus. Sammen møder vi mennesker, kulturer og oplevelser i naturen på en tæt, ægte og behagelig måde. Vores gruppestørrelser afspejler dette og er en stor grund til, at mange vælger at rejse med TEMA. Vi undgår for store grupper på vores rejser, for at give alle en så oplevelsesrig rejse som muligt, og tilbyder rejser der virkelig giver minder for livet!

Valuta
Pund (GBP).
De mest almindelige bank- og kreditkort accepteres i de fleste butikker. Hæveautomater findes flere steder. For mere information om valuta og kurs kontakt egen bak eller vekselkontor.

Drikkepenge
Drikkepenge indgår ikke i rejsens pris. TEMAs rejseleder indsamler 10 GBP pr. person ved rejsens start, og fordeler ligeligt mellem chauffører, bagagebærere og restaurantpersonale ved fællesmåltider osv.

Klimaet
Vejret er foranderligt i Skotland og pludselige regnbyger er ikke unormalt. Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser kan f.eks. findes på disse hjemmesider: www.yr.no, www.bbc.com og www.cnn.com.

Beklædning
Vi anbefaler at medbringe regntøj. Det er normalt at skifte tøj om aftenen til middagen.

Byvandring
Vi laver en længere byvandring i Edinburgh, så du burde kunne gå længere i et bymiljø, og et par behagelige sko anbefales.

Øvrigt
Alle afrejser til Weekend i Edinburgh inkluderer billet til The Royal Edinburgh Military Tattoo.

Hotel/overnatning

Afrejser

Dato Fly-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
01-08-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2024-08-01
09:25
2024-08-01
10:50
K L M, 1268
Amsterdam
Edinburgh
2024-08-01
12:15
2024-08-01
12:40
K L M, 927
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Edinburgh
Amsterdam
2024-08-04
17:25
2024-08-04
19:55
K L M, 932
Amsterdam
Copenhagen
2024-08-04
21:05
2024-08-04
22:30
K L M, 1279
4 dage Weekend i Edinburgh København 15 590 DKK 5 ledige pladser Bestil
08-08-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2024-08-08
06:00
2024-08-08
07:25
K L M, 1266
Amsterdam
Edinburgh
2024-08-08
09:45
2024-08-08
10:15
K L M, 925
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Edinburgh
Amsterdam
2024-08-11
17:25
2024-08-11
19:55
K L M, 932
Amsterdam
Copenhagen
2024-08-11
21:05
2024-08-11
22:30
K L M, 1279
4 dage Weekend i Edinburgh København 14 990 DKK 2 ledige pladser Bestil
22-08-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2024-08-22
06:00
2024-08-22
07:25
K L M, 1266
Amsterdam
Edinburgh
2024-08-22
09:45
2024-08-22
10:15
K L M, 925
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Edinburgh
Amsterdam
2024-08-25
17:25
2024-08-25
19:55
K L M, 932
Amsterdam
Copenhagen
2024-08-25
21:05
2024-08-25
22:30
K L M, 1279
4 dage Weekend i Edinburgh København 15 650 DKK 4 ledige pladser Bestil
28-11-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2024-11-28
06:00
2024-11-28
07:25
K L M, 1266
Amsterdam
Edinburgh
2024-11-28
09:45
2024-11-28
10:15
K L M, 925
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Edinburgh
Amsterdam
2024-12-01
17:25
2024-12-01
19:55
K L M, 932
Amsterdam
Copenhagen
2024-12-01
21:05
2024-12-01
22:30
K L M, 1279
4 dage Weekend i Edinburgh København 11 190 DKK 6 ledige pladser Bestil

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Storby og weekend

 
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.