Weekend i Edinburghmed The Royal Edinburgh Military Tattoo

En forlænget weekend med kultur, musik og det storslåede The Royal Military Tattoo i slotsgården ved Edinbourgh Castle. Du får også tid til at udforske byen på egen hånd. Uden for Edinburgh, besøger vi Rosslyn Chapel, kendt fra Da Vinci-mysteriet. Og på det billedskønne destilleri Glenkinchie beliggende bare en halv times kørsel fra Edinburgh skal vi smage på whisky. Lammermuir Hills forsyner destilleriet med vand og man fremstiller her en tør Edinburgh Malt.

REJSEFAKTA

Lande: Skotland, Storbrittanien

REJSETYPE: Storby og weekend - Rundrejse

Rejselængde : 4 dage

Gruppens størrelse: 20-25 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • The Royal Edinburgh Military Tattoo
 • Udflugt til Rosslyn Chapel
 • Skotsk aften med musikunderholdning
 • Destilleribesøg og whiskysmagning
 • Centralt beliggende hotel

Dagsprogram
2019

Dag 1 - Edinburgh i festivalmåneden
Så er det endelig tid til din rejse til en af Europas mest spændende hovedstæder. Fra stemningsfulde brostensstræder i den gamle bydel (Old Town) til de smukke georgianske avenuer i New Town, er Edinburgh en kontrastrig by, der blander shopping, historie og parker med et bredt udvalg af restauranter og caféer. Edinburghs specialitet er festivaler og de finder sted hele året. August er dog den måned, hvor vi synes det meste og bedste foregår i byen. Det er der, i løbet af to uger, at den internationale bogfestival finder sted. Edinburgh Art Festival har udstillinger og aktiviteter rundt om i gallerier og på offentlige steder, hele måneden. The Fringe, som den kort og godt kaldes, handler om teater, stand-up-comedy, musik og shows. Langs hele Royal Mile og forskellige andre steder er der optrædener. I et par år har der været en liste over Free Fringe, dvs ca 500-600 optrædener i løbet af måneden som er gratis! Men det nok mest kendte og legendariske er The Royal Military Tattoo, der har været afholdt hvert år siden 1950. Over 200.000 mennesker kommer årligt fra hele verden for at opleve det 90 minutter lange show.TEMAs rejseleder møder dig i lufthavnen i Edinburgh denne torsdag, og du får tid til at installere dig på det centralt beliggende hotel, tæt på det hele. Den første aften bliver der musik og sang, serveret med mad og drikke på traditionel vis. Et behørigt skotsk velkommen med andre ord

Dag 2 - Whisky, Rosslyn og Tattoo
Edinburgh er en smuk by, og det er omgivelserne også. Efter morgenmaden tager vi ud på landet for at nyde den mest skotske af alle drikke, livets vand Whisky. På det hyggelige Glenkinchie Destilleri bliver vi vist rundt, og besøget afsluttes med en smagsprøve af Glenkinchie Single Malt.

Derefter tager vi ud for at besøge Rosslyn Chapel. Grundstenen blev lagt i 1446, og kapellet er stadig i privat eje på Greven af Rosslyns land. Det er et arkitektonisk mesterværk og meget smukt. I 2005 blev en sekvens i Da Vinci mysteriet indspillet her, og de besøgende kommer i dag langvejs fra.Rosslyn Chapel er nu også blevet den femtestørste seværdighed i hele landet, der af VisitScotland er blevet udnævnt til en femstjernet historisk attraktion. Vi spiser derefter en fælles frokost på yderligere et historisk område. The Sheep Heid Inn er en smuk restaureret pub og restaurant i området Duddington. Det har været en favorit blandt tidligere kongelige og poeter. I dag betragtes det som Edinburghs ældste "beværtning" der stadig er i drift, og her er masser af charme og karakter i hver eneste afkrog. Om eftermiddagen har du tid på egen hånd til at opleve mere af hvad Edinburgh har at tilbyde. Om aftenen mødes vi alle for at begive os til Edinburgh Castle og dens borggård, hvor det er blevet tid til The Royal Military Tattoo. Sækkepiber, trommer og fanfarer fra fem militære enheder. Dans, humor og et flot fyrværkeri er også en del af den spektakulære aften. Et af de varige indtryk fra aftenen plejer dog at være den stille opførsel af The Lone Piper.

Dag 3 - Edinburgh Castle og Café Royal

Med sine over 4500 beskyttede bygninger er Edinburgh verdenskendt for sin smukke arkitektur. Byen deles op i de to bydele Old Town og New Town. Old Town er området omkring slottet, og New Town har de mange neoklassiske bygninger og The Royal Mile. Alt sammen blev år 1995 optaget på Unescos Verdensarvsliste, hvilket er let at forstå når man går omkring og nyder byen. Om formiddagen vender vi tilbage til Edinburgh Castle, for at lære mere om byens historie og for at deltage i en rundvisning på slottet. 

Eftermiddagen er fri til egne eventyr, med indkøb, fornøjelse og beundring af denne fantastiske by. Om aftenen har vi bestilt plads på den stemningsfulde restaurant Ghillie Dhu, som oprindeligt var en kirke med navnet Saint Thomas Episcopal Church. Nu er bygningen smagsfuldt restaureret, og her tilbydes god mad og god stemning.

Dag 4 - See you again, soon!

En herlig weekend i Edinburgh har nået sin ende og afhængig af din hjemrejsetid, vil du måske kunne nå en sidste gåtur gennem denne perle af en by. Velkommen tilbage til at opleve endnu mere af landet.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejse t/r Danmark - Edinburgh.
 • 3 overnatninger.
 • 3 x morgenmad.
 • 1 x frokost.
 • 2 x middag.
 • Skotsk aften med show og mad.
 • Billet til Edinburgh Tattoo.
 • 1 x whiskysmagning.
 • Entreudgifter og udflugter ifølge program.

REJSEFAKTA

Dag 1.

Flyrejse Danmark - Edinburgh. Skotsk aften med middag indgår. Tre overnatninger på centralt beliggende hotel i Edinburgh.

Dag 2.

Besøg på Glenkinchie Destilleriet. Udflugt til Rosslyn Chapel. The Royal Military Tattoo. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 3.

Rundvisning på Edinburgh Castle. Morgenmad og middag indgår.

Dag 4.

Edinburgh til Danmark. Morgenmad indgår.

Skotland

Befolkning: 5,3 millioner
Landets størrelse: 78 772 km²
Valuta: Pund (GBP)
Religion: Kristendom 53,8 %, muslimer 1,4 %, de resterende tilhører forskellige religiøse samfund eller er ikke religiøse.
Sprog: Engelsk, lavlandsskotsk, skotsk gaelisk

Storbritannien

Befolkning: 65 millioner 

Landets areal: 130.395 km² 

Valuta: Pund (£) (GBP) 

Religion: 72% kristne, muslimer 3%, hinduer 1% jøder 0,5% samt minoriteter af sikher, buddhister m.fl. Cirka 15% af britterne angives som ateister. 

Sprog: Engelsk

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår

Flyrejse København - Edinburgh t/r, busrundtur og udflugter, del i dobbeltværelse, måltider ifølge dagsprogram, entreer samt TEMAs svenske rejseleder.

Valuta:

I rejsens pris indgår måltider ifølge rejsefaktal Udgifter du skal regne med er til måltidsdrikke, kaffe, forfriskninger og drikkepenge. Danske kroner kan veksles i Skotland, du sparer dog tid, hvis du medbringer lommepenge i engelske pund. De mest almindelige kreditkort fungerer i hæveautomater.

Klima og beklædning:

Vejret er omvekslende i Skotland og pludselige regnbyer er ikke usædvanlige. Regntøj kan være en fordel at medbringe. Man klæder om til middag.

Drikkepenge:

Ingen fælles drikkepenge indgår i rejsens pris. Vi anbefaler dig derfor at beregne rejsekassen med 8,- GBP per person til drikkepenge. Rejselederen indsamler på plads og fordeler på passende vis.

Øvrigt:

Alle rejser "Weekend i Edinburgh" inkluderer billet til The Royal Edinburgh Military Tattoo.

Hotelinformation

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet
 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.