Nyhed

Tokyo + Hakone med Fuji, Kamakura, Nikko og Yokohama.

Tokyo er byernes by, her ser og oplever man mere end i nogen anden hovedstad. Her leves der stort og småt, traditionelt og hypermoderne. Fra Asakuda hvor Edo blev født ved Sumidafloden, til Shibuya crossing og Akihabaras futuristiske miljøer. Vi udforsker også shoguns hovedstad Kamakura, og Yokohama som kaldes for verdens største forstad. I Nikko ser vi helligdommen hvor Tokugawashoguns maosoleum findes. Vi sigter også efter gode panorama udsigter over Fujibjerget i Hakone. Vi rejser under kirsebærblomstringen og i efterårets farver.

REJSEFAKTA

Lande: Japan

REJSETYPE: Storby og weekend - Rundrejse

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 15-26 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Tokyos puls
 • Hakone -udkig efter Fujibjerget
 • Shoguns Kamakura ved Stillehavet
 • Yokohama - verdens største forstad
 • Nikko -Japans mest overdådigt dekorerede helligdom

Dagsprogram
Tokyo +

Dag 1 Afrejse fra Danmark

I dag flyver flyet fra Danmark til fantastiske Tokyo – det mest folkerige storbyområde i verden.

Dag 2 Ankomst Tokyo
Velkommen til Nippon - "Solens Rige".

Ved ankomst til Tokyo, den østlige hovedstad, modtager TEMA-rejselederen dig i lufthavnen og derefter er der fælles transport ind til centrum, hvor vi starter temarejsen med en kort byrundtur. Vi ser den ærværdige Meiji-helligdom, som bliver besøgt af millioner af japanere hvert nytår for at lykkeønske det nye år. Helligdommen er også ekstremt populær til velsignelsesceremonier ved shinto-bryllup. Nogle dage kan du være heldig at se et brudepar her, og læg gerne mærke til brudens store hvide hætte. Shinto-helligdommen er dedikeret til kejser Meiji og den restaurering og modernisering, som Japan gennemgik i slutningen af det 19. århundrede. Området er også en tiltrængt grøn oase i den urbane jungle.

Under byrundturen vil du også passere gennem Omotesando, kendt som Tokyos egne Champs-Élysées, en japansk Eden for mode. På tværs af gaden Takeshita-dori sameksisterer al slags trendy og afvigende ungdomsmode, snarere en slags inferno af stilarter sammenlignet med Omotesandos Prada- og Louis Vuitton-butikker. Det er her, man skal blive "Big in Japan".

Inden vi tjekker ind på hotellet, har vi tid til frokost og et stop ved Shibuyas berømte "Scramble Crossing", hvor organiseret kaos udspiller sig ved hvert grønt lys. Der er også en statue af den loyale Hachikō, en Akita-han, som 10 år efter sin herres død stadig ventede på sin ejer på togstationen, hvor de plejede at mødes.

Dag 3 Halvdagsudflugt til Akihabara og Asakusa
Temarejsen i Tokyo fortsætter og i dag skal vi opleve Tokyos mange forskellige ansigter. Med lokaltog og undergrundsbane udforsker vi nørdernes ”hellige” hjem, eller den såkaldte "elektroniske by", Akihabara. Efter Anden Verdenskrig var området et centrum for handel på det "sorte marked". Distriktet er i dag et urbant tempel for dem, der elsker japansk pop-subkultur, manga og anime. Folk kommer her for det offentliges skyld og måske finder du noget i en "electronic - mega store".

Vi fortsætter til Asakusa, hvor den gamle Edo blev født i det 17. århundrede. Her ser vi markedsliv i Nakamise-arkaden – beliggende ikke så langt fra Sumida-floden og byens ældste tempel, Sensō-ji. Templet rummer en lille statue af den buddhistiske bodhisattva Kannon.

Bortset fra turistområderne er Asakusa et ret søvnigt kvarter i dag med et meget langsommere tempo sammenlignet med andre dele af Tokyo. Men i det gamle Edo var dette et sted, hvor forskellige klasser i det hierarkiske japanske samfund kunne mødes på lige vilkår og have det sjovt. Købmænd og samurai frekventerede gaderne, og området var kendt for sit natteliv, geikoer og bordeller. Asakusa er et eldorado, hvor man kan shoppe alt det typiske japanske, og hvor man gerne spiser tempura og diverse japanske snacks.

Dag 4 Kamakura og Yokohama
Dagens udflugt tager os til Kamakura. Kamakura var den administrative hovedstad i Japan mellem 1191-1333. I løbet af det 12. århundrede kæmpede krigerklanerne i Japan om magten. Da Minamoto-klanen besejrede sin vigtigste rival, Taira, i et berømt søslag i det indre hav mellem Honshu- og Kyushu-øerne, havde Kyoto-kejseren reelt mistet sin magt. Han blev tvunget til at legitimere Minamoto som landets første shogun i 1185. Shogunatet varede indtil 1867. Kejserembedet fortsatte dog med at eksistere som et middel til at legitimere shogunens magt.

I Kamakura besøger vi den store Buddha, daibutsu, som nærmest ser lidt utilfreds ud. Buddhaer skabt i hårde tider og krig smiler ikke så meget som dem, der blev skabt i tider med fred. Denne 13,35 meter høje bronze Buddha skal repræsentere Amidabutsu, som er en Buddha, som i det vestlige paradis modtager "sjælene" og hjælper dem med at nå Nirvana. I Japan er der flere forskellige buddhistiske bevægelser og denne bevægelse kaldes det rene land.

Ved at recitere Amidas navn ofte, kan man ende i "det rene land", når man dør. Et paradis, hvorfra det er meget nemmere for os mennesker at nå Nirvana. Tidligere var templets store Buddha i øvrigt beskyttet af en træbygning, men efter en tsunami slugte bygningen i 1496, er Buddhaen blevet efterladt ubeskyttet. I Kamakura besøger vi også Houtokuji-templet, et zenbuddhistisk tempel kendt for sin bambushave med hele 2000 planter.

Vi rejser videre til Yokohama, som er en millionby, der stadig betragtes som en forstad til Tokyo. Yokohama er som bekendt en kendt havn med et internationalt islæt. Det var en af de første byer i Japan, der åbnede for handel med Vesten i 1859.

Med etableringen som havn fulgte også de kinesiske immigranter og selv i dag har Yokohama Japans største China Town. Vi spiser frokost i Yokohama, inden vi runder dagen af i Sankeien Garden, skabt af en silkehandler i 1906. Haven rummer flere bygninger af stor kulturel værdi for Japan.

Dag 5 Hakone
Hakone, som ligger i omkring 700 meters højde over havets overflade, er et af Japans 27 naturreservater. Her er Lake Ashi, en sø grundlagt af en vulkan der kollapsede og styrtede sammen, og et kæmpe krater - kaldet "caldera" er dannet i stedet for. Fra forskellige steder i området leder vi efter muligheder for at se Japans hellige bjerg på 3776 meter. Vi besøger også den svovlduftende Owakudani-dal og nyder en fantastisk panoramaudsigt fra Hakone-svævebanen (hvis vejret tillader det).

Dag 6 Nikko og Toshugo-helligdommen
I dag tager vi bussen for at besøge Nikko og Tokugawa shogunatets mausoleum Toshogu, der ligger i en cirka 450 år gammel cederskov. 16.000 magiske træer blev plantet for at indramme Toshugo.

Det er bevidste naturskønne omgivelser. Helligdommen er på UNESCOs verdensarvsliste og overdådigt dekoreret i en næsten u-japansk stil med funklende guldfarver og utrolige ornamenter. Ikke mindre end 15.000 af Japans dygtigste håndværkere har været involveret i byggeriet, som tog to år at bygge. Her er den verdensberømte frise med aberne, der ikke ser, hører eller formidler ondskab. Hos Yomeimon - Solskinsporten - er ikke en millimeter sluppet for at blive pyntet.

Overdådigheden er en sjælden kontrast til den gamle skovs tyngde.

I Nikko serveres frokost og vi har også tid til at se Lake Chuzenji, "lykkehavet", der blev dannet for 20.000 år siden.

Dag. 7 Dag på egen hånd i Tokyo eller tilkøb en udflugt til Kyoto
Bestil en EKSTRA udflugt til kejserbyen Kyoto. Udflugten foregår med lokal guide og uden skandinavisk rejseleder.

I Kyoto var der en følsom domstol i det 11. århundrede, som lå meget langt fra den samuraikultur, vi ofte forbinder Japan med. Byen blev bygget med kineseren Chang An som forbillede. Så selvom Shogun regerede fra Kamakura, forblev kejserne i Kyoto indtil 1868. Kyoto er det elegante Japan og søster by til Paris. Der er omkring 2.000 templer og helligdomme her. Udflugten gennemføres med Nozomi Shinkansen T/R fra Tokyo til Kyoto. Turen tager lidt over to timer. I selve Kyoto foregår udflugten med bus og en frokost er også inkluderet. I Kyoto kan du besøge Fushimi - Inari-helligdommen med sine 10.000 vermilion-porte, Sanjusangendo-templet med 1001 buddhistiske kanonstatuer og Kiomizudera-templet på en bakke med storslået udsigt over Kyoto og med et fantastisk håndværksområde i nærheden. Kontakt TEMA-kontoret for at bestille. Rejsen skal forudbestilles en måned før afrejse for at være garanteret plads og prisen for turen er 3600 Dkk. Det kan ikke bestilles når man er i Japan.

Ellers har du dagen til din egen disposition til at udforske mere af smeltediglen og metropolen Tokyos 23 forskellige - ku. Byen har et væld af byer i byen. Man hører ofte, at Tokyo egentlig ikke er en by, men en opfindelse, der hele tiden genopfinder sig selv. En god måde at få en idé om, hvad Tokyo handler om, er at gå op ad et af byens mange observatorier og tårne. Rådhuset i Shinjuku er gratis at gå op til, men andre forslag kan være det 333 meter høje Tokyo Tower bygget i 1958, eller det mægtige Sky Tree med sine 634 meter.

Dag 8 Hjemrejse til Danmark
Så er det tid til at tage afsked med det fascinerende Japan for denne gang og flyve mod de nordlige breddegrader igen.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

-Fly t/r Danmark

-7 x morgenmad

-4 x frokost

-1 middag

-Behagelig gruppestørrelse

-Indgange ifølge dagsprogram

-Samtlige overnatninger

-Suica-pas til lokaltransport dag 3

- TEMA rejseleder


REJSEFAKTA

REJSEFAKTA

Dag 1
Afrejse fra Danmark.

Dag 2
Ankomst til Tokyo. Meiji helligdommen og Shibuyakorsningen. Panoramatur i Tokyo. Frokost indgår.

Dag 3
Halvdagsudflugt til Akihabara og Asakusa. Oplev Tokyo med lokaltrafik. Morgenmad indgår.

Dag 4
Heldagsudflugt til Kamakura, Yokohama og Sankeien Garden. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 5
Heldagstur til Hakone og Owakudanidalen. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 6
Med bus til Nikko og omegn. Besøge Tokugawashoguns begravelsesplads. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 7
Tid på egen hånd i Tokyo. Ekstra udflugt til Kyoto kan forudbestilles. Morgenmad og fælles afskedsmiddag indgår.

Dag 8
Hjemrejse fra Tokyo til Danmark. Morgenmad indgår.

Japan

Befolkningstal 127 millioner
Landets areal 377 835 km²
Valuta Yen
Religion 54 % er shintoister, 40 % buddister, 0,7 % kristne og 4,7 % opgiver andre trosamfund, f.eks. shamanism
Sprog Japansk
Statsform Konstitutionelt monarki

Vigtigt om rejsen

Vigtigt om rejsen
Benyt lejligheden til at holde efterårs- eller sommerferie i Tokyo. Tokyo+ er en familievenlig rejse, der både giver dig mulighed for at opleve en masse, men hvor du også har din egen tid.

TEMAs gruppestørrelse
For TEMA er rejsen og den rejsende i fokus. Sammen møder vi mennesker, kulturer og oplevelser i naturen på en tæt, ægte og behagelig måde. Vores gruppestørrelser afspejler dette og er en stor grund til, at mange vælger at rejse med TEMA. Vi undgår for store grupper på vores rejser, for at give alle en så oplevelsesrig rejse som muligt, og tilbyder rejser der virkelig giver minder for livet!

Drikkepenge
Drikkepenge i Japan er sjældent, og generelt forventes du ikke at betale noget ekstra, når du for eksempel besøger en restaurant. Det er dog almindeligt at give drikkepenge til chauffører og lokale guider. Vi anbefaler derfor, at du medbringer et beløb på 1.000 ¥ pr. person, som indsamles af TEMAs rejseleder på turens første dag. Rejselederen er herefter ansvarlig for, at alle drikkepenge bliver uddelt til de pågældende.

Mundbind
I den japanske hverdag udvises stort respekt og hensyn. Selv før covid-pandemien var mundbind meget almindelige. Hvis man er let forkølet, tager man rutinemæssigt et mundbind på i Japan.

Hotellerne
Der kan forekomme alternative hoteller på nogle afgange.

Valuta Yen (JPY).
Debet- og kreditkort accepteres mange steder, men kan ikke altid tages for givet. Hæveautomater er tilgængelige i 7-eleven og Citibank til kontanter. Hvis du vil veksle kontanter, fungerer amerikanske dollars eller euro bedst.

Du betaler selv for måltidsdrikke (øl, vin, mineralvand eller måske sake) og for de måltider, der ikke er inkluderet i henhold til dagsprogrammet. Der er mange muligheder for at tage på mindre restauranter til billigere priser, hvor japanerne selv kommer.

Når du beregner dit rejsebudget, skal du også medregne, at Japan er et shopping eldorado: kameraer, elektronik, tøj, antikviteter, ure, lakarbejde, dukker, perler, samurai-sværd, kimonoer og meget mere.

Tøj
Om sommeren og det tidlige efterår gælder let og køligt bomuldstøj på rejse- og udflugtsdage. Til de sene efterårsture kan en frakke eller jakke være godt at have med. For at være sikker, tag en uld/fleece trøje med til besøg i bjergområderne i løbet af foråret og efteråret. Medbring også en paraply eller en let regnjakke.

Vær opmærksom på
Strømstikkene i Japan er af type A eller type B. Type A har to flade huller, type B har de samme to huller som A, plus et ekstra hul til jord. A-stikket virker i både A og B, mens B-stikket kun virker i et B-stik. A-stikket er den mest almindelige variant. Det er den samme type stik og stikkontakt, som bruges i USA.

De fleste hoteller udlåner adaptere, men forvent ikke, at alle hoteller har dem tilgængelige. Medbring derfor din egen for at være sikker. Derudover kan det være godt at medbringe en dockingstation, hvis du har meget elektronik. Bare for en sikkerheds skyld, tjek at dine "apparater" kan klare 100V.

Til Honshu Island er vores afgange i slutningen af marts og begyndelsen af april planlagt for at prøve at time kirsebærblomstringen. Det bedste tidspunkt for efterårsfarver på Honshu er fra slutningen af oktober og frem til november måned. I anden halvdel af november kan man nogle gange opleve "gingo-regn i Tokyo".

Byrundturen på dag 3 i Tokyo foregår med tog og metro. Du skal kunne gå kortere ture, men fordelt hen over dagen.

Ved indrejse i Japan
Husk at skrive ned, hvilket hotel der er overnatningssted på turen, da disse oplysninger anmodes om på indrejsedokumenter i Japan.

Dagligvarer
Kød må ikke indføres i Japan, og det er gælder også frisk frugt og grøntsager.

Vi ser en øget interesse for at bestille business class på vores rejser til Japan. Kontakt kontoret direkte på telefon for at høre, om det er muligt for den pågældende afgang.

Hotel/overnatning

Kommentarer

Alternative hoteller kan forekomme på visse afgange. Hibya Hotel gælder fra 2024. Remm Ginza gælder for 2025.

Afrejser

Dato Fly-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
24-06-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Tokyo
2024-06-24
12:25
2024-06-25
07:55
SAS, 983
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tokyo
Copenhagen
2024-07-02
11:45
2024-07-02
18:20
SAS, 984
9 dage Tokyo +  København 30 550 DKK 2 ledige pladser Bestil
28-10-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Helsinki
2024-10-28
13:00
2024-10-28
15:35
Finnair, 954
Helsinki
Tokyo
2024-10-28
17:55
2024-10-28
14:25
Finnair, 061
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tokyo
Helsinki
2024-11-04
21:55
2024-11-05
04:25
Finnair, 062
Helsinki
Copenhagen
2024-11-05
07:10
2024-11-05
07:55
Finnair, 951
8 dage Tokyo +  København 27 650 DKK 2 ledige pladser Bestil
21-03-2025 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Helsinki
2025-03-21
13:00
2025-03-21
15:35
Finnair, 954
Helsinki
Tokyo
2025-03-21
17:55
2025-03-21
14:25
Finnair, 061
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tokyo
Helsinki
2025-03-28
23:10
2025-03-29
05:00
Finnair, 074
Helsinki
Copenhagen
2025-03-29
07:10
2025-03-29
07:55
Finnair, 951
9 dage Tokyo +  København 31 190 DKK 4 ledige pladser Bestil
28-03-2025 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Munich
2025-03-28
09:00
2025-03-28
10:40
Lufthansa, 2439
Munich
Tokyo
2025-03-28
12:45
2025-03-29
09:05
Lufthansa, 714
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tokyo
Munich
2025-04-04
09:40
2025-04-04
17:00
Lufthansa, 715
Munich
Copenhagen
2025-04-04
21:35
2025-04-04
23:10
Lufthansa, 2446
8 dage Tokyo +  København 31 190 DKK 4 ledige pladser Bestil
25-06-2025 8 dage Tokyo +  København 30 790 DKK 4 ledige pladser Bestil

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Storby og weekend

 
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.