Australien - landet "Down Under"landet "Down Under"

Tag med på den mest komplette rundrejse nogensinde i Australien. Klassikere som Sydney, Great Barrier Reef og Ayers Rock (Uluru) indgår. Hertil kommer dyre- og naturoplevelser ud over det sædvanlige på Kangaroo Island. Vi oplever ægte aussie-kultur med barbeque, eksklusive vinsmagninger i Barossa Valley, og en anderledes sporvognsudflugt i Melbourne, samt surferstranden Bondi Beach. På ud- og hjemrejsen, oplever du Singapore.

REJSEFAKTA

Lande: Australien, Singapore

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 20 dage

Gruppens størrelse: 20-28 personer

Visum kræves: Ja

HØJDEPUNKTER

 • Togrejse til Kuranda og skyrail på udrejsen
 • Middag under stjernerne ved Ayers Rock
 • Vingårdsbesøg i Barossa Valley
 • Dyr og natur på Kangaroo Island
 • Middag på The Colonial Tramcar i Melbourne

Dagsprogram
Vinter 2018 til 2019

Dag 1 - Afrejse til Singapore.

Afrejse fra Danmark til Singapore.


Dag 2 - Overnatning i Singapore.

Du ankommer til Singapore, hvor du får et velfortjent hvil inden du fortsætter til Australien.

Dit hotel ligger i nærheden af Clake Quay, så du er bare en kort gåtur væk fra centrum, hvor der er et stort udbud af restauranter, cafeer og udendørsbarer. 


Dag 3 - Byrundtur i Singapore.

Du kan sove ud og nyde en overdådig morgenmadsbuffet i fred og ro, inden du om formiddagen giver dig ud på en byrundtur i metropolen Singapore. Singa og Pura, som byens navn er en kombination af, betyder på malaysisk Løve og By. Ifølge folketraditionen var det første dyr, som byens grundlægger så på stedet en løve. Under byrundturen ser du The Merlion, fabeldyret der er byens symbol, og som er en kombination af løve og fiskehale. 

Den person som grundlagde det moderne Singapore var britten Sir Stamford Raffles, som arbejdede for det britiske Ostindiske kompagni. Han indgik en aftale med Sultanen af Johor i 1819, hvor byen fik købstadsstatus. Raffles navn kom sidenhen, i 1887, til at pryde det, som skulle udvikle sig til et af verdens mest legendariske hoteller, the Raffles Hotel. Det var i baren her at drinken Singapore Sling blev opfundet, og vi afrunder vores byrundtur med et besøg her. 

Vi checker sent ud fra vores hotel i Snigapore, og om aftenen flyver vi videre mod Australien og Cairns.


Dag 4 - Ankomst til Australien.

Hen om formiddagen ankommer vi til den australske delstat Queensland, som er navngivet efter Dronning Victoria. Hendes regeringstid fra midten af 1800 årene og frem var utroligt populær i Storbritannien, så ingen gjorde dengang indsigelser når hun foreslog at delstaten skulle kaldes Queensland istedet for Cooksland. James Cook var den opdagelsesrejsende som i 1800-tallet udforskede Australiens kyst med sine flotille. Idag kendes delstaten mest som The Sunshine State, da vejret her er ganske solsikkert.

Vores hotel ligger centralt ved marinaen, og herfra kan du let udforske byen til fods.

Om aftenen samles vi til en kortere gåtur til en af Cairns mest velrennomerede restauranter, som hedder Ochre. Her nyder vi en australiensisk menu med nærproducerede råvarer. Det er en rigtig god velkomst til Australien.


Dag 5 - Snorkling ved Great Barrier Reef.

Idag kan vi ser frem mod en hel dag på havet. Vi tager ud til Det Store Barriererev, som er verdens største koralrev, og ptaget på UNESCO Verdensarvsliste. Vi besøger Michaelmas-revet og sandøen Michalmas Cay som repræsentanter for de over 3000 forskellige rev og circa 1000 øer som udgør hele Barriere-revet. Her findes selvfølgeligt et fantastisk liv under vandoverfladen, og derudover et rigt fugleliv. Området er en af de største havfuglekolonier på hele revet. Der findes snorklingsudrustning ombord, og vil du helst se undervandslivet fra båd findes der også en glasbundsbåd. 

Der indgår drikkevarer ombord, og frokosten er et typisk smørrebrødsbord.


Dag 6 - Regnskovsbyen Kuranda.

Også idag oplever du en af Australiens UNESCO Verdensarve, nemlig Queenslands tropiske regnskov. Vi ligger ud med en togrejse gennem den tropiske frodighed ombord på Kuranda Scenic Railway, som tager os fra lavlandet og op gennem bjergene til Kuranda. Det var en enginørsmæssig bedrift at bygge jernbanen i sin tid. Stadigvæk idag er togrejsen betagende, med naturscenerier som vandfald, dybe kløfter og tropisk regnskov. 

Hele dagen tilbringer vi i regnskoven, hvor der findes mere end 1200 forskellige arter af blomstrende planter, og dyreliv med kænguruer, koalabjørne, wallabies og krokodiller.

Efter en grillfrokost tilegner vi os aboriginernes kultur med Pamagirri Aboriginal Experience. Her lærer vi os blandt andet hvordan man kaster med boomerang og spiller på en Didgeridoo.

Turen tilbage til kysten går med den fascinerende Skyrail - Rainforest Cableway, som er en 7½ Km lang linebane, som bringer dig lige hen over trækronerne i regnskoven. Luften er fuld af den tropiske regnskovs dufte og lyde. Undervejs kan man gå af banen ved to lejligheder og gå på brede gangbroer gennem den tætte vegetation.

Aftenen er fri til egne oplevelser. På hotellet findes en af byens bedste grillrestauranter, og din rejseleder kan give dig flere råd om restauranter ude i Cairns.


Dag 7 - Kata Tjuta og solnedgang ved Ayers Rock.

Vi flyver fra kysten og ind til Ayers Rock som ligger i hjertet af Australien, som jo er et stort Kontinent i sig. Her ligger The Red Center og Yulara. Vores besøg tager udgangspunkt i Uluruområdet og om eftermiddagen besøger vi Kata Tjuta (også kendt som The Olgas), som er et bjergmassiv med 36 kuppelformede bjergtoppe, som er et fantastisk skue.

Om aftenen kan du nyde solnedgangen ved Ayers Rock, eller Uluru som nu er det officielle navn for stedet. Solnedgangens stråler får farverne på klippen til at skifte gennem stadigt dybere røde farvetoner. Stenen hæver sig 348 Meter over det ellers flade landskab. Mange besøgende betages af farvernes skiften i klippevæggene under dagens forløb. For aboriginerne er Uluru stenen et helligt sted. Du nyder pladsen i selskab med en typisk "Aussie BBQ". 


Dag 8 - Solopgang ved Ayers Rock og solnedgang i Alice Springs.

Mens det stadig er mørkt kører vi i den årle morgenstund til Uluru for at nyde solopgangens lysspil i stenvæggene. Der er unægteligt noget magisk ved Uluru. Sidenhen tager vi tilbage til hotellet og spiser morgenmad. Så kører vi bus gennem det fantastiske røde ørkenlandskab fra Yulara frem til Alice Springs.

Alice Springs er så afgjort en af civilisationens sidste udposter, omgivet som den er af 1000'vis af Kilometer af ørken og vildmark. Byen er hjemstavn for mange aboriginer, som jo er Australiens urbefolkning. Vi undersøger byen nærmere ved at besøge "The Flying Doctos" hovedkvarter. Sidenhen besøger vi "School of the Air", hvor man via fjernundervisning underviser børn der bor på isolerede steder. Idag foregår dette primært via internet og web-kamera. 


Dag 9 - Fra Alice Spring til Adelaide.

Efter morgenmaden forlader vi hotellet og udforsker byen mere, inden vi derpå tager til lufthavnen. Så tager vi flyet fra Northern Territory til delstaten South Australia og dens hovedby Adelaide. Byen kaldes "Kirkernes By" og er en lille storby. Her bor i centralt, og igen er det enkelt at færdes til fods.

Måske lokkes du ind til Haigh's Chocolate og ffristes af de søde sager der. Det er her at Australiens mest berømte chokoladeprodukter fremstilles. 


Dag 10 - Hel dag i Barossa Valley.

Idag tilbringer vi i Australiens mest kendte vindistrikt Barossa Valley. Vi besøger Jacob's Creek, hvor vingårdens egen guide fører os rundt. Vi ser vinmarkerne, og vinproduktionen og lærer os om hvorfor man har valgt at bruge de druersorter, som man anvender her. Selvfølgelig smager vi også på flere forskellige vine. Frokosten nyder vi på hyggelige Vintners Bar & Grill, hvor man kombinerer gode nærproducerede råvarer med vin. På denne fine vingård nyder vi en lækker frokost inden vi fortsætter vores udflugt i Barossa Valley. 

Om eftermiddagen besøger vi Wolf Blass, som er en moderne vinproducent med rødder tilbage til Tyskland. Mærket gør succes verden rundt, og år 2008 vandt vinproducenten over 9000 andre vine og blev kåret til "International Red Winemaker" på IWC (International Wine Challenge) i London. Da Wolf Blass vandt Jimmy Watson Trophy i 1973 for sin "Black Label" (Cabernet Sauvignon - Shiraz) leverede han en nu legendarisk takketale med ordene: "My wines are sexy, they make weak men strong and strong women weak".

Aftenen i Adelaide står til egen disposition.


Dag 11 - Kangaroo Island.

Vi forlader nu bymiljøet og begiver os til to dejlige dage på Australiens tredie største ø, Kangaroo Island (størst er Tasmanien og næststørst Melville Island i Nord). Fra Cape Jervis tager vi en færge over til øen, som ikke uden grund kaldes for Australiens Noah's Ark. Her kan du opleve et dyreliv udover det sædvanlige. I Flinders Chase Nationalpark, som dækker 20% af øen, ser du Remarkable Rocks, som er gigantiske granitsten, der balancerer prækært 70 Meter over havet på klippekanten ud mod Southern Ocean på øens Sydkyst. Ved Admirals Arch ser du hvordan naturkræfterne har dannet en portal på øen, og hvor pelssælerne nu stortrives.

Frokosten bliver en picknick med australiensisk vin, der indtages under åben himmel. Måske sidder der en søvnig koalabjørn i et træ i nærheden. Ellers ser du måske en i Kelly Hill Conservation Park, som vi besøger efter frokosten. Din lokalguide vil gerne vise dig så mange dyr som muligt.

Udflugten afrundes med et besøg på den fine hvide sandstrand ved Vivionne Bay, som er blevet udkåret til Australiens bedste strand.


Dag 12 - Hel dag på Kangaroo Island.

På øen findes der circa 250 forskellige fuglearter, og takket være den isolerede position fra fastlandet er flere enestående underarter fremkommet her. Hold udkik både oppe i træerne og på jorden. Med lidt held ser tilogmed en Echidna (et myrepindsvin) eller en wallaby. Du ser garanteret en vild kænguru her på Kangaroo Island!

Ved Seal Bay bringer lokalguiden os ud til den koloni med søløver, der findes her. Vi holder os på tryg afstand, men er dog så pas tæt på, at du ikke behøves avanceret kamaraudrustning for at fange dyrene på billede. Dette bliver nok en uforglemmelig oplevelse!


Dag 13 - Flyrejse til Melbourne og middag i sporvogn.

Lige efter morgenmaden tager vi færgen over til hovedlandet. Idag forlader vi South Australia og drager til delstaten Victoria og provinshovedstaden Melbourne, som er landets næststørste by.

Vi bor centralt og aftenens middag nyder vi på en af byens gamle sporvogne fra kolonitiden. Det bliver en anderledes aften, med god mad og drikke.


Dag 14  - Melbourne.

Vi indleder dagen med at se byen fra bussen. Turen leder os forbi Skt. Pauls og Skt. Patricks katedralerne samt Queen Victoria Market. Siden fortsætter vi til Royal Exhibition Center, som er med på UNESCOs Verdensarvsliste. Vi ser også The Shrine of Remembrance og Fitzroy Gardens og nede ved havet forstaden Skt. Kilda.

Eftermiddagen og aftenen er fri til egne eventyr, og vi anbefaler en gåtur gennem Melbournes handelsarkader og smågader. Her er der meget spændende at opdage. Der er masser af nytænkende mennesker her, og det er let at komme tæt på byens sjæl og dens mennesker.


Dag 15 - Fri dag i Melbourne.

Formiddagen er fri til selv at udforske Melbourne, og din rejseleder kan give dig råd om hvad der bør ses. Om eftermiddagen / aftenen flyver vi videre til Sydney, hvor vi skal bo tre dage.


Dag 16 - Rundtur i Sydney.

Dagen giver dig mulighed for at opleve en af verdens smukkeste byer. Rundturen tager os til surferparadiset Bondi Beach, forlystelseskvartererne ved Kings Cross og til den livlige China Town. I den traditionsrige botaniske have kan du se Mrs. Macquarie's chair, og den smukke udsigt ud over havnen og Utzon's kendte operahus.

Operahuset er klædt i kakler fra Höganås, og vi ser hele bygningen under en guidet rundvisning. Det er en oplevelse at besøge dette arkitektoniske mesterværk.


Dag 17 - Fri dag i Sydney.

Dagen giver dig rige muligheder for at opleve Sydney på egen hånd, og igen kan din rejseleder give dig råd om hvad du bør se. De interesserede kan følge med på en udflugt med engelsktalende guide.

Om aftenen tager vi til en restaurant hvor de serverer god mad og hvorfra man har en fantastisk udsigt over store dele af Sydney. Dette er vores afskedsmiddag i Australien, og et godt tilfælde til at sammenfatte oplevelserne hidtil på rejsen.


Dag 18 - Afrejse til Singapore.

Lige efter morgenmaden forlader vi hotellet og kører ud til lufthavnen. Sent om eftermiddagen lander vi i Singapore og indregistrerer os på vores hotel.


Dag 19 - Bumboat igennem havernes stad.

Vi udnytter denne dag i futuristiske Singapore til at opleve andre sider af byen end senest vi var der. Singapore kaldes fra gammel tid "The Garden City", men helst vil byens indbyggere se det omvendt, nemlig som at byen ligger i en stor have. Så idag besøger vi Garden by The Bay, hvor der findes regnskov og vandfald. 

Dagen fortsætter på vandvejene med en traditionel Bumboat tur op ad Singaporefloden. Endnu en spændende dag som inkluderer en god frokost. Du får også tid til at handle og / eller at opdage byen på egen hånd. 

Vi forlader hotellet sent, og du kan disponere over dit rum frem til kl 18.00, hvorefter vi kører til lufthavnen og derpå vidererejsen mod Europa.


Dag 20 - Hjemkomst til Danmark.

Du flyver hjem via London, og lander i Danmark hen på eftermiddagen.


ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly t/r Danmark
• Samtlige overnatninger
• 16 x morgenmad
• 6 x frokost (fra oktober 2018 7 x frokost)
• 6 x middag
• Entreer ifølge program
• TEMA-rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1.

Afrejse fra Danmark, flymåltider indgår.

Dag 2.

Ankomst Singapore. En overnatning på hotel i Singapore.

Dag 3.

Byrundtur i Singapore. Flyrejse Singapore - Cairns. Morgenmad, frokost og flymåltider indgår.

Dag 4.

Ankomst til Cairns. Velkomstmiddag indgår. 3 overnatninger på hotel i Cairns.

Dag 5.

Heldagsudflugt til Great Barrier Reef. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 6.

Heldagsudflugt til Kurunda, bustransport 60 Km. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 7.

Flyrejse Cairns - Ayers Rock. Udflugt til Kata Tjuta og Uluru, bustransport 100 Km. Morgenmad og midag indgår. En overnatning på hotel i Yulara.

Dag 8.

Yulara - Alice Springs, bustransport 440 Km. Rejse gennem den Røde Ørken. Byrundtur i Alice Springs. Morgenmad indgår. En overnatning på hotel i Alice Springs.

Dag 9.

Flyrejse Alice Springs - Adelaide. Kort byrundtur i Adelaide. Morgenmad indgår. To overnatninger i Adelaide.

Dag 10.

Udflugt til Barossa Valley med to vinsmagninger. Bustransport circa 170 Km. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 11.

Adelaide - Kangaroo Island, bustransport circa 280 Km. Naturudflugt på Kangaroo Island. Helpension indgår. To overnatninger på hotel på Kangaroo Island.

Dag 12.

Heldagsudflugt på Kangaroo Island. Helpension indgår.

Dag 13.

Kangaroo Island - Adelaide, bustransport circa 280 Km. Flyrejse Adelaide - Melbourne. Morgenmad og middag indgår. To overnatninger på hotel i Melbourne.

Dag 14.

Byrundtur i Melbourne. Morgenmad indgår.

Dag 15.

Fri dag. Morgenmad indgår. Flyrejse Melbourne - Sydney. 3 overnatninger på hotel i Sydney.

Dag 16.

Byrundtur i Sydney med besøg i operahuset. Morgenmad indgår.

Dag 17.

Fri dag i Sydney. Morgenmad og middag indgår.

Dag 18.

Flyrejse Sydney - Singapore. Morgenmad indgår. En overnatning på hotel i Singapore.

Dag 19.

Besøg i "Gardens by The Bay" og bådfærd. Morgenmad og frokost indgår. Sen udregistrering fra hotellet. Afrejse fra Singapore med fly.

Dag 20.

Flyrejse og hjemkomst til Danmark. Flymåltider indgår.

Australien

Befolkning 23.714.300Landets areal 7.692.024 km²Valuta Australsk dollar (AUD)Religion Kristendom (den ene halvdel katoliker, den anden protestanter).Sprog Engelsk er officelt sprog. Aboriginerne taler også australsprog.

Singapore

Befolkning 4 400 000Landets areal 647 km²Valuta Singapore dollarReligion BuddismeSprog Engelsk, kinesisk, malaysisk og tamil

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår:

Flyrejse Danmark - Singapore - Cairns og retur Sydney - Singapore - Danmark, øvrige flyrejser og transporter i henhold til program, del i dobbeltværelse, måltider i henhold til rejsefakta, TEMAs danske eller svenske rejseleder, udflugter og entreer i det ordinære program, hvor intet andet er anført.

Valuta:

Australske dollar (AUD).
Singapore dollar (SGD).
Arabiske Dirham (AED).


De mest almindelige kreditkort accepteres i de fleste butikker. Der er hæveautomater.

Regn med at bruge ca. 60 australske dollar pr. dag til diverse småudgifter samt måltider, som ikke indgår i rejseprogrammet.

For mere information om valuta og kurser, konatakt din bank eller et vekslingskontor.

Klima og beklædning:

På Internettet finder du udførlige klimaoplysninger over de fleste rejsemål og områder der besøges på turene. Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.weatherbase.com eller www.bbc.com.

Årstiderne i Australien er de modsatte af den nordlige halvkugle. Da Australien er et kontinent, er der også store lokale variationer i klimaet.

Påklædning:
I dagtimerne, når vi besøger storbyer samt på busrejserne, er den mest behagelig påklædning tynde bomuldsklæder samt et par sandaler. Undgå syntetisk materiale og tætsiddende jeans. En varm jakke/trøje kan være god at have til om aftenen, samt i bussen, hvor der er aircondition. Let regntøj, gode travesko, solhat, solbriller, solcreme, shorts og badetøj er vigtigt at medbringe.

Drikkepenge:

I denne rejse indgår ingen fælles drikkepenge. Vi anbefaler at du beregner rejsekassen med 10 SGD og 50 AUD til drikkepenge til hotellernes bagagebærere og serveringspersonale samt til lokale guider og chauffører. Rejselederen indsamler på plads og fordeler på passende vis.

Praktisk:

Medbring en universal adapter (commonwealth-modellen) til medbragte el-artikler.

I både Australien er der strikse forbud mod at indføre frugt, grøntsager, frø, nødder, ferskvarer m.m. I forbindelse med ankomsten skal du udfylde en formular, hvor du blandt andet skal vare på spørgsmål vedrørende ovenstående. Et af spørgsmålene lyder oven i købet om du har været på landet og har fået jord på skoene. I forbindelse med tolden foretages en grundig kontrol. Hvis du skulle have nogle af ovennævnte varer med dig, er beholdere tilgængelig, hvor du kan smide det i.

Observer:

Siden september 2012 har Australien haft strengere regler, angående indførsel af tobak; du må kun medbringe 50 cigaretter eller 50 gram cigarer eller tobaksprodukter. Denne mængde gælder uanset hvor og hvornår den er blevet købt, og uanset om den medbringes i håndbagage eller indchecket bagage.

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.


Hotelinformation

I vores rejser indgår altid

 • Fly & hotel
 • Serviceafgifter
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • TEMAs rejseleder
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose