Weekend i IstanbulPorten til Asien

Under navnet Konstantinopel var Istanbul det byzantinske riges hovedstad. En lige så glansfuld rolle spillede byen derefter som centrum i det osmanniske imperium, hvis sultaner under flere århundreder ikke sparede på noget, når det drejede sig om at dekorere byen med minareter, borge, paladser og majestætiske haver. På vores fem dage lange weekendrejse lærer du en af verdens mest spændende storbyer at kende.

REJSEFAKTA

Lande: Tyrkiet

REJSETYPE: Storby og weekend

Rejselængde : 5 dage

Gruppens størrelse: 16-24 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Den Blå Moske
 • Hagia Sofia
 • Topkapi-paladset
 • Byvandring
 • Bådfærd på Bosporus

Dagsprogram
2020

Dag 1 - Ankomst til Istanbul.

Afrejse fra Danmark og ankomst til Istanbul.

Velkommen til Istanbul! Efter pas- og toldformaliteterne mødes rejseleden og bussen, som kører til hotellet i Istanbuls gamle Sultanahmed kvarter. 

Om aftenen venter en hyggelig velkomstmiddag i nærheden af hotellet. 

Dag 2 - Byrundtur og kirkernes kirke. 

Hele formiddagen er afsat til nogle af Istanbuls enestående seværdigheder og monumenter, levende såvel som gamle. Byrundturen er til fods! 

Vi indleder med Topkapipaladset, som ligger på en høj ovenfor Istanbul, og med en fantastisk udsigt over Det Gyldne Horn og Bosporus. Paladset indeholder ubegribelige rigdomme blandt andet af guld- og sølv. Her findes også en af verdens største og fornemste porcelænssamlinger med primært genstande fra Kina og Vietnam. Mod en mindre beløb besøger man på hånd besøge et harem, hvor hundredvis af haremsdamer levede deres liv i total isolation, alle tilhørende den regerende sultan. Hvis nogen steder overhovedet, så er det her du fornemmer den sagnomspundne orientalske mystik. 

"Kirkernes Kirke", den storslåede Hagia Sofia kirke fra 500 årene efter Kristus, indgyder stor æresfrygt med sin enorme kuppel og sine smukke mosaikker. Sidenhen nyder vi en frokost med det gode tyrkiske køkken, hvorefter vi fortsætter til Den Blå moske. Denne rummer masser af smukke blåhvide kakler, som ikke lader nogen æstetiker uberørt. 

Inden vi fortsætter til den Store basar besøger vi Hippodromen hvor der stadigvæk står en obelisk fra Egypten, som fragtedes hertil under 300 årene efter Kristus.  

Den Store Basar er en af byens store landmærker. Bygningen er enorm og påbegyndtes under 1500 tallet. Den stod færdig i sin nuværende form 100 år efter. I basaren arbejder der circa 24000 mennesker og den besøges dagligt af mellem 250000 til 400000 handlende. 

Aftenen er fri til egne aktiviteter. Hvis der findes interesse for det, kan et besøg til Hodjapasha arrangeres, så man ser de Dansende Dervisher. Denne udflugt koster ekstra. Se mere information under "Vigtigt om rejsen". 

Dag 3 - Istanbul til fods, Det Gyldne Horn og bådfærd på Bosphorus. 

Med dagens program fælger vi gårsdagens byvandring. Det er den bedste måde at blive bekendt med Istanbul på. Idag fokuserer vi på kvartererne omkring Det Gyldne Horn, nemlig Fener og Balat, hvor der er tydelige spor efter byens jødiske, armenske og græsk-ortodokse indbyggere. Her kommer vi tæt på det gamle kosmopolitiske Istanbul.  

Frokost tager vi på den kendte restaurant Hamdi, hvor der serveres traditionel tyrkisk mad med finesse og elegance. 

Efter frokosten oplever vi byen fra vandsiden under vores spændende bådfærd på Bosporus, som er strædet der forbinder Middelhavet, Ægeerhavet og Sortehavet. På bådfærden fornemmer man tydligt Istanbuls store betydning som havneby og storslået verdensmetropol. Tyrkiske borge, osmanniske sultanpaladser, parker, prangende villaer samt kosker og kirker passerer revy langs vandkanten. 

Vi afslutter bådturen ved Eminönu i nærheden af Krydderimarkedet, der også kaldes for den Egyptiske basar. Hotellet ligger i gangsafstand herfra.

Aftenen er fri til egne aktiviteter. 

Dag 4 - Fridag i Istanbul eller ekstra udflugter.

Dagen er afsat til egne oplevelser, og de der har lyst, kan strejfe omkring i det centrale Istanbuls butiksfyldte gader og stræder, eller måske besøge et tyrkisk badehus, et såkaldt hamam. 

Hvis der findes interesse for det, kan en ekstraudflugt til den asiatiske side ordnes, med besøg i det osmanniske sommerpalads Beylerbeyi og i det chikke kvarter Kadiköy.

Se mere information under "Vigtigt om rejsen".

Dag 5 - Hjemrejse.

Fri tid frem til afrejsen mod lufthavnen for hjemrejse til Danmark.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejse t/r Danmark - Istanbul.
 • Samtlige overnatninger.
 • 4 x morgenmad.
 • 2 x frokost.
 • Velkomstmiddag.
 • Entreudgifter ifølge program.
 • Temas rejseleder.

REJSEFAKTA

Dag 1.

Danmark – Istanbul. Velkomstmiddag indgår. Fire overnatninger på hotel i Istanbul.

Dag 2.

Byrundtur til fods i Istanbul med de store mindesmærker og Grand Bazaar. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 3.

Byrundtur med bus og til fods. Bådtur på Bosporus. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 4.

Fridag i Istanbul eller ekstra udflugt. Morgenmad indgår.

Dag 5.

Istanbul – Danmark. Transport til lufthavn og hjemrejse. Morgenmad indgår.

Tyrkiet

Befolkning: 69,6 mill.

Landets areal: 779.452 km² (heraf 23 764 km² i Europa) 

Valuta: Lira 

Religion: Muslimer (sunniter og aleviter) 99%, kristne og jøder færre end 1% 

Sprog: Tyrkisk er det officielle sprog, kurdisk er det største minoritetssprog

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår

Flyrejse Danmark - Istanbul tur/retur, TEMAs skandinaviske rejseleder, del i dobbeltværelse, måltider, udflugter, entreer og rejsens transporter ifølge dagsprogrammet.

Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.

Valuta:

Tyrkiske lira (TRY)

De mest almindelige kreditkort accapteres af de fleste restauranter og butikker. Der findes hæveautomater.

I rejsens pris indgår måltider ifølge program. Du skal regne med udgifter til måltider der ikke indgår, måltidsdrikke, kaffe, forfriskninger og drikkepenge. Når du beregner lommepenge, så husk at udvalget af souvenirs, håndarbejde, skindklæder og tæpper m.m. er stort, ikke mindst i Grand Bazaar.

Drikkepenge:

I denne rejse indgår ingen fælles drikkepenge. Vi anbefaler derfor at du beregner rejsekassen med 25,- Euro per person i drikkepenge til eksempelvis bagagebærere, chauffører, eventuelle lokale guider samt til serveringspersonale ved fælles måltider. Beløbet indsamles på plads af rejselederen, som fordeler på passende vis.

Ekstra udflugter:

En uforglemmelig oplevelse. De dansende dervisher. Nu for tiden regnes denne religiøse ekstasedans med på Unescos liste over såkaldte ikke-materialle Verdensarve. Forestillingen foregår i et gamllet og ombygget tyrkisk bad fra 1600-tallet, med navnet Hodjapasha.

Man tilmelder sig til rejselederen på rejsens første dag, og betaler kontant.

Circa pris 20 Euro

Udflugt til den asiatiske side (Dag 4, fra og med april 2020):

Fra og med april 2020 udbyder vi en ekstraudflugt dag 4. Prisen afhænger af hvor mange som deltager. Tilmelding når rejsen bestilles.

Udflugten starter om morgenen efter morgenmaden. Afgangstid oplyses af rejselederen.

Vi kører over Bosphorus ad en af byens store hængebroer og indleder med et besøg i det osmanniske sommerpalads Beylerbeyi fra 1860'erne. Derpå fortsætter vi på den asiatiske side mod kvarteret Kadiköy. På den anden side af vandet, i Europa, skimter vi silhouetterne af blandt andet Den Blå Moske og Hagia Sofia.

Bydelen Kadıköy er en dynamisk og kosmopolitisk del af Istanbul, fuld af energi og kreativitet, og hvor turismen endnu ikke har gjort sit indtog. Her finder man også det unge og trendy Istanbul, præget af sjove indfald og charme. Vi oplever et af de spændende markedsområder, hvor frugt og grønt fra hele Tyrkiet bliver solgt fra boder og små butikker, blandet med spisesteder og cafeer.

Tilbage på den europæsike side forlader vi bussen ved det store og kendte Taksim-torv, der af mange anses som byens virkelige centrum. Herfra går vi ned ad den kendte gågade Istiklal, hvor det myldrer med mennesker, gadehandlende, cafeer, restauranter og gallerier.

Til sidst tager vi metroen ned til Galatabroen, hvor dagens udflugt slutter. Herfra er der gangafstand til hotellet.

Pris: 50 - 62 Euro alt afhængingt af deltagerantal.

Klima og beklædning:

På Internettet finder du udførlige klimaoplysninger over de fleste rejsemål og områder der besøges på turene. Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.weatherbase.com eller www.bbc.com.

Påklædning:
I forbindelse med for- og efterårsrejserne er det en god idé at medbringe en jakke eller varm trøje til morgener og aftener. Sjældne regnbyger kan forekomme, hvorfor en let regnfrakke kan være god at medbringe. Tænk på at ved besøg i religiøse bygninger, bør mænd bære lange bukser, og kvinder kjole.

For kvindelige deltagere er det nødvendigt at medbringe et et sjal til at dække håret ved besøg i moskeer. Overarmene skal også være tildækkede.

Observer:

Istanbul er generelt ikke handicapvenlig og det forudsættes, at man er ganske mobil for at kunne deltage i alle programpunkter under opholdet. Vi går en hel del.

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotel/overnatning

Afrejser

Dato Flyg-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
2021-04-01 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2021-04-01
11:15
2021-04-01
15:30
Turkish Airlines, 1784
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Istanbul
Copenhagen
2021-04-05
11:45
2021-04-05
14:00
Turkish Airlines, 1781
5 dage Weekend i Istanbul København 8 850 DKK 6 ledige pladser Bestil
2021-04-15 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2021-04-15
11:15
2021-04-15
15:30
Turkish Airlines, 1784
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Istanbul
Copenhagen
2021-04-19
11:45
2021-04-19
14:00
Turkish Airlines, 1781
5 dage Weekend i Istanbul København 8 990 DKK 6 ledige pladser Bestil
2021-05-13 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2021-05-13
11:15
2021-05-13
15:30
Turkish Airlines, 1784
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Istanbul
Copenhagen
2021-05-17
11:45
2021-05-17
14:00
Turkish Airlines, 1781
5 dage Weekend i Istanbul København 7 450 DKK 6 ledige pladser Bestil
2021-09-23 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2021-09-23
11:15
2021-09-23
15:30
Turkish Airlines, 1784
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Istanbul
Copenhagen
2021-09-27
11:45
2021-09-27
14:00
Turkish Airlines, 1781
5 dage Weekend i Istanbul København 8 350 DKK 6 ledige pladser Bestil
2021-09-30 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2021-09-30
11:15
2021-09-30
15:30
Turkish Airlines, 1784
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Istanbul
Copenhagen
2021-10-04
11:45
2021-10-04
14:00
Turkish Airlines, 1781
5 dage Weekend i Istanbul København 8 350 DKK 6 ledige pladser Bestil
2021-10-07 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2021-10-07
11:15
2021-10-07
15:30
Turkish Airlines, 1784
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Istanbul
Copenhagen
2021-10-11
11:45
2021-10-11
14:00
Turkish Airlines, 1781
5 dage Weekend i Istanbul København 8 990 DKK 6 ledige pladser Bestil

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet
 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.