Weekend i IstanbulPorten til Asien

Under navnet Konstantinopel var Istanbul det byzantinske riges hovedstad. En lige så glansfuld rolle spillede byen derefter som centrum i det osmanniske imperium, hvis sultaner under flere århundreder ikke sparede på noget, når det drejede sig om at dekorere byen med minareter, borge, paladser og majestætiske haver. På vores fem dage lange weekendrejse lærer du en af verdens mest spændende storbyer at kende.

REJSEFAKTA

Lande: Tyrkiet

REJSETYPE: Storby og weekend

Rejselængde : 5 dage

Gruppens størrelse: 16-24 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Den Blå Moske
 • Hagia Sofia
 • Topkapi-paladset
 • Byvandring
 • Bådfærd på Bosporus

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst til Istanbul
Afrejse fra Danmark og ankomst til Istanbul. Velkommen till Istanbul! Efter pas- og toldkontrollen venter TEMAs rejseleder og bussen på os, og derefter går turen mod hotellet i Istanbuls historiske kvarter Sultan Ahmed.
Om aftenen venter en hyggelig velkomstmiddag.

Dag 2. Byrundtur med bus og til fods. Det Gyldne Horn og bådudflugt på Bosporusstrædet
Vi tilbringer hele formiddagen med at besøge nogle af Istanbuls enestående seværdigheder og monumenter, både levende og museale. Byrundturen foregår med bus og til fods.
Vi starter med en bustur rundt om den imponerende gamle bymur, en af de længste i verden (22 km), hvis oprindelse går tilbage til 400-tallet. Derefter fortsætter vi til Det Gyldne Horn til bydelen Eyüp samt Pierre Loti, opkaldt efter den franske digter, der blev forelsket i Istanbul og boede her i mange år. Vi udforsker Det Gyldne Horns farverige kvarterer, Fener og Balat, med spor af byens jødiske, armenske og græsk-ortodokse beboere. Her kommer man virkelig tæt på Istanbuls historisk kosmopolitiske atmosfære.
Vi går til Blachernae-kirken, viet til Jomfru Maria, som var en vigtig inspirationskilde for den berømte svenske digter Gunnar Ekelöf, da han besøgte Istanbul i 1960'erne. Vi afslutter i Balat med et besøg i den græsk-ortodokse kirkes hovedsæde og lærer mere om ortodoksi, den østlige kirke.
Derefter nyder vi frokost på jernbanerestauranten Orient Express i den myteomspundne stationsbygning, hvorfra det berømte tog afgik. Her serveres traditionel tyrkisk mad med finesse og elegance.
Efter frokost oplever vi byen fra et maritimt perspektiv på en spændende sejltur på Bosporusstrædet, den gamle vandvej og forbindelseslinjen mellem Middelhavet, Det Ægæiske Hav og Sortehavet. På sejlturen får vi virkelig indblik i Istanbuls enorme betydning som havneby og stor verdensmetropol; tyrkiske borge, osmanniske sultanpaladser, parker, smukke villaer samt et par moskéer eller kirker, passerer forbi langs kysten.
Vi afslutter sejlturen ved Eminönü nær Krydderimarkedet, også kendt som Det Egyptiske Marked. Efter en lang og fascinerende dag er aftenen fri til hvile og egne aktiviteter.

Dag 3. Klassisk Istanbul med Topkapi Paladset og Hagia Sofia
Dagens program fortsætter med gårsdagens byrundtur - også i dag for det meste til fods - en fremragende måde at lære Istanbul at kende på. Vi begynder med Topkapi Paladset fra 1478, beliggende på en højde over Istanbul og med en fortryllende udsigt over Det Gyldne Horn og Bosporus. Paladset indeholder utroligt store rigdomme og skatte i form af juvelbesatte guld- og sølvgenstande. I Topkapi findes også en af verdens største og fineste porcelænssamlinger med genstande primært fra Kina og Vietnam. Vi besøger også sultanens harem. Her mærker man virkelig den myteomspundne mystik fra Orienten.
Efter frokost er det tid til "Kirkernes kirke", den storslåede Hagia Sophia fra 500-tallet. Med sin kolossale kuppel og smukke mosaikker føler man stor ærefrygt. Vi besøger også Den Blå Moské med de smukke blå-hvide kakler, som ikke undlader at påvirke os.
Et besøg i Grand Bazaar er selvfølgelig også inkluderet. Den er et must for alle besøgende. Bygningen er enorm og blev påbegyndt i 1400-tallet og fik sit nuværende udseende i 1600-tallet. Cirka 24.000 mennesker arbejder her i mere end 4000 åbne butikker og besøges dagligt af mellem 400.000 og 500.000 besøgende.

Dag 4. Fridag i Istanbul

Dagen er dedikeret til egne eventyr, og for dem der ønsker det, er der mulighed for at slentre langs de butiksrige gader og stræder i det centrale Istanbul eller måske besøge et tyrkisk bad, kendt som et hamam.
Hvis der er interesse, kan der arrangeres en ekstra udflugt til den asiatiske side, med det osmanniske sommerpalads Beylerbeyi og trendy Kadiköy. Se yderligere information under fanen "Vigtigt om rejsen".

Dag 5. Hjemrejse
Tid på egen hånd indtil afrejsen mod lufthavnen og hjemrejsen til Danmark.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejse t/r Danmark - Istanbul.
 • Samtlige overnatninger.
 • 4 x morgenmad.
 • 2 x frokost.
 • Velkomstmiddag.
 • Entreudgifter ifølge program.
 • Temas rejseleder.

REJSEFAKTA

Dag 1
Danmark – Istanbul. Velkomstmiddag indgår. Fire overnatninger på hotel i Istanbul.

Dag 2
Byrundtur og en bådudflugt i Bosporusstrædet. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 3
Byrundtur med Topkapi, Hagia Sofia og Grand Bazaar. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 4
Fridag i Istanbul eller ekstra udflugt. Morgenmad indgår.

Dag 5
Istanbul – Danmark. Transfer og flyrejse hjem. Morgenmad indgår.

Tyrkiet

Befolkning: 69,6 mill.

Landets areal: 779.452 km² (heraf 23 764 km² i Europa) 

Valuta: Lira 

Religion: Muslimer (sunniter og aleviter) 99%, kristne og jøder færre end 1% 

Sprog: Tyrkisk er det officielle sprog, kurdisk er det største minoritetssprog

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår
Flyrejse Danmark - Istanbul tur/retur, TEMAs skandinaviske rejseleder, del i dobbeltværelse, måltider, udflugter, entreer og rejsens transporter ifølge dagsprogrammet.

Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.

TEMAs gruppestørrelse
For TEMA er rejsen og den rejsende i fokus. Sammen møder vi mennesker, kulturer og oplevelser i naturen på en tæt, ægte og behagelig måde. Vores gruppestørrelser afspejler dette og er en stor grund til, at mange vælger at rejse med TEMA. Vi undgår for store grupper på vores rejser, for at give alle en så oplevelsesrig rejse som muligt, og tilbyder rejser der virkelig giver minder for livet!

Valuta
Tyrkiske lira (TRY)

De mest almindelige kreditkort accapteres af de fleste restauranter og butikker. Der findes hæveautomater.

I rejsens pris indgår måltider ifølge program. Du skal regne med udgifter til måltider der ikke indgår, måltidsdrikke, kaffe, forfriskninger og drikkepenge. Når du beregner lommepenge, så husk at udvalget af souvenirs, håndarbejde, skindklæder og tæpper m.m. er stort, ikke mindst i Grand Bazaar.

Drikkepenge
I denne rejse indgår ingen fælles drikkepenge. Vi anbefaler derfor at du beregner rejsekassen med 25,- Euro per person i drikkepenge til eksempelvis bagagebærere, chauffører, eventuelle lokale guider samt til serveringspersonale ved fælles måltider. Beløbet indsamles på plads af rejselederen, som fordeler på passende vis.

Ekstra udflugter
Information om yderligere udflugter vil blive offentliggjort nedenfor i den nærmeste fremtid.

Klima og beklædning
På Internettet finder du udførlige klimaoplysninger over de fleste rejsemål og områder der besøges på turene. Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.weatherbase.com eller www.bbc.com.

Påklædning
I forbindelse med for- og efterårsrejserne er det en god idé at medbringe en jakke eller varm trøje til morgener og aftener. Sjældne regnbyger kan forekomme, hvorfor en let regnfrakke kan være god at medbringe. Tænk på at ved besøg i religiøse bygninger, bør mænd bære lange bukser, og kvinder kjole.

For kvindelige deltagere er det nødvendigt at medbringe et et sjal til at dække håret ved besøg i moskeer. Overarmene skal også være tildækkede.

Observer
Istanbul er generelt ikke handicapvenlig og det forudsættes, at man er ganske mobil for at kunne deltage i alle programpunkter under opholdet. Vi går en hel del.

Øvrigt

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotel/overnatning

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Storby og weekend

 
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.