Panamakanalenhvor to verdenshave mødes

Panamakanalen i sig og dens historie gør dette til en stor rejse. Under krydstogtet stifter vi bekendtskab med mange spændende lande. Vi besøger den amerikanske vest- og østkyst, vandrer i Costa Ricas frodige natur, går omkring i Unesco Verdensarvsbyen Antigua og deltager i et velsmagende madlavningskursus i Mexico. Alt sammen ledt af Temas dygtige rejseleder.

REJSEFAKTA

Lande: USA, Panama, Costa Rica, Nicaragua, Guatemala, Mexico

REJSETYPE: Krydstogt

Rejselængde : 18 dage

Gruppens størrelse: 18-32 personer

Visum kræves: Ja (klik for detaljer)

HØJDEPUNKTER

 • Panamakanalen
 • UNESCO Verdensarven Antigua
 • Den smukke natur i Costa Rica
 • Livet ombord på fartøjet
 • Farverige Mexico

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår:

Flyrejse til og fra USA. Tema rejseleder, samtlige overnatninger med del i dobbeltrum og udvendig kahyt. Måltider, udflugter og transporter indgår ifølge dagsprogrammet.

Om Krydstogtet:

Bemærk at krydstogtets længde og program kan variere fra afrejse til afrejse, da rederiet varierer ruterne. Det meste er det samme, men det forekommer at et eller flere stop afviger fra det beskrevne i programmet. Tema håber på overbærenhed med, at vores fotomateriale  kan vise destinationer, som ikke besøges på præcist det krydstogt du har valgt.

Om flyvningen:

Flyvningen tilpasses alt efter hvor krydstogtet afsluttes og indledes. Enten slutter vi i San Diego og starter i Fort Lauderdale eller omvendt.

Hotel i USA:

Bemærk at del i dobbeltrum i USA for det meste indebærer dobbeltseng. Hvis der skal garanteres twin bed (seperate senge) tilkommer til pristillæg. Dette tillæg på circa 200,- DKK per person skal bestilles og betales inden afrejse.

Hotel ved ankomst:

Ved incheckning på lufthavnen ved afrejse fra Danmark skal du angive rundrejsens første hotelnavn og adresse, inklusiv postkode / zip code.

Ved afrejsen 3/4 2020 bor vi på:


Courtyard by Marriott Miami Beach, South Beach

1530 Washington Ave, Miami Beach, FL 33139, USA

Tel: +1 305-604-8887


Ved afrejsen 14/11 2019 bor vi på:


The US Grant

326 Broadway, San Diego, California 92101, USA

Tel: +1 619-232-312


Om rederiet: 

Holland America Line er et engelsk/amerikansk firma og et af verdens ældste rederier, der blev grundlagt år 1873 under navnet Netherlands-America Steamship Company. Dengang transporteres mennesker og gods mellem Europa og Amerika. Allerede år 1895 udbød Holland America Lines sit første krydstogt, og år 1971 valgte man at udelukkende fokusere på krydstogter.

Holland America Line har idag en stor flåde med flotee skibe i mellemstørrelsen, og udbyder krydstogter til spændende og eksotiske steder over hele jordkloden. Firmaet er kendt for sin høje standard, en god service og god mad samt et stort engagement for miljøet. Derfor er Holland America Line en naturlig samarbejdspartner for Tema.

Om skibene:

Hvilket skib du kommer at sejle med, afhænger af hvilken afrejsedato du har. Fælles for skibene er, at de er rummelige, og har masser af faciliteter, så du aldrig kommer til at kede dig. Når du ikke er i land på en af de eksotiske destinationer, så har du god tid til at opdage alle aktiviteter som udbydes ombord. Eksempelvis madlavningskurser, shows, musik og meget andet.

Hvis du ønsker at røre dig undervejs findes der et stort træningscenter og to svømmepøle ombord. I Explorations Central kan du lære mere om de rejsemål der besøges. Derudover holder din Temarejseleder foredrag og informationsmøder undervejs, og forbereder dig på kommende udflugter. Det bedste af det hele er, at mange af udflugterne indgår i rejsens pris.

For ekstrapris kan du slappe af i fartøjets spa, besøge skønhedssalonen eller gå til frisør. Der er wi-fi ombord, men den er oftest dyr at anvende. Beregn en udgift på 30,- US$ per dag eller 150 US$ for 12 dage.

Skib for afrejsen 14/11 2019: Eurodam

Skib for afrejsen 3/4 2020: Volendam


Kahytterne:

På denne rejse anvendes Ocean view kahytter / Udvendige kahytter, og er inkluderet i grundprisen. Alle kahytter har eget bad og toilet, skabe, køleskab og hårtørrer. Det er muligt at opgradere din kahyt mod ekstra betaling. Alt efter hvilket fartøj du anvender, kan priserne og kategorierne variere.

Eksempel på hyttekategorier:

Lanai - kahyt med direkte udgang til promenadedæk via skydedør med spejlglas.

Vista suite - Lyse kahytter med privat veranda / balkon og vindue fra gulv til tag. 

Verandah - Lyse kahytter med privat veranda / balkon og vinduer fra gulv til tag.

Antallet af kahytter med nedenfor angivne ekstrapris er begrænset, og kan være udsolgte, så vi kan ikke garantere tilgængelighed. Pricippet først til mølle gælder. Tænk også på, at har du vel ændret din kahytkategori, så er der ingen garanti for at du kan bytte tilbage igen, hvis du ændrer mening. Hvis du er interesseret i at opgradere din kahyt, skal du informere sælgeren når du bestiller rejsen.

Tillæg per person i dobbeltkahyt:

Afrejse 14/11 2019: 5 400,- SEK per person i Verandah

Afrejse 3/4 2020: 8 200,- SEK per person i Lanai

Afrejse 3/4 2020: 17 000,- SEK per person i Vista Suite

På de fleste af Holland America Lines skibe er kahytterne udrustede med elstik til både amerikansk (115 V) og europæisk (220 V) model. Dog kan de tvære klogt at medbringe adapter, specielt til de første overnatninger i land, hvor vi ikke kan garantere europæiske elstik.


Mad og drikkevarer ombord:

Du behøves aldrig være sulten eller tørstig ombord på skibet. Her findes et stort udbud af restauranter, snackserveringer, barer og cafeer, og mange af dem er inkluderede i prisen. Hvis du har lyst til Fine Dining eller noget mere afslappet, så findes der mange muligheder. Hvis du skulle foretrække at spise i kahytten, findes der 24 timers room service uden ekstra omkostning.

For drikkevarer gælder det at vand, juice, kaffe (almindelig bryggekaffe), the og mælk indgår i prisen. Der indgår ikke alkoholholdige drikke i rejsens pris og ej heller specialkaffe som cappucino, caffe latte et cetera. Læskedrikke, flaskevand og smoothies koster også ekstra. 

Der findes dok mange forskellige drikkepakker og vinpakker at vælge mellem, og de kan forhåndbestilles via rederiet eller ombord på fartøjet. Hvis du vælger at bestille drikkepakken ombord på skibet, kostede det noget mere. Forhåndsbestillinger gøres direkte hos Holland America Line via at indlogge sig på deres bestillingssystem. Webadresse og indlogningsinformation udsendes senest to måneder inden afrejse.

Visum:

Danske medborgere behøves ikke visum til nogle af de lande, som besøges under krydstogtet. Derimod behøves en indrejsetilladelse til USA og du skal som rejsende selv registrere dig på ESTA for at få tilladelse til at gå ombord på flyet. 

Læs mere om ESTA 

Valuta og valutaveksling:

På fartøjet er det US$ som gælder, og man kan let veksle til diverse lokale valutaer ombord eller på vekslekontorer og pengeautomater  i de havne vi besøger. 

De almindeligste bank- og kreditkort accepteres normalt i de fleste butikker i de større byer.

Betaling ombord:

Som gæst hos Holland America Line tildeles du automatisk en egen konto når du går ombord. Alle indkøb og tjenester ombord debiteres på kontoen via dit nøglekort. Kontanter accepteres ikke for transaktioner i eksempelvis barer, butikker, spa eller som betaling for udflugter. Nøglekortet bliver med andre ord dit primære betalingsmiddel. Som del af indregistrerings proceduren bliver dit betalings- eller kreditkort koblet til nøglekortet. 

Den dag du går ombord reserverer Holland America Line en sum modsvarende 60,- US$ per person og krydstogstsdag. Hvis du forbruger det tilsidesatte beløb inden krydstogtet er ovre, godkendes dit kreditkort automatisk, og yderligere 60,- US$ per person og dag tilsidesættes for den resterende del af krydstoget.

Drikkepenge:

I USA gælder en drikkepengekultur, så man giver normalt 15-18% i drikkepenge når man spiser på restaurant. Bemærk at lokale skatte på 1-10% ligges ovenpå regningen på varer og mad samt drikkevarer. 

Fælles drikkepenge indgår ikke i rejsens pris, og vi anbefaler at du beregner rejsekassen med 30,- US$ per person til drikkepenge til fælles aktiviteter og måltider, samt til chauffører, lokalguider og bagagebærere. Temas rejseleder indsamler beløbet på plads, og fordeler på passende vis.

På fartøjet findes en så kaldt Hotel Service Charge, som er en obligatorisk serviceafgift, som trækkes fra hver enkelt rejsendes konto ombord. Vi har dog valgt at forudbetale denne afgift, og den er dermed inkluderet i rejsens pris. Udover dette er drikkepenge helt frivillige, men måske ønsker du at give lidt ekstra til rengøringspersonalet eller andre af personalet, som du er kommet i kontakt med.

Klima:

Bedst omlysning om gældende vejrforhold finder du på: www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no.

Påklædning og udrustning:

Ombord er det om dagen iorden at gå med shorts, t-shirts og sandaler. Om aftenen og til middagene forventes man at være propert påklædt. Man behøves ikke jakkesæt, men gerne i blaser, skjorte og mørke bukser. For kvinder fungerer kjoler og buksedragter fint.

Udflugterne på denne rejse gennemføres ofte i lande med høj dagstemperatur og i tropisk klima. Tænk derfor på at være klædt i bekvemme og lette klæder, gerne bomuld eller hør. Et par gode sko er en nødvendighed, både til guidede gåture og på egne udflugter. Når vi besøger steder beliggende på højere højder, kan temperaturen synke mærkbart. Medbrind derfor en trøje eller en jakke.

Check med din rejseleder hvilken påklædning som gælder for de respektive udflugter. Du kan også få information på skibets Exploration Center.

Tænk på at medbringe pas eller anden foto-id på alle udflugter.

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.
Hotel/overnatning

 • Antal nætter: 14
 • By: Holland America Cruise
 • Zuiderdam

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet
 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.