Vandreferie i AndalusienSierra Nevada og Alhambra

Vandreture langs naturskønne stier på de sydlige skråninger af Sierra Nevadas bjerge i Andalusien. Hvide byer, opdyrkede terrasser og grønne kløfter kanter vores vej. I det fjerne ses de sneklædte bjergtoppe. Foruden naturoplevelserne ser du også spor af det gamle mauriske kongedømmes højtstående kultur, og i deres tidligere hovedstad Granada, besøger vi det eventyrligt udsmykkede Alhambra.

REJSEFAKTA

Lande: Spanien

REJSETYPE: Vandreferie - sværhedsgrad 3, krævende

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 15-24 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Vandretur ved Poqueirakløften
 • Hvide byer i Las Alpuharras
 • Det mauriske Granada
 • Alhambra paladset
 • Trevelez - den højst beliggende by i Spanien

Dagsprogram
sommer 2018

Dag 1 - Ankomst Málaga og bus til Lanjarón
Efter ankomst til lufthavnen i Málaga venter en bustur på ca. 1,5 time til Lanjarón, via kysten og byen Nerja. Da busserne tilpasses flere ankommende fly, er det ikke sikkert, at du møder TEMA-rejselederen før på hotellet. I det tilfælde vil en lokal TEMA repræsentant tage imod dig i lufthavnen og sørge for at vise dig frem til den bus, som kører til første overnatningshotel. De første seks nætter på denne spændende vandreferie i Sierra Nevada, bor vi på et charmerende og hyggeligt hotel i Lanjarón. Byen er den naturlige port til Alpujarras, den mauriske del af Sierra Nevada, hvor ugens vandringer finder sted. Området er kendt for sin smukke natur og de charmerende hvidkalkede huse, der ligger i byerne på bjergskråningerne. For spanierne er Lanjarón synonymt med mineralvand, da Spaniens mest kendte mærke af denne drik produceres her. Hvert år ved midsommer, hylder man byens stolthed med en vandfestival.

Dag 2 - Vandring ved Barranco de Poqueira
Det var til højlandet Las Alpujarras i Sierra Nevada, at en stor del af den muslimske befolkning flyttede til i det historiske år 1492. Altså da det mauriske kongedømmes hovedstad blev indtaget af dronning Isabella og kong Ferdinand. Maurerne levede derefter i bjergene frem til 1600-tallet, da de til sidst blev forvist fra landet. Her skabtes en unik kultur, der stadig føles i live heroppe. Hvidkalkede byer med huse i nordafrikansk stil klatrer langs bjergvæggene, hvor sindrige vandingssystemer forsyner de frodige bjergterrasser med vand. Landbruget er begrænset og tilpasset til de i perioder svære vilkår, som disse højtbeliggende bjergområder tilbyder. Her er også en myldrende mangfoldighed af planter og dyr, ikke mindst fugle, der i lige så høj grad har tilpasset sig omgivelserne. I dag udgør hele området et kulturlandskap med små marker, enge, græsgange og brede heder. Her bydes på et betagende skuespil af farver, dufte og gemytligt hverdagsliv. Forudsætningerne for skønne vandreture er perfekte. Las Alpujarras blev sat på verdenskortet af den engelske forfatter Gerald Brenan, hvis bog ”South of Granada” (1957) skildrer menneskerne og livet i en af byerne i Alpujarras. En glimrende bog at tage med som rejselitteratur! I dag vandrer vi ved en af de største kløfter, El Barranco de Poqueira, der betragtes som Alpujarras egentlige centrum. Kløften skærer sig gennem landskabet og forbinder tre af de vigtigste samfund. Vi indleder vandreturen Capileira, og i løbet af dagen passerer vi også de to andre, Bubión og Pampaneira. Vandreturen er 10 km og bliver klassificeret som let, selv om den foregår i relativt store højder. I klart vejr er der en formidabel udsigt over de omkringliggende bjerge, blandt andet det spanske fastlands højeste top, Mulhacén, 3.479 m.o.h. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage ved hotellet, hvor vi spiser middag.

Dag 3 - Vandring fra Trevélez
Trevélez er Spaniens højest beliggende by. Herfra indleder vi en enestående smuk vandretur ind i Trevélezdalen langs Rio Trevélez. Det rene, fossende vands brusen er konstant nærværende. Ind imellem blandes det med  sommerpirolens dybe fløjtetoner eller cettisangernes stakatolyde. De sindrigt opbyggede vandingskanaler, af maurisk oprindelse, leder vandet fra floderne ned til de lavere beliggende markterrasser. Vi vandrer over enge og marker, forbi landbrugsområder og afsidesliggende gårde. Undervejs møder vi med stor sandsynlighed heste og æsler, der er lastet med hø, gødning, brænde og andre fornødenheder.
Skulle vejrguderne være alt for besværlige, hvilket ikke er helt usandsynligt i disse højder, erstattes dagens vandretur med en anden rute. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet i Lanjarón.

Dag 4 - Heldagsvandring i Acequia de Poqueira
Poqueirakløften tilbyder mange forskellige dagsture til fods. Området er fyldt med betagende stier og mindre veje, der er blevet benyttet af befolkningen i århundreder. På dagsvandringen fortsætter vi med at udforske det spektakulære landskab, der byder på nogle af Sierra Nevadas smukkeste udsigter. Flere end 15 af Sierra Nevadas bjergtoppe når op over 3.000 meter over havet. De er hvide af sne det meste af året. Her findes cirka 2.000 plantearter, hvoraf 66 er unikke for området. Med lidt held kan vi måske se den sjældne og udrydningstruede iberiske stenbuk dukke op på afstand bag en klippe. Vandreturen går langs urgamle bjergstier og vandingskanaler, såkaldte acequias, hvor vi hele tiden mindes om, hvordan befolkningen har tilpasset sig den dramatiske natur. Mange af boligerne nærmest hænger på de stejle skråninger i perfekt harmoni med omgivelserne. Det alpine landskab, de hvide byer, der på afstand kan forveksles med sne, de omkringliggende terrasseformede landbrug, vandingskanalerne og de enorme bjergmassiver smelter sammen til en fuldendt helhed. På dagens vandretur nyder vi en smagfuld picnic ude i det frie. Sent om eftermiddagen er vi tilbage på hotellet i Lanjarón.

Dag 5 - Granada og Alhambra
Om morgenen forlader vi Lanjarón for at besøge Granada. Det berømte middelalderpalads Alhambra er et af de mest betagende og velbevarede mindesmærker fra den mauriske periode. Vores besøg her forbinder de oplevelser vi har fået i Las Alpujarras kulturlandskab med det mauriske vældes historiske baggrund. Under det mauriske Nasriddynasti (1246–1492) udgjorde Alhambra hjertet i et kongedømme, der var et af hele Vesteuropas mest fremstående, både i kulturelt og kunstnerisk henseende. Paladset med de meget smukke midterpartier, mosaikker og fontæner er flere gange blev udnævnt som "verdens ottende vidunder”. Du får også tid på egen hånd i Granada, der er en middelstor moderne spansk by, der blandt andet huser landets tredjestørste universitet.

Dag 6 - Vandring til toppen af Mulhacén
I dag venter en barsk vandretur, den mest anstrengende, i store højder på op til 3.482 meter over havet. I disse højder byder Sierra Nevada på en flora, hvis lige næppe findes i hele Europa. I området er der over 50 endemiske planter, det vil sige planter der ikke findes nogle andre steder. Efter morgenmaden rejser vi med vores bus frem til den lille by Capileira, hvor vi så går over i mindre busser, som må færdes i nationalparken. Ved Alto del Chorrillo , 2 690  mo.h., standser busserne og så starter selve vandringen som vil tage mellem 5-6 timer. For den som ikke vil med på denne vandring, så tilbyder vi en alternativ vandre rute. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet i Lanjarón.

Dag 7 - Vandring i Taha de Pitres
Taha var oprindeligt det arabiske navn på et distrikt under maurernes styre. I dag benyttes benævnelsen om et område i Alpujarras. Landskabet er mindre dramatisk og stejlt, og klimaet noget mildere. La Taha omfatter syv byer, hvor Pitres, Mecina, Ferreirola og Pórtugos er nogle vi vandrer igennem. Her levede maurerne frem til det tidlige 1600-tal, da de blev forvist fra landet. De fleste tog over strædet til det nuværende Marokko, og lighederne med byer oppe i Rifbjergene er slående. Man plejer at sige, at byerne har et nordafrikansk præg, men egentlig er det historisk set mere korrekt at sige det modsatte. Altså at de marokkanske byer er bygget med stærk indflydelse fra det mauriske Spanien. Det der er karakteristisk ved byerne, er de smalle snoede stræder og huse med flade tage og høje skorstene. Vi befinder os pludselig i et lille stræde med stejle trapper, eller på en åben plads med blændende hvide husfacader. Alt er smykket med røde blomster, og på afstand ser man sneen, der kroner Sierra Nevadas bjergtoppe. Her virker tiden som om den har stået stille, og man vil gerne blive her en stund for at bevare den magi der omgiver en. I dag er det desværre tid til at forlade dette skønne sted på jorden. En uge er næsten overstået. Men du har med stor sandsynlighed en masse oplevelser med hjem, som du vil mindes længe. Sidst på eftermiddagen ankommer vil til Málaga for en sidste overnatning.

Dag 8 - Hjemrejse fra Málaga
Om formiddagen forlader vi hotellet for at køre til Málagas lufthavn og flyve hjem til Danmark.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly Malaga t/r
• Samtlige overnatninger
• 7 x morgenmad
• 5 x frokost
• 6 x middag
• Entreer ifølge program
• TEMA-rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1

Danmark – Málaga. Bustransfer til Lanjarón i Sierra Nevada ca. 135 km. Seks overnatninger på hotel i Lanjarón.

Dag 2

Heldagsvandring omkring Barranco de Poqueira. Bustransfer. Morgenmad,f rokost og middag. Capileira – Bubión – Pampaneira – Capileira. Vandretursfakta: Længde 10 km, ca 3 – 4 timer. Start 1.440 m.o.h, mål 1.060 m.o.h.

Dag 3

Heldagsvandring fra Trevélez. Bustransfer. Morgenmad, picnic og middag. Vandrefakta: Længde 12 km, ca 5 – 6 timer. Start 1.500 m.o.h, mål 1.840 m.o.h.

Dag 4

Heldagsvandring i Alpujarras, Acequia de Poqueira. Bustransfer. Morgenmad, picnic og middag. Vandrefakta: Længde 17 km, ca 7 – 8 timer. Start 1.440 m.o.h, mål 2.170 m.o.h.

Dag 5

Heldagstur til Granada med Alhambra og haverne Generalife. Busrejse 94 km. Morgenmad og middag indgår.

Dag 6

Vandring til Mulhacén. Bustransfer. Morgenmad, picnicfrokost og middag indgår. Vandringsfakta: Længde ca 11 km (5 – 6 timer inkl. frokostpause), Start fra 2 690 m.o.h, mål 3 482 m. Højdeforskelle: ca 800 m.

Dag 7

Dag 8

Málaga – Danmark. Morgenmad indgår.

Spanien

Befolkning 40,3 mill. Landets areal 504.782 km² Valuta Euro Religion Katoliker 82%, agnostiker og ateister 14%, muslimer min. 1,2 %, protestanter 0,1%, øvrige ca 2,7 % Sprog Spansk/castiliansk, katalansk, galicisk og baskisk.

Dagsprogram
maj–okt

Dag 1 - Ankomst Málaga og videre til Lanjarón
Efter ankomst til lufthavnen i Málaga venter en bustur på ca. 1,5 time til Lanjarón, via kysten og byen Nerja. Da busserne tilpasses til flere ankommende fly, er det ikke sikkert, at du møder TEMA-rejselederen før på hotellet. De første seks nætter på denne spændende vandretursrejse i Sierra Nevada bor vi på et charmerende og bekvemt hotel i Lanjarón. Byen er den naturlige port til Alpujarras, den mauriske del af Sierra Nevada, hvor ugens vandringer finder sted. Området er kendt for sin smukke natur og de charmerende hvidkalkede byer, der ligger på bjergskråningerne. For spanierne er Lanjarón synonymt med mineralvand, da Spaniens mest kendte mærke af denne drik produceres her. Hvert år ved midsommer, hylder man byens stolthed med en vandfestival.

Dag 2 - Vandretur ved Barranco de Poqueira
Det var til højlandet Las Alpujarras i Sierra Nevada, at en stor del af den muslimske befolkning flyttede til i det historiske år 1492. Altså da det mauriske kongedømmes hovedstad blev indtaget af dronning Isabella og kong Ferdinand. Maurerne levede derefter i bjergene frem til 1600-tallet, da de til sidst blev forvist fra landet. Her skabtes en unik kultur, der stadig føles i live heroppe. Hvidkalkede byer med huse i nordafrikansk stil klatrer langs bjergvæggene, hvor sindrige vandingssystemer forsyner de frodige bjergterrasser med vand. Landbruget er begrænset og tilpasset til de i perioder svære vilkår, som disse højtbeliggende bjergområder tilbyder. Her er også en myldrende mangfoldighed af planter og dyr, ikke mindst fugle, der i lige så høj grad har tilpasset sig omgivelserne. I dag udgør hele området et kulturlandskap med små marker, enge, græsgange og brede heder. Her bydes på et betagende skuespil af farver, dufte og gemytligt hverdagsliv. Forudsætningerne for skønne vandreture er perfekte. Las Alpujarras blev sat på verdenskortet af den engelske forfatter Gerald Brenan, hvis bog ”South of Granada” (1957) skildrer menneskerne og livet i en af byerne i Alpujarras. En glimrende bog at tage med som rejselitteratur! I dag vandrer vi ved en af de største kløfter, El Barranco de Poqueira, der betragtes som Alpujarras egentlige centrum. Kløften skærer sig gennem landskabet og forbinder tre af de vigtigste samfund. Vi indleder vandreturen Capileira, og i løbet af dagen passerer vi også de to andre, Bubión og Pampaneira. Vandreturen er 10 km og bliver klassificeret som let, selv om den foregår i relativt store højder. I klart vejr er der en formidabel udsigt over de omkringliggende bjerge, blandt andet det spanske fastlands højeste top, Mulhacén, 3.479 m.o.h. Sent på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet, hvor vi spiser middag.

Dag 3 - Vandretur fra Trevélez
Trevélez er Spaniens højest beliggende by. Herfra indleder vi en enestående smuk vandretur ind i Trevélezdalen langs Rio Trevélez. Det rene, fossende vands brusen er konstant nærværende. Ind imellem blandes det med  sommerpirolens dybe fløjtetoner eller cettisangernes stakatolyde. De sindrigt opbyggede vandingskanaler, af maurisk oprindelse, leder vandet fra floderne ned til de lavere beliggende markterrasser. Vi vandrer over enge og marker, forbi landbrugsområder og afsidesliggende gårde. Undervejs møder vi med stor sandsynlighed heste og æsler, der er lastet med hø, gødning, brænde og andre fornødenheder.
Skulle vejrguderne være alt for besværlige, hvilket ikke er helt usandsynligt i disse højder, erstattes dagens vandretur med en anden rute. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet i Lanjarón.

Dag 4 - Heldagsvandring i Acequia de Poqueira
Poqueirakløften tilbyder mange forskellige dagsture til fods. Området er fyldt med betagende stier og mindre veje, der er blevet benyttet af befolkningen i århundreder. På dagsvandringen fortsætter vi med at udforske det spektakulære landskab, der byder på nogle af Sierra Nevadas smukkeste udsigter. Flere end 15 af Sierra Nevadas bjergtoppe når op over 3.000 meter over havet. De er hvide af sne det meste af året. Her findes cirka 2.000 plantearter, hvoraf 66 er unikke for området. Med lidt held kan vi måske se den sjældne og udrydningstruede iberiske stenbuk dukke op på afstand bag en klippe. Vandreturen går langs urgamle bjergstier og vandingskanaler, såkaldte acequias, hvor vi hele tiden mindes om, hvordan befolkningen har tilpasset sig den dramatiske natur. Mange af boligerne nærmest hænger på de stejle skråninger i perfekt harmoni med omgivelserne. Det alpine landskab, de hvide byer, der på afstand kan forveksles med sne, de omkringliggende terrasseformede landbrug, vandingskanalerne og de enorme bjergmassiver smelter sammen til en fuldendt helhed. På dagens vandretur nyder vi en smagfuld picnic ude i det frie. Sent om eftermiddagen er vi tilbage på hotellet i Lanjarón.

Dag 5 - Udflugt til Granada og Alhambra
Om morgenen forlader vi Lanjarón for at besøge Granada. Det berømte middelalderpalads Alhambra er et af de mest betagende og velbevarede mindesmærker fra den mauriske periode. Vores besøg her forbinder de oplevelser vi har fået i Las Alpujarras kulturlandskab med det mauriske vældes historiske baggrund. Under det mauriske Nasriddynasti (1246–1492) udgjorde Alhambra hjertet i et kongedømme, der var et af hele Vesteuropas mest fremstående, både i kulturelt og kunstnerisk henseende. Paladset med de meget smukke midterpartier, mosaikker og fontæner er flere gange blev udnævnt som "verdens ottende vidunder”. Du får også tid på egen hånd i Granada, der er en middelstor moderne spansk by, der blandt andet huser landets tredjestørste universitet.

Dag 6 - Vandring til Siete Lagunas
I dag venter en barsk vandretur, den mest anstrengende, i store højder på op til ca. 3.000 meter over havet. I disse højder byder Sierra Nevada på en flora, hvis lige næppe findes i hele Europa. I området er der over 50 endemiske planter, det vil sige planter der ikke findes nogle andre steder. Rejselederen guider os gennem et terræn med spændende og kontrastfyldte omgivelser. De høje bjergtoppe er klædt i blændende hvidt sne til langt ind i juni måned. Regn og smeltevand har samlet sig i de syv små søer, der har givet området sit navn, Siete Lagunas. Vi passerer såvel dramatiske sorte stenmasser som frodige grønne dale, der bliver oplyst af farverige blomster. Både dyr og planter viser en fascinerende tilpasningsevne til de ekstreme højder. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet i Lanjarón.

Dag 7 - Vandring i Taha de Pitres
Taha var oprindeligt det arabiske navn på et distrikt under maurernes styre. I dag benyttes benævnelsen om et område i Alpujarras. Landskabet er mindre dramatisk og stejlt, og klimaet noget mildere. La Taha omfatter syv byer, hvor Pitres, Mecina, Ferreirola og Pórtugos er nogle vi vandrer igennem. Her levede maurerne frem til det tidlige 1600-tal, da de blev forvist fra landet. De fleste tog over strædet til det nuværende Marokko, og lighederne med byer oppe i Rifbjergene er slående. Man plejer at sige, at byerne har et nordafrikansk præg, men egentlig er det historisk set mere korrekt at sige det modsatte. Altså at de marokkanske byer er bygget med stærk indflydelse fra det mauriske Spanien. Det der er karakteristisk ved byerne, er de smalle snoede stræder og huse med flade tage og høje skorstene. Vi befinder os pludselig i et lille stræde med stejle trapper, eller på en åben plads med blændende hvide husfacader. Alt er smykket med røde blomster, og på afstand ser man sneen, der kroner Sierra Nevadas bjergtoppe. Her virker tiden som om den har stået stille, og man vil gerne blive her en stund for at bevare den magi der omgiver en. I dag er det desværre tid til at forlade dette skønne sted på jorden. En uge er næsten overstået. Men du har med stor sandsynlighed en masse oplevelser med hjem, som du vil mindes længe. Sent om eftermiddagen ankommer vil til Málaga for en sidste overnatning.

Dag 8 - Hjemrejse
Om formiddagen forlader vi hotellet for at køre til Málagas lufthavn og flyve hjem til Danmark.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly Malaga t/r
• Samtlige overnatninger
• 7 x morgenmad
• 5 x frokost
• 6 x middag
• Entreer ifølge program
• TEMA-rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1

Danmark – Málaga. Transfer til Lanjarón i Sierra Nevada. Bus 135 km. Seks overnatninger på hotel i Lanjarón.

Dag 2

Heldagsvandring omkring Barranco de Poqueira. Bustransfer. Morgenmad,f rokost og middag. Capileira – Bubión – Pampaneira – Capileira. Vandretursfakta: Længde 10 km, ca 3 – 4 timer. Start 1.440 m.o.h, mål 1.060 m.o.h.

Dag 3

Heldagsvandring fra Trevélez. Bustransfer. Morgenmad, picnic og middag. Vandrefakta: Længde 12 km, ca 5 – 6 timer. Start 1.500 m.o.h, mål 1.840 m.o.h.

Dag 4

Heldagsvandring i Alpujarras, Acequia de Poqueira. Bustransfer. Morgenmad, picnic og middag. Vandrefakta: Længde 17 km, ca 7 – 8 timer. Start 1.440 m.o.h, mål 2.170 m.o.h.

Dag 5

Heldagsudflugt til Granada med Alhambra og haverne Generalife. Bus 94 km. Morgenmad og middag.

Dag 6

Vandring fra Trevélez til Siete Lagunas. Bustransfer. Morgenmad, picnic og middag. Vandrefakta: Længde 17 km, ca 8 – 9 timer. Start 1.500 m.o.h, mål 2.850 m.o.h.

Dag 7

Dag 8

Málaga – Danmark. Morgenmad.

Spanien

Befolkning 40,3 mill. Landets areal 504.782 km² Valuta Euro Religion Katoliker 82%, agnostiker og ateister 14%, muslimer min. 1,2 %, protestanter 0,1%, øvrige ca 2,7 % Sprog Spansk/castiliansk, katalansk, galicisk og baskisk.

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår

Flyrejse Malaga t/r, øvrige transporter ifølge program, del i dobbeltværelse, måltider ifølge program, TEMAs skandinaviske rejseleder, entreer og samtlige udflugter ifølge program, hvor intet andet er oplyst.

Valuta:

Euro (EUR).

De mest almindelige bank- og kreditkort fungerer i de fleste butikker. Der findes hæveautomater.

For mere information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.

Vandreturene:

Sierra Nevada har kuperet terræn og visse vandreture kan være anstrengende, da de foregår i en højde fra ca. 1500 og op til 3.400 m.o.h..For at få udbytte af disse rejser, skal du have en god kondition og friske ben, da visse dagestaper er lange med store niveauforskelle, og indeholder en del stejl partier. Andre vandreture er lettere.

Skulle du en dag ønske at fravælge en vandretur er det ikke noget problem, blot du i god tid, dagen inden, meddeler det til rejselederen. Rejselederen vil anvise lettere og kortere vandretur for dem, der måtte ønske det.

Klima og beklædning:

På Internettet finder du udførlige klimaoplysninger over de fleste rejsemål og områder der besøges på turene. Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.weatherbase.com eller www.bbc.com.

Tidligt om foråret og sent om efteråret kan der være køligt, specielt om morgenen. Det er ikke usædvanligt med temperaturer under frysepunktet oppe i højderne i Sierra Nevada. Du bør medbringe kraftige vandrestøvler, en vindjakke og en varm trøje.

Du har brug for rigtige vandrestøvler, en vindjakke og en varm trøje. Denne vandreferie er en af vores mest krævende – muligvis den hårdeste - ikke så meget på grund af vandreturens løngde, men fordi vi vandrer i store højder.

Læs om vandreture og udstyrsliste her.

Drikkepenge:

Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. Istedet anbefaler vi dig at beregne 30 EUR per person til chauffører, restaurantpersonale og diverse guider. Beløbet indsamles på plads af TEMA rejselederen og fordeles på passende vis.  

Programændringer

Der er mange vandremuligheder i Sierra Nevada og nogle gange kan nogle af de beskrevne dagsture blive erstattet af et andet alternativ, afhængig af vejr og vind.

Vandreturen fra Trevélez til Siete Lagunas, Dag 6, erstattes med et vandretur til toppen af Mulhacén. Vi har valgt at fjerne vandreturen til Siete Lagunas da den er alt for lang. I steder tilføjer vi en spændende vandring til toppe af det spanske fastlands højeste bjergtop Mulhacén, 3.484 m.o.h.

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.


Hotelinformation

Afrejser

Dato Flyg-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
2019-04-27 8 dage Vandreferie i Andalusien København 12 175 DKK Forespørgsel
2019-05-04 8 dage Vandreferie i Andalusien København 12 175 DKK 4 ledige pladser Bestil
2019-05-18 8 dage Vandreferie i Andalusien København 12 175 DKK 4 ledige pladser Bestil
2019-09-14 8 dage Vandreferie i Andalusien København 12 705 DKK 4 ledige pladser Bestil
2019-09-21 8 dage Vandreferie i Andalusien København 13 525 DKK 4 ledige pladser Bestil
2019-09-28 8 dage Vandreferie i Andalusien København 13 525 DKK 4 ledige pladser Bestil

I vores rejser indgår altid

 • Fly & hotel
 • Serviceafgifter
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • TEMAs rejseleder
 • Se dagsprogrammet
 
XClose