Vandreferie i KroatienDe Dinariske Alper og Dalmatiens kyst

Vi oplever nationalparker som Plitvice, verdensarvsbyerne Trogir og Split samt ø-liv på Brac. I løbet af en uge vandrer vi i Dalmatiens smukke og varierede landskab, hele tiden i nærheden af Adriaterhavet. En blanding af kuperede nationalparker med vandfald, og byer spækket med historie, krydret med smagprøver på kroatiske specialiteter og bademuligheder i Adriaterhavets klare vand.

REJSEFAKTA

Lande: Kroatien

REJSETYPE: Vandreferie - sværhedsgrad 2, moderat

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 15-22 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Plitvices sølandskab
 • Nationalparken Paklenicas dramatiske bjerge
 • Byvandring i verdensarvsbyen Trogir
 • Smagsrig vandretur på øen Brac
 • Vandretur langs Krkaflodens smukke vandfald

Dagsprogram
2024/2025

Dag 1. Ankomst til Kroatien og Zadar.

Vi flyver til Split i den mellemste del af Dalmatien. TEMAs rejseleder møder, og så tager vi en ikke alt for lang busrejse op Nordpå langs Dalmatiens kyst til Zadar.

Zadar er en gammel by, og her findes der romerske ruiner, middelalderkirker og andre historiske monumenter. At byen har historie betyder dog ikke at alting er gået i stå. Zadar er i højeste grad en levende by hvor gader og stræder fyldes af både lokale og tilrejsende. Den gamle arkitektur blandes med ny, og byen har en cosmopolitisk atmosfære med barer og cafeer.

Dag 2. Paklenica nationalpark.

Vi kører et stykke Nordpå til ugens første vandringsområde i nationalparken Paklenica. Navnet kommer sandsynligvis fra den mørke harpiks fra fyrretræerne, som kaldes Paklina. Denne harpiks anvendtes førhen som naturlægemiddel. Parken er en stor kontrast til kystens strande, og her kommer toppen op på omkring 1750 Meter over Havet. Bjergene har fantastiske former, præget af geomorfologien og vejr- og vinds erosion over årtusinderne. Kløfterne Velika- og Mala Paklenica er de mest storslåede. Vi starter vores vandring i Velika Paklenica, som er en circa 14 km lang kløft med op til 700 meter høje klippevægge.

Dagens vandring som beregnes at tage circa 6 timer, starter med en stigning i circa en timestid. Sidenhen vandrer vi i mere jævnt terræn resten af dagen. Det bliver til en hel dag i bjergene, hvor vi undervejs nyder vores TEMA picknick, som lader os op med ny energi. Beskyttet her i Paklenica trives rovfugle og oppe blandt de høje klippetoppe yngler eksempelvis kongeørne og pilgrimsfalke.

Om aftenen undersøger vi byen Zadar sammen. Det bedste tidspunkt på dagen til at besøge byen er netop solnedgangsstunden. Alfred Hitchcock skal have sagt at: ”The sunset of Zadar is the world’s most beautiful and incomparably better than in Key West, Florida”. Vi slendrer gennem Zadars gamle bydel, lytter til havets brusen og ser Solmonumentet længst ude på halvøen.

Dag 3. Verdensarven Plitvice nationalpark med sine søer.

Plitvice er ikke bare et nationalt klenodie for Kroatien, men er også tildelt en plads på Unescos Verdensarvsliste. Vi er fremme her efter circa 1,5 times busrejse gennem Velebitbjergene. Dagens vandring er på omkring 9 km. De forskellige højdeniveauer i karstbjergene her, har skabt et søsystem med masser af vandfald, høje og lave. Vores vandring går med andre ord gennem et kuperet landskab, og der findes en del rullesten.

Skoven som omgiver os er troldsk, og her bor der mange vilde dyr, som bjørn, ulv og odder. Floranen med sine over 1300 arter af planter i 112 forskellige familier er også fascinerende. Her findes alt fra orkideer til kødædende planter.

Dag 4. Krka nationalpark.

Vi forlader vores hotel og kører Sydpå. Idag skal vi udforske Krka nationalpark, hvor der findes fire vandfald i smuk natur. Vandringen i Krka følger en letgået sti, men dog med en stejl indledende opstigning. Den totalte højdeforskel er på 175 Meter. Vandringen følger en bid af den totalt set 700 Km lange karstflod Krka, som rinder ud i Adriaterhavet. Der findes en del møller langs med floden, og de fleste var i anvending frem til starten af 1900-årene. Nogle af dem er blevet renoverede for at afspejle det traditionelle liv langs med Krka. Målet for vores vandring er vandfaldene ved Roski Slap (vandfald hedder slap på kroatisk).

Om eftermiddagen fortsætter vi med bussen frem til Splits havn, hvor vi tager færgen over til Brac. Denne er Adriaterhavets trediestørste ø, som er circa 40 km lang og 15 km bred. Her tilbringer vi de næste tre dage.

Dag 5. Vandring på Brač med vinsmagning

Morgenen byder på en vandretur langs gamle stier, der forbinder Ložišća og Dračevica gennem olivenlunde og vinmarker. Ingen fortælling om Brač, dets vine og rige historie er fuldstændig uden et besøg i den søvnige gamle landsby Dračevica. Vi fortsætter langs stier forbi adskillige stenbrud, hvor øens hvide sten har gjort Brač berømt. For at få et bedre indtryk af dette håndværk stopper vi og besøger familien Jakšić, som viser deres håndværksevner frem.

Derefter slutter vi af i landsbyen Nerežišća, hvor vi besøger en lokal vingård, hvor vi ud over en vinsmagning også får serveret lokale delikatesser, som vi kan smage.
Eftermiddagen og aftenen er derefter fri for fælles aktiviteter. Oplev Supetar på egen hånd ved at gå en tur langs de snoede gader, besøge den gamle kirke eller slentre rundt blandt de lokale caféer og butikker nede ved havnen.

Dag 6. Erimitagen Blaca.
Erimitageklosteret Blaca blev grundlagt år 1551 af to glagolitiske munke på Sydsiden af Brac. Klosteret var virksomt frem til 1963. Munkene her var meget dygtige til astronomi og deres observatorie var kendt videnom. Her har man produceret vin, honning og ost siden klosteret blev grundlagt.

Men det en nok rejsen dertil, som er hovedattraktionen. Klosteret ligger nemlig velbeskyttet, og for at komme dertil må vi køre til øens højeste punkt, og defra begynde vores vandring ad slingerende stier, optrampede af æsler og heste, og gennem skove og kløfter. Efter besøget i Blaca vender vi tilbage til bussen, der kører os tilbage til hotellet.

Dag 7. Verdensarv i Split og Trogir.

Det er tid til at forlade livet på øen og vende tilbage til fastlandet. Med færgen ankommer vi til Split og benytter derefter lejligheden til at udforske denne smukke verdensarvsliste. Der er tid til at slentre rundt på egen hånd.

Efter frokost tager vi mod en anden verdensarv, Trogir. Her laver vi en traditionel byvandring på en ø, eftersom at byens gamle bykerne ligger på en ø omgivet af en bymur med to porte, hvoraf den ene vender mod fastlandet. Grækerne bosatte sig her circa 380 f.Kr., og udover dem har også romere, saracener, ungarere og venetianere efterladt sig spor. Trogir er altid smuk, men om foråret og efteråret er her færre besøgende, og da kan man i fred og ro nyde de arkitektoniske detaljer og de mesterværker der pryder byen.

Om aftenen venter en fælles middag for at runde af for denne gang.

Dag 8. Hjemrejse.
Efter en uge med varierede vandreture er det tid til at sige Dovidenja – på gensyn. Vi tager den korte afstand til lufthavnen og tager tilbage til Skandinavien.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly t/r København – Split
• Samtlige overnatninger
• 7 x morgenmad
• 5 x frokost (4 x picnic)
• 2 x middag
• Entreer ifølge program (3 nationalparker)
• Vandring på Brac med vinsmagning
• 1 bådtur + færge Brac t/r
• TEMAs -rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1.

Flyrejse Danmark – Split. Transport til hotellet circa 130 km. Tre overnatninger på hotel i Zadar.

Dag 2.

Zadar – Paklenica, circa 40 km hver vej. Vandring i Paklenica, 10 km. Aftensudflugt til Zadar. Morgenmad, picknick frokost og middag indgår.

Dag 3.

Zadar – Plitvica circa 120 km hver vej. Vandring i Plitvice nationalpark, 9 km. Morgenmad og picknickfrokost indgår.

Dag 4.

Zadar – Krka nationalpark – Brac, circa 195 km. Vandring i Krka nationalpark, 8,5 km. Morgenmad og picknickfrokost indgår. Tre overnatninger på hotel i Brac.

Dag 5.

Vandring med prøvesmagninger, 8 km. Morgenmad og frokost (diverse prøvesmagninger) indgår.

Dag 6.

Vandring til erimitageklosteret Blaca, 13 km. Morgenmad og picknick frokost indgår.

Dag 7.

Brac – Split – Trogir. Busrejse circa 75 km. Morgenmad og middag indgår. En overnatning på hotel i Trogir.

Dag 8.

Flyrejse Split – Danmark. Morgenmad indgår.

Kroatien

Befolkning 4,2 millioner
Landets areal 56 542 km²
Valuta Euro
Sprog Kroatisk, serbisk
Religion Ca 76 % katoliker, 11% ortodokse kristne, muslimer og protestanter

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår:
Flyrejse Split t/r, øvrige transporter ifølge program, del i dobbeltværelse, måltider ifølge program, TEMAs danske eller svenske rejseleder, entreer og samtlige udflugter ifølge program, hvor intet andet er oplyst.

Ønsker du at bestille rejsen uden flyrejse Danmark t/r, kan det i nogle tilfælde lade sig gøre. Kontakt os for mere information.
Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.

TEMAs gruppestørrelse:
For TEMA er rejsen og den rejsende i fokus. Sammen møder vi mennesker, kulturer og oplevelser i naturen på en tæt, ægte og behagelig måde. Vores gruppestørrelser afspejler dette og er en stor grund til, at mange vælger at rejse med TEMA. Vi undgår for store grupper på vores rejser, for at give alle en så oplevelsesrig rejse som muligt, og tilbyder rejser der virkelig giver minder for livet!


Valuta:
Euro (EUR). Kontantautomater forefindes. De almindeligste bank- og kreditkort accepteres i de fleste butikker. For mere information om gældende valuta og vekselkurser, kontakt dit pengeinstitut eller et vekselkontor.

Drikkepenge:
Fælles drikkepenge indgår ikke i rejsens pris. TEMAs rejseleder indsamler 20 EUR per person ved rejsens start som drikkepenge til chauffører, bagagebærere og restaurantpersonale ved fælles måltider og flere. Rejselederen fordeler sidenhen beløbet på passende vis.

Klima:
Oplysninger om klima og aktuelle vejrudsigter findes blandt andet på www.yr.no www.bbc.com og www.cnn.com.

Påklædning og udstyr

Vejret er varmt og tørt, aftenerne er kølige om foråret. Der kan forekomme kortere perioder med regn, så en regnponcho eller lettere regntøj er godt at have med. Vandreområderne er tørre med store og små sten, derfor anbefaler vi en god og stabil vandrestøvle i stedet for tyndere løbesko. En egen rygsæk til at have med på vandringerne er også en anbefaling.


Pakningstips

Bekvemme og slidstærke tøj (under vandringen)

Et sæt "finere" tøj (til middag)

Lette, ankelhøje vandresko

Almindelige motionssko (til skift og lettere gåture)

Badesko, strandene er ofte stenede

Varm trøje

Regntøj eller regnponcho

Solhat

Shorts

Genopfyldelig vandflaske

Mindre dagstursekk (ca. 18-22 l)

Siddeunderlag

Kikkert

Lommelygte

Solbriller

Et lille rejseapotek med blandt andet vabelplastre

Sammenklappelig vandrestav*

Picnicudstyr: tallerken, kop og bestik


*er god som støtte, men ikke et must.

Vandreturen:
Tips og information om TEMAs vandreferier »

Øvrigt:
TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver).

Hotel/overnatning

Kommentarer

I 2023 skal vi bo på Hotel Kolovare i Zadar i stedet for Hotel Pinija og på Hotel Velaris i stedet for Hotel Amor i Supetar.

Afrejser

Dato Fly-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
07-09-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Stockholm
2024-09-07
13:30
2024-09-07
14:45
SAS, 1422
Stockholm
Split
2024-09-07
16:00
2024-09-07
18:45
SAS, 1825
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Split
Stockholm
2024-09-14
09:40
2024-09-14
12:25
SAS, 2738
Stockholm
Copenhagen
2024-09-14
13:40
2024-09-14
14:50
SAS, 1423
8 dage Vandreferie i Kroatien København 23 850 DKK 6 ledige pladser Bestil
05-10-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Split
2024-10-05
09:00
2024-10-05
11:15
SAS, 2831
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Split
Copenhagen
2024-10-12
12:00
2024-10-12
14:15
SAS, 2832
8 dage Vandreferie i Kroatien København 18 950 DKK 5 ledige pladser Bestil
20-04-2025 8 dage Vandreferie i Kroatien København 17 290 DKK 4 ledige pladser Bestil
18-05-2025 8 dage Vandreferie i Kroatien København 18 850 DKK 4 ledige pladser Bestil
07-09-2025 8 dage Vandreferie i Kroatien København 22 450 DKK 4 ledige pladser Bestil
05-10-2025 8 dage Vandreferie i Kroatien København 19 750 DKK 4 ledige pladser Bestil

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Vandreferier

Vandreferie i England
Nyheter !
sværhedsgrad 1 , Enkel
Nyhed
 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.