Vandreferie på Sorrentohalvøenmed Capri

Denne vandreferie og kulturrejse går til den berømte Amalfikyst. Sorrento er udgangspunkt og herfra oplever vi kunstnerbyen Positano, øen Capri og Vesuvs kraterkant. I den romerske by Herkulaneum begiver vi os ind i antikkens verden. Vandringenrne går i den blomsterrige middelhavsnatur blandt alle dufte, olivenlunde, citrusfrugtplantager og landsbyer.

REJSEFAKTA

Lande: Italien

REJSETYPE: Vandreferie - sværhedsgrad 3, krævende

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 15-22 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Vandretur på vulkanen Vesuv
 • Kunstnerbyen Positano
 • Syv nætters indkvartering i Sorrento
 • Vandreture på sagnomspundne Capri
 • Pompeis arkæologiske område

Dagsprogram
april - september 2019

Dag 1 - Ankomst til Neapel.

Afrejse fra Danmark til Neapel, hvor Temas rejseleder møder gruppen. Så kører vi til den smukke Sorrentohalvø, og snart ses Vesuvs karakteristiske form på venstre side, og havet samt Capri på højre side. Kyststrækningen her ved Sorrento har verdens fineste og bedste citroner. Fra starten af februar høstes citronerne. Når vi er fremme på hotellet indregistrerer vi os, og bor her under hele rejsen. Sidenhen begiver vi os ud på en stadsvandring.

Dag 2 - Sirenernes øer.

Rejsens første vandring går ad smukke naturstier ovenfor Sorrento. En kort busrejse tager os dertil, hvor vandringen starter, og så følger ruten smalle brostensbelagte gader gennem terassemarkerne med de typiske citrus- og olivenlunde. Udsigten fra circa 350 meter over havet giver en vidunderlig udsigt over Napolibugten og Sorrento. Efter en kort kaffepause går vi ad en smuk natursti ud mod Amalfikysten og med udsigt over Galliøerne. Det var her at sirenerne forsøgte at lokke Odysseus til skibsbrud. Ruten kommer op til 450 meter over havet og så går stien nedad med stejle og stenede partier undervejs. Vandringen går gennem olivenlunde og landbrugsgårde. Til frokostid holdes der pause ved en kulinarisk gård med egen restaurant. Efter frokost er der frit valg mellem at vandre ned til Sorrento på egen hånd, eller at tage bussen tilbage til hotellet.

Dag 3 - Vesuv og Herkulaneum.

Efter morgenmaden går rejsen til vulkanen Vesuv, der er 1277 meter høj. Den er en såkaldt stratovulkan som stadigvæk er aktiv. Vandringen starter på omkring 1000 meters højde, og går op til kraterkanten. Det var Vesus udbrud år 79 efter Kristus der lagde mange byer i området øde og begravede under lava og pimpsten. Vesuv er en en meget aktiv vulkan, trods der for os mennesker at se kan være langt mellem udbruddene. Det seneste udbrud var i 1944. 

Om eftermiddagen besøges de enestående ruiner ved Herkulaneum, hvilket er en af rejsens højdepunkter. Takket være udgravningerne her, som startede allerede år 1748, kan vi idag få et enestående indblik i romernes dagligdag. Her går vi ad gader og fortove, der blev anlagt under antikken, og ser templer, butikker og bolighuse, der er dekoreret med mosaikker og vægmalerier.  

Efter besøget i Herkulaneum kører bussen tilbage til hotellet.

Dag 4 - Capri.

Dagens udflugt går med bus og båd til Capri, som er både enestående og meget eksklusiv. Store klippesider går lodret ned i det azurblå hav, og landsbyerne ligger blandt appelsin- og citronplantager. Fremme på Capri følger vandringen den fønikiske trappe op til Villa San Michele, hvor den svenske læge Axel Munthe opførte sin drømmevilla. Denne paladslignende villa er opført ovenpå ruinerne af den romerske kejser Tiberius villa fra omkring år 20 efter Kristus. Fra den smukt anlagte have er udsigten fantastisk nedover Capri by, havnen og hele Napolibugten. Efter picknick frokost på Cetrella går vi op til det højeste punkt ved Monte Solaro. Herfra går vandringen ned til Anacapri, hvor der er tid til egne eventyr inden bussen kører tilbage til havnen.

Dag 5 - fri dag.

Dagen står til fri afbenyttelse. Rejselederen kan goive gode råd til aktiviteter og udflugter. Der går toge til Pompeij, Napoli kan besøges og Ischias varme klider frister. Sorrento indbyder også til hyggelige gåture. Gastronimien lokker og Napoli er et mekka for pizzaelskere.

Dag 6 - Punta della Campanella.

Nu går rejsen ud til Sorrentohalvøens yderste pynt ved Punta della Campanella. For de gamle grækere var stedet en vigtig plads, og de opførte et tempel til Athene herude. Vejr og vind har dog desværre totalt nedbrudt templet. Siden 1997 har området været naturreservat. Vandringen går fra kysten og op ad en stenet og stejl sti. Næsten 500 meter over havet ligger San Costanzo kapellet. Herfra er udsigten på klare dage suveræn ud over Amalfikysten, Capri og Vesuv. Om eftermiddagen fortsætter vi på en let vandring på circa en time. Stien følger smale æseltrapper, via olivenlunde og gennem små landsbyer omgivet af frodighed. Naturen er afslappende og duften fra citron- og appelsintræer løfter hele oplevelsen. Aftenen er fri til egne oplevelser.

Dag 7 - Positano og Gudernes sti.

Rejsens sidste vandring går blandt andet ad den berømte Gudernes Sti. Ordet sti er måske ikke helt i overensstemmelse med virkeligheden, da ruten er både stenet, stejl og ujævn, men det romantiske navn har hængt ved gennem lang tid. Bussen kører til landsbyen Bomerano hvor vandringen påbegyndes. Gudernes Sti byder på fantastisk og vidskuende panoramaer over øerne og havet. Efter et par timer er vi fremme i landsbyen Nocelle, som først for nyligt er blevet nået af moderne infrastruktur. Nocelle har derfor bevaret meget af sin gamle charme. Om eftermiddagen går kursen nedad mange trappetriin mod den charmerende kunstnerby Positano. Her hænger de farvestrålende huse fast på bjergvæggene ned mopd Middelhavet. Positano er trappernes by, og placeringen er fantastisk.

Dag 8 - Hjemrejse.

Bustransport fra Sorrento til Napolis lufthavn. Her siger vi arrividerci og på gensyn til pizzaerne, pastaen og de solmodne citroner.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly t/r Napoli
• Samtlige overnatninger
• 7 x morgenmad
• 5 x frokost, heraf en picknickfrokost
• 2 x middag hvor måltidsdrikkevare indgår
• Hotelskat a circa 100 DKK
• TEMA-rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1.

Flyrejse Danmark - Napoli / Capodicchino. Bustransport til Sorrento circa 55 km. Syv overnatninger på hotel i Sorrento. Byvandring i Sorrento. Middag indgår.

Dag 2.

Busrejse fra Sorrento til Sant' Agnello, circa 10 km. Vandring fra circa 350 meter over havet og omkring 100 højdemeter op. Siden nedad via ujævnt tærræn til 100 meter over havet, hvor bussen venter. Bustransport retur til hotel circa 10 km. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 3.

Busrejse Sorrento - Vesuv - Herkulaneum t/r circa 88 km. Vandring på Vesuv circa 5 km. Vandring ved Herkulaneum circa 2 ½ km. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 4.

Naturvandring på Capri circa 6 km. Lokalbus og bådfærd. Morgenmad, picknickfrokost og middag indgår.

Dag 5.

Fri dag. Morgenmad indgår.

Dag 6.

Vandring ved Punta della Campanella circa 10 km. Bustranport circa 23 km. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 7.

Vandring ad Gudernes Sti circa 9 km. Busrejse circa 28 km. Tid på egen hånd i Positano. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 8.

Bustransport Sorrento - Napoli / Capodicchino circa 55 km. Flyrejse Napoli - Danmark. Morgenmad indgår.

Italien

Befolkning
61,1 mil. Landets areal
301.230 km² Valuta
Euro Sprog
Italiensk samt minoritetssprogene sardisk, tysk, fransk, albansk, slovensk og græsk. Religion
Ca 85 % af italienerne er romerske katoliker. Øvrige er blandt andet muslimer, protestanter, Jehovas vidner, buddhister og jøder.

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår

Flyrejse Napoli tur/retur, øvrige transporter ifølge program, del i dobbeltværelse, måltider ifølge rejsefakta, TEMAs skandinaviske rejseleder, entreer* og samtlige udflugter ifølge program, hvor intet andet er oplyst. Alle turistskatter på hotellerne indgår også.

Ønsker du at bestille rejsen uden flyrejse Danmark T/R, kan det i nogle tilfælde lade sig gøre. Kontakt os for mere information.
Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.

Valuta:

Inden afrejsen bør du have vekslet nogle af dine lommepenge til Euro, så du slipper for at stå i kø direkte efter ankomsten. Supplerende veksling af danske kroner kan foretages i løbet af rejsen. De mest almindelige kreditkort accepteres de fleste steder, og der er hæveautomater i alle de større byer.

I rejsen indgår måltider ifølge dagsprogrammet. Når det gælder øvrige måltider, kan du regne med, at en komplet menu koster ca. 40 euro.
Beregn også udgifter til måltidsdrikke, forfriskninger og souvenirs. Holder du af gode klassiske vine, er der mange muligheder for at købe dem til rimelige priser.

Klima og beklædning:

Kontroller eventuelt vejrudsigten for Sorrento internetttet et par dage inden afrejsen. Medbring praktisk tøj til vandreture. Tag også gerne en lille rygsæk med. En regnfrakke kan være nødvendig, ligesom solcreme. Der er bademuligheder, når vejret tillader det. Vigtigst er nogle gode vandresko. Når det gælder middagspåklædning på restauranter, er det god skik, at klæde om til middagen. Obs! korte bukser accepteres ikke på restauranterne.

Drikkepenge:

Der indgår ikke drikkepenge i rejsens pris. Vi anbefaler derfor at du beregner rejsekassen med 30,- Euro i drikkepenge per person til chauffører, serveringspersonale, lokalguider med mere. Rejselederen indsamler på plads og fordeler på passende vis.

Vandringerne:

Det naturskønne område byder på helt spektakulære udsigter. Terrænet er kuperet, stenet og ujævnt.

På denne rejse indgår kun 1 picnic i naturen og øvrige måltider serveres ved dækket bord. Du behøver derfor ikek medbringe service i hård plast, som vi ellers anbefaler på øvrige vandreferier.

Hotellet:

Hotel Britannias rum vender enten mod havet eller mod haven, og der er ikke prisforskel mellem de forskellige rum. Angiv derfor ved bestilling af rejsen om du ønsker havsudsigt, da der kun findes et begrænset antal af disse. Det er princippet først til mølle som gælder!

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotelinformation

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet
 
XClose