American Pumpkin Pie - Thanksgiving
Smagsoplevelser
Thanksgiving fejres den 4. torsdag i november.
Det var præsident Abraham Lincoln som inførte en national helligdag i år 1863. Men den første Thanksgiving blev fejret af pilgrimme som kom over med Mayflower i år 1621. De kom sammen med indianerne for at fejre den første store høst. Idag samles familierne og spiser kalkun og duftende græskartærter- pumpkin pie.
Opskriften her er min egen, fra den tid hvor jeg selv boede i USA. Bare duften leder ens tanker hen imod jul, men det er også helt OK. For selv til juletid er denne ret alletiders. Håber du og din familie vil blive så glade for retten som jeg selv om min familie er:-)
Hilsen Ulla- TEMA
Amerikansk Pumpkin Pie
Ingredienser:
1 forbagt tærtebund 20 cm I diameter
2-3 æg
4,5 dl strøsukker
2 tsk mørk sirup
2 tsk kanel
1 tsk stødt ingefær
1/2 tsk stødte nelliker
1/2 tsk salt
6 dl græskarpuré
4,5 dl kaffefløde
Tilberedning:
Sæt ovnen på 200 grader og skær et mellemstort græskar over på midten. Læg de to halvdle på en bageplade og sæt dem i ovnen. lad dem bage til frugtkødet er blevet blødt i konsistensen.
Mens græskaret er i ovnen, kan du piske æg og sukker og blande krydderierne ned i skålen.
Skrab frugtkødet fra græskaret ud og læg det i en skål og lad det afkøle. Mos det derefter til en let puré.
Skru ovnen op til 240 grader.
Bland frugtkødet/puréen ned i æggeblandingen og tilsæt derefter fløden.
Tag den forbagte tærtedej og sæt den i ovnen i ca 10 minutter. Skru derefter ned for varmen til 200 grader. Hæld fyldet ud på tærtedejen nu og lad den stå i ovnen i ca 30 minutter. Tærten er klar når den har en fast overflade, men stadig er blød i midten. Test med en strikkepind eller gaffel.
Lat tærten afkøle og servér den så med flødeskum.