Irland med Aranøernevia Wild Atlantic Way til Kilkenny og Dublin

Grønne enge og subtropisk vegetation blandet med store lyngområder og tørvemoser, giver Irland dets enestående landskabskarakter. Gådefulde stensætninger, kirker og slotte vidner om en kultur med en lang historie. Under rejsen besøger du en af Aranøerne og besøger et whiskeydestilleri ved Midleton. I Dublin stifter vi bekendtskab med landets berømte litterære giganter.

REJSEFAKTA

Lande: Irland

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 15-26 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Hel dag på Aranøerne
 • Dingle halvøen
 • Det smukke sølandskab ved Killarney
 • Whiskeysmagning på destilleri
 • Afskedsmiddag på The Church i Dublin

Dagsprogram
Sommeren 2024

Dag 1. Afrejse og ankomst Irland
TEMAS rejseleder og bus møder os efter ankomst i Dublins lufthavn, og kører os tværs over hele Irland, fra østkysten til vestkysten, gennem et foranderlig og grønt landskab. Vi mærker med det samme, at Irland lever op til tilnavnet ”Den grønne ø”.

Sent på eftermiddagen nærmer vi os vestkystens perle, Galway. Det er en universitetsby og fiskerihavn, beliggende i naturskønne omgivelser ved Atlanterhavskysten. Her befinder vi os i Gaeltacht-området, hvor den traditionelle folkekultur har stor påvirkning.Litt avhengig av vår ankomst til Irland har vi felles middag denne kvelden, ellers foregår den dagen etter.

Dag 2. Aranøerne
Landskabet omkring Galway er storslået og delvist øde med vild natur, imponerende fjelde, lyng og tørvemoser. Ved Rossaveal tager vi færgen over til Inishmor, den største af de tre Aranøer med omkring 900 indbyggere. Her taler størstedelen af befolkningen irsk, gaeilge på irsk. Dette gør det til et af de få steder i verden, hvor du har et keltisk sprog som modersmål.

Aranøerne har været ekstremt isolerede indtil i dag og fik først elektricitet i 1970'erne og fjernsyn i begyndelsen af 1980'erne. Fiskeri er stadig den vigtigste industri - i dag sammen med turisme. Ved den lille fiskerby Kilronan venter en minibus, der tager os rundt på øen.

Aftenen er til egen disposition. Benyt lejligheden til at opleve Galways restauranter og pubber.

Dag 3. Kelter og Irlands vilde kyst

Dagens rejse går sydpå og vi passerer Burrens karakteristiske stenlandskab. Her ses arktiske blomster vokse side om side med smukke middelhavsplanter. Turen fortsætter langs kysten, hvor vi stopper ved Cliffs of Moher. Fra omkring 200 meters højde styrter klipperne lodret ned i Atlanterhavet. Det er et mægtigt skue at se havets brænding bryde i en sky af skum og tåge. Hvis sigtbarheden er klar, kan vi se over til Aranøerne.

Vel tilbage på hovedøen spiser vi fælles middag på hotellet.

Dag 4. Dingle-halvøen
Vi rejser mod vest gennem amterne Limerick og Kerry til Dingle-halvøen. Landskabet er i konstant forandring i form af høje bjerge og dybe dale i bølgende former, ofte med græssende får som hvide prikker på skråningerne. Vi følger sydkysten på en af Europas vestligste punkter og nyder naturens generøse scenografi.

Syd for Dingle Bay rejser Irlands højeste tinder sig på Iveragh-halvøen, som skuer mod sydøst. Længere mod vest kan du se Blasketøerne, som var beboet indtil 1953. Dingle har nogle virkelig charmerende pubber, og hvis du har tid, anbefaler vi et besøg på en af disse, inden rejsen fortsætter sydpå.

Vi tjekker ind til en overnatning i Killarney og spiser middag sammen denne aften.

Dag 5. Killarneys søer og Jameson's whisky
Killarney er naturskønt og lige uden for byen starter Killarney National Park. Udover majestætiske bjerge er det søerne, der er de mest iøjnefaldende. Floraen omkring de tre søer uden for Killarney er præget af en særegen blanding af arter, hvor subtropiske planter som cedertræ kan stå side om side med for eksempel røn og birk. Vi tager på en sejltur på søerne og besøger det statelige palæ Muckross.

Rejsen fortsætter derefter til sydkysten og byen Cork. Placeringen ved floden Lees Delta har stor betydning for byen. I byvåbenet kan man læse: "En sikker havn for skibe". Floden løber i to kanaler gennem byen og det store antal broer inviterer til hyggelige gåture. Men vi lærer først ”Livets vand” at kende lige uden for Cork, når vi besøger Jameson Midleton Distillery til en rundvisning og smagsprøver.

Aftenen er fri til egne aktiviteter.

Dag 6. Titanic, Kilkenny og Smithwick
Længere ude i Corks naturlige havn ligger den naturlige havneby Cobh. Dette var Titanics sidste "Anløbshavn" på hendes skæbnesvangre rejse. Titanic er vores fokus, når vi besøger denne maleriske by. Titanic Experience Cobh besøgscenter har til huse i det gamle White Star Line billetkontor, hvorfra mere end 2,5 millioner mennesker emigrerede i det 19. og 20. århundrede. Du får din egen bådbillet og rejser mere end 100 år tilbage i tiden.

Efter besøget i Cobh rejser vi videre til Cashel og St Patrick's Rock, hvor nogle af landets mest imponerende religiøse bygninger står. Vi holder pause i landsbyen neden for klinten, strækker benene og får her tid til frokost, hvis der ønskes det.

Om eftermiddagen ankommer vi til Kilkenny, en by med en lang historie og stolt bryggeritradition. På Smithwicks bryggeri får vi del i dette, samt en mulighed for lækre smagsprøver. Derefter tjekker vi ind på vores hotel i byens centrum. Hvis Smithwicks bryggeri ikke er åbent for besøg, erstattes dette programpunkt med et andet bryggeribesøg, f.eks. til Guinness. Bryggeribesøget bliver i så fald i Dublin.

Dag 7. "In Dublin fair city"
Efter morgenmaden forlader vi Kilkenny og rejser mod Irlands hovedstad. Ankommet til det sympatiske Dublin, som blev grundlagt af vikinger i år 841, tager vi en byrundtur. På gælisk kaldes bugten "dubh-linn", og byen ligger lige ved den store bugt dannet af floderne Poddle og Liffey. Bemærkelsesværdig er den litterære arv, som denne relativt lille hovedstad besidder. Nogle af de litterære giganter i den vestlige verden kommer herfra: Jonathan Swift, Oscar Wilde, W B Yeats, James Joyce, George Bernard Shaw og Samuel Beckett.

Efter rundvisningen er der mulighed for at opdage byen på egen hånd. De, der ønsker at fordybe sig i det litterære Dublin, kan besøge Writers' Museum på Parnell Square. Der er udstillinger om ovennævnte forfattere og mange andre, samt sjældne udgaver af deres værker. Eller hvorfor ikke gå i Leopold Blooms fodspor. Han er hovedpersonen i James Joyces berømte roman "Odysseus", og næsten 800 sider handler om én enkelt dag i Dublin, den 16. juni 1904. Nu om dage findes der guidebøger, der kortlægger med næsten komisk nøjagtighed hvor f.eks. slagteriet lå, som var der hvor Bloom købte en grisenyre til morgenmad. På Nationalmuseet er der et meget interessant udvalg af guldsmykker fra tørvemoserne i vest. Dublin har også gode shoppingområder.

Som en stille enklave i byen ligger Trinity College med sine gamle bygninger og fornemme bibliotek. Her opbevares en af verdens smukkeste bøger, Book of Kells, med de fire rigt illustrerede evangelier. Bogen blev nedskrevet på pergament i klostret Kells i år 800.

Vi afslutter turen med en middag i den historiske bygning The Church med irsk musik og dans. Som navnet antyder, var det engang en kirke, men er i dag en meget hyggelig og populær restaurant.

Dag 8. Hjemrejse
I løbet af formiddagen kører vi til Dublins lufthavn og påbegynder rejsen tilbage til Skandinavien.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly t/r Danmark
• Samtlige overnatninger
• 7 x morgenmad
• 4 x middag

• Destilleribesøg med smagning

• Bryggeribesøg med smagning

• Udflugter og entreudgifter ifølge program

• TEMAs rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1
Skandinavien – Dublin – Galway. 250 km. Middag indgår. To overnatninger på hotel i Galway.

Dag 2
Udflugt til Inishmor, Aranøerne. 150 km. Morgenmad indgår.

Dag 3
Galway – Burren – Bunratty. 140 km. Morgenmad og middag indgår. En overnatning på hotel i Bunratty.

Dag 4
Bunratty – Dingle-halvøen – Killarney. 200 km. Morgenmad og middag indgår. En overnatning på hotel i Killarney.

Dag 5
Killarney – Cork. 135 km. Bådtur på Killarneys søer. Besøg på Muckross herregård og Midleton Distillery. Morgenmad indgår. En overnatning på hotel i Cork.

Dag 6
Cork – Kilkenny. 190 km. Udflugt til Cobh og Titanic Experience. Besøg på bryggeri, inklusive smagsprøver. Morgenmad indgår. En overnatning på hotel i Kilkenny.

Dag 7
Kilkenny – Dublin. 120 km. Byrundtur i Dublin. Morgenmad og middag indgår. En overnatning i Dublin.

Dag 8
Dublin – Skandinavien. Morgenmad indgår.

Irland

Befolkning
4,1 millioner 

Landets areal
70.273 km² 

Religion
Religionsfrihed men majoriteten er romersk-katolsk (92%), protestanter (3%). De resterende har ingen religion eller tilhører en anden religion som islam, buddhisme eller jødedom. 

Valuta
Euro 

Sprog
Irsk, engelsk

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår

Flyrejse Dublin t/r. TEMAs danske eller svenske rejseleder, del i dobbeltværelse, måltider, udflugter, entreer og rejsens transporter ifølge dagsprogrammet.

Ønsker du at bestille rejsen uden flyrejse Danmark T/R, kan det i nogle tilfælde lade sig gøre. Kontakt os for mere information.
Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.

Valuta:

Euro (EUR).

De mest almindelige kreditkoret accepteres af de fleste butikker. Der findes hæveautomater.

For information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.

Drikkepenge:

Drikkepenge indgår ikke i rejsens pris. Vi anbefaler at du beregne circa 30,- Euro per person til drikkepenge til eksempelvis hotelpersonale, chauffører og bagagebærere med flere. Rejselederen indsamler på plads og fordeler på passende vis.

Klima og beklædning:

På Internettet finder du udførlige klimaoplysninger over de fleste rejsemål og områder der besøges på turene. Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.weatherbase.com eller www.bbc.com.

Vejret i Irland er omskifteligt, og pludselige regnskyl er ikke usædvanlige.

Påklædning og udstyr:
Det kan være praktisk at have regntøj med. Man klæder som regel om til middag.

Øvrigt:

Ønsker du noget litteratur med tilknytning til Irland, anbefaler vi:

Angelas aske (en irsk barndom) - Frank McCourt
Gribende biografi om hans opvækst i Irland. Bogen har bl.a. modtaget Pulitzer-prisen.

Ulysses - James Joyce
En af verdens store klassikere, og af mange anset som det mest betydningsfulde bidrag til 1900-tallets skønlitteratur.

Se også Tourism Irelands hjemmeside>>

Hotel/overnatning

Kommentarer

Afvigelser fra den almindelige hotelliste (over) kan ske og vi forbeholder os retten til at foretage ændringer. Vi prøver så at finde tilsvarende indkvartering vedrørende standard och beliggenhed.

Afrejser

Dato Fly-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
16-05-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Dublin
2024-05-16
10:30
2024-05-16
11:50
SAS, 537
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dublin
Copenhagen
2024-05-23
12:40
2024-05-23
15:55
SAS, 538
8 dage Irland med Aranøerne København 21 750 DKK 2 ledige pladser Bestil
04-07-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Stockholm
2024-07-04
11:45
2024-07-04
13:00
SAS, 1420
Stockholm
Dublin
2024-07-04
17:15
2024-07-04
19:00
SAS, 2565
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dublin
Stockholm
2024-07-11
10:05
2024-07-11
13:40
SAS, 536
Stockholm
Copenhagen
2024-07-11
17:25
2024-07-11
18:35
SAS, 1429
8 dage Irland med Aranøerne København 23 650 DKK 2 ledige pladser Bestil
18-07-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2024-07-18
06:00
2024-07-18
07:25
K L M, 1266
Amsterdam
Dublin
2024-07-18
09:45
2024-07-18
10:25
K L M, 1137
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dublin
Amsterdam
2024-07-25
17:20
2024-07-25
20:00
K L M, 1142
Amsterdam
Copenhagen
2024-07-25
21:05
2024-07-25
22:30
K L M, 1279
8 dage Irland med Aranøerne København 22 390 DKK 2 ledige pladser Bestil
22-08-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Dublin
2024-08-22
10:30
2024-08-22
11:50
SAS, 537
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dublin
Copenhagen
2024-08-29
12:40
2024-08-29
15:55
SAS, 538
8 dage Irland med Aranøerne København 20 690 DKK 4 ledige pladser Bestil

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.