Irland med Aranøernevia Wild Atlantic Way til Kilkenny og Dublin

Grønne enge og subtropisk vegetation blandet med store lyngområder og tørvemoser, giver Irland dets enestående landskabskarakter. Gådefulde stensætninger, kirker og slotte vidner om en kultur med en lang historie. Under rejsen besøger du en af Aranøerne og besøger et whiskeydestilleri ved Midleton. I Dublin stifter vi bekendtskab med landets berømte litterære giganter.

REJSEFAKTA

Lande: Irland

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 20-26 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Hel dag på Aranøerne
 • Slotsmiddag i Bunratty
 • Det smukke sølandskab ved Killarney
 • Whiskeysmagning på destilleri
 • Pubaften i Cork med mad, musik og dans

Dagsprogram
Sommer 2021

Dag 1 - Ankomst Irland.

Afrejse med rutefly fra Danmark til Dublin, der ligger på Irlands østkyst. Her mødes du i lufthavnen af TEMAs rejseleder og bussen.Turen går tværs over Irland, fra østkysten til vestkysten, gennem et afvekslende og grønt landskab, som virkelig lever op til betegnelsen "Den Grønne Ø".

Sidst på eftermiddagen nærmer vi os vestkystens perle, Galway. Det er en universitetsby og fiskerihavn, naturskønt beliggende ved Atlanterhavskysten. Vi befinder os i "Gaeltacht-området" med stærke indslag af traditionel folkekultur.

Dag 2 - Aranøerne.

Connemara er et storslået og næsten øde landskab med vildtvoksende natur, imponerende bjerge, lyngheder og tørvemoser. Måske ser vi en flok connemaraheste, Irlands "egen" pony, som har tilpasset sig godt til det bjergrige og golde landskab. I Rossaveal tager vi færgen over til Inishmor, den største af de tre Aranøer med cirka 900 indbyggere. Her taler hovedparten af befolkningen irsk, gæilge på irsk, og det er således et af de få steder i verden, hvor man har et keltisk sprog som modersmål. Aranøerne har frem til vor tid, været ekstremt isolerede og fik først elektricitet i 70'erne og tv i begyndelsen af 80'erne. Fiskeriet er stadig det vigtigste erhverv – i dag sammen med turismen. Fremme ved det lille fiskerleje Kilronan venter en minibus, som kører os rundt på øen.

Aftenen står til din egen rådighed, og her kan du opleve mere af Galways restaurant- eller publiv. Eller du kan få en oplevelse af den irske folkesjæl ved at besøge Galway Greyhound Stadium og se hundekapløb.

Dag 3 - Keltere, kyst og kongemiddag.

Dagens tur går mod syd, og vi bevæger os forbi det særprægede stenlandskab Burren. Her får vi muligvis et glimt af arktiske blomster, der står side om side med smukke middelhavsplanter. Turen fortsætter langs kysten, hvor der gøres ophold ved Cliffs of Moher. De imponerende ca. 200 meter høje klippesider falder lodret ned i Atlanterhavet. Det er et overvældende skuespil at se havets brænding blive sprængt i en sky af skum og tåge. I klart vejr kan man se over til Aranøerne. Om aftenen tager vi til historisk banket på slottet Bunratty Castle eller Knappogue Castle. Med levende musik og middag i den store sal, genskabes slottets middelalderlige glansperiode.

Dag 4 - Dinglehalvøen.

Gennem grevskaberne Limerick og Kerry rejser vi mod vest ud til Dingle-halvøen, der består af høje bjerge og dybe, bløde bølgende dale, ofte hvidplettede af stille græssende får på skråningerne, i et landskab, der konstant skifter udseende. Vi følger sydkysten langs en af Europas vestligste udposter og nyder naturens gavmilde scenografi.

Syd for Dinglebugten hæver Irlands højeste toppe sig over Iveragh-halvøen, som skimtes i sydøst, og længere væk mod vest ses Blasket-øerne, som var beboede frem til 1953. I det lille samfund Dingle er det måske på sin plads at indtage en irsk toddy, før rejsen går videre til Killarney, hvor vi overnatter en nat og spiser fælles middag.

Dag 5 - Killarneys søer og Jameson Whiskey.

Killarney ligger smukt, og  i udkanten af byen findes Killarney National Park. Udover de imponerende bjerge er det søerne som er den største attraktion her. Floraen der omgiver søerne er en særegen blanding af subtropiske planter som ceder og rhododendron, der kan stå side om side med birketræer og ahorn. Vi tager en bådtur på søerne og besøger den herskabelige adelsbolig ved Muckross.

Rejsen fortsætter sidenhen til sydkysten og byen Cork. Irands næststørste by ligger ved floden Lees udmunding i havet, og placeringen giver byen en god dybtvandhavn. Byens våben siger stolt: "A safe habour for ships". Floden løber gennem byen via to kanaler, og de mange broer i byen indbyder til hyggelige gåture. Først skal vi dog stifte bekendtskab med "livets vand", når vi besøger Jameson Destillerierne ved Middleton udenfor Cork. Her tager vi på en rundvisning og smager på whiskeyen.

Om aftenen tager vi på en pub, hvor vi nyder en traditionel irsk aften med sang, musik og riverdance.

Dag 6 - Titanic, Kilkenny og Smithwick.

Lidt udenfor Cork ligger havnebyen Cobh, som var Titanics sidste havnestop inden den skæbnesvangre rejse. Titanic er fokus når vi besøger den idylliske by. Besøgscenteret "Titanic Experience Cobh" har til bolig i det gamle billetkontor for White Star line, og herfra udvandrede mere end 2 ½ millioner mennesker under 1800- og 1900 årene. Du får en egen billet og rejser i fantasien circa 100 år tilbage i tiden.

Efter besøget i Cobh kører vi videre til Cashel hvor Sankt Patricks klippe findes. Her står nogle af landets mest imponerende religiøse bygninger bevaret. Vi tager en pause nedenfor klippen, strækker benene, og der findes mange frokostrestauranter i byen.

Hen på eftermiddagen er vi fremme i Kilkenny, som er en by med en lang historie og en stolt bryggeritradition. Vi oplever noget af dette på Smithwicks bryggeriet, hvor vi også smager på øllen. Derefter indregistrerer vi os på vores hotel i centrum.

Dag 7 - Dublin. 

Efter morgenmaden forlader vi Kilkenny og rejser mod Irlands hovedstad. Fremme i den sympatiske by Dublin tager vi på en byrundtur. På keltisk hedder bugt "dubh-linn". Byen blev grundlagt af vikingerne i år 841 ved den store bugt, som dannedes af floderne Poddle og Liffey.Denne forholdsvis lille hovedstad gør sig især bemærket i kraft af sin imponerende litterære arv. Nogle af den vestlige verdens litterære giganter kommer herfra: Jonathan Swift, Oscar Wilde, W B Yeats, James Joyce, George Bernard Shaw og Samuel Beckett.

Efter rundturen er der mulighed for at gå på opdagelse i byen på egen hånd. De, som gerne vil fordybe sig yderligere i det litterære Dublin, kan besøge Forfattermuseet på Parnell Square, hvor man finder udstillinger om ovennævnte forfattere og mange andre, samt sjældne udgaver af deres værker. Eller hvad med at vandre i Leopold Blooms fodspor, hovedpersonen i James Joyces berømte roman "Ulysses", hvis næsten 800 sider udspiller sig i løbet af et eneste døgn i Dublin, den 16. juni 1904. Der findes også guidebøger, som med næsten komisk nøjagtighed kortlægger eksempelvis, hvor slagteriet lå, hvor Bloom købte en svinenyre til frokost.

Dublin har også mange forretningsgader med gode muligheder for shopping. På Nationalmuseet kan man se et særdeles interessant udvalg af guldsmykker fra tørvemoserne i vest.

Som en rolig enklave midt i byens larm ligger Trinity College med fine bygninger og et fornemt bibliotek. Her opbevares en af verdens smukkeste bøger, Book of Kells, med de fire evangelier rigt illustrerede. Bogen blev skrevet på pergament i klostret Kells i år 800.

Dag 8 - Hjemrejse.

Om formiddagen tager vi til lufthavnen i Dublin for hjemrejse til Danmark.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly t/r Danmark
• Samtlige overnatninger
• 7 x morgenmad
• 4 x middag
• Udflugter og entreudgifter ifølge program
• TEMAs rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1.

Danmark – Dublin – Galway. Busrejse 250 km. Middag indgår. To overnatningar på hotel i Galway.

Dag 2.

Udflugt til Inishmor, Aranøerne. 150 km. Morgenmad indgår.

Dag 3.

Galway – Burren – Bunratty. 140 km. Morgenmad og slotsmiddag indgår. En overnatning på hotel i Bunratty.

Dag 4.

Bunratty – Dinglehalvøen – Killarney. 200 km. Morgenmad og middag indgår. En overnatning på hotel i Killarney.

Dag 5.

Killarney til Cork, 135 km. Bådfærd på Killarneysøerne. Besøg på Muckross herregård og Midleton Destillery. Irsk aften. Morgenmad og middag indgår. En overnatning på hotel i Cork.

Dag 6.

Cork - Kilkenny, 190 km. Udflugt til Cobh og Titanic Experience. Besøg på bryggeri inklusiv smagsprøve. Morgenmad indgår. En overnatning på hotel i Kilkenny.

Dag 7.

Kilkenny – Dublin. 120 km. Byrundtur i Dublin. Morgenmad indgår. En overnatning i Dublin.

Dag 8.

Dublin – Danmark. Morgenmad indgår.

Irland

Befolkning
4,1 millioner 

Landets areal
70.273 km² 

Religion
Religionsfrihed men majoriteten er romersk-katolsk (92%), protestanter (3%). De resterende har ingen religion eller tilhører en anden religion som islam, buddhisme eller jødedom. 

Valuta
Euro 

Sprog
Irsk, engelsk

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår

Flyrejse Dublin t/r. TEMAs danske eller svenske rejseleder, del i dobbeltværelse, måltider, udflugter, entreer og rejsens transporter ifølge dagsprogrammet.

Ønsker du at bestille rejsen uden flyrejse Danmark T/R, kan det i nogle tilfælde lade sig gøre. Kontakt os for mere information.
Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.

Valuta:

Euro (EUR).

De mest almindelige kreditkoret accepteres af de fleste butikker. Der findes hæveautomater.

For information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.

Drikkepenge:

Drikkepenge indgår ikke i rejsens pris. Vi anbefaler at du beregne circa 20,- Euro per person til drikkepenge til eksempelvis hotelpersonale, chauffører og bagagebærere med flere. Rejselederen indsamler på plads og fordeler på passende vis.

Klima og beklædning:

På Internettet finder du udførlige klimaoplysninger over de fleste rejsemål og områder der besøges på turene. Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.weatherbase.com eller www.bbc.com.

Vejret i Irland er omskifteligt, og pludselige regnskyl er ikke usædvanlige.

Påklædning og udstyr:
Det kan være praktisk at have regntøj med. Man klæder som regel om til middag.

Øvrigt:

Ønsker du noget litteratur med tilknytning til Irland, anbefaler vi:

Angelas aske (en irsk barndom) - Frank McCourt
Gribende biografi om hans opvækst i Irland. Bogen har bl.a. modtaget Pulitzer-prisen.

Ulysses - James Joyce
En af verdens store klassikere, og af mange anset som det mest betydningsfulde bidrag til 1900-tallets skønlitteratur.

Se også Tourism Irelands hjemmeside>>

Hotel/overnatning

Afrejser

Dato Flyg-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
08-09-2021 8 dage Irland med Aranøerne København 14 690 DKK 6 ledige pladser Bestil
27-04-2022 8 dage Irland med Aranøerne København 14 190 DKK 6 ledige pladser Bestil
04-05-2022 8 dage Irland med Aranøerne København 14 990 DKK 6 ledige pladser Bestil
18-05-2022 8 dage Irland med Aranøerne København 14 990 DKK 6 ledige pladser Bestil
25-05-2022 8 dage Irland med Aranøerne København 14 990 DKK 6 ledige pladser Bestil
22-06-2022 8 dage Irland med Aranøerne København 16 190 DKK 5 ledige pladser Bestil
13-07-2022 8 dage Irland med Aranøerne København 16 190 DKK 6 ledige pladser Bestil
20-07-2022 8 dage Irland med Aranøerne København 16 350 DKK 6 ledige pladser Bestil
31-08-2022 8 dage Irland med Aranøerne København 15 350 DKK 6 ledige pladser Bestil
07-09-2022 8 dage Irland med Aranøerne København 15 350 DKK 6 ledige pladser Bestil

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.