Kampagne

Vandreferie på ØstkretaAgios Nikolaos, palmestrand og Zakroskløften

Følg med og find uopdagede guldkorn på gudernes ø Kreta – fra paradisiske strande til Mili- og Zakroskløften, hvor minoerne begravede deres døde. Vi vandrer langs kyststier, i kløfter og rundt om halvøen Kolokitha. Væk fra alfarvej inviteres vi ind i et privat hjem for at lave mad. I Mirabellobugten ligger elegante Agios Nikolaos, hvor vi skal bo to nætter på hotel i nærheden af taverner, caféer og butikker, som ligger langs Voulismenisøen midt inde i byen.

For afgangen den 31. august 2024 tilbyder vi en rabat på 700 DKK pr. person for nye bookinger foretaget inden den 31. maj 2024.

REJSEFAKTA

Lande: Grækenland

REJSETYPE: Vandreferie - sværhedsgrad 2, moderat

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 15-24 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Vandretur i Milikløften
 • Picnicfrokoster ved havet
 • Vandretur til palmestranden Vai
 • Mulighed for at tage et dyp i vandet, ofte under eller efter vandreturen
 • Den bugtende Zakroskløft, også kaldet Dødens kløft

Dagsprogram
2024–2025

Dag 1 – Ankomst til Kreta
Flyet fra Skandinavien lander i Chania på nordvest Kreta. TUIs personale i lufthavnen hjælper dig med at finde transfer til hotellet, enten med bus eller taxi. TEMAs rejseleder møder dig senere på hotellet og hilser dig velkommen. På grund af de forskellige ankomsttider til Kreta, kan det ske at rejselederen lander senere end nogle af deltagerne På rejsens første nat bor vi i Rethymnon.

Dag 2 – Vandretur ved Elefterna
Dagens vandring på ca. fem kilometer går gennem Elefternas arkæologiske udgravninger. Vi passerer forskellige tidsepoker, alt fra doriske og hellenistiske mindesmærker til romerske ruiner.

Elefterna består af to dybe dale med en landtange med stejle skråninger i midten, hvilken gjorde området let at forsvare oppefra. Siden gamle tider har man kunne lede vand fra de høje bjerge bag Elefterna ned til dalene, som muliggjorde en alsidig dyrkelse af jorden. Vi besøger også de underjordiske vandcisterner, som antages at være bygget af romerne omkring starten af vores tidsberegning.

Vi passerer ruinerne af en byzantinsk basilika. Det var her en af Kretas biskopper havde sit sæde. I år 600 blev den store basilika bygget, og blev i år 800 ødelagt og lagt i ruiner af angribende araber.

Ved frokosttid dækker vi op til picnic ved en gamle kirke (Agia Anna) og nyder udsigten mens vi smager på de græske delikatesser. Efter picnicen fortsætter vi til byen med navnet Old Elefterna, hvor bussen venter på os.

Rejsen fortsætter derefter til den lille by Sitia på Østkreta, hvor vi skal overnatte i 3 nætter. Om aftenen samles vi til en fælles velkomstmiddag på en hyggelig taverna.

Dag 3 – Vandring i Zakroskløften
Om morgenen kører vi til Kretas østligste del og byen Zakros. Her begynder den ca. otte kilometer lange vandring gennem den smukke kløft, der også kaldes Dødens kløft. Navnet kommer fra minoerne, som for 3.500 år siden begravede deres døde i grotterne som findes i kløftens vægge. Kløften er karakteristisk for naturen på Kreta, forårsaget af landhævning og vanderosion. Man kender til ca. 250 kløfter på øen og mange af dem har fungeret som transportveje mellem de høje bjerge og kysten. Det er dog ikke muligt at vandre igennem dem alle. Kløfterne har gennem årtusinder beskyttet vegetationen under ekstreme vejrforhold og dermed bidraget til at et stort antal endemiske planter har udviklet sig på øen. Kløfterne har også beskyttet de lokale selv i urolige tider som krige og revolutioner.

Dagens vandring tager os igennem Zakros by og ind i kløften, hvor høje rødlige vægge rejser sig i 350 meters højde. Store stenformationer rejser sig fra kløftens bund, hvor gamle platantræer og oleanderbuske vokser vildt. I kløftens vægge bor der en del rovfugle, bl.a. gribbe og forskellige falke, samt svaler og ravne.

Fremme ved den lille strandby Kato Zakros er det blevet tid til frokost. Her er der også mulighed for at besøge det minoiske paladsområde som blev udgravet i begyndelsen af 1960’erne. Her fandt man smukke arkæologiske fund, bl.a. vaser der også kan ses på det Arkæologiske museum i Heraklion. Inden vi forlader Kato Zakros tager vi et afkølende dyp i vandet og får os lidt koldt at drikke inden vi kører tilbage til Sitia med bussen.

Du har nu en aften på egen hånd i Sitia. Vi kan anbefale at tage plads på en taverna ved strandpromenaden, smage på de lokale små retter som kaldes ”meze”, nyde udsigten og det lokale byliv.

Dag 4 – Vandretur fra Palekastro til palmstranden Vai
Området omkring Palekastro var beboet allerede under den minoiske tid, for 3.500 år siden. Her fandtes der en minoisk by kaldet Rousoulakkos med en vigtig havn, vendt mod syd og den tidligere stormagt Egypten. Udgravningerne der begyndte i starten af 1900-tallet, er stadig i gang. Ved siden af, på toppen af bjerget Petsofas, lå der en helligdom for religiøse ritualer, hvor man har fundet offergaver lavet i ler.

Stranden Vai huser en af Kretas to palmeskove med den ægte kretensiske palme (Phoenix theophrasti), som kun vokser to steder på øen. Denne palme er klassificeret som udryddelses truet, og her i Vai har man skabt et naturfredningsområde omkring palmerne, for at beskytte dem mod masseturisme.

Dagens vandring på ca. otte kilometer kan med god grund kaldes for en strandvandring. Vi går langs den bugtende kyststi fra Palekastro-området til palmstranden Vai. På vejen passerer vi som bugter som lokker med lyseblåt klart vand.

Efter et forfriskende dyp i bølgerne fortsætter vi turen tilbage mod Sitia. På vejen tilbage stopper vi ved Toplouklosteret for at spise en let frokost.

Om aftenen tager vi hjem til en lokal familie for en lærerig og velsmagende aften. Vi skal lære at lave lokale specialiteter fra Kreta, som vi senere skal nyde til middagen. For at få indsigt i øens lokale produkter skal vi smage olivenolie, vin og den stærke drik raki eller tsikoudia, som den kaldes lokalt.

Dag 5 – Vandretur på halvøen Kolokitha
Kolokithahalvøen ligger lige ved den fashionable ferieby Elounda og den korte kanal der skiller halvøen fra fastlandet blev udgravet i slutningen af 1800-tallet. Da man byggede kanalen, fandt man ruiner af en kristen basilika som blev bygget i slutningen af år 400 på Kolokithas strand. I dag kan vi se gulvmosaikker fra den engang så imponerende bygning. På halvøen findes der også nogle andre kirker, der blev bygget i middelalderen og som nu er blevet restaureret.

Dagens vandring starter i Elounda og langs vejen ser vi de store saltdamme. Allerede i starten af 1970’erne begyndte man at tørre salt fra havvandet i dette område. Her trives også mange havfugle. Vi passerer ruinerne af Olous, den sunkne by, som under den hellenistiske tid var en vigtig bystat. På grund af landsænkning forsvandt byen stille og roligt i bølgerne. På vindstille dage kan man se nogle af gaderne og husruinerne under vandoverfladen lidt udenfor Kolokitha.

Vores vandring på ca. otte kilometer tager os rundt om halvøen. Langs grusveje og slingrende stier går vi rundt midt i historiens vingesus med havets vide horisont som følgesvend. Vi dækker op til picnic på stranden, og hvis du har lyst, er du velkommen til at tage et dyp i det blå hav.

Efter vandreturen rejser vi videre til Agios Nikolaos, hvor vi overnatter de sidste to nætter. Området er en gammel ruinby som blev bygget op igen i år 1870. Søfarende italienere opdagede under en sejlads den smukke bugt som Agios Nikolaos ligger i og bugten blev døbt Mirabello. Selve området fik sit navn fra sømændenes skytsengel som også har fået et kapel tilegnet sig midt inde i byen.

I Agios Nikolaos foregår alt stort set omkring havnen og Voulismenisøen (den bundløse ferskvandssø). I Voulismenisøen kan man bade som en gudinde. Legenden siger nemlig at gudinden Athena badede her.

Dag 6 – Fridag med mulighed for at besøge Spinalonga
Dagen er programfri, men du kan vælge at følge med rejselederen på en lille byvandring. Her kan du besøge det Arkæologiske museum med interessante genstande fra de forskellige epoker på det østlige Kreta.

Fra Agios Nikolaos er det også muligt at besøge den berømte ø Spinalonga. Øen blev første gang befæstet under den hellenistiske tid, et par hundrede år før begyndelsen af vores tidsregning. De fæstninger vi ser i dag på øen, blev bygget af venetianerne i slutningen af 1500-tallet. Dengang forsøgte man at beskytte den østlige del af Kreta fra ottomaner, som allerede sejlede langs Kretas kyster. I dag er øen Spinalonga mest kendt for den spedalske koloni som eksisterede omkring 1900-tallet.

Dag 7 – Vandretur i Milikløften
I dag forlader vi Agios Nikolaos og tager vores bagage med i bussen, picnic til frokost i rygsækken og begiver os til Milikløften og ugens sidste vandretur.

Vores vandretur i dag er på ca. tre kilometer og vi vandrer i grønne omgivelser gennem kløften. I løbet af vandreturen passerer vi to forladte byer, Pano Mili (øvre møller) og Kato Mili (nedre møller), flere små kirker og et stort antal ruiner af vandmøller. En af disse møller er renoveret så man kan få en idé om hvordan de fungerer. Vandmøllerne er fundet i området siden slutningen af 1500-tallet og nogle var i brug frem til 1900-tallet. Siden 70’erne har byerne i området været forladt på grund af jordskredsvarsler og den sidste byboer flyttede derfra i 1972. Stien mellem byerne er den urgamle transportvej som forbandt byerne med omverdenen.

Udover lyden fra vandet i Milifloden, som har vand året rundt, nyder vi smuk fuglesang under vores vandretur. I den nærliggende skov vokser der vilde oliventræer, skogen intill växer vilda olivträd, morbærtræer, cypresser, vilde frugttræer, mandel- og valnøddetræer. Store platantræer giver os skøn skygge i de varmeste perioder.

Efter vandreturen begiver vi os til Rethymnon, hvor vi installerer os på det allerede bekendte hotel Om aftenen samles vi til en fælles afskedsmiddag i den gamle bydel.

Dag 8 – Hjemrejsedag
I dag har det blevet tid til at rejse hjem til Skandinavien. Hvis dit fly går sent på dagen, har du tid til at udforske Rethymnons gamle by på egen hånd, tage på en udflugt til nogle af øens seværdigheder eller nyde en dukkert i Middelhavet. Derefter kører bussen os til lufthavnen.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly t/r Danmark
• Samtlige overnatninger
• 7 x morgenmad
• 5 x frokost
• 3 x middag
• Entré udgifter ifølge program
• TEMA rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1
Fly Skandinavien – Kreta. Hoteltransfer. En overnatning på hotel i Rethymnon.

Dag 2
Rethymnon – Sitia, 200 km. Vandretur ved Elefternas arkæologiske område, 5 km. Morgenmad, picnic til frokost og middag indgår. Tre overnatninger på hotel i Sitia.

Dag 3
Vandretur i Zakroskløften, 6 km. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 4
Vandretur til Vai stranden, 5,5 km. Morgenmad, let frokost og middag indgår.

Dag 5
Sitia – Agios Nikolaos, 70 km. Vandretur på halvøen Kolokitha, 10,5 km. Morgenmad og picnic til frokost indgår. To overnatninger på hotel i Agios Nikolaos.

Dag 6
Fridag. Morgenmad indgår.

Dag 7
Agios Nikolaos – Rethymnon, 140 km. Vandretur i Milikløften, 3 km. Morgenmad og picnic til frokost, samt afskedsmiddag indgår. En overnatning på hotel i Rethymnon.

Dag 8
Fly Kreta – Skandinavien. Lufthavnstransfer. Morgenmad indgår.

Grækenland

Befolkning 10,7 millioner
Landets areal 131.940 km².
Valuta Euro.
Religion Græsk-ortodoks kristne circa 98 %. Minoriteter af muslimer, jøder og katoliker.
Sprog Dimotiki (en form for nygræsk) er officielt sprog.

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår
Fly til Chania t/r. TEMA rejseleder, delt dobbeltværelse, måltider, udflugter, entré udgifter og rejsetransport ifølge dagsprogrammet.

TEMAs gruppestørrelse
For TEMA er rejsen og den rejsende i fokus. Sammen møder vi mennesker, kulturer og oplevelser i naturen på en tæt, ægte og behagelig måde. Vores gruppestørrelser afspejler dette og er en stor grund til, at mange vælger at rejse med TEMA. Vi undgår for store grupper på vores rejser, for at give alle en så oplevelsesrig rejse som muligt, og tilbyder rejser der virkelig giver minder for livet!


Vandreturen
Tips, information og pakkeliste til TEMAs vandretursrejser.

Kretas landskab er meget kuperet og vandreturene foregår sjældent i plant terræn. Det går ofte op og ned og stierne er af grus og sten, hvilket kan opleves hårdt for personer med problemer i led og ryg.

Hvis du har normal til god kondition, er det dog ikke noget problem. Personer med tilbøjelighed til svimmelhed kan opleve visse passager som svære. Du går også på stier og små veje i et urørt kulturlandskab med vidtstrakte udsigter.

Vi deler picnicen op i vores rygsække, så alle bærer på lidt.

Valuta
Euro (EUR).

De mest almindelige bank- og kreditkort accepteres i de fleste butikker. Men på flere mindre, lokale taverner foretrækker de betaling med kontanter. Hæveautomater findes flere steder. For mere information om valuta og kurser kontakt egen bank eller et vekselkontor.

Drikkepenge
Drikkepenge indgår ikke i rejsens pris. TEMAs rejseleder indsamler 15 euro pr. person i starten af rejsen, og fordeler det ligeligt imellem chauffører, bagagebærere og restaurantpersonale ved fælles måltider osv.

Klima
Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser findes blandt andet på hjemmesiderne www.yr.no, www.bbc.com og www.cnn.com.

Beklædning
Let tøj i uld eller fleece kan være godt at have med, hvis det blæser eller er køligt, især i løbet af forårets og efterårets ture. Det vigtigste er måske et par komfortable og velsiddende sko med en tyk god sål som sportssko eller vandrestøvler. Husk også, at du skal have tøj med, der dækker dine skuldre og knæ, når du besøger klostre, hvor mænd skal have lange bukser på og kvinder en nederdel.

I de bjergrige områder i den indre del af landet er temperaturen normalt et par grader lavere end det, der er angivet i klimatabellen, og der kan forekomme mere nedbør. Medbring badetøj, da nogle hoteller har pool (åben fra midten af maj). Der tilbydes bademuligheder i havet ved flere lejligheder.

Hotel/overnatning
Hotelstandarden i Grækenland er varierende, og værelserne kan opleves som små. I forbindelse med nationale helligdage kan der ske ændringer i dagsprogrammet.

Øvrigt
Østkreta har et stort antal af gode alternative vandreruter. Skulle nogle af de beskrevne vandreruter af den eller anden årsag ikke fungere for gruppen, så kan vores erfarne rejseleder nemt finde et tilsvarende alternativ.

Hotel/overnatning

Kommentarer

Hotelstandarden i Grækenland er varierende, og værelserne kan opleves som små. I forbindelse med nationale helligdage kan der ske ændringer i dagsprogrammet.

Afrejser

Dato Fly-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
25-05-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Chania
2024-05-25
07:10
2024-05-25
11:45
JTD, 247
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chania
Copenhagen
2024-06-01
23:15
2024-06-02
01:55
JTD, 248
8 dage Vandreferie på Østkreta København 12 850 DKK Forespørgsel
31-08-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Chania
2024-08-31
07:10
2024-08-31
11:45
JTD, 247
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chania
Copenhagen
2024-09-07
23:15
2024-09-08
01:55
JTD, 248
8 dage Vandreferie på Østkreta København 13 590 DKK 4 ledige pladser Bestil
07-09-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Chania
2024-09-07
07:10
2024-09-07
11:45
JTD, 247
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chania
Copenhagen
2024-09-14
23:15
2024-09-15
01:55
JTD, 248
8 dage Vandreferie på Østkreta København 13 550 DKK 4 ledige pladser Bestil
14-09-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Chania
2024-09-14
07:10
2024-09-14
11:45
JTD, 247
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chania
Copenhagen
2024-09-21
23:15
2024-09-22
01:55
JTD, 248
8 dage Vandreferie på Østkreta København 13 450 DKK 2 ledige pladser Bestil
28-09-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Chania
2024-09-28
07:10
2024-09-28
11:45
JTD, 247
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chania
Copenhagen
2024-10-05
23:15
2024-10-06
01:55
JTD, 248
8 dage Vandreferie på Østkreta København 12 990 DKK 4 ledige pladser Bestil
05-10-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Chania
2024-10-05
07:10
2024-10-05
11:45
JTD, 247
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chania
Copenhagen
2024-10-12
23:15
2024-10-13
01:55
JTD, 248
8 dage Vandreferie på Østkreta København 12 650 DKK 2 ledige pladser Bestil
26-04-2025 8 dage Vandreferie på Østkreta København 14 290 DKK 4 ledige pladser Bestil
10-05-2025 8 dage Vandreferie på Østkreta København 14 550 DKK 4 ledige pladser Bestil
24-05-2025 8 dage Vandreferie på Østkreta København 14 590 DKK 4 ledige pladser Bestil
06-09-2025 8 dage Vandreferie på Østkreta København 15 350 DKK 4 ledige pladser Bestil
13-09-2025 8 dage Vandreferie på Østkreta København 15 250 DKK 4 ledige pladser Bestil
27-09-2025 8 dage Vandreferie på Østkreta København 14 750 DKK 4 ledige pladser Bestil
04-10-2025 8 dage Vandreferie på Østkreta København 14 350 DKK 4 ledige pladser Bestil
11-10-2025 8 dage Vandreferie på Østkreta København 14 150 DKK 4 ledige pladser Bestil

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Vandreferier

Vandreferie i England
Nyheter !
sværhedsgrad 1 , Enkel
Nyhed
 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.