New ZealandEn rejse til den anden side af Jorden

New Zealand er kontrasternes land – fra subtropiske Nordøen til Sydøens gletsjere og fjorde. Hele landet byder på frodig vegetation, og i faunaen indgår unikke arter som kiwifuglen og keapapegøjen. Du oplever maoriernes spændende kultur ved Rotorua. Du tager også med på en af verdens smukkeste togrejser: Tranz Alpine Express fra Greymouth til Christchurch. Overnatning i Bangkok på både ud- og hjemrejsen.

REJSEFAKTA

Lande: New Zealand, Thailand

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 21 dage

Gruppens størrelse: 20-25 personer

Visum kræves: Ja (klik for detaljer)

HØJDEPUNKTER

 • Bådtur i Bay of Islands
 • Stemningsfuld Marae (maorifest)
 • Naturvandring med maoriguide
 • Havkrydstogt ved Dunedin blandt sæler og pingviner
 • Togrejsen Tranz Alpine fra Greymouth til Christchurch

Dagsprogram
2020-2021

.Dag 1 - Flyrejse med Thai airways.

Starten på rejsen til den anden side af jordkloden tager os til Thailand. I landets hovedstad Bangkok tages et afbræk i rejsen til New Zealand, og med i købet får vi muligheden for at opleve den spændende thailandske hovedstad. 

Dag 2 - Hel dag i Bangkok.

Ankomst tidligt til Bangkok og transport direkte ind til byen og det centralt beliggende hotel, hvor vi har tidlig hotel indcheckning inkluderet. Dagen står til fri disposition, og man kan vælge at bare hvile ud på hotellet, som har et swimmingpool område, eller at udforske storbyen på egen hånd.  

Om aftenen samles vi til en fælles middag. 

Dag 3 - Byrundtur i Bangkok og flyrejse til Auckland. 

Efter morgenmaden forlader vi hotellet og ud på en byrundtur i "Englenes by". Vi besøger Grand Palace og tager også en bådfærd på kanalerne, de såkaldte klong'er, hvor dagliglivet udspilles ved og på vandet. 

Efter udflugten tager vi en fælles frokost, og derefter fortsættes ud til lufthavnen og vidererejsen til New Zealand. 

Dag 4 - Velkommen til Auckland.

Ankomst til Auckland om formiddagen. Trods at Wellington i 1865 overtog titlen som landets hovedstad, er Auckland stadigvæk landets største by og dets økonomiske centrum. 

Auckland ligger på en smal landtange ud i det Tasmanske Hav og Stillehavet, og er kendt for sine parker og sine smukke haver. Takket være nærheden til havet, og de naturlige havne her samt de gunstige havsvinde, er Auckland kendt under tilnavnet "City of Sails". 

Om aftenen samles vi og tager ned til Waitematahavnen, hvor der serveres velkomstmiddag på en velrenommeret restaurant. 

Dag 5 - Byrundtur i Auckland.

Dagen indledes med en byrundtur i Auckland. Her i New Zealands største by bor der circa 1 mio indbyggere, hvilket er en fjerdedel af landets totale befolkning. I dette indgår 150.000 polynesere, hvilket gør Auckland til den største polynesiske bebyggelse i verden. 

Fra Mt. Eden, 196 MOH er der en 360-graders panoramaudsigt over byen, som jo er omgivet af havet. I løbet af dagen besøges bymuseet, hvor landets fornemmeste samling af maorihåndværk findes. På byens akvarium, Kelly Tarlton's Sea Life Aquarium, opleves undervandslivet i denne del af verden. 

Dag 6 - Waiheke Island.

Idag tager vi på heldagsudflugt til Waiheke Island. Båden sejler os over Haurabugten og til den frodige ø. Vel fremme på øen tager vi en tur gennem frodig og ældgammel skov. Waiheke er også kendt for sin vinproduktion og andre gastonomiske lækkerier. Så vi besøger en hyggelig vingård, hvor vi får både frokost og vinsmagning. 

Om eftermiddagen tager vi en naturskøn afstikker til den gyldne Onetangoistrand, hvor vi kommer til Casita Miro. Her prøver vi andre lokale delikatesser.

Dag 7 - Skovhuggerminder.

Denne dag forlader vi Auckland og rejser Nordpå via frodige landbrugsområder til Matakohe, hvor vi besøger det interessante Kauri museum. Dette viser skovhuggerpionerernes historie og fremviser også en enestående samling af Kauri rav. De bløde runde bakkedrag på Nordøen var indtil for 200 år siden dækket af enorme skove med det gigantiske Kauri-fyrretræ (agathis australis). 

Herefter besøger vi Waitangi Treaty House, hvor repræsentanter for maorierne og englænderne år 1840 underskrev den aftale, som grundlagde nutidens mange -kulturelle nation. I Waitangireservatet findes mange objekter fra maorikulturen bevaret for fremtidige generationer. 

Sent om eftermiddagen er vi fremme vid Paihia, Bay of Islands, som er en af Nordkystens smukkeste bugter med et øhav på 144 øer. Her overnatter vi 2 nætter. 

Dag 8 - Bådfærd i Bay of Islands.

Bay of Islands er et Mekka for dybhavsfiskeri. Kyststrækningen er circa 800 Km lang, og byder på et vildt og varieret landskab, og selvfølgelig alle de smukke øer. I 1920'erne var der bådforbindelse mellem øerne, hvorved der leveredes varer og bygningsmaterialer. Efterhvert begyndte lokalbefolkningen og turister at tage med på bådturen for fornøjelsens skyld. Under bådfærden ser vi blandt andet det kendte Hole in the Rock på Motukokako Island. Det er en smuk tur, hvor vi nyder både naturen og lokalhistorien, og måske gøres vi selskab af en flok delfiner undervejs. 

Under dagens løb stopper vi ved en mindre ø, hvor der er mulighed for at bade og tage en kort benstrækker. Dagens frokost bliver en picknick. 

Dag 9 - Coromandel.

Dagen starter med en fredelig rejse til Coromandel, som er en smuk halvø hvor kunstnere og kreative mennesker har fundet en tilflugtsplads. Nærmest halvdelen af Coromandel er beskyttet område, og indbyder til dejlige vandringer. Her kan du vandre og udforske på egen hånd inden vi nyder en fælles middag på vores lodge. 

Dag 10 - Til Rotorua og maorifest.

Nu kører vi langs Østhysten indtil vi stikker indlands til det vulkanske område ved Rotorua, hvor gejsere og boblende lerpøle ryger og udslipper svovldampe.  

Blandt udlændinge er Auckland nok New Zealands mest kendt plads, men Rotorua er nok det mest spændende sted i landet. Maorierne opdage stedet tidligt, iallefald under 1300-tallet, og europæerne tillokkedes af de velgørende termalbade fra 1800-tallet og frem. Idag er byen og dens omgivelser en stor turistattraktion med sin egendommelige smukke og boblende natur. 

Rotorua er også center for maorikulturen, og om aftenen er vi med til en maorifest med mad, musik og dans. 

Dag 11 - Vulkaner og varme kilder.

Dagen er dedikeret til Rotorua's spændende omgivelser og vulkandalen Waimangu. Dalen opstod i 1886 da bjerget Tarawera eksploderede. Det enorme udbrud skabte en 17 Km lang sprække, der delte bjerget i to dele og efterlod 7 kratere. Vi nyder naturen under en vandring i de fantastiske omgivelser, og tager bådture på søerne Rotomahana og Tarawera. Vi indtager også vores picknick frokost i det fri. 

Den som har lyst kan afrunde dagen med et bad i de varme kilder på det lækre spahotel Polynesian Spa. 

Dag 12 - Te Puia og kiwifugle.

Om eftermiddagen flyver vi Sydpå til Dunedin på Sydøen. Dagen indledes dog med et besøg på Rainbows Springs and Farm, hvor der findes nogle af New Zealands unikke fuglearter. Her findes blandt andet New Zealands nationalfugl, kiwi'en. 

Kiwi'en er idag meget truet, og besøget på Rainbow Springs bidrager til at beskytte den, eftersom 100 % af entreafgiften går til "The National Kiwi Trust", som arbejder for at dette nationalsymbol skal have en tryg fremtid. Vi besøger også gejserområder i Te Puia samt en rekonstruktion af en maoriby fra før den Europæsike kolonisation. Inden bussen kører til Rotoruas lufthavn besøges det Maoriske Kunst- og Håndværksinstitut. Flyrejse til Dunedin. 

Dag 13 - Larnach Castle og bådfærd til Taiaroa Head.

De som har lyst kan selv udforske Dunedin med dens skotske præg om morgenen. 

Sidenhen begynder dagens udflugt om formiddagen (ca. 11.00) med et besøg ved Larnach Castle. Slottet bygges under 1870'erne af bankmanden William Larnach. Efter besøget her tager vi en båd fra Wellers Rock ud til Taiaroa Head. Her findes et rigt liv af diverse sødyr og fugle, og med lidt held kan man se den store kongealbatros, der har et vingespand på over 3 meter. Her ruger mange arter af søfugle, pingviner og vadefugle, og sæler er her masser af. Som afslutning på besøget får vi fortalt om det naturbeskyttelsesprojekt, der for tiden er igang for at redde den sjældne Gulørepingvin. Vi kommer meget nær på pingvinerne, så glem ikke kameraet. 

Dag 14 - Får og lysende orme.

Under rejsen mod Te Anau kommer vi igennem områder med store får- og hjortefarme, og naturen er henrivende. Her besøger vi en fårefarm, hvor værtsparret byder på frokost. 

Te Anau er idag centrum for alle, som ønsker at besøge "Fjordland". Navnet Te Anau betyder "grotten med det hvivlende vand" oversat fra maori. Om eftermiddagen laver vi en udflugt med båd til de berømte grotter, hvor de store mængder af selvlysende orme findes. 

Dag 15 - Milford Sound.

Fra morgenmaden tager vi på heldagsudflugt til Milford Sound. Med bus kører vi gennem skov, og sidenhen opad gennem et barskere landskab, før vi kører nedad langs bugtede veje i Cleddau Canyon og Milford Sound. Dette afsiddesliggende sted er et tydeligt bevis for de urkrafter, som formede landet. Området indgår i Fjordland National Park, som også indgår i Verdensarvsområdet Te Wahipounamu i det Sydvestlige New Zealand. 

Af alle de mange fjorde der findes her, regnes Milford som den smukkeste og mest dramatiske.Her findes vandflad, skovklædte skråninger og smukke stenformationer. Det betyder ikke så meget hvordan vejret er her, for uanset om det regner, er diset eller solskin, så er stedet magisk. 

På bådturen her serveres der picknick, og undervejs er der rige muligheder for at se delfiner, sæler og pingviner. Hav kameraet eller mobilen klar. 

Sent hen på eftermiddagen kommer vi frem til Queenstown, hvor vi overnatter to nætter. Byen ligger ved bredderne af Wakatipu søen midt i et bjerglandskab der er åbent for aktiviteter året rundt. De sneklædte bjergtoppene i omgivelserne er skovklædte og giver en dramatisk baggrund til byen. Der findes masser af aktivitetsmuligheder, fra afslappende gåturer og bådfarter til adrenalinspumpende elastikspring. Byen rummer også over 100 restauranter, så der er et rigt aftensliv. 

Vores første aften her tager vi til The Skyline Restaurant, som man når med kabelbane (verdens stejleste) op til Bob's Peak.  

Dag 16 - Fri dag i Queenstown.

Dagen er fri til egne aktiviteter. TEMAs rejseleder kender byen godt, og kan give godt råd og tips til aktiviteter. Vi anbefaler også turistinformationens hjemmeside, hvor der findes mængder af foreslag til udflugter. 

De vininteresserede kan følge med på Queenstown Wine Trail, hvor en engelsktalende guide under fire timers tid viser ind til hjertet af Central Otago vindistrikt. Udflugten inkluderer vinsmagning og lettere snack hertil, og derudover en smagsprøve på oste fra Gibbston Valley. Tilmelding til rejselederen senest en uge inden vandringen, dvs senest dag 8. Vandringen koster ca. 190 NZD hvilket betales med kreditkort. 

Dag 17 - Bådfærd på Haastfloden.

Rejsen følger den natursmønne Vestkyst gennem Kawaraukløften og langs med Cluthafloden. Ved Roaring Billy vandfald går vi fra bussen og over til en safaribåd, som fører os videre til Haastfloden. En timestid senere er vi fremme ved Haast broen, hvor bussen igen plukker os op, og tager os til de store Southern Alps, hvor Franz Josef og de store gletsjere findes. 

Dag 18 - Tranzalpine Scenic Rail Journey.

Denne dag er der mulighed for at flyve helikopter over en gletsjer. Tidligt om morgenen (eller sent om eftermiddagen) kan man følge med på helikopterflyvning for circa 300 NZD. Udflugten gennemføres når vejr, vind og pladsforhold tillader det. Rejselederen hjælper med at bestille. 

Vi fortsætter Nordpå mod Greymouth, og rejsen tager os gennem skovlandskaber og åbent landskab. Ved Greymouth går vi over på toget og tager den smukke TranzAlpine Scenic Rail Journey. Togrejsen starter i et bjerglandskab med dybe furer og leder over broer over lakse-fyldte floder. Sidenhen kommer vi gennem regnskov, og ud over højlandet gennem de Sydlige Alper og over Canterburysletten.  

Hen ved aftenstid er vi fremme i Christchurch på Østkysten. Byen kaldes "The Garden City" på grund af sine mange store og imponerende træer og de grønne områder. Middagen serveres på hotellet, som også ligger i en grøn park. 

Dag 19 - Byrundtur i Christchurch.

Christchurch's centrale park er Hagley Park, og gennem centrum flyder Avon floden på sin vej mod Stillehavet. Midt på dagen er tiden kommet til at sige farvel til New Zealand, og begynde vores hjemrejse mod Skandinavien. Ligesom under udrejsen laver vi også under hjemrejsen et stop i Bangkok.  

Dag 20 - Udflugt til Ayutthaya.

Dagens udflugt bringer os til Ayutthaya, som var hovedstad i Thailand fra ca. 1351 til 1767. Byen tiltrak købmænd fra Kina og Indien, men også fra Portugal, Frankrig og Spanien. Thaierne erobrede Burma, og derpå slog burmeserne tilbage og brændte byen ned til fundamentet i 1767. Med sine velbevarede templer er Ayutthaya med på UNESCO's Verdensarvsliste. 

En båd bringer os tilbage til storbyen Bangkok, hvor hotelrummet står til rådighed frem til om aftenen. Flyet flyver først efter midnat. 

Dag 21 - Hjemrejse.

Transport til lufthavnen og sidenhen flyvning retur til Skandinavien. Vi takker for denne gang og ønsker dig velkommen tilbage.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly t/r Danmark
• Samtlige overnatninger
• 17 x morgenmad
• 8 x frokost
• 7 x middag
• Entreudgifter ifølge program
• TEMA-rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1.

Flyrejse Skandinavien - Bangkok. Flymåltider indgår.

Dag 2.

Ankomst Bangkok. Middag indgår. En overnatning på hotel i Bangkok.

Dag 3.

Byrundtur i Bangkok. Natflyvning Bangkok - Auckland. Morgenmad, frokost og flymåltider indgår.

Dag 4.

Ankomst til Auckland. Velkomstmiddag indgår. Tre overnatninger på hotel i Auckland.

Dag 5.

Byrundtur i Auckland. Morgenmad indgår.

Dag 6.

Dagsudflugt til Waiheke Island med to vinsmagninger undervejs. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 7.

Auckland - Paihia, 250 Km. Besøg på Kauri museum og ved Waitangi Treaty Grounds. Morgenmad indgår. To overnatninger på hotel i Paihia.

Dag 8.

Bådfærd i Bay of Islands, morgenmad og picknickfrokost indgår.

Dag 9.

Busrejse Paihia - Coromandel, 380 Km. Morgenmad og middag indgår. En overnatninger i Tairua.

Dag 10.

Coromandel - Rotorua, 220 Km. Vandring på Coromandelhalvøen. Morgenmad, picknickfrokost og middag indgår. To overnatninger på hotel i Rotorua.

Dag 11.

Udflugt i Waimangu Volcanic Alley og Polynesian Spa. Bus 70 Km. Morgenmad og picknickfrokost indgår.

Dag 12.

Naturvandring i Te Puia Thermal Reserve. Flyrejse Rotorua - Dunedin. Morgenmad og middag indgår. To overnatninger på hotel i Dunedin.

Dag 13.

Besøg ved Larnach Castle og bådfærd til Taiaroa Head. Morgenmad indgår.

Dag 14.

Dunedin - Te Anau, 400 Km. Besøg på fårefarm. En overnatning på hotel i Te Anau. Helpension indgår.

Dag 15.

Udflugt med bådfærd i Milford Sound, bustransport 175 Km. Morgenmad og frokost indgår. To overnatninger på hotel i Queenstown.

Dag 16.

Fri dag i Queenstown. Mulighed for vinvandring. Morgenmad indgår.

Dag 17.

Queenstown - Franz Josef, 360 Km. Bådfærd på Haastfloden. Morgenmad og middag indgår. En overnatning på hotel i Franz Josef.

Dag 18.

Franz Josef - Christchurch, bus og tog 380 Km. Togrejse med The TranzAlpine. Morgenmad og middag indgår. En overnatning på hotel i Christchurch.

Dag 19.

Byrundtur i Christchurch. Flyrejse Christchurch via Auckland - Bangkok. Morgenmad og flymåltider indgår. En overnatning på hotel ved Bangkoks lufthavn.

Dag 20.

Udflugt til Ayutthaya med bådfærd. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 21.

Flyrejse Bangkok - Skandinavien. Flymåltider indgår.

New Zealand

Befolkning 4,5 millioner
Landets areal 270 534 km²
Valuta New Zealand dollar
Religion Protestantisk kristendom
Sprog
Engelsk og maori er officelle sprog.

Thailand

Befolkning: 67 millioner 
Landets areal: 514 000 km²
Valuta: Bath
Religion: Buddhister 94 %, muslimer 4 %, konfucianere, kristne og øvrige 2 %. 
Sprog: 
Flere dialekter af Thai, kinesiske dialekter, malayisk, khmer og flere.

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår

Fly Danmark - Bangkok - Auckland og Christchurch t/r. TEMAs skandinaviske rejseleder, del i dobbeltværelse, måltider ifølge program, entreer og samtlige udflugter, hvor intet andet er anført.

Valuta:

New Zealandske dollar (NZD).
Thailandske baht (THB)

De mest almindelige kreditkort accepteres af de fleste butikker. Der findes hæveautomater.

For information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.

Drikkepenge:

I denne rejse indgår ingen fælles drikkepenge. Vi anbefaler derfor, at du beregner rejsekassen med THB 400 og NZD 50 per person til drikkepenge til eksempelvis bagagebærere, chauffører, eventuelle lokale guider samt til serveringspersonale ved fælles måltider. Rejselederen indsamler beløbet på plads og fordeler på passende vis.

Klima og beklædning:

Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.weatherbase.com eller www.bbc.com.

Årstiderne i New Zealand er de modsatte af den nordlige halvkugle. Her er det forår i september - november, sommer i perioden december - februar, efterår marts - maj samt vinter juni - august.

Da afstandene er store mellem det nordlige og sydlige New Zealand er der store forskelle i klimaet, blandt andet højden over havet, afstanden til kysten o.s.v. Klimaet på nordøen er subtropisk og er varmere end den sydlige del, der har et mere "skandinavisk klima".

Det anbefales at medbringe en varm trøje, en regnjakke og gode bekvemme sko. Solhat, solbriller, shorts og badetøj er også vigtigt at medbringe.

Observer:

I New Zealand er der strikse forbud mod indførsel af frugt, grøntsager, frø, nødder, frisk mad m.m.- Inden ankomsten til New Zealand skal du udfylde en formular, hvor spørgsmålene blandt andet drejer sig om produkter af ovenstående slags. Et at spørgsmålene lyder, om du har været på landet og har fået jord på skoene. Når du passerer den newzealandske toldgrænse foregår der en nøje kontrol. Hvis du skulle have nogle af ovenstående varer med dig, er der opstillet tønder, hvor du kan kaste det i.

Vær også opmærksom på, at New Zealand nu har strengere regler når det gælder indførsel af tobak; kun 50 cigaretter eller 50 gram cigarer eller tobaksprodukter må indføres toldfrit. Denne mængde gælder uanset hvor du har købt tobakken, og uanset om den fragtes ind i håndbagagen eller den indcheckede bagage.

Øvrigt:

For at være garderet mod anderledes stikkontakter, bør du medbringe en universel adapter til medbragte el-artikler, ofte af Commonwealth-model.

Hotel/overnatning

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.