New ZealandEn rejse til den anden side af Jorden

New Zealand er kontrasternes land – fra subtropiske Nordøen til Sydøens gletsjere og fjorde. Hele landet byder på frodig vegetation, og i faunaen indgår unikke arter som kiwifuglen og keapapegøjen. Du oplever maoriernes spændende kultur ved Rotorua. Du tager også med på en af verdens smukkeste togrejser: Tranz Alpine Express fra Greymouth til Christchurch. Overnatning i Bangkok på både ud- og hjemrejsen.

REJSEFAKTA

Lande: New Zealand, Thailand

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 20 dage

Gruppens størrelse: 20-25 personer

Visum kræves: Ja (klik for detaljer)

HØJDEPUNKTER

 • Bådtur i Bay of Islands
 • Stemningsfuld Marae (maorifest)
 • Naturvandring med maoriguide
 • Havkrydstogt ved Dunedin blandt sæler og pingviner
 • Togrejsen Tranz Alpine fra Greymouth til Christchurch

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår

Fly Danmark - Bangkok - Auckland og Christchurch t/r. TEMAs skandinaviske rejseleder, del i dobbeltværelse, måltider ifølge program, entreer og samtlige udflugter, hvor intet andet er anført.

Valuta:

New Zealandske dollar (NZD).
Thailandske baht (THB)

De mest almindelige kreditkort accepteres af de fleste butikker. Der findes hæveautomater.

For information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.

Drikkepenge:

I denne rejse indgår ingen fælles drikkepenge. Vi anbefaler derfor, at du beregner rejsekassen med THB 400 og NZD 50 per person til drikkepenge til eksempelvis bagagebærere, chauffører, eventuelle lokale guider samt til serveringspersonale ved fælles måltider. Rejselederen indsamler beløbet på plads og fordeler på passende vis.

Klima og beklædning:

Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.weatherbase.com eller www.bbc.com.

Årstiderne i New Zealand er de modsatte af den nordlige halvkugle. Her er det forår i september - november, sommer i perioden december - februar, efterår marts - maj samt vinter juni - august.

Da afstandene er store mellem det nordlige og sydlige New Zealand er der store forskelle i klimaet, blandt andet højden over havet, afstanden til kysten o.s.v. Klimaet på nordøen er subtropisk og er varmere end den sydlige del, der har et mere "skandinavisk klima".

Det anbefales at medbringe en varm trøje, en regnjakke og gode bekvemme sko. Solhat, solbriller, shorts og badetøj er også vigtigt at medbringe.

Observer:

I New Zealand er der strikse forbud mod indførsel af frugt, grøntsager, frø, nødder, frisk mad m.m.- Inden ankomsten til New Zealand skal du udfylde en formular, hvor spørgsmålene blandt andet drejer sig om produkter af ovenstående slags. Et at spørgsmålene lyder, om du har været på landet og har fået jord på skoene. Når du passerer den newzealandske toldgrænse foregår der en nøje kontrol. Hvis du skulle have nogle af ovenstående varer med dig, er der opstillet tønder, hvor du kan kaste det i.

Vær også opmærksom på, at New Zealand nu har strengere regler når det gælder indførsel af tobak; kun 50 cigaretter eller 50 gram cigarer eller tobaksprodukter må indføres toldfrit. Denne mængde gælder uanset hvor du har købt tobakken, og uanset om den fragtes ind i håndbagagen eller den indcheckede bagage.

Øvrigt:

For at være garderet mod anderledes stikkontakter, bør du medbringe en universel adapter til medbragte el-artikler, ofte af Commonwealth-model.

Hotel/overnatning

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.