Australien - et eget kontinentFra kyst til kyst via "The Outback"

Havnen ved Circular Quay og operahuset byder velkommen til Sydney. Rejsen går over de blå bjerge i øst, via Queenslands grønne regnskove og de smukke koralrev. I landets indre ligger The Outbacks og rejsen afsluttes i Perth på en ø med beskyttet natur beliggende længst mod vest. At være "aussie" i løbet af et par uger inkluderer naturligvis barbeque og vinsmagninger i Barossa Valley. Som en ekstra bonus indgår Singapore på udrejsen.

REJSEFAKTA

Lande: Australien, Singapore

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 19 dage

Gruppens størrelse: 20-25 personer

Visum kræves: Ja (klik for detaljer)

HØJDEPUNKTER

 • Sydney med Blue Mountains
 • Togrejsen til og Skyrail fra Kuranda
 • Middag under stjernernes lys ved Uluru
 • Besøg på vingård i Barossa Valley
 • Dyrene og naturen på Kangaroo Island

Dagsprogram
Vinter 2021/2022

Dag 1 - Eventyret begynder.

Afrejse fra Danmark til Singapore. 

Dag 2 - Overnatning i Singapore. 

Du ankommer til Singapore, hvor du får et velfortjent hvil inden du fortsætter til Australien. 

Dit hotel ligger i nærheden af Clake Quay, så du er bare en kort gåtur væk fra centrum, hvor der er et stort udbud af restauranter, cafeer og udendørsbarer.  

Dag 3 - Byrundtur i Løvebyen. 

Du kan sove ud og nyde en overdådig morgenmadsbuffet i fred og ro, inden du om formiddagen giver dig ud på en byrundtur i metropolen Singapore. Singa og Pura, som byens navn er en kombination af, betyder på malaysisk Løve og By. Ifølge folketraditionen var det første dyr, som byens grundlægger så på stedet en løve. Under byrundturen ser du The Merlion, fabeldyret der er byens symbol, og som er en kombination af løve og fiskehale.  

Den person som grundlagde det moderne Singapore var britten Sir Stamford Raffles, som arbejdede for det britiske Ostindiske kompagni. Han indgik en aftale med Sultanen af Johor i 1819, hvor byen fik købstadsstatus. Raffles navn kom sidenhen, i 1887, til at pryde det, som skulle udvikle sig til et af verdens mest legendariske hoteller, the Raffles Hotel. Det var i baren her at drinken Singapore Sling blev opfundet, og vi afrunder vores byrundtur med et besøg her.  

Vi checker sent ud fra vores hotel i Singapore, og om aftenen flyver vi videre mod Australien og Cairns. 

Dag 4 - Operahus, Circular Quay og surferstrand. 

Hen om morgenen ankommer vi til Sydney, og dit hotelrum er garanteret klar til indcheckning, så du kan få lidt tid til at hvile efter rejsen. Efter morgenmad giver vi os ud på opdagelse i byen. 

Sydney er ikke landets hovedstad, men byen er alligevel Australiens største. Det er en livsglad og skøn verdensby, med en kyststrækning fremfor sig på 240 Km. Alle lever ved og på havet.

Byrundturen starter med frokost i den gamle bydel The Rocks beliggende fremfor The Harbour Bridge. Herfra er der ikke langt til det fantastiske operahus skabt af danske Jørn Utzon. Bygningen er et mesterværk, med svenske kakler fra Höganäs som lyser hvidt i kontrast til det blå vand og den oftest blå himmel. Efter en rundvandring i operahuset fortsætter vi byturen med bus og besøger blandt andet surfernes paradis ved Bondi Beach.

Dag 5 - Heldagsudflugt til de blå bjerge.

Vi står op til en tidlig morgenmad, og kører så indlands til Blue Mountains National Park. Her findes storslået natur fordelt på en Million hektarer, med sandstensklipper, dyber kløfter og blålige eukalyptusskove. Det er ikke underligt at pladsen findes med på Unescos Verdensarvsliste. 

Dagen begynder dybt inde i parken, hvor der ikke er mange andre mennesker. Her går vi af bussen, lytter på fuglene og ser med stor sandsynlighed vilde kænguruer, som trives her. En kop kaffe eller the her i den frie natur gør godt, og så fortsætter vi op i bjergene og ser den specielle klippeformation The Three Sisters. 

I løbet af dagen besøger vi også Blue Mountains Botanical Garden, hvor vi blandt andet har mulighed for at se den meget særegne Wollemia Nobilis.

Når vi vel er tilbage i Sydney stpår aftenen til egen disposition.

Dag 6 - Fri dag i Sydney.

Denne dag har du fri i Sydney, og har dermed god tid til at nyde omgivelserne. Din TEMA rejseleder kender byen godt,og kan give dig mange gode råd og inspiration som passer lige til dine interesser. De interesserede kan følge med på en ekstraudflugt med engelsktalende guide.

Dag 7 - Til tropiske Cairns.

Om formiddagen flyver vi til delstaten Queensland, som fik sit navn efter Dronning Victoria. Hun var en meget populær Dronning i midten af 1900-tallet, og der var ingen som sagde hede imod, da hun foreslog navnet Queensland istedet for Cooksland. Cook var efternav for James Cook, som var den første hvide mand der udforskede kysten her med skib. Idag kaldes delstaten oftest for The Sunshine State, eftersom solen så ofte skinner her.

Vores hotel er centralt beliggende i marinaen, og herfra kan du let udforske den lille by til fods.

Om aftenen samles vi og tager en kortere gåtur til en af Cairns mest kendte restauranter, Ochre. Her tilbydes vi en australiensisk meny med lokaltproducerede råvarer. Det bliver en god velkomst til Cairns.

Dag 8 - Snorkling ved Great Barrier Reef. 

Idag kan vi ser frem mod en hel dag på havet. Vi tager ud til Det Store Barriererev, som er verdens største koralrev, og ptaget på UNESCO Verdensarvsliste. Vi besøger Michaelmas-revet og sandøen Michalmas Cay som repræsentanter for de over 3000 forskellige rev og circa 1000 øer som udgør hele Barriere-revet. Her findes selvfølgeligt et fantastisk liv under vandoverfladen, og derudover et rigt fugleliv. Området er en af de største havfuglekolonier på hele revet. Der findes snorklingsudrustning ombord, og vil du helst se undervandslivet fra båd findes der også en glasbundsbåd.  

Der indgår drikkevarer ombord, og frokosten er et typisk smørrebrødsbord. 

Dag 9 - Regnskovsbyen Kuranda. 

Også idag oplever du en af Australiens UNESCO Verdensarve, nemlig Queenslands tropiske regnskov. Vi ligger ud med en togrejse gennem den tropiske frodighed ombord på Kuranda Scenic Railway, som tager os fra lavlandet og op gennem bjergene til Kuranda. Det var en enginørsmæssig bedrift at bygge jernbanen i sin tid. Stadigvæk idag er togrejsen betagende, med naturscenerier som vandfald, dybe kløfter og tropisk regnskov.  

Hele dagen tilbringer vi i regnskoven, hvor der findes mere end 1200 forskellige arter af blomstrende planter, og dyreliv med kænguruer, koalabjørne, wallabies og krokodiller. 

Efter en grillfrokost tilegner vi os aboriginernes kultur med Pamagirri Aboriginal Experience. Her lærer vi os blandt andet hvordan man kaster med boomerang og spiller på en Didgeridoo. 

Turen tilbage til kysten går med den fascinerende Skyrail - Rainforest Cableway, som er en 7½ Km lang linebane, som bringer dig lige hen over trækronerne i regnskoven. Luften er fuld af den tropiske regnskovs dufte og lyde. Undervejs kan man gå af banen ved to lejligheder og gå på brede gangbroer gennem den tætte vegetation. 

Aftenen er fri til egne oplevelser. På hotellet findes en af byens bedste grillrestauranter, og din rejseleder kan give dig flere råd om restauranter ude i Cairns. 

Dag 10 - Kata Tjuta og solnedgang ved Ayers Rock. 

Vi flyver fra kysten og ind til Ayers Rock som ligger i hjertet af Australien, som jo er et stort Kontinent i sig. Her ligger The Red Center og Yulara. Vores besøg tager udgangspunkt i Uluruområdet og om eftermiddagen besøger vi Kata Tjuta (også kendt som The Olgas), som er et bjergmassiv med 36 kuppelformede bjergtoppe, som er et fantastisk skue. 

Om aftenen kan du nyde solnedgangen ved Ayers Rock, eller Uluru som nu er det officielle navn for stedet. Solnedgangens stråler får farverne på klippen til at skifte gennem stadigt dybere røde farvetoner. Stenen hæver sig 348 Meter over det ellers flade landskab. Mange besøgende betages af farvernes skiften i klippevæggene under dagens forløb. For aboriginerne er Uluru stenen et helligt sted. Du nyder pladsen i selskab med en typisk "Aussie BBQ".  

Dag 11 - Solopgang ved Ayers Rock og solnedgang i Alice Springs. 

Mens det stadig er mørkt kører vi i den årle morgenstund til Uluru for at nyde solopgangens lysspil i stenvæggene. Der er unægteligt noget magisk ved Uluru. Sidenhen tager vi tilbage til hotellet og spiser morgenmad. Så kører vi bus gennem det fantastiske røde ørkenlandskab fra Yulara frem til Alice Springs. 

Alice Springs er så afgjort en af civilisationens sidste udposter, omgivet som den er af 1000'vis af Kilometer af ørken og vildmark. Byen er hjemstavn for mange aboriginer, som jo er Australiens urbefolkning. Vi undersøger byen nærmere ved at besøge "The Flying Doctos" hovedkvarter. Sidenhen besøger vi "School of the Air", hvor man via fjernundervisning underviser børn der bor på isolerede steder. Idag foregår dette primært via internet og web-kamera.  

Dag 12 - Fra Alice Spring til Adelaide. 

Efter morgenmaden forlader vi hotellet og udforsker byen mere, inden vi derpå tager til lufthavnen. Så tager vi flyet fra Northern Territory til delstaten South Australia og dens hovedby Adelaide. Byen kaldes "Kirkernes By" og er en lille storby. Her bor i centralt, og igen er det enkelt at færdes til fods. 

Måske lokkes du ind til Haigh's Chocolate og ffristes af de søde sager der. Det er her at Australiens mest berømte chokoladeprodukter fremstilles.  

Dag 13 - Hel dag i Barossa Valley. 

Idag tilbringer vi i Australiens mest kendte vindistrikt Barossa Valley. Vi besøger Jacob's Creek, hvor vingårdens egen guide fører os rundt. Vi ser vinmarkerne, og vinproduktionen og lærer os om hvorfor man har valgt at bruge de druersorter, som man anvender her. Selvfølgelig smager vi også på flere forskellige vine. Frokosten nyder vi på hyggelige Vintners Bar & Grill, hvor man kombinerer gode nærproducerede råvarer med vin. På denne fine vingård nyder vi en lækker frokost inden vi fortsætter vores udflugt i Barossa Valley.  

Om eftermiddagen besøger vi Wolf Blass, som er en moderne vinproducent med rødder tilbage til Tyskland. Mærket gør succes verden rundt, og år 2008 vandt vinproducenten over 9000 andre vine og blev kåret til "International Red Winemaker" på IWC (International Wine Challenge) i London. Da Wolf Blass vandt Jimmy Watson Trophy i 1973 for sin "Black Label" (Cabernet Sauvignon - Shiraz) leverede han en nu legendarisk takketale med ordene: "My wines are sexy, they make weak men strong and strong women weak". 

Aftenen i Adelaide står til egen disposition. 

Dag 14 - Kangaroo Island. 

Vi forlader nu bymiljøet og begiver os til to dejlige dage på Australiens tredie største ø, Kangaroo Island (størst er Tasmanien og næststørst Melville Island i Nord). Fra Cape Jervis tager vi en færge over til øen, som ikke uden grund kaldes for Australiens Noah's Ark. Her kan du opleve et dyreliv udover det sædvanlige. I Flinders Chase Nationalpark, som dækker 20% af øen, ser du Remarkable Rocks, som er gigantiske granitsten, der balancerer prækært 70 Meter over havet på klippekanten ud mod Southern Ocean på øens Sydkyst. Ved Admirals Arch ser du hvordan naturkræfterne har dannet en portal på øen, og hvor pelssælerne nu stortrives. 

Frokosten bliver en picknick med australiensisk vin, der indtages under åben himmel. Måske sidder der en søvnig koalabjørn i et træ i nærheden. Ellers ser du måske en i Kelly Hill Conservation Park, som vi besøger efter frokosten. Din lokalguide vil gerne vise dig så mange dyr som muligt. 

Udflugten afrundes med et besøg på den fine hvide sandstrand ved Vivionne Bay, som er blevet udkåret til Australiens bedste strand. 

Dag 15 - Hel dag på Kangaroo Island. 

På øen findes der circa 250 forskellige fuglearter, og takket være den isolerede position fra fastlandet er flere enestående underarter fremkommet her. Hold udkik både oppe i træerne og på jorden. Med lidt held ser tilogmed en Echidna (et myrepindsvin) eller en wallaby. Du ser garanteret en vild kænguru her på Kangaroo Island! 

Ved Seal Bay bringer lokalguiden os ud til den koloni med søløver, der findes her. Vi holder os på tryg afstand, men er dog så pas tæt på, at du ikke behøves avanceret kamaraudrustning for at fange dyrene på billede. Dette bliver nok en uforglemmelig oplevelse! 

Dag 16 - Til Vestkysten. 

Vi flyver nu til Østkysten og delstaten Western Australia og provinshovedstaden Perth. 

Ved ankomsten tager vi ud på en kortere byrundtur gennem Perth og langs med floden Swan River. Så tager vi til floden munding, beliggende circa 30 minutter fra storbyen, hvor Freemantle ligger. Byen er et mindre kystsamfund, og her råder en herlig afslappet atmosfære. Her indregistrerer vi os for to overnatninger, og bor på gangafstand til både stranden og havnen.

Dag 17 - Rottnest Island. 

Vores sidste hele dag i Australien dedikeres til strand, hav og ølivet. Vi tager færgen fra Freemantle til fristaden Rottnest. Navnet kommer fra hollandsk for "rotterede", men det som vesterlændingerne troede var rotter var et enestående pungdyr med navnet Quokka. Desse søde væsner hilser os velkomne på sin stor set bilfrie ø. Trods sin ringe størrelse byder Rottnest på 6 forskellige habitater, såsom kyst, saltsøer, sumpområder, skov, hede og bygninger fra kolonitiden. Storslåede koralrev omgiver øen, og dagen indbyder til dejlige badestunder. 

Dag 18 - Perth til London. 

Nyd en stille morgen og tidlig eftermiddag inden det bliver på tide at begive sig til lufthavnen. Her flyver vi med Qantas direkte fra Perth til London.  

Dag 19 - Hjemkomst til Danmark. 

Flyrejsen går via London og vi lander hjemme i Danmark samme dag sent på eftermiddagen.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejse Danmark - Australien t/r.
 • Samtlige overnatninger.
 • 16 x morgenmad.
 • 9 x frokost.
 • 5 x middag.
 • Entreudgifter ifølge program.
 • TEMA rejseleder.

REJSEFAKTA

Dag 1.

Afrejse fra Danmark. Flymåltider indgår.

Dag 2.

Ankomst Singapore. En overnatning på hotel i Singapore.

Dag 3.

Byrundtur i Singapore. Flyrejse Singapore - Sydney. Morgenmad, forkost og flymåltider indgår.

Dag 4.

Ankomst Sydney. Besøg i operahuset og byrundtur. Morgenmad og velkomstfrokost indgår. Tre overnatninger på hotel i Sydney.

Dag 5.

Heldagsudflugt til Blue Mountains, busrejse 230 Km. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 6.

Fri dag i Sydney. Morgenmad indgår.

Dag 7.

Flyrejse Sydney - Cairns. Morgenmad og middag indgår. Tre overnatninger på hotel i Cairns.

Dag 8.

Heldagsudflugt til Great Barrier Reef. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 9.

Heldagsudflugt til Kuranda, bustransport 60 Km. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 10.

Flyrejse Cairns - Ayers Rock / Yulara. Udflugt til Kata Tjuta og Uluru. Bustransport 100 Km. Morgenmad og middag indgår. En overnatning på hotel i Yulara.

Dag 11.

Yulara - Alice Springs. Bustransport 440 Km. Rejse gennem den røde ørken. Byrundtur i Alice Springs. Morgenmad indgår. En overnatning på hotel i Alice Springs.

Dag 12.

Flyrejse Alice Springs - Adelaide. Kort byrundtur i Adelaide. Morgenmad indgår. To overnatninger på hotel i Adelaide.

Dag 13.

Udflugt til Barossa Valley med to vinsmagninger. Bustransport 170 Km. Morgenmad og frokost.

Dag 14.

Adelaide - Kangaroo Island. Bustransport 280 Km. Naturudflugt på Kangaroo Island. Helpension indgår. To overnatninger på hotel på Kangaroo Island.

Dag 15.

Heldagsudflugt på Kangaroo Island. Helpension indgår.

Dag 16.

Kangaroo Island - Adelaide, bustransport 280 Km. Flyrejse Adelaide - Perth. Morgenmad indgår. To overnatninger på hotel i Perth.

Dag 17.

Heldagsudflugt til Rottnest Island. Helpension indgår.

Dag 18.

Fri dag i Fremantle. Flyrejse Perth - London. Morgenmad og flymåltider indgår.

Dag 19.

Flyrejse London - Danmark.

Australien

Befolkning 24 millioner
Landets areal
7.692.024 km²
Valuta
Australsk dollar (AUD)
Religion
Kristendom (den ene halvdel katoliker, den anden protestanter).
Sprog
Engelsk er officelt sprog. Aboriginerne taler også australsprog.

Singapore

Befolkning 5,6 millioner
Landets areal 647 km²
Valuta
Singaporeansk dollar (SGD)
Religion
Buddisme
Sprog
Engelsk, kinesisk, malaysisk og tamil

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår:

Flyrejse Danmark - Singapore - Cairns og retur Sydney - Singapore - Danmark, øvrige flyrejser og transporter i henhold til program, del i dobbeltværelse, måltider i henhold til rejsefakta, TEMAs danske eller svenske rejseleder, udflugter og entreer i det ordinære program, hvor intet andet er anført.

Valuta: 

Australske dollar (AUD).

Singapore dollar (SGD).

De mest almindelige kreditkort accepteres i de fleste butikker. Der er hæveautomater. 

For mere information om valuta og kurser, konatakt din bank eller et vekslingskontor. 

Visum:

Der kræves visum for indrejse til Australien. Dit pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemrejsen fra Australien. 

Vi på Temarejser hjælper til med visumansøgningen gratis. For at håndtere ansøgningen behøves vi en kopi af passet samt at i / du udfylder det visumdokument, som i / du modtager når rejsen bestilles. Når dokumentet er udfyldt sendes det tilbage til os via epost på passport@temaresor.se. Alternativt kan det "uploades" på "min rejse" (og det går også at poste det med almindelig post). Vi behøves at få dette tilsendt senest 50 dage inden afrejse. Visummet fremsendes sammen med de øvrige rejsedokumenter. 

Vores adresse: TEMA, Glödlampsgränd 1, SE - 120 31 Stockholm, Sverige. 

Klima og beklædning: 

På Internettet finder du udførlige klimaoplysninger over de fleste rejsemål og områder der besøges på turene. Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.weatherbase.com eller www.bbc.com.

Årstiderne i Australien er de modsatte af den nordlige halvkugle. Da Australien er et kontinent, er der også store lokale variationer i klimaet. 

Påklædning: 

I dagtimerne, når vi besøger storbyer samt på busrejserne, er den mest behagelig påklædning tynde bomuldsklæder samt et par sandaler. Undgå syntetisk materiale og tætsiddende jeans. En varm jakke/trøje kan være god at have til om aftenen, samt i bussen, hvor der er aircondition. Let regntøj, gode travesko, solhat, solbriller, solcreme, shorts og badetøj er vigtigt at medbringe.

Drikkepenge: 

I denne rejse indgår ingen fælles drikkepenge. Vi anbefaler at du beregner rejsekassen med 10 SGD og 45 AUD til drikkepenge til hotellernes bagagebærere og serveringspersonale samt til lokale guider og chauffører. Rejselederen indsamler på plads og fordeler på passende vis.

Praktisk: 

Medbring en universal adapter (commonwealth-modellen) til medbragte el-artikler. 

I både Australien er der strikse forbud mod at indføre frugt, grøntsager, frø, nødder, ferskvarer m.m. I forbindelse med ankomsten skal du udfylde en formular, hvor du blandt andet skal vare på spørgsmål vedrørende ovenstående. Et af spørgsmålene lyder oven i købet om du har været på landet og har fået jord på skoene. I forbindelse med tolden foretages en grundig kontrol. Hvis du skulle have nogle af ovennævnte varer med dig, er beholdere tilgængelig, hvor du kan smide det i. 

Observer: 

Siden september 2012 har Australien haft strengere regler, angående indførsel af tobak; du må kun medbringe 50 cigaretter eller 50 gram cigarer eller tobaksprodukter. Denne mængde gælder uanset hvor og hvornår den er blevet købt, og uanset om den medbringes i håndbagage eller indchecket bagage.

Øvrigt: 

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser. 

Hotel/overnatning

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.