Den store USA rejsefra kyst til kyst

Vores store rundrejse i USA indledes med The Capital, Washington DC og afsluttes med et par dage i dejlige San Francisco. Vi besøger New York med Manhattans klassiske skyline, Santa Fe i New Mexico med sin indianerkultur. I Monument Valley i Utah ser du naturens pragt og i Nevada Las Vegas neonglitrende facader. Vi besøger også seværdigheder som Liberty Bell, Grand Canyon og Golden Gate-broen samt smager vin i Napa Valley.

REJSEFAKTA

Lande: USA

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 18 dage

Gruppens størrelse: 20-25 personer

Visum kræves: Ja

HØJDEPUNKTER

 • Steakhouse dinner i New York
 • Indianerkultur i New Mexico
 • Unesco Verdensarven Grand Canyon og Arizonas Antelope Canyon
 • Monument Valleys spændende landskab
 • San Francisco med Golden Gate

Dagsprogram
vinter 2019 til 2020

Dag 1 - Afrejse og ankomst Washington.

Rutefly med SAS direkte fra Danmark til Washington. Efter ankomst til Washington lufthavn mødes du af TEMAs rejseleder. Vi kører derefter med bus frem til det centralt beliggende hotel. Resten af dagen er fri til en rolig akklimatisering til en ny tidszone.

Dag 2 - Byrundtur i Washington.

Byen har en enestående officiel bydel, hvor vi ser veltrimmede parker blandet med elegante monumentalbygninger i overvældende størrelser. Capitolium, det Hvide Hus, Washington-, Jefferson-, og Lincolnmonumentet er blot nogle eksempler.

Om eftermiddagen kan du udforske et hav af museer National Museum of American History, National Gallery of Fine Arts, National Air & Space Museum, eller måske US Holocaust Memorial Museum. Aftenens middag indtager vi i Georgetowns historiske kvarter. Det var her ved Georgetown at George Washington udvalgte et område ved Potomacfloden hvor "unionens fader" grundlagde føderationens hovedstad. 

Dag 3 - Washington D C – Philadelphia - New York.

Tidligt om morgenen forlader vi USAs føderale hovedstad Washington D C for at tage til en by med en meget interessant historie, og som tidligere havde en større kulturel og politisk indflydelse end byer som New York och Boston - Philadelphia. Her tager vi på en byrundtur, hvor vi blandt andet ser Independence Hall, hvor USAs selvstændighedserklæring blev underskrevet i 1776. Vi ser også den berømte Frihedsklokke, Liberty Bell. Om eftermiddagen fortsætter vi gennem den gamle svenskerstat Delaware mod The Big Apple, New York City. Vi ankommer om aftenen og checker ind på vores hotel, der ligger centralt på Manhattan.

Dag 4 - Byrundtur i New York.

New York. Storbylyden trænger ind gennem vinduerne allerede i morgengryet, når kæmpebyen vågner. New York – byen der er anderledes end alle andre byer – større, smukkere, grimmere og frem for alt hektisk og levende. Gadelivet bobler af vitalitet, af mennesker, dufte, lyde og indtryk. Indtryk der nemt kan blive overvældende.

Vi indleder dagen med en bustur på Manhattan, som er det sted hvor der er flest seværdigheder. Her oplever vi Times Square – New Yorks officielle hjerte – Fifth Avenue, Broadway, Chinatown, Empire State Building, Battery Park hvorfra man ser Frihedsgudinden og meget mere. Om aftenen spiser vi en fælles middag på et typisk New York Steakhouse. 

Dag 5 - Fridag i New York.

Du har hele dagen til at opleve verdensbyens store udbud af seværdigheder. Rejselederen bistår gerne med tips og råd. Du kan tage færgen ud til Frihedsgudinden eller tage båden rundt om Manhattan. Besøge FN-hovedkvarteret, tage en bus til Greenwich Village, besøge nogle af de mange museer eller gå en tur i Central Park. New York er også den perfekte by til shopping – et besøg i varehuset Bloomingdale`s er næsten et "must". Obs! Vil du besøge Frihedsgudinden anbefaler vi forudbestilling af billet til færge og såkaldt kronebesøg. Hvorfor ikke afslutte en indholdsrig dag med en aftentur? Tag for eksempel en elevator op i en af de berømte skyskrabere og se skumringen sænke sig over byen samtidig med at millioner af lys tændes i alle retninger. Eller oplev en musical på Broadway.

Dag 6 - New York til Chicago.

Idag forlader rejsen østkysten og vi kommer til det såkaldte Midwest, som betegner de stater der ligger vest for Appalacher bjergkæden, nord for Ohiaofloden og øst for Rocky Mountains. I dette område er Chicago storbyen over alle andre og om eftermiddagen er der byrundtur. Her ser landmærker som the Rockery, der er en af verdens ældste skyskrabere og Willis Tower (tidligere kendt som Sears Tower), der er USAs højeste bygning.

Dag 7 -  The Windy City.

Dagen er fri til egne oplevelser. Chicago er en indvandrerby, hvor de forskellige bydele tidligere var meget etnisk prægede. For eksempel er der en typisk svensk bydel ved navn Andersonville. Mange af de svenske efterkommere har forladt bydelen, men man kan stadig finde butikker og restauranter med svensk tema i området. Her ligger også Swedish American Museum, der viser og beskriver immigranternes skæbne. Måske bliver der også tid til lidt shopping langs "The Magnificent Mile" med Neiman Marcus og Saks Fifth Avenue, hvor der er flere store varehuse og specialbutikker som Apple Store og Niketown.

Dag 8 - Chicago til Albuquerque.

I løbet af dagen flyver vi vestpå til delstaten New Mexico, der er et af USAs mest interessante områder. Her er der masser af minder fra både den gamle indianerkultur og den spanske kolonitid. Vi lander i Albuquerque, hvorfra vi kører med bus til Santa Fe, og indlogeres på hotel for en nat.

Santa Fé, USAs ældste delstats-hovedstad, blev grundlagt af spanierne allerede i begyndelsen af 1600-tallet. Her gik "The Santa Fe Trail", vogntogene over de uændelige prærier i nybyggertiden. I arkaderne rundt om det centrale torv, udspiller der sig et folkloristisk marked med et stort udvalg af blandt andet sølvsmykker.

Dag 9 - Indianerbyen Taos, New Mexico.

Man formoder at Amerikas indianere indvandrede fra Asien og tog dette enorme kontinent i besiddelse omkring 25.000 år f.Kr. Først 13.000–15.000 år senere er der sikre spor efter mennesker i den sydvestlige del af USA. Efterhånden blev der etableret en form for landbrugskultur. Man boede i grotter og underjordiske huler, men lærte sig senere at bygge huse i flere etager. Rundt omkring i Arizona og New Mexico findes disse "pueblos", en del af dem stadig beboede af indianere.

Taos er en farverig stærkt indianerinspireret by med en arkitektur der savner sit modstykke. I den indianske bydel, Pueblon findes de berømte fem etager høje bygninger af soltørrede mursten, der langsomt skød frem og blev udbygget gennem flere århundreder. Efter besøget tager vi videre til Durango. 

Dag 10 - Mesa Verde nationalpark.

Efter en kort bustur når vi frem til Mesa Verde nationalpark, der først og fremmest er kendt for et stort antal velbevarede klippeboliger, huse bygget i små grotter langs kløfternes klippevægge.

Fra 500-tallet og frem til 1300-tallet boede Puebloindianernes forfædre i disse huse. Vi går en tur i det Unesco-beskyttede område blandt mesaruiner, balkonhuse og klippepaladser. I Mexican Hat/San Juan bor vi en nat.

Dag 11 - Monument Valley.

Naturen fortsætter med at imponere, når vi i dag starter med et besøg i Monument Valley, en dalgang i grænselandet mellem det nordlige Arizona og det sydlige Utah. Det spektakulære landskab med ejendommelige klippeformationer er en del af USAs kulturarv. Vi kører med jeep gennem de fantastiske naturscener med røde, tynde søjleklipper, afgrundsdybe mesas og smalle monoliter, der som ruiner rejser sig mod himlen. Hvis det virker bekendt, skyldes det at landskabet er blevet benyttet i utallige westernfilm.

Vi fortsætter derefter med bus til Page for at besøge Lake Powell og Glen Canyon Dam. Eftermiddagen fortsætter derefter med et besøg i Antelope Canyon. Millioner af år har formet de smukke sandsten til en smal og dyb canyon. På det lokale sprog hedder stedet ”Hvor vandet løber gennem sten”. Middag og overnatning foregår ved historiske Cameron Trading Post.

Dag 12 - Besøg i Grand Canyon.

Dagen begynder langs Eastern Rim af Grand Canyon for derefter at udforske Southern Rim. Ved Mather Point er der en fantastisk udsigt over Grand Canyon fra to fremskudte klipper, der giver panoramaudsigt til begge sider. Fra Mather Point har du mulighed for at gå en kortere tur på cirka 4 kilometer op til Bright Angel Lodge. Her kan du nyde udsigten, købe souvenirs eller noget at drikke, og se statuen af den svenske nattergal, Jenny Lind.

Du får også tid på egen hånd i Tusayan, hvor du for eksempel kan se den IMAX-film, der handler om John Wesley Powells opdagelsesrejse gennem Grand Canyon. Måske er der også nogle der vælger at tage på en flyvetur over kløften. 

Dag 13 - Bus til Las Vegas.

Vi starter dagen med en bustur vestpå til Las Vegas, der er en total kontrast til gårsdagens naturoplevelser. Noget mere kunstigt end Nevadas utrolige spille- og forlystelseseldorado er svært at forestille sig. Midt i ørkenen ligger hovedgaden The Strip, omkranset af arkitektoniske kreationer i form af arabiske paladser, kinesiske templer og hjuldampere. I lyset fra nattens flammende neonlyskaskader virker miljøet endnu mere uvirkeligt. Indendørs larmer spilleautomaterne, og roulettehjulene spinner døgnet rundt. Et fascinerende skuespil!

Måske vælger du at satse penge på et show i stedet for at spille? Las Vegas er jo, lige som New York, en by med et nærmest uendeligt forlystelsesudbud.

Dag 14 - Fly til San Francisco og byrundtur.

Efter cirka en times flyvning om formiddagen, lander vi i San Francisco, landets måske smukkeste by, beliggende på en halvø omgivet af San Franciscobugten og Stillehavet. De stejle gader med de gamle victorianske træhuse og kabelsporvognene skaber en uamerikansk tidløs atmosfære.

Twin Peaks byder på en pragtfuld udsigt over byen og bugten med den berømte Golden Gate-bro og Sausalito, den charmerende lille kunstnerkoloni, på den anden side af San Franciscobugten. Ved Fisherman´s Wharf bobler havets mange lækkerier i gryderne, og i bydelen Chinatown føler man sig pludselig hensat til Orienten.

Dag 15 - Udflugt til Muir Woods og Napa Valley.

Dagen starter udenfor storbyens mylder med et besøg i Muir Woods for at opleve de kæmpestore redwoodtræer. Her findes der stier så man let og hurtigt kommer ind i den dybe skov. Derefter fortsætter udflugten til et af USAs kendteste vindistrikter Napa Valley. Her nyder vi udover vinsmagningen også en god frokost.

Vi er tilbage på hotellet sent om eftermiddagen, og aftenen er fri til egen disposition.

Dag 16 - Fri dag i San Francisco.

Byen har mange ansigter og du har hele dagen til rådighed til at udforske den. Alcatraz forbinder man med San Francisco, og mange ønsker at besøge det berømte fængsel. Ud over klippens interessante historie, findes her også en spændende natur med haver, tidevandsbassiner, fuglekolonier og en fin udsigt over bugten. Vil du besøge øen denne dag, anbefaler vi dig at bestille billet allerede hjemmefra. På Alcatraz officielle billetside bestiller og betaler du direkte. 

Dag 17 - Hjemrejse.

Formiddagen er til egen disposition, og måske frister mere indkøb eller sightseeing. Om eftermiddagen er der hjemrejse mod Danmark.

Dag 18 - Hjemkomst til Danmark.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejse t/r Danmark.
 • Samtlige overnatninger.
 • 16 x morgenmad.
 • 1 x frokost.
 • 4 x middag.
 • Entreudgifter ifølge program.
 • Tema rejseleder.

REJSEFAKTA

Dag 1.

Danmark – Washington. To overnatninger på hotel i Washington.

Dag 2.

Byrundtur i Washington D C. Morgenmad og middag.

Dag 3.

Washington D C – Philadelphia – New York. Bus 385 km. Byrundtur i Philadelphia. Morgenmad. Tre overnatninger på hotel i New York.

Dag 4.

Byrundtur i New York. Morgenmad og middag.

Dag 5.

Fridag i New York. Morgenmad.

Dag 6.

Fly New York – Chicago. Byrundtur i Chicago. Morgenmad indgår. To overnatninger på hotel i Chicago.

Dag 7.

Fri dag i Chicago. Morgenmad indgår.

Dag 8.

Indenrigsfly fra Chicago – Albuquerque. Bus til Santa Fe 90 km. Morgenmad. En overnatning på hotel i Santa Fe.

Dag 9.

Santa Fe – Durango. Bus 460 km. Besøg i indianersamfundet Taos. Morgenmad. En overnatning på hotel i Durango.

Dag 10.

Durango – San Juan/ Mexican Hat. Bus 290 km. Besøg i nationalparken Mesa Verde. Morgenmad og middag indgår. En overnatning i San Juan / Mexican Hat.

Dag 11.

San Juan / Mexican Hat – Cameron med bus, 400 km. Jeeptur i Monument Valley og besøg i Antelope Canyon. Morgenmad indgår. En overnatning på hotel i Cameron.

Dag 12.

Cameron – Tusayan, 95 km. Besøg i Grand Canyon. Morgenmad og middag indgår. En overnatning på hotel i Tusayan.

Dag 13.

Tusayan – Las Vegas. Bus 470 km. Morgenmad indgår. En overnatning på hotel i Las Vegas.

Dag 14.

Indenrigsfly Las Vegas – San Francisco. Byrundtur i San Francisco. Morgenmad indgår. Tre overnatninger på hotel i San Francisco.

Dag 15.

Udflugter til Muir Woods og Napa Valley. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 16.

Fri dag i San Francisco. Morgenmad indgår.

Dag 17.

Hjemrejse til Danmark. Morgenmad indgår.

Dag 18.

Hjemkomst Danmark.

USA

Befolkning: 301.621.157

Landets areal: 9.372.614 km2

Valuta: US-Dollar (USD)

Religion: Protestantisk kristendom dominerer; også katoliker og ortodokse kristne, jødiske minoriteter, mindre grupper af muslimer, buddister og sikher.

Sprog: Engelsk. Største minoritetssprog er spansk, som tales af ca. 28,1 mio.Politik

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår

Flyrejse Danmark - New York / Chicago - Danmark, indenrigsfly og øvrig transport ifølge dagsprogram, del i dobbeltværelse, måltider ifølge dagsprogrammet, TEMAs svenske rejseleder, entreer, udflugter ifølge program, hvor intet andet er angivet.

Valuta:

Amerikanske dollar (USD).

Kreditkort er almindeligt forekommende, og på nogle hoteller, skal man oplyse nummeret som sikkerhed for at bruge telefon og minibar. Måltider indgår i rejsen i henhold til dagsprogram. Hvad angår øvrige måltider, bør du regne med, at en komplet menu koster ca. 20–35 USD. Regn også med udgifter til drikkevarer og forfriskninger, souvenirer, drikkepenge med mere.

For mere information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.

Drikkepenge:

I USA har man "drikkepengekultur". Det er så godt som en regel at betale 15-18% i drikkepenge, når man spiser på restaurant. 

På denne rejse indgår ingen fælles drikkepenge. Vi anbefaler derfor at du beregner rejsekassen med 75 US$ per person i drikkepenge til eksempelvis bagagebærere, chauffører, eventuelle lokale guider samt ti serveringspersonale ved fælles måltider. Temas rejseleder indsamler på plads og fordeler på passende vis.
Klima og beklædning:

På Internettet finder du udførlige klimaoplysninger over de fleste rejsemål og områder der besøges på turene. Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.weatherbase.com eller www.bbc.com.

På grund af Nordamerikas størrelse varierer klimaet i de forskellige delstater. Juni-september er som regel forholdsvis varme og endda hede i visse områder. I sommermånederne kan der opstå pludselige og kraftige regnbyger. Det vigtigste er måske et par bekvemme sko til ture i byerne og på museer.

El og Mobil:

El 110 Volt. Adapter kræves, da stikkontakterne er anderledes end de europæiske. Mobiltelefon. Trebåndstelefoner fungerer. Kontroller altid vilkårene i dit abonnement for udlandssamtaler med din mobiloperatør.

Observer:

Vi har valgt at inkludere morgenmad på hotellerne hvor vi bor, for at få en smidig start på dagen. Dog vil vi gøre opmærksom på, at det er en såkaldt american breakfast/kontinental morgenmad, der ofte består af æg, toast, marmelade, yoghurt og noget frugt samt kaffe eller te.

Indrejseformaliteter:

Ved afrejse fra Danmark, er det vigtigt at du har sørget for at notere navn, adresse, post.nr./zipcode, for det 1. hotel vi overnatter på efter ankomst til USA. Denne information skal oplyses ved indcheckning i Danmark og ved ankomst til USA.

For afrejsen 27 marts 2020 bor vi i Washington DC på Liaison Capitol Hill*** (zip DC 20001).

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotelinformation

Afrejser

Dato Flyg-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
2020-03-27 18 dage Den store USA rejse København 47 550 DKK 6 ledige pladser Bestil

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose