Nyhed

Alaska - et vildmarksparadis

Eventyrslystne naturelskere valfarter til de fantastiske bjerglandskaber, fjordene og dyrelivet i Alaska, og rejsen går ofte ad de samme ruter, som guldgraverne begyndte at følge for circa 120 år siden. Vi kommer frem til naturperlerne i båd, firhjulstrækkere og til fods. Rejsen bringer os tæt på hvaler, havoddere, grizzlybjørne og hvidhovede havørne (som er USA's nationalfugl). Derudover lærer vi mere om de lokale kulturer og traditionerne hos delstatens urbefolkning.

REJSEFAKTA

Lande: USA

REJSETYPE: Rundrejse - Safari

Rejselængde : 14 dage

Gruppens størrelse: 10-24 personer

Visum kræves: Ja (klik for detaljer)

HØJDEPUNKTER

 • Natur og dyr i Denali
 • Knickgletsceren med monstertruck og jetboat
 • Chena og Tananafloden med hjuldampere
 • Heldagskrydsning på Kenaifloden
 • Vandringen til Exitgletscheren

Dagsprogram
2022

Dag 1 - Afrejse til Alaska.

Vi flyver rutefly fra Danmark til Anchorage, hvor du møder din rejseleder og køres til hotellet. Anchorage er fire gange blevet udnævnt til "All American City", og den ligger smukt omgivet af en del søer og 6 forskellige bjergkæder.

Dag 2 - Anchorage. 

Idag tager vi på byrundtur i Anchorage, hvor du indvies i historien om havnen og området Ship Creek. Rejsen fortsætter mod Lake Hood, søen der er kendt for at være verdens mest trafikerede når det gælder pontonfly. Her ser du nogle af Alaskas mest rutinerede piloter lette for den videre flyvning ind i vildmarken. 

Om eftermiddagen besøger vi Alaska Heritage Center, der er et spændende, dynamisk og interaktivt udendørsmuseum, hvor vi hører mere om den oprindelige befolkning og hvordan de lever deres liv, med traditioner, sange og legender. Her får vi en god indføring, der giver baggrundsinformation for resten af rejsen. 

Om aftenen samles vi til den fælles velkomstmiddag. 

Dag 3 - Talkeetna. 

Vi kører nordpå til den farverige by Talkeetna, med dens ligeså farverige lokalbefolkning, der er på circa 800 mennesker. Dette lille samfund giver et indblik i Alaskas hverdagsliv udenfor storbyerne, sådan som det leves her lige ved den sydlige grænse til Denaliparken. 

Talkeetnas bryggeri frister med god øl, så dette sted anbefaler vi til middag og selvfølgelig en øl.

Dag 4 - Denali Nationalparken. 

Vi udregistrerer os fra hotellet efter morgenmaden og kører med Alaskas berømte tog "The Denali Star". Togrejsen, som tager circa 3 1/2 time, fører os gennem vild skov og imponerende bjergmassiver. Her gælder det om at nyde det dramatiske landskab og dyrelivet som vi ser gennem ruderne på toget. Her findes også et udsigtsdæk ombord under rejsen mod Denali Nationalpark. Frokosten serveres under togrejsen. Fremme indregistrerer vi os på det hyggelige Denali Bluffs Hotel.

Middagen om aftenen serveres på den stemningsfulde restaurant Denali Salmon Bake, som er kendt for sine skaldyrs-retter.

Dag 5 - Denali Backcountry Lodge. 

Vi nyder to dage i naturen. Lodgen udbyder mange aktiviteter, så som guidede vandringer, mountainbikes og fiskeudrustning så det er muligt at fluefiske. Der kan også eksperimenteres med at vaske guld, hvilket ser meget lettere ud end det er! 

Området er rigt på storvildt, som eksempelvist grizzly bjørne som du med stor sandsynlighed får at se under opholdet i parken. Derudover er her mange elge, rensdyr, snefår og murmeldyr. Med lidt held kan man se ulve i området. Fuglelivet er også rigt, blandt andet med jagtfalk, jordugler og kongeørne. 

Dag 6 - Fairbanks. 

Parks Highway leder os nordpå til Fairbanks. Det er storslået natur som omgiver vejen, med skov- og bjerglandskaber. Ruten fører os gennem byerne Healy og Nenana, samt Ester, der er en gammel mineby. 

Vel fremme i Fairbanks giver vi os ud på en byrundtur. Mest imponerende er besøget ved udsigtspunktet over Trans Alaska Pipeline. På The Morris Thompson Cultural & Visitor Center viser en god udstilling Alaskas indland. På Museum of the North ser vi flot arkitektur og hører spændende berettelser om de forskellige kulturer i landet. 

Dag 7 - Hjuldamper på Chena- og Tananafloderne. 

Med en ægte gammel hjuldampbåd nyder vi idag de smukke omgivelser omkring Chena- og Tananafloderne. Hos Athabascanstammen lærer du om folkets traditioner. Deres egne guider byder os velkommen og fortæller om forgagne tider, og om hvordan man ved hjælp fra ulve, ræve og bævere har overlevet de arktiske vintere. 

I løbet af dagen besøger vi Susan Butchers hjem og kennel. Susan Butcher vandt den prestigefyldte slædehundekonkurrence Iditarod fire gange. Konkurrencen dækker distancen mellem Anchorage og Nome. Den længste slædehunderejse til dato er Knud Rasmussens 5. Thuleexpedition fra 1921-24, hvor han og hans rejsefæller dækkede distancen fra Canada's Grønlandskyst til Nome i Alaska. Ekspeditionen dokumenterede inuitfolkenes kulturelle sammenhæng fra Alaska til Grønland.

Dag 8 - Til Palmer. 

Idag har vi en længere rejsedag frem foran os mod den lille by Palmer, som er smukt  beliggende ned til Matanuska søen. Også denne dag er naturen overvældigende og rejsen fører os fra julemanden og Rika's Roadhouse, som ligger ved det vigtige vadested over Tanana floden. Rika's roadhouse er idag en vigtig del af Big Delta State Historical Park. Inden ankomsten til Palmer går vi en tur og nyder oplevelserne ved Matanuska gletscherne.

Dag 9 - Hatchers Pass Road og slædehunde.

Dagen byder på rejse gennem bjergpassene og den fantastiske natur i området, som er meget præget af guldgraverne der bosatte sig her i 1930'erne og 1940'erne. Visse af bygningerne fra den tid findes stadigvæk. Byen Wasilla er hjemstavn for sportsgrenen Iditarod, eller kørsel med slædehunde-spand. Her besøger vi museet i byen, og der bliver mulighed for selv at prøve at køre i hundeslæde.

Dag 10 - Mod Seward.

Så rejser vi videre mod Seward, som er opkaldt efter Udenrigsminister William H. Seward, som var afgørende for at købet af Alaska fra Rusland blev gennemført. Undervejs stopper vi ved Potter March, som er et vådområde der er et mekka for fugleinteresserede. Her går vi en tur på stisystemet der er opbygget, så det beskytter faunaen.

Efter ankomst til hotellet begiver vi os ud på en lettere vandring fra lodgen og gennem dalgangen ved Resurrection floden ud til Exit-gletscheren. Det er en gåtur der er passende for alle, og vi har selskab af en lokal naturformidler, der kan berette mere detaljeret om topografien og vegetationen omkirng gletscheren.

Dag 11 - Kenai fjord National Park. 

Det er Resurrectionbugtens uforstyrrede vande, der er vores udflugtmål idag. På en circa 6 timer lang sejlads kan vi komme nær ved kolonier af søløver, og har en god chance for at se havoddere og forbipasserende hvaler. Naturguiden ombord hjælper os til at opdage alt det, som det utrænede øje måske har overset. Bugten fremviser forskellige typer af gletschere, og vi se blandt andet den største gletscher i Kenaifjorden, nemlig Bear Glacier. Der bydes på frokost under sejladsen. 

Dag 12 - Mod Girdwood.

Så går færden videre mod Girdwood, hvor vi har vores sidste overnatning i Alaska for denne gang. Rejsen går, som de tidligere dage, gennem den smukkeste natur med Chugach National Forest og Moose Pass.

Inden vi er fremme i Girdwood besøges Alaska Wildlife Conservation Center. AWCC er et helle oprettet for at beskytte Alaskas dyreliv, ved at beskytte, forske, uddanne og fokusere på kvalitet i naturbeskyttelsen. Her kan man under trygge forhold komme nær på nogle af Alaskas største landlevende dyr såsom bjørne, elge, bisoner, hjorte, karibou og også rovfugle.

Om aftenen nyder vi en fælles afskedsmiddag på toppen af Mount Alyeska med udsigt over 7 gletschere.

Dag 13 - Hjemrejse. 

Så er tiden oprunden til at sige farvel til USA i denne omgang. Vores busrejse til Anchorage lufthavn er på mindre end en time, så morgenen kan nydes  i langsom takt, inden det bliver tid for afrejse.

Dag 14 - Hjemkomst. 

Ankomst til Danmark.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejse t/r Danmark - Anchorage.
 • Samtlige overnatninger.
 • 12 x morgenmad.
 • 3 x frokost.
 • 3 x middag.
 • Entreudgifter ifølge program.
 • TEMAs rejseleder.

REJSEFAKTA

Dag 1.

Danmark - Anchorage. To overnatninger på hotel i Anchorage.

Dag 2.

Byrundtur i Anchorage med besøg på Alaska Native Heritage Center. Morgenmad og middag indgår.

Dag 3.

Anchorage - Talkeetna, busrejse 185 Kilometer. Morgenmad indgår. En overnatning på lodge i Talkeetna.

Dag 4.

Talkeetna - Denali, togrejse med "The Denali Star", circa 300 Kilometer. Morgenmad og frokost indgår. To overnatninger på lodge i Denali. Middag på Denali Salmon Blake.

Dag 5.

Vildmarksdag i Denalis Backcountry. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 6.

Denali - Fairbanks, busrejse 200 Kilometer. Besøg i The Morris Thompson Cultural & Visitor Center samt i The Museum of the North. Morgenmad indgår. To overnatninger på hotel i Fairbanks.

Dag 7.

Halvdagsudflugt med hjuldamper på Chena- og Tananafloderne. Morgenmad indgår.

Dag 8.

Fairbanks - Palmer, busrejse 650 Kilometer. Naturstop ved Matanuska gletscheren. Morgenmad indgår. To overnatninger på hotel i Palmer.

Dag 9.

Palmer. Mine-området ved Hatchers Pass og slædehundebesøg. Morgenmad indgår.

Dag 10.

Palmer- Seward. Busrejse 280 Kilometer. Morgenmad indgår. Gåtur til Exit-gletscheren. To overnatninger på lodge i Seward.

Dag 11.

Heldagskrydstogt på Kenaifjorden. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 12.

Seward - Girdwood, busrejse 150 Kilometer. Besøg på Alaska Wildlife Conservation Centre. Morgenmad og middag indgår. En overnatning på resort i Girdwood.

Dag 13.

Flyrejse Anchorage - Danmark. Busrejse Girdwood til lufthavn. Morgenmad indgår.

Dag 14.

Hjemkomst Danmark.

USA

Befolkning: 322 millioner

Landets areal: 9.372.614 km2

Valuta: US-Dollar (USD)

Religion: Protestantisk kristendom dominerer; også katoliker og ortodokse kristne, jødiske minoriteter, mindre grupper af muslimer, buddister og sikher.

Sprog: Engelsk. Største minoritetssprog er spansk, som tales af ca. 28,1 mio.

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår:

Flyrejse t/r Danmark - Anchorage, øvrige transporter ifølge dagsprogrammet, del i dobbeltrum, måltider ifølge dagsprogram, TEMA's rejseleder, entreudgifter, udflugter ifølge program om ikke andet angives.

Valuta:

Amerikanske Dollar (USD).

Det er normalt at betale med kreditkort, og på visse hoteller må du angive kreditkortnummeret som sikkerhed for at få lov til at anvende telefon og minibar. I rejsens pris indgår visse måltider (se dagsprogram). For øvrige måltider bør du beregne circa 20+-35 USD for en hel menu. Beregn også udgifter til måltidsdrikkevarer og forfriskelser, souvenirer, drikkepenge mm.

Drikkepenge:

USA har en udpræget "drikkepenge kultur", og normalt tillægger man 15-18% på måltidsregningen i drikkepenge når man spiser på restaurant. Derudover tillægges lokal skat på 1-10% uveni prisen når man handler mad og drikkevarer.

Der indgår ingen fælles drikkepenge i denne rejse. Beregn circa 80 USD per person i drikkepenge til chauffører, lokalguider, aktiviteter og hotellernes bagagebærere. TEMA's rejseleder indsamler på plads og fordeler på passende vis.Bemærk dog at på Denali Backcountry Lodge er drikkepengene inkluderet i rejsens pris.

Klima og påklædning:

Oplysninger om klima og aktuelle vejrudsigter finder du bedst på forskellige vejrsites. Vi anbefaler: www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no

Strøm, mobiltelefon:

Strøm er 110 Volt, og adapter behøves da stikkene er anderledes end i Europa. Såkaldte trebåndstelefoner fungerer, andre mobiltelefoner fungerer ikke! Undersøg altid din mobiloperatørs vilkår for udlandssamtaler og opkald i udlandet.

Observer:

Vi har valgt at inkludere morgenmaden på de hoteller vi bor på, så vi får en god start på dagen. Du skal dog vide, at det er såkaldt american breakfast / continental breakfast som gælder, hvilket oftest inkluderer æg, toast, marmelade, youghurt og lidt frugt, samt kaffe og the. Ofte serveres muffins men ikke brød, og skandinavere savner det grove brød.

Hotel for første overnatning:

Når du checker ind på flyrejsen fra Danmark, skal du kunne angive navn og adresse (inkl. postnr / zipccode) på første hotel på rejsen.


The Lakefront Hotel

4800 Spenard Road, Anchorage, AK 99517 United States

+1 907 243 2300

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotel/overnatning

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.