Nyhed

Alaska - et vildmarksparadis

For circa 100 år siden førte guldfeberen eventyrere til Alaska. Nutildags er det et af jordens smukkeste og mest uspolerede vilmarksområder som lokker. Naturen her tiltrækker eventyrere og naturfotografer fra hele verden. Rejsen fører dig ud i naturen, og der er god chance for at se blandt andet grizzlybjørne, hvaler og havoddere. Samt masser af rovfugle. Programmet byder på eventyr i terrængående køretøjer og fjordsejladser blandt gletschere. Derudover oplever du kultur og traditioner blandt Alaskas urbefolkning.

REJSEFAKTA

Lande: USA

REJSETYPE: Rundrejse - Safari

Rejselængde : 14 dage

Gruppens størrelse: 18-24 personer

Visum kræves: Ja

HØJDEPUNKTER

 • Natur og dyr i Denali
 • Knickgletsceren med monstertruck og jetboat
 • Chena og Tananafloden med hjuldampere
 • Heldagskrydsning på Kenaifloden
 • Vandringen til Exitgletscheren

Dagsprogram
2020 - 14 rejsedage

Dag 1 - Afrejse til Alaska.

Vi flyver rutefly fra Danmark til Anchorage, hvor du møder din rejseleder og køres til hotellet. Anchorage er fire gange blevet udnævnt til "All American City", og den ligger smukt omgivet af en del søer og 6 forskellige bjergkæder.

Dag 2 - Anchorage. 

Idag tager vi på byrundtur i Anchorage, hvor du indvies i historien om havnen og området Ship Creek. Rejsen fortsætter mod Lake Hood, søen der er kendt for at være verdens mest trafikerede når det gælder pontonfly. Her ser du nogle af Alaskas mest rutinerede piloter lette for den videre flyvning ind i vildmarken. 

Om eftermiddagen besøger vi Alaska Heritage Center, der er et spændende, dynamisk og interaktivt udendørsmuseum, hvor vi hører mere om den oprindelige befolkning og hvordan de lever deres liv, med traditioner, sange og legender. Her får vi en god indføring, der giver baggrundsinformation for resten af rejsen. 

Om aftenen samles vi til den fælles velkomstmiddag. 

Dag 3 - Talkeetna. 

Vi kører nordpå til den farverige by Talkeetna, med dens ligeså farverige lokalbefolkning, der er på circa 800 mennesker. Dette lille samfund giver et indblik i Alaskas hverdagsliv udenfor storbyerne, sådan som det leves her lige ved den sydlige grænse til Denaliparken. 

Talkeetnas bryggeri frister med god øl, så dette sted anbefaler vi til middag og selvfølgelig en øl.

Dag 4 - Denali Nationalparken. 

Vi udregistrerer os fra hotellet efter morgenmaden og kører med bus til Denali National Park. Rejsen fører os gennem vild skov og imponerende bjergmassiver. Vi tager det med ro, og stopper når dyrelivet indbyder til det, eksempelvis hvis vi ser elg eller vilde rensdyr. 

Efter ankomsten til parkens hovedkontor bytter vi køretøj til en af Denalis egne busser, og fortsætter vores besøg ind til hjertet af parken. Vi stopper mange gange iundervejs, nyder panaramaudsigterne og møder med dyrene. Først hen på aftenen er vi fremme ved vores hjem for de kommende tre dage, hvor vi skal bo i traditionelle træhytter. 

Dag 5 - Denali Backcountry Lodge. 

Vi nyder to dage i naturen. Lodgen udbyder mange aktiviteter, så som guidede vandringer, mountainbikes og fiskeudrustning så det er muligt at fluefiske. Der kan også eksperimenteres med at vaske guld, hvilket ser meget lettere ud end det er! 

Området er rigt på storvildt, som eksempelvist grizzly bjørne som du med stor sandsynlighed får at se under opholdet i parken. Derudover er her mange elge, rensdyr, snefår og murmeldyr. Med lidt held kan man se ulve i området. Fuglelivet er også rigt, blandt andet med jagtfalk, jordugler og kongeørne. 

Dag 6 - Fairbanks. 

Parks Highway leder os nordpå til Fairbanks. Det er storslået natur som omgiver vejen, med skov- og bjerglandskaber. Ruten fører os gennem byerne Healy og Nenana, samt Ester, der er en gammel mineby. 

Vel fremme i Fairbanks giver vi os ud på en byrundtur, og besøger Julemanden. Mest imponerende er dog besøget ved udsigtspunktet over Trans Alaska Pipeline. På The Morris Thompson Cultural & Visitor Center viser en god udstilling Alaskas indland. På Museum of the North ser vi flot arkitektur og hører spændende berettelser om de forskellige kulturer i landet. 

Dag 7 - Hjuldamper på Chena- og Tananafloderne. 

Med en ægte gammel hjuldampbåd nyder vi idag de smukke omgivelser omkring Chena- og Tananafloderne. Hos Athabascanstammen lærer du om folkets traditioner. Deres egne guider byder os velkommen og fortæller om forgagne tider, og om hvordan man ved hjælp fra ulve, ræve og bævere har overlevet de arktiske vintere. 

I løbet af dagen besøger vi Susan Butchers tidligere hjem og slædehundekennel. Susan vandt den prestigefyldte slædehundekonkurrence Iditarod fire gange. Konkurrencen dækker distancen mellem Anchorage og Nome. Den længste slædehunderejse til dato er Knud Rasmussens 5. Thuleexpedition fra 1921-24, hvor han og hans rejsefæller dækkede distancen fra Canada's Grønlandskyst til Nome i Alaska. Ekspeditionen dokumenterede inuitfolkenes kulturelle sammenhæng fra Alaska til Grønland.

Dag 8 - Til Valdez via Wrangell - St Elias National Park. 

Idag står vi overfor en noget længere rejsedag ad den scenisk smukke Richardson Highway i sydgående retning. Også idag er naturen overvældende, og rejsen leder os langsmed Wrangell - St Elias National Park, som er optaget på Unescos Verdensarvsliste. Nationalparken rummer 9 af Nordamerikas 16 højeste bjergtoppe, inklusiv Mt. Blackburn på næsten 5000 Meter over Havet. Når vi passerer Mt. St. Elias går tankerne til Kommandørkaptajn Vitus Bering fra Horsens i Danmark. Han ledte den russiske ekspeditionsflåde, der som de første vesterlændinge opdagede Alaska i 1741, da de så Mt. St. Elias fra sine skibe. Bering sejlede siden retur mod Kamtjatka halvøen, og gik på land ved Beringøen, hvor han døde af skørbug 1741. Alaska var russisk territorie frem til 1867, hvor territoriet solgtes til USA

Dagens rejserute leder tankerne tilbage til Nordamerikas første menneskelige indvandrere, og til mine- og olieindustien. Det var i dette område at Exxon Valdez oliekatastrofen skete i 1989. 

Dag 9 - Fri dag i Valdez.

Denne dag er til afslapning og at nyde dagen i egen takt. De interesserede kan tage en ekstraudflugt i Prince Williamsstrædet og se Columbiagletcheren, som langsomt trækker sig tilbage over Chugachbjergene. Udover flotte isformationer opviser Columbiabugten også et rigt dyreliv, og chancen for at se pukkelhvaler. Her findes også havoddere, sæler og bjerggeder. Der serveres en lettere frokost under krydsningen, som er 6 timer lang og bestilles på plads i Valdez. 

Der er også andre muligheder for aktiviteter, såsom at padle havkajak. Rejseleder kan fortælle mere.

Dag 10 - Esther Passage og Anderson Memorial Tunnel. 

Vi starter i den tidlige morgenstund og tager færgen til Whittier igennem Ester Passage mad alle sine småøer. Fra færgens soldæk kan man nyde udsigten og se dyr og natur. Bådfærden tager circa 6 timer, så du når at besøge færgens butik, og nyde en kop kaffe eller the i cafeen ombord. 

Vel fremme i Whittier stiger vi ombord på en bus, og kører gennem The Andersson Memorial Tunnel til Girdwood. Det er Nordamerikas længste tunnel for såvel bil- og togtrafik. 

Dag 11 - Kenai fjord National Park. 

Det er Resurrectionbugtens uforstyrrede vande, der er vores udflugtmål idag. På en circa 6 timer lang sejlads kan vi komme nær ved kolonier af søløver, og har en god chance for at se havoddere og forbipasserende hvaler. Naturguiden ombord hjælper os til at opdage alt det, som det utrænede øje måske har overset. Bugten fremviser forskellige typer af gletschere, og vi se blandt andet den største gletscher i Kenaifjorden, nemlig Bear Glacier. Der bydes på frokost under sejladsen. 

Dag 12 - Exit Glacier. 

Inden vi forlader hotellet begiver vi os ud på en let vandring fra lodgen gennem Resurrectionflodens dalgang og frem til Exitgletscheren. Det er en gåtur, der sikkert falder alle i smag, og vi går sammen med en dygtig naturguide, som fortæller om topografien og vegetationen omkring gletscheren. 

Sidenhen kører vi til Girdwood, og som altid i Alaska går rejsen gennem smuk natur med Chugach National Forest og Moose Pass.  

Inden vi kommer frem til Girdwood besøger vi Alaska Wildlife Conservation Center. AWCC er oprettet for at være en frizone helliget til at bevare statens dyreliv via vildtpleje, forskning og undervisning. Her kan man også under trygge rammer komme tæt på nogle af Alaskas store dyr så som elg, bison, hjort, karibou, bjørn og også rovfugle. 

Om aftenen nyder vi en fælles afskedsmiddag, og bearbejder alle rejsens oplevelser. 

 Dag 13 - Hjemrejse. 

Så er tiden oprunden til at sige farvel til USA i denne omgang. Vores busrejse til Anchorage lufthavn er på mindre end en time, så morgenen kan nydes  i langsom takt, inden det bliver tid for afrejse.

 Dag 14 - Hjemkomst. 

Ankomst til Danmark.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejse t/r Danmark - Anchorage.
 • Samtlige overnatninger.
 • 12 x morgenmad.
 • 2 x frokost.
 • 3 x middag.
 • Entreudgifter ifølge program.
 • TEMAs rejseleder.

REJSEFAKTA

Dag 1.

Danmark - Anchorage. To overnatninger på hotel i Anchorage.

Dag 2.

Byrundtur i Anchorage med besøg på Alaska Native Heritage Center. Morgenmad og middag indgår.

Dag 3.

Anchorage - Talkeetna, busrejse 185 Km. Morgenmad indgår. En overnatning på lodge i Talkeetna.

Dag 4.

Talkeetna - Denali, busrejse 250 Km. Morgenmad og middag indgår. To overnatninger på lodge i Denali.

Dag 5.

Vildmarksdag i Denalis Backcountry. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 6.

Denali - Fairbanks, busrejse 200 Km. Besøg i The Morris Thompson Cultural & Visitor Center samt i The Museum of the North. Morgenmad indgår. To overnatninger på hotel i Fairbanks.

Dag 7.

Halvdagsudflugt med hjuldamper på Chena- og Tananafloderne. Morgenmad indgår.

Dag 8.

Fairbanks - Valdez, busrejse 590 Km. Naturstop ved Wrangell - St. Elias National Park. Morgenmad indgår. To overnatninger på hotel i Valdez.

Dag 9.

Fri dag. Morgenmad indgår.

Dag 10.

Valdez - Seward. Færgesejlads 6 timer, busrejse 40 Km. Morgenmad indgår. To overnatninger på lodge i Seward.

Dag 11.

Heldagskrydstogt på Kenaifjorden. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 12.

Seward - Girdwood, busrejse 150 Km. Vandring på Exit Glacier. Besøg på Alaska Wildlife Conservation Centre. Morgenmad og middag indgår. En overnatning på resort i Girdwood.

Dag 13.

Flyrejse Anchorage - Danmark. Busrejse Girdwood til lufthavn. Morgenmad indgår.

Dag 14.

Hjemkomst Danmark.

USA

Befolkning: 322 millioner

Landets areal: 9.372.614 km2

Valuta: US-Dollar (USD)

Religion: Protestantisk kristendom dominerer; også katoliker og ortodokse kristne, jødiske minoriteter, mindre grupper af muslimer, buddister og sikher.

Sprog: Engelsk. Største minoritetssprog er spansk, som tales af ca. 28,1 mio.

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår:

Flyrejse t/r Danmark - Anchorage, øvrige transporter ifølge dagsprogrammet, del i dobbeltrum, måltider ifølge dagsprogram, TEMA's rejseleder, entreudgifter, udflugter ifølge program om ikke andet angives.

Valuta:

Amerikanske Dollar (USD).

Det er normalt at betale med kreditkort, og på visse hoteller må du angive kreditkortnummeret som sikkerhed for at få lov til at anvende telefon og minibar. I rejsens pris indgår visse måltider (se dagsprogram). For øvrige måltider bør du beregne circa 20+-35 USD for en hel menu. Beregn også udgifter til måltidsdrikkevarer og forfriskelser, souvenirer, drikkepenge mm.

Drikkepenge:

USA har en udpræget "drikkepenge kultur", og normalt tillægger man 15-18% på måltidsregningen i drikkepenge når man spiser på restaurant. Derudover tillægges lokal skat på 1-10% uveni prisen når man handler mad og drikkevarer.

Der indgår ingen fælles drikkepenge i denne rejse. Beregn circa 80 USD per person i drikkepenge til chauffører, lokalguider, aktiviteter og hotellernes bagagebærere. TEMA's rejseleder indsamler på plads og fordeler på passende vis.Bemærk dog at på Denali Backcountry Lodge er drikkepengene inkluderet i rejsens pris.

Klima og påklædning:

Oplysninger om klima og aktuelle vejrudsigter finder du bedst på forskellige vejrsites. Vi anbefaler: www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no

Strøm, mobiltelefon:

Strøm er 110 Volt, og adapter behøves da stikkene er anderledes end i Europa. Såkaldte trebåndstelefoner fungerer, andre mobiltelefoner fungerer ikke! Undersøg altid din mobiloperatørs vilkår for udlandssamtaler og opkald i udlandet.

Observer:

Vi har valgt at inkludere morgenmaden på de hoteller vi bor på, så vi får en god start på dagen. Du skal dog vide, at det er såkaldt american breakfast / continental breakfast som gælder, hvilket oftest inkluderer æg, toast, marmelade, youghurt og lidt frugt, samt kaffe og the. Ofte serveres muffins men ikke brød, og skandinavere savner det grove brød.

Hotel for første overnatning:

Når du checker ind på flyrejsen fra Danmark, skal du kunne angive navn og adresse (inkl. postnr / zipccode) på første hotel på rejsen.

Hilton Anchorage

500 West Third Avenue, Anchorage, Alaska, 99501, USA 

Tel: +1-907-272-7411

 Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotel/overnatning

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.