Nyhed

Den store Mexicorejse med TulumBlandt aztekere, conquistadorer og mayafolk.

Rejsen går fra højplateauet ved Mexico City, hvor vi besøger det fantastiske museum og de storslåede Solens- og Månespyramider. Vi kommer til interessante byer som Puebla og Oaxaca samt til Chiapas regnskov. Vi beundrer fremstillingen af traditionelst kunsthåndværk så som tæpper, og ser produktionen af mezcal. Rejsen leder os til mayafolkenes vigtigste byer. Til afslutning nyder vi et par stille dage med sol og bad ved Tulum, hvor strandene skal være blandt verdens smukkeste.

REJSEFAKTA

Lande: Mexico

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 16 dage

Gruppens størrelse: 15-24 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Det antropologiske museum i Mexico City
 • Solens- og månespyramider i Teotihuacan
 • UNESCO Verdensarvsbyen Guanajuato
 • Guadalajaras legendariske stemning
 • Agaveplantagerne ved Tequila

Dagsprogram
Efterår 2018 / Forår 2019

Dag 1 - Udrejse.

Ankomst til Mexico City. Efter lufthavnsformaliteterne møder du Tema's rejseleder (eller en repræsentant), og så kører i med bus til hotellet, hvor du skal bo fire nætter.

Dag 2 - Det Antropologiske Museum.

Under første dag på rundrejsen besøger vi Chapultecparken, som er blandt verdens største storstadsparker. Her ligger det fantastiske Antropologiske Museum. Bygningen er tegnet af samme arkitekt, Pedro Ramirez Vazquez, som tegnede Guadalupebasilikaen. Museet består af en atriumgård omgivet af en to-etagersbygning. I museet er forskellige sale organiseret omkring de kulturer, som forefindes eller fandtes engang i Mexico. Gården er delvist overdækket af et tag stående på en pille. Den største tagkonstruktion af sin type i hele verden, og et imponerende syn.

Eftermiddagen er fri.

Dag 3 - Mexico City's centrum og Frida Kahlo.

Dagens byrundrtur viser os rundt i en af verdens største byer. Zocalo er navnet på det største torv i Mexico City, som er et af de største torve i verden. Byens historie afspejles tydeligt i den omveksliende arkitektur, med alt fra ruiner fra før spaniernes ankomst til paladser og moderne bygninger. 

Vi besøger også Xochimilco som er Mexico's modsvar til Venedig. Her findes hundredevis af Kilometer med kanaler gennem boligkvarterer og marker. Xochimilco er populær blandt turisterne. Her tager man almindeligvis på familieudflugt på kanalerne i såkaldte trajineras, hvor der spilles mariachimusik og serveres mad ombord. Xochimilco er optaget på UNESCO's Verdensarvsliste.

Sidenhen kommer vi til Coyoacan og til Frida Kahlo's blå hus, hvor hun fødtes i 1907. Det var også her hun døde i 1954. Huset var en smeltedigel af fester og kunstnerlige manifester og ægteskabelige sidespring. Værtsparret Kahlo og Diego Rivera beværtede berømtheder som Trotskij, Breton, Eisenstein, Neruda og Picasso.

På vej tilbage til hotellet stopper vi langsmed vejen, og beundrer Juan O'Gorman's fresko- og vægmalerier ved universitetet. På den anden side kan vi se Diego Rivera's udsmykning af Olympiastadion.

Dag 4 - Teotihuacan.

I løbet af dagen besøger vi den kendte by Teotihuacan, som er et af Latinamerika's største arkeologiske udgravningsområder. Solens- og Månespyramide er optaget på UNESCO's Verdensarvsliste. I nærheden kan vi se hvordan alkoholdrikken pulque bliver udvundet af en type af agave, som vokser her på højplateauet. Pulque blev indtaget under mange præcolumbiske ceremonier, og har en særegen smag og konsistens. Men det er sjovt at prøvesmage den.

På vejen tilbage til Mexico City besøger vi Jomfruen af Guadelupe's Basilika, som er Latinamerikas vigtigste valfartssted.

Dag 5 - Puebla.

Så forlader vi Mexico City og rejser mod Puebla, som er Mexico's fjerde største by. Fra afstand ser vi vulkanerne Popocatepeti og Iztacchihuatl med sine sneklædte toppe på over 5000 MOH. I landbrugssamfundet Tonantzintla tager vi en kort pause for at beundre et tempel, som lokalbefolkningen har udsmykket smukt. I byen Puebla, eller Engelbyen som den kaldes lokalt, besøger vi byens smukke historiske centrum. 

Vores rejse fortsætter siden til byen Oaxaca, som ligger i en dal omgivet af bjergkæden Sierra Madre Del Sur. Byen er præget af den smukke kolonialstil og er samtidigt center for mixtek- og zapotekkulturerne. Her bor vi på hotel i tre nætter.

Dag 6 - Oaxaca.

Dagen indledes med en halvdagsudflugt til Monte Alban, hvor der findes et stort præcolumbiansk ruinområde under udgravning. Stedet er optaget på UNESCO's Verdensarvsliste. Området ligger circa 10 Km udenfor Oaxaca og er beliggende på et højplateau på 1900 Meter over Havet. Her går vi omkring blandt pyramider, templer, grave og ceremonielle relieffer udhugget i sten. Under eftermiddagen besøger vi Oaxaca og byens seværdigheder. Her fremhæver Santo Domingo kirken sig med sine meget smukke gulddetaljer.

Dag 7 - Håndarbejde i Teotitlan.

Idag indledes dagen med et besøg i byen Santa Maria del Tule, hvor vi beundrer verdens måske største nulevende art af træer. Rejsen fortsætter til byen Teotitlan del Valle, hvor vi hos et familiefirma beundrer hvordan man fremstiller tæpper på traditionel vis. Fra spinding af ulden til færdigvævet tæppe. Herefter besøger vi en fabrik, hvor man producerer en ædel agavespiritus. Mezcal er et beskyttet varemærke som fremstilles af agave som råvare. Denne spiritus' popularitet er øget eksplotionsartet indenfor de seneste 20 år, måske fordi at Mazcal er et godt alternativ til nationaldrikken Tequila. Historiker ved at spiritus var en af de sager, som spanierne slæpte med sig til Mexico under 1500-årene. Når deres egen sprut var slut søgte conquistadorerne alternativer fra de lokale indianerstammer.

Vi besøger også Abigail Mendoza Ruiz, som er verdens mest kendte zapotek-kok. I hendes restaurant hyldes de præ-spanske råvarer og teknikker, og vi bliver vel beværtede. Om eftermiddagen besøger vi karamikerbyen Coyotepec, hvor man fremstiller sort keramik.

Dag 8 - Sumiderokløften.

Om formiddagen har du fri til egne eventyr. Så flyver vi ved frokosttid til Tuxtla Gutierrez, som er provinshovedstad i Chiapas delstaten. Her tager vi direkte på eventyr ud til den smukke Sumiderokløft, hvor vi sejler med båd på fjorden. Her kan vi beundre de smukke bjergformationer samtidigt med at vi betragter dyrelivet, som findes på sandbankerne. Hvis vi er heldige ser vi krokodiller, aber og mange fuglearter. 

Bagefter besøger vi den lille by Chiapa De Corzo, som er kendt som den første by i Mexico, hvor man fandt hieroglyphiske indskiptioner. Sidenhen kører vi til San Cristobal de las Casa, som ligger på circa 2100 Meters højde over Havet, og som skal være en af de smukkeste byer i Mexico. Her bor vi to nætter.

Dag 9 - San Juan de Chamula.

I løbet af dagen besøger vi indianerbyen San Juan de Chamula, hvor der bor over 50.000 oprindelige mayaindianere, primært af stammerne tzotzil og tzeltal. Maya'erne vil gerne bevare sine traditioner og sin kultur, og det mærker man ved at byen har sit eget sprog og sit eget politi med egne regler. Vi beøsger blandt andet den typiske kirke ved bytorvet, som absolut er et besøg værd. Kirken er et godt eksempel på sammensmeltningen af den oprindelige mayatro og så katolicismen. 

Indianerne beder til den mayagud eller den helgen, som passer til den aktuelle sygdom eller det ønske der ligger bagved deres besøg i kriken. Der findes ingen bænkerækker i kirken, så man falder på knæ og beder på gulvet omgivet af de mange stearinlys. Luften er tyk af røgelse og langsmed væggene står træfigurer af helgener og selvfølgelig af Johannes Døberen, som er byens skytshelgen.

Både San Juan de Chamula og nabobyen Zinacantan er kendt for sine væveteknikker, og hver by og landsby har sine egne folkedragter med sirlige mønstre og farver. Indianerne kommer til markederne iført sine farvestrålende dragter, for at sælge keramik og tøj af uld og bomuld.

Vi vender så tilbage til San Cristobal og beundrer den smukke arkitektur fra kolonialperioden. Ved siden af 31 Marts Torvet ligger byens smukkeste kirke, nemlig Templo de Santo Domingo. Vi besøger også det farvestrålende marked.

Dag 10 - Villahermosa.

Nu kører vi fra San Cristobal mod Villahermosa og Palenque. Villahermosa er nok ikke Mexico's smukkeste by, og derudover er her hedt og fugtigt. Men byen har en god stemning, varme indbyggere og et godt udbud af restauranter. 

Vi besøger den fascinerende park og museet La Venta, som åbnedes år 1958. Her fremvises spændende og betydningsfulde fulnd fra olmek kulturen, blandt andet tre kollosal hoveder. Vi besøger også Yumka centret, hvor vi kan se dyr og planter fra Mexico. Derfra fortsætter vi til Palenque og en overnatning. 

Dag 11 - Palenque.

Der hviler en magisk stemning over Palenque. Op fra junglen rejser der sig store tempeler og pyramider. Palenque's mayamonumenter anses for at være periodens mest prægtige, og fremviser den fineste arkitektur. Byen var et ceremonielt centrum for mayaindianernes øverstepræster, og derudover boede den lokale hersker her. Herom vidner det såkaldte palads, som trods sit forfald viser datidens overflod og autoritet. Vi vandrer omkring i Palenque om formiddagen. Sidenhen forlader vi bjergregionerne og provinsen Chiapas. Vegetationen ændres fra skov til buskvegetation. Om eftermiddagen er vi fremme i Chicanna EcoVillage Resort, hvor vi overnatter to nætter.

Dag 12 - Calakmul.

Calakmul var en af de mægtigste og største af alle mayabosætninger. Dens ruiner ligger dybt inde i junglen bare 30 Km fra grænsen til Guatemala. Steden konkurrerede med Tikal om den politiske overmagt i området. Der kan have boet op mod 85.000 mennesker her og hidtil har man fundet over 6300 bygninger i området. Af disse er 100 bygninger kollosalværk. Byen genopdagedes først år 1931.

Dag 13 - Lagunebesøg og Cenotebad.

Nu kører vi mod kysten og Tulum. Undervejs stopper vi ved den angefarvede lagune ved Bacalar. Lagunen veksler mellem mange blå- og grøntoner. Lige ved sidenaf ligger en Cenote, som er en mexicansk betegnelse for en ferskvandskilde. De som har lyst kan tage et dyp i det varme vand. Om eftermiddagen er vi fremme ved vores strandhotel lige udenfor Tulum. Her har vi to nætters afslapning inden hjemrejsen.

Dag 14 - Fri dag.

Afslapning og hvile. Her har vi det skønt med havet og naturen som nærmeste naboer.

Dag 15 - Hjemrejse.

Formiddagen er fri, og sent hen på eftermiddagen kører vi til lufthavnen og flyver via Frankfurt tilbage til Danmark.

Dag 16 - Hjemkomst.

Ankomst til Frankfurt og forbindelsesfly til Danmark.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejsen til Mexico City via Frankfurt og retur fra Cancun via Frankfurt
 • Indenrigsflyvning Oaxaca - Tuxtla Gutierrez
 • Samtlige overnatninger
 • 14 x morgenmad
 • 7 x frokost
 • 3 x middag
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tema rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1.

Flyrejse Danmark til Mexico City. Flymåltider indgår. Bustransport til hotellet circa 14 Km. Fire overnatninger i Mexico City.

Dag 2.

Besøg i Det Antropologiske Museum, busrejse circa 15 Km. Fri eftermiddag. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 3.

Byrundtur med besøg i Zocalo, Coyoacan og Xochimilco. Buskørsel vcirca 45 Km. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 4.

Besøg ved Teotihuacan og Guadelupes Basilika.Bustransport circa 100 Km. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 5.

Busrejse Mexico City - Puebla - Oaxaca, circa 426 Km. Besøg i Tonantzintla og Puebla. Tre overnatninger på hotel i Oaxaca, morgenmad og frokost indgår.

Dag 6.

Busrejse Oaxaca - Monte Alban t/r circa 16 Km. Besøg i det arkeologiske område ved Monte Alban og byvandringi Oaxaca. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 7.

Busrejse Oaxaca - Tule - Teotitlan del Valle - Coyotepec - Oaxaca, circa 107 Km. Besøg i Santa Maria del Tule, Teotitlan og Coyotepec. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 8.

Bustransporter i løbet af dagen circa 59 Km. Indenrigsflyvning Oaxaca - Tuxtla Gutierrez, circa en time. Bus og bådudflugt ved Sumidero. Besøg i Chiapa De Corzo. Bustransport til San Cristobal de las Casas og to overnatninger her. Morgenmad indgår.

Dag 9.

Busrejse San Cristobal - Chamula - Zinacantan - San Cristobal, circa 10 Km. Besøg i San Juan de Chamula og Zinacantan. Byvandring i San Cristobal de las Casas. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 10.

Bustransport San Cristobal de las Casa - Palenque, circa 145 Km. Besøg i Villahermosa. En overnatning i Palenque. Morgenmad og middag indgår.

Dag 11.

Bustransport Palenque - Chicanna, circa 360 Km. Besøg ved Palenques arkeologiske område. To overnatninger i Chicanna, morgenmad og middag indgår.

Dag 12.

Busrejse Palenque - Calakmul t/r, circa 220 Km. Besøg ved Calakmuls arkeologiske område. Morgenmad og middag indgår.

Dag 13.

Bustransport Chicanna - Bacalar - Tulum, circa 130 Km. Besøg ved Bacalar lagunen, badmulighed i en Cenote. To overnatninger ved Tulum. Morgenmad indgår.

Dag 14.

Fri dag. Morgenmad indgår.

Dag 15.

Fri dag. Hjemrejse. Morgenmad og flymåltider indgår. Bustransport Tulum - Cancuns Internationale lufthavn, circa 168 Km. Flyvning tilbage til Skandinavien sen eftermiddag / aften.

Dag 16.

Ankomst Frankfurt om eftermiddagen. Tilslutningsfly til København, ankomst om aftenen. Flymåltider indgår.

Mexico

Befolkning 120 millioner Landets areal 1 972 550 km² Valuta Peso Religion Ca 90% romersk katoliker Sprog Spansk

Vigtigt om rejsen

I prisen indgår:

Flyrejse Danmark - Mexico City, Cancun - Danmark, busudflugter samt del dobbeltrum, måltider ifølge dagsprogrammet, entreudgifter og samtlige udflugter ifølge dagsprogrammet samt rejseledelse fra TEMA.

Valuta:

Mexicanske Pesos (MXN)

De almindeligste bank- og kreditkort accepteres i de fleste større butikker. Kontomater findes.

For mere information om valuta og kurs, kontakt bank- eller vekslingskontor.

Drikkepenge:

Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. Istedet anbefaler vi dig at beregne 1000 MXN (circa 400 DKK) per person til chauffører, restaurantpersonale og diverse guider. Beløbet indsamles på plads af TEMA rejselederen og fordeles på passende vis.

Klima:

Klimaoplysninger og vejrudsigter finder du på respektive vejrsites. Gode sider er www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no

Påklædning:

Normalt er der regnperiode under sommermånederne juni-august. Regn kan selvfølgelig også forekomme under andre perioder.

Om dagen er det mest bekvemt at være iført letsiddende bomuldsklæder eller lignende. Det kan være godt at have en trøje eller lignende til aftenerne.

Hverdagstøjet skal være slidstærkt, da vi hele tiden er på udflugt. Vi klatrer blandt ruiner, vandrer i byer og går i fugtige jungler. Gode vandresko med tyk gummisål anbefales.

Glem ikke badetøj og håndklæde.

Øvrigt: 

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.


Hotelinformation

I vores rejser indgår altid

 • Fly & hotel
 • Serviceafgifter
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • TEMAs rejseleder
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose