Cykelferie på CubaPå to dæk gennem natur, kultur og historie

Havanna præges af farvestrålende kolonialarkitektur og amerikanerbiler fra 1950'erne. Ude på landet er der grønt og frodigt, og kulturen er spændende. Cyklingerne går gennem grønne landskaber og gennem byer hvor få turister finder til.  Cuba pirrer sanserne, og griber nærmest fat om os besøgende på en uforklarlig måde. Delvist fordi landet simpelthen er så smukt. Columbus beskrev i sin tid øen som "det smukkeste landskab som tænkes kan". Tag med på en cykelferie, som du vil blive berørt af.

REJSEFAKTA

Lande: Cuba

REJSETYPE: Cykelferie - sværhedsgrad 2, moderat

Rejselængde : 13 dage

Gruppens størrelse: 14-18 personer

Visum kræves: Ja

HØJDEPUNKTER

 • UNESCO Verdensarvsbyen Trinidad
 • Salsakursus
 • Las Terrazas og naturskønne Soroa
 • Den smukke Vinalesdal
 • Kulturbyen Havanna

Vigtigt om rejsen

Om Cyklingen:

Obligatiorisk udrustning: 

Gode og veltilgåede sko til cykling og gåture.

Letpakket regnsæt.  

Medbring egen cykelhjelm. 

Vandflaske eller camelback. 


Vi anbefaler:

Cykelbriller/solbriller. 

Cykelhandsker. 

Gel-saddel eller cykelbukser. 

Rygsæk. 

Luftige og langærmede trøjer (giver beskyttelse mod solen).

Ekstra t-shirts til ombytning. 

En varmere jakke til de kølige aftener og til hvis det blæser om dagen.

Sololie. 

Badetøj og badehåndklæde.

Rejseapotek (hovedpinetabletter, plastre mm. findes ikke altid at købe på Cuba).

Adapter til 110 V.


Om cyklerne:

Mountainbikes med 24 gear og håndbremser. 

Cykeltasker kan ej lånes.

Flaskeholder findes. Medbring selv flaske.

Hvis du ønsker at anvende cykelsko, kan SPD-pedaler eventuelt lånes. Spørg gerne i forbindelse med bestillingen af rejsen. 

Specifikke herre- og damecykler findes ikke. Unisex modeller. 

Der findes ingen elcykler. 

Vigtigt at vide:  

Vær så venlig at angive din højde ved bestillingen af rejsen, så vi kan finde en cykel som passer dig. Din højde angiver du under "Min Rejse". Vær obmærksom på, at vi behøves denne information så hurtigt som muligt efter bestillingen af rejsen, og absolut senest en måned inden afrejse. 

Vi har følgebil med på denne rejse, som hjælper med punkteringer og andet. 

Al bagage transporteres mellem hotellerne i følgebilen.


Cykelturene:

Afhængigt af vind- og vejrforhold kan vi være tvungne til at ændre dagsprogrammet undervejs. Cyklingerne foregår generelt på gode asfalterede veje. 

Cykling på Cuba kræver god kondition, eftersom landskabet er kuperet og derfor byder på visse lange cyklinger opad bakke. Af og til er asfaltvejene nedslidte og dårligt vedligeholdt. Tænk på at det kan opleves ekstra krævende på grund af varmen, høj luftfugtighed og modvind. 


Dag 1.

Ankomst, ingen cykling.

Dag 2.

Cykling Hershey - Mantanzas, circa 47 Km. Højdeforskel +333M/-341M.

Dag 3.

Cykling Mantanzas - Bolondron, circa 46 Km. Højdeforskel +119M/-118M.

Dag 4.

Cykling Cienfuegos - La Vega, circa 43 Km. Højdeforskel +439M/-307M.

Dag 5.

Fri dag, ingen cykling.

Dag 6.

Cykling Trinidad - Hanabanilla, circa 60 Km. Højdeforskel +506M/-307M.

Dag 7.

Cykling Hanabanilla - Santa Clara, circa 57 Km. Højdeforskel +451M/-708M.

Dag 8.

Cykling Las Terrazes - Soroa, circa 21 Km. Højdeforskel +354M/-481M.

Dag 9.

Cykling Soroa - San Diego, circa 56 Km. Højdeforskel +307M/-443M.

Dag 10.

Cykling Vinales, circa 26 Km. Højdeforskel +276M/-276M.

Dag 11.

Busrejse, ingen cykling.

Dag 12.

Hjemrejse, ingen cykling.


Øvrig information:

I prisen indgår:

Flyrejse Havanna- Danmark t/r, cykelleje, busudflugter samt del dobbeltrum, måltider ifølge dagsprogrammet, entreudgifter og samtlige udflugter ifølge dagsprogrammet samt rejseledelse fra TEMA. 

Pas og visum:

Dit pas skal være gyldigt 6 måneder efter HJEMREJSEDATOEN. Der kræves såkaldt turistkort for danske medborgere, og TEMA er autoriseret til at udstede disse. Turistkort koster 350,- DKK per person, og skal betales når rejsen bestilles. Vi behøver en kopi af dit pas for at kunne udstede turistkort.

Rejseforsikring iforbindelse med indrejse til Cuba:

De cubanske myndigheder kræver, at besøgende til landet skal fremvise en gyldig rejseforsikring med medicinsk dækning ved indrejsen. Du skal medbringe udprintet dokumentation fra dit rejseforsikringsselskab.

Du SKAL altså være forsikret for medicinsk behandling, sygehus/hospitalsophold og medicinsk bedømning hjemmefra! Sørg også for at forsikringen dækker udgifter til eksempelvist indstillede fly, stjålne penge / bankkort og evt. tab af pas.

Valuta:

Cubansk konvertibel Peso (CUC).

Udenlandske bersøgende skal omveksle til pesos convertibles, som er Cuba's turistvaluta. Vi anbefaler dig at medbringe kontante EURO for at omveksle til CUC ved ankomsten til Havanna.

Du kan veksle tilbage til vestlig valuta på lufthavnen når du påbegynder hjemrejsen. Tænk på at kurstabet er stort, og beregn at tabe 10 % af beløbet. På selve lufthavnen kan du betale både kort og US$ i butikker, restauranter og barer.

Alle større hoteller har et vekslingskontor, og vekslekontorer findes derudover i Havannas centrum og i andre storbyer. På visse hoteller accepteres kreditkort (dog ikke American Express), men hvis man ønsker at hæve kontanter tilkommer en afgift.

Det er ikke lige så let at hæve penge på udtagsautomater i Cuba, som det er i andre lande. Og specielt ikke udenfor Havanna. VISA fungerer bedst. Det er få butikker, som accepterer kreditkort. Enkelte banker accepterer MASTERCARD.

Drikkepenge:

Det er almindeligt at give drikkepenge på Cuba. Der indgår ikke drikkepenge i rejsens pris, så vi anbefaler dig at beregne 40 Euro per person til drikkepenge til chauffører, lokalguider og restaurantpersonale. Rejselederen indsamler på destinationen, og fordeler på passende vis.

Derudover er det en god ide at give drikkepenge ved toiletbesøg og til rengøringen på dit hotelrum. Drikkepengene er en vigtig del af lønnen indenfor turistbranchen på Cuba. Din rejseleder kan give dig anbefalinger om hvad som er passende.

Internet:

Tilgangen til Internet er stadigvæk begrænset på Cuba. Både kabelopkobling og WiFi er meget langsomt, og afbrydes ofte. Af og til fungerer det overhovedet ikke. Det findes ej heller 3G netværk. Nogle af de større hoteller tilbyder WiFi mod betaling.

Service og hoteller:

Cuba er anderledes, så indstil dig på at alting fungerer anderledes her. Folket byder fremmede velkomne med varme, men man holder på sin stolthed. Så hvis man forventer sig at få alle sine ønsker opfyldt, bliver man frustreret. Engelskkundskaberne varierer, så det er godt at kunne lidt spansk.

Landets økonomi er presset, blandt andet på grund af sanktioner, og det mærkes på alt fra vejstandarden til hotelstandarden. TEMA byder på de bedste hoteller, men alligevel må du forberede dig på skavanker så som fugtpletter, skæve garderobedøre og ufærdige reparationer. Derudover kan man ikke købe alt, og visse varer er svære at finde. Butikkerne har et meget begrænset udbud, selv om det sagte bliver bedre.Hvis man eksempelvis medbringer et kamera, der bruger batteri, så medbring et sæt ekstra batterier hjemmefra.

Casas Particulares:

På Cuba kan privatpersoner nu udleje værelser til turister. Både i Trinidad og i Vinales bor vi på Casas Particulares. Hver familie har 1-2 dobbeltrum, og du har eget badeværelse med varmt vand. Standarden er enkel men det er rent og fint.

Ændringer i programmet:

Hoteller og programindeholdet kan ændres med meget kort varsel i Cuba, og ofte får vi på TEMA ingen information om dette. Cuba's regime er kommunistisk, og på grund af turistmængden er det blevet sværere at få bekræftet sine forudbestilte hoteller. Vores agent i landet gør alt de kan, for at sikre at vi får de hoteller vi har bestilt. Men vi gør opmærksom på, at der trods det kan forekomme hotel- og ruteændringer undervejs.

Klima: 

Klimaoplysninger og vejrudsigter finder du på respektive vejrsites. Gode sider er www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no 

Øvrigt: 

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotel/overnatning

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet
 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.