Cornwall og Devontil fods og på cykel

Vandre- og cykelture i Cornwall og Devon. Oplev Stonehenge, charmerende St Ives og St Michael's Mount. Nyd vinsmagning, Rick Steins fish & chips og tre-retters menu hos Jamie Oliver.

Tag med til sydvestlige Englands grevskab Cornwall og Devon for at vandre, cykle og nyde kulinariske oplevelser. Vi begynder i bølgende landskaber på vej fra London med et besøg ved Stonehenge. Landets nye riviera Cornwall tager over, og hos Jamie Oliver bydes vi på middag. Via vinmarker, kunstnerisk udformede haver og pragtfuld kunst, afslutter vi i Exeter med den gotiske katedral og historiske havn.

REJSEFAKTA

Lande: Storbritannien

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 18-22 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Projekt Paradisets have
 • Middag på Jamie Olivers restaurant
 • Cykling på The Camel Trail
 • Vandretur til St Michaels's Mount
 • Exeters gotiske katedral

Dagsprogram
Juni - September

Dag 1 - Stonehenge
Med rutefly flyver du fra Danmark til London. Her mødes du med øvrige gruppe og  TEMAs rejseleder og med bus fortsætter vi så til Devon i Sydengland.

Den knap 3 timer lange busrejse, bliver som en smuk geografilektion frem til Exeter, også kaldet "The Heartbeat of Devon". Turen bliver også noget af en historielektion, når vi stopper ved verdensarven Stonehenge udenfor Salisbury, for at rejse tilbage til bronzealderen. 

Dag 2 - Darthmouth med tog og skib
I Torbay ligger kystbyen Paignton. Hefra tager vi på togrejse frem langs kysten gennem Riviera Geopark, forbi pittoreske stationer. Ved byen Greenway Halt kan man skimte Agatha Christies ejendom. Fra Kingswear tager vi med færgen over flodenn Dart til Dartmouth. Et timelangt krydstogt  på floden venter os nu. Der er ofte mulighed for at se delfiner, sæler fasaner og meget mere. To seværdigheder langs floden er Dartmouth Castle og Britannia Royal Naval College.   Efter en indholdsrig og varierende dag returnerer vi med bussen til Exeter. Aftenen er derefter fri til egne oplevelser og måske besøger du nogle af de hyggelige restauranter ved Exeters historiske havneområde

Dag 3 - Exeter - The beating heart of Devon
I dag er det tid til at udforske selve Exeter. Din TEMA rejseleder tager dig med på en promenade gennem byen. Med dens gamle historie og historiske levn, er byen utrolig fascinerende. Dele af den 2000 år gamle bymur står endnu meget imponerende intakt. Majestætisk står også den noget yngre gotiske katedral, færdigbygget omkring år 1400. Også under jorden er der unikke passager, der fortæller mere om Exeters interessante historie! Efter en fælles frokost venter yderligere oplevelser som museum og shopping, som du foretager på egen hånd. 

Dag 4 - Fiskerbyen Padstow
I dag flytter vi os fra Devon til Cornwall, hvor vi tilbringer dagen i den lille fiskerby Padstow, beliggende hvor floden møder Atlanten. Vi starter med at tage på en cykeludflugt langs floden, fra Bodmin til selve Padstow. Turen går gennem et pastoralt landskab på den nemme og bilfrie strækning, der kaldes The Camel Trail. I Padstow oplever vi en idyllisk atmosfære med brostensstræder, pastelfarvede huse, en charmerende havn og fristende småbutikker.  Blandt Cornwalls attraktioner hører også det nye køkken, især baseret på havets lækkerier. Stjernekokken Rick Stein driver flere restauranter i Padstow. En af dem er en populær Fish and chips-butik, hvor vi smager på en ekstra lækker variant af den typisk britiske ret. Om eftermiddagen venter et besøg i Prideaux Palace lige ovenfor Padstow. Her har slægten Prideaux levet i over 400 år. Det stemningsfulde miljø har blandt andet været benyttet i flere film, baseret på Rosamund Pilchers bøger. Et eksempel er storsælgeren Sneglesamlerne. Om eftermiddagen checker vi ind på vores hotel i Newquay for de resterende nætter.

Dag 5 - Togrejse, cykeltur og Project Eden
Fra Newquay tager vi på en kort togtur til Luxulyan. Her får vi udleveret vores cykler, og efter en kort introduktion, cykler vi af sted gennem den Unescobeskyttede Luxulyan Valley. Det bliver en spændende og anderledes tur, der godt kan være lidt anstrengende i det kuperede landskab. Cornwall er blevet et trendy område og kaldes også for Englands riviera. Men tidligere var det Storbritanniens fattigste landskab og udvindingen af porcelæns-ler var en af det få indtægtskilder.

Tim Smit (som også står bag Heligan Gardens) havde en dræm som mod alle odds blev til virkelighed. Han har i en af de gamle ler-kratere skapt et projekt kaldet Eden Project. Ikke før vi er næsten fremme, ser vi at området er fyldt med skinnende kæmpebobler. De indeholder gigantiske drivhuse, der indeholder både vandfald, regnskov, nytteplanter og kunstværker. En fantastisk blomsterpragt fra hele verden er samlet her i forskellige klimazoner. Vi går rundt i det fascinerende miljø, hvor man får en følelse af, at besøge alle jordens verdensdele på samme dag. På den tilhørende café kan du eventuelt smage på den lokale specialite Cornish pastry, en slags tærte med forskelligt fyld.

Dag 6 - Vinsmagning og havekunst
Selvom Cornwall har et, for Storbritannien, usædvanligt mildt klima, føles det alligevel lidt mærkeligt, at besøge en vingård her. Men Bosue Vineyard blev grundlagt for snart ti år siden med stor succés. Her får du selv mulighed for at bedømme vinens kvalitet på en rundtur med vinsmagning. Cornwall er verdensberømt for sine mange smukke haveanlæg, og vi besøger Heligan Gardens, der blev skabt af Tim Smit. Her genskabte han den glemte have, der havde været i familien Tremaynes eje i mere end 400 år, og som nåede sit højdepunkt i slutningen af 1800-tallet. Haven gik i glemmebogen efter de to verdenskrige. Efter at den for nyligt blev vækket af sin tornerosesøvn, er den i dag en tidspypisk victorianske have, der er blevet et meget populært udflugtsmål. Vi afslutter dagen med at vandre nogle kilometer i et frodigt, kuperet landskab. Målet er Mevagissey, en af mange charmerende fiskerbyer langs Cornwalls kyst. I byen får du tid til at gå lidt rundt på egen hånd, og måske besøge en pub, inden bussen kører os tilbage til hotellet.  

Dag 7 - Til St Ives og St Michael's Mount
I dag tager vi sydpå til St Ives. De sidste kilometer ind mod byen vandrer vi. Den charmerende fiskerby St. Ives, er blevet et weekendtilholdssted for mange britere. Berømt for sine gyldne strande og sit lys, som har tiltrukket kunstnere siden århundredskiftet

I St Ives er der mere end 40 kunstgallerier, blandt andet en filial af Tate Gallery, der har ligget her siden år 1993. Også den svenske kunstner Anders Zorn har tilbragt noget tid i St Ives. De små pastelfarvede stenhuse leder tankerne hen på Sydeuropa, og omgivet af strande og bølgeskvulp føler man sig hensat til en Middelhavsø. Fra St. Ives tager det os ca. en halv time at komme til næste stop; Penzance. Når man står her ved kysten, kan man se over til St Michael’s Mount, klippeøen der nærmest er magisk som den rejser sig op af havet. Ved lavvande kan man gå derud, ad den gamle pilgrimsvej, ellers tager vi en lille båd, for at komme dertil. Denne rejsens sidste aften tager vi til Jamie Oliver's restaurant Fifteen for at spise en fælles afskedsmiddag. Ud over at være en restaurant, der laver god mad, gør den også meget godt for lokalsamfundet. Unge fra området får mulighed for at komme i praktik. Og råvarerne, ja, de kommer også fra området. Vi spiser en udsøgt treretters-middag, og opsummere ugen sammen.

Dag 8 - Hjemrejse
Efter en mindeværdig uge er det blevet tid til hjemrejse. Bussen kører os tilbage til Heathrows lufthavn i London, hvorfra vi flyver til Danmark.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly London t/r
• Samtlige overnatninger
• 7 x morgenmad
• 3 x frokost
• 2 x middag
• Entreer ifølge program
• TEMA-rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1

Fly Danmark - London. Buss Exeter, ca 250km. Besøg på Stonehenge. Middag indgår. Tre overnatninger på hotel i Exeter.

Dag 2

Heldagsudflugt ved floden Dart. Morgenmad indgår.

Dag 3

Byvandring i Exeter. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 4

Udflugt til Padstow. Cykeltur ca 12 km langs Camel Trail. Besøg på Prideaux Palace. Buss cirka 170km. Morgenmad og frokost indgår. Fire overnatninger på hotell i Newquay.

Dag 5

Togrejse til Luxulyandalen (ca 35 min). Cykeludflugt ca 10 km. Besøg på Eden Project. Morgenmad indgår.

Dag 6

Besøg på vingården Bosue og Lost Gardens of Heligan. Vandring ca 4 km. Bussrejse ca 50 km. Morgenmad og picnicfrokost indgår.

Dag 7

Udflugt til St Ives og på St Michael´s Mount, 120 km. Morgenmad og middag indgår.

Dag 8

Mewquay - London Heathrow, ca 420 km. Fly London - Danmark. Morgenmad indgår.

England

Folketal: 50.1 mio

 

Areal: 130 395 Kvadratkilometer 

Valuta: Pund (GBP)

Religion: 72 % kristne, 3 % muslimer, 1% hinduer, 0,5% jøder samt diverse minoriteter af buddhister, sikh'er med flere. Circa 15 % anser sig at være atheister

Mere om rejsen

I grundprisen indgår

Fly London tur/retur, øvrige transporter ifølge program, del i dobbeltværelse, måltider ifølge dagsprogram, TEMAs skandinaviske rejseleder, cykelleje, entreer og samtlige udflugter ifølge program, hvor intent andet er oplyst.

Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.

Valuta:

I rejsen indgår måltider ifølge rejsefakta. Udgifter du skal regne med er til måltidsdrikke, kaffe, forfriskninger og drikkepenge. Danske kroner kan veksles i England. Du sparer dog tid, hvis du medbringer lommepenge i engelske pund.
De mest almindelige kreditkort kan benyttes i hæveautomater.

Klima og beklædning:

Vejret er omskiftende i Cornwall og Devon, men klimaet er usædvanligt mildt for området. Medbring praktisk tøj til cykel- og vandreture. Medbring gerne en lille rygsæk. En varm trøje og en regnfrakke er nødvendig ligesom solcreme. Bademuligheder hvis vejret tillader det. Vigtig er dog gode sko med kraftige såler. Når det gælder påklædning på restauranter m.m. er det god skik at klæde om til middagen.

Observere

Ingen bagagebærere på denne rejse.

Cykelturene:

Læs om tips og information til cykelrejser her.

Vandreturen:

Læs mere om tips og råd til vandreture her.

Øvrigt:

Husk tallerkener, bestik og glas/kop til picnic-frokoster.

Drikkepenge:

Drikkepenge til fælles aktiviteter og måltider er inkluderet i rejsens pris.

Hotelinformation

I vores rejser indgår altid

 • Fly & hotel
 • Serviceafgifter
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • TEMAs rejseleder
 • Se dagsprogrammet

Andre Vandreferier

 
XClose