Tenerifeet kontinent i miniature

Som den største og højeste af Kanarieøerne byder Tenerife på flere naturtyper. Men også idylliske småbyer med barokpaladser og katedraler. Alle disse indtryk forenes med kulinarisk mad og vinsmagning.

Lavasletter, skove med pinje- og laurbærtræer, vulkanske grotter, bananplantager og frodige skråninger ved havet. Som den største og højeste af Kanarierøerne, byder Tenerife på en række forskellige naturtyper. Men også idylliske småbyer med barokpaladser og katedraler. Alle disse indtryk forenes i løbet af rejsen med kulinariske oplevelser af ægte kanarisk mad og prøvesmagning af vine.

REJSEFAKTA

Lande: Spanien

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 20-27 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Småbyerne Orotava og Garachico
 • Tapasfrokost i La Laguna
 • Vandring ved vulkanen Teide
 • Grottesystemet Cueva del Viento
 • Panoramaudsigterne fra Mascas bjerg

Dagsprogram
nov–apr

Dag 1 - Ankomst til Tenerife
Velkommen til Tenerife! Ankomsten til Tenerife Sur varierer afhængig af, hvorfra du kommer. I lufthavnen mødes du af rejselederen. Efter cirka en times kørsel er du fremme ved hotellet, hvor du møder rejselederen, der byder dig velkommen og informerer om programmet.Hvis du ankommer sent, serveres et koldt måltid på værelset.Hele ugen bor vi på Gran Hotel el Tope, et firestjernet hotel i Tenerifes hyggeligste by Puerto de la Cruz på nordkysten, højt beliggende ovenfor byen med en fantastisk udsigt. Her bor vi med halvpension ( morgenmad og middag hver dag). Er din ankomst omkring midnat udgår middagen.Kommer du tidligere på dagen, har du mulighed for skøn afslapning om eftermiddagen ved hotellets hyggelige poolområde. Du kan også opsøge Puerto dela Cruz' hyggelige, historiske centrum eller bade i de enorme havvandspools nede ved strandpromenaden. Byen er fyldt med hyggelige cafeer og restauranter.

Tenerife er med sine 2034 km² den største af Canarieøerne, og her bor over 800.000 mennesker. Øens primære indtægtskilde er turismen, men eksport af bananer spiller også en vigtig rolle.

På nordkysten bor størstedelen af den fastboende befolkning. På sydkysten ligger Playa de las Americas og Los Cristianos, der er de vigtigste badebyer. Trods den massive inflydelse, som turismen har på stort set alt og alle, har man bevaret mange gamle traditioner.Klimaet er naturligvis en af grundene til at turister rejser hertil. Et mere eller mindre "perfekt" klima hele året med mange soltimer og meget behagelige temperaturer. Men trods øens forholdsvis begrænsede størrelse, findes her flere forskellige mikroklimaer, som forbavser og fascinerer de besøgende.

Spaniens, og en af Europas højeste toppe, Teide 3.718 m.o.h. midt i Atlanten, har skabt forudsætningerne for denne enestående ø. Nåleskove, fugtige junglelignende laurbærskove og golde lavalandskaber afløser hinanden lige så pludseligt som vejret forandres. Med sine forskellige klimazoner, landskabstyper, og sin rige historie og kulturarv, er Tenerife et betydeligt mere interessant sted end man måske forestiller sig.

I løbet af denne uge lærer du mere om den fascinerende øverden, naturen, menneskene, kulturen og hverdagen gennem forskellige aktiviteter og udflugter. Rejsen indeholder flere vandreture, hvor du kommer meget tæt på den smukke og spændende natur. Vi besøger den gamle hovedstad La Laguna med det historiske centrum. Vi smager på vinen og nyder kulinariske lækkerier. Aftenerne er ledige til egne aktiviteter. Desuden har du en hel dag til din egen disposition.

Dag 2 - La Laguna – verdensarven
Dagens udflugt går til La Laguna, men først på morgenen standser vi i Orotava, der også er en vigtig historisk by.La Laguna, eller som den egentlig hedder San Cristóbal de La Laguna, Tenerifes første hovedstad, hvis velbevarede historiske centrum er et perfekt sted at lære mere om øens interessante historie. Det gør vi ved at vandre rundt i de smukke gader med meget velbevarede kolonipaladser og herresæder. La Laguna, der også er biskopssæde og universitetsby, har været med på Unescos verdensarvsliste siden 1999. Vi besøger nogle af de vigtigste bygninger, blandt andet den storslåede katedral Nuestra Señora de los Remedios.

Udflugten afsluttes med blandede, traditionelle tapas på tre forskellige men typiske tapasbarer.Det kan virke lidt underligt, at det er lykkedes at bevare mange af de oprindelige madtraditioner på øen, med tanke på den enorme indflydelse som turismen har haft på det meste her - ikke mindst spisevanerne.

Springbrædt og første havn, som Canarieøerne var i flere århundrede til de nye kontinenter i vest, kom mange af den nye verdens frugter og grøntsager hertil først, inden de nåede Europa. Kartoflen var sikkert blandt disse, og fandt hurtigt indpas i de lokale køkken, lige som mange andre steder i verden. Spanierne lærte den i dag så hverdagsagtige og banale grøntsag at kende i Peru, hvor den blev dyrket af den andinske indianerbefolkning.

Papas Arrugadas, "rynkede kartofler", er en af de mange nationalretter på Canarieøerne. I mangel på ferskvand kogte man kartoflerne i saltvand. Man lader vandet koge ned og fordampe helt, så der dannes et tyndt lag af saltkrystaller på skallen af den færdigkogte kartoffel, som serveres med skræl og nationalsaucen mojo picante, en stærk peberfrugtssauce. Skal det være rigtig godt, skal man benytte den eksklusive, gule kartoffel, yema de huevo.

Resten af eftermiddagen og aftenen er fri til egne aktiviteter.

Dag 3 - Teide, Spaniens højeste top
I dag venter en enestående smuk tur op til nationalparken Las Cañadas del Teide, der iøvrigt også er med på Unescos verdensarvsliste.Til denne udflugt bør du medbringe bekvemme vandresko. Dagens vandring i det smukke månelandskab tager cirka to timer, og her stifter vi bekendtskab med en enestående flora og fauna. Du lærer også lidt om dette minikontinents oprindelse.

Efter udflugten spiser vi en enkel picnic bestående af sandwich, frugt og drikkevarer.

Eftermiddagen og aftenen er fri til egne aktiviteter.

Dag 4 - La Cueva del Viento – Vindgrotten
For cirka 27.000 år siden blev der dannet en enorm grotte i den flydende lava fra vulkanen Pico Viejo. Vulkangrotter dannes af gasbobler under selve udbruddet, når lavaen stadig er flydende. La Cueva del Viento, Vindgrotten, er en af verdens længste, hele 18 km. Grotten består af et labyrintagtigt system af forgreninger i flere niveauer, og mange af tunellerne er stadig uudforskede. Vi indleder besøget i informationscentret, hvor vi forberedes til den kommende grottevandring af det dygtige personale. Her lærer vi lidt mere om grotterne, sikkerhedsinformationen gennemgås, og vi udstyres med hjelm og pandelygte. Formiddagen tilbringer vi i denne naturens enestående skabelse, og fascineres af den vulkanske aktivitets nykker og skabelseskraft.

Efter den uforglemmelige oplevelse, går turen ned til havet og det historiske lille samfund Garachico, hvis rige og velbevarede fortid stadig lever i de velbevarede rigmandspaladser. Et vulkanudbrud i 1706 destruerede den indtægtsbringende havn, da lavamasserne flød ud i havet og dannede en lille halvø. Her byggede man delvist byen op igen. De naturlige bassiner, der opstod i den gamle havn, benyttes i dag af befolkningen til badning.

Aftenen er fri til egne aktiviteter.

Dag 5 - Fridag i Puerto de la Cruz
Fridag til egne oplevelser. Vil du gerne have en aktiv dag, så er din TEMA rejseleder klar til at give dig idéer til hvad ud kan foretage dig.

Dag 6 - Masca
Masca, omgivet af dramatiske bjergformationer, er et sted du vil huske resten af livet. Man undrer sig over, hvad der oprindelig fik mennesker til at bosætte sig på disse meget stejle klipper. Det var næppe udsigtshungrende turister der slog sig ned her. Historien fortæller, at her skjulte sørøvere og banditter sig for ikke alt for lang tid siden.

Udsigten fra terrasserne er fantastisk, svimlende smuk fristes man til at sige. Her i Masca bor der 150 mennesker, der hovedsagelig lever af de turister, der kommer for at nyde udsigten og omgivelsernes dramatiske skønhed. I dag findes her alle faciliteter. Cafeerne og restauranterne ligger side om side på skråningerne.Dagens vandretur tager cirka 2 timer og byder på nogle af de smukkeste udsigter på Tenerife. Vi starter vandreturen på en udmærket vandresti på "toppen" af bjerget Baracán i cirka 600 meters højde og fortsætter op til 900 meter, og derefter igen ned til 800 meter. Hvis vejret er klart er her en vidunderlig panoramaudsigt over dalene El Palmar og Los Carrizales med hele Atlanten som baggrund, og midt ude i det enorme hav skyder La Gomera op af havet som et urgammelt fabeldyr.Vi vandrer gennem et vildt landbrugsområde med små kolonihaver fra en svunden tid, og snart er vi inde i en skov af trælyng, hvor vi måske overraskes af en ravn eller en musvåge, der svæver på opvindende og forsvinder lige så hurtigt.

Vandreturen afsluttes med en lækker kanarisk frokost på en lokal restaurant i Las Lagunetas, i nærheden af Buena Vista del Norte.

Resten af eftermiddagen og aftenen er fri til egne aktiviteter.

Dag 7 - Laurbærskove og vingård
Anagabjergene på nordøstsiden af Tenerife består af dramatisk kyst, bjergkløfter, tætte og fugtige laurbærskove og isolerede bjergbyer, der er forbundet af smalle serpentinerveje. Her er så godt som alle Tenerifes klimazoner præsenterede, hvilket byder på en række ejendommelige og unikke dyre- og plantearter. Her er ikke mindre end 120 endemiske arter (findes kun her), hvoraf nogle er ekstremt sjældne og på grænsen til at være udrydede.

Her lever cirka 2.000 mennesker i en snes byer af at dyrke grøntsager, frugter og vin. Størstedelen af denne enestående del af øen, Parque Rural de Anaga, er fredet og hører under en speciel myndighed.

Vi starter vandreturen fra Cruz del Carmen på den gamle vej, der forbinder husene ned mod La Laguna gennem den evigt grønne skov. Vejen er delvist blevet forbedret og gør det muligt at nyde den omkringliggende magi. Vandringen tager cirka en time. På grund af den høje luftfugtighed kan der nogle gange være lidt køligt, så medbring gerne en ekstra trøje eller jakke. Husk også at medbringe noget drikkevand.

Selv om Tenerife er et relativt lille sted på jorden, findes der fem forskellige vindistrikter, der alle er såkaldt klassificerede oprindelsesdistrikter. Vinen kom med portugiserne og spanierne. Allerede i slutningen af 1400-tallet begyndte man at plante vinstokke. I dag er vinindustrien veludviklet, og nogle af canarieøernes vine er af meget høj kvalitet - især visse hvidvine fra Lanzarote. Men også nogle af Tenerifes vine er værd at lære lidt nærmere at kende.

På nordsiden af øen produceres primært røde vine.I forbindelse med frokosten, som vi spiser på en kendt vingård, smager vi på nogle af gårdens vine.Resten af eftermiddagen og aftenen er fri til egne aktiviteter.

Dag 8 - Hjemrejse
Afrejse til Danmark, 

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly t/r Danmark- Tenerife
• Samtlige overnatninger
• 7 x morgenmad
• 4 x frokost
• 6 x middag
• Udflugter og entreer ifølge program
• TEMAs rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1

Danmark - Tenerife. Flyrejse og transfer. Syv overnatninger på hotel i Puerto de la Cruz.

Dag 2

Udflugt til La Laguna med tapasfrokost. Morgenmad, frokost og middag indgår.

Dag 3

Udflugt og vandring 8 km i Nationalparken Las Cañadas. Morgenmad, picnicfrokost og middag indgår.

Dag 4

Udflugt til "Vindgrotten", La Cueva del Viento og Garachico. Morgenmad og middag indgår.

Dag 5

Fridag. Morgenmad og middag indgår.

Dag 6

Udflugt til Masca. Vandring fra Masca til Las Lagunetas, 4,5 km. Morgenmad, frokost og middag indgår.

Dag 7

Udflugt til Anagabjergene, frokost på vingård. Morgenmad, frokost og middag indgår.

Dag 8

Tenerife - Danmark. Morgenmad indgår.

Spanien

Befolkning 40,3 mill. Landets areal 504.782 km² Valuta Euro Religion Katoliker 82%, agnostiker og ateister 14%, muslimer min. 1,2 %, protestanter 0,1%, øvrige ca 2,7 % Sprog Spansk/castiliansk, katalansk, galicisk og baskisk.

Mere om rejsen

I grundprisen indgår

Flyrejse Danmark - Tenerife t/r, øvrige transporter ifølge program, del i dobbeltværelse, måltider ifølge dagsprogram, TEMAs skandinaviske rejseleder, entreer, udflugter og aktiviteter ifølge program, hvor intet andet er anført.


Vandreturen:

Naturen er visse steder stærkt kuperet, men vandreturen foregår på udmærkede stier. Bekvemme sko og en normal kondition er tilstrækkelig til de vandreture og aktiviteter vi foretager os i løbet af ugen.

Valuta:

EURO

De mest almindelige kreditkort fungerer i de fleste hæveautomater.

For mere information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.

Klima og beklædning:

På Internettet finder du udførlige klimaoplysninger over de fleste rejsemål og områder der besøges på turene. Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.weatherbase.com eller www.bbc.com.

Tidlig på foråret og sent på efteråret kan temperaturen synke under det normale.

Drikkepenge:

I denne rejse indgår visse fælles drikkepenge, eksempelvis til bagagebærere, chauffører, eventuelle lokale guider samt til serveringspersonale ved fælles måltider. Ønsker du derudover at vise din påskønnelse i form af ekstra drikkepenge, er det selvfølgelig op til dig. TEMAs rejseleder kan give dig råd om, hvilke beløb der er passende.

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.


Hotelinformation

I vores rejser indgår altid

 • Fly & hotel
 • Serviceafgifter
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • TEMAs rejseleder
 • Se dagsprogrammet
 
XClose