Mallorca for alle sanser

En mere alsidig oplevelse af Mallorca er svær at forestille sig. Naturskønne vandreture, en spændende cykeltur i Palma med historie, kunst og nutid er nogle af ingredienserne. Men også vinsmagning og olivenoliesmagning samt besøg i den idylliske bjergby Valldemossa.

REJSEFAKTA

Lande: Spanien

REJSETYPE: Vandreferie - Mad og vinrejse - sværhedsgrad 2, moderat

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 20-23 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Palma de Mallorca
 • Oliven- og vinsmagninger
 • Oplev Palma på cykel
 • Vandretur i Na Burguesa
 • Udflugt til Valldemossa med frokost

Dagsprogram
maj–okt

Dag 1 - Ankomst til Palma de Mallorca.
Du ankommer til Palma lufthavn og bliver mødt af din TEMA rejseleder. Bussen kører os derefter frem til vores overnatningshotel, hvor vi checker ind.Trods sin relativt beskedne størrelse og høje befolkningstæthed, byder Mallorca på et enormt varieret udbud af seværdigheder og attraktioner. Høje bjerge der falder lodret ned i havet, vådområder, sandstrande, idylliske pastorale landområder, appelsin- og olivenlunde og pinjeskove. Og det hele omgivet af Middelhavets blå vand. Desuden byder Mallorca på en perle af en storby med seværdigheder af enhver slags: kultur, shopping, hyggelige restauranter og tapasbarer. Palma de Mallorca er virkelig en kulturby fyldt med interessante historiske bygninger og monumenter, men også en moderne kosmopolitisk sydeuropæisk by med alt hvad det indebærer. Mulighederne for at nyde og udforske alt dette er nærmest ubegrænset.

I løbet af denne uge oplever du nogle af den kendte ø's mest interessante og smukke steder, men også nogle mindre kendte steder, men ikke desto mindre seværdige. Vi udforsker Mallorca med alle sanser: med bus, til fods langs stier og middelalderlige postveje, men også en dag på cykel. Vi smager på vin og olivenolie, og nyder det bedste den enestående ø har at byde på.


Dag 2 - Vandring fra Deia til Puerto de Soller.

Første vandring går fra Deia til Puerto de Soller. Men inden du giver dig ud på denne smukke vandring, nyder du stemningen i Deia, som allerede i 1920'erne tiltrak mange kendte kunstnere. Byens mest kendte indbygger er nok forfatteren Robert Graves, som flyttede hertil efter at have hørt om stedet fra den amerikanske forfatterinde Gertrude Stein. Hendes beskrivelse var: "Det er paradiset, hvis du kan udholde det". Af andre kendte som har været her kan nævnes Ava Gardner, Alec Guiness, Anais Nin og Gabriel Garcia Marques i sin ungdom før han fik Nobelprisen i Litteratur. Selve vandringen går i et stille tempo med flere stop undervejs, og tager circa fem timer. Vel fremme i Puerto de Soller spiser vi en god fiskefrokost med tilhørende drikkevarer. Efter frokosten kigger du nærmere på dette lille kystsamfund, som er afsondret fra resten af øen i og med, at den omgives af Tramuntana bjergkæden. Gennem årtiernes gang har den relative isolation bidraget til, at pladsen har bevaret en del af sin oprindelige karakter, trods tilstrømningen af masseturismen. Sent om eftermiddagen tager du toget fra Soller til Palma og hotellet. Ved stationen Son Reus lige udenfor Palma venter bussen på os, og tager os det sidste stykke til hotellet.

Resten af dagen og aftenen er fri til egne aktiviteter.


Dag 3 - Oliven- og vinsmagning.

Man skal ikke langt ud fra Palma for at konstatere, at der er et levende landområde med frugt- og grøntsagsplantager. Appelsin- og olivenlunde ligger smukt sammenflettede, og er afgrænset af urgamle stenmure. Dagens tema står i madens og drikkens tegn. Mallorca har, som de fleste regioner i Spanien, sine egne madtraditioner og lokale specialiteter, baseret på et ganske typisk middelhavskøkken med mange grøntsager og frugt. Olivenolien spiller naturligvis en vigtig rolle, både i stort og småt. I dag har olivenolien ikke blot fundet frem til svine- og smørbæltets regioner i det nordlige Europa, men har også erobret et helt nyt og entusiastisk marked. Olivenoliens popularitet har aldrig været større. Dens sundhedsmæssige egenskaber er i dage kendt over hele verden.

Det spanske ord for olivenolie er "aceite". Et arabisk ord der oprindeligt betyder "olivensaft" men som i dag er den generelle betegnelse for vegetabilsk.

Historisk set har olivenolien spillet en hovedrolle i Mallorcas økonomi, og har været et af de absolut vigtigste eksportprodukter. I flere århundreder, helt ind i 1900-tallet, kunne man benytte olivenolien som en slags valuta til at købe varer, der kom fra "fjerne lande".

På Mallorca produceres nogle af verdens fineste olivenolier. Vi besøger et af de mest kendte "olivenhuse" for at lære lidt mere om den magiske frugt, der har spillet så stor en rolle i alle middelhavsregionens kulturer. Vi er med til olivenoliesmagning, der også inkluderer snacks og et glas vin.

Fra Puig de Ruanda, i cirka 500 meters højde, nyder vi udsigten fra klostret Santuarí  de Nostra Senyora. Herfra er der ikke langt til det lille samfund Poreres, der ligger næsten midt på øen, omgivet af forskellige former for landbrug, deriblandt vinmarker. En af de mest kendte vingårde på Mallorca er Jaume Mesquida Bodega, et familieejet foretagende, der har produceret vin i flere generationer. Her har man valgt at høste druerne med hænderne, og i stedet for traktorer benytter men vogne, der er trukket af æsler, for ikke at forstyrre stilheden og "stresse" druerne. Efter en interessant introduktion til fremstillingen, kan vi selv bedømme resultatet ved en vinsmagning. Derefter sætter vi os til bords for at nyde en frokost bestående af lokale specialiteter. Herefter går turen tilbage til hotellet.

Aftenen er fri til egne aktiviteter.


Dag 4 - Bytur på cykel.
Palma de Mallorca, Balearernes hovedstad, er målet for dagens spændende udflugt. Palma er med sine 350.000 indbygger en "lille" storby. Men når det drejer sig om udvalget af butikker, restauranter og barer er det en kosmopolitisk storby – en by for alle smagsretninger og pengepunge. Palma udforskes normalt til fods, men med cykel er det mindst lige så godt, og lidt hurtigere. Derfor tager vi på en cykeludflugt, der tager cirka fire timer.

Vi følger havet, og ved Parc de la Mar følger vi langs de gamle bymure. Palma er en gammel by med en lang, og ofte dramatisk, fortid, der spænder over civilisationer og kulturer: føniker, khartagensere, romere, vandaler og arabere. I begyndelsen af 1200-tallet kommer de kristne hertil fra fastlandet og erobrer Palma. Jaime l af Aragonien river byens moské ned og beordrer, at man bygger den majestæsitske katedral på samme sted. Fra katedralen, som vi besøger, fortsætter vi ind i hjertet af Palma med Plaça Major og la Rambla. Her i byens centrum syder det af liv og gang i den. Via Passeig Maritim cykler vi tilbage til hotellet.

Eftermiddagen og aftenen er fri til egne aktiviteter.


Dag 5 - Fridag med flere alternativer.
Hele dagen er til din egen disposition, og du bestemmer selv, hvad du har lyst til at foretage dig. Stranden kan være tiltrækkende hvis vejret er smukt. Et andet alternativ er Palma, som du nemt kommer til med lokalbus eller taxi.Der er også mulighed for at organisere en vandretursudflugt med picnic, cirka otte timer, til den lille spændende ø og naturparken Sá Dragonera ud for Mallorcas sydvestlige odde. Tal med rejselederen. Minimumsantallet for at kunne gennemføre denne udflugt er dog 18 personer, og prisen ligger på cirka 680,- kr. pr. person.


Dag 6 - Vandringi Na Burguesa.

Na Burguesa er den Sydvestlige del af bjergkæden Serra de Tramuntana, som år 2011 blev erklæret  som UNESCO Verdensarv. Bjergkæden dominerer hele Mallorcas Nordvestkyst,og her ligger Balearernes højeste punkt Puig Major på 1445 MOH. At området blev erklæret for verdensarv beror først og fremmest på, at kulturlandskabet her har så gamle rødder, tusindvis af år tilbage i tiden. Dagens vandring tager circa fire timer ad urgamle veje i Na Burguesa, fra Coll de Sa Creu ned til det lille landsbysamfund Genova, som har tilkæmpet sig et velfortjent renomme som et madmekka. Her afslutter du denne spændende dag med en lækker frokost på en af de kendte restauranter. Du er tilbage på hotellet sent om eftermiddagen.


Dag 7 - Udflugt til Valldemossa.

I dag er turen kommet til de vestlige og nordvestlige dele af Mallorca. Her er der bjergrigt, og mange steder frodigt og grønt. Første stop er i Es Grau, hvorfra der er en enestående udsigt over kysten. Efterhånden kommer vi til det, der anses som Mallorcas smukkeste landskab. Højden over havet gør, at klimaet er lidt køligere i sommerens varmeste måneder, og mange velhavende øboer har deres sommerhuse her. Det største og mest majestætiske er nok La Granja, der i dag huser et folkelivsmuseum og en restaurant. I 1100-tallet var det et munkekloster, men det blev derefter et rigmandspalads. Efter en guidet tur spiser vi frokost.

Fra La Granja fortsætter turen til Valldemossa, byen der blev verdensberømt på grund af Fréderic Chopin og George Sand, den franske forfatterinde, der skrev under pseudonym og egentlig hed Aurore Dudevant. Valldemossa er meget naturskønt beliggende, og der hviler en fredfyldt atmosfære over byen.

Det usædvanlige og eksentriske par tilbragte en vinter her i slutningen af 1830'erne. Hun var 34 år gammel og han var 28. Chopin led af tbc, og troede at klimaet ville helbrede ham. Men netop denne vinter var usædvanlig kold og fugtig, og kartusianerklostret som de boede i, var ikke let at varme op. I sin bog "Vinteren på Mallorca" beskriver George Sand deres prøvelser. Måske en bog at tage med på ferien?

Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet. Resten af dagen og aftenen inden hjemrejsen er til din egen disposition.


Dag 8 - Hjemrejse.
I løbet af dagen kører vi til lufthavnen for hjemrejse til Danmark.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly t/r København - Mallorca
• Samtlige overnatninger
• 7 x morgenmad
• 4 x frokost
• Udflugter og entreer ifølge program
• TEMAs rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1
Afrejse fra Danmark til Mallorca. Transport til hotellet.

Dag 2
Heldagstur med vandring fra Deià til Puerto de Sóller. Vandreturen tager ca. 5 timer. Vand og frugt indgår. Morgenmad og frokost.

Dag 3
Heldagstur med gastronomisk tema. Oliven- og vinsmagning. Morgenmad og frokost.

Dag 4
Halvdags cykeltur i Palma de Mallorca, ca 4 timer. Vand og frugt. Morgenmad.

Dag 5
Fridag til egne aktiviteter. Morgenmad.

Dag 6
Heldagstur med vandring i Na Burguesa. Vandreturen tager ca. 4 timer. Vand og frugt indgår. Morgenmad og frokost.

Dag 7

Heldagsudflugt til La Granja og Valldemossa. Morgenmad og frokost.

Dag 8
Mallorca – Danmark. Transfer til lufthavnen. Morgenmad.

Spanien

Befolkning: 46,6 millioner 

Landets areal: 504.782 km² 

Valuta: Euro 

Religion: Katoliker 82%, agnostiker og ateister 14%, muslimer min. 1,2 %, protestanter 0,1%, øvrige ca 2,7 % 

Sprog: Spansk/castiliansk, katalansk, galicisk og baskisk.

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår:

Flyrejse Danmark - Mallorca t/r, øvrige transporter ifølge program, del i dobbeltværelse, måltider ifølge dagsprogram, TEMAs rejseleder, samtlige udflugter og aktiviteter ifølge program, hvor intet andet er oplyst.

Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.

Valuta:

Euro (EUR).De mest almindelige kreditkort kan benyttes i de fleste kontantautomater. I løbet af udflugten kan det være svært at veksle valuta. Medbring derfor lommepenge til egne indkøb.For mere information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.

Programændring:

Vi har byttet til et nyt hotel i Palma de Mallorca, til Hotel Blue Bay som ligger meget bedre placeret på øen, end det hotel vi tidligere anvendte. Se Hotellisten for mere information.

Turistskat:

På visse destinationer i Spanien har man indført en turistskat. På Mallorca kommer den til at modsvare mellem 3 og 4 1/2 Euro per person per nat for 2018. Myndighederne har endnu ikke besluttet hvor meget det bliver. TEMA har ingen indflydelse på hvornår denne skat indføres, og hvor meget den kommer til at modsvare, og vi kan ikke inkludere skatten i rejsens pris. Indtil videre må hver enkelt turist / TEMA kunde betale denne skat på plads.

Drikkepenge:

Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. Istedet anbefaler vi dig at beregne 40 EUR per person til chauffører, restaurantpersonale og diverse guider. Beløbet indsamles på plads af TEMA rejselederen og fordeles på passende vis.

Klima og beklædning:

I begyndelsen og slutningen af sæsonen kan Spanien være køligt morgen og aften, og regnbyger forekommer. Medbring derfor lidt varmt tøj samt regnfrakke. Generelt kan du regne med behagelig højsommervejr. Når det gælder påklædning på restauranter o.l. er spanierne ikke overdrevet formelle, men det er god skik at klæde om til middagen. Det vigtigst er behagelig påklædning til cykelturene samt egen hjelm.

Cykelturene:

Når det gælder cykelturen, er det en fordel at medbringe egen hjelm, selv om de kan lånes. Cykelmodellerne er såkaldte mountain bikes. De er ikke udstyret med vandholdere eller cykeltasker. Derfor anbefaler vi, at du medbringer en lille rygsæk.

Vandreturene:

Vandrestøvler anbefales, men behagelige vandresko kan også anvendes. Mange finder vandrestave anvendelige!

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotelinformation

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet
 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.