Vandreferie på Gran Canaria- vandreture og madlavning

Oplev Gran Canaria til fods og lær øens bedste og smukkeste hemmeligheder at kende. Vi tager på byture, vandrer på de smukkeste stier og nyder øens mad og vine. Gran Canaria er en elsket ferieø, men ejendommeligt uudforsket. Her findes pragtfulde haciendaer, fantastisk smukke vandrestier, vulkankratre, vinmarker og charmerende bjergbyer. Rejsen er en herlig blanding af anderledes indtryk.

REJSEFAKTA

Lande: Spanien

REJSETYPE: Vandreferie - Mad og vinrejse - sværhedsgrad 2, moderat

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 18-21 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Byrundtur i La Vegueta og Santa Ana
 • De kanariske måltider
 • Vandring til Roque Nublo
 • Caldera de Bandama og vinsmagning
 • Agaeta kløften

Dagsprogram
2018/19

Dag 1 - Afrejse til Gran Canaria.
Velkommen til Gran Canaria. Ankomsttid til Gran Canaria er afhængig af hvorfra du afrejser. I lufthavnen mødes du af TEMA-rejselederen, der byder dig velkommen og informerer om programmet. Afhængig af flyets ankomst er dagen fri til egne aktiviteter frem til middagen. Du bor 3 nætter lige i nærheden af den klassiske strand Las Canteras, der byder på hyggelige udeserveringer med skøn udsigt over stranden og havet. Ankommer du tidligt på dagen kan du eventuelt tage en dukkert i havet.

Dag 2 - Byrundtur i Las Palmas.
Las Palmas kan beskrives på mange måder fra mange synsvinkler. Først og fremmest tænker man på denne by som en af charterturismens store metropoler. Her kom nordeuropæiske turister til for sol og varme allerede under 60erne og 70erne.
Men vi går nu meget længere tilbage, ca 4-500 år. Dengang var Las Palmas springbræt mellem Europa og det nyopdagede Amerika. En helt anden historie kommer frem idag, som blandt andet giver os nøglen til La Vegueta og Santa Ana, de ældste bydele. Idag er rigmandsvillaerne fra kolonitiden nyrenoverede. Katedralen rejser sig mægtigt over centrum oh markerer en ny æra. Historiske La Vegueta udgør en skarp kontrast til øens sydligere turistområder.
For Gran Canaria og dens oprindelige befolkning, guancherna, ledte opdagelsen af den Nye Verden til dramatiske forandringer. Efter at have været en afsides post for den portugisiske og spanske søfart blev Gran Canaria efter år 1492 et strategiskt centrum under de opdagelsesrejsende. Byen er stærkt forbundet med Christopher Columbus, som mellemlandede her under sin rejse. Øen har siden da gennemgået en enorm udvikling.
De seneste årtiers turisme har naturligvis sat sit præg på Gran Canaria. Men det som mange mener er et slidt charterrejsmål er nu opfrisket og klar til nye tider, hvilket man også kan se tydeligt i Las Palmas.
Det er altså her vi starter, i 1500- og 1600-tallets Las Palmas. Frem til frokost vandrer vi rundt i de historiske kvarterer og ser de meste interessante steder, Katedralen, Kolumbusmuseet, bygningerne og personlighederne der har præget byen.
Efter frokosten går vi tilbage til den gamle by, og fordyber os lidt mere her. Derpå er resten af dagen fri til egne aktiviteter.

Dag 3 - Vandring i Caldera de Bandama
I de østlige dele af Gran Canaria ligger Caldera de Bandama, øens størtse vulkan krater. Den vulkanske aktivitet, som gennem tiderne har dannet de Kanariske øer, taler til os gennem landskabsbilledet og den hjælper os med at forstå Kanarieøerne oprindelse. Her ser vi eksempler på hvordan en høj top er størknet ind og har dannet et 200 meter dybt krater. Vi vandrer rundt om kraterkanten (3 km) inden vi går ned i den næringsrige lavamasse på Calderans bund. Her råder en mystisk fredfyldthed, med tanke på det voldsomme landskabs oprindelse. Et truende paradis.
Tårnfalkene svæver oven over calderakanten. Længst nede i krateret er vi helt omringet af vulkanens vægge, som har skabt et isoleret økosystem, hvor flere helt unikke plantearter viser sig. Blandt andet den meget sjældne og udrydningstruede la Dama de Bandama som kun findes her.

Bandamakrateret er ca 2000 år gammelt og er resterne af en såkaldt strombolivulkan. Den frodige jord og det perfekte klima giver her gode forudsætningerne for gode vindyrkninger. Derfor er Bandama også Gran Canarias vigtigste vinområde. Her er flere familieejede vingårde, og vi tager pause ved en af dem og smager nogle af vinene med lidt tilbehør til. Derpå tager vi frokost på en kanarisk restaurant.

Dagen afrundes med et besøg på den botaniske have Viera y Calvijo. Resten af dagen er fri til egne aktiviteter.

Dag 4 - Vandring i naturreservatet Rural del Nublo
Dagens vandring går gennem naturreservatet Rural del Nublo. Her retter vi uden tvivl blikket mod den enorme klippeformation Roque Nublo, kan oversættes til Tågeklippen, som indbyggerne mener er et must, da den er et symbol for øen. Roque Nublo blev erklæret som nationalmonument i 1987 og er en del af naturreservatet Parque Rural del Nublo.
Under vandringen fascineres vi af det dramatiske vulkanske landskab, som den spanske forfatter og filosof Miguel de Unamuno kadte for ”en forstenet storm”. Ved klart vejr kan man se helt ud til Spaniens højeste bjerg, Teide, 3 800 m o h, på naboøen Tenerife og nedenfor i nordøst, skimter vi svagt metropolen Las Palmas.
Under vandringen møder vi nogle af Kanarieøernes unikke vækster, som vi lærer mere om.Vi afslutter vandringen i området ved Lomo del Palo og besøger et interessant osteri, hvor man laver gode får- og gedemælksoste. Frokosten bliver en tapasfrokost med gode kanariske småretter og tørret frugt, brød og en del søde sager. Og lokale vine hertil, selvfølgelig.

Efter dagens spændende vandring køres vi til Nordkysten i Agaete, hvor vores næste hotel ligger.

Dag 5 - Fridag.
Fridag til egne aktiviteter.

Dag 6 - Skov og vand i hjerteregionen af Gran Canaria.

Dagens vandring på 7 Kilometer tager omkring 3 ½ time. Vi starter i Altos de Moya og vandrer bidvis gennem tæt bevoksning, som er resterne af "Laurisilvan", den subtropiske jungle der førhen i tiden dækkede store dele af Gran Canaria. Her findes flere endemiske planter, som altså bare forefindes her på Canarieøerne. På denne del af øen er vandet også tilstede, og vi finder flere bygninger undervejs, som er opført til at udnytte vandet og dets kraft. 

Bussen henter os igen ved den lille sø La Laguna de Vallesco, og så køres vi til den lille by Firgas, hvor dagens program afrundes med en god frokost.

Eftermiddagen og aftenen er fri til egne oplevelser.

Dag 7 - Vandring i Agaete-kløften

Idag skal vi ud på en vandring på ca 4 timer gennem Agaetedalen, som er mest kendt for at være upåvirket af turismen på øen. Et storslået landskab, omringet af dramatiske klippeformationer og øens største fyrretræsskove, Pinar de Tamadaba.
Agaetedalen er ikke bare en af øens frodigste områder, men langs kysten udfor dyrkes der også masser af frugter, både tropiske og subtropiske; her er appelsiner, bananer, papaya og vindruer. Mikroklimaet  tillader desuden dyrkning af kaffe, som er en udpræget tropisk vækst. Kaffedyrkningen er helt unik på disse breddegrader og er de nordligste i verden. I San Pedro stopper vi på en gård for blandt andet at spise dagens frokost. Vi skal her nyde flere kanariske specialiteter, vin fra gården og den dejlige kaffe. Efter måltidet vandrer vi så videre til hotellet og dermed er dagens vandretur afsluttet.Senere på aftenen venter en afskedsmiddag på en populær restaurant i nede i havnen, Puerto de las Nieves.

Dag 8 - Afrejse til Danmark
Ledig formiddag frem til afrejsen mod lufthavnen for hjemrejse.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejse Danmark - Gran Canaria t/r.
 • Samtlige overnatninger.
 • 7 x morgenmad.
 • 5 x mellemretter.
 • 5 x frokost.
 • 2 x middag.
 • Entreudgifter ifølge program.
 • TEMA rejseleder.

REJSEFAKTA

Dag 1.
Afrejse og ankomst til Gran Canaria. Flyrejse og transfer. Velkomstmiddag. Tre nætter på hotel i Las Palmas.

Dag 2.
Byrundtur i las Palmas med frokost, 8 Km, circa 4 Timer. Morgenmad, mellemret og tapasfrokost indgår.

Dag 3.
Las Palmas – Caldera de Bandama. Bus 35 km. Vandring 6,6 km, circa 3 ½ Time. Morgenmad, mellemret og frokost indgår.

Dag 4.
Vandring fra Cruz de Tejeda. Vandring 8 Km, circa 4 Timer. Morgenmad, mellemret og frokost indgår. Fire nætter på hotel i Agaete.

Dag 5.

Fridag til egne aktiviteter. Morgenmad.

Dag 6.

Vandring til La Laguna de Vallesco, 7 Km, circa 3 ½ Time. Morgenmad, mellemret og frokost indgår.

Dag 7.
Vandring i Agaete-kløften, 9 Km, circa 4½ Time. Morgenmad, tapasfrokost og afskedsmiddag indgår.

Dag 8.
Transfer til lufthavnen for hjemrejse. Morgenmad indgår.

Spanien

Befolkning
40,3 mill. Landets areal
504.782 km² Valuta
Euro Religion
Katoliker 82%, agnostiker og ateister 14%, muslimer min. 1,2 %, protestanter 0,1%, øvrige ca 2,7 % Sprog
Spansk/castiliansk, katalansk, galicisk og baskisk.

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår

Flyrejse Københvan- Las Palmas t/r, øvrige transporter ifølge program, del i dobbeltværelse, måltider ifølge program, TEMAs svenske rejseleder, entreer og samtlige udflugter ifølge program.

Valuta:

Euro (EUR).

Kreditkort accepteres af de fleste butikker. Der findes hæveautomater.

For mere information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.

Drikkepenge:

I denne rejse indgår ingen fælles drikkepenge. Vi anbefaler derfor at du beregner rejsekassen med 22,- Euro per person til drikkepenge til eksempelvis  bagagebærere, chauffører, eventuelle lokale guider samt til serveringspersonale ved fælles måltider. Beløbet indsamles af rejselederen på plads, og fordeles på passende vis.

Klima og beklædning:

På Internettet finder du udførlige klimaoplysninger over de fleste rejsemål og områder der besøges på turene. Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.weatherbase.com eller www.bbc.com.

Vandreturen:

Tips og information om TEMAs vandreferier »

Cykelturene:

Tips og information om TEMAs cykelferier »

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotelinformation

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet
 
XClose