Det bedste af Gran Canaria- vandreture og madlavning

Oplev Gran Canaria til fods og lær øens bedste og smukkeste hemmeligheder at kende. Vi tager på byture, vandrer på de smukkeste stier og nyder øens mad og vine. Gran Canaria er en elsket ferieø, men ejendommeligt uudforsket. Her findes pragtfulde haciendaer, fantastisk smukke vandrestier, vulkankratre, vinmarker og charmerende bjergbyer. Rejsen er en herlig blanding af anderledes indtryk.

REJSEFAKTA

Lande: Spanien

REJSETYPE: Vandreferie - Mad og vinrejse - sværhedsgrad 2, moderat

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 18-21 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Byrundtur i La Vegueta og Santa Ana
 • De kanariske måltider
 • Vandring til Roque Nublo
 • Caldera de Bandama og vinsmagning
 • Agaeta kløften

Dagsprogram
2017 / 2018

Dag 1 - Afrejse til Gran Canaria.
Velkommen til Gran Canaria. Ankomsttid til Gran Canaria er afhængig af hvorfra du afrejser. I lufthavnen mødes du af TEMA-rejselederen, der byder dig velkommen og informerer om programmet. Afhængig af flyets ankomst er dagen fri til egne aktiviteter frem til middagen.Du bor 4 nætter lige i nærheden af den klassiske strand Las Canteras, der byder på hyggelige udeserveringer med skøn udsigt over stranden og havet.Ankommer du tidligt på dagen kan du eventuelt tage en dukkert i havet.

Dag 2 - Byrundtur i Las Palmas.
Las Palmas kan beskrives på mange måder fra mange synsvinkler. Først og fremmest tænker man på denne by som en af charterturismens store metropoler. Her kom nordeuropæiske turister til for sol og varme allerede under 60erne og 70erne.

Men vi går nu meget længere tilbage, ca 4-500 år. Dengang var Las Palmas springbræt mellem Europa og det nyopdagede Amerika. En helt anden historie kommer frem idag, som blandt andet giver os nøglen til La Vegueta og Santa Ana, de ældste bydele. Idag er rigmandsvillaerne fra kolonitiden nyrenoverede. Katedralen rejser sig mægtigt over centrum oh markerer en ny æra. Historiske La Vegueta udgør en skarp kontrast til øens sydligere turistområder.

For Gran Canaria og dens oprindelige befolkning, guancherna, ledte opdagelsen af den Nye Verden til dramatiske forandringer. Efter at have været en afsides post for den portugisiske og spanske søfart blev Gran Canaria efter år 1492 et strategiskt centrum under de opdagelsesrejsende. Byen er stærkt forbundet med Christopher Columbus, som mellemlandede her under sin rejse. Øen har siden da gennemgået en enorm udvikling.

De seneste årtiers turisme har naturligvis sat sit præg på Gran Canaria. Men det som mange mener er et slidt charterrejsmål er nu opfrisket og klar til nye tider, hvilket man også kan se tydeligt i Las Palmas.

Det er altså her vi starter, i 1500- og 1600-tallets Las Palmas. Frem til frokost vandrer vi rundt i de historiske kvarterer og ser de meste interessante steder, Katedralen, Kolumbusmuseet, bygningerne og personlighederne der har præget byen.
Efter frokosten har du fri til egne gåture og aktiviteter.

Dag 3 - Vandring i Caldera de Bandama
I de østlige dele af Gran Canaria ligger Caldera de Bandama, øens størtse vulkan krater. Den vulkanske aktivitet, som gennem tiderne har dannet de Kanariske øer, taler til os gennem landskabsbilledet og den hjælper os med at forstå Kanarieøerne oprindelse. Her ser vi eksempler på hvordan en høj top er størknet ind og har dannet et 200 meter dybt krater. Vi vandrer rundt om kraterkanten (3 km) inden vi går ned i den næringsrige lavamasse på Calderans bund. Her råder en mystisk fredfyldthed, med tanke på det voldsomme landskabs oprindelse. Et truende paradis.

Tårnfalkene svæver oven over calderakanten. Længst nede i krateret er vi helt omringet af vulkanens vægge, som har skabt et isoleret økosystem, hvor flere helt unikke plantearter viser sig. Blandt andet den meget sjældne og udrydningstruede la Dama de Bandama som kun findes her.

Bandamakrateret er ca 2000 år gammelt og er resterne af en såkaldt strombolivulkan. Den frodige jord og det perfekte klima giver her gode forudsætningerne for gode vindyrkninger. Derfor er Bandama også Gran Canarias vigtigste vinområde. Her er flere familieejede vingårde.

Vi får en herlig vandringsdag med en velsmagende picnic.

Resten af dagen er fri til egne aktiviteter.

Dag 4 - Vandring i naturreservatet Rural del Nublo
Dagens vandring går gennem naturreservatet Rural del Nublo. Her retter vi uden tvivl blikket mod den enorme klippeformation Roque Nublo, kan oversættes til Tågeklippen, som indbyggerne mener er et must, da den er et symbol for øen. Roque Nublo blev erklæret som nationalmonument i 1987 og er en del af naturreservatet Parque Rural del Nublo.

Under vandringen fascineres vi af det dramatiske vulkanske landskab, som den spanske forfatter og filosof Miguel de Unamuno kadte for ”en forstenet storm”. Ved klart vejr kan man se helt ud til Spaniens højeste bjerg, Teide, 3 800 m o h, på naboøen Tenerife og nedenfor i nordøst, skimter vi svagt metropolen Las Palmas.

Under vandringen møder vi nogle af Kanarieøernes unikke vækster, som vi lærer mere om.

Efter en herlig tur nyder vi en velsmagende frokost på en restaurant med kanariske specialiteter i Tejeda. Derefter går turen tilbage til Las Palmas, hvor du så har aftenen fri til egene aktiviteter.

Dag 5 - Vandring i Azuaje-kløften
Idag flytter vi os videre mod nyt overnatningssted, nemlig Agaete i nordvest. Således checker vi ud og tager alt vores bagage med.Azuajedalen er en frodig kløft mellem de små byer Firgas og Moya. Dalen indgår i naturparken Doramas. Store dele af vandringen går paralelt med de vandled som her er, omringet af tæt skov og 100 meter høje bjergsider. Her er også flere endemiske plantearter, som er unikke for Kanarieøerne.

Vi passerer ruinerne af et hotel med helsebad fra den sidste halvdel af 1800-tallet, datidens spa. Det var en de første turistattraktioner på Kanarieøerne. Nu står det ene og forladt. Krigen kom og denne virksomhed stod stille. Inden da var det folk fra alle Europas hjørner som kom hertil, da det rygtedes at stedets kilder, havde helbredende vand.

Vandringen i Azuajedalen afsluttes med en herlig picnic, inden vi kører til hotellet.Eftermiddagen og aftenen er fri til egne aktiviteter.

Dag 6 - Fridag.
Fridag til egne aktiviteter.

Dag 7 - Vandring i Agaete-kløften
Idag skal vi ud på en vandring på ca 4 timer gennem Agaetedalen, som er mest kendt for at være upåvirket af turismen på øen. Et storslået landskab, omringet af dramatiske klippeformationer og øens største fyrretræsskove, Pinar de Tamadaba.

Agaetedalen er ikke bare en af øens frodigste områder, men langs kysten udfor dyrkes der også masser af frugter, både tropiske og subtropiske; her er appelsiner, bananer, papaya og vindruer. Mikroklimaet  tillader desuden dyrkning af kaffe, som er en udpræget tropisk vækst. Kaffedyrkningen er helt unik på disse breddegrader og er de nordligste i verden. I San Pedro stopper vi på en gård for blandt andet at spise dagens frokost. Vi skal her nyde flere kanariske specialiteter, vin fra gården og den dejlige kaffe. Efter måltidet vandrer vi så videre til hotellet og dermed er dagens vandretur afsluttet.Senere på aftenen venter en afskedsmiddag på en populær restaurant i nede i havnen, Puerto de las Nieves.

Dag 8 - Afrejse til Danmark
Ledig formiddag frem til afrejsen mod lufthavnen for hjemrejse.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly København- Gran Canaria t/r
• Samtlige overnatninger
• 7 x morgenmad
• 6 x frokost
• 1 x middag
• Udflugter og entreer ifølge program
• TEMAs rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1
Afrejse og ankomst til Gran Canaria. Flyrejse og transfer. Velkomstmiddag. Fire nætter på hotel i Las Palmas.

Dag 2
Byrundtur i las Palmas med kulinarisk lektion. Ca 5 timer. Morgenmad og tapasfrokost

Dag 3
Las Palmas – Caldera de Bandama – Agaete. Bus 35 km. Vandring 11 km. Moergenmad og frokost.

Dag 4
Vandring i naturreservatet Rural del Nublo. Cruz de Tejeda. Vandring 11 km. Morgenmad og frokost.

Dag 5
Las Palmas – Azuaje – Agaete. Buss 60 km. Vandring 5,5 km. Morgenmad og frokost. Tre nætter på hotel i Agaete.

Dag 6
Fridag til egne aktiviteter. Morgenmad.

Dag 7
Vandring i Agaete-kløften. Morgenmad, tapasfrokost og afskedsmiddag.

Dag 8
Transfer til lufthavnen for hjemrejse. Morgenmad.

Spanien

Befolkning 40,3 mill. Landets areal 504.782 km² Valuta Euro Religion Katoliker 82%, agnostiker og ateister 14%, muslimer min. 1,2 %, protestanter 0,1%, øvrige ca 2,7 % Sprog Spansk/castiliansk, katalansk, galicisk og baskisk.

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår

Flyrejse Københvan- Las Palmas t/r, øvrige transporter ifølge program, del i dobbeltværelse, måltider ifølge program, TEMAs svenske rejseleder, entreer og samtlige udflugter ifølge program.

Valuta:

Euro (EUR).

Kreditkort accepteres af de fleste butikker. Der findes hæveautomater.

For mere information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.

Drikkepenge:

I denne rejse indgår visse fælles drikkepenge, eksempelvis til bagagebærere, chauffører, eventuelle lokale guider samt til serveringspersonale ved fælles måltider. Ønsker du derudover at vise din påskønnelse i form af ekstra drikkepenge, er det selvfølgelig op til dig. TEMAs rejseleder kan give dig råd om, hvilke beløb der er passende.

Klima og beklædning:

På Internettet finder du udførlige klimaoplysninger over de fleste rejsemål og områder der besøges på turene. Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.weatherbase.com eller www.bbc.com.

Vandreturen:

Tips og information om TEMAs vandreferier »

Cykelturene:

Tips og information om TEMAs cykelferier »

Hotelinformation

Afrejser

Dato Flyg-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
2019-02-23 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Gran Canaria
2019-02-23
11:50
2019-02-23
16:20
Novair, SK7713
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gran Canaria
Copenhagen
2019-03-02
17:20
2019-03-02
23:35
Novair, SK7714
8 dage Det bedste af Gran Canaria København 16 255 DKK 6 ledige pladser Bestil
2019-03-02 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Gran Canaria
2019-03-02
11:50
2019-03-02
16:20
Novair, SK7713
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gran Canaria
Copenhagen
2019-03-09
17:20
2019-03-09
23:35
Novair, SK7714
8 dage Det bedste af Gran Canaria København 15 460 DKK 4 ledige pladser Bestil
2019-03-09 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Gran Canaria
2019-03-09
11:50
2019-03-09
16:20
Novair, SK7713
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gran Canaria
Copenhagen
2019-03-16
17:20
2019-03-16
23:35
Novair, SK7714
8 dage Det bedste af Gran Canaria København 15 600 DKK 4 ledige pladser Bestil
2019-03-23 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Gran Canaria
2019-03-23
11:50
2019-03-23
16:20
Novair, SK7713
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gran Canaria
Copenhagen
2019-03-30
17:20
2019-03-30
23:35
Novair, SK7714
8 dage Det bedste af Gran Canaria København 15 060 DKK 4 ledige pladser Bestil

I vores rejser indgår altid

 • Fly & hotel
 • Serviceafgifter
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • TEMAs rejseleder
 • Se dagsprogrammet
 
XClose