Cykelferie i Andalusien

Det er perfekt at udforske Andalusien i det sydlige Spanien med cykel. Vi nyder de skønneste omgivelser og de spændende byer Sevilla, Cordoba og Grenada. Vi cykler i naturskønne omgivelser, prøvesmager tapas og udforsker det fascinerende Alhambra. På cykel kommer vi tæt på landskabet og nyder alle dufte og synsindtryk.  Velkommen til en rejse, der udover smukke cykelture byder på et solsikkert klima, kultur, natur, historie samt god mad og drikke.

REJSEFAKTA

Lande: Spanien

REJSETYPE: Cykelferie - sværhedsgrad 2, moderat

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 14-18 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Historiske Sevilla
 • Smukke cykelruter
 • Unesco verdensarven Cordoba
 • Overnatning i grottehotel
 • Fascinerende Alhambra

Dagsprogram
2022

Dag 1 - Ankomst til Malaga.

Ved ankomsten til Malaga bliver du mødt af din rejseleder, og så kører i videre mod første stop på rejsen, Ronda, som er en af Spainens ældste byer. Byen Ronda ligger fantastisk placeret oppe på en klippeafsats, hvor man kan se efterladskaber fra den mauriske periode. Eftermiddagen og aftenen er fri til at udforske Ronda på egen hånd.

Under denne vores første dag sammen kan vi forberede os indfor den kommende cykelrejse. Under ugens løb vil vi trampe igennem hyggelige landsbyer, forbi historisk interessante byer og gennem landbrugsområder. Andalusien har altid tiltrukket Skandinaverne med sin skønhed, sit behagelige klima og de hyggelige landsbyer samt de nærmest sagnomspundne byer.  

Dag 2 - Ronda, Olvera, Sevilla. 

Efter morgenmaden udforsker vi Rondas gamle centrum, inden vi giver os ud på den førte cykeletape.   

Om formiddagen kører vi videre til Olvera, hvor cyklingen starter. Vi indleder med at gøre os bekendte med vores cykler, som er en hybridcykel med 27 gear. Husk at du skal medbringe din egen cykelhjelm! Bagagen bliver under hele rejsen transporteret i forvejen frem til vores hotel.  

Dagens rute følger en smuk cykelsti, Via Verde, som oprindeligt var en jernbanelinie som leder frem mod Puerto Serrano. Vi kommer igennem områder med rigt fugleliv, og hvis vi er heldige kan vi se en af de største gribbe-flokke i hele Europa. Hele området byder på masser af fuglekigning og derudover vilde planter. Vi kører forbi oliventræer og gennem et bølgende landskab, og introduceres til det smukke Andalusien, som vi skal opholde os i under hele ugens gang. Ugens cykelture bliver varierede og smukke. På en passende plads undervejs dækker vi op til pickniick frokost, hvor vi kan nyde mange af de lokale delikatesser. Dagsetapen er på circa 35 Km og afsluttes i Serrano. Vel fremme i Serrano samles vi op af bussen, som bringer os det sidste stykke frem til Sevilla, hvor vi overnatter i 2 dage.  

Dag 3 - Sevilla. 

Om formiddagen cykler vi til Sevilla, som udforskes til fods og på cykel. Vi besøger det gamle centrum og den største gotiske katedral i Europa. Rundvandringen tager os også til Giralda, katedralens klokke tårn samt Alcazar, det kongelige slot som førhen var en maurisk fæstning. Vær obmærksom på, at entreudgifterne ikke indgår i rejsens pris. Sevilla er virkelig en spændende og farverig by, med en lang og fascinerende historie, så byen er virkelig et besøg værd.  

Om eftermiddagen vælger hver og en mellem at enten cykle tilbage til hotellet, eller at opdage mere af byen på egen hånd, og måske udforske nogle af de steder som man kørte forbi om formiddagen. Aftenen er sidenhen fri til egne eventyr. Nyd det farverige folkeliv og saml kræfter til morgendagens cykeltur.  

Dag 4 - Sevilla, Fuente Palmera, Cordoba. 

Efter morgenmaden kører vi med bus til Fuente Palmera, en busrejse på circa 1 time. Vel fremme der hopper vi på cyklerne og kører mod den multikulturelle by Cordoba. Under turen kører vi gennem det smukke andalusiske landskab, ad fredfyldte småveje igennem naturområdet Guadalquivir. Undervejs stopper vi og nyder lidt tapas med nedkølende drikkevarer til.  

Eftermiddagen er sidenhen fri til at på egen hånd at udforske Cordoba. Gå omkring i de små bugtede gader og stræder og nyd de hvidkalkede og blomsterprydede huse .Byens historie præges stærkt af alle byens forskellige herskere, og den prydes af bygninger fra både renaissancen og barokken. Gå ikke glip af et besøg på den mauriske moske Mezquita, som stod færdigbygget under 900-årene e. Kr. Det er en imponerende bygning, som sidenhen konverteredes til en kristen katedral under 1300-tallet. I nærhden af katedralen ligger de gamle mauriske og jødiske kvarterer, som også er et besøg værd. Byen byder også på masser af gode restauranter, og rejselederen kan give gode råd om disse.  

Dag 5 - Cordoba, Luque, Lucena, Benalua. 

Dagen starter med en transport på circa en time til Luque, og derfra cykler vi igen ad den nedlagte jernbane Via Verde. Turen går i nærheden af det imponerende Sirra Subbetica, som er et smukt naturområde beliggende mellem Cordoba, Granada og Sevilla. Området fungerer som en kulisse for vores cykeltur, som idag er på circa 35 Km. Også idag nyder vi en dejlig picknickfrokost undervejs. Derpå cykler vi videre mod målet for dagsetapen, som er Lucena. Derfra har vi bustransport til Benalua, hvor vi overnatter på et spændende grottehotel, hvor der også serveres en fælles middag om aftenen.  

Dag 6 - Benalua, Gorafe, Sierra Nevada, Granada. 

Idag cykler vi gennem et kargt ørkenlignende område, som minder om Arizona eller New Mexico i USA. Vi cykler til byen Gorafe, som er kendt for den store samling af stenalder gravsætninger. Det er det største sådanne område i Spanien, og her findes masser af spændende grotter, gravkamre og fortidsefterladenskaber. Efter en god frokost på Rosalia's restaurant bliver vi kørt circe en time videre i bussen til Sierra Nevada, hvor vi igen hopper på cyklerne. Her følger vi maurernes transportveje gennem den mægtige Sierra Nevada bjergkæde. Sierra Nevada betyder "Den Sneklædte Bjergskæde", og området er et af Europas sydligst beliggende skisportsområder. Nærheden til den spanske solkyst gør det muligt at stå på ski om formiddagen og bade i havet samme dag. Det oplever man ikke mange steder i verden.  

Cykelturen i Sierra Nevada går mest nedad, og vi cykler hele vejen frem til hotellet, hvor vi skal bo de sidste to nætter af rejsen. 

Dag 7 - Granada. 

Størstedelen af denne sidste dag på rejsen står til egen rådighed i den utroligt smukke by Granada. Modsætningerne mellem de mægtige Sierra Nevada bjerge og så det røde sagaslot Alhambra kombineret med Granadas livlige centrum er spændende at opleve.  

Et besøg på Alhambra med lokalguide er inkluderet. Dette er uden tvivl Andalusiens mest fascinerende bygningsværk. Herefter kan man på egen hånd udforske byen katedral, de mauriske kvarterer og nyde den spektakulære udsigt ved Mirador de Sant Nicolas udover Alhambra og de sneklædte Sierra Nevada bjerge.  

Vi anbefaler også en gåtur omkring i Granadas små gader og stræder, og at i besøger "barrio Albaicin", som er Granadas gamle bycentrum. Den gamle by ligger oppe på en bakketop, og derfra har man en god udsigt over Alhambra. Megen af den gamle bebyggelse hidhører til maurernes tid, og sandsynligvis er den ældste bebyggelse fra det 6 århundrede f.Kr.  

Om aftenen samles vi til vores fælles afskedsmiddag i Granada, hvor vi kan bearbejde ugens indtryk over god mad og vin og i godt selskab.  

Dag 8 - Hjemrejse. 

Så er tiden oprunden til at sige farvel til Spanien for denne gang. Vi håber i har haft en dejlig uge i cykelsadlen, og ønsker jer varmt velkommen tilbage med TEMA. 

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejse Mlaga - Danmark t/r.
 • Samtlige overnatninger.
 • TEMA rejseleder.
 • Entreudgifter ifølge program.
 • Bagagetransport mellem hotellerne.
 • 7 x morgenmad.
 • 4 x frokost (heraf en tapasfrokost).
 • 4 x middag (heraf en lettere tapasmiddag).

REJSEFAKTA

Dag 1.

Flyrejse Danmark - Malaga. Bustransport circa to timer til Ronda. En overnatning på hotel i Ronda.

Dag 2.

Bustransport Ronda - Olvera, circa 45 Min. Cykling fra Olvera til Puerto Serrano, ca. 35 kilometer(højdeforskel under cyklingen ca. 30 M opad, 300 M nedad). Bustransport Puerto Serrano til Sevilla circa 1 T 15 M. Morgenmad, picknickfrokost og middag indgår. To overnatninger i Sevilla.

Dag 3.

Cykeltur og byvandring i Sevilla. Morgenmad indgår.

Dag 4.

Bustransport Sevilla - Fuente Palmera, circa 1 time. Cykling fra Fuente Palmera til Cordoba, circa 50 kilometer (højdeforskel under cyklingen ca. 120 M op og ned). Morgenmad og tapasfrokost indgår. En overnatning i Cordoba.

Dag 5.

Bustransport Cordoba - Luque, circa 1 time. Cykling Luque til Lucena circa 35 kilometer (højdeforskel under cyklingen ca. 320 M op og ned). Bustransport Lucena - Benelua. Morgenmad, picknickfrokost og middag indgår. En overnatning i Benelua.

Dag 6.

Cykling Benelua - Gorafe village, circa 31 kilometer (højdeforskel under cyklingen ca. 320 M op og ned). Bustransport Gorafe village til Sierra Nevada, circa 1 Time. Cykling Sierra Nevada - Granada circa 21 Km (højdeforskel under eftermiddagens cykling ca. 100 M op og 600 M ned). Morgenmad, frokost og tapasmiddag indgår. To overnatninger i Granada.

Dag 7.

Besøg i Alhambra og sidenhen fri tid i Granada. Morgenmad og afskedsmiddag indgår.

Dag 8.

Bustransport til Malaga's lufthavn. Morgenmad indgår. Flyrejse retur til Danmark.

Spanien

Befolkning: 46,6 millioner 

Landets areal: 504.782 km² 

Valuta: Euro 

Religion: Katoliker 82%, agnostiker og ateister 14%, muslimer min. 1,2 %, protestanter 0,1%, øvrige ca 2,7 % 

Sprog: Spansk/castiliansk, katalansk, galicisk og baskisk.

Vigtigt om rejsen

Om Cyklingen:


Obligatiorisk udrustning:

Gode og veltilgåede sko til cykling og gåture.Letpakket regnsæt. 

Medbring egen cykelhjelm.

Medbring picknick udrustning (plastictallerken, kniv, gaffel, ske og et plastickrus).


Vi anbefaler: 

Cykelbriller/solbriller.

Cykelhandsker.

Gel-saddel eller cykelbukser.

Rygsæk.

Ekstra t-shirts til ombytning.

Vandflaske eller camelback.

Sololie.

Pandelampe til cykling under uoplyste jernbanebroer.


Om cyklerne: 

Hybridcykler/citybikes med 27 gear og håndbremser.

Cykeltasker kan lånes.

Flaskeholder findes.

En lille rygsæk anbefales.

Hvis du ønsker at anvende cykelsko, kan SPD-pedaler eventuelt lånes. Spørg gerne i forbindelse med bestillingen af rejsen.

Specifikke herre- og damecykler findes.

På denne tur kan vi tilbyde et begrænset antal elcykler. Tillægget for elcykler er 1.800 DKK pr. Elcyklerne er i unisex stil og er velegnede til rejsende, der er mellem 1,57m - 1,87m lange. Giv os besked ved booking, hvis du ønsker at bestille en elcykel.


Vigtigt at vide: 

Vær så venlig at angive din højde ved bestillingen af rejsen, så vi kan finde en cykel som passer dig. Din højde angiver du under "Min Rejse". Vær obmærksom på, at vi behøves denne information så hurtigt som muligt efter bestillingen af rejsen, og absolut senest en måned inden afrejse.

Vi har følgebil med på denne rejse, som hjælper med punkteringer og andet. I bilen findes der reservecykler og vand så man kan fylde på undervejs. Der er plads til to personer i bilen, i tilfælde af at dagens etape opleves som for krævende.


Cykelturene:

Afhængigt af vind- og vejrforhold kan vi være tvungne til at ændre dagsprogrammet undervejs.Cyklingerne foregår generelt på gode asfalterede veje. 

Dag 2 og 5 cykler vi på Via Verde, hvor jernbanesporene er erstattet af cykelsti. Her er underlaget jævnt og fint.

Dag 2.

Cykling fra Olvera til Puerto Serrano, circa 35 Km. Højdeforskel +30/-300M.

Dag 3.

Frivillig cykeltur i Sevilla.

Dag 4.

Cykling fra Ecija til Cordoba, circa 45 Km. Højdeforskel +/-120M.

Dag 5.

Cykling Lugue til Lucena circa 35 Km. Højdeforskel +/-200M.

Dag 6.

Cykling Benelua til Gorafe village om formiddagen, circa 31 Km. Højdeforskel +/-320M.Cykling Sierra Nevada - Grenada om eftermiddagen circa 21 Km. Højdeforskel +100/-600M.


Øvrig information: 

I prisen indgår:

Flyrejse Malaga- Danmark t/r, busudflugter samt del dobbeltrum, måltider ifølge dagsprogrammet, entreudgifter og samtlige udflugter ifølge dagsprogrammet samt rejseledelse fra TEMA.

Valuta:

Spanien: Euro (EUR)

De almindeligste bank- og kreditkort accepteres i de fleste større butikker. Kontomater findes. På småmarkeder og i kiosker gælder kontanter.For mere information om valuta og kurs, kontakt bank- eller vekslingskontor.

Drikkepenge:

Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. Istedet anbefaler vi dig at beregne 35 EUR per person til chauffører, restaurantpersonale og diverse guider. Beløbet indsamles på plads af TEMA rejselederen og fordeles på passende vis.

Klima:

Klimaoplysninger og vejrudsigter finder du på respektive vejrsites. Gode sider er www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no

Påklædning:

Gode vandresko til byvandringerne, hvor der ofte er ujævne brostensbelægninger. Man klæder oftest om inden aftensmåltidet og restaurant besøg.

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotel/overnatning

Kommentarer

Afgange 8. maj og 25. september 2022 bor vi på Hotel Don Miguel i Ronda.

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet
 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.