Cykelferie i Andalusien

Det er perfekt at udforske Andalusien i det sydlige Spanien med cykel. Vi nyder de skønneste omgivelser og de spændende byer Sevilla, Cordoba og Grenada. Vi cykler i naturskønne omgivelser, prøvesmager tapas og udforsker det fascinerende Alhambra. På cykel kommer du tæt på landskabet og nyder alle dufte og synsindtryk.  Velkommen til en rejse, der udover smukke cykelture byder på et solsikkert klima, kultur, natur, historie samt god mad og drikke.

REJSEFAKTA

Lande: Spanien

REJSETYPE: Cykelferie - sværhedsgrad 2, moderat

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 14-18 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Historiske Sevilla
 • Smukke cykelruter
 • Unesco verdensarven Cordoba
 • Overnatning i grottehotel
 • Fascinerende Alhambra

Dagsprogram
2019

Dag 1 - Ankomst til Malaga.

Ved ankomsten til Malaga bliver du mødt af din rejseleder, og så kører i videre mod første sop på rejsen som er Ronda, en af Spainens ældste byer. Byen Ronda ligger fantastisk placeret oppe på en klippeafsats, hvor man kan se efterladskaber fra den mauriske periode. Du har eftermiddagen og aftenen fri til at udforske Ronda på egen hånd. 

Under denne vores første dag sammen kan vi forberede os indfor den kommende cykelrejse. Under ugens løb vil vi trampe igennem hyggelige landsbyer, forbi historisk interessante byer og gennem landbrugsområder. Andalusien har altid tiltrukket Skandinaverne med sin skønhed, sit behagelige klima og de hyggelige landsbyer samt de nærmest sagnomspundne byer. 

Dag 2 - Ronda, Olvera, Sevilla.

Efter morgenmaden udforsker vi Rondas gamle centrum, inden vi giver os ud på den førte cykeletape.  

Om formiddagen kører vi videre til Olvera, hvor cyklingen starter. Vi indleder med at gøre os bekendte med vores cykler, som er en hybridcykel med 27 gear. Husk at du skal medbringe din egen cykelhjelm! Bagagen bliver under hele rejsen transporteret i forvejen frem til vores hotel. 

Dagens rute følger en smuk cykelsti, Via Verde, som oprindeligt var en jernbanelinie som leder frem mod Puerto Serrano. Vi kommer igennem områder med rigt fugleliv, og hvis vi er heldige kan vi se en af de største gribbe-flokke i hele Europa. Hele området byder på masser af fuglekigning og derudover vilde planter. Vi kører forbi oliventræer og gennem et bølgende landskab, og introduceres til det smukke Andalusien, som vi skal opholde os i under hele ugens gang. Ugens cykelture bliver varierede og smukke. På en passende plads undervejs dækker vi op til pickniick frokost, hvor vi kan nyde mange af de lokale delikatesser. Dagsetapen er på circa 35 Km og afsluttes i Serrano. Vel fremme i Serrano samles vi op af bussen, som bringer os det sidste stykke frem til Sevilla, hvor vi overnatter i 2 dage. 

Dag 3 - Sevilla.

Om formiddagen lader vi cyklerne hvile en stund, mens vi til fods udforsker Sevilla. Vi besøger det gamle centrum og den største gotiske katedral i Europa. Rundvandringen tager os også til Giralda, katedralens klokke tårn samt Alcazar, det kongelige slot som førhen var en maurisk fæstning. Vær obmærksom på, at entreudgifterne ikke indgår i rejsens pris. Sevilla er virkelig en spændende og farverig by, med en lang og fascinerende historie, så byen er virkelig et besøg værd. 

Om eftermiddagen er der mulighed for at følge med på en guidet cykeltur i Sevilla sammen med din rejseleder. Hvis du hellere ønsker tid på egen hånd, er dette også muligt. Den kosmopolitiske by Sevilla er virkelig værd at udforske, om det så er til fods eller på cykel. Aftenen er sidenhen fri til egne eventyr. Nyd det farverige folkeliv og saml kræfter til morgendagens cykeltur. 

Dag 4 - Sevilla, Ecija, Cordoba.

Efter morgenmaden kører vi med bus til Ecija, en busrejse på circa 1 ½ time. Vel fremme der hopper vi på cyklerne og kører mod den multikulturelle by Cordoba. Dagens cykelrute er på circa 45 Km, og her kører vi gennem det smukke lavland ad små fredfyldte småveje igennem naturområdet Guadalquivir. Undervejs stopper vi og nyder lidt tapas med nedkølende drikkevarer til. 

Eftermiddagen er sidenhen fri til at på egen hånd at udforske Cordoba. Byens historie præges stærkt af alle byens forskellige herskere, og den prydes af bygninger fra både renaissancen og barokken.Gå ikke glip af et besøg på den mauriske moske Mezquita, som stod færdigbygget under 900-årene e. Kr. Det er en imponerende bygning, som sidenhen konverteredes til en kristen katedral under 1300-tallet. I nærhden af katedralen ligger de gamle mauriske og jødiske kvarterer, som også er et besøg værd. Gå omkring i de små bugtede gader og stræder og nyd de hvidkalkede og blomsterprydede huse. Byen byder også på masser af gode restauranter, og din rejseleder kan give dig gode råd om disse. 

Dag 5 - Cordoba, Luque, Lucena, Benalua.

Dagen starter med en transport på circa en time til Luque, og derfra cykler vi igen ad den nedlagte jernbane Via Verde. Turen går i nærheden af det imponerende Sirra Subbetica, som er et smukt naturområde beliggende mellem Cordoba, Granada og Sevilla. Området fungerer som en kulisse for vores cykeltur, som idag er på circa 35 Km. Også idag nyder vi en dejlig picknickfrokost undervejs. Derpå cykler vi videre mod målet for dagsetapen, som er Lucena. Derfra har vi bustransport til Benalua, hvor vi overnatter på et spændende grottehotel, hvor der også serveres en fælles middag om aftenen. 

Dag 6 - Benalua, Gorafe, Sierra Nevada, Granada.

Idag cykler vi gennem et kargt ørkenlignende område, som minder om Arizona eller New Mexico i USA. Vi cykler til byen Gorafe, som er kendt for den store samling af stenalder gravsætninger. Det er det største sådanne område i Spanien, og her findes masser af spændende grotter, gravkamre og fortidsefterladenskaber. Efter en god frokost på Rosalia's restaurant bliver vi kørt circe en time videre i bussen til Sierra Nevada, hvor vi igen hopper på cyklerne. Her følger vi maurernes transportveje gennem den mægtige Sierra Nevada bjergkæde. Sierra Nevada betyder "Den Sneklædte Bjergskæde", og området er et af Europas sydligst beliggende skisportsområder. Nærheden til den spanske solkyst gør det muligt at stå på ski om formiddagen og bade i havet samme dag. Det oplever man ikke mange steder i verden. 

Cykelturen går mest nedad, og vi cykler circa 20 Km til vi kommer til udkanten af Granada. Sammenlagt kommer dagens cykeletapper op på circa 50 Km. Fra cykelturens afslutning er der bare omkrring et kvarters transport med bus til vores hotel i Granada, hvor vi bor to dage. 

Dag 7 - Granada.

Størstedelen af denne sidste dag på rejsen står din egen rådighed i den utroligt smukke by Granada. Modsætningerne mellem de mægtige Sierra Nevada bjerge og så det røde sagaslot Alhambra kombineret med Granadas livlige centrum er spændende at opleve. 

Om morgenen er et guidet besøg på Alhambra med lokalguide inkluderet. Dette er uden tvivl Andalusiens mest fascinerende bygningsværk. Herefter kan man på egen hånd udforske byen katedral, de mauriske kvarterer og nyde den spektakulære udsigt ved Mirador de Sant Nicolas udover Alhambra og de sneklædte Sierra Nevada bjerge. Vi anbefaler at du også går omkring i Granadas små gader og stræder, og at i besøger "barrio Albaicin", som er Granadas gamle bycentrum. Den gamle by ligger oppe på en bakketop, og derfra har man en god udsigt over Alhambra. Megen af den gamle bebyggelse hidhører til maurernes tid, og sandsynligvis er den ældste bebyggelse fra det 6 århundrede f.Kr. 

Om aftenen samles vi til vores fælles afskedsmiddag i Granada, hvor vi kan bearbejde ugens indtryk over god mad og vin og i godt selskab. 

Dag 8 - Hjemrejse.

Så er tiden oprunden til at sige farvel til Spanien for denne gang. Vi håber i har haft en dejlig uge i cykelsadlen, og ønsker jer varmt velkommen tilbage med TEMA. 

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejse Mlaga - Danmark t/r.
 • Samtlige overnatninger.
 • TEMA rejseleder.
 • Entreudgifter ifølge program.
 • Bagagetransport mellem hotellerne.
 • 7 x morgenmad.
 • 3 x frokost.
 • 3 x middag.
 • 2 x tapassmagning.

REJSEFAKTA

Dag 1.

Flyrejse Danmark - Malaga. Bustransport circa to timer til Ronda. En overnatning på hotel Polo i Ronda.

Dag 2.

Bustransport Ronda - Olvera, circa 45 Min. Cykling fra Olvera til Puerto Serrano, ca. 35 Km (højdeforskel under cyklingen ca. 30 M opad, 300 M nedad). Bustransport Puerto Serrano til Sevilla circa 1 T 15 M. Morgenmad, picknickfrokost og middag indgår. To overnatninger på Silken Al Andalus i Sevilla.

Dag 3.

Byvandring i Sevilla. Frivillig cykling i Sevilla om eftermiddagen. Morgenmad indgår.

Dag 4.

Bustransport Sevilla - Ecija, circa 1½ time. Cykling fra Ecija til Cordoba, circa 45 Min (højdeforskel under cyklingen ca. 120 M op og ned). Morgenmad og tapasfrokost indgår. En overnatning på Hostal Santa Ana i Cordoba.

Dag 5.

Bustransport Cordoba - Luque, circa 1 time. Cykling Luque til Lucena circa 35 Km (højdeforskel under cyklingen ca. 320 M op og ned). Bustransport Lucena - Benelua. Morgenmad, picknickfrokost og middag indgår. En overnatning på Cuaves la Granja i Benelua.

Dag 6.

Cykling Benelua - Gorafe village, circa 31 Km (højdeforskel under cyklingen ca. 320 M op og ned). Bustransport Gorafe village til Sierra Nevada, circa 1 Time. Cykling Sierra Nevada - Granada circa 21 Km (højdeforskel under eftermiddagens cykling ca. 100 M op og 600 M ned). 15 M bustransport til hotellet i Granada. Morgenmad, frokost og tapassmagning indgår. To overnatninger på hotel Las Angeles i Granada.

Dag 7.

Besøg i Alhambra og sidenhen fri tid i Granada. Morgenmad og afskedsmiddag indgår.

Dag 8.

Bustransport til Malaga's lufthavn. Morgenmad indgår. Flyrejse retur til Danmark.

Spanien

Befolkning
40,3 mill. Landets areal
504.782 km² Valuta
Euro Religion
Katoliker 82%, agnostiker og ateister 14%, muslimer min. 1,2 %, protestanter 0,1%, øvrige ca 2,7 % Sprog
Spansk/castiliansk, katalansk, galicisk og baskisk.

Vigtigt om rejsen

Om Cyklingen:


Obligatiorisk udrustning:

Gode og veltilgåede sko til cykling og gåture.Letpakket regnsæt. 

Medbring egen cykelhjelm.

Medbring picknick udrustning (plastictallerken, kniv, gaffel, ske og et plastickrus).


Vi anbefaler: 

Cykelbriller/solbriller.

Cykelhandsker.

Gel-saddel eller cykelbukser.

Rygsæk.

Ekstra t-shirts til ombytning.

Vandflaske eller camelback.

Sololie.

Pandelampe til cykling under uoplyste jernbanebroer.


Om cyklerne: 

Hybridcykler/citybikes med 27 gear og håndbremser.

Cykeltasker kan lånes.

Flaskeholder findes.

En lille rygsæk anbefales.

Hvis du ønsker at anvende cykelsko, kan SPD-pedaler eventuelt lånes. Spørg gerne i forbindelse med bestillingen af rejsen.

Specifikke herre- og damecykler findes.

Der findes ingen elcykler.


Vigtigt at vide: 

Vær så venlig at angive din højde ved bestillingen af rejsen, så vi kan finde en cykel som passer dig. Din højde angiver du under "Min Rejse". Vær obmærksom på, at vi behøves denne information så hurtigt som muligt efter bestillingen af rejsen, og absolut senest en måned inden afrejse.

Vi har følgebil med på denne rejse, som hjælper med punkteringer og andet. I bilen findes der reservecykler og vand så man kan fylde på undervejs. Der er plads til to personer i bilen, i tilfælde af at dagens etape opleves som for krævende.


Cykelturene:

Afhængigt af vind- og vejrforhold kan vi være tvungne til at ændre dagsprogrammet undervejs.Cyklingerne foregår generelt på gode asfalterede veje. 

Dag 2 og 5 cykler vi på Via Verde, hvor jernbanesporene er erstattet af cykelsti. Her er underlaget jævnt og fint.

Dag 2.

Cykling fra Olvera til Puerto Serrano, circa 35 Km. Højdeforskel +30/-300M.

Dag 3.

Frivillig cykeltur i Sevilla.

Dag 4.

Cykling fra Ecija til Cordoba, circa 45 Km. Højdeforskel +/-120M.

Dag 5.

Cykling Lugue til Lucena circa 35 Km. Højdeforskel +/-200M.

Dag 6.

Cykling Benelua til Gorafe village om formiddagen, circa 31 Km. Højdeforskel +/-320M.Cykling Sierra Nevada - Grenada om eftermiddagen circa 21 Km. Højdeforskel +100/-600M.


Øvrig information: 

I prisen indgår:

Flyrejse Malaga- Danmark t/r, busudflugter samt del dobbeltrum, måltider ifølge dagsprogrammet, entreudgifter og samtlige udflugter ifølge dagsprogrammet samt rejseledelse fra TEMA.

Valuta:

Spanien: Euro (EUR)

De almindeligste bank- og kreditkort accepteres i de fleste større butikker. Kontomater findes. På småmarkeder og i kiosker gælder kontanter.For mere information om valuta og kurs, kontakt bank- eller vekslingskontor.

Drikkepenge:

Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. Istedet anbefaler vi dig at beregne 35 EUR per person til chauffører, restaurantpersonale og diverse guider. Beløbet indsamles på plads af TEMA rejselederen og fordeles på passende vis.

Klima:

Klimaoplysninger og vejrudsigter finder du på respektive vejrsites. Gode sider er www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no

Påklædning:

Gode vandresko til byvandringerne, hvor der ofte er ujævne brostensbelægninger. Man klæder oftest om inden aftensmåltidet og restaurant besøg.

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotelinformation

Afrejser

Dato Flyg-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
2019-05-26 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Málaga
2019-05-26
07:25
2019-05-26
11:15
SAS, 587
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Málaga
Copenhagen
2019-06-02
12:05
2019-06-02
15:45
SAS, 588
8 dage Cykelferie i Andalusien København 13 190 DKK Forespørgsel
2019-09-29 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Málaga
2019-09-29
07:25
2019-09-29
11:15
SAS, 587
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Málaga
Copenhagen
2019-10-06
12:05
2019-10-06
15:45
SAS, 588
8 dage Cykelferie i Andalusien København 13 250 DKK Forespørgsel
2019-10-06 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Málaga
2019-10-06
07:25
2019-10-06
11:15
SAS, 587
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Málaga
Copenhagen
2019-10-13
12:05
2019-10-13
15:45
SAS, 588
8 dage Cykelferie i Andalusien København 13 090 DKK Alt optaget
2020-04-19 8 dage Cykelferie i Andalusien København 13 150 DKK 6 ledige pladser Bestil
2020-05-31 8 dage Cykelferie i Andalusien København 13 250 DKK 6 ledige pladser Bestil
2020-09-27 8 dage Cykelferie i Andalusien København 13 250 DKK 6+ ledige pladser Bestil
2020-10-04 8 dage Cykelferie i Andalusien København 13 250 DKK 6+ ledige pladser Bestil

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet

Andre Cykelferier

 
XClose