Vandreferie i fire landemed en smag af Alperne

Forestil dig kulisserne fra "Sound of Music". På denne rejse vandrer vi gennem grønne dale og over smukke bjergsider , hvorfra vi har storslåede panoramaudsigter. Vi går langs smeltevandssøer og over blomsterenge, frem til små pittoreske byer. Vi besøger Østrig, Liechtenstein, Tyskland og Schweiz. Mellem vandringerne holder vi stop for at smage på vine, oste, øl og snaps.

REJSEFAKTA

Lande: Schweiz, Østrig, Liechtenstein, Tyskland

REJSETYPE: Vandreferie - sværhedsgrad 1, let

Rejselængde : 7 dage

Gruppens størrelse: 15-24 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Prøvesmagning af vin, ost, øl og snaps
 • Vandretur rundt om Lunersee
 • Besøg på blomsterøen Mainau
 • Vandring i Appenzellerland med osteribesøg
 • Vingårdsbesøg i Liechtenstein

Dagsprogram
2022

Dag 1 - Flyrejse til Schweitz og derpå busrejse til Østrig
Om morgenen flyver du fra Danmark til Zurich i Schweitz, hvor du træffer din TEMA rejseleder og bussen, som kører os til byerne Brand og Bürserberg beliggende i den smukke Brandnertal i Østrig. Fra Tschenglaplateauet på 1250 MOH kan du nyde udsigten over fem forskellige dalgange.

Vi bor på et mindre familieejet hotel beliggende i smukke omgivelser. Herfra kan man give sig ud på kortere vandreture direkte fra hotellet. Om aftenen samles vi til en fælles velkomstmiddag.

Dag 2 - Vandring i Liechtenstein med vinsmagning
Idag skal du medbringe dit pas, eftersom vi skal ind i Fyrstedømmet Liechtenstein, som ligger mellem Østrig og Schweitz. Trods at landet bare er på 160 kvadratkilometer, så inddeles det i tre geografiske områder gående fra Rhindalen beliggende på 450 MOH og op til Grauspitze på 2599 MOH.

Dagens vanring begynder i byen Triesenberg og går mod Vaduz. Udsigten over Rhindalen er smuk, og på den anden side af dalen ser man de schweitziske alper. Strækningen er på circa 5 Km og går gennem åbne marker og smuk bøgeskov. Vi starter på 890 Meters højde og går ned til 450 Meters højde ved Vaduz. Undervejs kommer vi forbi Vaduz' fine fyrsteslot, som troner over hovedstaden. Slottet byggedes for circa 700 år siden, og idag beboes det af fyrstefamilien, som har valgt at ikke åbne slottet for besøgende.

Dagens vandring: circa 5 ½ Km, 400 Meter opad bakke. Sværhedsgrad ifølge rejselederne: 1 ud af 3.

Byen Vaduz huser omkring 5000 af landets circa 30000 indbyggere. I byen kan du få stemplet dit pas som bevis for, at du har været på besøg i lilleputlandet.

Din belønning efter vandringen bliver et besøg på det fyrstelige Hofkellerei. Vingården Herawingert har været i fyrstefamiliens eje siden 1712 og jordbunden her er perfekt til at dyrke Pinot Noir og Chardonnay. Efter rundgangen smager du på nogle av vinene herfra.

Efter dagsudflugten i Liechtenstein kører vi tilbage til vores hotel i Østrig, og nyder den fælles middag og en afslappende aften.

Dag 3 - Højalpin vandring i Østrig
Vi forlader hotellet og tager tovbanen op til 1980 Meter over havet ved søen Lünersee. Herfra er der 8 Kilometer til Liechtensteins grænse og bare fem Kilometer til Schweitz. Dagens vandring går omkring søen, som anvendes som vandreservoir og er 139 Meter dyb. Vandringen er på circa 7 ½ Km, og vi befinder os hele tiden midt i et fantastisk bjerglandskab, som er et beskyttet område. Hvis vejret er med os kan du også tage en ekstra afstikker til Lünerkrinne passet og nyde udsigten derfra. Dette forlænger vandringen med 2 ½ Km.

Dagens vandring: circa 7 ½ Km med mulighed for 2 ½ Km ekstra. 250 Højdemeter opad, med mulighed for 150 Højdemeter ekstra op til Lünerkrinne. Sværhedsgrad ifølge rejselederne: 1 ud af 3, 1 ½ hvis man går til Lünerkrinne også. God grussti hele vejen.

Sidenhen fortsætter vores rejse til Grosses Walsertal, som er et såkaldt Biosfære område. Dette indebærer at man beskytter naturen og de gamle landbrugsmetoder her. Og så skal den sociale og økonomiske udvikling i området være lokalt forankret. Området er kendt for sin varierede og rige flora.

Om eftermiddagen besøger vi Gebrüder Bentele, hvor vi smager på deres lokalproducerede snapse. Her sælges også masser af andre produkter så som bivoks, hudcremer, oste og meget mere. Noget for enhver smag.

Midt i den smukke Bregenzerwald, som har mange runde grønne bakkedrag samt rigtige bjerge, ligger dagens endemål Sibratzgefäll. Her bor vi på en familiepension Gasthof Hirshen. Her kan du også gå på egne vandringer i det idylliske landskab. Vi nyder en god middag efter en indholdsrig dag.

Dag 4 - Vandring til sæterenge og sidenhen cafebesøg
Formiddagens vandring i Schönenbach er en let vandring på circa 2 ½ time. Vi går fra Iferswiesalpe till Schönenbach, hvor vi så spiser Käsespätzle på en hütte. Det lille samfund ved Schönenbach ligger circa 1000 Meter over Havet, og er græsningseng for et par hundrede køer om foråret og efteråret. Under højsommeren er køerne højere oppe i bjergene.

Dagens vandring: circa 8 ½ Km, 140 Højdemeter op og ned. Sværhedsgrad ifølge rejselederne: 1 ½ ud af 3, letgået på grusvej hele tiden udover indledningsvist på asfalt.

Dagens udflugt afrundes med et besøg i Schwarzenberg, hvor arkitekturen er præget af de såkaldte "fiskeskæl facader" af udskåren træsnedkeri. Her nyder vi eftermiddags kaffe / the med tilhørende kagebid.

Bussen kører os da tilbage til vores hotel og endnu en god middag.

Dag 5 - Vandring i Karren med udsigt over Bodensee
Nu skal vi videre ned til Bodensee, hvor vi kommer til byen Dornbirn beliggende ved Alter Rhein. Ovenfor byen ligger bjergområdet Karren, som vi tager op til med tovbane. Vel oppe går dagens vandring gennem græsningsmarker hvor dyrene er om sommeren. I gammel tid boede alpebønderne heroppe med kreaturerne under sommerperioden i sine hytter. Området byder stedvist på fantastisk udsigt udover Bodensee, som også hedder Lake Constance. Vi dækker op til picknick på en passende plads undervejs.

Dagens vandring: circa 9 Km, 400 Højdemeter op og nedad. Sværhedsgrad ifølge rejselederne 1 ½ ud af 3, ved regn 2 ud af 3.

Efter vandringen kører vi tovbanen ned igen, og forlader siden Østrig og kører mod Konstanz gennem Schweitz. Vel fremme i Konstanz kommer vi til Tyskland, og bor midt i den charmerende gamle bydel med alle sine middelalderbygninger og brostensbelagte gader.

Dag 6 - Schweitzisk ost og tysk øl
Nu kører vi tilbage til Schweitz, hvor vi udforsker kantonen Appenzell. Hele landet Schweitz er jo kendt for sine oste, men manges favorit kommer fra Appenzeller Land. Vi indleder besøget i Appenzell med en letgået vandring gennem det idylliske landskab og kommer da frem til Stein hvor Appenzells osteri ligger. På osteriet lærer vi os hvordan osten laves og lagres, og afslutter så med smagsprøver og frokost her.

Dagens vandring: circa 6 ½ Km, 150 Højdemeter op og ned. Sværhedsgrad ifølge rejselederne 1 ½ ud af 3.

Om eftermiddagen er vi tilbage i Konstanz, og så afslutter vi dagen med at besøge et mikrobryggeri, hvor vi prøvesmager øllene og nyder en god middag sammen.

Dag 7 - Besøg på blomsterøen Mainau
Idag er det tid for hjemrejsen, men vores program er først fuldbyrdet med et besøg på Mainau. Dertil kører vi efter morgenmaden, og her kan man nyde både blomster, sommerfugle og historien. Omkring 1930 var Mainau en tilvokset ø. Grev Lennart Bernadotte besluttede da med sin hustru at forvandle øen til et grønt og blomstrende paradis, med planter fra hele verden. Bernadotte byggede også et palme- og sommerfuglehus. Det smukke barokslot ligger smukt indrammet af omgivelserne. Her får du mulighed for at gå rundt på egen hånd, og at tage en frokost på en af restauranterne derude.

Dagens gåtur: circa 5 Km på jævnt og letgået underlag. Sværhedsgrad ifølge rejselederne 1 ud af 3.

Herefter kører vi så med bus circa 2 timer tilbage til Schweitz og Zurich lufthavn, hvorfra flyet går hjem til Danmark.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly Zürich t/r
• Samtlige overnatninger
• 6 x morgenmad
• 3 x picnic
• 2 x hütte-frokost
• 5 x middag
• 1 x hjemmebagt alpekage
• Oste-, snaps-, vin- og ølsmagning
• Udflugter og entreer ifølge program
• TEMA-rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1
Flyrejse Danmark - Zurich i Schweitz. Bustransport til Brand / Bürserberg circa 1 3/4 time. Middag indgår. To overnatninger på hotel i Brand / Bürserberg.

Dag 2
Vandring i Liechtenstein, circa 6 Km. Besøg på vingård med vinsmagning. Morgenmad, picknickfrokost og middag indgår.

Dag 3
Vandring ved Lünersee, circa 7 ½ Km. Snapsesmagning. Morgenmad, hütte frokost og middag indgår. To overnatninger på Gasthof i Sibratsgfäll / Lingenau.

Dag 4
Vandring til Schönenbach, 8 ½ Km. Morgenmad, hüttefrokost, eftermiddags kage og middag indgår.

Dag 5
Vandring i Karren, circa 9 Km. Morgenmad og picknickfrokost indgår. To overnatninger på hotel i Konstanz.

Dag 6
Vandring i Appenzeller Land, circa 6 ½ Km. Beøsg på osteri med ostesmagning. Ølsmagning på mikrobryggeri. Morgenmad, lettere frokost og middag indgår.

Dag 7
Gåtur på Mainau, circa 5 Km. Tid til at besøge slottet og palme / sommerfuglehuset. Bustransport til Zurich, circa 2 timer. Flyrejse Zurich til Danmark.

Schweiz

Befolkning: 8,4 millioner
Landets areal: 41.285 km²
Valuta: Schweizerfranc (CHF)
Religion: Kristendom (protestanter, katoliker), minoriteter af jøder og muslimer
Sprog: Tysk, fransk, italiensk og retroromansk

Østrig

Befolkningstal: 8.400.000

Landets areal: 83.858 km²

Valuta: Euro

Religion: Hovedsageligt katoliker, minoriteter af protestanter, ortodokse kristne og muslimer.

Sprog: Tysk er det officielle sprog.

Liechtenstein

Befolkning 36 000
Landets størrelse 160,5 km²
Valuta Schweizerfranc (CHF)Religion Katoliker 77 %, protestanter 7 %, muslimer 4 % med flere.
Sprog Tysk
Statsstyre Konstitutionelt monarki 

Tyskland

Befolkningstal: 82 millioner 

Landets areal: 356.974 km²

Valuta: Euro 

Religion: 63 % kristne, 5 % muslimer, ca 30 % er ikke registreret i noget trossamfund. 

Sprog: Tysk

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår:

Flyrejse Zürich tur/retur, øvrige transporter ifølge program, del i dobbeltværelse, måltider ifølge rejsefakta, TEMAs danske eller svenske rejseleder, entreer, samtlige udflugter ifølge program, hvor intet andet er oplyst.

Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.

Valuta:

Østrig og Tyskland - Euro
Schweiz og Liechtenstein - Schweiziske Franc

Da måltider og oplyste aktiviteter er inkluderede, behøver du ikke at medbring så mange lommepenge. Vær dog opmærksom på, at drikkevarer ved fælles middag og restaurantfrokoster ikke er inkluderet. De kulinariske indslag kan dog inspirere til indkøb af souvenirs.

De mest almindelige kreditkort accepteres generelt.

Klima og beklædning:

Det centraleuropæiske sommervejr minder en del om vores skandianviske sommervejr. Visse vandreture foregår i højder, hvor temperaturen kan være noget lavere.

Drikkepenge:

Ingen fælles drikkepenge indgår i rejsens pris. Vi anbefaler derfor at du beregner 25,- Euro per person i drikkepenge til eksempelvis chauffører, lokalguider, serveringspersonale ved fælles middage og lignende. Rejselederen indsamler på plads og fordeler på passende vis.

Observere:

Ønsker du at besøge Bregenzer Festspiele og den fantastiske opera i Bregenz, er det muligt på egen hånd dag 5-6 i rejsens program. Der gives ingen erstatning for de programpunkter/måltider, som du så vil gå glip af. Lokaltog og bus kører med jævne mellemrum fra Dornbirn til Bregenz (ca. 20 min, 2,5 euro).

For at læse mere om Bregenz og bestille billet, skal du gå ind på Bregenzer Festspiele».

Vandreturen:

Læs om udstyrsråd, og se checkliste under Vandreferier ».

Hoteller
Ændringer i overnatningsalternativ kan forekomme. Vi forsøger dog hvis muligt at informere om dette inden afrejse. Se mere under overskriften: "Hotel/overnatning"

Hotel/overnatning

Kommentarer

Ændringer i overnatningsalternativ kan forekomme. Vi forsøger dog hvis muligt at informere om dette inden afrejse.

Overnatningsalternativer 2021:

Brand
Hotel Walliserhof bliver anvendt under afrejserne: 11/8, 18/8, 1/9 & 8/9.

Lingenau
Hotel Wälderhof bliver anvendt under afrejserne: 1/9 & 8/9.
Hotel Ifenblick (Sibratsgfäll) bliver anvendt under afrejserne: 11/8 & 18/8.

Konstanz
Hotel Graf Zeppelin bliver anvendt under afrejserne: 26/5, 2/6 & 15/9.

Afrejser

Dato Fly-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
10-08-2022 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2022-08-10
09:35
2022-08-10
11:05
Lufthansa, 825
Frankfurt
Zürich
2022-08-10
13:00
2022-08-10
13:55
Lufthansa, 1190
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Zürich
Copenhagen
2022-08-16
17:25
2022-08-16
19:10
Swiss International Air Lines, 1272
7 dage Vandreferie i fire lande København 18 190 DKK 6+ ledige pladser Bestil
17-08-2022 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2022-08-17
09:35
2022-08-17
11:05
Lufthansa, 825
Frankfurt
Zürich
2022-08-17
13:00
2022-08-17
13:55
Lufthansa, 1190
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Zürich
Copenhagen
2022-08-23
17:25
2022-08-23
19:20
Swiss International Air Lines, 1272
7 dage Vandreferie i fire lande København 18 190 DKK 5 ledige pladser Bestil
07-09-2022 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2022-09-07
09:35
2022-09-07
11:05
Lufthansa, 825
Frankfurt
Zürich
2022-09-07
13:00
2022-09-07
13:55
Lufthansa, 1190
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Zürich
Copenhagen
2022-09-13
17:25
2022-09-13
19:10
Swiss International Air Lines, 1272
7 dage Vandreferie i fire lande København 17 750 DKK 4 ledige pladser Bestil

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Vandreferier

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.