Cykelferie omkring BodensøenTyskland, Schweiz og Østrig.

Rejsen går i behageligt tempo og på gode cykler gennem såvel Schweiz, Tyskland og Østrig, gennem alle de hyggelige byer som ligger langsmed Bodensøens glitrende bredder. Her kommer vi gennem grønne enge og landbrugsområder med æbleplantager og græssende køer. Alt ligger for foden af mægtige Alpebjerge. Vi bor godt og oplever et af de smukkeste områder, som Europa har at byde på. 

REJSEFAKTA

Lande: Schweiz, Tyskland, Østrig

REJSETYPE: Cykelferie - sværhedsgrad 1, let

Rejselængde : 6 dage

Gruppens størrelse: 14-18 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Den glitrende Bodensee
 • Alpe landskabet
 • Gode cykelruter
 • Billedskønne smålandsbyer
 • Operascenen i Bregenz

Dagsprogram
Sommer 2022

Dag 1 - Velkommen til Lindau.

Efter ankomsten til Zurich Lufthavn mødes TEMA rejselederen, og så går rejsen med bus (circa 1 time og 45 minutter) til Lindau, for indregistrering og lidt hvile. Resten af dagen er fri til at udforske byen, som har meget at byde på. Vi anbefaler en gåtur til havnen, hvor man kan beundre færgerne sejle forbi det smukke fyrtårn fra 1800 årene. Hernede ser man også den bavariske løvestatue, som udsmykker havneindløbet. Lindau er også kendt for sit centrum fra middelalderen, og her blandt alle de små gader og stræder findes der masser af restauranter og cafeer. 

Lindau er også koblet til Nobelprisen, da der hvert år i byen afholdes en konference, hvor unge forskere mødes med Nobelpristagere. Her kan ideer og videnskab udveksles mellem generationerne. Denne tradition har man holdt igang siden 1950'erne.  

Om aftenen samles vi til en fælles velkomstmiddag, hvor vi nyder en lokalt inspireret middag på en nærvedliggende restaurant. 

Dag 2 - Fra Lindau til Friedrichhafen i Tyskland. 

Efter en god og nærende morgenmad lærer vi cyklerne at kende inden den første cykeltur. Idag går rejsen i Nordvestlig retning med den lille by Friedrichhafen som endemål. Byen er blandt andet kendt for sit Zeppelinmuseum, som mindes opfinderen og luftskibskonstruktøren Ferdinand von Zeppelin, der fødtes i Konstanz på den anden siden af Bodensøen. Det var også her at det berømte luftskib Hindenburg blev bygget. Vi spiser en fælles frokost langs Friedrichshafens havnepromenade, og så er der lidt tid på egen hånd. Besøge eventuelt museet eller gå en gåtur langsmed havnepromenaden. 

Senere hen på eftermiddagen tager vi en af Bodensøens færger tilbage til Lindau, og når færgen glider frem gennem det glitrende vand, kan du sidde og nyde udsigten. Når vi er tilbage på hotellet har du resten af aftenen til egen disposition. 

Dag 3 - Fra Lindau til Arbon i Østrig. 

Idag ligger vi Lindau bag os, og efter en kort strækning mod Øst, drejer vi siden Sydpå. Ganske snart kører vi over grænsen til Østrig, hvor vi følger Bodensøens Østlige sider. Først kommer vi frem til den smukke by Bregenz, som blev grundlagt af kelterne og siden var en romersk handelsby med navnet Brigantium. Under 100 års krigen i midten af 1600 årene var byen kortvarigt under svensk okkupation.

Hvert år afholdes her Bregenzer Festspiele, som er en operafestival mest kendt for sine flotte flydende scener på Bodensøens vandkant. I årenes løb har den ene fantastiske og fantasifulde kreation afløst den anden, og vi stopper selvfølgelig for at beundre årets konstruktion. Der er også lidt tid til at på egen hånd udforske Bregenz, før vi ruller videre. 

Vi fortsætter gennem et smukt landskab langsmed vandet i Vestlig retning. Efterhvert kommer vi over Rhinen, der jo har sit udspring i de schweiziske alper, og som løber igennem Bodensøen i sit løb Nordud. Efter nogle Kilometers cykling omkring flodmundingen, passerer vi "Alterrhein" (Den Gamle Rhin), som er Rhinens gamle flodløb, der blev lukket under omdirigeringen af floden i 1900 årene. Floden blev rettet ud, og derved skabtes mere landbrugsjord. Idag er området et naturreservat og et elsket friluftsområde. Her kører vi også over grænsen til Schweiz, og siger passende "Auf Wiedersehen" til Østrig. Hvis vejret er klart kan du herfra se over til Lindau på den tyske side af søen. 

Langs vandkanten på den schweiziske side kommer vi forbi hyggelige småbyer som Rheineck og Rorschach, hvor vi blandt andet kommer forbi hyggelige Badhütte. Dette er det gamle badehus fra 1924, og er den ensete sådanne bygning som er bevaret på den schweiziske side af Bodensøen. Lige inden vi kommer frem til målet for dagen, tager vi pause og nyder en fælles frokost. Dagens cykling afsluttes i Arbon, som er en af de mest idylliske byer på denne side af søen. Om aftenen samles vi til en fælles middag.

Dag 4. Arbon - Konstanz.

Rejsen følger den schweiziske side og vi har endnu en dag med lettere cykling og smukke landskaber foran os. Der kommer nogle mindre bakker undervejs, men det er også det hele. De idylliske byer afløser hinanden undervejs, og på et passende sted holder vi pause og nyder endnu en dejlig TEMA picknick. Når vi så nærmer os Konstanz kører vi over rejsens sidste grænse og er pludseligt tilbage i Tyskland hvor rejsen begyndte for nogle dage siden.

Konstanz er den største by ved Bodensøen, og søens engelske navn er netop Lake Constance. Byen har en lang og spændende historie, som strækker sig helt tilbage til Stenalderen. Under mmiddelalderen var Konstanz en vigtig handelsby, og perioden præger stadigvæk byen stærkt. Eftersom byen undgik 2. Verdenskrigs luftbombardementer er mange smukke gamle bygninger bevarede. Konstanz kan også fremvis et af Tysklands ledende universiteter, med Statskundskab som vigtigste fag.

Eftermiddagen og aftenen er fri til at på egen hånd opdage byens gader, torv og store udbud af restauranter.

Dag 5. Konstanz - Stein am Rhein - Reichenau - Konstanz.

Efter morgenmaden er det op på sadlen igen og ud på rejsens sidste cykling. Ruten går nærmest direkte vestpå og så snart vi har forladt Konstanz sidste bydele er vi tilbage i Schweiz. På samme letcyklede veje, som vi er blevet forkælet med førhen, ruller vi frem langs vestsiden af Bodensee - den såkaldte Untersee. Efterhånden kommer vi til byen Stein am Rhein, og navnet afslører jo at byen ligger lige ved Rhinens udløb i Bodensøen. Byen er også kendt for sin meget velbevarede middelalderby. 

Her er der fri tid til frokost og egne opdagelser, inden det bliver på tide med endnu en færgetur. Circa 90 minutter tager færden som afsluttes på den billedskønne klosterø Reichenau. Øen er først og fremmest kendt for sit munkekloster, der er tilegnet Jomfru Maria og Sankt Markus. Klosteret blev optaget på Verdensarvslisten år 2001. Reichenau er en lille og letcyklet ø, og sammen tager vi en kortere tur blandt marker og små samfund. Vi forsøger også at nå en pause ved klosteret inden vi vender blikket og cyklerne østpå mod Konstanz. Det er en kort og hyggelig tur tilbage. På vejen passerer vi endnu engang Rhinen, hvor den flyder frem mellem Bodensøens to dele - Obersee og Untersee.

Tilbage på hotellet er der lidt fri tid frem til den fælles afskedsmiddag på en lokal restaurant.

Dag 6 - Meinau og hjemrejse.

Dette er rejsens sidste dag, men vi har stadigvæk spændende punkter på programmet. Efter morgenmaden kommer vi til et højdepunkt på rejsen, nemlig Lennart Bernadottes Meinau med sin berømte botaniske have. Derudover findes her slottet, som blev opført i årtiet omkring 1740, og som længe tilhørte Storhertugerne af Baden. År 1930 arvede Lennart Bernadotte øen, og da begyndte han arbejdet med at genoprette og forfine både slottet og haverne omkring det, som længe havde forfaldet. Efterhvert er Meinau blevet forvandlet til en af Bodensøens største attraktioner.

Umiddelbart efter besøget her, kører bussen til lufthavnen og hjemrejsen til Danmark. Vi håber du har haft en rigtigt god rejse, og har gode minder med dig hjem.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejse t/r Zurich - København.
 • Samtlige overnatninger.
 • 5 x morgenmad.
 • 2 x picknick frokost.
 • 1 x frokost.
 • 3 x middag.
 • Cykelleje.
 • Transportstrækninger iflg. program.
 • Entreudgifter ifølge program.
 • TEMA rejseleder.

REJSEFAKTA

Dag 1.

Flyrejse til Zurich og bustransport til Lindau circa 1 T 45 Min. To overnatninger på hotel i Lindau. Middag indgår.

Dag 2.

Cykling fra Lindau til Friedrichhafen, circa 25 kilometer. Ingen større højdeforskelle. Bådfærd retur til Lindau. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 3.

Cykling fra Lindau til Arbon circa 50 kilometer. Ingge større højdeforskelle. Morgenmad og frokost indgår. En overnatning på hotel i Arbon.

Dag 4.

Cykling fra Arbon til Konstanz circa 34 kilometer. Ingen større højdeforskelle. Morgenmad og picknickfrokost indgår. To overnatninger på hotel i Konstanz.

Dag 5.

Cykling fra Konstanz til Stein am Rhein, ciorca 34 kilometer. Færge Stein am Rhein til Konstanz circa 90 minutter. Cykling fra Reichenau til Konstanz circa 12 kilometer. Ingen større højdeforskelle. Morgenmad og middagindgår.

Dag 6.

Besøg på Meinau. Bustransport til Zurich circa 2 T. Hjemrejse til Danmark. Morgenmad indgår.

Schweiz

Befolkning: 8,4 millioner
Landets areal: 41.285 km²
Valuta: Schweizerfranc (CHF)
Religion: Kristendom (protestanter, katoliker), minoriteter af jøder og muslimer
Sprog: Tysk, fransk, italiensk og retroromansk

Tyskland

Befolkningstal: 82 millioner 

Landets areal: 356.974 km²

Valuta: Euro 

Religion: 63 % kristne, 5 % muslimer, ca 30 % er ikke registreret i noget trossamfund. 

Sprog: Tysk

Østrig

Befolkningstal: 8.400.000

Landets areal: 83.858 km²

Valuta: Euro

Religion: Hovedsageligt katoliker, minoriteter af protestanter, ortodokse kristne og muslimer.

Sprog: Tysk er det officielle sprog.

Vigtigt om rejsen

Om Cyklingen:

Obligatiorisk udrustning: 

Gode og veltilgåede sko til cykling og gåture.Letpakket regnsæt.  

Medbring egen cykelhjelm. 

Medbring picknick udrustning (plastictallerken, kniv, gaffel, ske og et plastickrus). 

Vi anbefaler:  

Cykelbriller/solbriller. 

Cykelhandsker. 

Gel-saddel eller cykelbukser. 

Rygsæk. 

Ekstra t-shirts til ombytning. 

Vandflaske eller camelback. 

Sololie. 

Om cyklerne:  

Citybikes med 7 - 24 gear og håndbremser. 

Cykeltasker kan lånes. 

Ingen flaskeholder findes. 

En lille rygsæk anbefales. 

Hvis du ønsker at anvende cykelsko, kan SPD-pedaler eventuelt lånes. Spørg gerne i forbindelse med bestillingen af rejsen. 

Specifikke herre- og damecykler findes. 

Der findes elcykler at leje for 500 DKK. 

Vigtigt at vide:  

Vær så venlig at angive din højde ved bestillingen af rejsen, så vi kan finde en cykel som passer dig. Din højde angiver du under "Min Rejse". Vær obmærksom på, at vi behøves denne information så hurtigt som muligt efter bestillingen af rejsen, og absolut senest en måned inden afrejse. 

Cyklerne transporteren med bussen mellem hotellerne. Der er derfor bare plads til maksimalt et stk bagage per person med max. 20 Kg. 

Cykelturene: 

Afhængigt af vind- og vejrforhold kan vi være tvungne til at ændre dagsprogrammet undervejs.Cyklingerne foregår generelt på gode asfalterede veje. 

 

Dag 1.

Ankomst, ingen cykling.

Dag 2.

Cykling Lindau - Friedrichhafen circa 25 kilometer. Ingen større højdeforskelle.

Dag 3.

Cykling fra Lindau til Arbon, circa 50 kilometer. Ingen større højdeforskelle.

Dag 4.

Cykling fra Arbon til Konstanz, circa 34 kilometer. Ingen større højdeforskelle.

Dag 5.

Cykling til Stein am Rhein og på Insel Reichenau, circa 34 kilometer. Ingen større højdeforskelle.

Dag 6.

Hjemrejse. Ingen cykling.

Øvrig information:  

I prisen indgår: 

Flyrejse Zurich - Danmark t/r, busudflugter samt del dobbeltrum, måltider ifølge dagsprogrammet, entreudgifter og samtlige udflugter ifølge dagsprogrammet samt rejseledelse fra TEMA. 

Valuta: 

Tyskland og Østrig: Euro (EUR) 

Schweiz: Schweoizerfrank (CHF)

De almindeligste bank- og kreditkort accepteres i de fleste større butikker. Kontomater findes. På småmarkeder og i kiosker gælder kontanter.For mere information om valuta og kurs, kontakt bank- eller vekslingskontor. 

Drikkepenge: 

Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. Istedet anbefaler vi dig at beregne 15 EUR per person til chauffører, restaurantpersonale og diverse guider. Beløbet indsamles på plads af TEMA rejselederen og fordeles på passende vis. 

Klima: 

Klimaoplysninger og vejrudsigter finder du på respektive vejrsites. Gode sider er www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no 

Påklædning: 

Gode vandresko til byvandringerne, hvor der ofte er ujævne brostensbelægninger. Man klæder oftest om inden aftensmåltidet og restaurant besøg. 

Øvrigt: 

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotel/overnatning

Afrejser

Dato Fly-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
01-09-2022 6 dage Cykelferie omkring Bodensøen København 14 950 DKK 4 ledige pladser Bestil
07-09-2022 6 dage Cykelferie omkring Bodensøen København 14 790 DKK 6 ledige pladser Bestil

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet
 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.