Nyhed

Cykelferie omkring BodensøenTyskland, Schweiz og Østrig.

Rejsen går i behageligt tempo og på gode cykler gennem såvel Schweiz, Tyskland og Østrig, gennem alle de hyggelige byer som ligger langsmed Bodensøens glitrende bredder. Her kommer vi gennem grønne enge og landbrugsområder med æbleplantager og græssende køer. Vi bor godt og oplever et af de smukkeste områder, som Europa har at byde på. 

REJSEFAKTA

Lande: Schweiz, Tyskland, Østrig

REJSETYPE: Cykelferie - sværhedsgrad 1, let

Rejselængde : 6 dage

Gruppens størrelse: 14-18 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Den glitrende Bodensee
 • Alpe landskabet
 • Gode cykelruter
 • Billedskønne smålandsbyer
 • Operascenen i Bregenz

Dagsprogram
Sommer 2019

Dag 1 - Velkommen til Lindau.

Efter ankomsten til Zurich Lufthavn bliver du budt velkommen af TEMA rejselederen, og så kører du med bus (circa 1 time og 45 minutter) til Lindau, hvor du indregistrerer dig på hotellet og hviler lidt. Resten af dagen er fri til at udforske byen, som har meget at byde på. Vi anbefaler en gåtur til havnen, hvor man kan beundre færgerne sejle forbi det smukke fyrtårn fra 1800 årene. Hernede ser man også den bavariske løvestatue, som udsmykker havneindløbet. Lindau er også kendt for sit centrum fra middelalderen, og her blandt alle de små gader og stræder findes der masser af restauranter og cafeer.

Lindau er også koblet til Nobelprisen, da der hvert år i byen afholdes en konference, hvor unge forskere mødes med Nobelpristagere. Her kan ideer og videnskab udveksles mellem generationerne. Denne tradition har man holdt igang siden 1950'erne. 

Om aftenen samles vi til en fælles velkomstmiddag, hvor vi nyder en lokalt inspireret middag på en nærvedliggende restaurant.

Dag 2 - Fra Lindau til Friedrichhafen i Tyskland.

Efter en god og nærende morgenmad lærer du din cykel at kende inden den første cykeltur. Idag går rejsen i Nordvestlig retning med den lille by Friedrichhafen som endemål. Byen er blandt andet kendt for sit Zeppelinmuseum, som mindes opfinderen og luftskibskonstruktøren Ferdinand von Zeppelin, der fødtes i Konstanz på den anden siden af Bodensøen. Det var også her at det berømte luftskib Hindenburg blev bygget. Vi spiser en fælles frokost langs Friedrichshafens havnepromenade, og så er der lidt tid på egen hånd. Besøge eventuelt museet eller gå en gåtur langsmed havnepromenaden.

Senere hen på eftermiddagen tager vi en af Bodensøens færger tilbage til Lindau, og når færgen glider frem gennem det glitrende vand, kan du sidde og nyde udsigten. Når vi er tilbage på hotellet har du resten af aftenen til egen disposition.

Dag 3 - Fra Lindau til Höchst i Østrig.

Idag ligger vi Lindau bag os, og efter en kort strækning mod Øst, drejer vi siden Sydpå. Ganske snart kører vi over grænsen til Østrig, hvor vi følger Bodensøens Østlige sider. Først kommer vi frem til den smukke by Bregenz, som blev grundlagt af kelterne og siden var en romersk handelsby med navnet Brigantium. Under 100 års krigen i midten af 1600 årene var byen kortvarigt under svensk okkupation. 

Hvert år afholdes her Bregenzer Festspiele, som er en operafestival mest kendt for sine flotte flydende scener på Bodensøens vandkant. I årenes løb har  den ene fantastiske og fantasifulde kreation afløst den anden, og vi stopper selvfølgelig for at beundre årets konstruktion. Der er også lidt tid til at på egen hånd udforske Bregenz, før vi ruller videre.

Lidt udenfor Bregenz stopper vi på et passende sted, og anretter sammen vores dejlige TEMA picknick frokost med en masse lokale delikatesser.

Mætte og tilfredse cykler vi videre gennem et smukt landskab langsmed vandet i Vestlig retning. Efterhvert kommer vi over Rhinen, der jo har sit udspring i de schweiziske alper, og som løber igennem Bodensøen i sit løb Nordud. Efter nogle Kilometers cykling omkring flodmundingen er vi fremme ved dagens slutmål byen Höchst. Her indregistrerer vi os på et hotel, og aftenen er fri til egne aktiviteter. Vi anbefaler hotellets egen restaurant til middagen.

Dag 4 - Fra Höchst til Romanshorn i Schweiz.

Vi cykler videre gennem Østrig og kommer snert over "Alter Rhein", som er Rhinens gamle flodløb, der blev lukket under omdirigeringen af floden i 1900 årene. Floden blev rettet ud, og derved skabtes mere landbrugsjord. Idag er området et naturreservat og et elsket friluftsområde. Her kører vi også over grænsen til Schweiz, og siger passende "Auf Wiedersehen" til Østrig. Hvis vejret er klart kan du herfra se over til Lindau på den tyske side af søen.

Langs den schweiziske søbred cykler vi gennem små hyggelige byer som Rheineck og Rorschach, hvor vi tager kaffe og thepause på en hyggelig Badhütte, som er byens gamle badeanstalt fra 1924. Den eneste badehus som har overlevet frem til nutiden på den schweiziske side af Bodensøen. Dagens cykling afsluttes i Romanshorn, som er den største havneby på denne side af søen, og her overnatter du også. Også denne aften er programfri.

Dag 5 - Fra Romanshorn til Konstanz i Tyskland.

Rejsen fortsætter idag på den schweiziske side, og vi har endnu en dag foran os med let cykling og smukke udsigter. Der kommer nogle mindre bakker undervejs, men det er også alt. Den ene hyggelige by afløser den anden. Undervejs stopper vi for at nyde endnu en TEMA picknick. Når du nærmer dig Konsstanz krydser vi endnu en statsgrænse og er pludseligt tilbage i Tyskalnd, hvor vi startede for nogle dage siden.

Konstanz er den største by ved Bodensøen, og søens engelske navn er netop Lake Constance. Byen har en lang og spændende historie, som strækker sig helt tilbage til Stenalderen. Under mmiddelalderen var Konstanz en vigtig handelsby, og perioden præger stadigvæk byen stærkt. Eftersom byen undgik 2. Verdenskrigs luftbombardementer er mange smukke gamle bygninger bevarede. Konstanz kan også fremvis et af Tysklands ledende universiteter, med Statskundskab som vigtigste fag.

Eftermiddagen er fri til egne oplevelser blandt byens gader og torve. Sidenhen samles vi til en fælles afskedsmiddag på hotellet.

Dag 6 - Meinau og hjemrejse.

Dette er rejsens sidste dag, men vi har stadigvæk spændende punkter på programmet. Efter morgenmaden kommer vi til et højdepunkt på rejsen, nemlig Lennart Bernadottes Meinau med sin berømte botaniske have. Derudover findes her slottet, som blev opført i årtiet omkring 1740, og som længe tilhørte Storhertugerne af Baden. År 1930 arvede Lennart Bernadotte øen, og da begyndte han arbejdet med at genoprette og forfine både slottet og haverne omkring det, som længe havde forfaldet. Efterhvert er Meinau blevet forvandlet til en af Bodensøens største attraktioner. 

Umiddelbart efter besøget her, kører bussen os til lufthavnen for vores hjemrejse til Danmark. Vi håber du har haft en rigtigt god rejse, og har gode minder med dig hjem.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejse t/r Zurich - København.
 • Samtlige overnatninger.
 • 5 x morgenmad.
 • 2 x picknick frokost.
 • 2 x frokost.
 • 2 x middag.
 • Cykelleje.
 • Transportstrækninger iflg. program.
 • Entreudgifter ifølge program.
 • TEMA rejseleder.

REJSEFAKTA

Dag 1.

Flyrejse til Zurich og bustransport til Lindau circa 1 T 45 Min. To overnatninger på hotel i Lindau. Middag indgår.

Dag 2.

Cykling fra Lindau til Friedrichhafen, circa 25 Km. Ingen større højdeforskelle. Bådfærd retur til Lindau. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 3.

Cykling fra Lindau til Höchst circa 27 Km. Ingge større højdeforskelle. Morgenmad og picknickfrokost indgår. En overnatning på hotel i Höchst.

Dag 4.

Cykling fra Höchst til Romanshorn circa 29 Km. Ingen større højdeforskelle. Morgenmad og picknickfrokost indgår. En overnatning på hotel i Romanshorn.

Dag 5.

Cykling fra Romanshorn til Konstanz circa 21 Km. Ingen større højdeforskelle. Helpension indgår. En overnatning på hotel i Konstanz.

Dag 6.

Besøg på Meinau. Bustransport til Zurich circa 2 T. Hjemrejse til Danmark. Morgenmad indgår.

Schweiz

Befolkning
7.300.000 Landets areal
41.285 km² Valuta
Schweizerfranc (CHF) Religion
Kristendom (protestanter, katoliker), minoriteter af jøder og muslimer Sprog
Tysk, fransk, italiensk

Tyskland

Befolkningstal
82 millioner. Landets areal
356.974 km². Valuta
Euro. Religion
63 % kristne, 5 % muslimer, ca 30 % er ikke registreret i noget trossamfund. Sprog
Tysk

Østrig

Befolkningstal
8.200.000.Landets areal
83.858 km².Valuta
Euro.Religion
Hovedsageligt katoliker, minoriteter af protestanter, ortodokse kristne og muslimer.Sprog
Tysk er det officielle sprog.

Vigtigt om rejsen

Om Cyklingen:

Obligatiorisk udrustning: 

Gode og veltilgåede sko til cykling og gåture.Letpakket regnsæt.  

Medbring egen cykelhjelm. 

Medbring picknick udrustning (plastictallerken, kniv, gaffel, ske og et plastickrus). 

Vi anbefaler:  

Cykelbriller/solbriller. 

Cykelhandsker. 

Gel-saddel eller cykelbukser. 

Rygsæk. 

Ekstra t-shirts til ombytning. 

Vandflaske eller camelback. 

Sololie. 

Om cyklerne:  

Citybikes med 7 - 24 gear og håndbremser. 

Cykeltasker kan lånes. 

Ingen flaskeholder findes. 

En lille rygsæk anbefales. 

Hvis du ønsker at anvende cykelsko, kan SPD-pedaler eventuelt lånes. Spørg gerne i forbindelse med bestillingen af rejsen. 

Specifikke herre- og damecykler findes. 

Der findes elcykler at leje for 20,- Euro per dag.. 

Vigtigt at vide:  

Vær så venlig at angive din højde ved bestillingen af rejsen, så vi kan finde en cykel som passer dig. Din højde angiver du under "Min Rejse". Vær obmærksom på, at vi behøves denne information så hurtigt som muligt efter bestillingen af rejsen, og absolut senest en måned inden afrejse. 

Cyklerne transporteren med bussen mellem hotellerne. Der er derfor bare plads til maksimalt et stk bagage per person med max. 20 Kg. 

Cykelturene: 

Afhængigt af vind- og vejrforhold kan vi være tvungne til at ændre dagsprogrammet undervejs.Cyklingerne foregår generelt på gode asfalterede veje. 

 

Dag 1.

Ankomst, ingen cykling.

Dag 2.

Cykling Lindau - Friedrichhafen circa 25 Km. Ingen større højdeforskelle.

Dag 3.

Cykling Lindau - Höchst circa 27 Km. Ingen større højdeforskel.

Dag 4.

Cykling Höchst - Romanshorn circa 29 Km. Ingen større højdeforskelle.

Dag 5.

Cykling Romanshorn - Konstanz circa 21 Km. Ingen større højdeforskel.

Dag 6.

Hjemrejse. Ingen cykling.

Øvrig information:  

I prisen indgår: 

Flyrejse Zurich - Danmark t/r, busudflugter samt del dobbeltrum, måltider ifølge dagsprogrammet, entreudgifter og samtlige udflugter ifølge dagsprogrammet samt rejseledelse fra TEMA. 

Valuta: 

Tyskland og Østrig: Euro (EUR) 

Schweiz: Schweoizerfrank (CHF)

De almindeligste bank- og kreditkort accepteres i de fleste større butikker. Kontomater findes. På småmarkeder og i kiosker gælder kontanter.For mere information om valuta og kurs, kontakt bank- eller vekslingskontor. 

Drikkepenge: 

Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. Istedet anbefaler vi dig at beregne 15 EUR per person til chauffører, restaurantpersonale og diverse guider. Beløbet indsamles på plads af TEMA rejselederen og fordeles på passende vis. 

Klima: 

Klimaoplysninger og vejrudsigter finder du på respektive vejrsites. Gode sider er www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no 

Påklædning: 

Gode vandresko til byvandringerne, hvor der ofte er ujævne brostensbelægninger. Man klæder oftest om inden aftensmåltidet og restaurant besøg. 

Øvrigt: 

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotelinformation

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet

Andre Cykelferier

 
XClose