Forlænget weekend i Sankt PetersborgTzarernes by

Sankt Petersborg er en af verdens smukkeste byer. Herfra styrede zarerne Rusland i tohundrede år, og her skrev forfattere som Gogol og Dostojevski deres værker. På vores weekendrejse kan du nyde den stemningsfulde atmosfære langs paradegader og floden Neva. Vi besøger seværdigheder som Eremitagen med Vinterpaladset, Peter-Paul fæstningen, Peterhof og Katarinapaladset.

REJSEFAKTA

Lande: Rusland

REJSETYPE: Rundrejse - Storby og weekend

Rejselængde : 5 dage

Gruppens størrelse: 20-28 personer

Visum kræves: Ja (klik for detaljer)

HØJDEPUNKTER

 • Kunsten i Eremitagen
 • Peter-Paul fæstningen
 • Paradegaden Nevskij Prospekt
 • Paladset i Peterhof
 • Katarinapaladser med ravværelset

Dagsprogram

Dag 1 - Ankomst til Sankt Petersburg
Længst inde i Finskebugten, i Nevaflodens delta, ligger Skt. Petersborg opbygget på 42 øer. Med sine kanaler, broer, paladser og katedraler, med aner fra Peter den Stores tid, er denne by ét stort kunstværk. I forbindelse med 300-års jubilæet i 2003 gennemførte man en omfattende restaurering for at genskabe byens oprindelige elegance. Dette arbejde fortsætter stadig, og store dele af de historiske bydele stråler af raffinement. Zarens tidligere hovedstad efterlader ingen uberørt.

Efter ankomsten til lufthavnen mødes du af rejselederen og bussen, der kører dig til hotellet, der ligger midt inde i det centrale, historiske Skt. Petersborg. På turen får du information og tider til morgendagens program.

Aftenen er fri til egne aktiviteter. Du kan eventuelt gå en tur på Nevskij Prospekt, Sankt Petersborgs historiske og livlige promenadestrøg.

Dag 2 - Peter-Paul-fæstningen og Eremitagen med Vinterpaladset
Sankt Petersborg anses af mange som en af verdens smukkeste byer.  Det vil du sikkert være enig i, når du har lært byen lidt bedre at kende. Vores målsætning med denne weekendrejse er i alle tilfælde, at vise dig nogle af de største seværdigheder i denne elegante by, der for bare 100 år siden var en af Europas store, kosmopolitiske storbyer – en position den gerne vil generobre.

Zar Peter den Store ville have det bedste, og var kun tilfreds med franske og italienske arkitekter, der var i høj kurs i begyndelsen af 1700-tallet. Det er også forklaringen på, at Skt. Petersborg ikke kom til at ligne nogen anden by i det gamle Rusland, eller i hele Østersøregionen. Den russiske nationalskjald Pusjkin kaldte byen for Peters mesterværk, og mange er enige i, at det er svært ikke at blive forelsket i denne by, hvor vandet, kanalerne, broerne, kajerne og bygningerne udgør dele af dette arkitektoniske kunstværk.

Størstedelen af den centrale bydel er kulturfredet, og på byrundturen stifter vi bekendtskab med nogle af de mest kendte steder og bygninger. Vi foretager et længere stop ved byens første store bygningsværk Peter-Paul fæstningen og katedralen med samme navn, hvor alle zarer nu ligger begravet, inklusive Peter den Store. Her får vi et indblik i historien om Sankt Petersborgs opståen.

Efter en velsmagende russisk frokost, fortsætter vi til Eremitagen, der i dag er et af verdens største kunstmuseer og strækker sig over seks bygninger, hvor Vinterpaladset er en del af det. Kunstmuseet indeholder over 3 millioner genstande. Vi når selvfølgelig kun at se en brøkdel, men den guidede tur byder på kunstværker af blandt andre Rembrandt, Van Gogh, Matisse, Gaugin, Rafael, Michelangelo og Leonardo da Vinci. Her opbevares også zarernes kronjuveler og en uvurderlig samling smykke og guldgenstande, blandt andet fra det legendariske juvelerfirma Fabergé.

Derefter har du har resten af dagen og aftenen fri til egne aktiviteter i Sankt Petersborg.

Dag 3 - Udflugt til Peterhof
Omkring Sankt Petersburg ligger flere overdådige kongelige sommerpalads. Vi har valgt at besøge de 2 mest storslåede og velkendte, Peterhofs- og Katarinapaladset. Idag besøger vi det førstnævnte og Katarina paladset tager vi til, den føljende dag. Palatdet i Peterhof blev bygget på opfordring af Peter den Store og stod færdigt i år 1724. Idag står det på listen over Verdensarve og er mest kendt for sine storslåede fontæner men også det indvendige. Parkområdet prydes af 176 fontæner og 4 springvand. Den mest kendte er Det Store Springvand, vandtrappen med 64 fontæner og 37 forgyldte bronceskulpturer. Tsar Peter som var i Versailles, fik meget inspiration derfra og ambitionen var naturligvis at  dette springvand skulle overgå det i Frankrig. Paladset var Peter den Stores sommerresidens. Hans datter Elisabet I, lod chef-arkitekten ved det russiske hof, den italienske arkitekt Rastrelli, udbygge paladset og tilføje yderligere en etage. Idag er paladset 300 meter langt. Eftermiddagen og aftenen er fri til egen oplevelser.

Dag 4 - Katarinapaladset i Pusjkin
Barokslottet, lige syd for Sankt Petersborg i Pusjkin, er opkaldt efter Peter den Stores hustru Katarina I. Fra begyndelsen var det en mindre toetagers bygning, men det fik senere i 1750'erne gigantiske proportioner. Det var den italienske arkitekt Rastrelli, der fik til opgave at bygge et palads, der skulle overgå det franske Versailles. Rastrelli, der står bag flere store bygninger i Sankt Petersborg, var chefarkitekt ved det russiske hof. Da paladset stod klart, var det næsten en km i omkreds, og strålede som en juvel i sit blå skrud.

Det mest kendte værelse er det såkaldte ravmuseum, der gjorde de besøgende målløse af begejstring og forundring. I 1944 opgav nazityskland belejringen af Leningrad, som byen hed dengang, og trak sig tilbage, ødelagde og plyndrede som sædvanligt, og medbragte sandsynligvis hele interiøret. Paladset var nærmest en ruin, en tom skal. Skattene fra ravværelset er aldrig blevet fundet , men takket være en detaljeret dokumentation, kunne en stor del af paladset genskabes, så det stod klar til Sankt Petersborgs 300-års jubilæum i 2003. Efter besøget kan de, der er interesserede, besøge endnu et palads, tzar Pauls I's residens i Pavlovsk, nær Pusjkin.  I dag er det et af Ruslands bedst restaurerede paladser. I sammenligning med Katarinapaladset er det en sober og elegant bygning i gul og hvid, typisk for den peterborgske neoklassicisme. Paladshaven er en af Europas største, og berømt for sin romantiske atmosfære. Vil du med på denne valgfri ekstra udflugt, betaler du hvad der svarer til ca. 40 euro til rejselederen. Inden vi returnerer til Sankt Petersborg, eller fortsætter til Pavlovsk for dem, der har valgt ekstraturen, nyder vi en velsmagende russisk frokost på en lokal restaurant.

Eftermiddagen og aftenen er fri til egne aktiviteter.

Dag 5 - Transfer og hjemrejse
Frem til afrejsen mod lufthavnen, har du fri tid til egne oplevelser.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly t/r Danmark
• Samtlige overnatninger
• 4 x morgenmad
• 2 x frokost
• Entreudgifter ifølge program
• TEMAs rejseleder

REJSEFAKTA

Rusland

Befolkningstal: 142,4 milllioner 

Landets areal: 17.075.200 km² (verdens største land) 

Valuta: Russiske rubel 

Religion: ca. 75% russisk-ortodokse, muslimer, buddister med flere  

Sprog: Officielt sprog er russisk, men der tales også minoritetssprog. 

Forfatning: Føderal republik 

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår

Flyrejse Skt. Petersborg t/r. TEMAs skandinaviske rejseleder, del i dobbeltværelse, måltider, udflugter, entreer og rejsens transporter ifølge dagsprogrammet.

Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg på kr. 1.400,-

Valuta:

Rubel (RUB).

Der findes hæveautomater.

For mere information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.

Drikkepenge:

I denne rejse indgår visse fælles drikkepenge. Drikkepenge til hotellernes bagagebærere og serveringspersonale ved fælles måltider står TEMA for. Drikkepenge til lokale guider og chauffører indgår ikke. TEMAs rejseleder kan give dig råd om, hvilke beløb der er passende.

Klima og beklædning:

På Internettet finder du udførlige klimaoplysninger over de fleste rejsemål og områder der besøges på turene. Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.weatherbase.com eller www.bbc.com.

Klimaet er meget lig det vi har i Danmark.

Øvrigt:

Visse sprogproblemer kan opstå i Rusland. Det forandres dog hurtigt, specielt blandt den yngre generation. Indenfor turisterhvervet, hotel- og restaurationsbranchen er sprogkundskaberne ofte gode. Det kan være en fordel, men absolut ikke nødvendigt, at medbringe en "alfabetsnøgle" til det kyrilliske alfabet. I Skt. Petersborg er det dog normalt at publicerer gadenavne, stationer og lignende med to alfabeter. Restauranterne har næsten altid menukort på engelsk.

Obs:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.


Hotel/overnatning

Afrejser

Dato Flyg-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
22-04-2021 5 dage Forlænget weekend i Sankt Petersborg København 7 790 DKK 6 ledige pladser Bestil
29-04-2021 5 dage Forlænget weekend i Sankt Petersborg København 7 790 DKK 6 ledige pladser Bestil
06-05-2021 5 dage Forlænget weekend i Sankt Petersborg København 7 790 DKK 6 ledige pladser Bestil
13-05-2021 5 dage Forlænget weekend i Sankt Petersborg København 7 790 DKK 4 ledige pladser Bestil
27-05-2021 5 dage Forlænget weekend i Sankt Petersborg København 8 250 DKK 6 ledige pladser Bestil
10-06-2021 5 dage Forlænget weekend i Sankt Petersborg København 8 390 DKK 6 ledige pladser Bestil
17-06-2021 5 dage Forlænget weekend i Sankt Petersborg København 8 790 DKK 6 ledige pladser Bestil
01-07-2021 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Stockholm
2021-07-01
08:00
2021-07-01
09:10
SAS, 1416
Stockholm
Saint Petersburg
2021-07-01
13:10
2021-07-01
15:35
SAS, 732
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Saint Petersburg
Stockholm
2021-07-05
16:25
2021-07-05
16:55
SAS, 733
Stockholm
Copenhagen
2021-07-05
19:00
2021-07-05
20:10
SAS, 1409
5 dage Forlænget weekend i Sankt Petersborg København 8 590 DKK 6 ledige pladser Bestil
08-07-2021 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Stockholm
2021-07-08
08:00
2021-07-08
09:10
SAS, 1416
Stockholm
Saint Petersburg
2021-07-08
13:10
2021-07-08
15:35
SAS, 732
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Saint Petersburg
Stockholm
2021-07-12
16:25
2021-07-12
16:55
SAS, 733
Stockholm
Copenhagen
2021-07-12
19:00
2021-07-12
20:10
SAS, 1409
5 dage Forlænget weekend i Sankt Petersborg København 7 950 DKK 6 ledige pladser Bestil
15-07-2021 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Stockholm
2021-07-15
08:00
2021-07-15
09:10
SAS, 1416
Stockholm
Saint Petersburg
2021-07-15
13:10
2021-07-15
15:35
SAS, 732
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Saint Petersburg
Stockholm
2021-07-19
16:25
2021-07-19
16:55
SAS, 733
Stockholm
Copenhagen
2021-07-19
19:00
2021-07-19
20:10
SAS, 1409
5 dage Forlænget weekend i Sankt Petersborg København 8 390 DKK 6 ledige pladser Bestil
22-07-2021 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Stockholm
2021-07-22
08:00
2021-07-22
09:10
SAS, 1416
Stockholm
Saint Petersburg
2021-07-22
13:10
2021-07-22
15:35
SAS, 732
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Saint Petersburg
Stockholm
2021-07-26
16:25
2021-07-26
16:55
SAS, 733
Stockholm
Copenhagen
2021-07-26
19:00
2021-07-26
20:10
SAS, 1409
5 dage Forlænget weekend i Sankt Petersborg København 8 150 DKK 6 ledige pladser Bestil
29-07-2021 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Stockholm
2021-07-29
08:00
2021-07-29
09:10
SAS, 1416
Stockholm
Saint Petersburg
2021-07-29
13:10
2021-07-29
15:35
SAS, 732
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Saint Petersburg
Stockholm
2021-08-02
16:25
2021-08-02
16:55
SAS, 733
Stockholm
Copenhagen
2021-08-02
19:00
2021-08-02
20:10
SAS, 1409
5 dage Forlænget weekend i Sankt Petersborg København 7 590 DKK 6 ledige pladser Bestil
12-08-2021 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Stockholm
2021-08-12
08:00
2021-08-12
09:10
SAS, 1416
Stockholm
Saint Petersburg
2021-08-12
13:10
2021-08-12
15:35
SAS, 732
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Saint Petersburg
Stockholm
2021-08-16
16:25
2021-08-16
16:55
SAS, 733
Stockholm
Copenhagen
2021-08-16
19:00
2021-08-16
20:10
SAS, 1409
5 dage Forlænget weekend i Sankt Petersborg København 7 590 DKK 6 ledige pladser Bestil
26-08-2021 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Stockholm
2021-08-26
08:00
2021-08-26
09:10
SAS, 1416
Stockholm
Saint Petersburg
2021-08-26
13:10
2021-08-26
15:35
SAS, 732
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Saint Petersburg
Stockholm
2021-08-30
16:25
2021-08-30
16:55
SAS, 733
Stockholm
Copenhagen
2021-08-30
19:00
2021-08-30
20:10
SAS, 1409
5 dage Forlænget weekend i Sankt Petersborg København 7 590 DKK 6 ledige pladser Bestil
02-09-2021 5 dage Forlænget weekend i Sankt Petersborg København 7 750 DKK 6 ledige pladser Bestil
09-09-2021 5 dage Forlænget weekend i Sankt Petersborg København 7 750 DKK 6 ledige pladser Bestil
16-09-2021 5 dage Forlænget weekend i Sankt Petersborg København 7 650 DKK 4 ledige pladser Bestil

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.