Forlænget weekend i Moskva

Moskva er med sine 15 millioner indbyggere Europas største hovedstad. Byen er en anderledes og særpræget verdensmetropol, og efter Sovjetunionens fald har byen gennemgået en gennemgribende forandring, som har forvandlet denne gamle storby til en af verdens mest elegante hovedstæder. Byen har store ambitioner, hvilket vi kommer til at opleve under denne forlængede weekendsrejse. Vi når både spændende byrundture, Kreml og den Røde Plads, kunstmuseer i verdensklasse, en guidet tur i metroen og flere kulinariske oplevelser under diverse frokoster og middage. 

REJSEFAKTA

Lande: Rusland

REJSETYPE: Mad og vinrejse - Storby og weekend

Rejselængde : 5 dage

Gruppens størrelse: 18-25 personer

Visum kræves: Ja

HØJDEPUNKTER

 • Panoramaudflugt i Moskva
 • Kreml og Den Røde Plads
 • Pushkin museet
 • Tretiakov galleriet
 • Moskvas metro

Dagsprogram
Sommer 2019

Dag 1 - Velkommen til Moskva.

Dit fly lander hen på eftermiddagen, og på lufthavnen står din rejseleder eller transferguide med bus og venter på dig. Herfra køres du til hotellet i det centrale Moskva.

Med circa 15 millioner indbyggere, inklusive forstæder, og med status af hovedstad i verdens største land, er Moskva en rigtig verdensmetropol. Byen er meget anderledes og særpræget i sammenligning med Europæiske hovedstæder. Det er snart 20 år siden, at Sovjetunionen opløstes, og sidenda har Rusland gennemgået en kollosal forandring, hvilket vi kommer til at opleve under denne Temarejse. Idag møder man unge mennesker, som aldrig har oplevet Sovjetunionen, men som bare har læst om den. De fleste vesterlændinge har et uddateret indre billede af Moskva og Rusland, og store overraskelser venter den, som rejser hertil idag.

Om aftenen tager vi på en panoramaudflugt, og afslutter dagens program med velkomstmiddag på hotellet.


Dag 2 - Magt, religion, kunst og russisk mad.

Moskva byder på en blanding af gammelt og det ultramoderne - brede avenyer, skyskrapere, fashionable indkøbscentre, gågaderr, elegante barer, restauranter og meget mere. Kirkerne med sine løgkupler er i nutiden fulde af bedende mennesker. Mange af kirkerne blev bulldozet under kommunismen, specielt i tiden efter at Stalin havde taget magten. Men fra 1991 og frem har man genopbygget og restaureret mange af de religiøse bygninger (og paladser), som forsvandt under Stalins Terror. Frelserkatedralen var en af disse, beliggende midt i Moskva ned til Moskvafloden. Den blev sprængt i luften i 1931, og erstattedes af et politisk kollosal-palads, og derpå konverteredes området til verdens største svømmebassin åbent for offentligheden. I løbet af 1990'erne blev katedralen genopbygget efter de oprindelige plantegninger, og var færdigopført år 2000 til en pris på ca. 360 mio US$.

Det tager tid at lære denne omvæltende storby at kende, men forhåbningsvis har du et godt billede af "Ruslands hjerte" efter dagens byrundtur, som bringer dig til nogle af byens absolutte storattraktioner.

Vi indleder med Kreml, som siden år 1147 har spillet en central rolle i det gamle Ruslands og Sovjetunionens historie, og som stadig idag rummer magtens centrum. Det var præcist på denne bakketop at Fyrst Jurij Dolgorukij lagde fundamentet til den kommende verdensstad. Kreml er ikke noget navn i sig, men betyder "den befæstede by", eller i nutidssproget "den gamle by". Alle gamle byer i Rusland har eller har haft et eget Kreml. Moskvas Kreml med den tilknyttede Røde Plads er med på UNESCO's Verdensarvsliste. Indenfor murerne, der fik sin nuværende udformning i 1400- og 1500 tallet, finder vi mange kirker og paladser med en enestående kulturværdi. Her ligger president-paladset også.

Efter Kreml med alle kirkerne og paladserne tager vi en frokostpause, og fortsætter sidenhen til et af Moskvas (og verdens) vigtigste museer, Pushkinmuseet. 

Senerehen på aftenen nyder vi aftensmad på en rigtigt spændende restaurant, som serverer moderne inspireret russik mad, hvor der stilles store krav til råvarernes oprindelse og kvalitet. Moskva er nok en af Europas mest spænnende kulinariske byer, hvilket overrasker de fleste besøgende til byen. De gamle traditioner har fået nyt liv, og er blevet tilpasset til de nye tider. Mange glemmer at Ruslandf før revolutionen, og også under de spændende 1920'ere, var en af avantgardens mest fremstående byer, både hvad gælder kunst, musik og litteratur. Man kan skrive en lang liste over banebrydende bedrifter og personligheder.


Dag 3 - Fra ikoner til verdens smukkeste metrolinie.

Moskva er spækket af spændende museer. Man finder mange meget interessante kunstmuseer, og sammenlignet med selv Madrid og Paris er byen godt fremme. Under en femdages rejse når man selvfølgelig ikke alt hvad storbyen Moskva tilbyder, og man må foretage prioriteringer for sit program. Med hensyn til museer har TEMA udvalgt to af de absolut bedste - gårsdagen Pushkinmuseum og dagens Tretiakov galleri, der er kendt som et af de bedste museer for russisk kunst fra den tidlige middelalder og frem til 1900-tallets begyndelse. Her huses mesterværker af blandt andet ikonmesteren Andrej Rubljov og realisten Ilja Repin fra 1800-årenes sidste halvdel. 

Inden vi fortsætter på dagens program nyder vi en frokost, og afslutter sidenhen dagens udflugt med at gå under jorden, og kigge nærmere på Moskvas fineste metro-banestationer, der af mange betragtes som Moskvas absolut fineste kunstskatte.

Aftenen er fri til egne aktiviteter og vandringer.


Dag 4 - Fri dag.

Denne dag bestemmer du selv hvad du vil gøre. Der findes mange muligheder, fra flere museer og til det gigantiske loppemarked. Din rejseleder tipser gerne om hvilke muligheder der findes. Hvis der findes interesse kan vi ordne en udflugt til Stalins bunker, Bunker 42, eller til et af Moskvas mest kendte Vodkadestillerier for en ekstraomkostning. Priserne kan du orientere dig om under informationssiden om "Mere om rejsen".


Dag 5 - Hjemrejse.

Så er tiden oprunden for at forlade Moskva efter en spændende lang weekend!


ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejsen t/r Danmark - Moskva.
 • Samtlige overnatninger.
 • 4 x morgenmad.
 • 2 x frokost.
 • 2 x middag.
 • Entreudgifter ifølge programmet.
 • TEMA rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1.

Afrejse Danmark og ankomst Moskva. Transport til hotel og panoramarundtur i bus. Middag indgår. Fire overnatninger på centralt beliggende hotel i Moskva.

Dag 2.

Byrundtur med Kreml og Pushkin museet. Helpension indgår.

Dag 3.

Besøg på Tretiakov galleriet og i Moskvas metro. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 4.

Fri dag. Morgenmad indgår.

Dag 5.

Moskva - Danmark. Transport til lufthavn og flyrejse. Morgenmad indgår.

Rusland

Befolkningstal
142,4 milllioner Landets areal
17.075.200 km² (verdens største land) Valuta
Russiske rubel Religion
ca. 75% russisk-ortodokse, muslimer, buddister m.fl. Sprog
Officielt sprog er russisk, men der tales også minoritetssprog. Forfatning
Føderal republik Præsident: Vladimir Putin. (siden dec.1999) Premierminister: Viktor Zubkov

Vigtigt om rejsen

I Grundprisen indgår:

Flyrejse Moskva t/r, TEMA rejseleder, del i dobbeltrum, måltider , udflugter, entreudgifter og de i rejsen inkluderede transportstrækninger ifølge dagsprogrammet.

Valuta:

Rubel (RUB)

De almindeligste bank- og kreditkort accepteres i de fleste større butikker. Kontomater findes.

For mere information om valuta og kurs, kontakt bank- eller vekslingskontor.

Drikkepenge:  

Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris, ej heller til diverse chauffører og/eller lokalguider.. 

Klima:

Klimaoplysninger og vejrudsigter finder du på respektive vejrsites. Gode sider er www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no

Moskvas klima påminder om det Skandinaviske klima, men kontinentalt. Sommerne er varme og vintrene kolde og snerige.

Påklædning:

Gode vandresko til byvandringerne, hvor der ofte er ujævne brostensbelægninger. Man klæder oftest om inden aftensmåltidet og restaurant besøg.

Obs:

Der kan opstå sprogproblemer i Rusland, men den unge generation kan oftest fremmedsprog. Indenfor turismeerhvervene er sprogkundskaberne oftest gode. Det kan være godt (men ikke absolut nødvendigt) at medbringe en "alfabetnøgle" til det kyrilliske alfabet. I Skt. Petersborg er det almindeligt at gadenavne, stationer mm. angives på to alfabeter. På restauranter er det almindeligt med engelsk meny.

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.


Hotelinformation

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet

Andre Mad og vinrejser

 
XClose