Nyhed

Vinvandring i Veneto

Med amarone, grappa og prosecco

Hyggelige vandringer blandt olivenlunde og vingårde. Denne varierende rejse byder på naturskønne vandringer, italiens landsbycharme og kulinariske oplevelser. Vi nyder smukke udsigter, vine og smager blandt andet amarone, grappa og prosecco.

REJSEFAKTA

Lande: Italien

REJSETYPE: Vandreferie - Mad og vinrejse - sværhedsgrad 1, let

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 15-22 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

  • Vinvandring fra Follina by
  • Besøg på gårdmejeri
  • Vandring i Bassano di Grappas historiske bydele
  • Monte Baldos alpelandskab
  • Vinvandring i Valpolicellas kulturlandskab

Dagsprogram
Sommer 2019 (ej 5 oktober)

Dag 1 - Proseccoland.

Afrejse til Venedig. Når bagagen er afhentet, mødes rejselederen efter toldformaliteterne. Sidenhen går alle til bussen. Rejsen går først gennem et fladt laguneområde med lavtvoksende buske og rejser så mod nord og et mere kuperet landskab med grønne toppe. 

Her er vi i Proseccoland siger Giovanni Zanon. Han og hans familie har gennem nogle år drevet både hotel og restaurant i Follina. Byen ligger på 190 meter over havet, og det er tydeligt at den ligger for foden af bjergene, mellem slettelandskabet og alperne. Her hyggelige hotel Il Chiostro vil være udgangspunkt for vores vandringer under de tre første dage. Follina er udnævnt til at være blandt Italiens 100 smukkeste byer, og den har aner tilbage til middelalderen. 

I nærheden gik den romerske hærvej forbi, den såkaldte Via Claudia Augustea. Det var etruskerne som grundlagde byen. Kirken Santa Maria fra 1170 ligger smukt placeret ved siden af klosteret af samme navn. Klosteret tilhører Cisternienserordenen og har en fin klosterhave med smukt udsmykkede søjler.

Naturen som omgiver byen er flot. Idag bor der lige under 4000 indbyggere her, og byen tiltækker mange besøgende året om. Hertil kommer man først og fremmest for at vandre og spise godt. Prosecco regionen er end så længe ganske ukendt blandt vandringsenthusiaster. Så her kommer du til at føle dig som en foregangsperson!

Dag 2 - Vinvandring og ostsmagning.

Denne første dag begynder med en busrejse til byen Soligo, hvor vi stopper på 400 meters højde over havet. Vandringen begynder med en let stigning, op til et kapel hvorfra der er en fin udsigt. Specielt seværdig er kapellets grønne indgangsdøre og en væg med vægmalerier.

Vandringen går ad landlige veje, med vekslende underlag. Af og til fast asfalt, af og til grus. Når vi passerer skovbevoksninger kan underlaget være mere stenet. De åbne landbrugslandskaber med de stejle vinterasser blandes med løvskov, hvor ægte kastanje, eg og ahorn dominerer.

Der vil ofte være pause, så man når at nyde det bløde landskabs kurver og konturer. I det fjerne ser vi enkelte stenhuse og lavlandets agermarker.

Ved San Vigilio kirken stopper vi og nyder den friske luft, og en flot udsigt, inden vi fortsætter mod landsbyen Col San Martino. Vandringen afsluttes på en lokal trattoria med en lettere frokost.

På et lille mejeri med tilhørende gastronomisk bar lærer vi hvordan osten fremstilles. Vi bliver budt velkomne af Emanuella som med stort engagement og gnist fortæller om de forskellige metoder hun anvender i osteproduktionen. Osten sælges både lokalt og internationalt.

Måske er det endnu mere spændende at følge med ned i kælderen, hvor osten lagres. Med næsens hjælp finder vi ud af, hvilke oste som opbevares i hvilke rum. Til sidst sætter vios til bords og smager på nogle af de smagsfulde oste. For at osten virkelig skal komme til sin ret, spiser vi med hænderne.

Efter tilbagekomst til hotellet er aftenen fri.

Dag 3 - Vin, vin og mad.

Idag forlader vi hotellet til fods og går langs Follinas bæk. Byens navn anses at have sin oprindelse fra det latinske ord "fullo". En fullo var en romersk vaskeriarbejder, som er kendt fra mange gamle inskriptioner i Italien. Fullos formodes også at have arbejdet med tøj direkte fra væven, men visse forskere tvivler på, om det virkelig var sådan.

Allerede under 1300-tallet fandes mange uldspinderier her, og dette medførte at Follina tidligt blev et vigtigt center for produktionen af uld- og silkeklæder. I løbet af den anden halvdel af 1800-tallet måtte de fleste spinderier lukke på grund af den formindskede vandmængde. Man forstår at byen var velstående dengang, når man ser alle de smukke vægmalerier, som opførtes på husene i 1800-tallet.

Kort tid efter vi har forladt Follina ser vi de første vinranker.

Op ad en bakke går det, og sidenhen mere jævnt fremad. Vi følger de gamle transportveje for områdets vinmarker, og følger bugtende grusveje med et ret så jævnt underlag. Det er et åbent landskab og man kan nyde de vidtstrakte udsigter over de bølgende vinmarker. I horisonten mod nord rejser de mægtige alper sig.

De store kastanjetræer, der omgives af prosecco druernes vinstokke, giver en god skygge under de varme sommermåneder. I landsbyen Combrai besøger vi en osteria som har specialiseret sig i at grille kød. Her serveres sallat, bønner og kød (gris, kylling og kanin). Restauranten er for det meste lukket om mandage, men for os slår den altid sine døre op.

Bussen fører os så til en nærliggende gård, hvor vi skal smage på prosecco. Til sidst kommer vi tilbage til hotellet, hvor vi kan slappe af lidt.

Om aftenen går vi ud på en af byens mange restauranter, og den vi har udvalgt har fået en stjerne i Michelinguiden.

Dag 4 - Grappa og Palladio.

Denne dag bryder vi op og rejser videre. Først besøges byen Bassano del Grappa. Navnet kommer fra det nærvedliggende bjerg Monte Grappa. Bassano er mest kendt for sin overdækkede bro ved floden Brenta, og så for sin stærke grappa akvavit. 

Som så mange af Venetos gamle byer, er dette en velstillet by med farvestrålende tøjbutikker og vilde indretningsbutikker. Arkitekturen afspejler  byens beliggenhed, og man har mange gamle arkadegange istedet for almindelige fortove. Paladserne ved torvene er ofte udrustede med alpine træbalkoner. Efter et lille glas grappa er der tid på egen hånd til at gå rundt på byens gader og stræder.

Tidligt hen på eftermiddagen er vi fremme ved en af arkitekten Andrea Palladios berømte vilaer. Han skabte en egen byggestil, da han skabte elegante villaer til 1600-tallets rige familier.

Snart er vi fremme ved Gardasøen og vores hotel for de sidste fire nætter. Til Gardasøen rejste antikkens poeter, og i nærmere tid Goethe samt Maria Callas, for bare at nævne nogle få. Klimaet ved søen er vidunderligt. Her vokser oliventræer, og også citrus. Opholdet her byder på skønhed, nydelse og gastronomi.

Om aftenerne er det tid til dejlige gåture langs vandet og i den gamle bydel.

Dag 5 - Gardaklippen og Bardolinovin.

Også idag starter vandringe lige fra hotellet. Når vi forlader hotelområdet kommer vi til mindre stier og lidt bakker. Vandringen går gennem skove, bondegårde og vinmarker. Der er også rigtigt mange oliventræer.

Halvvejs kommer vi til et eremitkloster, som grundlagdes 1663 og blev færdigbygget efter nogle år. 

Her holder benediktinske camaldolese munke til. Vi besøger kirken og apoteket, hvor man også kan købe olivienolie og munkenes gode nøddelikør. 

Vandringen fører os sidenhen op til den stejle Gardaklippe, som ligger mellem byerne Garda i nord og Bardolino i syd. Klippen når en højde på 291 meter over havet.

Her oppefra for vi et godt overblik over byen Garda og kan udpege nogle af de vigtigste bygninger, som vi har besøgt selv. 

Vandringen afsluttes på en familiedrevet vingård, hvor vi smager på den gode Bardolinovin. Det er Fabiola og hennes sønner som driver vingården nu. Ud over vin kan vi også smage på gårdens egenfremstillede olivenolie. Sidenhen kører bussen os tilbage til hotellet.

Fri eftermiddag og aften. Hvis du har lyst kan du gå af bussen i Bardolini, og så selv gå tilbage til hotellet langs Gardasøens strandbred. 

Fra busterminalen i Garda går der gratis minibusser op til hotellet.

Dag 6 - Monte Baldos alpelandskab.

Bussen kører os til nabobyen Malcesine, hvor tovbanen bringer os fra 90 meter over havet med middelhavsklima og til alpeklima på 10 minutter Sneklædte bjergtiner ses tæt på og samtidig kigger man ned på folk som bader i Gardasøen nedenfor.

Udsigten er uforlignelig, og hele området er som skabt for skønne vandringer. Bjerget kaldes for "Europas have" på grund af den store artsrigdom. Mere end 60 forskellige orkideer blomstrer på skrænterne i perioden marts til april, alt efter hvilken højde de vokser på. Andre planter som edelweis og vild peon findes også. Blandt dyrelivet tælles kongeørn, rød spætte, hærfugl, fasan, grævling, ræv, væsel, mår, gemsebuk og murmeldyr.

Selv om de fleste af vores rejser går under sommerhalvåret, kan der være køligt oppe på toppen. Medbring en fleecetrøje og en vindjakke.

På grund af netop højden er dagens vandring let, og vi følger blandt andet gamle kostier.

Frokosten tager vi på en højfjeldshytte, og siden vender vi tilbage til Malecine igen. Her bliver der tid på¨egen hånd. Melecine er bakket og ligger lige ned til Gardasøen.Måske smager en is godt om eftermiddagen? Bussen kører tilbage til hotellet, og resten af dagen er fri til egne aktiviteter.

Dag 7 - Amarone og Valpolicella.

Om morgenen kører bussen til San Pietro in Cariano,og er udgår rejsens sidste vandring i regionen for Amarone, Recieto og Valpolicella. Det er først og fremmest disse vine, som har gjort området kendt. Vandringen leder gennem vingårde og små landsbyer.

Vi skal bruge kræfterne når vi går op til Santa Maria kirken i Valverde. Kirkens oprindelse går tilbage til 1300-tallet, og den er formodentligt bygget ovenpå ruinerne af et gammelt hedensk tempel dedikeret til Minerva. 

Udsigten ud over terasserne med vinranker er uforglemmelig.

Vandringe afsluttes med et besøg hos brødrene Francesco og Giacomo og deres vinkælder. Her smages der på fem forskellige rødvine, inden afrejsen går mod hotellet.

Om aftenen samles vi til afskedsmiddagen.

Dag 8 - Hjemrejse.

Tema håber at rejsen har været god, og at mindet og bagagen er fyldt med hyggelige minder. Nu går rejsen hjemad fra Venedigs lufthavn. Arrividerci - på gensyn

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

  • Flyrejse Venedig t/r.
  • Samtlige overnatninger.
  • 7 x morgenmad.
  • 3 x frokost.
  • 4 x middag.
  • 3 besøg på vingårde med vinsmagning.
  • 1 oste- og vinsmagning på mejeri.
  • Måltidsdrik indgår ved de fælles måltider.
  • Entreudgifter ifølge program.
  • Hotelskat (circa 100 kr).
  • Temas rejseleder.

REJSEFAKTA

Dag 1.

Flyrejse Skandinavien - Venedig. Bustransport Venedig - Follina, circa 88 kilometer. Tre overnatninger på hotel i Follina. Middag indgår.

Dag 2.

Busrejse Follina - Soligo, Col San Martin - San Pietro de Feletto - Follina, circa 42 kilometer. Vandring circa 8 kilometer (3 timer). Ostesmagning med prosecco. Morgenmad og frokost indgår.

Dagens vandring circa 8 kilometer (3 timer) starter ved byen Soligo omkring 350 meter over havet, og fortsætter op til 450 meter over havet (den højeste top). Vandringen går derefter ned til Col San Martino på 163 meter over havet (laveste punkt). Sværhedsgrad: 1.

Dag 3.

Vandring Follina - Combai, circa 7 kilometer (3 timer). Bus Combai -Colbertado di Vidor - Follina, circa 23 kilometer. Besøg på vingård med proseccosmagning. Morgenmad indgår.

Dagen vandring circa 7 kilometer (3 timer) begynder ved hotellet i Follina på 191 meter over havet (laveste punkt). I roligt tempo når vi vandringens højeste punkt på 450 meter over havet. Derpå fortsætter ruten ned til 400 meter over havet. Sværhedsgrad: 1, men en bakke i starten af vandringen er lidt sværere.

Dag 4.

Busrejse Follina - Bassano di Grappa - Vicenza - Garda, circa 244 kilometer. Besøg i Bassano di Grappa og i en Palladiovilla. Morgenmad og middag indgår. Fire overnatninger på hotel i Garda.

Denne dag gøres bare korte byvandringer.

Dag 5.

Vandring fra hotellet via Gardaklippen til en vingård, circa 4 kilometer (2 timer). Besøg på vingård med vinsmagning og snacks. Morgenmad indgår.

Dagens vandring er 4 kilometer (2 timer) og begynder ved hotellet på 132 meter over havet (laveste punkt). Ved Gardaklippen nås højeste punkt på circa 291 meter over havet. Vi fortsætter ned til vingården på circa 260 meter over havet. Sværhedsgrad: 1.

Dag 6.

Bus fra Garda til Malcesine t/r, circa 56 kilometer. Tovbane fra Malcesine til Monte Baldo, 1760 meter over havet. Naturvandring circa 4 kilometer (90 minutter). Fri eftermiddag. Morgenmad og frokost indgår.

Dagens vandring er 4 kilometer (90 minutter) og bliver en rundgang i cirkel med circa 100 meters højdeforskel undervejs. Vandringen starter ved tovbanestationen på Monte Baldo, på 1760 meters højde (højeste punkt på vandringen). Vi går op og ned i o,rådet. Sværhedsgrad: 1 (vandringen er lidt sværere end de andre på grund af højden). Derudover tilkommer egne gåture i kystbyen Malcesine om eftermiddagen.

Dag 7.

Busrejse fra hotellet til San Pietro in Cariano, circa 32 kilometer, og fra Purano retur til hotellet circa 30 kilometer. Vandring i Valpolicella, circa 7 kilometer (3 timer). Vingårdsbesøg med vinsmagning og snacks. Morgenmad og afskedsmiddag indgår.

Dagens vandring starter ved byen San Pietro in Cariano på 150 meter over havet (laveste punkt) og går over et langsomt stigende terrain op til 550 meter over havet. Det højeste punkte er 580 meter over havet ved Santa Maria kirken. Vi går derpå ned til Purano og vingården beliggende på circa 450 meter over havet. Sværhedsgrad: 1 med nogle små bakker undervejs.

Dag 8.

Busrejse fra Garda - Venedig lufthavn, circa 150 kilometer. Morgenmad indgår. Hjemrejse.

Italien

Befolkning: 60 millioner
Landets areal: 301.230 km² 
Valuta: Euro 
Sprog: Italiensk samt minoritetssprogene sardisk, ladinsk, tysk, fransk. 
Religion: Ca 85 % af italienerne er romerske katoliker.

Dagsprogram
Sommer 2020

Dag 1 - Gardasøen.

Afrejse til Venedig. Når bagagen er afhentet, mødes rejselederen efter toldformaliteterne. Sidenhen går alle til bussen. Rejsen går først gennem et fladt laguneområde med lavtvoksende buske og rejser så mod nord og et mere kuperet landskab med grønne toppe.  

Snart er vi fremme ved Gardasøen og vores hotel for de sidste fire nætter. Til Gardasøen rejste antikkens poeter, og i nærmere tid Goethe samt Maria Callas, for bare at nævne nogle få. Klimaet ved søen er vidunderligt. Her vokser oliventræer, og også citrus. Opholdet her byder på skønhed, nydelse og gastronomi. Om aftenerne venter hyggelige gåture ved vandet og i den gamle bydel.

Dag 2 - Gardaklippen og Bardolinovin.  

Også idag starter vandringe lige fra hotellet. Når vi forlader hotelområdet kommer vi til mindre stier og lidt bakker. Vandringen går gennem skove, bondegårde og vinmarker. Der er også rigtigt mange oliventræer.

Halvvejs kommer vi til et eremitkloster, som grundlagdes 1663 og blev færdigbygget efter nogle år.

Her holder benediktinske camaldolese munke til. Vi besøger kirken og apoteket, hvor man også kan købe olivienolie og munkenes gode nøddelikør.

Vandringen fører os sidenhen op til den stejle Gardaklippe, som ligger mellem byerne Garda i nord og Bardolino i syd. Klippen når en højde på 291 meter over havet.

Her oppefra for vi et godt overblik over byen Garda og kan udpege nogle af de vigtigste bygninger, som vi har besøgt selv.

Vandringen afsluttes på en familiedrevet vingård, hvor vi smager på den gode Bardolinovin. Det er Fabiola og hennes sønner som driver vingården nu. Ud over vin kan vi også smage på gårdens egenfremstillede olivenolie. Sidenhen kører bussen os tilbage til hotellet.

Fri eftermiddag og aften. Hvis du har lyst kan du gå af bussen i Bardolini, og så selv gå tilbage til hotellet langs Gardasøens strandbred.

Fra busterminalen i Garda går der gratis minibusser op til hotellet. 

Dag 3 - Monte Baldos alpelandskab.

Bussen kører os til nabobyen Malcesine, hvor tovbanen bringer os fra 90 meter over havet med middelhavsklima og til alpeklima på 10 minutter Sneklædte bjergtiner ses tæt på og samtidig kigger man ned på folk som bader i Gardasøen nedenfor.

Udsigten er uforlignelig, og hele området er som skabt for skønne vandringer. Bjerget kaldes for "Europas have" på grund af den store artsrigdom. Mere end 60 forskellige orkideer blomstrer på skrænterne i perioden marts til april, alt efter hvilken højde de vokser på. Andre planter som edelweis og vild peon findes også. Blandt dyrelivet tælles kongeørn, rød spætte, hærfugl, fasan, grævling, ræv, væsel, mår, gemsebuk og murmeldyr.

Selv om de fleste af vores rejser går under sommerhalvåret, kan der være køligt oppe på toppen. Medbring en fleecetrøje og en vindjakke.

På grund af netop højden er dagens vandring let, og vi følger blandt andet gamle kostier.

Frokosten tager vi på en højfjeldshytte, og siden vender vi tilbage til Malecine igen. Her bliver der tid på¨egen hånd. Melecine er bakket og ligger lige ned til Gardasøen.Måske smager en is godt om eftermiddagen? Bussen kører tilbage til hotellet, og resten af dagen er fri til egne aktiviteter. 

Dag 4 - Amarone og Valpolicella.

Om morgenen kører bussen til San Pietro in Cariano,og er udgår rejsens sidste vandring i regionen for Amarone, Recieto og Valpolicella. Det er først og fremmest disse vine, som har gjort området kendt. Vandringen leder gennem vingårde og små landsbyer.

Vi skal bruge kræfterne når vi går op til Santa Maria kirken i Valverde. Kirkens oprindelse går tilbage til 1300-tallet, og den er formodentligt bygget ovenpå ruinerne af et gammelt hedensk tempel dedikeret til Minerva.

Udsigten ud over terasserne med vinranker er uforglemmelig.

Vandringe afsluttes med et besøg hos brødrene Francesco og Giacomo og deres vinkælder. Her smages der på fem forskellige rødvine, inden afrejsen går mod hotellet.

Om aftenen samles vi til fællesmiddag. 

Dag 5 - Grappa og Palladio.

Denne dag bryder vi op og rejser videre. Først besøges  en af arkitekten Andrea Palladios berømte vilaer. Han skabte en egen byggestil, da han skabte elegante villaer til 1600-tallets rige familier.

Lidt senere er vi fremme i byen Bassano del Grappa. Navnet kommer fra det nærvedliggende bjerg Monte Grappa. Bassano er mest kendt for sin overdækkede bro ved floden Brenta, og så for sin stærke grappa akvavit.   

Som så mange af Venetos gamle byer, er dette en velstillet by med farvestrålende tøjbutikker og vilde indretningsbutikker. Arkitekturen afspejler byens beliggenhed, og man har mange gamle arkadegange istedet for almindelige fortove. Paladserne ved torvene er ofte udrustede med alpine træbalkoner. Efter et lille glas grappa er der tid på egen hånd til at gå rundt på byens gader og stræder.  

Vi fortsætter så til Follina. "Velkommen til Proseccoland" siger Giovanni Zanon. Han og hans familie har gennem nogle år drevet både hotel og restaurant i Follina. Byen ligger på 190 meter over havet, og det er tydeligt at den ligger for foden af bjergene, mellem slettelandskabet og alperne. Her hyggelige hotel Il Chiostro vil være udgangspunkt for vores vandringer under de tre første dage. Follina er udnævnt til at være blandt Italiens 100 smukkeste byer, og den har aner tilbage til middelalderen.   

I nærheden gik den romerske hærvej forbi, den såkaldte Via Claudia Augustea. Det var etruskerne som grundlagde byen. Kirken Santa Maria fra 1170 ligger smukt placeret ved siden af klosteret af samme navn. Klosteret tilhører Cisternienserordenen og har en fin klosterhave med smukt udsmykkede søjler.  

Naturen som omgiver byen er flot. Idag bor der lige under 4000 indbyggere her, og byen tiltækker mange besøgende året om. Hertil kommer man først og fremmest for at vandre og spise godt. Prosecco regionen er end så længe ganske ukendt blandt vandringsenthusiaster. Så her kommer du til at føle dig som en foregangsperson! 

Dag 6 - Vinvandring og ostsmagning.

Denne første dag begynder med en busrejse til byen Soligo, hvor vi stopper på 400 meters højde over havet. Vandringen begynder med en let stigning, op til et kapel hvorfra der er en fin udsigt. Specielt seværdig er kapellets grønne indgangsdøre og en væg med vægmalerier.  

Vandringen går ad landlige veje, med vekslende underlag. Af og til fast asfalt, af og til grus. Når vi passerer skovbevoksninger kan underlaget være mere stenet. De åbne landbrugslandskaber med de stejle vinterasser blandes med løvskov, hvor ægte kastanje, eg og ahorn dominerer.  

Der vil ofte være pause, så man når at nyde det bløde landskabs kurver og konturer. I det fjerne ser vi enkelte stenhuse og lavlandets agermarker.  

Ved San Vigilio kirken stopper vi og nyder den friske luft, og en flot udsigt, inden vi fortsætter mod landsbyen Col San Martino. Vandringen afsluttes på en lokal trattoria med en lettere frokost.  

På et lille mejeri med tilhørende gastronomisk bar lærer vi hvordan osten fremstilles. Vi bliver budt velkomne af Emanuella som med stort engagement og gnist fortæller om de forskellige metoder hun anvender i osteproduktionen. Osten sælges både lokalt og internationalt.  

Måske er det endnu mere spændende at følge med ned i kælderen, hvor osten lagres. Med næsens hjælp finder vi ud af, hvilke oste som opbevares i hvilke rum. Til sidst sætter vios til bords og smager på nogle af de smagsfulde oste. For at osten virkelig skal komme til sin ret, spiser vi med hænderne.  

Efter tilbagekomst til hotellet er aftenen fri. 

Dag 7 - Vin, vin og mad. 

Idag forlader vi hotellet til fods og går langs Follinas bæk. Byens navn anses at have sin oprindelse fra det latinske ord "fullo". En fullo var en romersk vaskeriarbejder, som er kendt fra mange gamle inskriptioner i Italien. Fullos formodes også at have arbejdet med tøj direkte fra væven, men visse forskere tvivler på, om det virkelig var sådan. 

Allerede under 1300-tallet fandes mange uldspinderier her, og dette medførte at Follina tidligt blev et vigtigt center for produktionen af uld- og silkeklæder. I løbet af den anden halvdel af 1800-tallet måtte de fleste spinderier lukke på grund af den formindskede vandmængde. Man forstår at byen var velstående dengang, når man ser alle de smukke vægmalerier, som opførtes på husene i 1800-tallet. 

Kort tid efter vi har forladt Follina ser vi de første vinranker. 

Op ad en bakke går det, og sidenhen mere jævnt fremad. Vi følger de gamle transportveje for områdets vinmarker, og følger bugtende grusveje med et ret så jævnt underlag. Det er et åbent landskab og man kan nyde de vidtstrakte udsigter over de bølgende vinmarker. I horisonten mod nord rejser de mægtige alper sig. 

De store kastanjetræer, der omgives af prosecco druernes vinstokke, giver en god skygge under de varme sommermåneder. I landsbyen Combrai besøger vi en osteria som har specialiseret sig i at grille kød. Her serveres sallat, bønner og kød (gris, kylling og kanin). Restauranten er for det meste lukket om mandage, men for os slår den altid sine døre op. 

Bussen fører os så til en nærliggende gård, hvor vi skal smage på prosecco. Til sidst kommer vi tilbage til hotellet, hvor vi kan slappe af lidt. 

Om aftenen går vi ud på en af byens mange restauranter, og den vi har udvalgt har fået en stjerne i Michelinguiden. Her nyder vi vores afskedsmiddag.

Dag 8 - Hjemrejse. 

Tema håber at rejsen har været god, og at mindet og bagagen er fyldt med hyggelige minder. Nu går rejsen hjemad fra Venedigs lufthavn. Arrividerci - på gensyn

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

  • Flyrejse Venedig t/r.
  • Samtlige overnatninger.
  • 7 x morgenmad.
  • 3 x frokost.
  • 4 x middag.
  • 3 besøg på vingårde med vinsmagning.
  • 1 oste- og vinsmagning på mejeri.
  • Måltidsdrik indgår ved de fælles måltider.
  • Entreudgifter ifølge program.
  • Hotelskat (circa 100 kr).
  • Temas rejseleder.

REJSEFAKTA

Dag 1.

Flyrejse Skandinavien - Venedig. Bustransport Venedig - Garda, circa 150 kilometer. Fire overnatninger på hotel i Garda. Middag indgår.

Dag 2.

Vandring fra hotellet via Gardaklippen til en vingård, circa 4 kilometer (2 timer). Besøg på vingård med vinsmagning og snacks. Morgenmad indgår.

Dagens vandring er 4 kilometer (2 timer) og begynder ved hotellet på 132 meter over havet (laveste punkt). Ved Gardaklippen nås højeste punkt på circa 291 meter over havet. Vi fortsætter ned til vingården på circa 260 meter over havet. Sværhedsgrad: 1.

Dag 3.

Bus fra Garda til Malcesine t/r, circa 56 kilometer. Tovbane fra Malcesine til Monte Baldo, 1760 meter over havet. Naturvandring circa 4 kilometer (90 minutter). Fri eftermiddag. Morgenmad og frokost indgår.

Dagens vandring er 4 kilometer (90 minutter) og bliver en rundgang i cirkel med circa 100 meters højdeforskel undervejs. Vandringen starter ved tovbanestationen på Monte Baldo, på 1760 meters højde (højeste punkt på vandringen). Vi går op og ned i o,rådet. Sværhedsgrad: 1 (vandringen er lidt sværere end de andre på grund af højden). Derudover tilkommer egne gåture i kystbyen Malcesine om eftermiddagen.

Dag 4.

Busrejse fra hotellet til San Pietro in Cariano, circa 32 kilometer, og fra Purano retur til hotellet circa 30 kilometer. Vandring i Valpolicella, circa 7 kilometer (3 timer). Vingårdsbesøg med vinsmagning og snacks. Morgenmad og afskedsmiddag indgår.

Dagens vandring starter ved byen San Pietro in Cariano på 150 meter over havet (laveste punkt) og går over et langsomt stigende terrain op til 550 meter over havet. Det højeste punkte er 580 meter over havet ved Santa Maria kirken. Vi går derpå ned til Purano og vingården beliggende på circa 450 meter over havet. Sværhedsgrad: 1 med nogle små bakker undervejs.

Dag 5.

Busrejse Garda- Vicenza - Bassano di Grappa - Follina, circa 244 kilometer. Besøg i en Palladiovilla og i Bassano di Grappa. Morgenmad og middag indgår. Tre overnatninger på hotel i Follina.

Denne dag gøres bare korte byvandringer.

Dag 6.

Busrejse Follina - Soligo, Col San Martin - San Pietro de Feletto - Follina, circa 42 kilometer. Vandring circa 8 kilometer (3 timer). Ostesmagning med prosecco. Morgenmad og frokost indgår.

Dagens vandring circa 8 kilometer (3 timer) starter ved byen Soligo omkring 350 meter over havet, og fortsætter op til 450 meter over havet (den højeste top). Vandringen går derefter ned til Col San Martino på 163 meter over havet (laveste punkt). Sværhedsgrad: 1.

Dag 7.

Vandring Follina - Combai, circa 7 kilometer (3 timer). Bus Combai - Colbertado di Vidor - Follina, circa 23 kilometer. Besøg på vingård med proseccosmagning. Morgenmad, frokost og middag indgår.

Dagen vandring circa 7 kilometer (3 timer) begynder ved hotellet i Follina på 191 meter over havet (laveste punkt). I roligt tempo når vi vandringens højeste punkt på 450 meter over havet. Derpå fortsætter ruten ned til 400 meter over havet. Sværhedsgrad: 1, men en bakke i starten af vandringen er lidt sværere.

Dag 8.

Busrejse fra Follina - Venedig lufthavn, circa 88 kilometer. Morgenmad indgår. Hjemrejse.

Italien

Befolkning: 60 millioner
Landets areal: 301.230 km² 
Valuta: Euro 
Sprog: Italiensk samt minoritetssprogene sardisk, ladinsk, tysk, fransk. 
Religion: Ca 85 % af italienerne er romerske katoliker.

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår:

Flyrese Venedig t/r. Temas rejseleder, del i dobbeltrum, måltider, udflugter, entreudgifter og rejsens transportstrækninger ifølge dagsprogrammet.

Valuta:

Euro (EUR).

De almindeligste bank- og kreditkort accepteres i de fleste butikker. Hæveautomater findes.

Drikkepenge:

Drikkepenge er ikkeinkluderet i rejsens pris, og derfor anbefaler vi dig at beregne rejsekassen med 25 EUR er person til drikkepenge til chauffører, restaurantpersonale og inkluderede aktiviteter. Beløbet indsamles på plads af rejselederen, som fordeler på passende vis.

Gruppestørrelse:

Mindst 18 og maksimalt 22 personer.

Klimaet:

Oplysninger om klima og aktuelle vejrudsigter finder du på forskellige vejrsites, eksempelvis www.bbc.com

Påklædning og udrustning:

Tag med tøj som er egnet til vandring. Syntetisk materiale og uld betragtes som gode alternativer, da de holder sig tørre bedre end bomuld. Medbring gerne en lille rygsæk til dagsetaperne, hvor du har plads til en ekstra t-shirt (kan være skønt at kunne bytte, når man bliver svedig). regnjakke, badetøj, håndklæde, solbriller, solhat, solcreme med høj beskyttelsesfaktor, vand, krus, bestik og tallerken til picknick frokosten. Plaster er også godt at have for at forebygge gnavesår. Vandringerne blandt vingårde kræver bekvemme sko. Vandrestierne har indslag af rullegrus, så derfor anbefaler vi vandrestøvler med højt skafte og en ordentlig sål. Et par gymnastisk sko er gode at medbringe som byttesko.

Vandringen:

Vinvandringen har et roligt og afslappet tempo, samtidigt med at den er rig på oplevleser.

Med forbehold for ændringer.

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotelinformation

Afrejser

Dato Flyg-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
2019-09-28 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2019-09-28
09:30
2019-09-28
10:55
K L M, 1126
Amsterdam
Venice
2019-09-28
14:25
2019-09-28
16:10
K L M, 1655
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Venice
Amsterdam
2019-10-05
16:55
2019-10-05
18:55
K L M, 1656
Amsterdam
Copenhagen
2019-10-05
21:05
2019-10-05
22:30
K L M, 1139
8 dage

Vinvandring i Veneto

København 14 860 DKK Forespørgsel
2019-10-12 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2019-10-12
11:50
2019-10-12
13:15
K L M, 1128
Amsterdam
Venice
2019-10-12
14:25
2019-10-12
16:10
K L M, 1655
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Venice
Amsterdam
2019-10-19
16:55
2019-10-19
18:55
K L M, 1656
Amsterdam
Copenhagen
2019-10-19
21:05
2019-10-19
22:30
K L M, 1139
8 dage

Vinvandring i Veneto

København 14 265 DKK Forespørgsel
2020-05-09 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2020-05-09
11:50
2020-05-09
13:15
K L M, 1128
Amsterdam
Venice
2020-05-09
14:25
2020-05-09
16:10
K L M, 1655
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Venice
Amsterdam
2020-05-16
16:55
2020-05-16
18:55
K L M, 1656
Amsterdam
Copenhagen
2020-05-16
21:05
2020-05-16
22:30
K L M, 1139
8 dage

Vinvandring i Veneto

København 16 510 DKK 4 ledige pladser Bestil
2020-05-30 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2020-05-30
11:50
2020-05-30
13:15
K L M, 1128
Amsterdam
Venice
2020-05-30
14:30
2020-05-30
16:15
K L M, 1655
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Venice
Amsterdam
2020-06-06
11:35
2020-06-06
13:40
K L M, 1652
Amsterdam
Copenhagen
2020-06-06
14:25
2020-06-06
15:45
K L M, 1131
8 dage

Vinvandring i Veneto

København 17 325 DKK 4 ledige pladser Bestil
2020-06-06 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2020-06-06
11:50
2020-06-06
13:15
K L M, 1128
Amsterdam
Venice
2020-06-06
14:30
2020-06-06
16:15
K L M, 1655
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Venice
Amsterdam
2020-06-13
11:35
2020-06-13
13:40
K L M, 1652
Amsterdam
Copenhagen
2020-06-13
14:25
2020-06-13
15:45
K L M, 1131
8 dage

Vinvandring i Veneto

København 16 950 DKK 1 ledige pladser Bestil
2020-09-05 8 dage

Vinvandring i Veneto

København 17 325 DKK 4 ledige pladser Bestil
2020-09-19 8 dage

Vinvandring i Veneto

København 17 325 DKK 4 ledige pladser Bestil
2020-09-26 8 dage

Vinvandring i Veneto

København 17 350 DKK 4 ledige pladser Bestil
2020-10-03 8 dage

Vinvandring i Veneto

København 17 325 DKK 4 ledige pladser Bestil

I vores rejser indgår altid

  • TEMAs rejseleder
  • Fly & hotel
  • Udsøgte måltider
  • Udflugter og entreer ifølge program
  • Smagsprøver
  • Se dagsprogrammet
 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.