Tre italienske perlerMilano, Turino og Genoa

I Turino går du blandt kongelige slotte, haver og magiske steder og nyder det traditionelle køkkens kreationer. Under rejsen til kysten besøger vi et jagtslot og smager på Barolo og Spumante vine. Vi går ad havnebyen Genoas charmerende småstræder og tager en båd til Portofino. De sidste dage på rejsen tilbringer du i det moderigtige Milano. Programmet er spækket med interessante og velsmagende oplevelser, og giver dig også tid til oplevelser på egen hånd.

REJSEFAKTA

Lande: Italien

REJSETYPE: Mad og vinrejse - Rundrejse

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 20-24 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Den elegante atmosfære i Torino
 • Portofino ved den italienske riviera
 • Genuas hyggelige gader
 • Nizza Monferato
 • Det modebevidste Milano

Dagsprogram
Sommer 2019

Dag 1 - Afrejse fra København til Genoa.

Velkommen til Italien. Ved ankomsten modtages du af din TEMA rejseleder, og går til bussen som kører jer til Turino. Byen Turino var førhen i tiden Italiens hovedstad, og idag er byen provinshovedstad for delstaten Piemonte. De fleste af os ved, at Italien er et madland, og det var her i Turino at slow food bevægelsen startede.Under byvandringen kan du føle og opleve byens atmosfære. Turinos bymidte er en af Europas mest tiltrækkende. Vi passerer domkirken, Piazza Castello og drikker sidenhen en vermouth på Piazza San Carlo. Vandringen afrundes med velkomstmiddagen, hvor vi prøver det traditionelle piemontiske køkken. Bagna Cauda står på menuen, hvilket er varm salsa med hvidløg og ansjoser. Salsa er en meget gammel tradition, og oprindeligt serveredes det for forsamlingerne om efteråret i de piemontiske bondehjem. 

Dag 2 - Domkirken, kunstgalleri og biler. 

Dagens byvandring fører os til domkirken San Giovanni Battista. Her har man siden 1300 tallet opbevaret det som påståes at være Jesu ligklæde, og herpå skal der findes et svagt aftryk af et ansigt og en mandekrop.I 1946 forvandledes Italien fra et monarki til en republik efter en folkeafstemning. Frem til da boede den italienske kongefamilie Savoia i Turino, og byen var det genforende Italiens første hovedstad fra 1861 til 1865. I kongepaladset Il Palazzo Reale havde kongefamilien sine repræsentationslokaler. Vi beundrer den smukke indretning og besøger måske den kongelige have. 

På Piazza Castello ligger den smukke bygning Palazzo Madama, som idag rummer et kunstmuseum. Vi går over dette torv og går til byens vartegn; Mole Antonelliana. Bygningen opførtes i 1888 som en synagoge, og er noget af en arkitektonisk bedrift. Det 167 Meter høje torn ligger indeklemt i et lille kvarter af byen. Fra år 2000 indkvarteres et filmmuseum her. Museet fremviser gamle filmplakater og diverse kuriosa. Museet byder på velindrettede rum, der fokuserer på forskellige epoker indenfor filmkunsten, og klassiske filmstrimler projiceres op på mange filmlærreder. 

Dagen afsluttes med et besøg i det nyindrettede museum for biler, hvor der findes alt fra biler fra 1800'årene og til topmoderne Formel 1 biler. Resten af eftermiddagen og aftenen er fri til egne eventyr. 

Dag 3 - Spumante og Barolo. 

Vi kører med bus til Spumante regionen, hvor vi i Canelli besøger de såkaldte underjordiske kirker, hvilke er enorme lagerlokaler for vin. Stedet er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Her prøvesmager vi tre sprudlende Spumante.Rejsen fortsætter så til Serralunga d'Alba og det kongelige jagtslot Fontanafredda. I denne smukke vinregion formentligt syder det af skaberglæde. Vi besøger en vingård med gamle traditioner, viden og nytænkning. Her smager vi på tre forskellige vine, heriblandt Barolo. Rejsen fortsætter så til Genoa, hvor vi skal bo to dage. 

Genoa er en spændende by med en lang og broget historie. Om eftermiddagen går vi omkring i byens centrum, og afslutter med en aperitivo. 

Dag 4 - Historiske bygninger, bådfærd og ost. 

Genoa er regionshovedstad for Ligurien og huser samtidigt biskopsædet i katedralen San Lorenzo. Under den sene middelalder og renaissancen var bystaten Genoa en af de førende handelsbyer i Europa. Byen havde kolonier og handelsstationer rundt omkring i Middelhavet og Orienten. Byens fremmeste konkurrent var Venedig. Om formiddagen besøger vi et af de mest berømte paladser i byen, Palazzo Ducale, dogernes forhenværende residens. 

Vi besøger også Genoas katedral med den fantastiske marmorfacade og en meget smuk og formfuldendt indretning. Her findes til og med en ikke-detoneret bombe fra 2. Verdenskrig. Gaderne omkring Piazza de Ferris og Via Roma er et virvar af små stræder fra middelalderperioden. Disse stræder kaldes Caruggi, og her mærker vi stadig den tid, hvor Genoa var Middelhavets mægtigste havneby. Da pladsen er trang og terrænet ujævnt bliver gaderne krogede og stejle. Stræderne byder på mange gemte restauranter, barer og butikker. 

Senere hen på dagen tager vi en bådfærd i Tigulliobugten, hvor vi sejler fra Rapallo til Portofino og Santa Margherita. Vi vender tilbage til hotellet efter aftensmaden. 

Dag 5 - Gavis hvidvine. 

Efter en afslappende morgen kører vi til Milano. Undervejs stopper vi i vinregionen Gavi, hvor vi besøger Villasparina og smager på deres tre hvide vine. Dertil får vi ost og lidt skiveskårne delikatesser. Om eftermiddagen checker vi ind på hotellet i Milano, og eftermiddagen er fri til egen disposition. 

Dag 6 - Magnifikke og moderigtige Milano. 

Vi starter dagen med en kort busrundtur, hvor vi blandt andet beundrer Giuseppe Meazzastadion'et (som normalt kaldet San Siro). Dette er Italiens største fodboldsarena, og hjemmebane for AC Milan og Inter. Fra fortet Sforzarco følger vi de store gågader Via Garibaldi og Via Dante frem til domkirken, galleria Umberto og La Scala teateret. 

Eftermiddagen er fri, og her kan du blandt andet vælge at besøge nogle af byens museer eller modestrøgene Via Montenapoleone, Via della Spiga og Corso Venezia. Her findes også andre spændende tøjudbud, blandt andet vingatebutikken Cavalli e Nastri. Hvis du kan lide modetøj, så hold godt fast i kreditkortet inden besøget i Milano. Aftenen til fri disposition. 

Dag 7 - Det Sidste Måltid og Le Naviglie. 

Det Sidste Måltid er et stort frescomaleri udført af Leonardo da Vinci i årene 1495 - 1498 i klosteret Santa Maria della Grazie i Milano. Værket blev udført efter bestilling, højest sandsynligt af kunstmæcenerne Ludovico Sforza og Grevinde Beatrice d'Este. Det afbilleder Jesu sidste måltid som beskrevet i Johannes Evangeliet. Kunstværket betragtes som en af forløberne for højrennaisancens idealer. Maleriet blev restaureret 1999.La Casa degli Atellani er et smukt palads, som ligger lige over den kirke vi lige besøgte. Fra den brostenbelagte og trafikerede gade kan man ikke ane, at den anden side af porten byder på en smuk have og Leonardo da Vincis egen vingård. 

Resten af dagen er fri til egne eventyr. Vi mødes igen til afskedsmiddagen i Le Naviglie kvateret. 

Dag 8 - Transport og hjemrejse. 

Bustransport til Genoas lufthavn og videre hjemrejse til Danmark.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejsen Genoa t/r.
 • Samtlige overnatninger.
 • 7 x morgenmad.
 • 4 x middag.
 • 3 x vinsmagninger.
 • Entreudgifter ifølge program.
 • TEMAs rejseleder.
 • Diverse hotelafgifter.

REJSEFAKTA

Dag 1.

Danmark - Genoa t/r. Bustransport til Turino, ca. 163 Km. Byvandring ca. 3 Km. Aperitivo og velkomstmiddag med kaffe. To overnatninger på hotel i Turino.

Dag 2.

Byvandring i Turino mec besøg i domkirken, det kongelige palads og Mola Antonelliana. Bus til bilmuseet, 10 Km t/r. Morgenmad og frokost indgår. Fri aften.

Dag 3.

Busrejse Turino - Genoa, ca. 325 Km. Besøg ved Canelli og Serralunga d'Alba med prøvesmagning af vin og spumante. Byvandring i Genoa. Morgenmad, snacks og aperitivo indgår. Fri aften. To overnatninger i Genoa.

Dag 4.

Byvandring i Genoa. Bådfærd. Tidbagekomst til Genoa sent om aftenen. Morgenmad og middag indgår.

Dag 5.

Busrejse Genoa - Milano, ca. 160 Km. Vinsmagning med snacks i Gavi. Fri eftermiddag. Morgenmad og middag indgår. Tre overnatninger i Milano.

Dag 6.

Kort bussightseeing. Byvandring i Milano. Fri eftermiddag og aften. Morgenmad indgår.

Dag 7.

Klosterbesøg med Det Sidste Måltid. Fri eftermiddag. Morgenmad og afskedsmiddag indgår.

Dag 8.

Transport til Genoas lufthavn, ca. 156 Km. Morgenmad indgår.

Italien

Befolkning
61,1 mil. Landets areal
301.230 km² Valuta
Euro Sprog
Italiensk samt minoritetssprogene sardisk, tysk, fransk, albansk, slovensk og græsk. Religion
Ca 85 % af italienerne er romerske katoliker. Øvrige er blandt andet muslimer, protestanter, Jehovas vidner, buddhister og jøder.

Vigtigt om rejsen

I prisen indgår:

Flyrejse Genoa - Danmark t/r, busudflugter samt del dobbeltrum, måltider ifølge dagsprogrammet, entreudgifter og samtlige udflugter ifølge dagsprogrammet samt rejseledelse fra TEMA.

Valuta:

Euro (EUR)

De almindeligste bank- og kreditkort accepteres i de fleste større butikker. Kontomater findes.  

For mere information om valuta og kurs, kontakt bank- eller vekslingskontor.

Drikkepenge:

Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. Istedet anbefaler vi dig at beregne 30 EUR per person til chauffører, restaurantpersonale og diverse guider. Beløbet indsamles på plads af TEMA rejselederen og fordeles på passende vis.

Klima:

Klimaoplysninger og vejrudsigter finder du på respektive vejrsites. Gode sider er www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no

Påklædning:

Gode vandresko til byvandringerne, hvor der ofte er ujævne brostensbelægninger. Man klæder oftest om inden aftensmåltidet og restaurant besøg.

En mindre rygsæk kan være praktisk, og ligeledes med regntøj og sololie. 

Obs:

Rejsen er tilrettelagt sådan at vi med bus og båd kan besøge de smukkeste steder i denne dejlige del af Italien. Det er ingen vandringsrejse, men vi går mellem en og fire Km per dag i forbindelse med byvandringer og diverse besøg med mere. Du får også fri tid på egen hånd.

Øvrigt: 

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.


Hotelinformation

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet

Andre Mad og vinrejser

 
XClose