Nyhed

Cykelferie fra Toscana til Romad Pilgrimsvejen Via Francigena

Udgangspunktet for rejsen er smukke Siena, og så begiver vi os ud på Via Francigena, som engang var flittigt anvendt af købmænd, soldater og pilgrimme på vej fra Canterbury til Rom. Cyklingen byder på mange smukke udsigter i Toscanas bølgende landskab, og sidenhen i Lazios mere bjergrige natur. Sidst afslutter vi i triumf på Peterspladsen i Rom. Undervejs oplever vi ægte italiensk gæstfrihed og nyder det lokale køkken.

REJSEFAKTA

Lande: Italien

REJSETYPE: Cykelferie - sværhedsgrad 3, krævende

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 14-18 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Cykelstierne
 • Det bakkede landskab i Toscana
 • Den smukke by Siena
 • Prøvesmagning af lokale vine
 • At komme frem til Peterspladsen i Rom

Dagsprogram
2021

Dag 1. Ankomst Pisa

Afrejse fra Danmark til Pisa. TEMAs rejseleder og bussen træffes på lufthavnen, og så går rejen til smukke Siena og vores hotel for natten. Eftermiddagen og aftenen er fri til egne udflugter blandt Sienas gader og stræder, eller til afslapning på hotellet.

Dag 2. Siena til San Quirico (circa 55 kilometer)

Efter morgenmaden cykler vi gennem Sienas byporte fra antikken og fortsætter færden ad Via Francigena. Området syd for Siena byder på fine udsigter, når vi kører op og ned i det typiskt toscanske landskab.

I den smukke by Buonconvento holder vi pause og nyder lidt forfriskninger, og de som ønsker det kan gå op på borgmurene fra antikkens tid. Dagens sidste strækning leder os til den billedskønne lille by San Quirico, hvor vi overnatter denne aften.

Dag 3. San Quirico til Radicofani (circa 36 kilometer)

Fra San Quirico cykler vi mod Orcia dalen og ad rolige veje triller vi ned ad bakke indtil vi er fremme i middelalderbyen Bagno Vignoni, som er kendt for sine velgørende termer hvor de legendariske badenymfer holder til.

Den sidste strækning mod Radicofani går hele tiden opad. Alt afhængigt af hvor hurtigt vi kommer op til den lille by fra middelalderen, som ligger på toppen af bakken, kan vi få tid til selv at gå rundt og opdage Radicofanis charme. Du kan også bare vælge at slappe af på hotellet resten af dagen.

Dag 4. Radicofani til Bolsena (circa 55 kilometer)

Med ryggen mod Radicofani cykler vi langsmed Via Cassia, som er en gammel romersk vej, der leder til Rom. Idag er den belagt med brosten, og omgives af smukke landskaber, og man beundrer ofte vulkanen Monte Amiata.

Der er pause i Acquapedente, der er kendt for den romerske krypt under Basilica del Santo Sepolcro (Den hellige gravs kirke). Ifølge overleveringen skal et par sten med jJesu bloddråber på have været opbevaret her.

Tilbage på cyklen fortsætter vi mod Lazio og den fine Bolsenasø. Udsigten over søen bliver bedre og bedre, jo nærmere vi kommer på Bolsena. Det er den skøn afslutning på dagen, når vi ruller gennem tæt skovbevoksning og langs med marker fyldt med oliventræer. 

Når vi er fremme i Bolsena, er der tid til at på egen hånd udforske de smalle stræder og den lokale borg.

Dag 5. Bolsena til Vetralla (circa 48 kilometer)

Dagens etape indledes med en fantastisk strækning gennem skove og olivenlunde, hvor vi kommer omkring Bolsenasøen og ind i regionen Lazio. Langs vejen kommer vi forbi et område som er kendt for sin jomfruolivenolie (Extra virgin olive oil), inden vi er fremme i Monteflascone, hvor vi tager en velfortjent kaffepause på et af byens pizzariaer.

Næste strækning går ind i Viterbo kommunen, og gå gennem nogle opdyrkede landbrugsområder. Her kan vi stoppe ved Bagnaccios termiske bade, og tage et hurtigt dyp i et af udendørsbassinerne. Her stoppede pilgrimmene også i fortiden, inden de gik ind til byen Viterbo. I Viterbo stopper vi også og under os selv lidt tid til at beundre det storslagne pavepalads (Palazzo dei Papi), og den romanske kirke Santa Maria Nuova. Kulturelt berigede fortsætter vi sidenhen mod dagens mål, Vetralla, hvor vi overnatter denne nat.

Dag 6. Vetralla til Campagnano (circa 47 kilometer)

Rejsen går videre sydpå, og vi kommer først gennem tæt skov, derpå åbent landbrugslandskab og gennem marker fyldt af Hasselnøddebuske. Vejen leder os forbi Torri d'Orlando, ruinerne af et forladt kloster, og siden til Sutri som er en spændende lille by. Her stopper vi kort og beundrer det romerske amfiteater, som blev grundlagt ved at man udgravede en bakke allerede under kejser Augustus' tid.

Cykelturen leder os videre gennem et bakket terrain og snart kommer vi forbi vandfaldene ved Monte Gelato, som er et godt sted at stoppe for at afkøle arme og fødder. Derfra går det stejlt opad bakke en kort strækning til dagens sidste stop, Campagnano.

Dag 7. Campagnano til Rom (circa 50 kilometer)

Kort tid efter at vi er kommet ud af Campagnano befinder vi os i den regionale Veico-park (Parco di Veico), som er et stort område beskyttet natur- og kultur beliggende i udkanten af Rom. Her tager vi en pause i byen Formello, som huser mange middelalder-bygninger.

Eftersom vi nærmer os Rom bliver trafikken tættere, og vi vælger derfor cykelstien som følger floden Tevere. Her nyder vi den sidste bid af vores cykeleventyr, mens vi følger flodens bredder frem mod porten til Vatikanet.

Til sidst triller vi ind på Peterspladsen, omgivet af sin overdådige arkitektur, og da har vores cykelferie langs den stemningsfulde pilgrimsvej Via Francigena nået sin højtidelige afslutning. Den sidste aften i Rom står helt til egen disposition.

Dag 8. Hjemrejse

Cykelferien har nået sin afslutning for denne gang,og mange gode minder er med i bagagen. Efter morgenmaden går bussen mod Roms lufthavn. Vi ønsker en god hjemrejse, og håber at ses snart igen.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Flyrejse Danmark – Pisa, Rom – Danmark
• Samtlige overnatninger
• 7 x morgenmad
• 6 x frokost (picknick)
• Cykelleje
• Føljebil
• Transportstrækninger ifølge program
• Entreudgifter ifølge program
• TEMAs rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1

Flyrejse til Pisa. Transport til Siena, circa 2 timer. En overnatning på hotel i Pisa.

Dag 2

Cykling fra Siena til San Quirico, circa 55 kilometer. Morgenmad og frokost indgår. En overnatning på hotel i San Quirico.

Dag 3

Cykling fra San Quirico til Radicofani, circa 36 kilometer. Morgenmad og frokost indgår. En overnatning på hotel i Radicofani.

Dag 4

Cykling fra Radicofani til Bolsena, circa 55 kilometer. Morgenmad og frokost indgår. En overnatning på hotel i Bolsena.

Dag 5

Cykling fra Bolsena til Vetralla, circa 48 kilometer. Morgenmad og frokost indgår. En overnatning på hotel i Vetralla.

Dag 6

Cykling fra Vetralla til Campagnano, circa 47 kilometer. Morgenmad og frokost indgår. En overnatning på hotel i Campagnano.

Dag 7

Cykling fra Campagnano til Rom, circa 50 kilometer. Morgenmad og frokost indgår. En overnatning på hotel i Rom.

Dag 8

Bustransport til lufthavnen circa 1 time. Afrejse mod Danmark. Morgenmad indgår.

Italien

Befolkning: 60 millioner
Landets areal: 301.230 km² 
Valuta: Euro 
Sprog: Italiensk samt minoritetssprogene sardisk, ladinsk, tysk, fransk. 
Religion: Ca 85 % af italienerne er romerske katoliker.

Vigtigt om rejsen

Om cyklingen

Hvem passer rejsen til?
Denne cykelferie passer til dig, som er i god fysisk form og cykler regelmæssigt. Etaperne indeholder nogle lange og stejle stigninger, og underlaget er svingende med visse strækninger på ujævne grusveje. Vi cykler hver dag og dagsetapperne er mellem 50-60 kilometer.

Hvis du er usikker på om din fysik klarer rejsen, eller om du ønsker en lettere cykelferie, så anbefaler vi at du lejer en el-cykel på denne rejse. Det koster lidt ekstra, men er en hjælp, også hvis du rejser sammen med nogen, som er i bedre form end dig.

Obligatiorisk udrustning
Gode og veltilgåede sko til cykling og gåture
Letpakket regnsæt
Medbring egen cykelhjelm
Fleecetrøje eller en jakke til de kølige morgener

Vi anbefaler
Cykelbriller/solbriller
Cykelhandsker
Gel-saddel eller cykelbukser
Rygsæk
Ekstra t-shirts til ombytning
Vandflaske eller camelback
Sololie

Om cyklerne
Hybridcykler med håndbremser (eksemeplvis Scott Sportster). Ingen fodbremser.
Findes i flere cykelstel-størrelser, tilpasses din højde.
Lille cykeltaske på styret. Ej rigtig cykeltaske.
Flaskeholder findes.

Elcykler kan lejes mod ekstraudgift på 800 kr per person.

Hvis du ønsker at anvende cykelsko, så medbring dine egen SPD-pedaler, som påmonteres på plads.

Vigtigt at vide
Vær så venlig at angive din højde ved bestillingen af rejsen, så vi kan finde en cykel som passer dig. Din højde angiver du under "Min Rejse". Vær obmærksom på, at vi behøves denne information så hurtigt som muligt efter bestillingen af rejsen, og absolut senest en måned inden afrejse.

Bagagen transporteres med bus mellem hotellerne. Højst et stykke bagage per person a maksimalt 20 kilo.

Vi har følgebil med på denne rejse, som hjælper med punkteringer og andet. I bilen findes der reservecykler og vand så man kan fylde på undervejs. Der er plads til to personer i bilen, i tilfælde af at dagens etape opleves som for krævende.

Cykelturene
Visse af rejsedagene kan få ændret dagsprogram, afhængigt af vejr og vind.

Dag 1. Ankomst til Pisa i Italien. Transport til Siena. Ingen cykling.
Dag 2. Cykling fra Siena til San Quirico, circa 55 kilometer.
Dag 3. Cykling fra San Quirico til Radicofani, circa 36 kilometer.
Dag 4. Cykling fra Radicofani til Bolsena, circa 55 kilometer.
Dag 5. Cykling fra Bolsena til Vetralla, circa 48 kilometer.
Dag 6. Cykling fra Vetralla til Campagnano, circa 47 kilometer.
Dag 7. Cykling fra CAmpagnano til Rom, circa 50 kilometer.
Dag 8. Transport til lufthavnen og hjemrejse.

Øvrig information

I prisen indgår
Flyrejse Danmark - Pisa, Rom - Danmark
Busudflugter
Inkvartering i del i dobbeltrum
Måltider ifølge dagsprogrammet
Entreudgifter og samtlige udflugter ifølge dagsprogrammet
Rejseledelse fra TEMA

Valuta
Euro (EUR)

De almindeligste bank- og kreditkort accepteres i de fleste større butikker. Kontomater findes. På småmarkeder og i kiosker gælder kontanter.For mere information om valuta og kurs, kontakt bank- eller vekslingskontor.

Drikkepenge
Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. Istedet anbefaler vi dig at beregne 25 EUR per person til chauffører, restaurantpersonale og diverse guider. Beløbet indsamles på plads af TEMA rejselederen og fordeles på passende vis.

Klima
Klimaoplysninger og vejrudsigter finder du på respektive vejrsites. Gode sider er www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no.

Hotellerne
På denne rejse bor vi hovedsagligt på små hoteller, pensionater eller gårde (agriturismo), alle af trestjernet standard eller højere. På denne rejse har vi valgt at ikke lave en liste på vores hjemmeside om overnatningsstederne. Hvis du ønsker det, kan du få listen tilsendt af vores rejseeksperter. Bemærk at hotellerne ikke med garanti er dem vi benytter, da efterspørgslen og sæsonudsving kan medføre, at vi må bytte hotelalternativ mellem rejserne.

Øvrigt
TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotel/overnatning

 • Antal nætter: 1
 • By: San Quirico
 • Antal nætter: 1
 • By: Radicofani
 • Antal nætter: 1
 • By: Bolsena
 • Antal nætter: 1
 • By: Vetralla
 • Antal nætter: 1
 • By: Campagnano
 • Antal nætter: 1
 • By: Rom

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet
 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.