Vandreferie i Nordirlandmed Belfast og Rathlin Island

Vi vandrer i det lille, men storslåede Nordirland, hvor historien bliver vækket til live, når vi traver langs den vilde kyst og ved det åbne hav, over tørvemoser og gennem Belfasts gader. På en uge oplever vi meget varierede vandreture, fra Gobbins broer til verdensarven Giants Causeway. Vi starter i hovedstaden med The Troubles, Crown Bar og Titanics historie. Efterfølgende tager vi med færgen til den nordlige ø Rathlin, hvor vi også skal vandre. Ved Bushmills besøger vi et whiskeydestillery og i byen Derry, skal vi op og nyde udsigten fra middelalderens bymur.

REJSEFAKTA

Lande: Storbrittanien, Nordirland, Irland

REJSETYPE: Vandreferie - sværhedsgrad 2, moderat

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 20-22 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Belfast med Titanicmuseet
 • The Gobbins broer
 • Vandring på Rathlin Island
 • Kystvandring til Giants Causeway
 • Gåtur på Derrys bymure

Dagsprogram
2020

Dag 1 - Belfast – ”Old Smoke”.

Vi flyver fra København til Belfast. Vi skal bo på et centralt beliggende hotel og inden vores velkomstmiddag, får du tid til at opleve lidt af byen på egen hånd. Vi kan varmt anbefale en pint på den legendariske pub "Crown Bar", tidligere kendt som The Crown Liquor Saloon, som idag er et kulturelt mindesmærke.

Dag 2 - Byvandring og Titanic.

Efter en god morgenmad starter vi ugen med en rolig byvandring i Belfast. Vi kommer forbi den viktorianske markedsbygning St George og til Belfast City Hall. Her ligger The Titanic Memorial Gardens, som er et monument over fartøjet der forliste under sin jomfrurejse fra Southhampton til New York i 1912.

Vi lærer mere om Titanics historie, fra byggeriet af skibet i Belfasts havn, i museet der ligger der, hvor skibets tørdok lå. Din TEMAs rejseleder leder ud på en vandring gennem baggrunden til The Troubles, den etniske konflikt i Nordirland. Her ser vi resterne af muren mellem de protestantiske og katolske dele af byen.

Dag 3 - Belfast Castle og The Gobbins.

I udkanten af byen i Cavehill Country Park ligger Belfast Castle. Det oprindelige slot opførtes under 1200 tallet af normannerne, men dette slot brændte ned, og de bygninger vi ser idag stammer fra 1900 tallet. Vi tager en let gåtur i parken her, med en strålende udsigt over Belfast Lough. Det siges at det var her, at Jonathan Swift fik inspiration til klassikeren Gullivers rejser.

Vi forlader nu Belfast log rejser langs den nordlige side op langs østkysten. Her ligger The Gobbins Cliff Path, et sted som allerede i starten af 1900-tallet tiltrak besøgende fra nær og fjern. Ingeniøren Berkeley Deane Wise byggede her en sti udmed de voldsomme klipper, så man via broer og tunneller, kunne komme helt tæt på Irlands vilde kyst. Med 1930-tallets depression og 2. verdenskrig blev stien delvist ødelagt og glemt og i starten af 50erne lukkede man den helt af. Først i år 2011 blev man enig om at renovere The Gobbins Cliff Path og nu er hele projektet færdigt. Du vil få en helt ubeskrivelig oplevelse her.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til nordkysten og Ballycastle, hvor vi checker ind på vores hotel for de kommende 3 nætter. 

Dag 4 - Rathlin Island.

Med færge når vi til den nordligste og eneste af de nordirske beboede øer, Rathlin, 10 km nord for “fastlandet". Rathlins er et meget populært sted for ornitologer, da der er enormt mange fuglearter langs kysten på denne stille ø. Vi vandrer fra havnen, gennem det lille samfund og langs kysten. Vi kommer også en lille tur ind på øens centrale dele, forbi nogle småsøer, til vi når fyrtårnet. Det åbne landskab og beliggenheden ved havet, gør at det kan være meget blæsende. Legenderne om Rathlin er mange! Den nok mest kendte er den som omhandler den skotske konge Robert the Bruce. Han blev forvist fra sit land i starten af 1300-tallet af Edward I af England og han fandt øen her som sit tilflugtssted. Det siges, at han her så en edderkop, som igen og igen forsøgte at spinde en luftbro i sit net og til sidst lykkedes det. Denne oplevelse skulle Bruce have taget som et tegn på at han ikke måtte opgive håbet. Så han samlede sig en ny hær og rejste retur mod Skotland og generobrede tronen i år 1314. 

Hvis vejret ikke tillader os en færgetur til Rathlin, så vil vi istedet tage på en alternativ vandretur i smukke Glens of Antrim/Glenariff Forest Park.

Dag 5 - Hængebro og Causeway. 

I dag fortsætter vi rejsen med at opleve nordkystens dramatiske og smukke landskab langs "The Causeway Coast". Området er et af tre dedikerede AONB langs nordkysten Areas of Outstanding Natural Beauty. Vi starter dagen med en kort busrejse til "Carrick-a-Rede" som er en hængebro fra fastlandet til den lille ø Rocky Island. Det er en kort gåtur på bare 20 meter over broen, men den hænger frit 30 meter over havet. Vi fortsætter derefter til Dunseverick Castle som engang blev velsignet af selveste St. Patrick, men sidenhen blev slottet angrebet af vikinger og har ligget i ruiner. Herfra vandrer vi videre langs kysten via Benbane Head, Nordirlands nordligste punkt på ”fastlandet”. Her kommer vi også til vandringens højeste punkt, 100 m.o.h. og vi får her en smuk udsigt over klipperne og havet. Dagens mål er Giant's Causeway som med sit helt unikke kunstværk af basaltsøjler udgør en statslig verdensarv. Har du lyst til at vandre endnu mere, så kan du gå hele vejen fra Carrick-a-Rede til Giants Causeway, men du skal da påregne en total vandring på ca. 15,5 km. For at udligne tidsforskellen vil tiden ved hængebroen og Giants Causeway blive en smule begrænset. Vel tilbage i Ballycastle, vil resten af eftermiddagen/aftenen være til egen disposition. 

Dag 6 - Whiskey og slot. 

Dagen starter med en lektion i whiskeyfremstillning på Old Bushmill’s Distillery. Destilleriet siges at være den ældste licensierede whiskeyfremstiller som endnu er i produktion. Efter en rundvisning, skal vi naturligvis have en smagsprøvning- god at styrke sig på. Vi kører så til ruinerne af Dunluce Castle. Det var her at den legendariske Mcdonald klan fra Skotland havde sit hovedsæde, efter de blev smidt ud af Skotland af britterne.Fra Dunluce kører vi til udkanten af Derry / Londonderry, hvor vi går en vandring langsmed Foylefloden ind til byens historiske centrum via Peace Bridge. Vandringen er på circa 3 Km, og er af let sværhedsgrad på asfalteret sti. For at danne os et overblik over Derry, starter vi med en gåtur direkte op på bymurene. Londonderry er en af de få byer i verden, som er helt omgivet af bymure fra middelalderen. De blev bygget i starten af 1600-tallet og strækker sig cirka 1,5 kilometer. Heroppefra skuer vi ud over "Bogside", hvor "The Troubles" i 1970'erne havde sit arnested. Store vægmalerier af frihedskæmpere dekorerer boligblokkene der. 

Dag 7 - Sperrin Mountains. 

Efter nogle dage langs kysten, rejser vi nu ind i landet. Nærmere bestemt Nordirlands største og også mindst uberørte område, Sperrinbjergene. Det højeste punkt er Sawel 678 meter. Det er et område rigt på både historie og kultur med romantiske byer. Indlandsisen har også sat sit præg her og har efterladt et naturskønt landskab. Området her har også fået titlen Area of Outstanding Natural Beauty (AONB) for på den måde at blive beskyttet. Vi vandrer over heden i et meget kuperet landskab, så det er godt at have gode vandrestøvler med.

Dag 8 - Hjemrejse. 

Fra Derry / Londonderry er der ikke langt med bussen til lufthavnen udenfor Belfast. Flyrejse retur til København. Vi er sikre på, at du har haft en skøn vandreuge.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Fly fra København
 • Samtlige overnatninger
 • 7 x morgenmad
 • 5 x frokost
 • 3 x middag
 • Vandring på hængeboren Carrick-a-rede
 • Destilleribesøg og whiskeysmagning
 • Dunluce Castle
 • Entreudgifter ifølge program
 • TEMAs rejseleder


REJSEFAKTA

Dag 1.

Flyrejse Danmark – Belfast. Bustransfer til hotel. To overnatninger på hotel i Belfast.

Dag 2.

Byvandring i Belfast med besøg på Titanicmuseet. Morgenmad indgår.

Dag 3.

Vandring ved Belfast Castle circa 7 kilometer og Vandring The Gobbins 2,5 kilometer. Bustransport 115 km. Morgenmad, frokost og middag indgår. Tre overnatningar på hotel i Ballycastle.

Dag 4.

Vandring på Rathlin Island ca 6,5 kilometer. Morgenmad og picnicfrokost indgår.

Dag 5.

Besøg ved Carrick-a-Rede. Vandring Dunseverick – Giant's Causeway 7,5 kilometer. Bustransport ca 40 km. Morgenmad og picnicfrokost indgår.

Dag 6.

Vandring Derry circa 3 kilometer. Besøg på Old Bushmill’s Distillery. Gåtur på Derrys bymure 1,5 kilometer. Bustransport circa 100 km. Morgenmad og picnickfrokost indgår. To overnatninger på hotel i Derry.

Dag 7.

Vandring i Sperrinbjergene 12 kilometer. Morgenmad, picnicfrokost og middag indgår.

Dag 8.

Bustransfer 100 kilometer. Flyrejse Belfast– Danmark. Morgenmad indgår.

Storbritannien

Befolkning: 65 millioner 

Landets areal: 130.395 km² 

Valuta: Pund (£) (GBP) 

Religion: 72% kristne, muslimer 3%, hinduer 1% jøder 0,5% samt minoriteter af sikher, buddhister m.fl. Cirka 15% af britterne angives som ateister. 

Sprog: Engelsk

Nordirland

Befolkning 1 740 000

Landets størrelse 13 576 km²

Religion protestanter 53,1 %, katoliker 43,8 %, øvrige 3,1 % 

Sprog engelsk, irsk

Irland

Befolkning
4,1 millioner 

Landets areal
70.273 km² 

Religion
Religionsfrihed men majoriteten er romersk-katolsk (92%), protestanter (3%). De resterende har ingen religion eller tilhører en anden religion som islam, buddhisme eller jødedom. 

Valuta
Euro 

Sprog
Irsk, engelsk

Vigtigt om rejsen

Valuta:

Storbritannien: Britiske Pund (GBP)

Drikkepenge:

På denne rejse indgår ingen fælles drikkepenge. Vi anbefaler derfor at du beregner rejsekassen med 15 GBP per person til drikkepenge til eksempelvist bagagebærere, chauffører, evt. lokalguider og også til serveringspersonale ved fælles måltider. Rejselederen indsamler på plads, og fordeler drikkepengene på passende vis.

Klima:

Påklædning:

Vejret i Irland er præget af regn, så megbring godt regnsæt. Gode vandrestøvler anbefales også, da underlaget kan være vådt. Husk også en lettere rygsæk.

Et par af hotellerne har poolområde eller spa, så tag gerne badetøj med også. 

Picnic udstyr behøver du ikke at have med på denne rejse. Dog er det altid rart at have sin egen termo/kaffekop til pauserne.

Vandringerne 

Vandringerne er ganske letgåede, på enten asfalterede veje eller gode stier. 

Øvrigt 

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser. 


Hotel/overnatning

Afrejser

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet

Andre Vandreferier

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.