Krydstogt på Seinenmed romantiske slotte og dage i Paris

Vores rejse tager dig med på en oplevelsesrig tur langs Seinen, fra Paris via Rouen til idylliske Honfleur i Normandiet. Fire overnatninger ombord og to nætter på hotel i Paris.

En livsnyderrejse langs floden Seinen med start og mål i Paris. I de fire dage på flodkrydstogtskibet har du All Inclusive med helpension, måltidsdrikke og fri bar. Turen går gennem Normandiet, hvor vi besøger stemningsfulde middelalderslotte, kirker og charmerende småbyer som Honfleur, Deauville og Rouen. I Paris får du både guidede rundture og masser af tid på egen hånd.

REJSEFAKTA

Lande: Frankrig

Rejselængde : 7 dage

Gruppens størrelse: 15-18 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Måltider med franskinspireret køkken
 • Den fashionable kystby Deauville
 • Den charmerende havneby Honfleur
 • Fire krydstogtsnætter med All inclusive
 • To nætter i kulturhovedstaden Paris

Dagsprogram
apr–okt

Dag 1 - Sightseeing i Paris
Ved ankomsten til lufthavnen i Paris mødes du af bussen og TEMAs rejseleder. Med bussen tager vi en byrundtur, hvor vi passerer kendte steder som blandt andet Place de la Concorde, Champs Elysée og Triumfbuen. Vi går af bussen og beundre Eiffeltårnet, ser Latinerkvarteret med Pantheon og Luxembourghaven. Indcheckning på Croisieuropes skib ved Quai de Grenelle i løbet af eftermiddagen.

Ombord på skibet bliver personalet præsenteret, og vi bydes på en velkomstdrink. Efter middagen, der serveres ombord, tager vi på (hvis vandstanden tillader det) et aftenkrydstogt. Vi nyder byens mægtige bygninger, der smukt spejler sig i Seinens mørke vand.

Vi bor fire nætter på krydstogtskibet.

Dag 2 - Normandiet
I løbet af morgenen krydser skibet i et mageligt tempo genem flere sluser og forbi byerne Conflans, Ste Honorine og Vernon. Efter frokost er vi i Les Andelys i Normandiet. Byen ligger smukt i en dal omgivet af imponerende klipper. Normandiet er rigt på fæstninger og slotte. Les Andelys domineres af Chateau Gaillards majestætiske ruiner, Richard Løvehjertes slot, som stod færdigt i 1197. Desværre blev det ødelagt på befaling af Henrik IV i 1603.

Vi tager på en udflugt med bus, hvor vi først tager på en panoramatur i Les Andelys, inden vi kører videre til Chateau Martinville. Slottet blev bygget i 1485 af en rig købmandsfamilie, der, efter at de var blevet adlet, forskønnede slottet yderligere. I dag ejes slottet af den franske stat, og man kan se møbler, redskaber og tøj, der viser, hvordan dagligdagen tog sig ud i de tidlige tiders Normandiet.

Om aftenen er skibet sejlet til Rouen, hvortil vi ankommer med bus, og derfra sejler vi videre til Honfleur.

Dag 3 - Honfleur og calvadossmagning
Vi ankommer til idylliske Honfleur om morgenen. Det er en af Normandiets bedst bevarede havnebyer, og med sit unikke miljø er det et populært sted for kunstnere, hvis værker udstilles på mange forskellige gallerier. Vi går en bytur forbi karakteristiske høje facader af træ og skiffer i de smalle stræder. Blandt andet besøger vi Sainte Catherine, Frankrigs største trækirke, konstrueret af bådbyggere, hvor taget er en op-og-nedadvendt båd. En anden interessant seværdighed er de store saltmagasiner fra 1600-tallet.

Om eftermiddagen tager vi på en busudflugt til den nordfranske riviera Côte Fleurie og første stop er i badebyen Deauville. Sammen med Trouville blev den anlagt som forlystelsessted for overklassen i Paris. Byen er fyldt med elegante hoteller, eget casino og travbane, og den er i dag stadig synonym med luksus og forfængelighed. På en gåtur langs den kilometerlange strandpromenade, ses badehytter i træ, der bærer navne efter kendte  Hollywoodstjerner.

Vi befinder os i smørets, flødens og ostenes forjættede land. En af de mest kendte kommer fra den lille by Camembert. Men de små gårde vi ofte passerer, er omgivet af bugnende appelsintræer, og de leverer råvarer til cider og calvados. Udflugten fortsætter til en lokal fremstiller af Calvados af høj kvalitet. Vi følger produktionen og afslutter besøget med en prøvesmagning.

Tilbage på skibet bliver der gode fotomuligheder, når skibet sejler under den moderne bro, Pont de Normandie, der går over til Le Havre.

Dag 4 - Rouen og krydstogt
Tilbage i Rouen tager vi på en byvandring i den gamle bydel. Den enestående katedral Notre Dame vidner om den gotiske periodes storhedstid i Normandiet, ellers er det romanske præg stærkt i området. Smukt restaurerede bindingsværkshuse minder om et peberkagehus fra et eventyr, men det mest kendte er nok Place du Vieux Marché, torvet hvor Jeanne d'Arc blev brændt på bålet i 1431.

Om bord igen kan du fordøje indtrykkene og nyde de landskaber, der passerer forbi. Blandt andet sejler vi forbi markedsbyen Caudebec, vikingernes Kallebäck. Det var i dette område at vikingen Gånge-Rolf fik magten over det, der blev kaldt nordmændenes land, Normandiet. I år 911 var franskmændenes konge Karl den Enfoldige blevet skræmt ved tanken om, at vikingerne kunne sejle op af Seinen og plyndre Paris. Så med et løfte om, at plyndringerne ville standse, gav han afkald på alt land fra Epte og helt ud til havet til nordmændene.

Dag 5 - Nôtre Dame og tid på egen hånd i Paris
Tilbage i Paris forlader vi skibet for at checke ind på hotellet. Sammen tager vi metroen til katedralen Nôtre Dame. Efter vores kirkebesøg ser vi lidt mere af byen til fods. Vi slutter af i et område med hyggelige restauranter, hvor de der har lyst, kan nyde en frokost.

Eftermiddagen og aftenen er ledig til egne aktiviteter, men vores rejseleder er til rådighed for tips til restauranter og aktiviteter. De sidste to nætter bor vi på hotel i Paris.

Dag 6 - Fridag i Paris og afskedsmiddag
Fridag i Paris. TEMA-rejselederen kan give dig tips til aktiviteter du kan tilbringe dagen med. Om aftenen mødes vi til en afskedsmiddag.

Dag 7 - Hjemrejse
Transfer til lufthavnen. Hjemrejse med fly Paris- København.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly København-Paris t/r
• Samtlige overnatninger
• TEMA-rejseleder
• 6 x morgenmad
• 3 x frokost
• 5 x middag
• Drikkevarer til måltiderne ombord (Husets vin, øl, vand, juice, kaffe , the)

• Udvalgte drikkevarer i baren ombord (Gælder ikke champagne, cognac og udvalgte vine)
• Entreer ifølge program
• Bagageservice indgår
• Drikkepenge til bagagebærere og restaurantpersonale ved fælles måltider indgår

REJSEFAKTA

Dag 1
Flyrejse København – Paris. Byrundtur i Paris med bus. Indcheckning på skibet om eftermiddagen. Aftenkrydstogt i Paris. Middag med måltidsdrikke. Fire overnatninger på Croisieuropes skib.

Dag 2
Paris – Les Andelys – Rouen. Udflugt til Chateau Martainville. Helpension med måltidsdrikke.

Dag 3
Rouen – Honfleur. Byvandring i Honfleur. Udflugt til Deauville og prøvesmagning af Calvados. Helpension med måltidsdrikke.

Dag 4
Honfleur – Paris. Byvandring i Rouen og krydstogtsdag ombord. Helpension med måltidsdrikke.

Dag 5
Paris. Kort fælles tur til katedralen Notre Dame og Île St Louis. Ledig eftermiddag og aften. Morgenmad. To overnatninger på hotel i Paris.

Dag 6
Fridag i Paris. Morgenmad og afskedsmiddag.

Dag 7
Paris – København. Morgenmad.

Frankrig

Befolkning 60,6 miljoner Landets areal 547.030 km² Valuta Euro Religion 75 % romerske katoliker, 6–7% muslimer (primært sunniter), 1,5 % protestanter, 1 % jøder, buddhister m.fl. Sprog Fransk

Mere om rejsen

I grundprisen indgår

Flyrejse Danmark – Paris tur/retur, TEMAs svensktalende rejseleder, del i dobbeltværelse, måltider, udflugter, entreer og rejsens transporter ifølge dagsprogrammet.

Ønsker du at bestille rejsen uden flyrejse Danmark T/R, kan det i nogle tilfælde lade sig gøre. Kontakt os for mere information.
Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.

Valuta:

Euro (EUR).

De mest almindelige kreditkort accepteres af de fleste butikker. Der findes hæveautomater.

Drikkepenge:

Drikkepenge til hotellernes bagagebærere og serveringspersonale ved fælles måltider står TEMA for. Drikkepenge til lokale guider og chauffører indgår ikke. TEMAs rejseleder kan give dig råd om, hvilke beløb der er passende.

I forbindelse med krydstogter plejer man af aflevere en kuvert med drikkepenge til personalet ved krydstogtets afslutning. Vi anbefaler et par euro/dag/person. Drikkepengene deles af hele personalet.

Klima og beklædning:

Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.weatherbase.com eller www.bbc.com.

Påklædning og udstyr
Medbring en varm trøje og noget regntøj. Generelt kan du forvente skønt sommervejr. Når det gælder omklædning til middage og om bord på skibet, er franskmændene ikke overdrevent formelle, men det er god skik, at klæde om til middagen. Og den sidste nat ombord er der mulighed for at klæde sig lidt ekstra pænt på. Det vigtigste er et par gode sko til vandreture i forbindelse med udflugterne.

Øvrigt:

Krydstogtet:
Rederiet CroisiEurope trafikerer strækningen Paris/Honfleur med fire forskellige skibe. Disse skibe har 67-78 kahytter og tager max. 159 passagerer. Kahytterne er komfortable dobbeltværelser til 2 personer. Alle kahytter ligger over vandoverfladen, er udvendige og med vinduer. Kahytterne har har douche/toilet, aircondition, deponeringsboks, radio, tv og hårtørrer. WiFi kan købes ombord for 5 euro/time. El/strømstyrken er 220V.


Se oversigt over hvilket skib som sejler, når du er på rejse -Croisieurope:

8-12 april  Seine Princess (Premium Ship - højere standard)
22-26 september Seine Princess (Premium Ship - højere standard)
24-28 oktober Renoir

Krydstogtskibet har All Inclusive ombord. Alle måltidsdrikke i restauranten og loungen/baren indgår. Gælder ikke vin fra vinlisten samt champagne og drikkevarer, der købes i forbindelse med udflugter og trasnfers. Ønsker du at medbringe en flaske vand til din kahyt, betaler du separat for dette.

Dagsprogammet kan variere, afhængig af flod og ebbe samt tilgang til sluser. Programmet kan blive udført i en anden rækkefølge end det beskrevne program.

Der er restaurant, bar og gavebutik på skibet. Det officielle sprog ombord er fransk, de fleste besætningsmedlemmer taler dog engelsk.

Udflugterne arrangeres af rederiet og foregår med TEMAs rejseleder. Udflugterne er inkluderet i rejsens pris.

Incheckning på hotellet i Paris sker tidligst kl. 14.00, men du kan aflevere din bagage i hotellets bagagerum for at kunne udnytte timerne i Paris. Ved incheckningen på hotellet ligger du et depositum på ca. Euro 50,00 med kort eller i kontanter for at dække evt. øvrige udgifter under opholdet. Depositum får du refunderet igen ved afrejse fra hotellet.

Observere

Kahyt på øverste dæk på forespørgsel.

I vores rejser indgår altid

 • Fly & hotel
 • Serviceafgifter
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • TEMAs rejseleder
 • Se dagsprogrammet
 
XClose