Krydstogt i BordeauxKultur, natur, vin og Unesco Verdensarve

Vi starter med en stille og behagelig flodkrydsning med fire dage ombord og helpension. Sidenhen har vi to nætter i Bordeaux. Under rejsen besøger vi kendte vindistrikter, hyggelige småbyer og dertil 3 Verdensarve. Vi får mulighed for at smage verdens nok mest kendte østers i Arcachon, og så har vi en fri eftermiddag til at udforske Bordeaux.

REJSEFAKTA

Lande: Frankrig

REJSETYPE: Krydstogt

Rejselængde : 7 dage

Gruppens størrelse: 20-26 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Guidet udflugt i Bordeaux
 • Medoc-distriktet
 • Fantastiske vine
 • Mange Unesco verdensarve
 • Østers i Arcachon

Dagsprogram
Afrejser 2020

Dag 1 - Ankomst til Bordeaux.

Ved ankomsten til Bordeaux lufthavn møder TEMAs rejseleder, og så køres vi til fartøjet. Båden bliver vores hjem de næste fire nætter. Efter en velkomstdrink og middag oplever vi Bordeaux by night. Med bus kører vi rundt og ser alle byens seværdigheder, og afslutter med en gåtur i byens gamle kvarterer. Byen praler med brede avenuer i den neo-klassiske bydel Les Quinconces og med Le Grand Theatre og de små stræder i Saint Pierre. Alt sammen noget der har medvirket til, at byen er optaget på Unescos Verdensarvsliste.

Dag 2 - Medoc.  

Vi krydser fra Bordeaux til Pauillac som ligger i det kendte vindistrikt Medoc. Med sit milde og fugtige klima producerer Medoc distriktet nogle af verdens bedste rødvine. Under rejsens gang passerer vi flere af distriktets afdelinger, såsom Saint Julien, Margaux og Haut-Medoc. I La Route des Chateaux stopper vi ved en vingård og smager på vinene. Rejsen fører os forbi nogle af de største vinpproducenter, såsom Chateaux Laffitte-Rothschild, Latour og Mouton-Rothschild.

Dag 3 - Blaye.  

Idag sejler vi først strækningen frem til Blaye, og så kører vi bus langs La Corniche Fleurie hvor vi beundrer de traditionelle fiskerboliger, som står på pæle. Derudover er her mange smukke kalkstensformationer. Vi tager i pause i den gamle by Bourg, hvor vi nyder den fantastiske udsigt og går en tur til det lokale marked. Om eftermiddagen vender vi tilbage til Blaye, hvor vi besøger endnu en Unesco Verdensarv, borgen i Blaye. Dette fæstningsværk blev bygget på 1700-tallet af den berømte militærarkitekt Vauban for at beskytte Bordeaux mod invasion fra søsiden. Vi får en guidet rundvisning her, og ser også klosteret og barakkerne.

Dag 4 - Saint-Emilion.  

Fartøjet ankommer til Libourne, og vi begiver os ud til Unesco Verdensarv nr. 3 på denne rejse - Saint Emilion, som på en og samme gang er en enestående middelalderby og et fantastisk vindistrikt. Juridiction de Saint Emilion (selve byen og de 8 omgivende territorier, der blev sammenføjet til et under Middelalderen) kom med på Verdensarvslisten i 1999. Vi tager en guidet rundvisning og hører mere om byens historie. Undervejs besøger vi den berømte monolitkirke fra 1200-tallet, som er bygget af kalksten. Vi komer også ned i katakomberne. Besøget afsluttes på en af de lokale vingårde. Her forklarer de, hvorledes vinen i Saint-Emilion produceres, og vi smager naturligvis på vinen undervejs.

Dag 5 - Fri tid i Bordeaux.  

Fra Libourne krydser vi tilbage til Bordeaux og er fremme ca. kl. 11.00. Så køres vi til hotellet, hvor vi skal bo de næste to nætter. Efter indregistreringen er resten af dagen fri til egne oplevelser. Her er rige muligheder for at opleve byens charme og nyde et godt måltid (eller to) på en af byens bistroer.

Dag 6 - Arcachon og østers.  

Idag tager vi en heldagsudflugt til Arcachon, som er Frankrigs østershovedstad, og her er landskabet helt anderledes end førhen under rejsen. Atlanterhavet er her reduceret til en bugt, hvor småbådene ligger på lerbunden når det er ebbe. Her kan vi gå op på Europas højeste sandklit, La Dune de Pilat, og se ned fra 110 meters højde og udover havbugten og Les Landes med sine pinjeskove. Arcachon er samtidigt et traditionsrigt badested, og her får du tid til at finde en frokost på egen hånd, og gå omkring blandt alle de hyggelige fortovscafeer. Vi besøger sidenhen østersmuseet i Gujan-Mestras, og hvis du aldrig har smagt østers førhen, så er en af de mange lokale østersboder et perfekt sted til at starte. Om aftenen nyder vi en fælles afskedsmiddag i Bordeaux.

Dag 7 -  Hjemrejse.  

Så er tiden kommet til at rejse hjemad til Danmark, og vi har mange gode minder med hjem. Vi køres med bus ud til lufthavnen. Vi takker for denne gang og ønsker velkommen tilbage til TEMA. 

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Flyrejse Danmark –Bordeaux t/r.
• Havneafgifter.
• Samtlige overnatninger.
• TEMAs rejseleder.
• Egen TEMA udflugtsbus (også fra krydsningsfartøjet).
• Velkomstdrink ombord.
• Drikkevarer til måltiderne – husets vin, øl, mineralvand, juice og kaffe / the.
• Visse drikkevarer i baren, dog ikke champagne, cognac og visse vine.
• Underholdning ombord.
• 6 x morgenmad.
• 3 x frokost.
• 5 x middag.
• Entreudgifter ifølge program.
• Bagageservice.

REJSEFAKTA

Dag 1.

Danmark – Bordeaux. Indregistrering på fartøjet om aftenen. Aftensudflugt i Bordeaux med bus. Velkomstmiddag med drikkevarer ombord. Fire overnatninger på Croisieuropes fartøj.

Dag 2.

Bordeaux – Pauillac. Udflugt til Medoc vindistriktet og vinsmagning. Helpension med drikkevarer indgår.

Dag 3.

Pauillac – Blaye. Guidet udflugt til Bourg og derpå Blaye. Helpension med drikkevarer indgår.

Dag 4.

Blaye – Libourne. Udflugt til Saint-Emilion med guidet byvandring og vinsmagning. Helpension med drikkevarer indgår.

Dag 5.

Libourne – Bordeaux. Fri eftermiddag og aften. Morgenmad indgår. To overnatninger på hotel i Bordeaux.

Dag 6.

Bordeaux. Udflugt til Arcachon. Morgenmad og afskedsmiddag indgår.

Dag 7.

Bordeaux – Danmark. Morgenmad indgår.

Frankrig

Befolkning: 67 miljoner 
Landets areal: 547.030 km² 
Valuta: Euro
Religion: 70 % romerske katoliker, 6–7 % muslimer (primært sunniter), 1,5 % protestanter, 1 % jøder, buddhister m.fl. 
Sprog: Fransk

Vigtigt om rejsen

I prisen indgår:
Flyrejse Bordeaux – Danmark t/r, busudflugter samt del dobbeltrum, måltider ifølge dagsprogrammet, entreudgifter og samtlige udflugter ifølge dagsprogrammet samt rejseledelse fra TEMA.
Valuta:
Euro (EUR). Kontantautomater forefindes. De almindeligste bank- og kreditkort accepteres i de fleste butikker. For mere information om gældende valuta og vekselkurser, kontakt dit pengeinstitut eller et vekselkontor.
Drikkepenge:
Fælles drikkepenge indgår ikke i rejsens pris. TEMAs rejseleder indsamler 40 EUR per person ved rejsens start som drikkepenge til chauffører, bagagebærere og restaurantpersonale ved fælles måltider og flere. Rejselederen fordeler sidenhen beløbet på passende vis
Klima:
Oplysninger om klima og aktuelle vejrudsigter findes blandt andet på www.yr.no www.bbc.com og www.cnn.com.
Påklædning:
Gode vandresko til byvandringerne, hvor der ofte er ujævne brostensbelægninger. Man klæder oftest om inden aftensmåltidet og restaurant besøg, specielt sidste aften ombord på fartøjet, hvor folk plejer at gøre lidt ekstra ud af sig selv.
Medbring gerne en varm trøje og et sæt regntøj. Overordnet set kan du regne med behageligt sommervejr.
Krydsningen:
Rederiet CroisiEurope anvender to forskellige fartøj til denne krydsning. Fartøjene har hhv. 69 og 87 kahytter og tager som mest 174 passagerere. Kahytterne er komfortable dobbeltrum til 2 personer. Alle kahytter er udvendige og har vinduer, og alle ligger over vandkanten. Alle kahytter har brusebad og wc, aircondition, deponeringsboks, radio, sattelit-tv og hårtørrer. Wifi kan anvendes uden ekstra omkostninger. El/strøm er 220 V. Fartøjet er All Inclusive, hvilket betyder at alle drikkevarer ved måltiderne i baren og restauranten indgår. Dette gælder ikke vin fra den seperate vinliste og ej heller champagne eller drikkevarer under udflugter eller transportstrækninger.  Hvis du ønsker at medbringe en flaske vand til din kahyt, betaler du dette seperat.
Dagsprogrammet varieres efter ebbe og flod og derudover slusepassager. Derfor kan programmet udføres i anden rækkefølge end beskrevet i TEMAs program.
Restaurant, bar, gavebutik og soldæk findes på begge fartøj. Det officielle sprog er fransk, men de fleste besætningsmedlemmer taler engelsk. Den praktiske arrangør for rejsen er Travel Tailor. Udflugterne ledes af TEMAs rejseleder.
Kahyt på mellemste eller øverste dæk kan måske ordnes ved forespørgsel. Koster ca. 800–1 000 kr per person.
Udflugterne:
Alle udflugterne er inkluderede, og vi kører i seperat bus og med egen rejseleder.

Fartøj:

5 maj, 22 juni og 26 september 2020 - MS Cyrano de Bergerac

Hotellet:

Man kan tidligst indregistrere sig på hotellet kl. 14.00, men bagagen kan deponeres på hotellets bagagerum, så du er fri til at udforske Bordeaux. Ved indregistreringen tager hotellet en kopi af dit kreditkort, eller alternativt ligger du et depositum på 50,- Euro. Depositummet er for at dække eventuelle ekstra omkostninger under rejsen. Depositumet tilbagebetales ved udcheckning, hvis der ikke er extra udgifter
Øvrigt:
TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80 %), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotel/overnatning

Afrejser

Dato Flyg-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
03-05-2021 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2021-05-03
06:00
2021-05-03
07:25
K L M, 1124
Amsterdam
Bordeaux
2021-05-03
09:25
2021-05-03
11:05
K L M, 1315
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Bordeaux
Amsterdam
2021-05-09
11:50
2021-05-09
13:40
K L M, 1316
Amsterdam
Copenhagen
2021-05-09
14:20
2021-05-09
15:40
K L M, 1131
7 dage Krydstogt i Bordeaux København 16 590 DKK 2 ledige pladser Bestil
07-09-2021 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2021-09-07
06:00
2021-09-07
07:25
K L M, 1124
Amsterdam
Bordeaux
2021-09-07
09:25
2021-09-07
11:05
K L M, 1315
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Bordeaux
Amsterdam
2021-09-13
17:10
2021-09-13
18:55
K L M, 1318
Amsterdam
Copenhagen
2021-09-13
21:05
2021-09-13
22:30
K L M, 1139
7 dage Krydstogt i Bordeaux København 17 025 DKK 4 ledige pladser Bestil
18-09-2021 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2021-09-18
06:00
2021-09-18
07:25
K L M, 1124
Amsterdam
Bordeaux
2021-09-18
09:25
2021-09-18
11:05
K L M, 1315
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Bordeaux
Amsterdam
2021-09-24
17:10
2021-09-24
18:55
K L M, 1318
Amsterdam
Copenhagen
2021-09-24
21:05
2021-09-24
22:30
K L M, 1139
7 dage Krydstogt i Bordeaux København 18 220 DKK 6 ledige pladser Bestil

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet

Andre Krydstogter

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.