Nyhed

Cykelferie ved Canal Medimed Toulouse, Carcassonne og Beziers

Med udgangspunkt i "den rosa by" cykler vi 240 Km Østpå langsmed Canal Medi, i følge med stille natur og historiske perler. På stabile cykler giver vi os ud på en letcyklet og indbydende rejse med mange højdepunkter. Boghandleren Le Trouve, Unesco verdensarven Carcassonne, sluserne ved Fonseranes og meget mere. God mad og drikke bliver det også til, både på picknick'er og på hyggelige restauranter.

REJSEFAKTA

Lande: Frankrig

REJSETYPE: Cykelferie - sværhedsgrad 1, let

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 11-14 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Fredelige cykelruter
 • Gamle Carcassonne og Beziers
 • Picknick frokoster i det fri
 • Sluserne ved Fonseranes
 • Narbonne

Dagsprogram
Sommer 2019

Dag 1 - Velkommen til Toulouse.

Efter du er landet på lufthavnen og er gået igennem ankomstformaliteterne, møder du din TEMA rejseleder. Sidenhen går rejsen ind til Toulouses centrum hvor vi beundrer attraktionerne. Sammen udforsker vi de smalle og gamle gader i La ville rose, den rosa by, som byder på megen smuk arkitektur. Mange af Toulouses ældre bygninger er bygget af lokale teglsten, hvor den rosa farve nærmest gnistrer, hvilket har givet byen sit tilnavn. 

Udover duften af nybagte brød og friskbrygget kaffe, er det duften af viol som melder sig i gaderne mellem husene. Violen er Toulouses symbol, og hver anden butik sælger violsæbe, violparfume violslik og tøj med violtryk. Her findes alle variationer omkring violtemaet repræsenteret!

Vi besøger Le Capitole med sine høje sale og tagmalerier fra midten af 1800-årene. Midt i byens kerne finder vi klosteret Couvent des Jacobins fra 1229, hvis stensøjler spreder sig som palmblade op i luften, 28 Meter i højden.

Hvis der er tid til overs finder vi en hyggelig cafe og smage på den gode kaffe eller måske violthe og et stykke violsmagende kage dertil. Efter byrundturen tager vi til hotellet og indregistrerer os, hvorpå vi spiser velkomstmiddag på en lokal restaurant.

Dag 2 - Cykling til Castelnaudary.

Vi siger farvel til Toulouse og begynder at cykle Østpå mod handelsbyen Castelnaudary, som er målet for dagen. Tempoet er roligt og vi tager os tid til at lære vores cykler at kende. Cyklingen går gennem områder, som var alfaveje under romerperioden.

Opriindeligt opbyggedes Castelnaudary omkring et slot under 1100-årene, men slottet ødelagdes år 1229 efter af have være belejret af katharerne i to omgange. Det var her at Canal Medi blev indviet år 1681 med pomp og pragt ved "det store bassin", som er det største vandområde langsmed hele kanalens udstrækning. I nutiden er byen stadigvæk den største indlandshavn mellem Toulouse og Middelhavet.

Castelnaudary er også kendt for sin cassoulet, som er en gryderet med kylling, bønner og pølse eller flæsk. En smagsfuld og kraftig delikatesse, som absolut kan anbefales, og som netop er tilberedt med lokale råvarer. 

Fra 1976 har en deling fra den berømte franske Fremmedlegion haft base i byen.

Dag 3 - Cykling til Carcassonne.

Når vi kører ud af Castelnaudary kommer vi forbi den imponerende St. Roch sluse med sine fire slusekamre. Længere fremme kommer vi til den lille by Bram, som er brømt for sin smukke profil og sin bykerne, der er opbygget i koncentriske cirkler - en såkaldt circulade. Vi tager en lille omvej ind i byen, for at rigtigt beundre denne middelalderperle.

Efter Bram følger en meget natursmuk delstrækning langsmed Canal Medi, og pludseligt åbenbarer den sig: Carcassonne. Allerede på lang afsted fremviser byen sin middelalder skønhed, der tiltrækker og pirrer beskueren. Denne kendte Unesco Verdernsarv blev renoveret i løbet af 1800-årene, og fik sin tidligere skønhed tilbage. Byen er idag en af Frankrigs mest besøgte attraktioner. Med 52 tårne og 3 Km med fæstningsmure er byen sandeligt et mægtigt syn, og dens mange arkitektoniske skatte gør byen til et paradis for historieinteresserede.

De første spor af menneskelig beboelse er fra circa 600 tallet f.Kr., men det var først i starten af 1000-årene e.Kr. at byens indflydelse begyndte at vokse. De fæstningsværker vi ser idag begyndte at tage form i løbet af 1200-årene, hvor byen var blevet kongeligt priviligeret.

Under 1600 årene blev byens forsvarsværker utidssvarende, da krudt og kanoner gjorde sit indtog, og byen indenfor murene blev til en slumbebyggelse i udkanten af et ellers rigt Carcassonne. På den tid var der planer fremme om at jævne den gamle by med jorden. Da kom den lokale historiker Jean-Pierre Mayrevieille og arkitekten Viollet-le-Duc til byens undsætning, og reddede den via en målrettet indsats, hvorunder bykernen genfik sin gamle storhed.

Vi indregistrerer os på vores hotel, og tager sidenhen på en fælles guidet rundtur i byen, hvor vi blandt andet ser nærmere på slottet og dets befæstning.

Dag 4 - Fri dag i Carcassonne.

Denne dag er programfri, så her kan du frit udforske Carcassonne og dens omgivelser. Snak gerne med TEMA rejselederen hvis du vil have råd og ideer til aktiviteter. Cyklerne er til rådighed denne dag, så du kan let søge dig udenfor byen, hvis du har lyst til det.

Dag 5 - Cykling til Homps.

Idag lader vi Carcassonne bagved os og ruller mod Homps, som er dagens mål. Kanalen følger nu Audefloden ind i region Minervois. Landskabet præges af vingårde og det sydlige Frankrigs charme, og vi kommer igennem masser af charmerende landsbyer under vores rejse mod Homps havn. Undervejs stopper vi på et godt sted og nyder dagens frokost. Vi stopper også ved Aiguilleslusen i Puicheric, og beundrer de fantastiske skulpturer udført af Joel Barthes.

Til sidst kommer vi frem til den lille og livlige havn i Homps. Her er en god stemning, og aftenen er fri til egne aktiviteter.

Dag 6 - Cykling til Narbonne.

Nedenstrøms fra Homps tvang det bakkede landskab kanalens konstruktører til at bygge en masse charmerende bygninger. Små broer og akvædukter følger hinanden, og bliver en nydelse for øjet. Ganske tidligt på dagen er vi fremme i den billedskønne lille by Ventenac, som er kendt for sit smukke slot og den veludrustede vinkælder, der skjules indenfor slottets vægge. Vi tager en pause her, nyder byens hyggelige stemning og besøger selvfølgeligt slottet. Vinelskere bør nok skaffe plads til en flaske eller to i cykeltaskerne eller rygsækken efter dette besøg.

I dagens løb kommer vi forbi den lille by Le Somail, der i løbet af 1600-årene var pauseplads for passagererne på postbåden til Toulouse. Her besøger vi den kendte boghandel Le Trouve - Tout de Livre. Stedet er et paradis for bogelskeren, med over 50.000 titler fordelt på to etager, både nye bøger og gamle og sjældne. Alting er visseligt på fransk, men de mange smukke udgivelser, den unikke atmosfære og duften af træ og gamle bøger gør dette til en meget speciel oplevelse. 

Derpå cykler vi videre, og når vi kommer frem til sammenløbet for to af områdets kanaler, drejer vi mod højre og fortsætter langsmed Canal de la Jonction, og sidenhen langsmed Canal de Robine på vejen mod Narbonne.

Narbonne var førhen en vigtig romersk havn, men århundreders tilslamning fra floden Aude har efterladt byen isoleret, 15 Km fra Middelhavets kyst. Byen er rig på historiske mindesmærker, og har meget at byde den nysgerrige på. Blandt andet findes fine museer for arkeologi, kunst og skulptur samt den ufærdige kathedral Saint Just et Saint Pasteur de Narbonne. Derudover kan man besøge ærkebiskoppens palads. For madelskere kan madmarkedet Les Halles anbefales. Det ligger på den anden side af kanalen, en smuk bygning i smedejern og glas hvor man finder et stort udbud af grøntsager, bagværk, oste, fisk og skaldyr. Og masser af serveringer hvor du kan smage på delikatesserne.

Dag 7 - Cykling til Beziers.

Denne dag fortsætter resjen langsmed først Canal de la Robine mod byen Salles-d'Aude, hvor vi cykler over marker og tørre dæmninger for at komme tilbage til Canal Medi. Efterhvert kommer vi frem til byen Capestang, hvor vi tager frokost på en lokal restaurant.

Med ny energi forstætter vi Østpå , hvor vi tager en afstikker op til en bakketop, hvor vi føres langt tilbage i tiden. Oppidum d'Enserune er et sted, som var beboet under circa 600 år fra circa 500 f.Kr. Her findes også et lille museum, som fremviser fundene fra udgravningerne i området. 

Ikke langt derfra støder vi på Malpastunellen, som år 1697 blev gravet igennem bakken, for at slippe for at bygge endnu en sluse. Det blev Europas første farbare kanaltunnel. På trods af den meget porøse sandsten i bakken, lykkedes det at gøre tunnellen færdig på mindre end 8 dage. Tunnellen er 165 Meter lang og er 8 Meter høj ovenfor vandoverfladen. Taget er forstærket med beton for at formindske risikoen for kollaps. 

På vejen mod Beziers ser vi yderligere tekniske præstationer, som blev udført under kanalbyggeriet. En af de vigtigste og nok mest imponerende er sluserne ved Fonsaranes, hvor man navigerer en forskel i vandniveau på over 20 Meter, og skaber fri passage for de over 8000 både og pramme som kommer igennem hvert år. Konstruktionen her består af en 312 Meter lang vandtrappe med 8 slusekamre og 9 sluseporte, hvilket er en af anledningerne til, at Canal Medi har fortjent sin plads som Unesco Verdensarv. 

Om eftermiddagen kommer vi frem til Beziers, som før i tiden var en romersk koloni, og en vigtig rasteplads langsmed den Domitiske vej, der gik fra Rom til Cadiz i det sydlige Spanien. Handlen med specielt vin har gennem århundrederne været meget vigtig for byen. Det siges at amforaen, det lerkar som anvendtes under fragten af vin i fartøjenes lastrum, blev opfundet af Beziers vinbønder.

Der er lidt tid til at udforske byen på egen hånd, inden vi samles til den fælles afskedsmiddag.

Dag 8 - Hjemrejse.

Vores rejse har nået sin ende, og efter morgenmaden venter bussen, som kører os til Toulouses lufthavn og vidererejsen mod Danmark. Vi håber du har haft en fantastisk rejse, og at du bringer mange gode minder med dig hjem.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejse t/r Danmark - Toulouse.
 • Samtlige overnatninger.
 • 7 x morgenmad.
 • 5 x frokost (heraf 4 x picknickfrokoster).
 • 2 x middag.
 • En vinsmagning. 
 • Tema rejseleder.
 • Entreudgifter ifølge program.
 • Transport t/r lufthavn.
 • Bagagetransport mellem de forskellige hoteller (1 stk bagage pr. person)
 • Cykelleje.

REJSEFAKTA

Dag 1.

Flyrejse til Toulouse. En overnatning på hotel i Toulouse, middag indgår.

Dag 2.

Cykling fra Toulouse til Castelnaudary, circa 55 Km. Ingen større højdeforskelle. Morgenmad og picknick frokost indgår. En overnatning på hotel i Castelnaudary.

Dag 3.

Cyklig fra Castelnaudary til Carcassonne, circa 45 Km. Ingen større højdeforskelle. Morgenmad og picknick frokost indgår. To overnatninger på hotel i Carcassonne.

Dag 4.

Fri dag i Carcassdonne, ingen fælles cykling. Morgenmad indgår.

Dag 5.

Cykling fra Carcassonne til Homps, circa 42 Km. Ingen større højdeforskelle. Morgenmad og oicknick frokost indgår. En overnatning på hotel i Homps.

Dag 6.

Cykling fra Homps til Narbonne, circa 45 Km. Ingen større højdeforskelle. Morgenmad og picknick frokost indgår. En overnatning på hotel i Narbonne.

Dag 7.

Cykling fra Narbonne til Beziers, circa 45 Km. Ingen større højdeforskelle. Helpension indgår. En overnatning på hotel i Beziers.

Dag 8.

Bustransport til lufthavnen i Toulouse, circa 2 timer. Hjemrejse til Danmark. Morgenmad indgår.

Frankrig

Befolkning
60,6 miljoner Landets areal
547.030 km² Valuta
Euro Religion
75 % romerske katoliker, 6–7% muslimer (primært sunniter), 1,5 % protestanter, 1 % jøder, buddhister m.fl. Sprog
Fransk

Vigtigt om rejsen

Om Cyklingen:

Obligatiorisk udrustning: 

Gode og veltilgåede sko til cykling og gåture.Letpakket regnsæt.   

Medbring egen cykelhjelm.  

Et letpakket regnslag. 

Picknick udrustning (plastickrus, tallerken og bestik)

Vi anbefaler:   

Cykelbriller/solbriller.  

Cykelhandsker.  

Gel-saddel eller cykelbukser.  

Rygsæk.  

Vandflaske eller camelback.  

Sololie.  

Om cyklerne: 

Hybridcykler med 7-24 gear og håndbremser.  

Cykeltasker og Flaskeholder findes.  

Hvis du ønsker at anvende cykelsko, bør SPD-pedaler medbringes. Monteres på plads. 

Specifikke herre- og damecykler findes ikke, men kan ønskes ved bestiling. Ingen garanti for at herre/damecykel kan fremskaffes..  

Det er muligt at leje elcykler for 100,- Euro ekstra per person. 

Vigtigt at vide: 

Vær så venlig at angive din højde ved bestillingen af rejsen, så vi kan finde en cykel som passer dig. Din højde angiver du under "Min Rejse". Vær obmærksom på, at vi behøves denne information så hurtigt som muligt efter bestillingen af rejsen, og absolut senest en måned inden afrejse.  

Al bagage transporteres med bus mellem hotellerne. Maksimalt et stykke bagage per person på maksimalt 20 Kg. 

Vi har ingen følgebil med på denne rejse. Eventuelle punkteringer og andre problemer løser vi undervejs.

Cyklingerne: 

Visse af dagene kan rejseruten ændres, alt afhængigt af vejr og vind.

Dag 1 - Ankomst og ingen cykling. 

Dag 2 - Cykling fra Toulouse til Castelnaudary, circa 55 Km. Ingen større højdeforskelle.

Dag 3 - Cykling fra Castelnaudary til Carcassonne, circa 45 Km. Ingen større højdeforskelle.

Dag 4 - Fri dag i Carcassonne, ingen fælles cykling. 

Dag 5 - Cykling fra Carcassonne til Homps, circa 42 Km. Ingen større højdeforskelle.

Dag 6 - Cykling fra Homps til Narbonne, circa 45 Km. Ingen større højdeforskelle.

Dag 7 - Cykling fra Narbonne til Beziers, circa 45 Km. Ingen større højdeforskelle.

Dag 8 - Hjemrejse. Ingen cykling. 

Øvrig information:

I grundprisen indgår: 

Flyrejse København-Toulouse tur/retur, øvrige transporter ifølge program, TEMAs skandinaviske rejseleder, entreer, samtlige udflugter og entreer ifølge program, hvor intet andet er oplyst.

Hotelstandard:

I løbet af denne uge bor vi på hyggelige Bed & Breakfast overnatningssteder med en enklere standard. På visse steder fordeles gruppen på to overnatningssteder, eftersom antallet af sengepladser er begrænset.

Valuta: 

Frankrig: Euro (EUR).

For mere information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor. 

Kreditkort accepteres i de fleste butikker og serviceerhverv. Kontanter er påkrævet til markeder og kiosker. Der er hæveautomater i de større byer. 

Drikkepenge: 

Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. Vi anbefaler, at du beregner 25 Euro per person til drikkepenge til chauffører, bagagebærere og serveringspersonale med mere. Beløbet indsamles af rejselederen på plads og fordeles på passende vis.

Klima og beklædning: 

Oplysninger om generelle vejrforhold finder du på forskellige websites. Vi kan anbefale: www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no

Hotelinformation

Afrejser

Dato Flyg-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
2019-09-04 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2019-09-04
09:30
2019-09-04
10:55
K L M, 1126
Amsterdam
Toulouse
2019-09-04
11:45
2019-09-04
13:35
K L M, 1303
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Toulouse
Amsterdam
2019-09-11
14:05
2019-09-11
16:05
K L M, 1304
Amsterdam
Copenhagen
2019-09-11
17:00
2019-09-11
18:20
K L M, 1133
8 dage Cykelferie ved Canal Medi København 15 800 DKK Alt optaget
2019-09-11 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Paris
2019-09-11
06:05
2019-09-11
08:05
Air France, 1351
Paris
Toulouse
2019-09-11
09:45
2019-09-11
11:05
Air France, 7518
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Toulouse
Amsterdam
2019-09-18
14:05
2019-09-18
16:05
K L M, 1304
Amsterdam
Copenhagen
2019-09-18
17:00
2019-09-18
18:20
K L M, 1133
8 dage Cykelferie ved Canal Medi København 15 345 DKK Alt optaget
2019-09-25 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Paris
2019-09-25
06:15
2019-09-25
08:15
Air France, 1351
Paris
Toulouse
2019-09-25
09:45
2019-09-25
11:05
Air France, 7518
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Toulouse
Paris
2019-10-02
21:00
2019-10-02
22:55
Air France, 1350
Paris
Copenhagen
2019-10-02
21:00
2019-10-02
22:55
Air France, 1350
8 dage Cykelferie ved Canal Medi København 15 345 DKK 2 ledige pladser Bestil

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet

Andre Cykelferier

 
XClose