Cykelferie i Provencemed Avignon, Rousillon og Les Baux.

I den blomstrende lavendel sæson cykler vi gennem smukke provencalske landskaber. Fra cykelsadlen oplever vi de dufte, farver, smage og følelser, som kun findes i Provence. I smukt omskifteligt landskab besøger vi verdensarv og vindistrikt, spiser picknick i det grønne, hygger os på markeder og smage både vin og olivenolie.

REJSEFAKTA

Lande: Frankrig

REJSETYPE: Cykelferie - sværhedsgrad 2, moderat

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 14-18 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Lavendelmarkerne
 • Nationalparken ved Luberon
 • Vindistriktet Chateauneuf de Pape
 • Sagnomspundne Les Baux
 • Den franske mad

Dagsprogram
2023

Dag 1. Ankomst Nice

Velkommen til Frankrig. På lufthavnen i Nice mødes TEMAs rejseleder og bussen, som kører os til spændende Avignon, hvor vi bor under rejsens to første dage. Resten af dagen står til egen disposition, og vi anbefaler en gåtur i Avignons gamle bycentrum, med blandt andet pavepaladset og Saint Benezet boen. Om aftenen samles vi til fælles velkomstmiddag på en lokal restaurant. 

Dag 2. Chateuneuf-du-Pape - Roquemaure (circa 65 kilometer)

Efter morgenmaden får vi vores cykler og vores mekanisker foretager de nødvendige justeringer, så alle får en god cykeloplevelse. Sidenhen er tiden kommet til at cykle afsted på vores første udflugt, som går til øen De Barthelasse beliggende mellem to grne af Rhonefloden. Turen går ad små landeveje blandt agermarker med gamle gårde og marker med alle mulige afgrøder.

Længere nordpå går landskabet op ad bakke og vi er snart fremme i vindistriktet Cotes de Rhones nok mest kendte by, Chateauneuf-du-Pape. Her nyder vi en vinsmagning på en lokal vingård og derpå rejsens første picknick frokost.

Eftermiddagens cykling fortsætter mod Roquemaure og sidenhen retur til Avignon. Aftenen står til egen disposition.

Dag 3. Grottes de Thouzon - Isle-sur-la-Sorgue (circa 65 kilometer)

Fik forlader Avignong ad en lille cyelsti, som følger floden ud af byen. En kort tur op ad bakke leder os til byen Jonquerettes og siden videre ned i dalen. Her venter et besøg i det kendte grottesystem Grottes de Thouzon, som opdages i 1902 og byder på en fantastisk mængde af skalaktitter, stalagmitter og såkaldte skorstene.

Cyklingen fortsætter mod Isle-sur-la-Sorgue, byen som ligger på en ø, og hvor ingen forsvarsmure har været nødvendige. Byen er på alle sider omringet af Sorgue flodens klare vand. Idag regnes byen som regionen Provences hovedby for antikvitetshandlere, hvilket tiltrækker mennesker fra hele verden. Oprindeligt var byen en lille fiskeby, hvis mange kanaler har givet ophav til tilnavnet "lille venedig". Isle-sur-la-Sorgue bliver vores base for de næste tre dage.

Dag 4. Robion - Oppede-Le-Vieux - Fontain-de-Vaucluse (circa 45 kilometer)

Dagen indledes med at blande os med lokalbefolkningen og besøge byens marked. Her er mange muligheder til at smage og købe lokale råvarer, friske abrikoser, kirsbær, ost, honning og meget mere.

Vi cykler selvfølgelig også idag, frem til den sagnomspundne kilde i Fontain de Vaucluse. Vejen følger små landeveje omgivet af områdets mange frugt- og grøntsagsmarker. Vel fremme i Fontaine de Vaucluse er det tid til afslapning og en typisk provencalsk salat. Derpå vender vi tilbage til Isle-sur-la-Sorgue.

Hvis nogen ønsker mere aktivitet denne dag, er der mulighed for at sejle med kano på Sorgue-floden. Dette er en ekstra udflugt og betales på plads.

Dag 5. Gordes - Roussillon (circa 70 kilometer)

Gordes omtales ofte som en af de smukkeste byer i hele Frankrig. En smuk by fra middelalderen, som aldrig skuffer sine gæster. Her ligger de smukke huse og bygninger udspredt på de bugtende bakker.

Roussillon er også imponerende, og byen ligger ovenpå en af jordklodes største forekomster af rød-okker. Her er alle huse malede i røde, orange og gule nuancer, og ingredienserne til malingen er fundet i det lokale stenbrud. Byen står i stærk kontrast til de omgivende pinjeskoves dybgrønne farver og den blå himmel.

De som ønsker kan besøge det farvestrålende stenbrud, som nu er overgivet (circa ½ - 1 time ekstra cykling). Entreen koster circa 3 Euro per person, og betales på plads.

Dag 6 - Saint-Remy-de-Provence (circa 35 kilometer)

Idag forlader vi Luberons bjerge, og cykler mod Alpillerne (Les Alpilles, også kendt som "De små Alper"). Vi følger æble- og pæreplantagerne på vores vej mod byen Cavaillon, hvor vi møder lidt biltrafik. Snart er vi dog kommet over Durance floden og er tilbage på landevejen, oggivet af de små landsbyer.

Vi stopper i en af disse byer, Eygalieres, og kigger nærmere på de runde stenruiner som omgiver stedet. Efter Eygalieres forestår en smuk men stenet strækning, som er indeklamt mellem de imponerende kalkstensklipper.

Efterhånder er vi fremme i Saint Remy, som er en livlig by med en kunstnerisk åre. Her skal vi bo under rejsens sidste to nætter. Resten af dagen står til egen rådighed. Der dindes mange muligheder at vælge på, når man vil have frokost eller middag. Derudover anbefales et besøg i Saint Paul de Maussole, hvor Van Gogh var under sin mest produktive periode. Her er også ruiner fra 600-årene för Kristus.

Dag 7. Les-Baux-de-Provence (circa 40 kilometer)

Efter morgenmaden besøger vi det lokale marked, som er et af de største i hele området. Vi cykler derpå omkring i den vestlige del af Alpillerne og besøger kapellet Saint Gabriel fra det 12. århundrede, samt byerne Fontvielle og Maussane. Højdepunktet bliver siden opturen mod bjergets dyb og den smukke by Les Baux, der ser ud til at hænge på en klippeafsats. Her spiser vi frokost inden tilbagefarten til Saint Remy, hvor vejen for det meste er dejlig let ned ad bakke.

Dag 8. Hjemrejse

Cykelferien er slut for denne omgang og vi håber at alle har gode minder med hjem. Efter en sidste morgenmad kører bussen til lufthavnen ved Nice. Vi ønsker en god hjemrejse og forhåbentlig på gensyn.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Flyrejsen Danmark – Marseille tur og retur
• Samtlige overnatninger
• 7 x morgenmad
• 6 x frokost (heraf 3 picknick)
• 2 x middag
• 1 x vinsmagning
• 1 x oliveoliesmagning
• Cykelleje
• Følgebil
• Transportstrækninger ifølge program
• Entreudgifter ifølge program
• TEMAs rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1

Flyrejse til Nice. Transport til Avignon circa 2,5 timer. To overnatninger på hotel i Avignon. Middag indgår.

Dag 2

Cykling til Chateauneuf du Pape og Roquemaure, circa 65 kilometer. Højdeforskel +/- 300 meter. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 3

Cykling til Grottes de Thouzon og Isle sur la Sorgue, circa 65 kilometer. Højdeforskel +/- 640 meter. Morgenmad og frokost indgår. Tre nætter på hotel i Isle sur la Sorgue.

Dag 4

Cykling til Robion, Oppede Le Vieux og Fontaine de Vaucluse, circa 45 kilometer. Højdeforskel +/- 360 meter. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 5

Cykling fra Isle sur la Sorgue til Gordes og Rousillon, circa 65 kilometer. Højdeforskel +/- 810 meter. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 6

Cykling fra Isle sur la Sorgue til Saint Remy de Provence, circa 35 kilometer. Højdeforskel +/- 340 meter. Morgenmad og frokost indgår. To overnatninger på hotel i Maussane.

Dag 7

Cykling Les Baux de Provence circa 40 kilometer. Højdeforskel +/- 380 meter. Helpension indgår.

Dag 8

Bustransport til lufthavnen i Nice, circa 2,5 timer. Afrejse mod Danmark. Morgenmad indgår.

Frankrig

Befolkning: 67 miljoner 
Landets areal: 547.030 km² 
Valuta: Euro
Religion: 70 % romerske katoliker, 6–7 % muslimer (primært sunniter), 1,5 % protestanter, 1 % jøder, buddhister m.fl. 
Sprog: Fransk

Vigtigt om rejsen

Om cyklingen

Hvem passer rejsen til?
Cyklingen er mest på asfalt og grusveje. Landskabet er kuperet og flere af de byer vi besøger ligger oppe på en bakketop. Regn derfor med en del bakker og stigninger. Rejsen passer til fritidscyklisten, som trives med at sidde i sadlen, og som er i god form.

Hvis du er usikker på om din fysik klarer rejsen, eller om du ønsker en lettere cykelferie, så anbefaler vi at du lejer en el-cykel på denne rejse. Det koster lidt ekstra, men er en hjælp, også hvis du rejser sammen med nogen, som er i bedre form end dig.

Obligatiorisk udrustning
Gode og veltilgåede sko til cykling og gåture
Letpakket regnsæt
Medbring egen cykelhjelm
Fleecetrøje eller en jakke til de kølige morgener

Vi anbefaler
Cykelbriller/solbriller
Cykelhandsker
Gel-saddel eller cykelbukser
Rygsæk
Ekstra t-shirts til ombytning
Vandflaske eller camelback
Sololie

Om cyklerne
Hybridcykler med håndbremser (ej fodbremser)
Findes i flere cykelstel-størrelser, tilpasses din højde
Cykeltaske
Flaskeholder findes

Elcykler kan lejes mod ekstraudgift på 1250 kr per person.

Hvis du ønsker at anvende cykelsko, så medbring dine egen SPD-pedaler, som påmonteres på plads.

Vigtigt at vide
Vær så venlig at angive din højde ved bestillingen af rejsen, så vi kan finde en cykel som passer dig. Din højde angiver du under "Min Rejse". Vær obmærksom på, at vi behøves denne information så hurtigt som muligt efter bestillingen af rejsen, og absolut senest en måned inden afrejse.

Bagagen transporteres med bus mellem hotellerne. Højst et stykke bagage per person a maksimalt 20 kilo.

Vi har følgebil med på denne rejse, som hjælper med punkteringer og andet. I bilen plads til to personer i bilen, i tilfælde af at dagens etape opleves som for krævende.

Cykelturene
Visse af rejsedagene kan få ændret dagsprogram, afhængigt af vejr og vind.

Dag 1: Ankomst til Nice i Frankrig. Transport til Avignon, ingen cykling.
Dag 2: Avignon - Chateauneuf de Pape - Roquemaure - Avignon. Cykling circa 65 kilometer.
Dag 3: Avignon - Grottes de Thouzon - Cavaillon. Cykling circa 65 kilometer.
Dag 4: Cavaillon - Isle-sur-la-Sorgue - Robion - Fontaine-de-Vaucluse - Cavaillon. Cykling circa 45 kilometer.
Dag 5: Cavaillon - Gordes - Roussillon - Cavaillon. Cykling circa 65 kilometer.
Dag 6: Cavaillon - Maussane. Cykling circa 35 kilometer.
Dag 7: Maussane - Les Baux - St Remy - Maussane. Cykling circa 40 kilometer.
Dag 8: Transport til lufthavn og hjemrejse.

Øvrig information

I prisen indgår
Flyrejse Marseille- Danmark t/r
Busudflugter
Indkvartering i del i dobbeltrum
Måltider ifølge dagsprogrammet
Entreudgifter og samtlige udflugter ifølge dagsprogrammet
Rejseledelse fra TEMA.

Valuta
Euro (EUR)

De almindeligste bank- og kreditkort accepteres i de fleste større butikker. Kontomater findes. På småmarkeder og i kiosker gælder kontanter.For mere information om valuta og kurs, kontakt bank- eller vekslingskontor.

Drikkepenge
Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. Istedet anbefaler vi dig at beregne 25 EUR per person til chauffører, restaurantpersonale og diverse guider. Beløbet indsamles på plads af TEMA rejselederen og fordeles på passende vis.

Klima
Klimaoplysninger og vejrudsigter finder du på respektive vejrsites. Gode sider er www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no.

Påklædning
Gode vandresko til byvandringerne, hvor der ofte er ujævne brostensbelægninger. Man klæder oftest om inden aftensmåltidet og restaurant besøg.

Øvrigt
TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotel/overnatning

Afrejser

Dato Fly-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
15-06-2023 8 dage Cykelferie i Provence København 20 850 DKK 4 ledige pladser Bestil
22-06-2023 8 dage Cykelferie i Provence København 19 790 DKK 4 ledige pladser Bestil

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet
 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.