Cykelferie i Flandernmed romantiske Brügge

I Flandern cykler vi forbi frodig landbrugsjord og langs rislende kanaler. Middelalderbyen Brügge er rejsens base, med charmerende bygninger, restauranter og cafeer. Du oplever også kulturbyen Ghent, og tager en tur over grænsen til Holland. Mellem cykelturene spiser vi vafler, drikker øl og smager på himmelske praliner.

REJSEFAKTA

Lande: Belgien, Holland

REJSETYPE: Cykelferie - sværhedsgrad 1, let

Rejselængde : 6 dage

Gruppens størrelse: 14-18 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Verdensarvsbyerne Brugge og Gent
 • Slottet Bulskampveld med haver
 • Flotte byer i Belgien og Holland
 • Sandklitterne ved De Haan
 • Kulturhistoriske Ghent

Dagsprogram
2019

Dag 1 - Ankomst til Bruxelles.

Efter ankomst til lufthavnen i Bruxelles møder du TEMAs rejseleder. Et par etager længere nede i samme bygning som lufthavnen, ligger jernbanestationen. Vi kommer nemt med tog direkte til Brugge jernbanestation, og den sidste strækning til hotellet sker med minibus eller taxi.Brugge er en velbevaret middelalderby med kanaler og bygninger, der er omgivet af en uimodståelig romantisk atmosfære. Bykernen, der er bilfri, er perfekt til cykelture. Du kan sejle i båd på de fredelige kanaler, eller tage en tur med hestevogne gennem brostensstræderne. Byens historiske centrum er med på Unescos verdensarvsliste, og er fuld af interessante seværdigheder. I løbet af vores kanaltur ser du Brügge, som de tilrejsende oplevede det i middelalderen, hvor kanalerne og flodsystemet fungerede som transportvej for handel.Inden vores fælles middag, besøger vi en chokoladefabrik, hvor vi ser produktionen og smager på herlige praliner.

Dag 2 - Haver, slotte og skøn natur.

På cykelrejsens første dag, starter vi med at stifte bekendtskab med vores cykler. Derefter cykler vi ud fra byen Brugge. Dagens første mål er Oostkamp, en lille by med cirka 20.000 indbyggere.I nærheden ligger slottet Bulskampveld med sin interessante historie og unikke engelske have. Her findes der blandt andet en krydderihave med over 400 forskellige planter.Cykelturen fortsætter gennem skønne landskaber og forbi mange fantastiske villaer. Tilbage i Brugge, cykler vi forbi nogle af byens smukke vindmøller, broer og kanaler. Fri aften.

Dag 3 - Verdensarvsbyen Ghent.

Idag oplever vi den harmoniske by Ghent. Vi tager cyklerne til jernbanestationen i Brugge, for der at tage toget til Ghent. Her henter vi nogle nye cykler og tager på opdagelsestur i en af Belgiens mest populære byer. Selv i Ghent er det let at føle sig hjemme.Udover at være en cykelvenlig kanalby, er Ghent også en by med stort fokus på kunst og madkultur. Der findes flere hundrede historiske bygninger, hvor mange af dem i dag er med på Unescos verdensarvsliste. Byen har blandt andet linned- og bomuldsindustriens udvikling at takke for sin rigdom. Under opholdet i Ghent besøger vi en ølproducent De Gruut, som ikke laver øl på humle, men istedet benytter en hemmelig krydderiblanding fra middelalderen.

Dag 4 - Flanderns skønne kyst.

I dag cykler vi til De Haan. Kort efter at vi har forladt Brugge, kommer vi til ruinerne af Abdij Ter Doest, engang et mægtigt kloster, der blev ødelagt under religionskrigen i 1569. Her cykler vi langs den overdimensionerede teglkirke og kommer frem til den lille søde by Lisseweges torv med de hvidkalkede huse. Næste mål er de indbydende sandklitter udenfor De Haan. Et frokostmåltid med moules frites og pommes pont neuf, en traditionel ret med blåmuslinger og store kartoffelstave, står på. Måske vil du gå en tur langs stranden efter maden?De Haan har en usædvanligt lavtliggende skyline, hvilket medfører, at mange bygninger i belle epoque-stilen bliver tydelige. I en af byens villaer, Savoyarde, boede den store fysiker Albert Einstein i et stykke tid. På vejen hjem til Brugge cykler vi et område med et rigt fugleliv. Fri aften.

Dag 5 - Charmerende byer i Flandern.

I dag cykler vi mod nordøst og den lille by Damme, der har en charmerende beliggenhed ved en af regionens mange kanaler. Damme har et smukt og uberørt bybillede, der i princippet har stået uforandret siden 1700-tallet. Byen havde tidligere kontakt med havet og skabte sig en formue på sildehandel. Sildene kom med skib fra blandt andet Skanör og Falsterbo under store dele af 1600-tallet.Efter en lille pause i Damme cykler vi videre nær grænsen til Holland og den lidt livligere by Sluis. Her kommer mange hollændere i årets koldere måneder for at shoppe. Her slår vi os ned på en af byens mange udeserveringer og ser på folkelivet. I den muromkransede by Retranchement i Holland holder vi frokostpause på et torv i skyggen af smukke bygninger og farverige blomsterdekorationer.Om eftermiddagen cykler vi mod nordvestkysten og ind i Belgien igen. Vi passerer blandt andet byen Knokke, en badeby med grønne områder og arkitekttegnede huse. Frank Sinatra plejede at synge her, og stjerner som Marlene Dietrich og Maurice Chevalier besøgte regelmæssigt casinoet.Arkitekturstilen i Knokke opstod i begyndelsen af 1920’erne. Da besluttede familien Lippens, slægtninge til manden, der genvandt dette område fra havet i 1790’erne, sig for at ændre retning. I stedet for at have landbrugsjord og dyrke kartofler, bestemte de sig for, at forvandle Knokke til et feriemål i stil med Deauville og Trouville i Normandiet. I Knokke besøger vi den populære tesalon Siska, og smager på hjemmebagte vafler efter en opskrift fra 1882. Derefter cykler vi tilbage til Brugge igen. Om aftenen spiser vi en afskedsmiddag på hotellet.

Dag 6 - Hjemrejse.

Efter cykelrejsens oplevelsesrige dage er ugen ved at være slut. Forhåbentlig er du blevet beriget med mange fine minder fra turen. Fra Bruxelles lufthavn går flyet hjem til Danmark.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Flyrejse København-Bruxelles t/r
• Samtlige overnatninger
• 5 x morgenmad
• 4 x frokost
• 2 x middag

• Øl og chokoladesmagning
• TEMAs svenske rejseleder
• Entreudgifter og udflugter ifølge dagsprogram
• Kort og rabathæfte til Brügge museum

REJSEFAKTA

Dag 1.

Flyrejse København – Bruxelles. Tog- og bustransfer til Brügge, ca 110 km. Cykeltur på ca 6 km. Fem overnatninger på hotel i Brügge. Besøg og kanalbådtur i Brügge. Middag indgår.

Dag 2.

Cykling fra Brügge – Gentkanalen – Brügge ca 56 km. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 3.

Cykling 20 km, tog mellem Brügge – Gent – Brügge, ca 100 km. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 4.

Cykling Brügge – Lissewege – De Haan – Brügge ca 52 km. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 5.

Cykling Brügge – Damme – Sluis – Knokke/Heist – Brügge ca 59 km. Morgenmad, frokost og afskedsmiddag indgår.

Dag 6.

Bus eller taxi og togrejse til lufthavnen, ca 50 km. Flyrejse hjem til København. Morgenmad indgår.

Belgien

Indbyggertal:11 millioner
Landets størrelse:30 528 km²
Valuta:Euro
Sprog:Fransk, flamsk (hollandsk) og tysk.
Religion:Den romersk-katolske kirke er den mest dominerende.
 

Vigtigt om rejsen

Om Cyklingen:

Obligatiorisk udrustning: 

Gode og veltilgåede sko til cykling og gåture.Letpakket regnsæt.  

Medbring egen cykelhjelm. 

Letpakket regnslag / regntøj.

Vi anbefaler:  

Cykelbriller/solbriller. 

Cykelhandsker. 

Gel-saddel eller cykelbukser. 

Rygsæk. 

Ekstra t-shirts til ombytning. 

Vandflaske eller camelback. 

Sololie. 

Om cyklerne:  

Hybridcykler/citybikes med 7 til 21 gear og håndbremser. 

Cykeltasker kan lånes. 

Flaskeholder findes ikke. Bagagebærer findes men uden spændeaggregat. Vi anbefaler at du selv medbringer elastikspænde (edderkop), så du kan fastspænde din rygsæk eller taske på bagagebæreren. 

En lille rygsæk anbefales. 

På plads får du udleveret en cykelnøgle, en lås, en cykelpumpe og cykeltaske.

Hvis du ønsker at anvende cykelsko, kan SPD-pedaler eventuelt lånes. Spørg gerne i forbindelse med bestillingen af rejsen. 

Specifikke herre- og damecykler findes. 

På denne rejse kan du anvende elcykel. For at bestille sådan, kontakt Tema. Pristillæg 1750,- SEK. Der forefindes et begrænset antal elcykler per gruppe, så først til mølle...

Vigtigt at vide:   

Vær så venlig at angive din højde ved bestillingen af rejsen, så vi kan finde en cykel som passer dig. Din højde angiver du under "Min Rejse". Vær obmærksom på, at vi behøves denne information så hurtigt som muligt efter bestillingen af rejsen, og absolut senest en måned inden afrejse.

Vi har ingen følgebil med på denne rejse. Ved problemer tilkalder vi assistance.

Vi spiser alle måltider på restauranter og barer, så du behøves ikke at medbringe picknickudrustning. 

Brugge museum kort samt rabathæfte indgår i rejsens pris.

Cykelturerne:

Vær opmærksom på, at rejsens dagsprogram kan ændres alt efter vejrforholdene.

Dag 2:

Cykeldistance 55,7 Km. Det meste af ruten cykler du på cykelstier, grusveje, brosten og asfalt. Gennemsnitshøjde over havet 5-10 MOH.

Dag 3:

Cykeldistance 59 Km. Det meste af ruten er på cykelstier og på jordvolde. Højdeforskel circa 5 - 30 MOH.

Dag 4:

Cykeldistance 52 Km. Det meste af ruten følger cykelstier. Højdeforskel 5 - 30 MOH.

Dag 5:

Cykeldistance 20 Km. Det meste af ruten er på cykelstier, brosten og asfalt. Højdeforskel 5 - 10 MOH.

I grundprisen indgår:

Flyrejse Bruxelles t/r. TEMAs svenske rejseleder, del i dobbeltværelse, måltider, udflugter, entreer og rejsens transporter ifølge dagsprogrammet.

Ønsker du at bestille rejsen uden flyrejse Danmark T/R, kan det i nogle tilfælde lade sig gøre. Kontakt os for mere information.
Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.

Valuta:

Euro (EUR).

De mest almindelige kreditkort accepteres af de fleste butikker. Der findes hæveautomater.

For information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.

Drikkepenge:

I denne rejse indgår ingen fælles drikkepenge. Vi anbefaler derfor, at du beregner rejsekassen med 20,- Euro per person til eksempelvis bagagebærere, chauffører, eventuelle lokale guider samt til serveringspersonale ved fælles måltider.

Klima og beklædning:

Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.bbc.com.

Medbring en regnjakke og en ekstra t-shirt til hurtigt skifte, hvis du bliver varm og svedig. Det vigtigste er, foruden velegnet cykeltøj, et par bekvemme sko.

Øvrigt:

Brügge museum, kort og rabathæfte indgår i rejsens pris.

Hotelinformation

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet

Andre Cykelferier

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.