Vandreferie i AndorraLilleputlandet med den storslåede natur

Til fods oplever vi naturskønne og varierende naturscenerier og besøger også en vin- og tobaksgård, hvor vi smager på Andorravine. Måske frister handlen i hovedstaden Andorra la Vellas, da landet har meget lave skatter og afgifter.

REJSEFAKTA

Lande: Andorra, Spanien

REJSETYPE: Vandreferie - sværhedsgrad 3, krævende

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 15-22 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Godt hotel i Ordino under hele ugen
 • Vandring ved de tre Tristaina søer
 • Besøg på en vingård og tobaksfarm
 • Rundvandring i Madriu naturreservat
 • Sortenys botaniske afdeling

Dagsprogram
juni-september 2018

Dag 1 - Rejsedag.


Afrejse fra Danmark til Barcelona, hvor du møder din TEMA rejseleder og bussen. Sidenhen kører vi med bussen circa 3 timer gennem Spaniens Nordøstlige hjørne Katalonien og frem til Andorra. Vi bor hele ugen på et fint og godt beliggende familiehotel i byen El Serrat. Om aftenen serveres en tre-retters meny.


Dag 2 - Tristainasøerne.


Denne første dag starter med 20 Minutters busrejse til Tristaina søerne i det Nordvestlige Andorra. De tre søer er resterne efter isafsmeltningen fra sidste istid, og de ligger smukt for foden af de fransk-andorriske bjergtoppe ved 2700 Meters højde over havet. Vi går gennem et åbent landskab med god udsigt og med rige farvespil fra genziana, oregano og bjergazalea. Området er meget værdsat blandt andorraboerne, som valfarter hertil på familieudflugt. Der findes mulighed for at købe en frokost hvis man ønsker det, og siden vender vi tilbage til hotellet tidligt på eftermiddagen.


Om aftenen tager vi bussen til hovedstaden Andorra la Vella, hvor der er tid til at gå rundt på egen hånd indtil vi samles til middag og vinsmagning.


Dagens vandring er på ca. 6 Km (3 1/2 til 4 timer). Lavest højde er 2200 MOH, højeste punkt er på 2454 MOH. Vandringen går rundt omkring de tre Tristianasøer. Ønsker du et lettere program kan man vælge at bare gå rundt om to af de tre søer, og da er højeste punkt "bare" 2320 MOH. Sværhedsgraden på vandringen er 2 ud af 3 ifølge rejselederne.  


Dag 3 - Incles dalen.


Efter ca. 45 Minutters busrejse er vi fremme ved Incles dalgangen i det Nordøstlige Andorra. Dalgangen er en af de tre hoveddale i landet, og den følger naturligt nok Incles floden. I nærheden fiondes det kendte Grandvalira skiområde, hvor mange skikonkurrencer afholdes. Vi starter vandringen med at følge floden, og her er megen rød pinjeskov. Alt eftersom vi kommer op i højden begynder vi at se blomstrende camille og vildtimian. Så kommer den mørke pinjeskov og de åbne græsmarker. Ved Sordasøen er det gode muligheder for at dække op til picknickfrokosten. Her kan vi sidde og kigge henført udover dalens naturscenerier, og bagved bjergtoppene ligge Frankrig. Vandringsruten er oval og afsluttes ved Inclesfloden. Vi vender tilbage til hotellet iløbet af eftermiddagen. Om aftenen serveres der middag på hotellet.


Dagens vandring er på ca. 10 Km (4-5 timer). Laveste punkt er 1752 MOH, højeste er på 2298 MOH. Vandringen starter i skoven ved floden, og sidenhen går man opad gennem skov og åbne marker. Ønsker du lettere vandring kan du vælge at holde dig langsmed floden. Højeste punkt bliver da 1840 MOH. Incles dalgangen er 6 Km t/r. Sværhedsgraden ifølge rejselederne er 2 ud af 3.


Dag 4 - tobak og vin.


Idag har vi sovemorgen, hvorefter vi besøger en vin- og tobaksfarm i det Sydlige Andorra. Man ser tobaksplanterne med sine store grønne blade over hele Andorra. Efter tørringsprocessen exporteres tobakken til USA. Forbløffende nok kan der også dyrkes vin i Andorra, både rød og hvid. Vinstokkene vokser på høje højder, på terasser på ca. 1200 MOH. Dette er de højest beliggende vinmarker i Europa, sammen med Val d'Aosta i Italien. Vi kører jeep op til vinmarkerne, og får samtidigt en imponerende panaramaudsigt udover det Sydlige Andorra. Besøget afsluttes med prøvesmagning af de udsøgte vine.


Eftermiddagen og aftenen er fri i Andorra la Vellas centrum, og her kan du vandre omkring på egen hånd, og måske nyde handelslivet og cafeerne.


Gå dog ikke glip af at besøge "caldean" i centrum af byen. Dette er Andorras fantastiske svømmehal, som vækker opmærksomhed både med sit ydre og sit indre. Badehuset byder på flere bassiner og jacuzzi samt en eksotisk have med badepladser og solstole.


Dag 5 - Naturparken Madriu.


Dagens vandring går i ring i det Sydlige Andorra, og findes til og med optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Med bus kører vi de 45 Minutter til indgangen til naturparken. Vandringen går sidenhen lidt op og ned i skovklædt terræn. Når landskabet åbner sig ved en blomstereng, slår vi os ned ved det kølende vand og nyder vores picknick frokost. Stilheden er til af mærke på, og det føles meget exclusivt at have naturen for sig selv. I vandet her findes der masser af ørreder, hvilket der generelt gør i vandløb i Andorra. Vi smager også på ørrederne under vandringsugens gang. Vandringen afsluttes måske med en kop kaffe på en nærliggende cafe. Når solen går ned får vi serveret mad på hotellet.


Dagens vandring er på ca. 9 1/2 Km (4 timer). Laveste højde er 1630 MOH, højeste punkt er 1780 MOH. Vandringen går gennem skov og lidt op og ned ad bakke. Vi går en cirkelsti. Sværhedsgraden er 2 ud af 3 ifølge rejselederne.


Dag 6 - Sorteny.


Sorteny nationalparken i det Nordlige Andorra er landets første nationalpark. Arealet er på 1000 Ha og her findes 700 plantearter, hvoraf 50 er endemiske. Vandringen går direkte fra hotellet og igennem en skov. Vel inde i parken følger vi grusveje og skovstier. Herinde findes en botanisk afdeling, som vi besøger. Der er frokostmuligheder ved en hyggelig refugio. Sidenhen går vi tilbage ad samme vej til hotellet.


I skumringstimen kører vi bus til en traditionel "borda", hvor middagen serveres. En borda er betegnelsen for de huse i granitsten, hvor flertallet af andorraboerne førhen boede. ´Huset havde adskildte afdelinger for beboelse, husdyr og hø. Idag bruges mange bordaer som restauranter eller som sommerhuse.


Dagen vandring er på ca. 5 Km (3 1/2 time). Laveste højde er 1560 MOH, højeste punkt er 1966 MOH. Vandringen går t/r fra hotellet. Fra hotellet går det opad bakke, og returvejen er nedad bakke. Sværhedsgraden ifølge rejselederne er 2 ud af 3.


Dag 7 - Ordino.


Idag er det promenade vandring som er på programmet. Vi går fra byen El Serrat hvor hotellet ligger og til byen Ordino, der ligger på lavere højde og halvvejs til Andorra la Vella. Stien er en del af "Ruta del Ferro", dvs. den gamle jernbane. Fra 1600 tallet og til og med 1800 tallets afslutning blev store mængder jern udvundet i Andorras bjergområder. Sten indeholdende jernmalm transporteredes med æsler langs med denne sti og videre ned i dalgangene. Flere jern-smelterier etableredes i dalgangene for at udvinde jernet fra stenen. Vandringen går gennem skov og åbne marker, og gennem bedårende og idylliske småbyer, med sine granithuse med skiffertag. Her er altid stor blomsterrigdom på balkoner og i haverne.


Efter vandringen kan man købe sig en hyggelig frokost langs gågaden i Ordino.


Afskedsmiddag på hotellet.


Dagens vandring er på ca. 8 Km (3 timer). Laveste højde er 1298 MOH, højeste punkt er 1560 MOH. Vi påbegynder vandringen i den høje højde og går så nedad til Ordino på lavere højde. Sværhedsgraden er 1 ud af 3 ifølge rejselederne.


Dag 8 - Hjemrejse.


Busrejse ca. 3 timer til Barcelonas lufthavn. Vi håber du har haft nogle berigende og dejlige dage i Andorras natur. Adios og Hasta la vista!

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejsen København - Barcelona t/r.
 • Samtlige overnatninger.
 • TEMA rejseleder.
 • 7 x morgenmad
 • 3 x picknick frokost.
 • 6 x middag.

REJSEFAKTA

Dag 1.

Flyrejse Danmark - Barcelona. Bustransport til El Serrat / Andorra ca. 220 Km. Syv overnatninger på hotel i El Serrat. Middag indgår.

Dag 2.

Busrejse El Serrat - Tristaina t/r, ca. 18 Km. Vandring ved Tristaina søerne ca. 6 Km. Busrejse El Serrat - Andorra la Vella, ca. 35 Km t/r. Besøg i Andorra la Vella og vinsmagning. Morgenmad og middag indgår.

Dag 3.

Bustransport El Serrat - Inclesdalen t/r, ca. 65 Km. Vandring i Inclesdalen, ca. 10 Km. Morgenmad, picknickfrokost og middag indgår.

Dag 4.

Bustransport El Serrat - Sant Julia t/r, ca. 100 Km. Jeepudflugt fra vingården til vinterasserne. Smagsprøver på gårdens vine. Besøg i Andorra la Vellas centrum. Frokost på egen hånd og fri eftermiddag. Morgenmad indgår.

Dag 5.

Bustransport El Serrat - Madriu naturpark t/r ca. 50 Km. Vandring i Madriu naturpark ca. 9 1/2 Km. Morgenmad, picknickfrokost og middag indgår.

Dag 6.

Vandring El Serrat - Sorteny Nationalpark - El Serrat, ca. 5 Km. Bus El Serrat - La Massana t/r ca. 22 Km. Morgenmad og middag indgår.

Dag 7.

Vandring El Serrat - Ordino, ca. 8 Km. Bustransport Ordino - El Serrat, ca. 10 Km. Morgenmad og afskedsmiddag indgår.

Dag 8.

Busrejse El Serrat - Barcelona, ca. 220 Km. Flyrejse Barcelona - København. Morgenmad indgår.

Andorra

Folketal: 86 165

Areal: 468 Kvadratkilometer

Religion: Romersk Katolske ca. 90 %, minoriteter af protestanter og muslimer.

Sprog: Katalansk.

Spanien

Befolkning: 46,6 millioner 

Landets areal: 504.782 km² 

Valuta: Euro 

Religion: Katoliker 82%, agnostiker og ateister 14%, muslimer min. 1,2 %, protestanter 0,1%, øvrige ca 2,7 % 

Sprog: Spansk/castiliansk, katalansk, galicisk og baskisk.

Vigtigt om rejsen

I prisen indgår:

Flyrejse Barcelona - Danmark t/r, busudflugter samt del dobbeltrum, måltider ifølge dagsprogrammet, entreudgifter og samtlige udflugter ifølge dagsprogrammet samt rejseledelse fra TEMA.

Valuta:

Euro (EUR)

De almindeligste bank- og kreditkort accepteres i de fleste større butikker. Kontomater findes.  

For mere information om valuta og kurs, kontakt bank- eller vekslingskontor.

Drikkepenge:

Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. Istedet anbefaler vi dig at beregne 30 EUR per person til chauffører, restaurantpersonale og diverse guider. Beløbet indsamles på plads af TEMA rejselederen og fordeles på passende vis.

Klima:

Klimaoplysninger og vejrudsigter finder du på respektive vejrsites. Gode sider er www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no

Om morgenen variere temperaturen typisk mellem 7-15 grader og under dagens løb kommer temperaturen op på 20-27 grader. Handsker kan være godt om morgenen. Vi vandrer i shorts og t-shirts, men regntøj og varmere tøj bør medbringes. Mange syntes at vandrestave aflaster under vandringerne, og de findes nu i praktisk teleskop-stav format, der let foldes sammen. 

Påklædning:

Gode vandresko til byvandringerne, hvor der ofte er ujævne brostensbelægninger. Man klæder oftest om inden aftensmåltidet og restaurant besøg. Vi vandrer her gerne i t-shirt og shorts, men en varm trøje og regntøj er godt at have med. Vandringsstave anbefales.

Vandringerne:

Vandringerne er udspredt over hele Andorra og er forskelligartede og varierede. Underlaget er oftest stier med granitsten (ikke rullesten). Vi går i skov, på skråninger og over græsmarker. 

Da det er svært at finde indkøbsmuligheder hvor vi opholder os, er det på denne rejse ikke muligt at præstere de normale og fine TEMA picknick'er. Du behøves derfor ikke medbringe picknick udrustning. På rejsen indgår bare tre picknick'er, som tilberedes af hotellet. De indeholder:

1 stort smørrebrød med forskelligt pålæg. 

1 stk frugt.

1 pakke kager eller kiks eller energibarre.

1 lille flaske vand.

Hotellet:

Hotel Coma er tre stjernet og har gode rum, en stor bar med selskabsrum, en terasse hvor man kan sidde, en stor have og en stor restaurant. Hotellet ligger lidt ovenfor Ordino i et stille område. Du kan gå til byen på fem minutter, og der finde lidt butikker og nogle barer. Hotellet er landtligt, lidt slidt men med en god stemning. De måltider som serveres på hotellet inkluderer husets vin samt vand. Hotellet svømmepøl (udendørs) er åben fra 09.00 til 20.00 hver dag, med startfra omkring 24 juni alt afhængigt af vejret. I nærheden af hotellet findes både minigolf og tennis. Der er wifi på hele hotellet, og man kan streame film fra receptionen og i restauranten.

Øvrigt: 

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.


Hotel/overnatning

Afrejser

Dato Flyg-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
29-05-2021 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2021-05-29
06:50
2021-05-29
08:20
Lufthansa, 833
Frankfurt
Barcelona
2021-05-29
09:45
2021-05-29
11:45
Lufthansa, 1126
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Barcelona
Munich
2021-06-05
11:55
2021-06-05
13:55
Lufthansa, 1811
Munich
Copenhagen
2021-06-05
17:15
2021-06-05
18:45
Lufthansa, 2442
8 dage Vandreferie i Andorra København 14 150 DKK 4 ledige pladser Bestil
05-06-2021 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2021-06-05
06:50
2021-06-05
08:20
Lufthansa, 833
Frankfurt
Barcelona
2021-06-05
09:45
2021-06-05
11:45
Lufthansa, 1126
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Barcelona
Munich
2021-06-12
11:55
2021-06-12
13:55
Lufthansa, 1811
Munich
Copenhagen
2021-06-12
17:15
2021-06-12
18:45
Lufthansa, 2442
8 dage Vandreferie i Andorra København 13 590 DKK 4 ledige pladser Bestil
03-07-2021 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2021-07-03
06:50
2021-07-03
08:20
Lufthansa, 833
Frankfurt
Barcelona
2021-07-03
09:45
2021-07-03
11:45
Lufthansa, 1126
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Barcelona
Munich
2021-07-10
11:55
2021-07-10
13:55
Lufthansa, 1811
Munich
Copenhagen
2021-07-10
17:15
2021-07-10
18:45
Lufthansa, 2442
8 dage Vandreferie i Andorra København 14 690 DKK 4 ledige pladser Bestil
10-07-2021 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2021-07-10
09:40
2021-07-10
11:10
Lufthansa, 825
Frankfurt
Barcelona
2021-07-10
13:15
2021-07-10
15:15
Lufthansa, 1128
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Barcelona
Frankfurt
2021-07-17
12:45
2021-07-17
14:55
Lufthansa, 1127
Frankfurt
Copenhagen
2021-07-17
17:05
2021-07-17
18:25
Lufthansa, 830
8 dage Vandreferie i Andorra København 14 350 DKK 4 ledige pladser Bestil
28-08-2021 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2021-08-28
09:40
2021-08-28
11:10
Lufthansa, 825
Frankfurt
Barcelona
2021-08-28
13:15
2021-08-28
15:15
Lufthansa, 1128
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Barcelona
Frankfurt
2021-09-04
12:45
2021-09-04
14:55
Lufthansa, 1127
Frankfurt
Copenhagen
2021-09-04
17:05
2021-09-04
18:25
Lufthansa, 830
8 dage Vandreferie i Andorra København 15 550 DKK 4 ledige pladser Bestil

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet

Andre Vandreferier

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.