Nyhed

Krydstogt på Mekong - fra Cambodia til VietnamMed sol- og badedage på Phu Quoc

Mekongfloden løber 4000 kilometer gennem seks lande - fra kilden i Tibet til udløbet i det Sydkinesiske hav udenfor Vietnam. Følg med ombord på det stilige krydstogskib Jahan Cruises til en rejse væk fra Alfavejene, såvel på land og på vand. Vi oplever Mekongflodens enestående økosystem og får et indblik i flodens rolle før og nu. Langs med den sligrede flod besøger vi ukendte steder og Verdensarven Angkor Wat. Som afslutning har vi nogle dejlige dage med sol- og bad på øen Phu Quoc, som også kaldes for Smaragdøen.

REJSEFAKTA

Lande: Cambodja, Vietnam

REJSETYPE: Krydstogt

Rejselængde : 16 dage

Gruppens størrelse: 15-24 personer

Visum kræves: Ja

HØJDEPUNKTER

 • Eventyrtemplerne i Angkor
 • Stemningen og standarden på krydsningsfartøjet
 • Arkitekturen og historien i Phnom Penh
 • Dagligdagslivet langsmed og på Mekongfloden
 • De tropiske strande ved Phu Quoc

Dagsprogram
2020

Dag 1 - Flyvning til Cambodia.

V i flyver med Thai Airways til Bangkok. Der er god underholdning og fin mad ombord. 

Dag 2 - Via Bangkok til Siem Reap.

Flyet fra Danmark ankommer til Thailand og Bangkok tidligt om morgenen, og så er der videre rejse til Siem Reap i Cambodia.

Ved ankomst til Khmerenes rige hilser Tema rejselederen og lokalguiden velkommen. Ankomsten er om morgenen og der er garanteret adgang til dit hotelrum når vi ankommer dertil. 

Dagen er reserveret til afslapnng og akklimatisering. Måske nydes en stund ved hotellets fine svømmepølområde. Om aftenen tager vi alle til Phare Ponleu Selpak, som er et kulturshow der fik sin premiere for circa 30 år siden i en af flygtningelejren ved grænsen til Thailand.

Phare Ponleu Selpak lever idag videre som et projekt, der hjælper de unge til at få et arbejde og et meningsfuldt liv.

Dag 3 - Khmerernes Angkor.

Dagen dedikeres til et af verdens mest enestående arkitektoniske og religiøse mesterværker. Khmerrigets herskere i Angkor var som besatte af at opføre templer i sandsten og laterit, der blev tilegnet til dem selv og de guder som de tilbad, og ville ligestilles med.

Vi kører forbi hovedstaden Angkor Thom og dens enorme porte og besøger Bayontemplet, med alle dets mildt smilende ansigter, som skuer ned på os fra facaderne. Var dette måske en af historiens første eksempler på, at: "Big Brother is watching you"? Bayontemplet fascinerer også med sine relieffer som gengiver dagligdagslivet på den tid. Det er på grund af disse billedfriser, og fra den kinesiske 1300-tals diplomat Zhou Daguans beskrivelser, at vi idag kan danne os et billede af hverdagslivet i byen. Motiverne der gengives viser eksempelvis hanekamp, skakspillende købmænd, fødsler, markedsliv og krig.

I løbet af dagen ser vi også Ta Phromh. Her fletter rødder og træer sig blandt ruinerne, præcist som da zoologen Henri Mouhot afbillede Angkor området og gjorde det populært. Templet er kendt fra spillet og filmen Tomb Raider, hvor Angelina Jolie kom til Cambodia.

Efter frokost besøger vi Angkor Wat. Det blev bygget under kong Suriyavarman II's regeringsperiode og er opført til Vishnus ære. Bygningsværket i sin helhed afspejler det hinduistiske livssyn og verdensanskuelse. Angkor repræsenterer verdensbjerget Meru med sine fem toppe. Indgangen til Angkor Wat er imponerende - en 350 meter lang stenbro går over den enorme voldgrav. Det centrale tempel prydes af et over 600 meter langt relief i bas-motiv, og om eftermiddagen er dette smukt oplyst af solens stråler.

Dag 4 - Start på krydstogtet.

Vi forlader hotellet og indregistrerer os på det, som siges at være det fineste krydstogsfartøj på Mekongfloden, RV Jahan. Indregistreringen forgår på rederiets lounge i Siem Reap. Vi kører sidenhen ad landevejen med rederiets bus til Kampong Cham, hvor vi går ombord og indkvarteres i kahytterne. Der serveres frokost ombord og vi bydes varmt velkommen.

I løbet af eftermiddagen forlader vi fartøjet og tager på udflugt til templet Hancey, der er opført på en bakketop hvorfra man har en flot udsigt over omgivelserne. Wat Hanchey er dateret til 700 tallet efter Kristus, og er derved tidligere end det store tempel i Angkor. Vi vender tilbage til Jahan i tid til middag og derpå vores første overnatning ombord.

I loungen fremvises der hver aften udvalgte filmklassikere på storskærm, men du kan også vælge at bare nyde stilheden og udsigten fra din private balkon.

Dag 5 - Angkor Ban og Koh Oknha Tey.

Hver morgen tilbydes der undervisning i Tai-Chi på dækket, for de som ønsker at deltage. Det er en behagelig og stemningfuld start på dagen. Morgenmaden serveres derpå i fartøjets madsal, mens vi sejler videre mod byen Angkor Ban. Besøget her indbærer noget at en tidsrejse tilbage i tiden, til et samfund med gamle huse og en hverdag der ikke præges af de moderne bekvemmeligheder vi tager for givet. Vel tilbage ombord bliver vi mødt af en buddhistisk munk, som velsigner os og vores helbred, samt ønsker os en fortsat god rejse.

Vi fortsætter rejsen medstrøms samtidig med at frokosten serveres. Om eftermiddagen ankommer vi til Koh Oknha Tey. På denne ø, beliggende midt i Mekongfloden, har man en lang tradition med at fremstille silke af høj kvalitet. Vi udforsker øen ombord på en tuk-tuk og besøger nogle af de mange silkefabrikker, hvor vi lærer om produktionen fra silkelarve til færdige klæder. 

Tidligt på aftenen kommer vi forbi mundingen af floden Tonle, og fartøjet kaster anker i nærheden af Kampong Chhang. Nyd eventuelt en drink på dækket og nyd udsigten over de smukke omgivelser.

Dag 6 - Fra flydende byer gennem junglen til hovedstaden.

En tidlig morgenvækning anbefales, så man har chancen for at nyde en fantastisk solopgang. Kampong Chhnang er center for Cambodias vandmiljø. Alle bygningerne er bygget på stylter på ret så våd jord. Med båd og minibus køres vi til fastlandet og det lille samfund hvor man producerer keramik med inspiration fra khmerstilen. Her fremstilles også palmesukker, som vi prøvesmager. Inden vi vendre tilbage til vores flydende hjem, ser vi også et par flydende byer, hvor husene står på stylter. Her er både det almindelige transportmiddel. 

Rejsen går nu videre langs med Tonglefloden mod Kampong Tralach. Landskabet langs flodens bredder er junglelignende og meget grønt. Med stor sandsynlighed ser vi de lokale børn, som leder familiens tamdyr med til vandet for at drikke. Vi prøver også lidt af det lokale liv ombord på en oksekærre. 

Sent om eftermiddagen når vi hovedstaden Phnom Penh, hvor der bliver tid til at på egen hånd at udforske strandpromenaden med dens handelsliv og folk. En anden anbefaling er at besøge Raffles klassiske hotel, Hotel Le Royal, som udgjorde det absolut sidste tilflugtssted for alverdens journalister under borgerkrigen i landet i løbet af 1970'erne. Hotellets Elephant bar er en institution, og hvor drinken "femme fatale" blev blandet for første gang år 1967 og budt til Jacqueline Kennedy. Middagen serveres som sædvanligt ombord på fartøjet.

Dag 7 - Hel dag i Østens Paris, Phnom Penh.

Hele dagen anvendes i Phnom Penh, der trods en hurtig og moderne udvikling har beholdt megen af sin landlige charme og elegance. Det er en by med en både skræmmende og spændende historie, og dens rige kultur præger hvert gadehjørne.

Lige efter morgenmaden kører vi med bus til "The Killing Fields". Dette er idag et fredligt og stille område udenfor byen, med åbne landskaber og palmer. Derpå besøger vi de berygtede fængsel S21. Begge pladser minder om et frygteligt og tragisk kapitel i landets historie, hvor Khmer Rouge styrede med terror og undertrykkelse. Hvis man ikke ønsker at deltage  i formiddagens udflugt, kan man måde gruppen bagefter i tid til frokosten, som nydes på en hyggelig restaurant i byens centrum. 

Hen på eftermiddagen opdager vi de smukke kongelige palads med Sølvpagoden og det nærvedliggende Nationalmuseum. Returrejsen til båden går med byens cykeltaxier, cyclo, som udgår et eksotisk transportmiddel for os nordboer.

Om aftenen bydes vi på barbeque middag på dækket med danseopvisning undervejs. Phnom Penhs skyline udgør den flotte baggrund.

Dag 8 - Krydstogtsdag på vej mod Vietnam.

Denne dag er vi krydstogsgæster på fuldtid, og smelter nærmest i et med floden. Ombord bydes der på engelsk forelæsning om det moderne Cambodia. Forelæsningen afholdes af en professor fra Phnom Penhs universitet. Derudover nydes dagen ombord efter eget ønskemål. Måske prøves en massage, eller man nyder afslapningen i en solstol på dækket. Ellers kan man nyde livet fra sin egen balkon, eller gå op til kaptajnen på broen, og høre kaptajnen selv berette om "sin flod". 

Inden vi når grænsen til Vietnam tilbyder madlavningspersonalet en demonstration af madlavning, så vi kan få en større viden om den lokale madkultur. Vel fremme ved grænsen bliver der lidt pasformaliteter inden vi flyder videre ad den korte strækning til Tan Chau. Grænsebyen tilbyder en hel del handelsmuligheder og her findes udover khmerer også en stor kinesisk befolkning. Vi ankrer op et stykke fra byen på et stille og smukt sted.

Dag 9 - Mekongs fiskemekka.

Vi kører ind i Tan Chau og opdager byen fra små lokale taxier, de såkaldte xelois. I stille tempo udforsker vi de små gader, hvor der er værksteder og huse. Der stoppes ved det farverige marked, hvor vi ser et af de gamle templer. Der er rig mulighed til at ting om prisen med de lokale handlende. Så byttes der transportmiddel til mindre både, som fører os forbi flydende hus og frem til fiskefarmen. 

Vel tilbage ombord er der tid til spabehandlinger eller et dyp i svømmepølen oppe på dækket, inden frokosten serveres mens fartøjet langsomt sejler videre. Om eftermiddagen er vi fremme ved byen My An Hung, hvor vi møder en lokal familie i deres have og hjem. Her bydes vi på vietnamesisk thesmagning. Denne the kan være lidt bitter i smagen, og sødes derfor med honning. Også honningen er af familiens egenproduktion.

Sent om aftenen ligger vi til i nærheden af Sa Dec.

Dag 10 - Blandt ris,palmer og hyacinter.

Omkring morgenmadstiden er vi fremme ved Binh Thanh, som er en af de største øer i Mekongdeltaet. Vi går iland og går gennem øens hverdag, møder befolkningen og beundrer deres kundskaber i at væve tæpper.

Om eftermiddagen sejler vi videre til Cai Be, som er en charmerende lille by der er kendt for sin katolske kirke. Det flydende marked i Cai Be bliver med den nuværende udvikling mindre og mindre for hvert år der går, men stadigvæk foregår der en del handel af lokale varer så som frugt og landbrugsprodukter. Handlen foregår i både og i floden. På land findes der masser af palmer og rismarker. Med andre ord findes der risprodukter i alle afskygninger, eksempelvis pasta, papir, kager og vin. Men der findes også kokoskager, slik og meget mere. 

Krydstogtet har hermed nået sin ende, og når solen går ned byder fartøjets besætning os på en sidste mindesværdig aften ombord.

Dag 11 - Saigon / Ho Chi Minh City.

Efter den sidste morgenmad ombord går vi ad borde i My Tho, og rejser så med bus til Saigon. Når vi er fremme i denne travle storby tager vi en byrundtur.

Vi ser Genforeningspaladset, det forhenværende præsidentpalads. Her blev der skrevet historie den 30 april 1975, da de første nordvietnamesiske kampvogne rullede ind i byen, hvilket signalerede Saigons fald. Ikke langt fra dette sted stifter vi bekendtskab med den franske koliniarv og Norte Dame katedralen. Overfor katedralen ligger det stilige Hotel de Ville de Saigon, som idag huser Saigos rådhus.

Senere hen på eftermiddagenindregistrerer vi os på det centralt beliggende hotel, og om aftenen er der frie tøjler til at udforske det, som kaldes "verdens billigste storby". Hvis ikke at markedet BenThanh lokker, så findes der et nærmest uendeligt udbud af gode restauranter.

Dag 12 - Til Phu Quoc.

Efter morgenmaden forlader vi hotellet og kører til lufthavnen, hvor vi tager en kort rejse fra fastlandet til det tropiske paradis Phu Quoc. Denne circa 570 kvadratkilometer store ø siges at have 99 bjerge, og de fantasifremkaldende kalkstensformationer strækker sig fra nord til syd. Den højeste top er lige over 600 meter høj. 

Her nyder vi total afslapning på fine The Shell Resort & Spa, somligger direkte ned til stranden.

Dag 13 og 14 - Sol- og badeferie.

Uanset hvilken del af året man er her, så byder Phu Quoc på blå himmel, sol og dejlige bademuligheder. Den som bliver rastløs af lange perioder på stranden eller ved poolen, kan vælge at følge med på interessante udflugter. Temas rejseleder hjælper med inspiration og bestilling.

Den sidste aften er der fælles afskedsmiddag på hotellet.

Dag 15 - Udcheckning og hjemrejse.

Der er tid til et sidste dyp i havet inden det bliver tid til at pakke sammen og sige farvel til Phu Quoc og Vietnam. Om eftermiddagen flyver vi via Saigon og sidenhen om natten via Bangkok og hjem.

Dag 16 - Hjemkomst.

Der er ankomst til Danmark om morgenen.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejsen Danmark - Siem Reap og igen Phu Quoc retur til Danmark
 • Samtlige overnatninger
 • 13 x morgenmad
 • 9 x frokost
 • 9 x middag
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tema rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1.

Flyrejse Danmark - Siem Reap, Cambodia. Flymåltider indgår.

Dag 2.

Kulturshow. Middag indgår. Tidlig indcheckning på hotel garanteret. To overnatninger på hotel i Siem Reap.

Dag 3.

Heldagsudflugt til ruinområdet ved Angkor. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 4.

Indregistrering på krydstogsbåden. Eftermiddagsudflugt i Kampong Cham til Hanchey templet. Helpension indgår. Syv overnatninger ombord på krydstogsbåd.

Dag 5.

Krydsning Kampong Cham - KAmpong Chhnang. Udflugt til Angkor Ban og øen Koh Oknha Tey. Helpension indgår.

Dag 6.

Krydsning Kampong Chhnang - Phnom Penh. Gåtur i by. Helpension indgår.

Dag 7.

Udflugt i Phnom Penh med besøg ved Killing Fields og i det kongelige palads med sølvpagoden. Helpension indgår.

Dag 8.

Krydsning Phnom Penh - Tan Chau. Grænseovergang til Vietnam. Helpension indgår.

Dag 9.

Krydsning Tan Chau - Sa Dec. Udflugt med lokal taxi i Tan Chau. Besøg i lokalt hjem i byen My An Hung med efterfølgende thesmagning. Helpension indgår.

Dag 10.

Krydsning Sa Dec - My Tho. Udflugt på øen Binh Thanh. Besøg på det flydende marked i Cai Be. Helpension indgår.

Dag 11.

Landstigning ved My Tho. Byrundtur i Saigon. Morgenmad og frokost indgår. En overnatning på hotel i Saigon.

Dag 12.

Flyvning Saigon - Phu Quoc. Morgenmad indgår. Tre overnatninger på hotel i Phu Quoc.

Dag 13 og 14.

Sol- og badedage på Phu Quoc. Morgenmad indgår. Afskedsmiddag indgår sidste aften.

Dag 15.

Flyvning Phu Quoc - Danmark via Saigon. Morgenmad og flymåltider indgår.

Dag 16.

Hjemkomst.

Cambodja

Befolkning
14,6 millioner Landets areal
181.040 km² Valuta
Riel Religion
Theravadabuddisme er statsreligion, islam og kristendom findes også. Sprog
Khmer er officielt sprog

Vietnam

Befolkning 90 millioner
Landets areal 329 560 km²
Religion Religioner er buddhisme (65-70 %), katolicism (ca 8 %), konfucianism, daoism, caodai og hoa hao.
Sprog Officielt sprog er vietnamesisk

Vigtigt om rejsen

I prisen indgår:

Flyrejse Danmark til Siem Reap, Cambodia og Phu Quoc, Vietnam til Danmark på returrejsen. Busudflugter samt del dobbeltrum, måltider ifølge dagsprogrammet, entreudgifter og samtlige udflugter ifølge dagsprogrammet samt rejseledelse fra TEMA.

Valuta:

Cambodia: Riel (KHR)

Vietnam: Dong (VND)

I rejsen indgår de måltider, som fremgår af dagsprogrammet. Øvrige måltider samt drikkevarer betales på plads. Ombord på krydstogtsbåden angives priserne i vietnamesiske Dong. Regningen betales ved udcheckning sidste dag. Mankan betale med VND /USD eller kreditkort ombord.

De almindeligste bank- og kreditkort accepteres i de fleste større butikker. Kontomater findes.  

For mere information om valuta og kurs, kontakt bank- eller vekslingskontor.

Drikkepenge:

Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. Istedet anbefaler vi dig at beregne 160 USD per person til chauffører, restaurantpersonale, personalet på krydstogtsbåden, bagagebærere og diverse guider samt chauffører. Beløbet indsamles på plads af TEMA rejselederen og fordeles på passende vis.

Påklædning og udrustning:

I Angkor området skal man bære diskret og respektfuld påklædning, eksempelvis bluse / skjorte som dækker skuldrene. En eventuel kjole skal dække knæene. Gå ej heller med korte bukser / shorts i Angkor området.

Medbring lettere regntøj, paraply og en varmere trøje / jakke. Men for det meste gælder det, at man klæder sig bedst i kølige og luftige klæder med lange ærmer, som beskytter mod stærk sol og også insekter. Pak let. Vaskeservicen på hotellerne er hurtig og god. Vi anbefaler også et par gode gymnastiksko med gummisåler til besøg i templer og gåture i småbyer.

Medbring et sæt mere pænt tøj til diverse middage, hvor det er kotyme at være mere "velklædt".

Obs:

Vær bevidst om, at nogle dagsetapper er noget længere, og at nogle landgange kan være besværlige eftersom Mekongflodens vandmængde varierer over året. 

Vejret kan ingen bestemme over, og man må se dets indvirken som et ekstra krydderi på rejsen. Af og til kan visse veje blive afspærrede, eller være fopr besværlige til at komme frem ad. Da finder vi andre veje og løsninger, altid under hensyntagen til sikkerheden og oplevelserne.

Lokalflyvninger:

De lokale flyvninger bestilles af vores samarbejdspartner, og man modtager flybilletterne på plads. Når i checker ind ved afrejsen fra Skandinavien bør i have dagsprogrammet og hotellisten tilgængelig. I kan blive spurgt til, hvilket hotel i overnatter på første nat på destinationen, samt udspurgt til hvornår i forlader landet (i dette tilfælde Vietnam).

Bemærk at maksimal vægt for indregistreret bagage på indenrigsflyvningerne er 20 kilo (plus maksimalt 5 kilo håndbagage). De internationelle flyvninger med Thai Airways tillader dog 30 kilo indregistereret bagage.

Klima:  

Klimaoplysninger og vejrudsigter finder du på respektive vejrsites. Gode sider er www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no

Øvrigt: 

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotel/overnatning

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet
 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.