Kina, Tibet og NepalMidtens Rige og Verdens Tag

Vi går på den kinesiske mur og ser den Forbudte By. Der er også fri tid i Beijing til egne oplevelser. Derpå flyver vi til Lhasa, som er en af Verdens højest beliggende byer. Her betages man af storslåede templer og paladser, med mennesker som tilbeder buddhaer ved at kaste sig i gruset. Fra Lhasa rejser vi med jeep over den storslåede tibetanske højslette og besøger Mt. Everest's Nordlige basislejr. Rejsen afsluttes blandt Kathmandu's templer og stupa'er.

REJSEFAKTA

Lande: Kina, Nepal

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 17 dage

Gruppens størrelse: 20-24 personer

Visum kræves: Ja (klik for detaljer)

HØJDEPUNKTER

 • Tre Verdensarvssteder i Beijing
 • Lhasa's paladser og templer
 • Højplateauet i Tibet og Palkhorklosteret
 • Kathmandu's kultur
 • Den storslåede natur og udsigterne

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår: 

Flyrejse København - Beijing, Kathmandu - København. TEMA rejseleder, del i dobbeltværelse, måltider, udflugter, entreer og rejsens transporter samt indrigsflyvninger ifølge dagsprogrammet.

Observer: 

I kinesiske lufthavne er det ikke tilladt at medbringe alkohol, vand eller andre drikkevarer i håndbagagen, når man passere sikkerhedskontrollen. Man kan medbringe flydende medicin, men vær forberedt at den bliver åbnet og kontrolleret af sikkerhedspersonalet. Efter sikkerhedskontrollen kan man så købe drikkevarer og tax-free. Vær også opmærksom på at uåbnede flasker med væske kun må være i den indcheckede bagage. Lightere og magneter må heller ikke medbringes. Vær forberedt på at der er streng kontrol ved sikkerhedskontrollen.

Visum: 

Du skal have navn, adresse og telefonnummer til det første hotel i Beijing på dig ved indrejse til Kina, da pasmyndighederne kan spørge til dette.

Man skal have visum inden indrejsen til Kina. Tema kan ordne et gruppevisum, for de som ikke selv ordner visum via den Kinesiske Ambassade. Hvis du er interesseret i at Tema ordner dit visum, skal du kontakte vores kundeservice. 

Pris per visum: 1250,- DKK 

For at ordne visummet behøves vi følgende fra dig: En farvekopi af dit pas, oplysning om arbejde (inklusiv oplysning om arbejdsgiver) samt dit bestillingsnummer og afrejsedatoen. Vær obmærksom på, at vi behøver disse informationer senest 2 måneder inden afrejse, og helst i umiddelbar forbindelse med, at du bestiller din rejse. Dokumenterne sendes til passport@temaresor.se eller via almindelig post til: Tema rejser, Glödlampsgränd 1, SE-120 31 Stockholm, Sverige. Dit pas skal være gyldigt minimum 6 måneder efter HJEMKOMST. Gruppevisummet er gyldigt i 30 dage. 

Visummet fremsendes med almindelig post circa 2 uger inden afrejse, sammen med yderligere information. Bemærk at dokumentet skal kunne fremvises både ved ind- og udrejsen. 

Hvis du ønsker at ordne dit visum selv, så kontakt den kinesiske ambassade i København. Besøg deres hjemmeside for mere information. Vær obmærksom på, at vi på Tema har visse dokumenter (hotelvoucere og aktuelt dagsprogram), som du behøver for at kunne ansøge om visum. Kontakt os på passport@temaresor.se, og så fremsender vi de nødvendige oplysninger. Og bemærk at et turistvisum er gyldigt i 3 måneder, så derfor kan man først ansøge om visum 2 måneder inden afrejse. Ambassaden behøves circa 4 arbejdsdage til at behandle visumansøgningen. Beregne et par dages marginal, og ansøg i god tid! 

Du skal også give ekstra oplysninger til flyselskabet inden afrejse. Dette gøres under "Min rejse", og bør gøres samtidig med at du bestiller din rejse. 

OBS! Visummet kræver at man er minimum to personer. Hvis du rejser alene bliver vi derfor nødt til at sammensende visumansøgningen med andre rejsendes ansøgning, under forudsætning af at du og de andre rejsende rejser fra samme afrejselufthavn. Dette indebærer at i behøves at indchecke sammen i lufthavnen, og må gå igennem sikkerhedskontrollen i Kina sammen. Det samme gælder for hjemrejsen. Tæt på afrejsetidspunktet bliver du og de andre rejsende kontaktet af os, og vi oplyser kontaktoplysninger om jer, så i kan aftale hvor på lufthavnen i skal mødes før indcheckning. Hvis du har yderligere spørgsmål, kontakt kundeservice på: +46 771- 37 38 39 

Vi behøves også en kopi af dit pas senest 40 dage inden afrejse. Send den venligst til TEMA, Glödlampsgränd 1, SE – 120 31 Stockholm, eller send med mail til passport@temaresor.se

Valuta: 

Kinesiske Yuan Renmibi (RMB) også kaldet yuan.  

Nepalesiske rupees (NPR).

Hvis du ønsker at deltage i ekstraudflugter betales disse i US$. Det er svært at veksle danske kroner i Nepal, og derfor bør du medbringe kontante US$. 

Kina: 1 yuan = 10 jiao = 100 fen. De mest almindelige kreditkort accepteres af større hoteller samt i større butikker og på restauranter. 

For mere information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et veklsingskontor.

Når du beregner dine lommepenge, så husk på, at Kina og Nepal er et eldorado for shopping. Måltidsdrikke til de fælles måltider indgår ikke i rejsens pris. Der er masser af shoppingmuligheder, så det er næsten uundgåeligt, at du har mere bagage på hjemrejsen, end ad du rejset ud. Det kan være en fordel at medbringe en ekstra, sammenklappelig taske.

 Klima og beklædning: 

Hotellerne er ganske afslappede, selv på de bedre hoteller. Om dagen færdes du mest bekvemt i løstsiddende og bekvemt sommertøj. Hotellerne har vaskeservice. Regn kan forekomme, så medbring regntøj og køb evt. en paraply på plads i Tibet. Det er vigtigt at du medbringer gode gåsko med god sål, da underlaget specielt i Beijing er hårdt. 

Til besøget i Tibet og Nepal bør du medbringe en varm trøje og gerne en varm vindtæt jakke samt hue og handsker.

Din kuffert skal være stærk og kunne låses, eftersom den ofte udsættes for grov behandling under flyrejserne, specielt indriges i Kina.

Hotelstandard:

Hotelstandarden under rejsen varierer meget. Vi bor godt i Beijing og Kathmandu og rimeligt godt i Lhasa. Når vi forlader Lhasa er hotellerne enkle med spartansk indretning. Af og til er der problemer med elforsyningen, og dermed kan det være et problem at få varmt vand.

Grænseovergang:

Ved grænseovergangen mellem Tibet og Nepal må man selv bære sin bagage fra bussen og over grænsen. Her gennemføres en oftest meget grundig gennemsøgning af bagagen, men oftest slipper turister lindrigere. Men vær forberedt på, at får din bagage den store tur, så pakker de alting op, og du må selv pakke det hele ned igen.

Høje højder:

Under rejsens gang kommer du op over 5000 Meter over Havet. Lhasa ligger på 3607 MOH, og dette klarer de fleste uden større problemer. Mennesker har dog varierende tolerance for højder, hvilket intet har med alder, køn eller kondition at gøre. Man undviger højdesyge (hovedpine, åndenød, høj puls etc.) ved at holde aktivitetsniveauet nede, gå sagte, drikke meget vand og undgå rygning samt stærk alkohol. Hvis du er usikker på, om du kan tåle højderne, bør du tage en snak med din læge inden bestilling af rejsen.

Elektricitet: 

220 volt. Stikkene er anderledes end i Danmark, medbring derfor en adapter. 

Vaccinationer: 

Hos Danske Lægers Vaccinations Service, som har klinikker i hele landet, kan du altid få opdateret rådgivning og relevante vaccinationer. 

Tlf.: 70 25 40 80.

Hjemmeside: www.sikkerrejse.dk

E-mail: info@sikkerrejse.dk

Drikkepenge: 

Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. Istedet anbefaler vi dig at beregne 45 US$ per person til chauffører, restaurantpersonale og diverse guider. Beløbet indsamles på plads af TEMA rejselederen og fordeles på passende vis.

Anden forberedelse: 

År 2012 tildeltes Mo Yan Nobels litteraturpris, og Tema kan varmt anbefale hans bøger: 

De Røde Marker, som er en roman der udspiller sig under 1920'erne og 1930'ernes kaos i Kina. Fattigdom, banditter og japansk besættelse. Den omhandler kærlighed, grusomhed og poesi med de røde sorghum marker i Kina som baggrund. 

Hvidløgsballaderne, som udspilles i det Nordøstlige Kina, hvor hvidløgsbønderne gør oprør mod et totalitært og kurrupt bureaukrati. Blev hyldet verden i hele verden, men fordømt i Kina pga. det kontroversielle indhold. 


Følgende anden litteratur kan anbefales:

Den sidste Kejser - Brian Power. 

Kina's første kejser - R. W. L. Guisso. 

En rød heltindes død - Qiu Xiaolong 

Shanghai Baby - Wei Hui (40.000 eksemplarer brændtes af den kinesiske stat. Bogens indhold var alt for vovet og frisproget). 

Vilde Svaner - Jung Chang 

Øvrigt: 

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotel/overnatning

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.