Kampagne

Kina, Tibet og NepalMidtens Rige og Verdens Tag

Vi går på den kinesiske mur og ser den Forbudte By. Der er også fri tid i Beijing til egne oplevelser. Derpå flyver vi til Lhasa, som er en af Verdens højest beliggende byer. Her betages man af storslåede templer og paladser, med mennesker som tilbeder buddhaer ved at kaste sig i gruset. Fra Lhasa rejser vi med jeep over den storslåede tibetanske højslette og besøger Mt. Everest's Nordlige basislejr. Rejsen afsluttes blandt Kathmandu's templer og stupa'er.

REJSEFAKTA

Lande: Kina, Nepal

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 17 dage

Gruppens størrelse: 20-24 personer

Visum kræves: Ja

HØJDEPUNKTER

 • Tre Verdensarvssteder i Beijing
 • Lhasa's paladser og templer
 • Højplateauet i Tibet og Palkhorklosteret
 • Kathmandu's kultur
 • Den storslåede natur og udsigterne

Dagsprogram
2020

Dag 1 - Afrejse mod Kina og Beijing.

Afrejse fra Danmark mod nogle spændende uger i Asien.

Dag 2 - Ankomst til Kina.  

Du lander i Beijing / Peking om eftermiddagen, og møder din TEMA rejseleder på lufthavnen. Efter kørsel til, og indregistrering på, dit centralt beliggende hotel i Beijing venter velkomstmiddagen.   

Dag 3 - Den kinesiske mur og Lamatemplet.  

Idag ser vi noget der overtræffer det meste, nemlig den kinesiske mur. Allerede år 600 f.Kr. byggedes dele af muren af forskellige småkongedømmer. Da Kina blev forenet år 221 f.Kr af Kejser Qin Shi Huang Di, blev de forskellige småbidder sammenføjet til en sammenhængende befæstning. Det siges at over 300.000 strafarbejdere arbejdede på den i circa ti år. Idag er muren over 6000 Km lang, og anses uden tvivl som et af verdens største bygningsværker.  

I forbindelse med udflugten til muren ser vi også på cloissonne, eller emaljearbejder, som opstod i Fjernøsten under Tangdynastiet (618-907). For mange er netop cloisonne blevet et synonym for kinesisk kunsthåndværk.  

Om eftermiddagen besøger vi det smukke Lamatempel i det centrale Peking. Dette var førhen Dalai Lamas residens, når han besøgte kejseren i Peking. Her findes en udstilling om Kina og Tibets relation, som giver en god baggrund for vores fortsatte rejse. 

Om aftenen har du chancen for at opleve Pekingoperaen, eller jingju. Kunstformen opstod i Beijing, men den er nu populær over hele det store land. Det er en farverig, højlydt og speciel forestilling, som akkompagneres af slaginstrumenter og skinger sang. Det er i Peking at man skal se denne forestilling. Operaaftenen er en frivillig ekstraudflugt, som du tilmelder dig til hos din rejseleder. Prisen ligger omkring 250-300 Yuan, alt efter hvor du vil sidde i salonen.  

Dag 4 - Ankomst til Tibet.  

Om morgenen forlader vi Beijing og flyver Sydpå til Tibet og lander i Lhasa som ligger næsten 3.500 Meter over havet. Vi har intet på programmet denne dag, udover en fælles middag. Dagen kan du istedet anvende i ro og fred til at tilpasse dig til højden.   

Mange etniske grupper er repræsenterede i byen, men tibetanerne udgør circa 85 % af befolkningen og er derved, uanset den politiske situation, i klar majoritet. Trods højden er klimaet relativt mildt, med circa 3000 soltimer om året, hvilket er mere end gennemsnittet for Tibet. Udover at kaldes Gudernes By går Lhasa også under tilnavnet "Solbyen". Regnen kommer oftest i juli til september, men eftersom at det oftest regner om natten og er sol om dagen, så er denne periode den bedst egnede til at besøge byen.   

Dag 5 - Lhasas klostre. 

Drepung ligger for foden af bjerget Gambo Utse lige Vest for Lhasa. Med sine 250.000 Kvadratmeter er Drepung landets største kloster. Klosteret byggedes i starten af 1400 årene, og havde i sine velmagtsdage over 10.000 munke. Den dag idag har Drepung den højeste status blandt alle Tibets klostre, og det var her at Dalai Lama residerede indtil den 5 Dalai Lama byggede Potalapaladset. 

Efter frokost besøger vi Seraklosteret der ligger lige Nord for byen. Klosteret grundlagdes allerede under 1400-årene e.Kr., og da Tibet indlemmedes i Kina havde det over 5000 munke. Mange af disse valgte at forlade klosteret. Idag er klosteret kendt for sine munkedebatter, hvor unge munke og novicer diskuterer religion og buddhistisk filosofi. Disse debatter afholdes om eftermiddagen og er åbne for almenheden.  

Dag 6 - Jokhangtemplet og Potala paladset. 

Idag besøger vi det allerhelligste tempel for tibetanske buddhister, Jokhang fra 600 årene e.Kr. Helligdommen ligger i Lhasa's gamle bydel blandt en masse levende basargader. Uanset hvilket tidspunkt af døgnet man er her, ser man pilgrimme som bukker eller kaster sig på jorden fremfor templet. Jokhang's største skat er en guldbelagt Buddha, der blev bragt hertil af prinsesse Wen Chang. Hun giftede sig med den mand, der blev den første Lama. Templet er en overvældende og besynderlig oplevelse med al sin ikonografi og symbolik fra lamaismen.  

Lhasa er opdelt i den ældre tibetanske bydel, og så den moderne kinesiske. Begge bydelene virker små iforhold til Potala paladset, som førhen var sæde for Tibet's gudekonge Dalai Lama. Hans navn betyder "Den hvis visdom er lige så dyb som oceanet" (Dalai = Ocean og Lama = vis mand). Lamaismen præger hele Lhasa og det er umuligt at bortse fra denne specielle religion, der trods den kinesiske indgriben har et stærkt greb om befolkningen. Vi besøger Potala paladset som opførtes under 1600-årene og er opdelt i røde og hvide bygninger. Der er 13 etager og mere end 1000 rum i paladset. Når man ser dette imponerende bygningsværk rammes amn af tanken om, at en sådan bygning kommer aldrig mere til at bygges. Under rundvisningen på paladset ved man aldrig hvilke dele af paladset, som man kommer til at se. Ofte får man tilgang til terasseboligerne, som var Dalai Lama's private område. Den religiøse del, den rødmalede, er altid åben for de besøgende, og hertil valfarter pilgrimme fra hele Tibet. Her findes en enorm, juvelprydet Buddha og de tidligere Dalai Lama'ers grave. Det hele er dekoreret med fascinerende vægmalerier som fortæller om buddhistisk og tibetansk hverdagsliv gennem århundrederne.  

Dag 7 - Sommerpaladset Norbulingka.  

Vores sidste dag i Lhasa dedikeres til juvelhaven Norbilingka. Her ligger Dalai Lama'ernes palads, der blev bygget under 1700-årene. Her havde Dalai Lama'erne sin sommerresidens frem til 1959, hvor den 14. Dalai Lama flygtede fra landet og rejste i exil i Indien.  

Vi spiser en fælles frokost, og derefter er resten af dagen fri til egne eventyr i byen.  

Dag 8 - Over det tibetanske højplateau.  

Tidligt om morgenen forlader vi Lhasa, hvilket vi må gøre de næste fem dage, hvor vi stedvist skal tage os igennem dårligt terræn. Dagens rejse på circa 300 Km gå gennem den storslåede tibetanske natur. Vi starter med at køre langs Lhasafloden's dalgang og snart går det opad mod passet Kamba La på 4794 Meters højde. Herfra har du en fantastisk udsigt mod Lhasa's dalgang på den ene side og Yamdroksøen på den anden. Sidenhen venter endnu et pas, Koro La på 5045 Meters højde og nær nedhængende gjetsjere. Vi fortsætter mod den lille landbrugsby Gyantsa med sine typiskt tibetanske huse. Her ligger Palkhorklosteret, der byggedes år 1429. Pladsen domineres af Tibets største og mest imponerende Stupa, Kumbum, der er udsmykket med Buddha'ens bistre øjne. En stupa er et enormt buddhistisk relikvieskrin. Sent om eftermiddagen er vi fremme i Shigatse, som er landets næststørste by med circa 50.000 indbyggere. Her tilbringer vi to dage.  

Dag 9 - Byrundtur i Shigatse med Dashilhunpoklosteret.  

Byen Shigatse er administrativt centrum for det Sydvestlige Tibet, og har derfor stor politisk betydning. Byens religiøse betydning er om muligt endnu større. Her ligger nemlig Dashilunpoklosteret. Dette tilhører Panchen Lama, som er landets næstvigtigste religiøse leder efter Dalai Lama. Klosteret byggedes år 1447, og blev delvist ødelagt under Kulturrevolutionen. Det åbnedes igen i 1980 og huser idag circa 600 munke, hvoraf 6 anses som "levende buddhaer". Arkitektonisk set er klosterbebyggelsen enestående og indvendigt ser du fremstillinger af alle lamaismens buddhaer og dæmoner. Her findes også en 25 Meter høj Buddha, som er dækket af guld og udsmykket med ædle stene.  

Dag 10 - 5200 Meter over havet.  

Idag rejser vi gennem barske men storslåede omgivelser igennem Himalaya og Jiatsoupasset (Gyatso). Under rejsen komer vi op på 5200 Meters højde. Luften er tynd og kold, men udsigten er bjergtagende. I Shegar indregistrerer vi os for de kommende to nætter boende på 4050 Meter over Havet.  

Dag 11 - Mt. Everest Base Camp.  

Idag går rejsen til en af Mt. Everest's legendariske basislejre. Igen er omgivelserne barske men panoramaudsigten er ubeskrivelig. På vej dertil stopper vi ved verdens højest beliggende kloster, Rongbuk, der ligger knapt 5000 Meter over Havet.  

Der findes to såkaldte basislejre ved Mt. Everest. Den Sydlige ligger i Nepal, og dennåes ved en krævende vandring. Vi besøger den Nordlige basislejr beliggende i Tibet, som man under sommermånederne kan nå med køretøj. Hvis vi har heldet og vejret med os, kan du se Verdens højeste bjergtop over dig.  

Dag 12 - Bjergpasset Kondanglhamu.  

Idag går rejsen mod byen Gyirong beliggende på circa 2700 MOH. Under rejsens gang har du en smuk udsigt mod Mount Everest. Vi kører også over nogle høje bjergpas, blandt andet Kondanglhamu, og færdes gennem øde vildmark. Den forventede rejsetid er circa 7 timer, og selve rejsen er dagens højdepunkt.   

Gyirong ligger på Himalaya's Sydskråninger og klimaet her er mildt og fugtigt. Der vokser en del skov her og om sommeren vælde vandfald ned langs bjergsiderne. Byen er den sidste på den kinesiske side af grænsen inden vi når frem til Nepal. Grænsehandlen tiltrækker såvel tibetanere, kinesere og nepalesere.  

Dag 13 - Fra Tibet til Nepal.  

Idag forlader vi Tibet og kører til Kathmandu (circa 170 Km / 7-8 timers rejse). På en passende plads stopper vi for frokost i den naturskønne og traditionsrige by Dhulikhel. Her vokser der megen rhododendron, og de grønne skråninger her er som vildtvoksende terassemarker. Fugle og sommerfugle stortrives her, og der er et lille Shangri-La som åbenbarer sig her.  

Når vi kommer frem til Nepal's hovedstad Kathmandu indregistrerer vi os på hotellet, og du kan hvile dig efter nogle mindesrige og lange rejsedage.  

Dag 14 - Kathmandu med Swayambodnath og Boudnath.

Kathmandu er hovedstad i Nepal og er også kendt under navnet Kantipur. Efter morgenmaden kører vi til Swayamboudnath, som er en stupa (eller relikvieskrin) som skal være over 2000 år gammelt. De fængslende øjne, de sortmalede øjenbryn og næsen formet som et spørgsmålstegn fanger vores interesse. Hvis vejret tillader det, har man herfra en fantastisk udsigt over hele dalen. 

Ved den centrale Durbar square (torv) ser vi nogle af de mest erømte bygninger. Der vil være fri tid omkring frokost til at handle og gå på restaurant i den hyggelige Thamel bydel. 

Boudnathstupaen er måske Nepals mest kendte, og intet besøg i Kathmandu er komplet uden et besøg dertil. Senerehen under eftermiddagen besøger vi et af hinduernes allehelligste templer, Pashupatinath templet.

Dag 15 - Bhadgaon og Patan.  

Den sidste dag på rundrejsen indledes med en udflugt til UNESCO Verdensarv's byen Bhaktapur (Bhadgaon), som er Kathmandudalens trediestørste by og en tidligere hovedstad for et lille kongerige. Af de tre søsterbyer Kathmandu, Patan og Bhaktapur er det den sidstnævnte som har bevaret flest af de gamle traditioner. Byen er kendt for sine dygtige krukkemagere, vævere og træsnedkere. Du ser smukke metalarbejder på Golden Gate ved byens kongepalads.  

Efter frokost fortsætter dagen i den lille by Patan, som ligger 5 Km borte. Patan's centrale plads, Durbar Square, er forholdsvist lille, men omgives af fantastiske arkitektoniske perler. Pladsen regnes for en af Verdens smukkeste torv. Her har du tid på egen hånd.  

Vi har sen udcheckning fra hotellet, og flyver fra Kathmandu sent om aftenen.  

Dag 16 - Fri dag på Shangri La.

Under vores ophold i Nepal bor vi på det fine Shangri La Hotel Kathmandu, som med sin centrale placering giver et godt udgangspunkt for egne udflukter, men som også tilbyder fine faciliteter og en udendørs svømmepøl (hvis vejret tillader det). 

Du råder over dit hotelrum til klokken 18.00, hvorefter vi giver os til lufthavnen med sen afrejse hjemad.

Dag 17 - Hjemkomst.  

Vi flyver via Doha og er fremme i Danmark om morgenen.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejse t/r til Danmark.
 • Samtlige overnatninger.
 • 14 x morgenmad.
 • 10 x frokost.
 • 7 x middag.
 • Entreudgifter ifølge program.
 • Tema's rejseleder.

REJSEFAKTA

Dag 1.

Danmark - Beijing. Flymåltider indgår.

Dag 2.

Ankomst Beijing. Middag indgår. To overnatninger på femstjernet hotel i centrale Beijing.

Dag 3.

Udflugt til Den Kinesiske Nur og Lamatemplet. Bustransport 120 Km. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 4.

Flyrejse Beijing - Lhasa. Morgenmad og middag indgår. 4 overnatninger på centralt beliggende hotel i Lhasa.

Dag 5.

Udflugt til Drepung- og Seraklostrene. Transport ca. 20 Km. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 6.

Udflugt til Jokhangtemplet og Potalapaladset. Transport 25 Km. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 7.

Udflugt til Sommerpaladset, 30 Km. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 8.

Lhasa - Shigatse, 270 Km. Rejse over den tibetanske højplateau via Yamdroksøen. Helpension indgår. To overnatninger på hotel i Shigatse.

Dag 9.

Byrundtur i Shigatse med besøg ved Dashilhunpoklosteret og det lokale marked. Transport 10 Km. Helpension indgår.

Dag 10.

Shigatse - Shegar, 240 Km. Rejse over Jiatsoupasset. Helpension indgår. To overnatninger på hotel af enkel standard i Shegar.

Dag 11.

Heldagsudflugt til Mt. Everest's Nordlighe basislejr, transport 140 Km. Helpension indgår.

Dag 12.

Shegar - Gyirong, 290 Km. Rejse over Kondanglhamu-passet. Helpension indgår. En overnatning på hotel af enkel standard i Gyirong.

Dag 13.

Gyirong - Kathmandu, 170 Km. Via Nepalese-Chinese Friendship Bridge. Morgenmad og frokost indgår. To overnatninger på hotel i Kathmandu.

Dag 14.

Besøg ved Swayamboudnath og Boudnath. Morgenmad indgår.

Dag 15.

Dagsudflugt til Bhaktapur og Patan, transport 40 Km. Morgenmad og middag indgår.

Dag 16.

Fri dag med sen udcheckning fra hotel (18.00). Flyrejse Kathmandu - Danmark, flymåltider indgår.

Dag 17.

Hjemkomst.

Kina

Befolkning: 1,39 milliarder
Landets areal: 9.600.000 km²
Valuta: Yuan
Religion: Buddhisme, taoisme og konfucianisme (udøves ofte parallelt), minoriteter af kristne og muslimer.
Sprog: Kinesisk (med flere meget forskellige dialekter). De fleste minoriteter har desuden deres egne sprog.

Nepal

Indbyggertal 31 millioner
Landets areal 147.181 km²
Valuta Nepalesisk rupee
Religion Hinduisme og buddhisme
Sprog
Det officielle sprog er nepali (nært beslægtet med hindi), engelsk.

Dagsprogram
2021

Dag 1 - Afrejse mod Kina og Beijing.

Afrejse fra Danmark mod nogle spændende uger i Asien.

Dag 2 - Ankomst til Kina.   

Du lander i Beijing / Peking om eftermiddagen, og møder din TEMA rejseleder på lufthavnen. Efter kørsel til, og indregistrering på, dit centralt beliggende hotel i Beijing venter velkomstmiddagen.    

Dag 3 - Den kinesiske mur og Lamatemplet.   

Idag ser vi noget der overtræffer det meste, nemlig den kinesiske mur. Allerede år 600 f.Kr. byggedes dele af muren af forskellige småkongedømmer. Da Kina blev forenet år 221 f.Kr af Kejser Qin Shi Huang Di, blev de forskellige småbidder sammenføjet til en sammenhængende befæstning. Det siges at over 300.000 strafarbejdere arbejdede på den i circa ti år. Idag er muren over 6000 Km lang, og anses uden tvivl som et af verdens største bygningsværker.   

I forbindelse med udflugten til muren ser vi også på cloissonne, eller emaljearbejder, som opstod i Fjernøsten under Tangdynastiet (618-907). For mange er netop cloisonne blevet et synonym for kinesisk kunsthåndværk.   

Om eftermiddagen besøger vi det smukke Lamatempel i det centrale Peking. Dette var førhen Dalai Lamas residens, når han besøgte kejseren i Peking. Her findes en udstilling om Kina og Tibets relation, som giver en god baggrund for vores fortsatte rejse.  

Om aftenen har du chancen for at opleve Pekingoperaen, eller jingju. Kunstformen opstod i Beijing, men den er nu populær over hele det store land. Det er en farverig, højlydt og speciel forestilling, som akkompagneres af slaginstrumenter og skinger sang. Det er i Peking at man skal se denne forestilling. Operaaftenen er en frivillig ekstraudflugt, som du tilmelder dig til hos din rejseleder. Prisen ligger omkring 250-300 Yuan, alt efter hvor du vil sidde i salonen.   

Dag 4 - Ankomst til Tibet.   

Om morgenen forlader vi Beijing og flyver Sydpå til Tibet og lander i Lhasa som ligger næsten 3.500 Meter over havet. Vi har intet på programmet denne dag, udover en fælles middag. Dagen kan du istedet anvende i ro og fred til at tilpasse dig til højden.    

Mange etniske grupper er repræsenterede i byen, men tibetanerne udgør circa 85 % af befolkningen og er derved, uanset den politiske situation, i klar majoritet. Trods højden er klimaet relativt mildt, med circa 3000 soltimer om året, hvilket er mere end gennemsnittet for Tibet. Udover at kaldes Gudernes By går Lhasa også under tilnavnet "Solbyen". Regnen kommer oftest i juli til september, men eftersom at det oftest regner om natten og er sol om dagen, så er denne periode den bedst egnede til at besøge byen.    

Dag 5 - Lhasas klostre.  

Drepung ligger for foden af bjerget Gambo Utse lige Vest for Lhasa. Med sine 250.000 Kvadratmeter er Drepung landets største kloster. Klosteret byggedes i starten af 1400 årene, og havde i sine velmagtsdage over 10.000 munke. Den dag idag har Drepung den højeste status blandt alle Tibets klostre, og det var her at Dalai Lama residerede indtil den 5 Dalai Lama byggede Potalapaladset.  

Efter frokost besøger vi Seraklosteret der ligger lige Nord for byen. Klosteret grundlagdes allerede under 1400-årene e.Kr., og da Tibet indlemmedes i Kina havde det over 5000 munke. Mange af disse valgte at forlade klosteret. Idag er klosteret kendt for sine munkedebatter, hvor unge munke og novicer diskuterer religion og buddhistisk filosofi. Disse debatter afholdes om eftermiddagen og er åbne for almenheden.   

Dag 6 - Jokhangtemplet og Potala paladset.  

Idag besøger vi det allerhelligste tempel for tibetanske buddhister, Jokhang fra 600 årene e.Kr. Helligdommen ligger i Lhasa's gamle bydel blandt en masse levende basargader. Uanset hvilket tidspunkt af døgnet man er her, ser man pilgrimme som bukker eller kaster sig på jorden fremfor templet. Jokhang's største skat er en guldbelagt Buddha, der blev bragt hertil af prinsesse Wen Chang. Hun giftede sig med den mand, der blev den første Lama. Templet er en overvældende og besynderlig oplevelse med al sin ikonografi og symbolik fra lamaismen.   

Lhasa er opdelt i den ældre tibetanske bydel, og så den moderne kinesiske. Begge bydelene virker små iforhold til Potala paladset, som førhen var sæde for Tibet's gudekonge Dalai Lama. Hans navn betyder "Den hvis visdom er lige så dyb som oceanet" (Dalai = Ocean og Lama = vis mand). Lamaismen præger hele Lhasa og det er umuligt at bortse fra denne specielle religion, der trods den kinesiske indgriben har et stærkt greb om befolkningen. Vi besøger Potala paladset som opførtes under 1600-årene og er opdelt i røde og hvide bygninger. Der er 13 etager og mere end 1000 rum i paladset. Når man ser dette imponerende bygningsværk rammes amn af tanken om, at en sådan bygning kommer aldrig mere til at bygges. Under rundvisningen på paladset ved man aldrig hvilke dele af paladset, som man kommer til at se. Ofte får man tilgang til terasseboligerne, som var Dalai Lama's private område. Den religiøse del, den rødmalede, er altid åben for de besøgende, og hertil valfarter pilgrimme fra hele Tibet. Her findes en enorm, juvelprydet Buddha og de tidligere Dalai Lama'ers grave. Det hele er dekoreret med fascinerende vægmalerier som fortæller om buddhistisk og tibetansk hverdagsliv gennem århundrederne.   

Dag 7 - Sommerpaladset Norbulingka.   

Vores sidste dag i Lhasa dedikeres til juvelhaven Norbilingka. Her ligger Dalai Lama'ernes palads, der blev bygget under 1700-årene. Her havde Dalai Lama'erne sin sommerresidens frem til 1959, hvor den 14. Dalai Lama flygtede fra landet og rejste i exil i Indien.   

Vi spiser en fælles frokost, og derefter er resten af dagen fri til egne eventyr i byen.   

Dag 8 - Over det tibetanske højplateau.   

Tidligt om morgenen forlader vi Lhasa, hvilket vi må gøre de næste fem dage, hvor vi stedvist skal tage os igennem dårligt terræn. Dagens rejse på circa 300 Km gå gennem den storslåede tibetanske natur. Vi starter med at køre langs Lhasafloden's dalgang og snart går det opad mod passet Kamba La på 4794 Meters højde. Herfra har du en fantastisk udsigt mod Lhasa's dalgang på den ene side og Yamdroksøen på den anden. Sidenhen venter endnu et pas, Koro La på 5045 Meters højde og nær nedhængende gjetsjere. Vi fortsætter mod den lille landbrugsby Gyantsa med sine typiskt tibetanske huse. Her ligger Palkhorklosteret, der byggedes år 1429. Pladsen domineres af Tibets største og mest imponerende Stupa, Kumbum, der er udsmykket med Buddha'ens bistre øjne. En stupa er et enormt buddhistisk relikvieskrin. Sent om eftermiddagen er vi fremme i Shigatse, som er landets næststørste by med circa 50.000 indbyggere. Her tilbringer vi to dage.   

Dag 9 - Byrundtur i Shigatse med Dashilhunpoklosteret.   

Byen Shigatse er administrativt centrum for det Sydvestlige Tibet, og har derfor stor politisk betydning. Byens religiøse betydning er om muligt endnu større. Her ligger nemlig Dashilunpoklosteret. Dette tilhører Panchen Lama, som er landets næstvigtigste religiøse leder efter Dalai Lama. Klosteret byggedes år 1447, og blev delvist ødelagt under Kulturrevolutionen. Det åbnedes igen i 1980 og huser idag circa 600 munke, hvoraf 6 anses som "levende buddhaer". Arkitektonisk set er klosterbebyggelsen enestående og indvendigt ser du fremstillinger af alle lamaismens buddhaer og dæmoner. Her findes også en 25 Meter høj Buddha, som er dækket af guld og udsmykket med ædle stene.   

Dag 10 - 5200 Meter over havet.   

Idag rejser vi gennem barske men storslåede omgivelser igennem Himalaya og Jiatsoupasset (Gyatso). Under rejsen komer vi op på 5200 Meters højde. Luften er tynd og kold, men udsigten er bjergtagende. I Shegar indregistrerer vi os for de kommende to nætter boende på 4050 Meter over Havet.   

Dag 11 - Mt. Everest Base Camp.   

Idag går rejsen til en af Mt. Everest's legendariske basislejre. Igen er omgivelserne barske men panoramaudsigten er ubeskrivelig. På vej dertil stopper vi ved verdens højest beliggende kloster, Rongbuk, der ligger knapt 5000 Meter over Havet.   

Der findes to såkaldte basislejre ved Mt. Everest. Den Sydlige ligger i Nepal, og dennåes ved en krævende vandring. Vi besøger den Nordlige basislejr beliggende i Tibet, som man under sommermånederne kan nå med køretøj. Hvis vi har heldet og vejret med os, kan du se Verdens højeste bjergtop over dig.   

Dag 12 - Bjergpasset Kondanglhamu.   

Idag går rejsen mod byen Gyirong beliggende på circa 2700 MOH. Under rejsens gang har du en smuk udsigt mod Mount Everest. Vi kører også over nogle høje bjergpas, blandt andet Kondanglhamu, og færdes gennem øde vildmark. Den forventede rejsetid er circa 7 timer, og selve rejsen er dagens højdepunkt.    

Gyirong ligger på Himalaya's Sydskråninger og klimaet her er mildt og fugtigt. Der vokser en del skov her og om sommeren vælde vandfald ned langs bjergsiderne. Byen er den sidste på den kinesiske side af grænsen inden vi når frem til Nepal. Grænsehandlen tiltrækker såvel tibetanere, kinesere og nepalesere.   

Dag 13 - Fra Tibet til Nepal.   

Idag forlader vi Tibet og kører til Kathmandu (circa 170 Km / 7-8 timers rejse). På en passende plads stopper vi for frokost i den naturskønne og traditionsrige by Dhulikhel. Her vokser der megen rhododendron, og de grønne skråninger her er som vildtvoksende terassemarker. Fugle og sommerfugle stortrives her, og der er et lille Shangri-La som åbenbarer sig her.   

Når vi kommer frem til Nepal's hovedstad Kathmandu indregistrerer vi os på hotellet, og du kan hvile dig efter nogle mindesrige og lange rejsedage.   

Dag 14 - Kathmandu med Swayambodnath og Boudnath. 

Kathmandu er hovedstad i Nepal og er også kendt under navnet Kantipur. Efter morgenmaden kører vi til Swayamboudnath, som er en stupa (eller relikvieskrin) som skal være over 2000 år gammelt. De fængslende øjne, de sortmalede øjenbryn og næsen formet som et spørgsmålstegn fanger vores interesse. Hvis vejret tillader det, har man herfra en fantastisk udsigt over hele dalen.  

Ved den centrale Durbar square (torv) ser vi nogle af de mest erømte bygninger. Der vil være fri tid omkring frokost til at handle og gå på restaurant i den hyggelige Thamel bydel.  

Boudnathstupaen er måske Nepals mest kendte, og intet besøg i Kathmandu er komplet uden et besøg dertil. Senerehen under eftermiddagen besøger vi et af hinduernes allehelligste templer, Pashupatinath templet. 

Dag 15 - Bhadgaon og Patan.   

Den sidste dag på rundrejsen indledes med en udflugt til UNESCO Verdensarv's byen Bhaktapur (Bhadgaon), som er Kathmandudalens trediestørste by og en tidligere hovedstad for et lille kongerige. Af de tre søsterbyer Kathmandu, Patan og Bhaktapur er det den sidstnævnte som har bevaret flest af de gamle traditioner. Byen er kendt for sine dygtige krukkemagere, vævere og træsnedkere. Du ser smukke metalarbejder på Golden Gate ved byens kongepalads.   

Efter frokost fortsætter dagen i den lille by Patan, som ligger 5 Km borte. Patan's centrale plads, Durbar Square, er forholdsvist lille, men omgives af fantastiske arkitektoniske perler. Pladsen regnes for en af Verdens smukkeste torv. Her har du tid på egen hånd.   

Om aftenen samles vi til afskedsmiddagen.

Dag 16 - Afrejse og hjemkomst.   

Det bliver en tidlig morgen og afrejse til lufthavnen. Vi flyver via Istanbul og er fremme i Danmark om eftermiddagen.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejse t/r til Danmark.
 • Samtlige overnatninger.
 • 14 x morgenmad.
 • 10 x frokost.
 • 7 x middag.
 • Entreudgifter ifølge program.
 • Tema's rejseleder.

REJSEFAKTA

Dag 1.

Danmark - Beijing. Flymåltider indgår.

Dag 2.

Ankomst Beijing. Middag indgår. To overnatninger på femstjernet hotel i centrale Beijing.

Dag 3.

Udflugt til Den Kinesiske Nur og Lamatemplet. Bustransport 120 Km. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 4.

Flyrejse Beijing - Lhasa. Morgenmad og middag indgår. 4 overnatninger på centralt beliggende hotel i Lhasa.

Dag 5.

Udflugt til Drepung- og Seraklostrene. Transport ca. 20 Km. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 6.

Udflugt til Jokhangtemplet og Potalapaladset. Transport 25 Km. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 7.

Udflugt til Sommerpaladset, 30 Km. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 8.

Lhasa - Shigatse, 270 Km. Rejse over den tibetanske højplateau via Yamdroksøen. Helpension indgår. To overnatninger på hotel i Shigatse.

Dag 9.

Byrundtur i Shigatse med besøg ved Dashilhunpoklosteret og det lokale marked. Transport 10 Km. Helpension indgår.

Dag 10.

Shigatse - Shegar, 240 Km. Rejse over Jiatsoupasset. Helpension indgår. To overnatninger på hotel af enkel standard i Shegar.

Dag 11.

Heldagsudflugt til Mt. Everest's Nordlighe basislejr, transport 140 Km. Helpension indgår.

Dag 12.

Shegar - Gyirong, 290 Km. Rejse over Kondanglhamu-passet. Helpension indgår. En overnatning på hotel af enkel standard i Gyirong.

Dag 13.

Gyirong - Kathmandu, 170 Km. Via Nepalese-Chinese Friendship Bridge. Morgenmad og frokost indgår. To overnatninger på hotel i Kathmandu.

Dag 14.

Besøg ved Swayamboudnath og Boudnath. Morgenmad indgår.

Dag 15.

Dagsudflugt til Bhaktapur og Patan, transport 40 Km. Morgenmad og middag indgår.

Dag 16.

Flyrejse Kathmandu - Danmark. Morgenmad og flymåltider indgår. Hjemkomst.

Kina

Befolkning: 1,39 milliarder
Landets areal: 9.600.000 km²
Valuta: Yuan
Religion: Buddhisme, taoisme og konfucianisme (udøves ofte parallelt), minoriteter af kristne og muslimer.
Sprog: Kinesisk (med flere meget forskellige dialekter). De fleste minoriteter har desuden deres egne sprog.

Nepal

Indbyggertal 31 millioner
Landets areal 147.181 km²
Valuta Nepalesisk rupee
Religion Hinduisme og buddhisme
Sprog
Det officielle sprog er nepali (nært beslægtet med hindi), engelsk.

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår: 

Flyrejse København - Beijing, Kathmandu - København. TEMA rejseleder, del i dobbeltværelse, måltider, udflugter, entreer og rejsens transporter samt indrigsflyvninger ifølge dagsprogrammet.

Observer: 

I kinesiske lufthavne er det ikke tilladt at medbringe alkohol, vand eller andre drikkevarer i håndbagagen, når man passere sikkerhedskontrollen. Man kan medbringe flydende medicin, men vær forberedt at den bliver åbnet og kontrolleret af sikkerhedspersonalet. Efter sikkerhedskontrollen kan man så købe drikkevarer og tax-free. Vær også opmærksom på at uåbnede flasker med væske kun må være i den indcheckede bagage. Lightere og magneter må heller ikke medbringes. Vær forberedt på at der er streng kontrol ved sikkerhedskontrollen.

Visum: 

Du skal have navn, adresse og telefonnummer til det første hotel i Beijing på dig ved indrejse til Kina, da pasmyndighederne kan spørge til dette.

Man skal have visum inden indrejsen til Kina. Tema kan ordne et gruppevisum, for de som ikke selv ordner visum via den Kinesiske Ambassade. Hvis du er interesseret i at Tema ordner dit visum, skal du kontakte vores kundeservice. 

Pris per visum: 1250,- DKK 

For at ordne visummet behøves vi følgende fra dig: En farvekopi af dit pas, oplysning om arbejde (inklusiv oplysning om arbejdsgiver) samt dit bestillingsnummer og afrejsedatoen. Vær obmærksom på, at vi behøver disse informationer senest 2 måneder inden afrejse, og helst i umiddelbar forbindelse med, at du bestiller din rejse. Dokumenterne sendes til passport@temaresor.se eller via almindelig post til: Tema rejser, Glödlampsgränd 1, SE-120 31 Stockholm, Sverige. Dit pas skal være gyldigt minimum 6 måneder efter HJEMKOMST. Gruppevisummet er gyldigt i 30 dage. 

Visummet fremsendes med almindelig post circa 2 uger inden afrejse, sammen med yderligere information. Bemærk at dokumentet skal kunne fremvises både ved ind- og udrejsen. 

Hvis du ønsker at ordne dit visum selv, så kontakt den kinesiske ambassade i København. Besøg deres hjemmeside for mere information. Vær obmærksom på, at vi på Tema har visse dokumenter (hotelvoucere og aktuelt dagsprogram), som du behøver for at kunne ansøge om visum. Kontakt os på passport@temaresor.se, og så fremsender vi de nødvendige oplysninger. Og bemærk at et turistvisum er gyldigt i 3 måneder, så derfor kan man først ansøge om visum 2 måneder inden afrejse. Ambassaden behøves circa 4 arbejdsdage til at behandle visumansøgningen. Beregne et par dages marginal, og ansøg i god tid! 

Du skal også give ekstra oplysninger til flyselskabet inden afrejse. Dette gøres under "Min rejse", og bør gøres samtidig med at du bestiller din rejse. 

OBS! Visummet kræver at man er minimum to personer. Hvis du rejser alene bliver vi derfor nødt til at sammensende visumansøgningen med andre rejsendes ansøgning, under forudsætning af at du og de andre rejsende rejser fra samme afrejselufthavn. Dette indebærer at i behøves at indchecke sammen i lufthavnen, og må gå igennem sikkerhedskontrollen i Kina sammen. Det samme gælder for hjemrejsen. Tæt på afrejsetidspunktet bliver du og de andre rejsende kontaktet af os, og vi oplyser kontaktoplysninger om jer, så i kan aftale hvor på lufthavnen i skal mødes før indcheckning. Hvis du har yderligere spørgsmål, kontakt kundeservice på: +46 771- 37 38 39 

Vi behøves også en kopi af dit pas senest 40 dage inden afrejse. Send den venligst til TEMA, Glödlampsgränd 1, SE – 120 31 Stockholm, eller send med mail til passport@temaresor.se

Valuta: 

Kinesiske Yuan Renmibi (RMB) også kaldet yuan.  

Nepalesiske rupees (NPR).

Hvis du ønsker at deltage i ekstraudflugter betales disse i US$. Det er svært at veksle danske kroner i Nepal, og derfor bør du medbringe kontante US$. 

Kina: 1 yuan = 10 jiao = 100 fen. De mest almindelige kreditkort accepteres af større hoteller samt i større butikker og på restauranter. 

For mere information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et veklsingskontor.

Når du beregner dine lommepenge, så husk på, at Kina og Nepal er et eldorado for shopping. Måltidsdrikke til de fælles måltider indgår ikke i rejsens pris. Der er masser af shoppingmuligheder, så det er næsten uundgåeligt, at du har mere bagage på hjemrejsen, end ad du rejset ud. Det kan være en fordel at medbringe en ekstra, sammenklappelig taske.

 Klima og beklædning: 

Hotellerne er ganske afslappede, selv på de bedre hoteller. Om dagen færdes du mest bekvemt i løstsiddende og bekvemt sommertøj. Hotellerne har vaskeservice. Regn kan forekomme, så medbring regntøj og køb evt. en paraply på plads i Tibet. Det er vigtigt at du medbringer gode gåsko med god sål, da underlaget specielt i Beijing er hårdt. 

Til besøget i Tibet og Nepal bør du medbringe en varm trøje og gerne en varm vindtæt jakke samt hue og handsker.

Din kuffert skal være stærk og kunne låses, eftersom den ofte udsættes for grov behandling under flyrejserne, specielt indriges i Kina.

Hotelstandard:

Hotelstandarden under rejsen varierer meget. Vi bor godt i Beijing og Kathmandu og rimeligt godt i Lhasa. Når vi forlader Lhasa er hotellerne enkle med spartansk indretning. Af og til er der problemer med elforsyningen, og dermed kan det være et problem at få varmt vand.

Grænseovergang:

Ved grænseovergangen mellem Tibet og Nepal må man selv bære sin bagage fra bussen og over grænsen. Her gennemføres en oftest meget grundig gennemsøgning af bagagen, men oftest slipper turister lindrigere. Men vær forberedt på, at får din bagage den store tur, så pakker de alting op, og du må selv pakke det hele ned igen.

Høje højder:

Under rejsens gang kommer du op over 5000 Meter over Havet. Lhasa ligger på 3607 MOH, og dette klarer de fleste uden større problemer. Mennesker har dog varierende tolerance for højder, hvilket intet har med alder, køn eller kondition at gøre. Man undviger højdesyge (hovedpine, åndenød, høj puls etc.) ved at holde aktivitetsniveauet nede, gå sagte, drikke meget vand og undgå rygning samt stærk alkohol. Hvis du er usikker på, om du kan tåle højderne, bør du tage en snak med din læge inden bestilling af rejsen.

Elektricitet: 

220 volt. Stikkene er anderledes end i Danmark, medbring derfor en adapter. 

Vaccinationer: 

Hos Danske Lægers Vaccinations Service, som har klinikker i hele landet, kan du altid få opdateret rådgivning og relevante vaccinationer. 

Tlf.: 70 25 40 80.

Hjemmeside: www.sikkerrejse.dk

E-mail: info@sikkerrejse.dk

Drikkepenge: 

Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. Istedet anbefaler vi dig at beregne 45 US$ per person til chauffører, restaurantpersonale og diverse guider. Beløbet indsamles på plads af TEMA rejselederen og fordeles på passende vis.

Anden forberedelse: 

År 2012 tildeltes Mo Yan Nobels litteraturpris, og Tema kan varmt anbefale hans bøger: 

De Røde Marker, som er en roman der udspiller sig under 1920'erne og 1930'ernes kaos i Kina. Fattigdom, banditter og japansk besættelse. Den omhandler kærlighed, grusomhed og poesi med de røde sorghum marker i Kina som baggrund. 

Hvidløgsballaderne, som udspilles i det Nordøstlige Kina, hvor hvidløgsbønderne gør oprør mod et totalitært og kurrupt bureaukrati. Blev hyldet verden i hele verden, men fordømt i Kina pga. det kontroversielle indhold. 


Følgende anden litteratur kan anbefales:

Den sidste Kejser - Brian Power. 

Kina's første kejser - R. W. L. Guisso. 

En rød heltindes død - Qiu Xiaolong 

Shanghai Baby - Wei Hui (40.000 eksemplarer brændtes af den kinesiske stat. Bogens indhold var alt for vovet og frisproget). 

Vilde Svaner - Jung Chang 

Øvrigt: 

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotel/overnatning

Afrejser

Dato Flyg-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
2020-09-13 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Doha
2020-09-13
16:55
2020-09-13
23:59
Qatar Airways, 160
Doha
Beijing
2020-09-14
02:05
2020-09-14
15:05
Qatar Airways, 892
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kathmandu
Doha
2020-09-28
20:50
2020-09-28
23:10
Qatar Airways, 651
Doha
Copenhagen
2020-09-29
01:35
2020-09-29
07:05
Qatar Airways, 161
17 dage Kina, Tibet og Nepal København 35 690 DKK 6 ledige pladser Bestil
2020-10-04 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2020-10-04
18:30
2020-10-04
22:50
Turkish Airlines, 1786
Istanbul
Beijing
2020-10-05
01:25
2020-10-05
15:35
Turkish Airlines, 20
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kathmandu
Istanbul
2020-10-19
07:40
2020-10-19
12:55
Turkish Airlines, 727
Istanbul
Copenhagen
2020-10-19
15:20
2020-10-20
17:35
Turkish Airlines, 1785
17 dage Kina, Tibet og Nepal København 36 150 DKK 5 ledige pladser Bestil
2021-04-25 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2021-04-25
18:30
2021-04-25
22:50
Turkish Airlines, 1786
Istanbul
Beijing
2021-04-26
01:25
2021-04-26
15:35
Turkish Airlines, 20
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kathmandu
Istanbul
2021-05-10
07:40
2021-05-10
12:55
Turkish Airlines, 727
Istanbul
Copenhagen
2021-05-10
15:20
2021-05-11
17:35
Turkish Airlines, 1785
16 dage Kina, Tibet og Nepal København 36 090 DKK 6 ledige pladser Bestil
2021-08-29 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2021-08-29
18:30
2021-08-29
22:50
Turkish Airlines, 1786
Istanbul
Beijing
2021-08-30
01:25
2021-08-30
15:35
Turkish Airlines, 20
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kathmandu
Istanbul
2021-09-13
07:40
2021-09-13
12:55
Turkish Airlines, 727
Istanbul
Copenhagen
2021-09-13
15:20
2021-09-14
17:35
Turkish Airlines, 1785
16 dage Kina, Tibet og Nepal København 36 450 DKK 4 ledige pladser Bestil

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.